Joop

World Press Photo krijgt homoversie

  •  
04-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gay-pride-300px.jpg
'Stereotyp beeld Gay Pride te eenzijdig'
Amsterdam krijgt een homoversie van de World Press Photo: de Pride Photo Award, bestaand uit een tentoonstelling en een fotowedstrijd. In februari gaat de wedstrijd van start, bedoeld om een jaarlijks terugkerend event te worden.
De Pride Photo Award is een initiatief van de homo-organisaties COC Amsterdam, IHLIA en Stichting Homomonument en het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes, zo meldt de Volkskrant. De organisatoren willen de acceptatie van homoseksualiteit vergroten en de stereotiepen over homo’s en transseksuelen doorbreken.
De expositie is bedoeld om de diversiteit van de homoscene in de hoofdstad te laten zien. De initiatiefnemers willen tonen dat het stereotype beeld van feestende, schaars geklede homo’s tijdens de jaarlijkse Canal Parade te eenzijdig is.
Foto: Antikris (Flickr/CC)

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

HanzChristian
HanzChristian4 feb. 2010 - 10:02

Die boten met postbodes en bankmedewerkers halen de krant inderdaad nooit. Maar om nou van alles een homoversie op te richten .. .Dan zet je jezelf op een vrouwenparkeerplaats in een lege parkeergarage.

somniferum
somniferum4 feb. 2010 - 10:02

"De organisatoren willen de acceptatie van homoseksualiteit vergroten en de stereotiepen over homo's en transseksuelen doorbreken." Waarom transseksuelen?

[verwijderd]
[verwijderd]4 feb. 2010 - 10:02

Die homo-organisaties zeggen te strijden voor gelijkwaardigheid en acceptatie van homos, maar ondertussen blijven ze de homo's maar in hokjes stoppen; homo- foto award, homotocht door de grachten, homolympische spelen, etc. Als je zo graag gelijkwaardig wilt zjin, moet je je niet steeds profileren als een groep.

1 Reactie
HanzChristian
HanzChristian4 feb. 2010 - 10:02

In een jaarlijkse feestdag laten zien dat je bestaat is niets mis mee, alhoewel je met een botenparade al gauw aan bepaalde steden gebonden bent. Maar er is maar een ding erger voor de emancipatie dan in een hokjes stoppen: en dat is weggestopt te worden en onbenoemd te zijn.