Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Worden we TTIP in gerommeld?

  •  
03-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-05-03-om-08.31.02
Afgelopen maandag heeft Greenpeace een grote hoeveelheid documenten openbaar gemaakt over het omstreden vrijhandelsverdrag TTIP. Beweringen dat TTIP de Europese burger voordelen zal opbrengen, is vanaf het begin al een omstreden bewering geweest. Uit die informatie blijkt nu dat Amerika mijlenver van Europa af staat, vooral op het gebied van voedsel en daarmee gepaard gaande consumentenveiligheid.
In december vorig jaar deed minister Ploumen (Buitenlandse Handel) in het programma van Arjen Lubach nog een groot aantal beloften. Zo garandeerde ze dat er geen standaarden worden verlaagd en er niet wordt getornd aan zaken als voedselveiligheid en dierenwelzijn. Uit de gelekte documenten blijkt nu dat exact het tegengestelde staat te gebeuren.
‘De Europese commissaris voor Handel, Cecilia Malmström, zei gisteren dat alle ophef daarover ‘een storm in een glas water’ is. Daardoor weet je zeker dat het geen storm in een glas water is, maar een nagel aan Malmströms doodskist,’ schrijft Bert Wagendorp in zijn column in de Volkskrant , waarin hem ook opvalt dat eigenlijk niemand kan uitleggen waarom het verdrag wél deugt.
De vraag is: Moeten we blij zijn met TTIP of ons zorgen maken dat we dit verdrag in worden gerommeld? In Pauw gingen Greenpeace-campagneleider Faiza Oulahsen en euroscepticus Thierry Baudet in debat met Europarlementariër Hans van Baalen (VVD).

Meer over:

ttip, pauw, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.