Joop

Woon-werkverkeer

  •    •  
16-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Cartoon

Meer over:

cartoon, economie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (27)

degewoneman
degewoneman16 dec. 2011 - 9:20

perfect geillustreerd. De dreigende kille toekomst voor de werkeloze arbeider. De autistische Herr Kamp is, voorlopig, jammer genoeg alleen moreel aan te spreken op het beangstigen van grote groepen mensen.

schrijverazazel
schrijverazazel16 dec. 2011 - 9:20

Zou de heer Kampf nu ook de VARA gaan boycotten omwille deze cartoon en zijn vermeende associatie met bijvoorbeeld een kamp uit de tweede wereldoorlog? Wel een goede cartoon alleen vrees ik dat rechts Nederland geen humor bezit als het om vrijheid van woord en beeld gaat dat tegen hun ideeën indruist

dboomen
dboomen16 dec. 2011 - 9:20

Er was eens, een tijd waarin alle burgers, ook de ziek zwak en misselijken aan het werk moesten in de low-tech wapen en munitieproductie. In deze tijd wordt dit werk verricht door hoger opgeleiden en industriele robots. Om dit te bekostigen moet er natuurlijk bezuinigd worden op de sociale zekerheden, gezondheidszorg, cultuur...ga maar door, om deze fabrieken draaiende te houden. Tegenwoordig financieer je de oorlogs-industrie en produceer je wapens en munitie met asperge-steken. Of dit nu achteraf is of op het moment van vraag doet niet terzake. Verspreiden van democratie kost onze eigen vrijheid, maar dan heb je ook niets.

MiekePuddle
MiekePuddle16 dec. 2011 - 9:20

Veelzeggende cartoon, ik mis alleen mijn werkende partner die dan ook mee op de trein moet? Of moeten we dan scheiden zodat ik met de trein mee kan?

ElChe
ElChe16 dec. 2011 - 9:20

Ik mis de pvv meeuwen op de achtergrond!

ANRandy
ANRandy16 dec. 2011 - 9:20

Zoek eens op "Plan van de Arbeid", waarbij het begrip socialisatie gebruikt werd, hoe werklozen in het kader van planeconomie hiermee geholpen zouden zijn, en vooral door wie dit alles bedacht werd in tijden van crisis.

Jahannas
Jahannas16 dec. 2011 - 9:20

Wat heeft deze tekening nou weer met de Tweede Wereldoorlog te maken...? Volgens mij hadden ze toen nog niet eens verhuisdozen.

TheoJ2
TheoJ216 dec. 2011 - 9:20

Ik was de hele dag al geen Godwin tegengekomen.

basOoms
basOoms16 dec. 2011 - 9:20

Het is een cartoon, maar waar gaat het over? Benzineprijs of OV prijs?

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten16 dec. 2011 - 9:20

De trein is weer te laat.

JoopSchouten
JoopSchouten16 dec. 2011 - 9:20

'Werk-Kamp' zei gisteravond bij P&W dat als buitenlanders hier naar toe komen om te werken 'wij' daarom van Nederlanders mogen verwachten lange reistijden te maken.(...).

1 Reactie
Joeri2
Joeri216 dec. 2011 - 9:20

Het is allemaal rook. Iedereen die passend werk kan krijgen binnen een straal van Nederland wil best alle familie en vrienden achterlaten om een nieuw leven in voorspoed te beginnen. Er zijn ook tv's, games en auto's in andere delen van Nederland, dingen waar het leven echt om draait. Waar het Kamp om gaat is niet dat mensen ( wel of niet gelukkig ) aan het werk gaan, dan zou hij wel wetten creeren die zorgen dat er passend werk komt, nee, hij wil minder uitgeven aan bijstand uitkering. En dan komt de 1984 pr taal van pas. Ministerie van vrede koopt de jsf, ministerie van gezondheid zet je aan het roken en ministerie van arbeid ...

Bernie2
Bernie216 dec. 2011 - 9:20

Tsjezus Adriaan, ik dacht dat ik visueel was ingesteld, maar als ik zie hoe jij politieke- of sociaal/maatschappelijke issues keer op keer verbeeldt met venijn tot in het kleinste detail, grandioos. Ook ditmaal weer de spijker op zijn kop..!

1 Reactie
SuziQ
SuziQ16 dec. 2011 - 9:20

Hoi Bernie, ik ben ook visiueel ingesteld en als ik jou bijdragen lees, bij de meeste kom ik van schaterlachen niet bij, wat creatief vindingrijk en humoristisch en zeker als je het je voorstelt, wat bij mij automatisch gaat. Dank je voor je heerlijke extraverte bijdragen :-))

meijerlahn
meijerlahn16 dec. 2011 - 9:20

Een prachtige illustratie van het kille, gevoelloze, hardvochtige Kamp-beleid. Het zou zo maar als illustratie in een hedendaagse roman à la Dickens kunnen staan. Top!!!

1 Reactie
ElChe
ElChe16 dec. 2011 - 9:20

Kamp Scrooge!

ANRandy
ANRandy16 dec. 2011 - 9:20

Ik ben er zo langzamerhand een beetje flauw van dat mensen die geen baan hebben het blijkbaar normaal vinden dat wel werkenden hen van een inkomen voorzien, terwijl die werkenden er niet zelden veel voor reizen, of zelfs verhuisd zijn, vaak ook nog op eigen initiatief, en een deel van deze baanlozen zelf, zo gauw ze de mogelijkheid tot werk wordt geboden, al is het dus ook inclusief reizen of verhuizen, er analogieën met fascistische en communistische misdaden als kampen bij halen. Wat mij betreft halveer je dan hun uitkeringen of schrapt ze zelf volledig. Wel wil ik nog zo coulant blijven dat ze, zoals nu al, enige tijd krijgen om zelf werk te vinden, en zich zo nodig tot voorhanden werk om te scholen. Maar verder ophouden met dit beledigend overtrokken slachtoffergedrag over de ruggen van echte slachtoffers zoals die van de fascisten en communisten. Dat getuigt van een obsceen profiteurschap van het leed van echte kampslachtoffers.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten16 dec. 2011 - 9:20

O. Ben je nu klaar ?

Waterbeer
Waterbeer16 dec. 2011 - 9:20

U bent een komediant . U werkt zich in het zweet voor heren met villa's, jachten en zwembaden. En u wijst met uw vinger naar hen die het minder goed getroffen hebben . U bent zelfs boos op deze mensen. U wordt bestolen maar u geeft de armoedzaaier om de hoek de schuld. Men heeft u precies waar ze u hebben willen!

[verwijderd]
[verwijderd]16 dec. 2011 - 9:20

Venijn tot in het kleinste detail zal bij 455.000 werklozen, waarvan een substantieel gedeelte onnodig duimen zit te draaien, de kachel niet doen branden. Gevoel voor verantwoordelijkheid en eigen initiatief zal dat wel doen maar talloze verwende luiaards teren liever op de centen van anderen.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten16 dec. 2011 - 9:20

Verklaar 'substantieel gedeelte' svp. Inclusief alle cijfers en bewijs.

Candide2
Candide216 dec. 2011 - 9:20

Het lijkt wel of u jaloers bent. U mag natuurlijk best met deze mensen ruilen. Maar gemakkelijk zal het niet gaan om altijd met 'vakantie' te zijn. U weet waarschijnlijk niet wat het is om je handje op te moeten houden, in een sociaal isolement terecht te komen, het onderwerp te zijn van verdachtmakingen, omdat je de pech hebt zonder werk te zijn en dan nog een trap na te krijgen ook. Met het schofferen en beschimpen van mensen zonder werk los je de economische crisis niet op. U kunt morgen zonder werk op straat staan en dan mag u van een aantal types ook verwensingen over u heen krijgen. Waarschijnlijk gaat u zo tekeer, omdat u daar bang voor bent. O ja, en met kerst over de wereldvrede zingen en een ander het licht in de ogen niet gunnen.

neutralist
neutralist16 dec. 2011 - 9:20

Wilderiaans onkies weer Adriaan. Had er dan Werk! Kamp neergezet. Dan was het anders geweest.

2 Reacties
ErnsTT2
ErnsTT216 dec. 2011 - 9:20

Je hebt dus grote ethische bezwaren tegen het beleid van je eigen Kabinot, en gaat dan anderen vragen je daar vooral niet aan te herinneren ? Vind je dat zelf nou ook niet een beetje onkies, draag die eigen verantwoordelijkheid nu eens zelf, of kun je dat net als de werkelijkheid niet verdragen

ErnsTT2
ErnsTT216 dec. 2011 - 9:20

[quote]A. N. Randy,Ik ben er zo langzamerhand een beetje flauw van dat mensen die geen baan hebben het blijkbaar normaal vinden dat wel werkenden hen van een inkomen voorzien.[/quote] Een groot deel van de Nederlanders krijgt helemaal geen enkel inkomen meer, zelfs geen uitkering, besef je je dat eigenlijk wel? Of leef je al zo lang in je Ivoren Haagse Torent dat je daar niet van op de hooe bent, en ook dit is weer een nieuwe methode om een hele groep Nederlanders van hun inkomen te ontdoen. Want je *kan* helemaal niet zomaar verhuizen naar een andere stad om daar werk te gaan zoeken, want er is helemaal geen sociale huursector woning meer te krijgen nu die weggegeven zijn aan de vrijesector huisjesmelkers van Elco's clubje... Ja mag pas in ene grote stad gaan wonen als je al werk *hebt*, kortom het is de zoveelste catch-22 regeling van de Kamp-commandant. En ondertussen word er wel 3x47,5 miljoen uitgegeven aan het opleuken van de wegen naar Almere, of heb je RRAAM rapport nog nietgoed gelezen... Werkgelegenheid behhen ze er niet, sociale woningen ook niet, maar er word dus wel ~150 miljoen naar "bouwend neder-land" doorgesluisd uit de schatkist :-(

JoopSchouten
JoopSchouten16 dec. 2011 - 9:20

Waar staat de veewagen ?

1 Reactie
dboomen
dboomen16 dec. 2011 - 9:20

Eigen kakdoos medenemen svp.