Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wonen in een paasei

  •  
01-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
miniapp_300.jpg
Mini-appartementen voor in je broekzak
Eten, slapen, koken, werken en familiediners geven op 14m2. Kan dat? Ja, dat kan. In de hipsterwereld staan ze ook wel bekend als ‘small footprint homes’, mini-apartementen waar je ondanks de beperkte ruimte prima uit de voeten kunt.
http://inthralld.com/tag/tiny-apartment/ In metropolen als New York, Londen en Tokyo is wonen een dure business. De vierkante meter prijzen vallen echter wel weer mee als je een handige meubelmaker vindt die van jouw appartement een mini-paleis kan maken.
Voor nog meer ideeën kun je kijken op inthralld.com

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

WiperX
WiperX1 apr. 2013 - 13:43

Hij heeft het over "420 square feet" , en dat is ±40 m^2. Geen 14 dus.

Rechterhand
Rechterhand1 apr. 2013 - 13:43

Dit is geen nieuw concept. Dit is jaren geleden al uitgewerkt door een Chinees. Deze heeft er zelfs 24 kamers uit kunnen persen. Wat mij betreft een stuk indrukwekkender en bewijs dat Chinezen niet alleen kunnen kopiëren. Ook in creativiteit zullen ze ons voorbijstevenen. http://www.youtube.com/watch?v=6lVIpEst6-4

hermc
hermc1 apr. 2013 - 13:43

waar het echt om gaat is wat je niet in de video ziet. Is het absoluut stil? hoor je de buren niet? geluidspeakers in het plafond????!! Ruimte is nooit het belangrijkste aspect van wonen, privacy is. daar hebben de architecten van tegenwoordig nauwelijks ogen voor. wat heb je aan een miljoenen huis aan een drukke verkeerskruising?? dure appartementen naast een discotheek?? geluid kan je niet wegdenken. stilte is wat de meeste mensen in stedelijk gebieden missen, zelfs wanneer zij niet helder genoeg zijn om dat te kunnen beseffen.

lembeck
lembeck1 apr. 2013 - 13:43

350ft² = 32.516m² Ik woonde voor deze woning in een flatje van 55m2. Dat was dus ruim, vergeleken bij dit. Knap hoor.