Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woede over tv-presentatrice die lachend leeuw afschiet

  •  
16-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  
mel_300_01.jpg
Woedende Zuid-Afrikanen willen dat Amerikaanse tv-ster het land uit wordt gezet
Een petitie om de Amerikaanse tv-presentatrice Melissa Bachman de toegang tot Zuid-Afrika te ontzeggen heeft in korte tijd meer dan 20.000 steunbetuigingen gekregen. Natuurbeschermers en dierenvrienden reageren woest op de beelden van Bachman die lachend dieren afschiet, waaronder een leeuw.
Bachman is presentator van de tv-show Winchester’s Deadly Passion waarin ze zo’n beetje alles wat beweegt (en geen persoonsnaam heeft) met veel plezier doodmaakt. Er is al vaker actie gevoerd tegen deze omstreden figuur. Vorig jaar tekenden 13.000 mensen een petitie om haar te verwijderen uit een reality show van National Geographic.
RTEmagicC_v3-Melissa_Bachman_dead_lion.jpg
In Zuid-Afrika worden leeuwen ook speciaal gefokt om ze door jagers te laten afschieten. Ieder jaar worden er honderden stoffelijke overschotten naar bestemmingen in Europa en de VS gevlogen om daar te fungeren als jachttrofeeën. Bachman zette een foto van zichzelf pronkend met een zojuist door haar gedode leeuw op Facebook met de tekst ‘wat een ongelofelijke dag jagen in Zuid-Afrika!’ 
RTEmagicC_fb_620_01.jpg

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (44)

TabulaRasa
TabulaRasa16 nov. 2013 - 22:07

Het zal wel in het seizoen zitten, hier een paar van die idioten met teveel geld: https://twitter.com/ConsilienceDVO/status/363314072608964608/photo/1 (dierenvrienden met tere hartjes raad ik aan niet te kijken)

TabulaRasa
TabulaRasa16 nov. 2013 - 22:07

Oh....lees net dat ze haar twitter- en facebookaccount heeft opgeheven. Waarschijnlijk hield ze er niet dat ze zo werd opgejaagd ;o)

WilWortel
WilWortel16 nov. 2013 - 22:07

Weer zo iemand wiens kelder eens goed doorzocht moet worden op de aanwezigheid van cementlijken. Lachen? Trots? Gaat ze die leeuw nog opeten of wat?

Sodapop1
Sodapop116 nov. 2013 - 22:07

Het komt me vrij unheimlich over om deze vrouw trots te zien zitten achter een dood geschoten leeuw. Ik sta pal achter deze petitie en hopelijk dan ook een verbod voor gefrustreerde mannen die zo nodig in Afrika met hun fallussymbool aan de haal gaan om ook zo nodig dieren van het leven te moeten beroven.

Rootman
Rootman16 nov. 2013 - 22:07

Je kunt ook hier op discovery en NG zien in wiens handen ze zijn: 'reality shows' over het ombouwen van schietwapens, het zoeken naar goud, houthakkers in old growth forests, vrachtwagenchauffeurs die ongerepte gebieden ontsluiten, militaire machines, troepen in afganistan en 'mega machines', meestal gebruikt in de mijnbouw of oorlog. En veilingen, om het belang van alles in geldwaarde uit te drukken te bekrachtigen. In de VS zal de NRA wel een hele grote sponsor zijn.

superindo
superindo16 nov. 2013 - 22:07

Ergens in haar leven is het niet helemaal goed gegaan bij deze dame. Triest!

RobvanKan
RobvanKan16 nov. 2013 - 22:07

En zo wordt door de rijken der aarde de klok steeds verder teruggezet.

beauvera
beauvera16 nov. 2013 - 22:07

Er moet serieus door natuurliefhebbers worden overwogen,een prijs op het hoofd van deze dame te zetten. En nee, begrijp me niet verkeerd,geen moord of doodslag maar het haar in de hele wereld onmogelijk te maken om vrij te bewegen.Opjagen,protesteren overal waar ze haar moorddadige gelaat laat zien!!! Doe mee en laat haar de wereldopinie aan de lijve ondervinden.

EricWakker
EricWakker16 nov. 2013 - 22:07

Je kunt History Channel tegenwoordig niet meer bekijken of er komt een een reeks hillbilly programma's voorbij waarin de redneck als soort wordt geglorificeerd.

ruurd2
ruurd216 nov. 2013 - 22:07

Tijd om terug te schieten denk ik dan.

Ronald012
Ronald01216 nov. 2013 - 22:07

Mag ik maar 1 keer met dat geweer schieten. Het doel staat rechts op de foto. Laf wijf met een groep jagers om haar heen en alle luxe die je hiervoor maar wensen kan.

dollen
dollen16 nov. 2013 - 22:07

ach ze fokken ook mensen die deze viezigheid mooi vinden ,en normaal/goed gaan pratenen, door mensen te gaan vertellen dat ze ook vlees kopen/eten? wat natuurlijk kant nog wal raakt,en getuigt van een bloederige vieze gedachtegang, ze word al bedrijgt in verschillende landen waar ze dus de volgende keer zelf moet gaan oppassen, met een pijl in haar zij mag ze dan uren lopen te kreperen,tja want dat laten ze nu net niet zien dat vele dieren uren hebben geschreeuwd en een martel dood zijn gestorven. hier mag je je gal spuien,op dit gevokte apensoort. www.youtube.com/watch?v=y3C4XayshEc

omaoeverloos
omaoeverloos16 nov. 2013 - 22:07

Och, bij ons in het dorp woont ook een slager die plezier heeft in zijn werk.

GingerTed
GingerTed16 nov. 2013 - 22:07

Tsja…. Ik kan niet anders dan eerlijk zijn. Bij een dergelijke lust tot doden komt bij mij een zekere moordlust boven. De goede verstaander begrijpt het verschil.

1 Reactie
Patrick Faas
Patrick Faas16 nov. 2013 - 22:07

Met het oog op boze dierenvrienden loopt die Melissa Bachman waarschijnlijk niet vrijelijk rond in het wild, maar opereert ze altijd in auto's en vanachter hekken.

AnneHofstede
AnneHofstede16 nov. 2013 - 22:07

Kennelijk biedt Zuid-Afrika deze (verwerpelijke) mogelijkheid aan toeristen. Ik kan me bij de berichtgeving niet aan de indruk onttrekken dat deze klant anders bejegend wordt omdat ze een vrouw en bekend is. Is dat een verschil dat ertoe doet?

1 Reactie
ErikMeijer
ErikMeijer16 nov. 2013 - 22:07

Zegt u het maar. Het was mij niet opgevallen. Ik denk eerder dat zulk soort aandacht komt omdat ze er een sensationele video van probeert te maken en een complete ploeg met haar mee heeft reizen. ontopic: Haar website staat op omvallen, contactformulier is uitgeschakeld, haar Facebookpagina wordt niet meer gevonden. Je zou door al die confrontaties bijna gaan begrijpen waarom ze zo blij wordt van reizen. :-) Ik heb haar Youtube kanaal overigens gerapporteerd omdat ze zich consequent schuldig maakt aan meerdere overtredingen van de regels daar, in elke video die ze erop zet. Misschien is dat een idee voor anderen om te doen: http://www.youtube.com/user/melissabachman/about

Jensbos
Jensbos16 nov. 2013 - 22:07

Dit is onvoorstelbaar, die zou eigenlijk door de bliksem getroffen moeten worden.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger16 nov. 2013 - 22:07

Als ze nu in Nederland lieve hertjes had doodgeschoten of lelijke wilde zwijnen...en niet had gelachen, maar stoer serieus gekeken had, was het dan wel goed? mocht u dat toch net zo erg vinden, dan heb ik nog wel wat suggesties voor u waar de bliksem ook in kan slaan...Beter gezegd, dan was de hele veluwe al afgebrand en waren er zo'n 28.000 doden (ongeveer het aantal jagers in NL)

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2013 - 22:07

Als er een overpopulatie is van dergelijke dieren, is het toegestaan. Net zoals jagers in Nederland herten en zwijnen afschieten (overigens een tekort aan jagers). Dat daar dan foto'tjes van geschoten worden en mensen boohooh gaan doen.. Veel mensen zijn gevoelig voor zulke dingen. Niet iedereen is een vegetariër.

4 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 nov. 2013 - 22:07

[Als er een overpopulatie is van dergelijke dieren, is het toegestaan.] Haha, die leeuwen worden speciaal gefokt voor al dit soort jagers, die graag zo'n foto op facebook willen zetten. Leeuwen, dat zou je horen te weten, worden in hun aantal beperkt door de hoeveelheden prooidieren. Dat geldt voor alle roofdieren.

edgarmat
edgarmat16 nov. 2013 - 22:07

@Klowie, "Net zoals jagers in Nederland herten en zwijnen afschieten (overigens een tekort aan jagers)." In Nederland is er geen overpopulatie van herten en zwijnen. De populatie is zo groot omdat er voldoende voedsel is. En als je in zo'n gebied woont en er is zo nu en dan schade, dan moet je daar maar aan wennen. Je hebt er zelf voor gekozen om daar te gaan wonen. Bovendien, "overigens een tekort aan jagers"? Nee hoor, er zijn er teveel. Hobby-jagers bedoel ik dan.

lembeck
lembeck16 nov. 2013 - 22:07

Er is een teveel aan gekken in ons land die zo nodig dieren moeten doodschieten van henzelf. Afschot van zieke en oude dieren moet uitsluitend gebeuren door zeer goed opgeleide jachtopzieners en nooit door hobby jagers. Deze mevrouw Bachman is een verschrikking als vrouw en als mens voor mij en wat mij betreft gaat ze nu door alle negatieve publiciteit hartstikke failliet!

lembeck
lembeck16 nov. 2013 - 22:07

Leeuwen worden niet gegeten, voor zover ik weet. Vermoed dat het vlees taai en zenig zal zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2013 - 22:07

Dat kan beter: National Geographic van de Nederlandse zenders bannen, dat zal ze leren. Die weten wat voor idioot ze in huis hebben en zijn hoofdelijk verantwoordelijk voor wat zij voor de camera doet.

1 Reactie
hannogroen
hannogroen16 nov. 2013 - 22:07

'National Geographic van de Nederlandse zenders bannen,' Lijkt me overdreven want NG heeft deze enge mevrouw vorig jaar na die petitie al aan de kant gezet.

denmol
denmol16 nov. 2013 - 22:07

De eigenaren, of lieden die zichzelf als zodanig beschouwen, van de wereld doen waar dan ook wat hun barbaarse zelf wil en dat blijkt nu ook weer eens te meer.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie216 nov. 2013 - 22:07

Als ze niet de wet overtreed wat is dan precies het probleem? Dat ze een dier doodschiet, maar iedereen laat een dier vermoorden die vlees eet. Het is irrationeel om zo hysterisch te reageren, alleen omdat het een leeuw is. Ik weet dat je nu met het argument komt dat leeuwen met uitsterven worden bedreigd, maar dit was een gefokte leeuw. Daarnaast heeft een beest dat wordt afgeschoten in de jacht een beter leven gehad dan een beest die wordt geslacht.

Robbert54
Robbert5416 nov. 2013 - 22:07

Grote meid. Vanuit een schuilhut en in hinderlaag een onschuldig dier afschieten. Laffer kun je niet zijn.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie216 nov. 2013 - 22:07

Een vleesproduct kopen terwijl je zelf niet bij de slachting was en vervolgens hypocriet gaat lopen doen tegen anderen die jagen is nog veel laffer.

Michiel Online
Michiel Online16 nov. 2013 - 22:07

De wapenproductie in de VS.

1 Reactie
Jensbos
Jensbos16 nov. 2013 - 22:07

Tsja, het het heet natuurl;ijk niet voor niets "Winchester" http://en.wikipedia.org/wiki/Winchester_rifle

jaapvos
jaapvos16 nov. 2013 - 22:07

Hoe wreed kun je zijn & dat met een sadistische smile op je gezicht !??? Het heeft überhaupt niks met natuur, jacht te maken maar het is wreedheid ten top. De mens op zijn aller allerslechtst......

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie216 nov. 2013 - 22:07

===== Het heeft überhaupt niks met natuur, jacht te maken maar het is wreedheid ten top.====== Hoe dacht jij dat onze voorouders leefden? Dat ze alleen op een stukje hout zaten te bijten?

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai16 nov. 2013 - 22:07

Dat kan er ook nog wel bij een volledig doorgedraaide gek die zinloos mooie wilde dieren afschiet. Vraag me enkel af waarom een land dit faciliteert.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie216 nov. 2013 - 22:07

======Vraag me enkel af waarom een land dit faciliteert.====== Geld.

aas
aas16 nov. 2013 - 22:07

Prima, jaag haar met pek en veren het land uit. Maar daarna zouden de Zuidafrikanen hun woede moeten richten op de lui die deze schietpartijen faciliteren.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie216 nov. 2013 - 22:07

=====Prima, jaag haar met pek en veren het land uit.===== Zoiets doe je niet in een rechtsstaat. Echt ongelofelijk dat er op joop zoveel voorstanders zitten van dit soort tokkie achtige taferelen. We leven niet meer in de middeleeuwen dat we iemand achterna gaan zitten met hooivorken. Daag haar voor de rechter dan kan deze haar een straf opleggen indien ze de wet heeft overtreden, maar men moet niet het recht in eigen hand gaan nemen en een volksgerecht gaan houden.

eeweew
eeweew16 nov. 2013 - 22:07

De stijl van dat filmpje en de stem van dat mens is gewoon niet uit te houden. Ik heb geprobeerd het te kijken, maar na 3 minuten heb ik een teiltje nodig.

1 Reactie
hartpine
hartpine16 nov. 2013 - 22:07

Ik had het na een minuutje of vier ook wel gezien. En dan te bedenken dat dit een "show" is die de US kijkers dus elke week voorgeschoteld krijgen.

[verwijderd]
[verwijderd]16 nov. 2013 - 22:07

Onbegrijpelijk dat dit op National Geographic wordt getoond. Dat mens is ziek in haar hoofd, kill for the sake of killing. Benieuwd hoe stoer ze zou zijn met haar geweren en kruisbogen als ze bijvoorbeeld een paar honderdduizend miertjes tegenover zich zou krijgen terwijl met haar voetje in een wildklem zit. Maar ja, dat soort gedachten mag je niet hebben want het arme mens heeft duidelijk last van een ernstige geestesstoornis.

1 Reactie
adriek
adriek16 nov. 2013 - 22:07

"Onbegrijpelijk dat dit op National Geographic wordt getoond." Onbegrijpelijk? NGC is een Amerikaans netwerk. Amerikanen kijken iets anders tegen wapens aan dan Europeanen, en dieren, vooral niet-knuffelbare, zijn al helemaal niet interessant.

anjojans
anjojans16 nov. 2013 - 22:07

http://www.change.org/petitions/the-government-of-the-republic-of-south-africa-deny-future-entry-to-melissa-bachman A.j.b. teken de petitie!!

1 Reactie
lembeck
lembeck16 nov. 2013 - 22:07

Gedaan!