Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Woede over intimidatie met streaker zangeres Maan bij 538

  •  
03-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
maan
Update maandag 
Maan heeft inmiddels via Instagram laten weten dat het nu goed gaat met haar en dat ze aanvankelijk erg geschrokken is van de ‘grap’.
Maandag was Maan tevens te gast in het 538-programma met de 538-presentator die verantwoordelijk was voor de ‘grap’. In de uitzending bood hij haar nogmaals zijn excuses aan. “Ik schrok zo intens, ik verstijfde helemaal. Ik wist niet of die man hier was binnengedrongen om mij iets aan te doen”, zei Maan waarna ze zijn excuses aanvaardde.   Eerder: Vorige maand was zangeres Maan te gast bij 538 om live haar nieuwe single ten gehore te brengen. Bij wijze van ‘grap’ werd ze echter geconfronteerd met ‘een streaker’: een man die even met zijn naakte piemel voor haar kwam zwaaien. Hi-la-risch vindt presentator Frank Dane, terwijl de zangeres schrikt en aangedaan in huilen uitbarst. Wat bleek: de streaker was een “grapje” van de dj’s. En dan wordt er over vrouwen gezegd dat ze weinig humor hebben…
Dit weekend doet het radiofragment de ronde en is de verontwaardiging groots.
De clip beluisteren kan hier

Meer over:

#metoo, radio, nieuws, 538,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (78)

DeRedeMist
DeRedeMist4 dec. 2017 - 18:36

[Vindicat- "dingetjes" bij radio 538.] Wie heeft uitgeprobeerd of maan het zou overleven als hij op haar hoofd ging staan?

DeRedeMist
DeRedeMist4 dec. 2017 - 18:33

Dat het succes van een grap heel sterk samenhangt met hoe erop de grap gereageerd wordt mocht ik als puber al eens ervaren toen ik voor het sinterklaas-evenement op de middelbare een concurrerende sint inhuurde. Dat was een slechte grap, mede (maar niet uitsluitend) doordat er slecht op gereageerd werd, Dit was ook een slechte grap, ook mede (maar niet uitsluitend) doordat er slecht op gereageerd werd,

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper4 dec. 2017 - 22:29

Kweenie hoor. Trumps grab'em by the pussy-verhaal was aanvankelijk een grap waarop door de aanwezigen in de bus 'goed' op gereageerd werd. Pas later kreeg aanjager Billy Bush in het snotje dat het eigenlijk een heel misselijk(makend) grapje was geweest: https://www.nytimes.com/2017/12/03/opinion/billy-bush-trump-access-hollywood-tape.html Uw Sinterklaasstunt was niet een slechte grap omdat er slecht op gereageerd werd. Er werd slecht op gereageerd omdat het een slechte grap was. Je kunt de causaliteit niet naar willekeur omdraaien.

punt2
punt24 dec. 2017 - 18:16

De angst bij artiesten om te reageren is groot, de radio is een te belangrijke factor om succes te hebben voor veel artiesten. Daarom is daar de overbekende mantel der liefde waaronder alle leed weer wordt vergeten. Want "niet goed liggen" bij de dj's is zeer slecht voor je succes. Dus de heren kunnen weer verder met de vernederingen, plaagstootjes en misplaatste humor, want onaantastbaar voor artiesten.. en alles ter meerdere glorie van henzelf.

Dommedaris
Dommedaris4 dec. 2017 - 17:24

In eerste reactie zei Maan dat ze nooit meer bij 538 zou komen. Gelukkig herstelde ze zich door te zeggen dat dit een grap was en dat ze natuurlijk wel terug zou komen. Commercie voor normen en waarden.

kindval
kindval4 dec. 2017 - 16:32

Niet zo'n beste grap, verder een hoop ophef om niets....

Juppé🎗
Juppé🎗4 dec. 2017 - 15:32

Een enkeling maakt zich nog zorgen over de luisteraars van zo'n radiozender maar echt niemand over wat de tere ziel van het lustobject heeft doorstaan....

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe4 dec. 2017 - 17:51

die arme naaktloper bedoeld u?

DeRedeMist
DeRedeMist4 dec. 2017 - 18:45

Die heeft een blote man gezien.

Juppé🎗
Juppé🎗4 dec. 2017 - 21:09

"die arme naaktloper bedoeld u?"....ja, als naturist doe je dat het liefst rustig bij je eigen zwembad, rustig strand of desnoods gelijkgestemde camping en zeker niet bij sensatiezoekende DJ's en mogelijk huilende zangeressen. Hij zal dus wel ingeschakelde ZZP'er zijn, ook een mens. Hij is zeker niet de schuldige, dat zijn de DJ's en het onvermogen om een verkeerde grap weg te lachen. De enige oplossing om nooit meer een misplaatste grap te krijgen moge U duidelijk zijn.....

Juppé🎗
Juppé🎗4 dec. 2017 - 22:09

"Die heeft een blote man gezien.".....U heeft de vrijheid om het te zien zoals U het wilt.....als dat deze reactie heeft veroorzaakt op deze leeftijd, dan had dat in mijn visie beter eerder kunnen gebeuren, en liever op een andere manier, maar dat bepaalt iedereen uiteraard zelf. Een half jaar eerder vond zij het bij het eurovisie songfestival niet ongrappig dat een andere zangeres dit overkwam of hoe die daar mee omging (hoop het laatste, dat was subliem). Hier aan de Côte d'Azur wordt vrijwel nooit gestreakt. Dat doe je om op een manier te choqueren, dat kan hier niet, want alles is gewoon. Choqueren kon nog met een burkini en nu ook niet meer.

Paulus de Bk
Paulus de Bk4 dec. 2017 - 12:48

Zijn er nu werkelijk mensen die oproepen tot disciplinaire acties tegen de DJ's? Het was een (slechte) grap, die ook nog eens een onverwachte reactie opriep. Maar het blijft een onschuldige grap. Als Gerard Joling daar had staan te zingen had niemand er een punt van gemaakt. De slachtoffer-verheerlijking neemt echt groteske vormen aan. Schadelijke vormen ook. Vooral de roep om vergelding uit de soms meest onverwachte hoek is eng!

2 Reacties
Laadklep2
Laadklep24 dec. 2017 - 14:29

Als je de nuance niet kan maken tussen een grietje aan het begin van der carrière en een door de wol geverfde artiest als Joling houdt de discussie snel op.

Lozerech
Lozerech4 dec. 2017 - 14:44

Aangezien streaken strafbaar is kun je het geen onschuldige grap noemen.

degroene
degroene4 dec. 2017 - 11:46

Ik zie dit gewoon als een grapje die verkeerd uitpakt. Moeten we tegenwoordig nou overal zo'n probleem van maken? Volgens mij slaat Nederland helemaal door naar de anere kant wbt seksisme en gelijkheid, het begint op betutteling te lijken.

Laadklep2
Laadklep24 dec. 2017 - 11:32

Als je iets beter lees, zie je duidelijk staan dat ik me verhuur, ik pas me dus aan. Het is niet zo dat ik plaatsvervangend directeur word in de periodes dat ik er werk,maar ik help bij de produktie van machines als het daar drukke tijden zijn. De mensen die er altijd werken willen 538,afgelopen vrijdag het overige personeel wel zo ver gekregen dat hij om 8:15 op SLAM ! mixmarathon ging. Is niet voor 100% mijn ding maar in ieder geval geen geouwehoer van domme DJ's. Zelf geef ik de voorkeur aan Studio Brussel of eventueel radio 2 maar dat is daar in ieder geval niet haalbaar.

2 Reacties
Laadklep2
Laadklep24 dec. 2017 - 11:33

Dit is voor wittemuis

Ruiter2
Ruiter24 dec. 2017 - 19:19

Ahjo laat gaan. Je gaat je daat toch niet over verantwoorden. Je had gewoon een goed en invoelbaar verhaal.

Gaanweweer
Gaanweweer4 dec. 2017 - 10:12

Die dj's waren gewoon een beetje druk. Zij die zonder zonde zijn etc. etc...

JasDon
JasDon4 dec. 2017 - 10:12

Ik vind het een slechte grap, tegelijkertijd vind ik niet dat gevoelens van bepaalde individuen moeten gaan bepalen wat wel en niet mag. Op die manier gaan we richting Amerikaanse toestanden.

1 Reactie
Lozerech
Lozerech4 dec. 2017 - 14:41

"vind ik niet dat gevoelens van bepaalde individuen moeten gaan bepalen wat wel en niet mag." Cryptisch wel... Vind je dan dat gevoelens van andere individuen zoals jijzelf moeten bepalen wat wel en niet mag? Hoe bepaal je überhaupt wat wel en niet mag? Overigens, streaken is gewoon strafbaar. Dat staat in de wet.

Siphra Spier
Siphra Spier4 dec. 2017 - 10:01

Maan moest eerder nog ontzettend lachen om een streaker op het Eurovisie Songfestival. https://twitter.com/MAAN/status/863510079009570816

Mizionaris
Mizionaris4 dec. 2017 - 9:58

Grappig is het niet... maar ze kon er wel om lachen toen het op het songfestival gebeurde.

1 Reactie
punt2
punt24 dec. 2017 - 17:09

Tuurlijk, dus wanneer je aan het zingen bent en je schrikt van een naakte man voor je, is het dan niet meer erg..... er is een verschil tussen iets zien op tv en iets op een meter afstand van je

Zandb
Zandb4 dec. 2017 - 9:49

Hier wil ook ik het maar bij laten: "Er gaat een heel naar radio fragment rond van Maan bij 538. Ik klik er niet op, nergens voor nodig." (Zie tweet van Jan Kinds.)

Steve3
Steve34 dec. 2017 - 9:01

een streaker op de radio? Snap sowieso niet waar daar de humor in zit. Hadden ze niet gedurfd als Rammstein in de studio was, die hadden de DJ's finaal in elkaar gebeukt.

punt2
punt24 dec. 2017 - 8:47

DJ's en humor gaan nou eenmaal niet samen, het is altijd ten koste van anderen en ter meerdere glorie van henzelf. Zeuren om gratis concertkaartjes en gratis cd's om daarna op de zender te klagen over de prijzen van cd's. Zeuren om artiesten om ze af te kunnen zeiken. Maar helaas "broodnodig" voor dezelfde artiesten om maar air play te krijgen.

malou3
malou34 dec. 2017 - 8:46

Ik zou echt aangifte doen, ongeacht ik bij 538 ooit nog gedraaid zou worden.

1 Reactie
doron
doron4 dec. 2017 - 20:51

malou, Bekijk onderstaande. https://twitter.com/MAAN/status/863510079009570816

Herr Vorragend
Herr Vorragend4 dec. 2017 - 8:27

Luister al jaren niet meer naar Nederlandse (pop)muziekzenders vanwege de totale smakeloosheid op ieder vlak. De DJ,s zijn continu aan het woord zonder ook maar ooit iets te melden. En dat op een hijgerige manier met dat al in de zestiger jaren van de vorige eeuw bedachte Veronica-accent. Daarnaast weet men ook nog uit ieder genre de slechtste nummers te kiezen om die tot hit te promoten. En dan uiteraard de vrijwel uitsluitend tenenkrommend slechte grappen. Deze kritiek geldt niet alleen voor de commerciëlen maar ook voor 3FM. Tip: Luister eens een dagje naar de Belgische evenknie van 3FM, Studio Brussel, en je weet dat er toch nog zoiets bestaat als kwaliteit en niveau.

2 Reacties
Herman Van Driel
Herman Van Driel4 dec. 2017 - 13:19

Daar ben ik het roerend mee eens. Ik had het er vanochtend hier thuis nog over. Er is weinig variatie op de Nederlandse radio. Er zijn een aantal nieuwszenders en genre zenders en verder vooral vergelijkbare radio shows met hijgerige irritante radio dj’s. Die laatste mijdt ik.

punt2
punt24 dec. 2017 - 13:21

quote: "Daarnaast weet men ook nog uit ieder genre de slechtste nummers te kiezen om die tot hit te promoten" Pluggers komen bij de redactievergaderingen om de nieuwe releases te bespreken en nieuwe singles te promoten. De DJ's draaien via een vast format met weinig tot geen eigen keuze singles

ikdoemaarwat
ikdoemaarwat4 dec. 2017 - 8:18

Nou zeg, stel je niet zo aan. Een man in Adamskostuum. Sommigen kunnen tegenwoordig ook niks meer hebben. Dat zegt mijns inziens meer over de persoon die er overstuur van raakt dan van die flauwe streaker.

2 Reacties
Lozerech
Lozerech4 dec. 2017 - 14:34

"dat zegt mijns inziens meer over de persoon die er overstuur van raakt" Interessant. Wat zegt dit precies over Maan dan, volgens jou?

malou3
malou34 dec. 2017 - 19:07

Dat meisje probeert zich te concentreren op haar werk/muziek, bevindt zich in een hok vol testosteron, waar ze op dat moment op dacht te vertrouwen en ook afhankelijk van was. Vervolgens loopt er al één gestoorde rond om zn pik aan haar te showen.En het ergste nog: Onder één hoedje gespeeld met de rest van dit soort testosteron..Hoe veilig voel je je dan als jonge vrouw? En het lijdend voorwerp -Maan- zegt achteraf nog "sorry" ook. (huh?). Ik neem aan uit plaatsvervangende schaamte, omdat ze met de natte droom van een stelletje kwakkies te maken had. Het zal een nachtmerrie moeten zijn geweest dat er niet één echte kerel of man in dat hok het voor haar opnam.. Als ze allemaal hun pik hadden geshowd was het nog véél leuker geweest. Misschien een idee voor de volgende keer..? Merk dat ik helemaal niet eens inga op je verhaaltje, want volgens mij "zegjemaarwat". Tot je zelf ergens een werkafspraak hebt of promotie wil maken en er met jouw mind gefucked wordt...

Bernie2
Bernie24 dec. 2017 - 8:11

De altijd geile DJ Dane laat zangeres Maan als 'grap' live swaffelen in kwetsbaar zangmoment. De hufterige seksist vindt dat normaal. Terecht roept dit grote walging, diepe afkeuring en boosheid op bij medeartiesten en veel anderen. Helaas nog niet bij de programmaleiding... De smeerlap doet het buitendien middenin de hype #metoo, heeft hij wellicht afgelopen maanden onder het wijsheidstegeltje "Zoals de waard is valt ie te barsten" gelegen? . Zou 538-baas Dave Minneboo deze Pikmans Dane (die zijn neus in navolging van Trump letterlijk graag in de borsten van argeloze voorbijgangers doopt) ditmaal wél eigenhandig aan zijn piemel meetrekken en bij rechter afleveren? De oproep van Tim Knol en anderen om swaffelzender 538 te boycotten is terecht en wat mij betreft op zijn plaats tot naast Dane ook Minneboo qua excuses naar Maan en elke luisteraar diep door het stof gaat. Maar ook Dane op staande voet voorgoed zijn 538-pand uitzet en bij de NOS zijn nieuwe, vrouwvriendelijke ethische codes en beleid presenteert. Zangeres Maan zelf staat intussen van schrik de kwestie met pikmans te Stockholmen en put zich ouderwets uit in excuses. Jammer, is de aanklacht al de deur uit?

1 Reactie
MikeJ2
MikeJ24 dec. 2017 - 15:26

"als ‘grap’ live swaffelen in kwetsbaar zangmoment. " Stel je niet aan man. Heb heb je de beelden gezien? Nee he, maar het is zo lekker om met de wolven mee te huilen. Het betrof een streaker op een paar meter afstand. Man man man wat een quatsch. https://twitter.com/RMalteser/status/937467025865297920?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.geenstijl.nl%2F

RaymondenJoop
RaymondenJoop4 dec. 2017 - 7:59

Heb de beelden gezien en je ziet de terecht geschrokken gezichten van Frank en Jelte. Nu is lol ten koste van een ander per definitie niet leuk, maar hier me too van maken gaat wat ver. Er waren meerdere personen aanwezig en alles is opgenomen. Maan is een intelligent meisje van slechts 20 jaar, met een wereldse stem, waarmee een hele foute grap is uitgehaald. Fout in de zin van niet leuk. Schrok zich te pletter van die streaker omdat ze geconcentreerd aan het zingen was met haar ogen dicht. Kijken hoe 538 hierop reageert. Waarschijnlijk met een groot (terecht) excuus. Daar kunnen anderen dan wat van leren. Ben verder geen fan van Frank en Jelte, niet vanwege de toegepaste onderbroekenlol, maar vanwege het andere te vaak te grazen willen nemen en het gebler. Zelfreflectie is ook hier een groot goed met een enorm gebrek eraan. We zullen de reactie van Maan nog wel vernemen, maar het lijkt me dat ze dit wel kan handlen.

Fred Lepelaar
Fred Lepelaar4 dec. 2017 - 7:38

ALLE MORAAL RIDDERS TE PAARD!! De grap is mislukt, dat is dat. Over smaak valt te twisten maar de heftigheid van reacties lijken me zwaar overdreven. @ JohnVKR; aanmoedigen van verkrachting ... serieus?! Laten we alsjeblieft niet alles glad strijken, een beetje flexibliteit en een beetje meebuigen anders wordt het leven wel heel saai. en voor iedereen die 538 willen boycotten, gewoon doen, er zijn zenders genoeg. Excuses zijn op z'n plaats, hand erop, zand erover.

5 Reacties
JohnVKR
JohnVKR4 dec. 2017 - 16:46

@Fred L. Ja serieus. Verkrachting aanmoedigen! Precies zoals ik het zeg. Ga naar 'Google afbeeldingen' of ''Google Images'. En type dan de volgende zoekterm in: "538 abri" En laat me daarna weten of je het alsnog met me eens bent. Wat je onder meer ziet is: 1. Twee dames die aan een hotdog likken alsnog het een penis is. 2. Een dame zonder slipje, maar voor haar 'kxxxx' ligt een poes. 3. Een blote vrouwenbil. Dat is het type reclame dat 538 al jaren maakt. Wat dat met radio te maken heeft, is volstrekt onduidelijk, maar dat zijn de reclamecampagnes van 538: het ligt dicht tegen pornografie aan, waarbij de vrouw structureel wordt gepresenteerd als lustobject. En elke zomer weer hangt de stad vol met deze bijna pornografische afbeeldingen. Dus ja: wanneer er mannen zijn die vrouwen lastig vallen omdat ze daartoe worden aangemoedigd door deze "pornografische" afbeeldingen van 538, zal dat niemand verbazen. Bedenk wel: we hebben het hier over de best beluisterde radiozender van Nederland! Dus als de best beluisterde radiozender van Nederland zegt dat vrouwen een lustobject zijn, dan voelen veel mannen zich gelegitimeerd in hun weerzinwekkende gedrag jegens vrouwen. Nogmaals: 538 zegt luid en duidelijk tegen mannen dat vrouwen slechts een lustobject zijn, dus het is gewoon normaal dat je vrouwen lastig valt, seksueel intimideert, of nog erger. Daarom wordt het de hoogste tijd dat we deze zender gaan boycotten!

MikeJ2
MikeJ24 dec. 2017 - 17:36

@ JohnVKR "Dus ja: wanneer er mannen zijn die vrouwen lastig vallen omdat ze daartoe worden aangemoedigd door deze “pornografische” afbeeldingen van 538, zal dat niemand verbazen. " Grote woorden. En kom nu maar mer concrete voorbeelden. Heb je die niet? Trek je keutel dan maar zo snel mogelijk in.

kindval
kindval4 dec. 2017 - 18:09

John...u zou als dominee in een streng gereformeerde gemeente niet misstaan.

KeesVanZundert
KeesVanZundert4 dec. 2017 - 18:11

JohnVKR Wat je onder meer ziet is: 1. Twee dames die aan een hotdog likken alsnog het een penis is. 2. Een dame zonder slipje, maar voor haar ‘kxxxx’ ligt een poes. 3. Een blote vrouwenbil. Schei toch uit man, een paar sexy foto's. Het is inmiddels 2017. Verhuis naar Staphorst als je terug wilt naar 1950

JohnVKR
JohnVKR4 dec. 2017 - 21:58

We zijn van jongsafaan geconditioneerd om de vrouw als onderdanig aan de man te beschouwen. Aan de reacties op mijn mening af te lezen, willen jullie deze manier waarop we jongens en meisjes van jongsafaan opvoeden, in stand houden. Als julle mening representatief is, dan zal #MeToo waarschijnlijk niets fundamenteels in onze samenleving veranderen.

Tom3
Tom34 dec. 2017 - 7:29

Het is zo'n beetje het laatste wat er nog aan Emoties te oogsten valt uit de uitgemolken verdorde morele woestenij, die overgebleven is. "No feelings left, no tears to cry, this species amused themselves to death"

1 Reactie
Inspector Gadget
Inspector Gadget4 dec. 2017 - 11:56

Hier ben ik het volledig mee eens.

JanB2
JanB24 dec. 2017 - 1:47

Ze had gewoon kunnen zeggen dat ze nooit geweten had dat zo'n ding zó be-la-che-lijk klein kan zijn. En vervolgens (while on air) de DJ's kunnen vragen of zij ook zo klein geschapen zijn uitgevallen. Om vervolgens bij een ontkennend antwoord te reageren met "geloof ik niks van". Het is inderdaad wat Juppé zegt: neem de regie over (totaal welteverstaan).

5 Reacties
Karel Karstens
Karel Karstens4 dec. 2017 - 10:56

Dat zal ze achteraf ook wel hebben gedacht. Of hebben willen zeggen “o ja, voor vanavond moet ik nog wat garnalen kopen.” Maar op zo’n moment zelf ben je natuurlijk overvallen. Nu is het wel gewoon dat dj’s e.e.a. doen om de aandacht naar zichzelf te blijven trekken, maar dit gaat nog wel een stapje verder.

adriek
adriek4 dec. 2017 - 11:02

Ze had vanalles kunnen doen of zeggen. Probleem is voor zover ik kan inschatten dat ze nogal geschokt was door het gebeuren en niet veel meer kon, en al helemaal geen ad rem reacties kon geven. Dat zal ongetwijfeld niet de bedoeling van de (nogal mislukte, en in het kader van #metoo buitengewoon slecht getimede) grap geweest zijn. Zo'n grap(?) moet je alleen uithalen bij iemand die je goed kent en waarvan je de reactie vrij goed kunt voorspellen. Het lijkt erop dat dat hiet niet het geval was: en dan is de grap ineens helemaal geen grap meer.

Juppé🎗
Juppé🎗4 dec. 2017 - 11:43

Er blijkt een heel verhaal achter te zitten Jan. Het wordt teveel op het streaken gefocussed. Ze is zich lam gechrokken dat er iemand ineens voor haar stond. Ze kon dus niet niet als mijn echtgenote de zaak overnemen en een te flauwe lange act naar een happy end buigen.

Juppé🎗
Juppé🎗4 dec. 2017 - 12:26

Het was dus verstoren van een optreden en een ranzige grap. Met #metoo heeft het m.i. Weinig te maken.

Lozerech
Lozerech4 dec. 2017 - 12:43

Ik vond haar reactie in de uitzending veel beter. Ze gaat niet mee in het lompe seksisme van de presentatoren en blijft gewoon lekker zichzelf. Doordat ze moet huilen staat Radio 538 ongelooflijk voor schut met dit fragment. Cringefactor through the roof. Ik ben een groot fan van Ricky Gervais' The Office met David Brent maar Frank Dane doet er nog een schepje bovenop hier.

JanB2
JanB24 dec. 2017 - 1:42

Omdat ik me soms verhuur aan een bepaald bedrijf hoor ik deze zender daar een uur of 9,5 lang per werkdag. Ik begrijp u volkomen en deel uw walging.

Thuru
Thuru3 dec. 2017 - 22:09

Dit noem ik geen grapje van die dj’s.

JohnVKR
JohnVKR3 dec. 2017 - 21:26

538 is een super seksistische zender. Altijd al geweest!!!! Zo hangt de zender elke zomer de stad vol met bizarre posters van blote billen van jonge vrouwen en andere seksistische, vrouwonvriendelijke uitingen. De vrouwonvriendelijke machocultuur zit in het DNA van deze zender. Voor de heren van 538 is de vrouw nog nooit iets anders geweest dan een lustobject. Dat er pas nu, na dit incident met Maan, verontwaardiging komt over de zender die feitelijk verkrachting aanmoedigt, is rijkelijk laat. Maar beter laat dan ooit. Boycotten deze immorele, seksistische zender, en wel direct!!

3 Reacties
JohnVKR
JohnVKR3 dec. 2017 - 21:28

Uiteraard moet er staan: 'Maar beter laat dan nooit.'

KeesVanZundert
KeesVanZundert4 dec. 2017 - 18:17

Boycotten deze immorele, seksistische zender, en wel direct!! Wat let je om die knop op je radio te gebruiken en van zender te wisselen???

JohnVKR
JohnVKR4 dec. 2017 - 22:00

@KeesVanZundert. Adverteerders moeten deze zender boycotten.

Lozerech
Lozerech3 dec. 2017 - 21:03

Dit gaat verder dan een "foute grap" o.i.d. Ik denk dat die streaker gewoon strafbaar is omdat hij een misdrijf tegen de zeden begaat: schennis van de eerbaarheid: "op een niet openbare plaats, indien een ander daarbij zijns [haars] ondanks tegenwoordig is." en waarschijnlijk is de DJ zelf en/of de werkgever ook wel strafbaar, als opdrachtgever/medeplichtige. Radio 538 heeft werk aan de winkel.

1 Reactie
MoE2
MoE24 dec. 2017 - 22:06

Ooit was Phil Bloom een grensverleggende vrouw, en mensen die protesteerden waren zeurpieten. Tijden veranderen...

Ring2
Ring23 dec. 2017 - 20:48

Eikels. En dat in deze #metoo tijd.

noMan2
noMan23 dec. 2017 - 20:39

Walgelijk! Ondanks alle aandacht die vrouwen vragen voor het onderwerp seksisme, seksuele intimidatie en geweld, de onthullingen van Harvey Weinstein en de entertainment industrie, komen ze bij de radio nu met zo'n "grap". Dit lijkt wel uittesten; wat zijn vrouwen nog bereid te accepteren, waar kunnen we nog mee wegkomen? Echt, mannen hebben wel de wetenschap maar niet het morele bewustzijn in wat voor een wereld vrouwen leven dankzij hun "grapjes" en "vergissingen" en "niet zo bedoeld" en "je begrijpt het verkeerd" en "je hoeft niet zo heftig te reageren joh". Uit de reacties van deze dj's erbovenop, wordt gelijk weer duidelijk dat ook deze, tja hoe moet je zoiets noemen, fucked-up-boy's-who-ought-to-be-men het inlevingsvermogen hebben van een lijk. Die lange paternalistische en spottende 'OHHHHHHHHHHHHHHHHHH, zo was het niet bedoeld hoor'. Mindfucken heet dat! Fuck'm! De reacties op twitter, MOOI, we moeten nu niet weer gaan inkakken dames! Don't fuck men, fuck the bullshit! Levert meer genot op, gegarandeerd!

Juppé🎗
Juppé🎗3 dec. 2017 - 20:33

Inderdaad ranzige ongepaste grap, maar hoe oud is ze...het is een presentatie met veel mensen dus geen gevaar, zullen toch wel eerder piemel gezien hebben....mijn echtgenote heeft zelfde meegemaakt op toen onvermijdbare shower, jongen gezellig onder de douche gdaan, mijn kleren aan en aan de wijn (heeft nog leuke avond gehad) ik begrijp dat je het niet leuk vindt maar neem de regie over.

11 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗3 dec. 2017 - 20:59

overigens heb ik tijdens mijn ontgroening ook gestreakt. In Leiden in de Albertscorner. Met 10 man in VWbusje en naar binnen. Een oude dame pakte haar parapluie en schreeuwde naar ons "viespeukjes" , ik heb slecht fotografisch geheugen, maar haar herken ik nog. Wat is er mis met NL?

Jan met de Pet3
Jan met de Pet34 dec. 2017 - 2:18

Het is maar goed dat ik er niets van begrijp.

Ring2
Ring24 dec. 2017 - 8:45

Maan was geconcentreerd aan het zingen, opende haar ogen, en schrok. Haar schrik veroorzaakte bij haar de tranen. Iedereen reageert anders op plotse situaties. Uw echtgenote was in staat te reageren, anderen verlammen. Maan reageerde met schrik en tranen. Rationeel reageren en droog vertellen hoe je een volgende keer op een vergelijkbare gebeurtenis moet reageren, die weer net zo plotseling uit het niets zal opdoemen, helpt niet bij een reactie die geheel voortkomt uit emotie. Tenzij je getraind wordt - maar training in confrontatie met blote piemels lijkt me van de zotte. In het openbaar dienen mannen hun broek aan te doen/houden, zo dicteert ook de wet, tenzij op een nudisten- of naturistenterrein.

Steve3
Steve34 dec. 2017 - 9:32

ah, uw echtgenote heeft hetzelfde meegemaakt, dus had Maan 'de regie moeten overnemen'. Heb ik dat ook weer helder op m'n netvlies staan.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 dec. 2017 - 10:40

In huilen uitbarsten is niet de meest effectieve reactie, maar ik kan me ook voorstellen dat ze zo gauw niets gevats kon bedenken.

7anpau1
7anpau14 dec. 2017 - 11:17

wat er mis is, is dat 'viespeukjes' als u aan cognitieve dissonantie lijden en niet doorhebben dat die mevrouw met de paraplu gewoon gelijk had. Iedereen heeft zijn jeugdzonden en dat zou niet zo erg zijn, in tegendeel, als men daarvan zou leren. Helaas zijn er heel veel mensen met een bord voor hun kop, die vervolgens iemand als Maan de maat menen te kunnen nemen.

datkanbest
datkanbest4 dec. 2017 - 12:19

Daarmee leg je de schuld in zekere zin bij haar neer. Van te voren moet als je DJ inschatten of je bij iemand een bepaalde grap wel kan maken of niet kan maken. En dat is vaak het probleem dat best een redelijk deel van de bevolking niet zo veel inlevingsvermogen bezit. En wat vooral vrij frappant is dit ook een medewerker van RTL Boulevard is waar meerdere malen over #metoo is gesproken en dat er dan bij deze grap geen alarmbellen zijn gaan rinkelen. En vergeet niet ze zit bij een platenmaatschappij die samenwerkt met Talpa Music en 538 is van Talpa. Dus 538 ontwijken kan ze niet. Dus die regie nemen kan ze niet en als je overvallen wordt zijn er veel mensen die niet de regie nemen. Hoe vaak je wel niet hoort van mensen die achteraf zeggen: had ik maar dit gezegd of gedaan.

Juppé🎗
Juppé🎗4 dec. 2017 - 13:14

U heeft gelijk Ring, de context was niet duidelijk.

Juppé🎗
Juppé🎗4 dec. 2017 - 13:43

@7anpau1.....natuurlijk had die mevrouw gelijk, daarom vertelde ik ook dat ze haar reactie gelijk klaar had. Vroeg mij af waarom iemand nu niet, maar kende de context niet goed. Het is wat anders als je je theetje zit te drinken dan dat je diep geconcentreerd vertolkt en het dichtbij is. Dank voor het vergeven van jeugdzonden...,

Juppé🎗
Juppé🎗4 dec. 2017 - 16:53

@Danielle...."In huilen uitbarsten is niet de meest effectieve reactie, maar ik kan me ook voorstellen dat ze zo gauw niets gevats kon bedenken.".....Ja, wat die zangeres bij het songfstival deed..gewoon doorzingen en wegwerpgebaartje maken was best stijlvol. idd allemaal moeilijk als je al er gespannen bent. Eigenlijk is alles goed, want het is haar schuld niet. Ik reageerde alleen op die stampij en de metooconnectie betreffende beetje bloot ook al is dat ongepast. Sindsdien weten we over dit wereldprobleem meer oa dat een ander dat opgerakeld heeft. Ook weer een BNer die ik niet ken. Blij dat niemand zich hier druk maakt om streakers, het gebeurt dan ook minder.....

7anpau1
7anpau14 dec. 2017 - 17:01

daar zijn jeugdzonden voor toch? Het was een misselijke streek van Dane cs. Hij heeft zijn excuses aangeboden en Maan heeft deze inmiddels geaccepteerd klaar. Volgende keer neemt ze vast een paraplu mee.

Laadklep2
Laadklep23 dec. 2017 - 20:17

Hallo mensen, we hebben het over het afvoerputje van radioland, omdat ik me soms verhuur aan een bepaald bedrijf hoor ik deze zender daar een uur of 9,5 lang per werkdag. Het begint morgens al met de stuitende domheid van die drie pannenkoeken die Evers staat op presenteren, één grote reclameshow voor van alles wat John de Mol ( eigenaar 538)later op de dag op tv gaat uitzenden, tussendoor nog een beetje telegraafartikeltjes voorlezen en daar dan wat nog dommere reacties op dan het artikel zelf. Dan twee uurtjes niksmuziek met alle bagger die ze die dag daarvoor ook al minimaal drie keer op een dag hebben laten horen. Tussen twaalf en twee zit daar dan Frank Dane( Jensen), het broertje van die dikkop die voorheen een nogal stupide praatprogramma op rtl5 had ,genaamd JENSEN.inderdaad Frank Dane en Robert Jensen zijn broers. Frank draait dezelfde meuk als wat je de hele ochtend al hoor maar dan met wat nutteloze info over de sterren en showbusiness,Frank is namelijk gepromoveerd dat hij ook op tv iets bij Boulevard mag doen en zijn radioshow is een soort opwarmertje.Frank en redactie dacht waarschijnlijk laten we eens iets leuks doen, je hebt tegenwoordig studiowebcams en laten we Maan van Steenwinkel even lekker in verlegenheid brengen door er eentje in zijn blote lus door de studio te laten rennen. De andere kant is dat Maan zelf nogal publiciteitsgeil is en in echt ieder programma verschijnt om maar in de aandacht te blijven staan, wat ook niet echt lekker is dat 538 veruit de meeste luisteraars heeft, zeker in de categorie mensen waar Maan haar inkomen uit probeert te genereren. Zeg maar de jongeren tussen 17 en 25 die vooral voor het plaatje gaan ipv de muziek. Want laten we even eerlijk tegen elkaar blijven. Maan is nog in de roulatie omdat het gewoon een bijzonder knap grietje is wat toevallig ook nog een beetje kan zingen. Ging het puur om de muziek zat ze gewoon weer lekker op de universiteit en bleef zingen niet meer dan hobby. Het verneukeratieve aan dit gevalletje is dus precies wat er gebeurde in Amerika. Mooi jong grietje wil veel te graag beroemd blijven en pakt dus alles aan om in the picture te blijven en de misbruiker( in dit geval 538) kan alles blijven flikken omdat zij bepalen of Maan nog mee blijft draaien of volgend jaar word afgeschreven. Nu zullen mensen zeggen dat ik de macht van 538 nogal overschat, dat is dus niet zo . 538= John de Mol = de man die bepaald in medialand. Want ook veronica( tv en radio) ,sbs,sky radio , slam fm, en ook nog alle grote shows op RTL4 zijn van zijn hand. Al is die De Mol nu een echte vent schopt hij die Frank Dane weg bij 538 en RTL Boulevard en gaat hij bij Nieuwsuur zitten met het verhaal dat hij dit soort bullshit niet van zijn medewerkers pikt, in plaats van alleen aan tafel te gaan zitten als het hem geld kost( zoals 14 dagen terug aangaande de macht van Facebook en Google op de advertentiemarkt)

3 Reacties
Wittemuis
Wittemuis4 dec. 2017 - 1:07

Je kan natuurlijk ook een andere zender opzetten

RaymondenJoop
RaymondenJoop4 dec. 2017 - 8:00

Zoek een andere baan, ga wat anders doen

Laadklep2
Laadklep24 dec. 2017 - 11:38

Je kan ook in de kerk vragen of ze misschien Iron Maiden willen draaien ipv het kerkkoor of een goed verhaal van Midas Dekkers ipv de zondagpreek, maar zo werkt het niet helemaal.