Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woede in Spanje: groep besmette Nederlanders ontduikt quarantaineplicht

  •  
19-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
spanje

© cc-foto: Marbregal

De Spaanse autoriteiten hebben internationaal alarm geslagen vanwege een groep besmette Nederlanders. De Nederlanders bij wie corona was geconstateerd, hebben hun vakantiehuis verlaten. Daarmee onttrekken zij zich aan de quarantaineplicht. De overtreding wordt hoog opgenomen in Spanje, meldt de NOS.
" De groep verbleef in een landhuis in het dorp Navas del Madroño toen een van hen ziek werd en positief testte, melden Spaanse media. Vervolgens bleken nog eens vijf groepsgenoten positief. Woensdag werden de besmettingen vastgesteld, maar medewerkers van de gezondheidsdiensten ontdekten gisteren dat ze niet meer in hun verblijf waren. De lokale autoriteiten hebben een internationaal opsporingsbericht uitgedaan, dat op televisie is uitgezonden."
De burgemeester van Navas del Madroño spreekt van een misdaad. Wie in Spanje de quarantaineregels aan zijn laars lapt, kan een boete van 3.000 tot 60.000 euro krijgen. Het aantal coronabesmettingen ligt in Spanje aanmerkelijk lager dan in Nederland.
cc-foto: Marbregal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (35)

Déjà vu
Déjà vu21 nov. 2021 - 1:52

Waar zouden die Hollanders toch vandaan komen?

OlavM
OlavM20 nov. 2021 - 3:03

De woede van de Spanjaarden is volkomen terecht. En een forse boete voor de betrokkenen gerechtvaardigd.

1 Reactie
OlavM
OlavM20 nov. 2021 - 3:10

Wie te gast is in een ander land zal zich aan de aldaar geldende regels moeten houden. En "quarantaine" voor enige tijd is ook in Nederland geen ongebruikelijke maatregel. De betrokken Nederlanders hebben bewust die regels overtreden, dus zullen ook de consequenties daarvan moeten aanvaarden.

Anne Houtsma2
Anne Houtsma219 nov. 2021 - 18:19

Nederlanders op hun best :(

Break on through
Break on through19 nov. 2021 - 17:05

Ok rest of the world meet de Nederlander and face the facts. Ze komen luidruchtig met hun grote bek je land binnen. Denken werkelijk dat ze Jezus Christus zijn "want ze betalen er toch voor?" Doen niets anders dan zuipen en tegen je voordeur aan pissen. En proberen ondertussen je minderjarige dochter nog te versieren ook. En als dan blijkt dat ze besmettelijk zijn en in Quarantaine moeten weten ze niet hoe snel ze zich uit de voeten moeten maken. Ook al besmetten ze je halve land, dat is van ondergeschikt belang. Wij zijn immers toerist dus te gast in jullie land en dan moeten jullie maar rekening met ons houden. Toch?

1 Reactie
adriek
adriek19 nov. 2021 - 17:22

In een door geld gedreven maatschappij nemen we kleinigheden als Corona op de koop toe als het geld maar binnen blijft stromen.

harmmeijer
harmmeijer19 nov. 2021 - 16:10

Nederlanders? Oh ja, die groep Nederlandse idioten die verantwoordelijk waren voor de moord op een man op Mallorca (Spanje) en daarna de benen en opnieuw Nederlanders die de benen nemen om een quarantaine te ontlopen. We staan er gekleurd op in Spanje.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin20 nov. 2021 - 7:12

Donkerrood!

Juppé🎗
Juppé🎗19 nov. 2021 - 14:11

Ik ken hier de feiten niet voldoende van, maar als ik naar nederland kijk en ook familie en vrienden beluister dan lijkt het wel of men daar de ernst de situatie niet inziet. Covid is iets hinderlijks dat de belangrijkere dingen zoals feestjes en vacanties verstoord en die moeten coute que coute doorgaan. Liefst binnen de richtlijnen maar anders moet er iets slims verzonnen worden. Het dringt langzaam door dat skivakantie naar Oostenrijk problemen gaat geven dus hoorde al » als dat niet kan komen we gewoon naar Frankrijk » . Dat vonden ze nooit leuk want niet gezellig, te duur, niet amicaal genoeg, maar kennelijk is een keer thuisblijven vreselijk en zijn die vacanties een soort heilig moeten net als carnaval en noem maar op. Ze zijn allemaal gevaccineerd, maar dat dat geen garantie geeft en langzaam minder gaat werken dat valt wel mee en voorzover het zo is, is het voor anderen. Ja de ziekenhuizen raken vol dat horen ze ook, dat komt door Rutte en de Jonge die plannen alles verkeerd. Dat zeggen ze altijd al, dus als je dat weet corrigeer dat dan in ieder geval voor jezelf. Geen denken aan dan gaan ze verder klagen over de benzineprijs. Ik hoop dat het daar goed gaat, men maakt zich wel zorgen maar Rutte die alles verkeerd doet moet het maar in orde krijgen. Ik hoop het maar…….. Niet dat het hier goed gaat maar de muziek hier lijkt wat minder op die van het orkest van de Titanic.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 nov. 2021 - 17:52

In het ziekenhuis waar ik voorjaar 2020 wel terecht kon (niet voor corona!) was het gezelliger dan in huize Defoe.

itsme3
itsme319 nov. 2021 - 19:12

Corona gaat pas weg als er voldoende weerstand is opgebouwd, hetzij door vaccinatie, hetzij door besmetting. In Engeland wordt een behoorlijk hoge mate van besmetting gecombineerd met een redelijk hoge vaccinatiegraad en is het virus onder controle. In India zijn relatief weinig mensen gevaccineerd, maar zijn heel veel mensen besmet geweest en lijkt het virus onder controle. In portugal is een hoge vaccinatiegraad en zijn veel mensen besmet geweest en is het virus onder controle. Zolang er weinig beweging meer zit in vaccinatie, zal de rest van de bescherming van besmettingen moeten komen. Hoe langer die onderdrukt worden, hoe langer de crisis zal duren.

adriek
adriek19 nov. 2021 - 10:56

Bij de gegeven reproductiecijfers kan een inschatting gemaakt worden welke maatschappelijke kosten deze lieden veroorzaken. Daar kunnen ze gewoon verantwoordelijk voor gehouden worden. Waarschijnlijk is zestig mille niet genoeg.

3 Reacties
Roeluit1986
Roeluit198619 nov. 2021 - 14:04

Vind je dit niet wat overdreven?

LHTJ
LHTJ19 nov. 2021 - 15:53

Daar heb je gelijk in Eirda. 60 mille op deze specifieke situatie waarbij de weglopers andere besmettingen die in quarantaine moeten en niet aan het werk kunnen of ziek worden. waarschijnlijk nog een veelvoud als dit politiek gebruikt wordt om een voorbeeld te stellen en Nederlanders geweerd worden of extra maatregelen opgelegd krijgen om Spanje in te reizen.

adriek
adriek19 nov. 2021 - 16:02

Nee hoor. Als je moedwillig schade veroorzaakt moet je voor de gevolgen opdraaien.

EenMening
EenMening19 nov. 2021 - 10:49

De verhouding tussen Nederlanders en Spanjaarden is al meer dan 400 jaar van zeer bijzondere aard... Het gedrag van deze landgenoten lijkt representatief voor de gemiddelde Nederlander: enigszins vrijgevochten en anti-autoritair. "Ik maak zelf wel uit wat ik doe". Dat heeft zo zijn voordelen, je zult hier niet zo snel een uniformvererend autoritair bewind krijgen. Dat past beter bij onze Oosterburen. Maar het heeft ook zo zijn nadelen. Dat zie je terug in het Nederandse coronabeleid. De regering is terughoudend met het nemen van maatregelen en de burger interpreteert het beleid naar eigen inzicht. Nederland krijgt het coronabeleid wat het verdient. Ondanks alles gaat het hier te lande op dit moment toch nog beter dan in Duitsland.

3 Reacties
MG1968
MG196819 nov. 2021 - 11:43

@EenMening Je maakt een gedachtefout. Het 'ik maak zelf wel uit wat ik doe' is niet gebaseerd op een anti-autoritaire houding maar gebaseerd op een houding die gericht is als 'de ander' de autoriteit is. Zelf zijn ze de eerste om in volledigheid te bepalen hoe de samenleving vormgegeven moet worden en zullen daartoe snel een uniformvererend autoritair bewind instellen. Dat er hier géén sprake is van autoritaire bewind komt juist door alle anderen Nederlanders dan de groepen waar jij daarvan de oorzaak ziet.

korheiden2
korheiden219 nov. 2021 - 14:23

@EenMening : 'Ondanks alles gaat het hier te lande op dit moment toch nog beter dan in Duitsland.' Is dat werkelijk zo? Van diverse kanten wordt bericht dat het RIVM nogal creatief boekhoudt. De oversterfte zou veel hoger zijn, maar lang niet alles wordt toegerekend aan corona. Nederlanders houden niet van regels, daarom ligt ons land echt bezaaid met verkeersdrempels, wegversmallingen en camera's. De verkeersboetes zijn absurd hoog. In mijn beleving houden Duitsers zich veel beter aan (verkeers)regels.

EenMening
EenMening19 nov. 2021 - 15:40

@Kor Afgelopen *maandag* lagen er in Duitsland 3190 mensen op de iC. Omgerekend naar de Nederlandse situatie is dat ca 650, aanzienlijk meer dan bij ons (rond de 400).

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -19 nov. 2021 - 10:24

Beetje selectief ... duizenden anderen reizen kris-kras door landen zonder zelfs getest te worden. Beetje naief .... want hun NAW is uiteraard bekend en NL heeft uitleveringsverdrag met Sp

2 Reacties
Zandb
Zandb19 nov. 2021 - 11:06

Bal "Beetje selectief … duizenden anderen reizen kris-kras door landen zonder zelfs getest te worden." Tja, wat wilt u dan, dat er gebeurt met mensen die de wet overtreden?

LHTJ
LHTJ19 nov. 2021 - 15:56

Nee niet selectief. Mensen die niet getest zijn hebben of een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs en voldoen daarmee aan de regels. Mensen die willens en wetens positief getest zich onder mensen gaan begeven en quarantaineregels overtreden zijn dom en een gevaar voor gezondheid en economie en kunnen heel veel andere Nederlanders met reisplannen naar Nederland in een vervelende situatie brengen.

Superbowl
Superbowl19 nov. 2021 - 10:05

Weer een groepje zondebokken gevonden lees ik. Helft van de mensen die schreeuwt om meer maatregelen zou eens moeten beginnen met zijn handen te wassen.

5 Reacties
adriek
adriek19 nov. 2021 - 10:55

Dat handenwassen heeft weinig zin als er idioten zijn die besmet het land door reizen.

Zandb
Zandb19 nov. 2021 - 11:09

Bowl Zondebokken? Ze overtreden de regels toch; daar zijn ze toch gewoon schuldig aan!

Eid
Eid19 nov. 2021 - 11:26

@Superbowl Ja, da's nog eens een goed idee: Iedreen die de wet overtreedt en gepakt of nagejaagd wordt noemen we in het vervolg 'zondebok'. De wereld op z'n kop; dit kon er ook nog wel bij, net als mensen die zich bewust niet laten vaccineren, 'slachtoffers' noemen.

Superbowl
Superbowl19 nov. 2021 - 12:17

Wat ik bedoel is dat we sinds het uitbreken van Corona elke week wel weer een relletje hebben waar Twitterend Nederland zich geroepen voelt weer iemand te veroordelen wegens het overtreden van de regels. Zo was die studentenskireis dagenlang in het nieuws. Compleet Nederland pakte niet veel later zelf het vliegtuig naar de Turkse badplaats om maar iets te noemen… kortom 9 vd 10 keer storm in een glas water en zeiken om het zeiken; zijn we in Nederland goed in

MG1968
MG196819 nov. 2021 - 13:21

@Superbowl Laten we het er op houden dat wat jij een storm in glas water vind door anderen wel degelijk anders gezien wordt: als asociaal gedrag met gezondheidsschade (en doden) tot gevolg.

Me, myself and I2
Me, myself and I219 nov. 2021 - 9:41

Nee joh, dat zijn geen vakantiegangers. Dat is een team van wetenschappers die onderzoek doen naar groepsimmuniteit.

west012
west01219 nov. 2021 - 9:39

Het is tekenend voor de egoïstische mentaliteit van Nederlanders.

1 Reactie
Zandb
Zandb19 nov. 2021 - 11:09

werst Dat vind ik niet, dat zoiets tekenend is voor mijn gedrag; ik ben Nederlander.

MeneerJeroen
MeneerJeroen19 nov. 2021 - 9:20

Zouden ze in Nederland ook strenger op moeten zijn. Ik vermoed dat het Nederlands eigenwijze gedrag ook bijdraagt aan verspreiding.

2 Reacties
rvb2
rvb219 nov. 2021 - 9:46

Dat is zeker waar, het eigenwijze gedrag van de vaccinweigeraars draagt bij aan de verspreiding.

Zandb
Zandb19 nov. 2021 - 11:10

rvb Mee eens.

MG1968
MG196819 nov. 2021 - 9:19

Gaan die effe nat. Kan in dit geval niet ontkennen dat er hier bij mij iets van leedvermaak leeft. In Nederland laten we het toe dat mensen die niet solidair met anderen zijn asociaal gedrag vertonen. Deze groep komt tot de ontdekking dat wij daarmee de uitzondering zijn. Wellicht valt dan ook het kwartje dat ook binnen Nederland nogal wat weerstand bestaat tegen deze mensen die vrijheid opeisen door ze voor een ander te beperken, continue naar anderen wijzen en zelf niet de vraag stellen 'wat kunnen wij zelf doen'.