Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Woede over illegaal afschieten wolf in Denemarken

  •  
01-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
473 keer bekeken
  •  
wolf
In Denemarken spotten twee natuurliefhebbers tot hun grote vreugde een wilde wolf die een weiland doorkruiste. Je hoort hun camera’s klikken. Het is een van de eerste exemplaren die na een afwezigheid van 200 jaar weer te zien is in het land. De wolvin, het bleek een vrouwtje, loopt door het gras en is voor niemand een bedreiging, noch gedraagt ze zich vreemd. Dan klinkt een geweerschot, het dier spartelt hevig en sterft. De video heeft in Denemarken tot publieke verontwaardiging geleid.
De politie heeft een 66-jarige man ui de omgeving aangeklaagd wegens ‘schending van zijn jachtvergunning’. Hij ontkent de wolf te hebben gedood maar weigert verder iedere medewerking. De politie heeft zijn auto in beslag genomen, waaruit het schot gelost zou zijn. Ook zijn diverse wapens geconfisqueerd.
De wolf is een beschermd onder EU-regels en is bezig aan een terugkeer in West-Europa nadat het dier praktisch door de mens was uitgeroeid. Niet iedereen is daar blij mee en zeker wat jagers zien het roofdier als een concurrent voor hun eigen jachtlust. Vorige maand pleitten Twentse schaapherders voor het afschieten van wolven. Ze kregen bijval van CDA-europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.
Waarschuwing: onderstaande beelden kunnen als schokkend ervaren worden
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.