Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

WNL Opiniemakers: de 'bezorgde burger' wordt genegeerd

  •  
03-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Met Marianne Zwagerman, Duitsland-correspondent Wierd Duk, VVD-Kamerlid Malik Azmani en Francisco van Jole

Meer over:

#video, vluchtelingen, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (98)

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*4 feb. 2016 - 11:34

Goedendag. De zogenaamde bezorgde burgers van mevrouw Marianne Zwagerman hebben toch al een tijdje hun eigen podium, om alles en iedereen in Nederland belachelijk te maken, met name de nieuwe omroep, PowNed, betaald met ons belastinggeld notabene, op NPO3 (Marianne Zwagerman is trouwens een mede-oprichter van PowNed), zo wat wilt deze mevrouw nog meer, ik vraag me wel af?. Een fijne dag.

HenkieJa
HenkieJa4 feb. 2016 - 9:28

Als multi-culti zo succesvol is, waarom is Wilders dan nu de grootste als er verkiezingen zijn? Ik weet dat Wilders ook niets gaat oplossen Maar het feit dat bepaalde mensen maar aan hun alles overheersende mening over islam en multi-culti blijven vasthouden ondanks de problemen die er zijn, zal er toe leiden dat de stemming binnenkort totaal de andere kant zal gaan omslaan. Het proces mis al in gang gezet, en dat komt toch voornamelijk niet door Wilders zelf, maar door de illusie dat we maar altijd aardig moeten zijn tegen iedereen, ook tegen diegenen die hier misbruik van maken.

2 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*4 feb. 2016 - 11:23

Dag HenkieJa. Sucessvol volgens de peilingen, bedoelt u misschien, beste meneer HenkieJa?. Zijn de peilingen (van b.v. Maurice de Hond) heilig?. Kijkt u maar naar de debacle van Donald Trump een paar dagen geleden in Iowa als een voorbeeld. Eerst zien, qua het echte zetels, in de volgende Tweede kamer, op verkiezingsdag, met name op 15 maart 2017. Pas daarna zal ik geloven. Tot dat moment hebben Geert Wilders en zijn PVV collega's samen slechts 12 zetels in de huidige Tweede kamer. Miljoenen Nederlanders hebben in 2012 sowieso niet op de PVV gestemd. Gebaseerd op de huidige peilingen, zullen veel miljoenen Nederlanders (vandaag) ook niet op de PVV zullen stemmen. Ik wens u een heel fijne dag.

Suzanne van der Leegte
Suzanne van der Leegte5 feb. 2016 - 8:58

@ PeaceLoveNamasteuitMokum Hij zegt toch niet dat Wilders succesvol is? En hij zegt ook dat hij het niet dat Wilders het wel kan oplossen, hij twijfelt er ook aan.

Cees Groninger
Cees Groninger3 feb. 2016 - 17:48

Zwagerman geeft een uitstekende analyse van wat er schort.

Common Sense
Common Sense3 feb. 2016 - 17:29

Goeie tafel, had een mooie discussie uit kunnen voortkomen. Helaas te kort en slecht gemodereerd.

joke1975
joke19753 feb. 2016 - 16:04

Ik kan niet meegaan in het verhaal van die mevrouw Zwagerman. Ze heeft feitelijk twee stellingen; 1. De boze/bezorgde is heel lang genegeerd en wordt pas aan het woord gelaten op het moment dat hij uit frustratie begint te schreeuwen en vervolgens wordt hij belachelijk gemaakt. Ben ik het dus niet mee eens. Dit zijn vaak mensen die zich nu pas laten horen. Die spraken hiervoor ook niet op vergaderingen. Die gingen heel vaak niet eens stemmen. Nu staan ze te schreeuwen en komen ze in beeld. De manier waarop vindt zij blijkbaar niet kunnen. Eigenlijk is zij dus degene die ze niet serieus neemt. Ze spreekt heel laatdunkend over ze. Ze doet als de genuanceerden op ze neerkijken maar eigenlijk doet ze dat zelf; Ze kunnen zich niet zo goed uitdrukken, ze spreken een andere taal en ze zijn nou eenmaal gefrustreerd. Daarmee kijkt ze op ze neer. Natuurlijk zijn er grote groepen in Nederland die het politieke taaltje niet spreken en zich anders uitdrukken. Maar ook deze mensen zijn in staat tot andere dingen als schreeuwen en schuttingtaal. Ze KIEZEN ervoor om dat niet te doen. Het zijn namelijk gewoon volwassen mensen die heel best zelf kunnen bepalen wat ze wel en wat ze niet doen. Wil je dat ze serieus genomen worden? Behandel ze dan als volwassenen. 2. De boze burger is juist gefrustreerd omdat de genuanceerder langer over dingen nadenken maar dan vervolgens tot dezelfde conclusie komen en naar hen wordt wel geluisterd. Ook oneens. Waar blijkt uit dat die boze burgers altijd achteraf gelijk hadden? Dat is namelijk haar stelling. Later nuanceert ze dat iets maar ze zegt het wel degelijk; de genuanceerder komen tot dezelfde conclusie maar zij moesten er langer over nadenken. Flauwekul. De genuanceerden maken een echte afweging en komen vaak tot een andere conclusie. Niet altijd. Dat klopt. En dan wordt als voorbeeld Groningen en de aardbevingen genoemd. En dat is dus echt flauwekul. Punt daar was namelijk dat uit meerdere onderzoeken (NUANCE dus) was gebleken dat ze gelijk hadden en er nog steeds niet naar ze geluisterd werd. De Groningers waren juist heel geduldig en genuanceerd op dat punt. Pas daarna kwamen de echte acties en toeters. Voorbeeld; de bezorgde burger heeft het steeds over verkrachting en criminaliteit. Moet je die zorgen serieus nemen? Natuurlijk. Maar wat als blijkt dat het helemaal niet zo'n groot probleem is? De problemen bij AZC's en opvangplekken vallen erg mee als je bedenkt om hoeveel cijfers het gaat. Ben je dan iemand die ze niet serieus neemt als je dat aantoont? Feiten doen er toch ook nog toe? En die VVD meneer die aangeeft dat we het niet aankunnen zei ook nog iets interessants; ik wil het ook niet zei hij op een gegeven moment. En dat is het punt. Het heeft niets met niet kunnen maar met niet willen te maken.

2 Reacties
Common Sense
Common Sense3 feb. 2016 - 20:05

U nuanceert veel waar u over een paar jaar waarschijnlijk 100% op terugkomt. Tot dan.

joke1975
joke19753 feb. 2016 - 20:49

En zo diep en inhoudelijk. Moet dat mij overtuigen? Een "je zult wel zien"?

Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 14:53

Van Jole: Er is helemaal geen jaren lange machteloze woede(...)

4 Reacties
joke1975
joke19753 feb. 2016 - 17:32

Dat ben ik wel met hem eens. Die mensen hebben zich daarvoor namelijk nooit laten horen.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer3 feb. 2016 - 19:19

42 virtuele zeteltjes lijkt me voldoende bewijs voor jarenlange machteloosheid.

joke1975
joke19753 feb. 2016 - 20:52

Het lijkt mij een bewijs voor een hoop onvrede. En daar kan ik me best iets bij voorstellen. Maar als het echt jarenlange machteloze woede is hé? Waarom heeft de PVV die zetels dan nu niet? Blijkbaar viel het in 2015 bij de provinciale staten met die woede nog wel mee gezien de verkiezingsuitslag.

Suzanne van der Leegte
Suzanne van der Leegte5 feb. 2016 - 9:17

Van Jole: Nee, alleen maar boze "domme" PVV-ers.

Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 14:51

Tofik Dibi : Zondebokken als de anti Zwarte Pieten. Huh?

RU486
RU4863 feb. 2016 - 14:42

De 'bezorgde burger' begint zo langzamerhand een Godwin te worden in deze oeverloze discussies over vluchtelingen.

Poezenmens
Poezenmens3 feb. 2016 - 14:13

"Zwagerman is mede-oprichter van de publieke omroep PowNed. Daarnaast was ze directeur digitale media bij de Telegraaf Media Groep, waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de overname van de website GeenStijl." (Wikipedia) Tsja, daar hebben ze niet zoveel op met nuance en rede.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events3 feb. 2016 - 14:10

Hahaha! Ik zou zeggen: ''Put that in your pipe and smoke it, Yolo!''

Orlando_Praag
Orlando_Praag3 feb. 2016 - 13:36

De term opiniemaker is een vreemde term, hoe maak je een opinie? Ben je dan mensen bewust specifiek informatie aan het voeren om een specifieke opinie of spectrum aan opinie's te 'maken'? Dat is hier namelijk het geval, overal waar Marianne Zwagerman trouwens haar gezicht laat zien. Dat heeft ze waarschijnlijk geleerd bij de Telegraaf. Ik zie in de comments ook heel veel opinies terugkomen die zijn overgenomen. Zo zie ik voorbij komen dat de holocaust niet besproken kan worden... Niets is minder waar, wat wel waar is is dat in een homogene omgeving je minder rekening hoeft te houden met een diversiteit aan waarheden. Is dat slecht? Nou als je van waarheden houdt niet. Als je kinderen graag sprookjes verteld is dat lastig. Verschillende feestdagen? Super dat is goed voor de verdeling, met verschillende bezettingen is er meer t kiezen en kunnen zaken beter verdeeld worden en zo efficienter worden ingezet. VB als een moslim bereid is op kerst te werken blijft met de kerst de winkel lekker open en op het suikerfeest pakt bv de jood het op met de christen. Mee anti-semitisme? In WO2 zijn in NL de pro-rato de meeste joden afgevoerd en verraden en er waren hier toen nauwelijks moslims. Dus zal het dan alleen bij moslims liggen? Gedwongen halal eten? Joden eten ook halal en dat is dan ook geen probleem. Sowieso niet zo goed om op school varken te eten. minder gezond en duurder dan kip. Sowieso, moet er altijd vlees zijn? De meeste klachten verwijs ik direct naar het land van fabels en dat doe ik onderbouwd. Dus dan is er nog de bezorgde burger en de opiniemaker. Een slim mens weet dan naar wie hij kritisch moet kijken. Een nog slimmer mens vraagt zich af waar de opiniemaker zo bezorgd is over de opinie van een ander en nooit bewijzen heeft. Het positieve van diversiteit, je wordt gedwongen om de wereld vanuit verschillende perspectieven te beschouwen. Dat gun ik mensen om wie ik geef. Maar ja.. Ik vertel kinderen dan ook niet dat er een man is met een paard die over het dak cadeaus door een moderne schoorsteen wil proppen én dat dat ECHT waar is.

3 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 feb. 2016 - 14:36

[De term opiniemaker is een vreemde term, hoe maak je een opinie?] Ik erger me ook mateloos aan die term. Opiniemakers zijn in werkelijkheid Opinieschreeuwers die eisen dat de toehoorder het met de opinie eens wordt. Dictators zonder macht dus.

slopsma
slopsma4 feb. 2016 - 5:10

Als ik speklap wil eten dan eet ik speklap, of het slecht is of niet, ik maak dat zelf graag uit. En de gruwelijke manier waarop die beestjes afgemaakt worden, die halal verplicht op een bord terecht komen, dat is ongehoord, en zou verboden moeten worden, in een moderne maatscahpij. Jammer voor de religie aanhangers. Dat er veel joden afgevoerd werden uit Nederland, lag aan de piekfijne registratie van de joden, dat is al honderd keer langs gekomen hier.

slopsma
slopsma4 feb. 2016 - 5:13

Als ik speklap wil eten dan eet ik speklap, of het slecht is of niet, ik maak dat zelf graag uit. En de gruwelijke manier waarop die beestjes afgemaakt worden, die halal verplicht op een bord terecht komen, dat is ongehoord, en zou verboden moeten worden, in een moderne maatschapij. Jammer voor de religie aanhangers. Dat er veel joden afgevoerd werden uit Nederland, lag aan de piekfijne registratie van de joden, dat is al honderd keer langs gekomen hier.

omaoeverloos
omaoeverloos3 feb. 2016 - 12:30

Preek hel en verdoemenis en de bezorgde burger kruipt uit zijn hol. Zie ze gaan, de islamofoben, kooldiofoben, xenofoben en wat voor foben al niet meer. Alleen de agorafoben blijven binnen.

1 Reactie
Orlando_Praag
Orlando_Praag3 feb. 2016 - 18:04

LIKE! lol

Tony Soprano
Tony Soprano3 feb. 2016 - 12:27

Ik vond deze uitzending nogal teleurstellend. Veel geschreeuw en weinig wol. Zal wel door de Telegraaf-roots komen.

1 Reactie
Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 15:03

Erg vermoeiend om te volgen, al dat gepraat door mekaar heen.

Nick Ros
Nick Ros3 feb. 2016 - 12:07

Inmiddels ken ik meer boze burgers dan bezorgde burgers. Je hebt 40 jaar gewerkt en je moet daarna 10 jaar op een houtje bijten dan ben je boos tot woest.

slopsma
slopsma3 feb. 2016 - 11:45

Mevrouw Zwagerman was ijzersterk, wat natuurlijk niet zo moeilijk is als je het gelijk aan je kant heb.

3 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus3 feb. 2016 - 13:20

"Mevrouw Zwagerman was ijzersterk" Je valt wel op een overslaande stem?

Common Sense
Common Sense3 feb. 2016 - 17:28

@ PdG: val jij óver een overslaande stem dan?

Piet de Geus
Piet de Geus3 feb. 2016 - 18:34

Inderdaad Common Sense: ik heb niks met gilgeiten. Vooral niet als vorm en inhoud zo perfect overeenstemmen.

Albert Einstein
Albert Einstein3 feb. 2016 - 11:36

Van Jole was duidelijk niet gewend om zo rücksichtsloos van tafel te worden geveegd. Hulde aan Marianne Zwagerman, het andere feministische geluid!

Klazien2
Klazien23 feb. 2016 - 11:27

Om te beginnen is dit Forum alles behalve neutraal. Het commentaar is duidelijk, wie de meeste stemmen heeft krijgt gelijk. Dat mag ook want ieder forum heeft zijn eigen achterban (democratie) De NPO is natuurlijk een overheids spreekbuis, terwijl WNL daar iets van probeert af te wijken. Staats-secretaris Sander Dekker met zijn nieuwe omroepwet heeft gisteren in de 1e Kamer bakzeil gehaald omdat de senatoren bang zijn voor Poolse toestanden. Zijn omroepwet zou er voor zorgen dat idere kritiek op die overheid monddood zou worden gemaakt. M.a.w. Wie iets anders zegt dan dat de Regering wil wordt verkettert. Datzelfde effect zie je ook al in de 2e Kamer. De democratie wordt steeds verder weg gedrukt. Er wordt wel geluisterd hoor, maar ze doen er lekker niets mee! Ja velen zeggen dat die racisten toch steeds aan het woord zijn met hun grote bekken. Alleen worden de argumenten niet meegenomen in de beslissingen en daar worden er een paar wat vervelend van. Zelden zo'n polariserend onderwerp meegemaakt in de samenleving dan dit.

2 Reacties
RU486
RU4863 feb. 2016 - 14:47

Noem mij eens een forum dat wel neutraal is? Verder kan/mag iedereen hier zijn mening ventileren zonder bijvoorbeeld 'weggejorist' te worden. Dat heb je dan weer wel op een fatsoenlijk forum.. Dat Joop een politiek gekleurde site is is op zich toch geen probleem? Zo kan ik er nog wel 10-tallen opnoemen die gekleurd zijn.

mordicant
mordicant3 feb. 2016 - 18:40

hahahaha Moet je voor de grap eens een account aanmaken op geenstijl. Ik heb er 4 versleten via proxyservers maar kreeg telkens binnen een week een IP ban. En was ik bot, lomp of troll? Nee, ik was het gewoon vaak niet eens met het bloeddorstige roedel reaguurders.. Afwijkende mening? Dan is het "Opgerot en weggejorist" Wat overblijft is een groep guurrechtse aapjes die in een kringetje elkaar aan het masturberen zijn. Hier in het hol van de linksche leeuw kun je vrijwel ongestoord een rechts of afwijkend geluid laten horen. En dat zeg ik als absoluut niet links zijnde.

Jan Pieter2
Jan Pieter23 feb. 2016 - 11:22

Om de zoveel jaar mag iedere burger bezorgd of niet zijn stem uitbrengen. Op die manier kan hij door zijn stem enige invloed op politieke besluitvorming uitoefenen. Dat is de enige invloed die de burger heeft of hij moet zelf politiek actief worden. Invloed via referenda of inspraak procedures is doorgaans zeer beperkt. Alleen via zijn stem kan de burger invloed uitoefenen en hij kan demonstreren maar dat heeft doorgaans weinig zin. Als burgers zich niet in besluitvorming herkennen, het ermee oneens zijn kunnen ze boos en gefrustreerd raken. Dat gebeurt zeker bij besluitvorming mbt vestiging van AZC's, dan moeten ze bij volgende verkiezingen een verstandige keus maken (en dan maar weer afwachten).

Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 11:17

DE bezorgde burger bestaat niet. Wie op deze site leest komt ook verhalen tegen van mensen die zich helemaal niet in allerlei stereotypes kunnen vinden. Zij willen zich graag distantieeren van bepaalde mensen/gedragingen bijvoorbeeld maar tegelijkertijd delen ze wel op bepaalde vlakken een mening die door sommigen dan maar gelijk legitimatie biedt om het op 1 hoop te gooien. En die hoop is momenteel dan natuurlijk de foute hoop van PVV/Tokkie or whatever ze mee aankomen.

3 Reacties
jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 11:26

Ja de PVV verpest het ook voor jou @Moeder Pietje.

Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 15:06

@ jahoor Diverse andere partijen ook, dus wat is je punt? Ik stem geen PVV ook.

jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 19:49

@Moeder dat op een hoop gooien is toch wel een PVV specialiteit.

[verwijderd]
[verwijderd]3 feb. 2016 - 11:12

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 15:12

Klassieke partijen zouden net als 100 jaar geleden, toen er sociale maatregelen /wetsveranderingen werden genomen om revoluties die elders speelden in NL in de kiem te smoren, kunnen handelen zodat ergere onlusten voorkomen kunnen worden. We leven echter ook in een andere werkelijkheid dat we niet meer baas zijn in eigen huis. Het wordt ons opgelegd , met dank aan goedbedoelde maar naieve verdragen die we ondertekenden in onschuldiger tijden, en dat wakkert de frustratie aan.

rhizoma
rhizoma3 feb. 2016 - 10:58

Wat is eigenlijk een 'opiniemaker'. Een opstoker noemde je dat vroeger in goed Nederlands. De bezorgde burger wordt genegeerd? Mg het gaat nergens anders meer over!

4 Reacties
jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 11:35

Een opiniemaker kan alles zeggen zonder onderbouwing. Het is namelijk maar een opinie.

Wim Spigt
Wim Spigt3 feb. 2016 - 14:37

Die Zwagerman is gewoon de Nederlandse Ann Coulter, voor dit soort types is opruien gewoon een lucratief verdienmodel.

ATM2
ATM23 feb. 2016 - 15:06

Dus 'jahoor' mag zich ook tot de opiniemakers rekenen ? Een onderbouwde reactie heb ik hier van hem/haar nog niet gezien.

jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 19:50

alleen maar opiniemakers hier vandaar.

jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 10:45

Gewoon de bezorgde burger niet onnodige bezorgd (laten) maken maar goed informeren. Mbt moslims in NL nog geen 5% Islam waarvan de helft niet eens naar de moskee gaat.

11 Reacties
P. Zwinkels
P. Zwinkels3 feb. 2016 - 11:22

En kijk dan eens goed en realistisch naar wat deze 5% voor invloed heeft op onze samenleving. En wil je daar dan nog meer van? . Zal alvast wat voorzetjes geven: - Holocaust kan steeds vaker niet meer besproken worden op scholen - Gedwongen halal eten in supermarkten en school- en bedrijfskantines - Toenemend Antisemitisme - Toenemende homohaat- en geweld - Gescheiden zwemmen - Aanpassing feestdagen op scholen - Enz Islam is een eisende en overheersende ideologie. Zolang dat nog ontkend wordt door het merendeel van de mensen zie ik de toekomst somber in.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer3 feb. 2016 - 11:24

JaHoor het zal me werkelijk helemaal worst zijn hoeveel vrije tijd een Nederlander besteedt aan nutteloze zaken als bidden of het bezoeken van kerk, synagoge of moskee. Dat speelt zich af in het prive domein en daar moet het vooral blijven. Het is totaal irrelevant of iemand slechts gelovig is of praktizerend. Waar het omgaat is het (wan-)gedrag, het al of niet afzetten tegen de ongeschreven wetten van normen en waarden, het al of niet respectvol omgaan met anderen. Overtreden van de wet kan vervolgd worden i.t.t. tot bovenstaande. Eigenlijk komt het neer op doe je mee met de samenleving of doe je niet mee.

jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 11:30

@Jan Willem je even goed informeren mbt integratie dan. Begin eens bij cbs.nl @P Zwinkels dat zijn geen feiten maar angsten. AIVD houdt alle extremisten goed in de gaten.

Albert Einstein
Albert Einstein3 feb. 2016 - 12:33

Jahoor, Misschien is het nuttiger om de onbezorgde burger beter te informeren. Misschien wordt die dan eindelijk bezorgd.

P. Zwinkels
P. Zwinkels3 feb. 2016 - 14:18

Geen feiten? . http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/07/leraren-bang-om-over-de-holocaust-antisemitisme-en-moslimfundamentalisme-te-praten/ . http://www.volkskrant.nl/buitenland/-moslims-moeten-niet-denken-dat-ze-ons-de-wet-kunnen-voorschrijven~a4152753/ . http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3941613/2015/04/01/Sterke-toename-antisemitische-incidenten.dhtml . http://www.nu.nl/binnenland/3772882/geweld-homoseksuelen-en-lesbiennes-verdubbeld.html . http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4219601/2016/01/06/Vrije-dag-Suikerfeest-bespreekbaar-voor-Amsterdamse-schoolbesturen.dhtml . http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/3575128/2014/01/10/Islamitische-partij-wil-gescheiden-zwemmen-invoeren.dhtml . Welterusten .

RU486
RU4863 feb. 2016 - 14:54

@Albert Einstein, Die onbezorgde burger informeert zich zelf en doet allerlei onderzoek. Een soort waarheidsvinding. Deze burgers hoeven niet ge-informeerd te worden. De bezorgde burger voedt zich met de dogma's van schreeuwerts als wilders. Deze burgers denken niet na. Deze gebruiken vaak: Ja maar.... en herhalen dan de groots mogelijke onzin.

erwinnijhof
erwinnijhof3 feb. 2016 - 15:01

@jahoor 3 februari 2016 at 12:30 Zoals gevraagd even bij het cbs gekeken. http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=81959NED&D1=2&D2=0&D3=0&D4=a&D5=a&D6=l&HDR=G5,T,G1,G2,G4&STB=G3&CHARTTYPE=1&VW=T Nog niet erg bemoedigend in mijn ogen. Het zijn inderdaad ook niet echt integratie cijfers, die kan ik niet vinden, maar het geeft wel een indicatie tot in hoeverre mensen goed geïntegreerd zijn in de samenleving.

ATM2
ATM23 feb. 2016 - 15:08

Die 5% is natuurlijk flauwekul. Voor geheel Nederland mag dat misschien waar zijn, maar als je kijkt naar de verdeling per stad/gebied ziet het er toch heel anders uit. Zo zijn de grote steden al voor ten minste 30% islamitisch en dat schept toch andere verhoudingen dan in een of ander dorp in de Nederlandse buitengebieden waar misschien 5 à 6 moslims wonen.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer3 feb. 2016 - 15:17

@JaHoor. Ik heb met opzet het woord integratie niet in de mond genomen omdat die vlag de lading niet dekt. Marokkaanse jongens zijn veel beter geintegreerd dan turkse jongens. Misdaden van marokkaanse probleem jongeren zijn dus een gedragsprobleem, niet een integratie probleem. Het zal me overigens ook worst zijn of dat cultureel of religieus gedreven is. Ze moeten niet, ze kiezen ervoor. Het gedrag is het probleem of dat nu overlastgevend, bedreigend, respectloos, intolerant of misdadig is.Niet acceptabel, next.

Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 15:24

@ P. Zwinkels. Ik vermoed dat de meesten het helemaal niet kan schelen hoe die Holocaust onderwezen wordt of gaat worden, mits ze het zelf maar goed hebben. Die onverschilligheid heeft er, denk ik, altijd in gezeten. Vanuit die materialistische banale redenering stroomt ook het idee dat het er niet toe doet wie je binnen haalt, als de economie maar draait. De tijd zal het leren hoe deze onverschilligheid van de rijkere burger in alliantie met de onbegrensde pro Islam denker gaat uitpakken.

jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 19:56

Een paar linkjes zijn nog geen feiten. Misdaad statistieken en onderzoeken tonen juist geen verband aan met etniciteit. Elk onacceptabel gedrag moet aangepakt worden ongeacht kleur.

peterschaafsma
peterschaafsma3 feb. 2016 - 10:33

Da's niet helemaal waar. De 'bezorgde burger' is een 'vieze Wilders-racist', een 'natuur/Christen-gekkie', of een kneuterige 'boze buurman'.

1 Reactie
jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 11:33

@peterschaafsma zolang de ´boze burger´ maar wat schreeuwt en ieder ander de huid vol scheld. Kan het zo af en toe gebeuren dat ze ´tokkie´ worden genoemd. Misschien een keer op inburgeringscursus.

GeachteLezer
GeachteLezer3 feb. 2016 - 10:30

De Bezorgde Burger... Als het nu de thuisbrengservice van McDonalds zou zijn begreep ik wat de term inhield, maar ik tast in het duister. Bezorgd betekent maar al te vaak: Kennelijk gerechtigd om de meest ongenuanceerde bagger te spuien, want ja, bezorgd he? Emoties, daar mag je niet aan tornen, die zijn er om serieus te nemen, nietwaar?

3 Reacties
Tokoloshe
Tokoloshe3 feb. 2016 - 11:10

"Emoties, daar mag je niet aan tornen, die zijn er om serieus te nemen, nietwaar?" Daar is wel de hele islamofobie aan opgehangen. Mensen die kritiek uiten op de islam moet de mond gesnoerd worden want er worden moslims gekwetst.

GeachteLezer
GeachteLezer3 feb. 2016 - 11:20

Dat klopt. Maar evengoed gaat het om (overbezorgde en ongefundeerde) angsten zij die burgers jegens de migrant. Het wordt zaar overdreven, incidenten worden zoals altijd uitvergroot en veel, zo niet vrijwel alles, is verklaarbaar vanuit de omstandigheden van de migranten zelf. Waarmee ik niet wil zeggen dat er geen problemen zijn, want dat lijkt mij duidelijk, echter dat die niet per se op het conto van de afkomst kan worden geschreven. Zet een groep Nederlandse vluchtelingen die familie zijn verloren, al hun spullen kwijt zijn en hun land ontvlucht, in een sporthal in Marokko en je hebt ook al heel snel incidenten.

ATM2
ATM23 feb. 2016 - 15:10

De emotie van de een houdt geen rekening met de emotie van de ander !

Ulltrafox
Ulltrafox3 feb. 2016 - 10:10

Open deuren intrappen daar zijn ze bij WNL goed in. Vindt het over het algemeen een inhoudsloos kletsprogramma wat zich tegen RTL boulevard aanleunt. Zelfde kletsgehalte wat men kan zien op het moederschip van WNL, de Telegraaf.

Dale S
Dale S3 feb. 2016 - 10:05

Zwagerman heeft helemaal gelijk. Eerst wordt er 10 jaar niet geluisterd en vervolgens rukken er 7 tv ploegen uit om de grootste schreeuwer te filmen en de rest van de bezorgde burgers met diezelfde kwast af te besmeuren.. Verder had Jole geen weerwoord tegen Zwagerman en ipv de vragen te beantwoorden kwam hij met een andere stelling om maar niet in te gaan op het wegkijken en het meten met twee maten van de 'genuanceerde elite'. Wierd Duk vond ik zwak en ging ineens in het midden van de discussie zitten terwijl hij in andere interviews een behoorlijke grote mond had over Jole. Nu zit de man recht tegenover hem en trekt hij zijn mond niet open. Beetje jammer.

7 Reacties
wvdstraat
wvdstraat3 feb. 2016 - 11:28

"en de rest van de bezorgde burgers met diezelfde kwast af te besmeuren.. " vul voor 'bezorgde burgers' eens 'moslims' in.......

jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 11:39

zwagerman had volledig ongelijk en had ook geen enkele onderbouwing. De ´bezorgde burger´ krijgt al 10 jaar veel te veel aandacht. En ondanks al die aandacht hebben ze nog steeds geen bewiijzen geleverd voor hun Islamofobie.

mordicant
mordicant3 feb. 2016 - 11:58

Zwagerman heeft geen gelijk maar zegt gewoon precies wat jij wil horen. Als daar iemand (W Duk) tegenin gaat (waarvan jij dacht verwachtte die ook zou zeggen wat jij wil horen) ben je ontstemt.. Zwagerman "framed" de werkelijkheid in twee groepen waardoor het voor simpelen van geest makkelijk schoppen wordt. De echte werkelijkheid is veel gecompliceerder. Er zijn boze burgers, dat klopt, maar daar wordt juist al vreselijk (te) veel naar geluisterd. Die hebben de SP en de PVV als schreeuwerige roeptoeters én sommige middenpartijen die met weke knieën al haastig buigen naar de wensen van de wütburger. En inderdaad, je hebt ook een groep die wegkijkt, knuffelt, de hakken in het zand zet en ongemakkelijke waarheden negeert, maar dat zijn niet de "genuanceerden" maar zou ik eerder de "naïevelingen" willen noemen. (Of gütmenschen zo u wilt) Wat Zwagerman als populiste niet noemde is dat de grootste groep van Nederland wel degelijk de ongemakkelijke werkelijkheid ziet en de gevaren onderkent maar niet gelijk in de stress schiet en met een volle broek naar het populisme rent. Die grootse groep zwijgende meerderheid ziet nuance, grijstinten tussen zwart en wit, meerdere mogelijke oplossingen. DAT zijn de "genuanceerden" die Zwagerman en bang rechts niet zien of niet herkennen.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer3 feb. 2016 - 14:27

Mordicant ik ben het slechts gedeeltelijk met u eens. Mij beviel de uitleg van Zwagerman eigenlijk wel, genuanceerd versus ongenuanceerd, maar what's in a name. Volgens haar definitie ben ik zeer ongenuanceerd omdat ik de huidige problematiek en het politiek falen ruim van te voren heb zien aankomen. De benaming is niet relevant, persoonlijk zie ik vijf facetten; -1- Het voorzien van een probleem en -2- daar proactief een politieke oplossing voor vinden -3- Een deel zal zeggen, OK dat is werkbaar, doen want waar een wil is is een weg -4- Een deel zal zeggen, OK werkbaar, maar dat is niet realiseerbaar, want ................ en -5- Een deel zal zeggen dat wil ik niet, want .................... Blijven we bij de door Zwagerman gehanteerde definities dan zie ik ongenuanceerd als het erkennen van -1- en het verwachten van -2- en het implementeren van -3-. Noem het vooruitziend, proactief en daadkrachtig. Genuanceerd vertaal ik dan gemakshalve naar eerst maar eens zien of het werkelijk gebeurt, het streven naar een EU aanpak, veel spoken op de weg zien om vooral iets niet te doen, beleid van brandjes blussen. Noem het afwachtend, reactief en weinig daadkrachtig. De Gutmensch is niet instaat de emotie van de dag, voor de poort staande asielzoekers, te scheiden van maatschappelijke problemen morgen. Emotie en empathie wint het van realiteit en verstand, want de vluchteling staat er vandaag en het is maar de vraag of dat maatschappelijk probleem er komt. Noem het emotioneel, non pragmatisch wensdenken, niet daadkrachtig tot zelfdestructief aan toe. Ik vond Azmani in al zijn eerlijkheid over de situatie vandaag de dag een openbaring, of die eerlijkheid hem door de VVD in dank wordt afgenomen is de vraag. Wierd Duk duidt Duitsland en geeft geen persoonlijke mening, maar was heel duidelijk over de situatie van morgen en overmorgen. Combineer ik Azmani en Duk dan zeggen zij: -1- De politiek is overvallen en heeft een jaar later nog steeds geen controle -2- De vraag is of werkbaar en werkzaam politiek beleid geïmplementeerd wordt en de stroom kan stoppen -3- Er komen de komende paar jaar nog vele miljoenen achteraan, deal with it. De ongenuanceerde heeft alle drie voorzien en realiseert zich dat deal with it een verdere significante versobering van het sociale stelsel gaat inhouden. Daarnaast, geleerd uit het verleden, meer problemen met integratie, aanpassen en intolerantie voor de komende generaties. De ongenuanceerde kan boos worden omdat de politiek weigert de huidige situatie en het toekomstperspectief eerlijk en transparant te benoemen. Het feit dat nu nog steeds Merkel geen millimeter afstand heeft genomen van haar Wir schaffen das is spreekwoordelijk in deze. Het voorkomen van politiek gezichtverlies mag een miljard of 50 kosten. Ik ben echt heel benieuwd hoe lang ze dat durft vol te houden, nu op dit moment dagelijks nog steeds 3000 mensen de grens overtrekken. Vele organisaties spreken al weer openlijk over een miljoen in 2016! De genuanceerde hoopt tegen beter weten in dat het wel goed komt en zal, zoals Zwagerman stelde, in de nabije toekomst, als bezuinigingen of belastingverhoging noodzakelijk wordt, wederom moeten toegeven dat de ongenuanceerde gelijk had. De Gutmensch blijft de impact ontkennen op basis van de wereld is voor iedereen, ieder mens is goed, en welstand dient beter verspreid te worden, omdat hij zijn idealistisch beeld niet wil of kan aanpassen. Zijn goede gemoedstoestand, het moreel superieur voelen is belangrijker dan de ellende waar hij latere generaties met opzadelt. Na hem de zondvloed.

Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 15:17

Mordicant Een hele tijd van alles kunnen zeggen maar er wordt niets mee gedaan. Lijkt mij een soort fopspeen. Zoals Duk het al omschreef : veel van die boosheid kan gekanaliseerd worden middels PVV en evt VVD. Als iets gekanaliseerd wordt leidt dat er niet toe dat mensen hun zin krijgen. Ze worden feitelijk met een kluitje in het riet gestuurd. Laat ze maar lekker blaffen, die burgers.

mordicant
mordicant3 feb. 2016 - 19:01

JW de Boer Waar ik Zwagerman te simpel vond in haar tweedeling, vind ik uw visie iets te ingewikkeld en ben het niet geheel eens met uw definities van de diverse groepen. Wat Zwagerman (en u) "Ongenuanceerden" noemt reageren te snel, denken niet genoeg na en reageren op instinct. Het grootste probleem van de ongenuanceerde is dat er direct vanaf de heup geschoten wordt met "oplossingen" Ik vind dat net zo kwalijk als het ontkennen van problemen of kwakkelen met oplossingen. Ik zag veel van de huidige en toekomstige ellende ook al van verre aankomen (ik werd in de jaren 70 verkettert omdat ik waarschuwde voor de incompatibiliteit van de islam, kun je nagaan! :) ) maar weiger in de huidige situatie haastige onderbuikmaatregelen te nemen. Waar een Gutmensch (door zwagerman genunanceerden genoemd) het probleem niet eens ziet vanuit zijn ivoren toren, een ongenuanceerde onmiddellijk alle grenzen dicht wil en een hek om elke AZC, wil ik een (snelle) inventarisatie van de problemen en dan een pas op de plaats om na te denken over een goede (en humane) oplossing. Ik stel dus voor om te spreken van 1-ongenuanaceerden (de boze heupschieters) 2-genuanceerden (de rustige nadenkers) 3-übergenunaceerd (de naïeve wegkijkers) Groep 2 is tevens de grote zwijgende middenmoot.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer4 feb. 2016 - 15:27

Mordicant dan staan we toch heel dicht bij elkaar. Ik vond de definitie van Zwagerman juist zo interessant omdat ze het negatief klinkende ongenuanceerd juist koppelde aan iets positiefs, het zien en benoemen van een probleem. En het positief klinkende genuanceerde koppelde aan iets negatiefs, afwachtend, behoudend, spoken op het pad zien. Dat creeerde verwarring want ongenuanceerd zijn toch de schreeuwende tokkies. Uw definities zijn minder verwarrend, maar ik mis de categorie zieners, snelle pragmatische denkers, realisten.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 feb. 2016 - 10:03

De ultime leugen. Het geschreeuw van de bezorgde burger is oorverdovend, en bestuurders zijn uitemate bang voor ze. De intimidatie van de boze burgerij bepaalt vandaag wat er gebeurd. De zwijgzame burger die geen boosheid heeft en gewoon in de meerderheid is (110 zetels volgens de peilingen) is de burger die genegeerd wordt.

3 Reacties
Albert Einstein
Albert Einstein3 feb. 2016 - 11:29

Je vergeet de VVD, de SP, 50+, en de rechtervleugel van het CDA. Die hebben samen met de PVV een ruime meerderheid.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 feb. 2016 - 14:39

En jij vergeet dat het politieke klimaat dermate gepolariseerd en vergiftigd is dat de burgers nog maar 1 keuze hebben voor of tegen wilders. De verhouding is volgens de huidige peilingen 40 voor en 110 tegen.

Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 15:20

Albert, de SP heeft niks tegen meer islamitische immigratie. Ik denk wel dat behalve de 40 zetels van de PVV er veel meer zijn die het eigenlijk eens zijn met Wilders maar er om verschillende redenen niet toe komen .

Correl2
Correl23 feb. 2016 - 9:16

De drie mannen worden onder tafel gepraat door mevrouw Zwagerman. En ze heeft nog gelijk ook. Het feit dat zelfs de regering nu openlijk aangeeft met de woorden van Azmani dat het vluchtelingenprobleem dus niet onder controle is en nog sterker dat we het niet aankunnen en daar op dit moment geen antwoord voor op tafel ligt spreekt boekdelen. En dan Wierd Duk, die ik persoonlijk hoog heb zitten, die aangeeft dat het precies is wat verklaart waarom er dus zoveel mensen boos zijn. En dan de waarheid: door aan te geven dat de praktijk is dat er de komende jaren nog ongelofelijke aantallen uit die regio hiernaar toe zullen komen en we daarmee zullen moeten dealen. Nou daar heeft dus niemand zin in. Mensen helpen is prima, maar met het gevolg dat het onze verzorgings en welvaartsstaat kost is de meerderheid het nooit eens. Ik voorspel een ongelofelijke verkiezingszege voor de PVV als er niet per direct een stop op komt. Ja dat is klote voor die mensen die vluchten voor oorlogsgeweld. Maar nu moeten we niet hypocriet gaan doen. We kunnen simpelweg niet heel de wereld redden. En als het wij of zij gaat worden dan is de keus altijd makkelijk. Wij.

1 Reactie
jahoor2
jahoor23 feb. 2016 - 20:00

@leyolm ik weet niet hoe jij mensen onder tafel praat. maar mevrouw Zwagerman mag zich met recht een tokkie-woordvoerder noemen. Azmani buigt een beetje mee om PVV stemmers te trekken maar kent ook de rapporten en cijfers en laat zich niet gek maken.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*3 feb. 2016 - 8:58

Goedemorgen aan u, meneer Frits Jansen. En Geert Wilders probeerde gisteren, blijkbaar de huid van de beer, alvast te verkopen, voor hij geschoten is. Eerst die 40 zetels (volgens de peilingen van Maurice de Hond!), in het Parlement, in maart 2017 gaat halen, namens de PVV, bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen, zal ik zeggen, voor hij weer over een toekomstige coalitievorming gaat praten!. :) Of is hij al helemaal in paniek geraakt, vanwege zijn a.s. rechtszaak, vanaf 18 maart 2016, in verband met zijn inmiddels *minder minder minder/dan gaan wij dat regelen* uitspraak, in maart 2014, ik vraag me wel af. Een fijne dag aan u.

3 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer3 feb. 2016 - 13:07

Mijnheer Mokum ik wil uw dag niet verzieken maar u vergeet een paar relevante zaken: -1- Herman de Schermman heeft bij de laatste verkiezingen getoond dat het electoraat van de PVV al lang niet meer alleen uit de volkswijken komt, maar inmiddels stemmen trekt uit alle lagen van de bevolking, waaronder heel veel jongeren. Erwin Lamme sloeg ergens een spijker op zijn kop door te stellen dat de huidige problematiek en het uitblijven van werkbare oplossingen velen tegen hun zin richting PVV zou kunnen drijven. Ik voeg daar nog aan toe zelfs als dat ook maar een éénmalige protest stem is. Ik acht een zeer grote overwinning, groter dan de huidige poll van 42 zetels, van de PVV dan ook zeer wel mogelijk, helaas. -2- Ondanks de bijna dagelijkse vocale politieke strijd is de PVV inmiddels salonfähig. Als gedoogpartner waren ze loyaal aan de afspraken, ook die waar veel water bij de wijn was gedaan. De steun viel weg bij de tweede, niet vooraf ingeschatte, noodzakelijke zware bezuinigingsronde. Er zijn in het verleden echter kabinetten over minder zware zaken gevallen. -3- De grootste partij uitsluiten van regeringsdeelname is not done in dit land, zeker niet als het alternatief een niet werkbare regeringscoalitie is van een 5-6 partijen. Dat is bestuurlijk niet verantwoord, ook niet in 2017, omdat er adequaat beleid moet komen om nog grotere problemen te vermijden. Kortom ik zou de champgne fles nu nog niet gaan ontkurken.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 feb. 2016 - 18:39

[En Geert Wilders probeerde gisteren, blijkbaar de huid van de beer, alvast te verkopen, voor hij geschoten is.] Wat geert gisteren deed was al vast de hooligans oproepen zich tot stoottroepen te organiseren die de oproer na de komende formatie gaan dragen. De gevestigde politiek zal wilders met 40 zetels een kans geven, wilders zal de formatie laten klappen en de spin neerzetten die de schuld aan de anderen geeft. De stoottroepen zullen zich de oproep van gisteren herinneren en wilders geloven. wilders gaat met 40 kamerleden alleen aan de slag nadat de chaos compleet is. Elke gelijkenis met bestaande gebeurtenissen en/of personen berust op louter toeval, althans voor de goegelovigen.

Moeder Pietje
Moeder Pietje3 feb. 2016 - 23:34

@ Gerbie Ik begrijp dat u die ontwikkeling wenst. Nou, veel geluk ermee dan maar.

Piet de Geus
Piet de Geus3 feb. 2016 - 8:55

En alweer krijgt die zogenaamde bezorgde burger veel meer aandacht dan waar hij recht op heeft. Maar WNL is dan ook de omroep die als core business de holle vaten nog harder laat klinken.

Casparus2
Casparus23 feb. 2016 - 8:43

De bezorgde burger is newspeak voor oproepers tot verkrachting,bomaanslagen en rassenmoord. . Het is exreem rechts, terroristisch tuig van de richel

1 Reactie
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer3 feb. 2016 - 14:34

Dank voor het welgemeende compliment. Hier boven sloot ik net een post af met: De Gutmensch blijft de impact ontkennen op basis van de wereld is voor iedereen, ieder mens is goed, en welstand dient beter verspreid te worden, omdat hij zijn idealistisch beeld niet wil of kan aanpassen. Zijn goede gemoedstoestand, het moreel superieur voelen is belangrijker dan de ellende waar hij latere generaties met opzadelt. Na hem de zondvloed. U ziet graag tot een wederdienst bereid.

rbakels
rbakels3 feb. 2016 - 8:40

Zou het kunnen dat de burger vooral bezorgd is omdat hij/zij bang wordt gemaakt door griezels die daar belang bij hebben, om politieke redenen of om kijk- en oplagecijfers op te stuwen? Bestrijden van bezorgdheid begint met correcte informatie. Elke dokter weet dat bij voorbeeld.

10 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus3 feb. 2016 - 8:57

"Zou het kunnen dat de burger vooral bezorgd is omdat hij/zij bang wordt gemaakt" Die egocentrische tokkie heeft echt geen hulp nodig en is prima in staat om zichzelf en zijn soortgenoten bang te maken. Ze hebben zelfs de tijd om er een dagtaak van de maken om hen in hun angst te bevestigen, in plaats van iets van hun leven te maken waardoor ze veel minder te vrezen zouden hebben omdat ze niet compleet afhankelijk zijn van mensen die een stuk fatsoenlijker zijn en denken.

overlever
overlever3 feb. 2016 - 9:27

"Zou het kunnen" Ik weet het niet Frits. Als hij bang wordt "gemaakt" door griezels die daar belang bij hebben, dan bedoel jij waarschijnlijk dat zijn angst niet terecht is. Waar is die bezorgde burger bezorgd over? Is hij bezorgd over, criminaliteit, homohaat, verkrachtingen, aanslagen, immigranten? En is dat terecht? Bestrijden van bezorgdheid door de dokter begint met correcte informatie te geven door de dokter, tenzij je ongeneeslijk ziek bent.

Freeman2
Freeman23 feb. 2016 - 9:27

"Elke dokter weet dat bij voorbeeld." Tevens weet elke dokter dat mensen met bepaalde ziektebeelden niet in staat zijn correcte feitelijke informatie op te nemen en te verwerken. De correcte werkwijze is dan om dergelijke "bezorgde burgers" in daartoe bestemde instellingen te doen behandelen om eerst het ziektebeeld te doen bestrijden, oftewel positief proberen te beïnvloeden. Irrationele angst voor buitenlanders, hysterie veroorzaakt door het aanzien van buitenlanders, paranoiabeelden horen allemaal door medische specialisten behandeld te worden en dus niet door politici voor eigen gewin aangehoord te worden. Elke doktor weet dat.

Ulltrafox
Ulltrafox3 feb. 2016 - 10:06

Elke dokter weet ook dat voorkomen beter is dan genezen. Bestrijden van bezorgdheid is waar ze in plaatsten als Keulen na oudejaarsavond de buik van vol hebben....en nee niet de burgers daar, maar de mensen in het Blauw. Die waren het zat. En reken maar dat ook vele Nederlandse collega s het zat zijn! Waar ze het ook zat zijn dat is bij het ministerie van Justitie. Waardoor dhr Oosting weer mag opdraven.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen23 feb. 2016 - 10:15

Klopt, Frits (09:40u) - . het mechanisme is even eenvoudig als verraderlijk (en verslavend, uiteindelijk): wie slecht nieuws, met veel voorspeld onheil voor de nabije toekomst in de eigen omgeving brengt, die trekt kijkers, lezers, luisteraars. Dat levert geld op. De waarachtigheid van het gebrachte doet er niet toe. Dus gaan er nare dingen gebeuren, mede mogelijk gemaakt door WNL en TMG.

tinekea2
tinekea23 feb. 2016 - 10:17

nee, maar jouw reactie past wel precies bij de berichtgeving. De bezorgde burger is gek of weet niet beter. Vooral niet de bezorgde burger serieus nemen hoor.

RoBru
RoBru3 feb. 2016 - 10:59

Natuurlijk zou dat kunnen, het lijkt me echter in deze tijd waarin je overvoerd wordt of kan worden door informatie uit alle mogelijke bronnen (links, rechts, binnen- en buitenlands, betrouwbaar en minder of niet betrouwbaar, meer of minder ideologisch of feitelijk, anekdotisch of meer algemeen) vrij onwaarschijnlijk. Het lijkt mij eerder alsof sommigen juist ONDANKS alle beschikbare informatie verkrampt vast blijven houden aan een wereldbeeld dat niet realistisch is: - ruimhartige of onbeperkte opvang is een morele plicht van 'het Westen' . - vluchtelingen zijn zielig, economische vluchtelingen hebben ook rechten (al die Nederlanders konden toch ook naar de VS, Canada en Australië?) . - culturele verschillen zijn niet groot, of niet erg, of een verrijking voor het ontvangende land . - negatieve incidenten met asielzoekers zijn hooguit incidenten (en komen niet vaker voor dan vergelijkbare incidenten met de 'inheemse bevolking') of hebben zelfs niet plaatsgevonden.

Hans Beek
Hans Beek3 feb. 2016 - 11:09

Mogelijk. Aan de andere kant wordt hij misschien wel nog bozer en banger wanneer hij correcte informatie krijgt over migranten met valse paspoorten, vage vluchtverhalen en agressief gedrag tov azc medewerkers.

Tom Meijer
Tom Meijer3 feb. 2016 - 12:59

@ Frank Lenssen 3 februari 2016 at 11:15 "Dus gaan er nare dingen gebeuren, mede mogelijk gemaakt door WNL en TMG." Waarin de Telegraaf zich al sinds WO2 in gespecialiseerd heeft (inclusief leugens, halve waarheden en doorlopende hetze tegen links).

henk1953
henk19533 feb. 2016 - 22:04

@Freeman 3 februari 2016 10:27 "De correcte werkwijze is dan om dergelijke “bezorgde burgers” in daartoe bestemde instellingen te doen behandelen om eerst het ziektebeeld te doen bestrijden . . ." U bedoelt zoals in de Goelags in de Sovjet-Unie? Wel, wel, oude tijden herleven, maar niet ten goede vrees ik. Bedankt voor deze inkijk in uw denkwereld. Ik vind u enger dan de "bezorgde burger".