Joop

Wintersport in het hart van Parijs

  •    •  
07-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-02-07 om 17.57.40
Terwijl het in Nederland vooralsnog gewoon koud is, valt in delen van Frankrijk de sneeuw met bakken uit de hemel. Zo ook in Parijs, waar de sneeuwval hele delen van de stad compleet stilgelegd heeft: scholen bleven dicht, het openbaar vervoer is grotendeels uitgevallen en het stadsbestuur heeft de inwoners opgeroepen om vooral de auto te laten staan. En dan ging de Eiffeltoren ook nog eens dicht.
In andere delen van de stad wordt stevig genoten van het pak sneeuw. In Montmartre bijvoorbeeld, waar dappere Parijzenaren de berg aan de voet van de Sacre Coeur gebruiken om met ski’s naar beneden te suizen.

Meer over:

parijs, kijk nou
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Rara5
Rara58 feb. 2018 - 20:35

Beste redactie, Graag wil ik opmerkingen dat de geplaatste foto onder het kopje niet juist is. Deze foto dateert namelijk al uit 2013 en heeft niets met het huidige nieuws over de sneeuwval in Parijs te maken. Voor de volledigheid geef ik hieronder de link weer van het filmpje waar de foto in voor komt (in de eerste seconden van het filmpje). Bij de film staat ook weergegeven dat de film 4 jaar oud is.

1 Reactie
Rara5
Rara58 feb. 2018 - 20:35

Hierbij voor de volledigheid nog het linkje https://m.youtube.com/watch?v=9xKq0GRWRek