Joop

Willem Alexander: Garnalen die slapen gaan naar de klote

  •    •  
06-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
862 keer bekeken
  •  
Screenshot_WillemAlexander300.jpg
Prins Willem-Alexander drukt zich tijdens het staatsbezoek aan Mexico wel heel vrij uit.
“Camaron que se duerme, se lo lleva la chingada” betekent namelijk niet dat “de garnaal die slaapt, wordt meegenomen door het getij” (wat de prins vermoedelijk probeerde te zeggen), maar dat die garnaal “naar de klote gaat”. Zijn toehoorders kunnen er in ieder geval hartelijk om lachen.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

osservatore
osservatore6 nov. 2009 - 14:45

Gewoon een vent van de gestampte pot. Het wordt tijd dat Oranje weer grip krijgt op Den Haag. Een konig met vechtpet op...

hetklopt
hetklopt6 nov. 2009 - 14:45

Dat onze principe nu nog niet weet dat het meervoud van kloot kloten is...

gnotke
gnotke6 nov. 2009 - 14:45

Hoe wonderlijk. De ene garnaal beschrijft het lot van de andere. (En altijd zo ver van huis als ze antwoorden geven op niet gestelde vragen).

Elfje2
Elfje26 nov. 2009 - 14:45

Eindelijk een vent met kloten?????

Clouseau
Clouseau6 nov. 2009 - 14:45

Willem Alexander, Een persoon die op komt voor het milieu. Die mag best eens een foutje maken in de Wereld. Maar een Burgermeester die leugens de wereld in helpt dat kan dan weer niet. Willem Alexander onze steun heb je....

MAMASAYS
MAMASAYS6 nov. 2009 - 14:45

Word straks koning. God help ons

jolandet
jolandet6 nov. 2009 - 14:45

Als hij straks koning wordt, lijkt het me een goede zaak een degelijke arbeidsovereenkomst op te stellen, waarin met name het aantal vakantiedagen goed geregeld wordt.

cromwijk
cromwijk6 nov. 2009 - 14:45

Ach ja, dat krijg je als je een bepaald baantje erft maar er totaal niet geschikt voor blijkt.......

ReneeO
ReneeO6 nov. 2009 - 14:45

Onbegrijpelijk, hij heeft een Spaanstalige eega! Supergeestig :))))

Klukkluk2
Klukkluk26 nov. 2009 - 14:45

Ik geloof dat Alex het allemaal wel goed bedoelt. Maar waarom zouden we hem en zijn kinderen niet verlossen van het juk waar ze ongevraagd in zitten? Gewoon stoppen met die monarchie. Ik heb het het idee dat er in een heel breed politiek spectrum steun voor te vinden is. Wie doet er eens een voorstel voor een wetswijziging?

AlsikhetnietDacht
AlsikhetnietDacht6 nov. 2009 - 14:45

Wat zou Máxima nu weer tegen haar gemaal gezegd hebben...? ...?Dat was een beetje........ ...? (Het valt ook niet mee. Als het gros je kent als de niet meest intelligente man. Zal wel aan dat doorgeschoten adellijke (Fok)bloed liggen...? Gelukkig kan Maxima(en nog een aantal burgerdames als nieuwe leden binnen dit Koningshuis) daar verandering in brengen. Dan raakt dat inteelt er ook een beetje van af. Ze kunnen wel wat goed functionerende hersens gebruiken daar... Anders laat je toch ook geen Villa?s bouwen in een straatarm(letterlijk ?straatarm) land, alwaar zij onder andere Trots een Mitrailleur met bajonet in hun Nationale Vlag hebben staan... Dat is vragen om problemen.)

objectivist
objectivist6 nov. 2009 - 14:45

Ach, handig is hij misschien niet maar deze fout ligt bij Maxima die had moeten weten dat Mexicaans Spaans anders is dan Argentijns Spaans. Hij pareerde zijn fout goed met de walvissengrap. Belangrijker is dat hij, zoals hij zelf ooit aangaf, zijn rol gaat invullen zoals Juliana dat deed en niet zoals Beatrix die een schimmige rol speelt in de politiek. Ergo: liever Alex dan zijn moeder. Een ceremonieel vorstenhuis is prima als bindmiddel in een polariserende samenleving, maar als ook hij zich in achterkamers met de politiek gaat bemoeien zoals zijn moeder zeg ik: stekker eruit!