Joop

Wilders zo bang voor Yesilgöz dat hij telefoon niet opneemt

  •  
11-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4317 keer bekeken
  •  
wildersyes

© Nederland, Den Haag, 18 feb. 2020 Dilan Yesilgoz Zegerius VVD kamerlid en Geert Wilders, Fractievoorzitter PVV Partij voor de Vrijheid in de Tweede Kamer. foto: Peter Hilz / HH

In de persoon van Dilan Yeşilgöz komt veel samen wat Geert Wilders verafschuwt. Ze is geboren in Ankara, kind van een politiek vluchteling en lid van de VVD, de partij waarmee Wilders in 2004 brak nadat hij geen positie in het kabinet had gekregen. Yeşilgöz zit nu wel namens de VVD in het kabinet: ze is de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie.
“Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie”, jammerde de PVV-leider eind vorig jaar op Twitter. “En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen.”
De tweet van Wilders leidde tot grote verontwaardiging – ongetwijfeld precies waarop hij hoopte. Yeşilgöz koos voor een andere reactie: ze besloot Wilders te bellen, meldt RTL Nieuws. Het enige lid van de PVV hoeft zich geen zorgen te maken dat zijn beveiliging wordt stopgezet, aldus de nieuwe minister.
"Ze heeft meteen de dag erna met de PVV-leider gebeld om met hem hierover te praten en over haar ministerschap. Maar Wilders nam niet op, laat de justitieminister weten. Daarna heeft ze hem ook nog geappt, maar ook daar heeft de PVV-leider dus niet op gereageerd."
Zou Wilders misschien een beetje bang zijn voor Yeşilgöz? Hij zei het jaren geleden zelf al eens: “Den Haag zit vol met laffe lieden. Bange mensen die laf zijn geboren en laf zullen sterven.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (81)

Joris7
Joris715 jan. 2022 - 15:05

Als Wilders bang zou zijn was hij al lang uit de politiek gestapt. Hij had gewoon met Yesilgöz moeten praten zo houdt hij het cordon sanitaire rondom de PVV zelf in stand.

watcher3
watcher312 jan. 2022 - 22:14

Nuttige tip van Grapperhaus voor mevrouw Yeşilgöz op de speld: https://speld.nl/2022/01/10/grapperhaus-adviseert-yesilgoz-heel-erg-boos-te-zijn-over-gevangenisopstand/

Zandb
Zandb12 jan. 2022 - 17:45

Paul Goed lezen dat hier meer aan de hand is. "Zij" waaronder de minister, willen hem dood hebben. Lees maar: Wilders: "En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen." Ik zou aangifte doen.

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers13 jan. 2022 - 8:59

Ik lees prima, dank je.

Paul Spijkers
Paul Spijkers12 jan. 2022 - 7:52

Het is vrij normaal dat Wilders onzin uitkraamt via twitter. Daar hoef je geen attentie aan te geven alsof het iets serious of werkelijks is. Gewoon domme oppositie en onrust stokerij.

Ch0k3r
Ch0k3r12 jan. 2022 - 6:52

Dilan Yeşilgöz is uit eigen keuze VVD'er en zou dus eigenlijk door iedereen verafschuwd moeten worden. Hetzelfde geldt voor wilders. Rotvolk vs rotvolk. Afkomst maakt me geen drol uit. Gemaakte keuzes wel. Laat ze beiden de & @€@& krijgen.

4 Reacties
spelregeltoerist
spelregeltoerist12 jan. 2022 - 7:40

Ik mis nog een woord dat hier vaak wordt gebezigd. Klinkt als een Indisch gerecht.

watcher3
watcher312 jan. 2022 - 16:50

spelregeltourist: Geen van beiden zijn nazi's, fascistisch daarentegen....

Zandb
Zandb12 jan. 2022 - 17:50

Ch0k3r U maakt zich er weer van af. Het maar wat makkelijk zijn, wanneer mensen "rotvolk" vinden omdat ze tot de een of andere stroming behoren, genoeg is om afscheid van ze te nemen. Ik garandeer u, dat wanneer u daar concreet, inhoud aan geeft, u een proces wegens discriminatie aan de broek krijgt. En zeer terecht. Wat een minkukelopvatting.

Ch0k3r
Ch0k3r13 jan. 2022 - 4:56

@zandb Rutte 1 kwam na de overwinning van de VVD die gebruik maakte van verkiezingsslogans als "geen Nederlands, geen bijstand" Als je daar vrijwillig bij wilt horen dan ben je in mijn ogen rotvolk.

Kuifje3
Kuifje311 jan. 2022 - 21:53

Dat Wilders protesteert tegen haar benoeming heeft niets te maken met de persoon, maar met haar (dubbele) nationaliteit. Eigenlijk is ze iemand die het op veel onderwerpen gewoon eens is met Wilders. Jammer dat hij sommige stokpaardjes maar niet wil loslaten.

2 Reacties
watcher3
watcher312 jan. 2022 - 16:47

Kuifje: Hij is een fascist. Heb jij wel eens meegemaakt dat een fascist zijn mening bijstelt? Je zegt eigenlijk dat Yeşilgöz ook een beetje een fascist is, dat is dan wel weer grappig. Als het over Israel gaat heb je trouwens voor de volle 100% gelijk. In de discussie over de misdadige praktijken van die schurkenstaat neemt ze een ronduit fascistische positie in.

Zandb
Zandb12 jan. 2022 - 17:52

Kuif Lees dan eens hoe het het hem om de landsaard gaat; daar kunt u toch niet overheen lezen: "En nu maar hopen dat ze (= de minister) mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze = haar landgenoten) me natuurlijk onder het gras verdwijnen." Ik hoop dat ik u tot inkeer kan doen komen.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -11 jan. 2022 - 18:06

het wordt tijd dat Nederland weet wat het verschil is tussen Koerden en Turken. Dilan is VVD; het nest van Wilders.

mijn-mening
mijn-mening11 jan. 2022 - 17:11

Wilders? Wie is Wilders ook alweer?

7 Reacties
Geert6
Geert611 jan. 2022 - 19:14

Wilders is de man waar 1 miljoen landgenoten op gestemd hebben vorig jaar. Dilan Yeşilgöz-Zegerius hmoest het doen met 45.630 stemmen.......

watcher3
watcher311 jan. 2022 - 19:48

@Geert, ja en al die mensen die op Wilders gestemd hebben zijn door hem vakkundig een oor aangenaaid omdat hij altijd met de VVDE meestemt. Voor de buhne maken ze wel eens ruzie maar qua stemgedrag is hij gewoon een VVDer met soms linkse praatjes. Hij zorgt er voor dat niets de plannen van de VVD in de weg staat.

Kuifje3
Kuifje311 jan. 2022 - 21:54

@Watcher: Ik vermoed dat Klaver en Ploumen minstens zo vaak meestemmen met de VVD.

watcher3
watcher312 jan. 2022 - 10:13

Kuifje, je kunt wel vermoeden, maar dat zegt niet zoveel.

Kuifje3
Kuifje312 jan. 2022 - 11:32

@Watcher: dat jij roept wat Wilders stemt zegt ook niets. Het is gewoon dom gebral in de ruimte. Over nagenoeg ieder onderwerp stemmen alle partijen wel met de regering mee. Het zijn vooral de voorstellen vanuit de oppositie waar de regeringspartijen steeds voor gaan liggen. Het stellen dat Wilders altijd met de VVD meestemt is domme retoriek.

watcher3
watcher312 jan. 2022 - 16:19

Kuifje: Dom gebral? Het is gewoon een feit. Moeilijk voor rechtse nederlanders om het over feiten te hebben, ik weet het. Wilders is gewoon een zgn oppositioneel aanhangsel van de VVD. Mensen die daar op stemmen omdat ze het neo-liberale beleid hier zat zijn worden zwaar een oor aangenaaid door het Sujet Wilders. Bekendste voorbeeld is de manier waarop hij 1 dag na de verkiezingen zijn "breekpunt" over de AOW liet varen. De racisten die vanwege zijn racisme op hem stemmen worden wel op hun wenken bedient helaas. Deze site is al wat ouder: https://www.sp.nl/nieuws/2016/02/wat-stemt-geert-wilders. Ik meende dat er vroeger ook een niet partijafhankelijke site was die echt werd bijgehouden maar die lijkt te zijn verdwenen helaas.

Ar Mansie
Ar Mansie14 jan. 2022 - 13:08

@Watcher Wel grappig dat juist jij over feiten begint. Je maakt de ene na de andere flater met zogenaamde “feiten” die toch even iets anders blijken te liggen. Extreem (links of rechts) en feiten gaat sowieso al helemaal niet samen en hier kom je ook met een stuk van 6 jaar geleden. Wat een armoede zeg. Nu even een goede onderbouwing dat laat zien dat het wederom dom gebral is van je: Van alle moties stemmen ze met ietsje meer dan de helft mee. Namelijk 58%. Dus 42% stemmen ze NIET mee. Over alle moties van 2012 tot 2022. https://www.partijgedrag.nl/partijgelijkenis.php

Molly Veenstra
Molly Veenstra11 jan. 2022 - 16:55

Dilan Yeşilgöz verteld van alles en nog over haar persoonlijke leven en ze doet het leuk op TV, maar er is weinig te vinden over wat ze heeft gepresteerd door bijvoorbeeld de leefomstandigheden te verbeteren van de gewone mensen in de stad in de tijd dat ze nog gemeenteraadslid was in Amsterdam, Wel is bekent wat de naam is van haar echtgenoot, hoe ze die heeft ontmoet, hoe haar bruiloft verliep, hoe haar huis er uitziet, dat ze twijfelt over het krijgen van kinderen, dat ze eerst twee hondjes had en later één, en hoe wat de naam is van dat hondje. Toen Yeşilgöz overstapte van de Amsterdamse gemeenteraad naar het parlement heeft Sheila Sitalsing wat onderzoek naar haar gedaan. Ze was meer te weten gekomen over het persoonlijk leven van Dilan Yeşilgöz dan over dat van Mark Rutte, waar Sheila Sitalsing een boek over heeft geschreven. Over wat ze heeft gedaan kon Sitalsing meer één ding vinden. Wat ze voor elkaar heeft gekregen is dat je nu geen 'hoer' meer mag roepen tegen vrouwen op straat. https://www.youtube.com/watch?v=q2LH0YcjQek Mevrouw Yeşilgöz is vooral een mediapersoonlijkheid. We zullen haar vaak op de televisie kunnen zien. Nog vaker dan nu het geval is. Tegen die achtergrond moet je deze fittie met Geert Wilders zien. Dat is namelijk ook iemand die het vooral moet hebben van de aandacht die de media hem geven. Ze hebben allebei baat bij dit gekissebis! Wilders en Yeşilgöz zullen nog veel plezier aan elkaar beleven. Dit op kosten van hun kiezers, want zowel Wilders als Yeşilgöz hebben voor deze mensen vrijwel niets voor elkaar gekregen.

6 Reacties
adriek
adriek11 jan. 2022 - 18:47

"... weinig te vinden over wat ze heeft gepresteerd ... in de tijd dat ze nog gemeenteraadslid was in Amsterdam .." Ik denk zomaar dat de raadsverslagen ook voor u beschikbaar zijn. Veel leesplezier. Misschien kun je een samenvatting hier delen?

watcher3
watcher311 jan. 2022 - 19:12

Sterker nog: ze zal ons veel problemen opleveren denk ik. https://twitter.com/SaschaJanssen/status/1476585081477156867 Ze is een typische VVDer, inhoudelijk vederlicht, maar met stevige op niets dan drogredenaties gebaseerde opinies.

watcher3
watcher311 jan. 2022 - 19:57

@Eirda: Dat is je enige inhoudelijke reactie op dit feitelijke stuk? Armoedig en trollerig.

The Apple
The Apple11 jan. 2022 - 21:39

Eirde is gewoon te lui om die raadsverslagen zelf door te nemen en suggereert daarom dat Sheila Sitalsing dat ook niet heeft gedaan. Hoeft hij dat boek ook niet meer te lezen. Trol.

MAD1950
MAD195014 jan. 2022 - 23:20

Dilan Yeşilgöz is vooral een vrouw van het woord, net van de daad. Ze roept voortdurend dat criminelen "keihard aangepakt" moeten worden, maar intussen blijft Nederland maar lief voor criminelen. Rijd je een kind dood? Taakstrafje... Maar goed, dat je in Amsterdam geen 'hoer" meer mag roepen naar een vrouw is mooi meegenomen. De meeste vrouwen vinden dat niet prettig namelijk.

MAD1950
MAD195014 jan. 2022 - 23:21

net = niet. Misschien moet ik toch eens een nieuw toetsenbord kopen.

Thuiszitter
Thuiszitter11 jan. 2022 - 16:40

Twitters van Wilders zijn er om zieltjes te kweken meer is het niet.

3 Reacties
Kuifje3
Kuifje311 jan. 2022 - 21:59

@Thuis: Dat geldt voor alle politici die de hele dag zitten te twitteren. Maar goed, wat is het effect? De enige waarvan ik weet dat hij Wilders volgt op twitter (en daar in discussie gaat met hem) is iemand die jarenlang actief lid was van de PSP en CPN. Dat is geen potentieel zieltje kan ik je verzekeren.

Bastet2
Bastet212 jan. 2022 - 7:29

@Kuifje "...is iemand die jarenlang actief lid was van de PSP en CPN. " Volg jij Rita Verdonk op Twitter?

watcher3
watcher312 jan. 2022 - 10:14

Kuifje, daar geloof ik niets van. Wilders blokt iedereen die ook maar enigszins kritisch over zijn fascistoïde praatjes is.

Hernandez
Hernandez11 jan. 2022 - 15:48

Wat een bizar dom zwaktebod van Wilders door over haar afkomst te praten, heeft die man toch helemaal niet nodig?

3 Reacties
watcher3
watcher311 jan. 2022 - 15:59

Hij doet niet anders. Onder welke steen heb jij geleefd de afgelopen jaren?

vdbemt
vdbemt11 jan. 2022 - 17:54

Heeft de man niet nodig? Dit is de kern van zijn politieke bestaan. Nooit zijn spotjes in 'zendtijd voor politieke partijen gezien? Die bulken van de discriminatie.

The Apple
The Apple11 jan. 2022 - 21:46

watcher: "Onder welke steen heb jij geleefd de afgelopen jaren?" Gewoon, een van die stenen waaronder mensen verschuilen die zich graag van de domme houden. Onder welke is niet eens belangrijk

Erik20
Erik2011 jan. 2022 - 14:52

Wilders heeft helemaal geen behoefte aan een gesprek met haar. Hij heeft al gekregen wat hij wilde, even wat aandacht door een uitspraak over haar achtergrond. Dat soort dingen doen het altijd goed bij de achterban.

Julius Meijer
Julius Meijer11 jan. 2022 - 14:42

Laffe mensen. Bah! Yesilgöz zelf heeft met haar afkomst, net als Hirsi Ali, Fidan Ekiz, Shirin Musa, e.a. trouwens niet bepaald minder te verduren van de kringen uit de eigen achtergrond en links.

22 Reacties
watcher3
watcher311 jan. 2022 - 15:37

Dat heeft niets te makien met de achtergrond van de door jouw genoemde mensen. Je moet stoppen je racistische gedachtes op links te projecteren.

Zandb
Zandb11 jan. 2022 - 15:38

Julius Ja hoor. We zijn er weer. Ze krijgt het "te verduren" (minder dan wat?), die arme mevrouw. En daarvan heeft ze u persoonlijk de bewijzen overhandigd, die u hier kunt laten zien? Hou toch op man, met dat gezever. Wat u beweert dat zou waar kunnen zijn maar ook niet. Dat is het enige wat we ervan kunnen zeggen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen11 jan. 2022 - 15:47

He begint leuk te worden. Beetje een herdersLego dit, in twee zinnen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot11 jan. 2022 - 16:01

Grappig dat iemand die zo ongeveer wekelijks zijn nickname wijzigt anderen 'laf' durft te noemen. Spiegeltje, spiegeltje..

Satya
Satya11 jan. 2022 - 17:14

Maar dat gaat niet om hun afkomst. Mag er geen kritiek zijn op mensen met een bepaalde afkomst? Zeker alleen niet als het jouw beeld bevestigt, anders mag je ze op hun afkomst aanvallen. Het overbekende afleiden is zo herkenbaar.

vdbemt
vdbemt11 jan. 2022 - 17:57

Wat een zwaktebod dit: " zij ook". En het is nog niet eens waar.

Hernandez
Hernandez11 jan. 2022 - 21:16

@Joe ''Grappig dat iemand die zo ongeveer wekelijks zijn nickname wijzigt anderen ‘laf’ durft te noemen.'' Jij voelt je kennelijk aangesproken.

Hernandez
Hernandez11 jan. 2022 - 21:18

Kijk maar wat voor figuren reageren, dan weet je genoeg beste Julius.

Hernandez
Hernandez11 jan. 2022 - 21:20

@Watcher Dat heeft alles met racisme te maken, racism of low expectations. Bepaalde types hier excelleren daarin.

Satya
Satya12 jan. 2022 - 8:12

"Dat heeft alles met racisme te maken, racism of low expectations." Leg eens uit.

watcher3
watcher312 jan. 2022 - 9:52

Hernandez, je doet aan projectie. Er is vanuit linkse hoek kritiek op die mensen vanwege hun rabiaat rechtse positie en dat heeft niets met racisme te maken. Ben jij een rechtse wokert? :)

watcher3
watcher312 jan. 2022 - 10:16

@hernandez: "bepaalde figuren" namen en rugnummers svp. Zo kan niemand er wat mee.

vdbemt
vdbemt12 jan. 2022 - 10:23

@Hernandez. En die types die erin excelleren, excelleren er ook in daarbij juist de tegenpartij ervan te beschuldigen (in navolging van Trump, Erdogan, Wilders, Baudet) .

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 jan. 2022 - 11:54

Hernandez heeft geen idee hoe racistisch die commentaren van hem zijn krijg ik het idee. Ik heb lage verwachtingen van de respons, en Hernandez is een buitenlandse naam. Ben ik nu racistisch Hernandez?

Hernandez
Hernandez12 jan. 2022 - 17:38

'Hernandez heeft geen idee hoe racistisch die commentaren van hem zijn krijg ik het idee.' Nou, leg maar uit: En nee, je bent niet racistisch.

Hernandez
Hernandez12 jan. 2022 - 17:39

@vdbemt 'En die types die erin excelleren, excelleren er ook in daarbij juist de tegenpartij ervan te beschuldigen (in navolging van Trump, Erdogan, Wilders, Baudet) .' Daarom mensen beoordelen op wat ze doen, en niet op hun huidskleur of afkomst.

Hernandez
Hernandez12 jan. 2022 - 17:43

@Satya Van die roomblanke linkse types die er vanuit gaan dat mensen zoals bijvoorbeeld Zihni Özdil of mevrouw Yesilgöz (over het algemeen niet-westerse achtergrond) bepaalde standpunten innemen (of bijvoorbeeld lid van een organisatie/partij moeten zijn) omdat ze nou eenmaal een niet-westerse achtergrond hebben. Zag je destijds bijvoorbeeld ook bij (zoals Julius Meijer) al aangeeft de behandeling van Fidan Ekiz, Shirin Musa maar bijvoorbeeld ook Hafid Bouazza.

Satya
Satya12 jan. 2022 - 19:14

"Van die roomblanke linkse types die er vanuit gaan dat mensen zoals bijvoorbeeld Zihni Özdil of mevrouw Yesilgöz (over het algemeen niet-westerse achtergrond) bepaalde standpunten innemen (of bijvoorbeeld lid van een organisatie/partij moeten zijn) omdat ze nou eenmaal een niet-westerse achtergrond hebben." Oh, als ik van die keuze iets vind ben ik een racist? Dat ik op Musa na niet zo gek ben op deze mensen ben maakt mij een racist? Neem toch aan dat in deze huidskleur geen rol speelt. Zihni Özdil, linkse witte mensen, dat witte wordt altijd expliciet vermeld, zijn zijn zondebok waarbij huidskleur een rol speelt. Veel sterkte daarmee. Weet je dat ik mij bij linkse mensen het meest geaccepteerd voel? Doe mij maar moraal ipv polariseren tot aan het hysterische. Ik moet niks van de door jou genoemde mensen, op Musa na. Jullie wereld is zo verschrikkelijk nauw, beklemmend. Zodra je een eigen mening hebt als allochtoon ben je slecht geintegreerd, dat is racisme, denigrerend en harteloos. De verstikkende kant van de Islam haast waardig. Daar heb ik mijn keuze gemaakt, vooral het zichzelf conservatief noemende mensen, maken zich daar schuldig aan. Doe mij af en toe maar een betuttelaar die bedoelt het niet slecht en in gesprek passen die zich wel aan.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 jan. 2022 - 22:10

@Hernandez Omdat je het links kwalijk neemt dat ze kritiek hebben om iemand met een niet-westerse achtergrond? Dat zouden ze niet moeten doen? Dan beoordeel je die mensen toch anders dan mensen met een wel-westerse achtergrond? En daar voeg je dan nog de suggestie 'low expectations' aan toe. Kun je me eens een link toesturen met (linkse kritiek) op Musa?

Hernandez
Hernandez13 jan. 2022 - 11:57

@Stockkickhuysen Hier een goed voorbeeld: https://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-intimidatieacties-van-shirin-musa-en-haar-femmes-for-freedom-trollen.html

Hernandez
Hernandez13 jan. 2022 - 11:59

@Satya 'Jullie wereld is zo verschrikkelijk nauw, beklemmend. Zodra je een eigen mening hebt als allochtoon ben je slecht geintegreerd, dat is racisme, denigrerend en harteloos. ' We bedoelen (denk ik) het zelfde, ik vind het zeer kwalijk dat mensen zoals bijvoorbeeld Shirin Musa of Hirsi Ali worden weggezet als nestbevuilers of 'uncle Toms' omdat ze bepaalde keuzes maken of bepaalde standpunten innemen.

Satya
Satya13 jan. 2022 - 17:44

"We bedoelen (denk ik) het zelfde, ik vind het zeer kwalijk dat mensen zoals bijvoorbeeld Shirin Musa of Hirsi Ali worden weggezet als nestbevuilers of ‘uncle Toms’ omdat ze bepaalde keuzes maken of bepaalde standpunten innemen." Wij bedoelen niet hetzelfde. Dat Musa met Geen Stijl samenwerkt is onvergeefelijk en dom. Ali wil ik geen woorden aan besteden de schade die zij met haar leugens heeft veroorzaakt zijn zo groot. Het Nairobi waar zij zegt te zijn opgegroeid bestaat niet, de beelden die die Afrikanen hatende vrouw heeft gecreëerd bij rechtse mensen van mijn familie zijn misdadig. Gelukkig begint de ex muslim gemeenschap zich steeds meer tegen haar uit te spreken. De haat zit bij haar zo diep dat ze ontmenselijkt. Mag ik daar geen mening over hebben? Mag ik Özdil geen nuttige idioot voor extreemrechts vinden? Ben ik dan een racist? Iedereen die zijn roots als minderwaardig neer zet is in mijn ogen achterlijk, dat doet Özdil dus een achterlijke man.

Sonic2
Sonic211 jan. 2022 - 14:26

Wilders moet zich focussen op de echte probleem gevallen. En niet op Yesilgoz. Je kunt het met haar beleid oneens zijn, maar het gaat nergens om om te suggereren dat Yesilgoz Wilders dood wilt hebben. Want dan wilt bijna niemand. Ik ook niet. Laat Wilders 104 worden. Stop met die zelf demonisering en al van te voren jammeren veronderstellen dat mensen je dood willen hebben. Ga de probleem Turken aanpakken en schiet niet door met dit soort onzinnig gewauwel. Voor de rest is het juist laf om iedereen die niet je anti islam hysterie volledig ondersteund voor laf uit te maken en zou ik Wilders niet als moedig willen omschrijven. Het zou Macron en Biden ook moedig maken alleen omdat ze onder nog zwaardere beveiliging moeten vertoeven als Wilders. Wilders moet eens stoppen met te veronderstellen dat mensen hem dood willen hebben. Wilders moet eens stoppen met het demoniseren van normale mensen. Zoals Yesilgoz. En Wilder moet eens stoppen met dat agressieve gebral. Het enige wat hij er mee bereikt is dat hij elke normale kiezer inmiddels wel heeft weg gejaagd.

4 Reacties
Fabius
Fabius11 jan. 2022 - 15:03

'Laat Wilders 104 worden' Van mij mag 105 ook, maar ik zou toch graag zien dat deze man van het politieke toneel verdween. In al die jaren dat hij in de Tweede Kamer zit, heeft hij niets, maar dan ook niets positief tot stand gebracht. Niet als persoon en ook niet als partij. Zijn beveiliging, noodzakelijk door zijn onophoudelijk beledigen en opzettelijk kwetsen van anderen, heeft hij in feite over zichzelf afgeroepen en kost de Nederlandse berlastingbetaler ook nog eens miljoenen. Als er ook maar één politicus aangewezen kan worden die van verdeeldheid scheppen en haat zaaien zijn levenswerk heeft gemaakt, dan is hij het wel.

watcher3
watcher311 jan. 2022 - 15:42

Yeşilgöz is wel degelijk een probleemgeval maar van een hele andere aard dan wat Wilders bedoelt: https://twitter.com/SaschaJanssen/status/1476585081477156867 Daarnaast is ze een Israelzeloot.

Sonic2
Sonic211 jan. 2022 - 17:04

@ Fabius Ik was nog net van de basisschool af toen Fortuyn werd dood geschoten door Volkert. Omdat "rechts" de moord op Fortuyn extreem misbruikt, wordt door dit soort types mij een vorm van censuur opgedrongen. En mag je bepaalde vragen niet stellen. Waarom wordt van der Staaij niet bedreigd en Wilders wel, terwijl ze min of meer hetzelfde zeggen? Waarom maken we( nu ja vooral nationalistisch Nederland) zich wel druk om Wilders die bedreigd wordt en Simons niet? Waarom moeten we Wilders als hij bedreigd wordt zielig vinden en waarom vinden we Biden en Macron( ook Merkel trouwens) niet zielig als ze het met veel zwaardere beveiliging moeten doen? Waarom mag en moet je Rutte wel afrekenen op wat hij doet en presteert? En mag je niet zoals als u volledig terecht concluderen dat Wilders echt helemaal NIETS voor elkaar krijgt? Dan moet je melden dat Wilders een gevolg is. Wilders misdraagt zich. En dat aan de kaak stellen is een morele plicht. Tijd voor excuses aan het adres van Yesilgoz. Van Wilders. En als hij toch bezig is. Doe het aan heel Nederland. En in het bijzonder aan Akyol. Zeer zware excuses. Daar zal straks wel artikel van komen op Joop Akyol krijgt waarschijnlijk aangifte aan zijn broek omdat hij volledig terecht concludeert dat Wilders en de PVV Marokkanen het stemrecht wilt ontnemen. Dat wilt Wilders. Het is bekend dat je als Marokkaan geen afstand kunt doen van je dubbele nationaliteit. Dus excuses van onbeschofte Wilders. Vervang overigens de naam Marokkaan door Jood en rechts Nederland maakt je voor antisemiet uit. Of vervang Marokkaan door ongevaccineerd en dan is het uitsluiting. De laatste zin laat ik voor uw rekening. Ben het er wel mee eens, maar ook hier zijn nog types die het voor Wilders opnemen. Laat ik de boel niet meer op scherp zetten als nodig. @ Watcher Yesilgoz is pro Israel. Wilders haat moslims en de islam en vindt in Israel en rechts Amerika een bondgenoot. Heel wat anders.

adriek
adriek11 jan. 2022 - 18:50

"Wilders moet zich focussen op de echte probleem gevallen." Voor Wilders is iedereen met een niet westerse achtergrond een probleemgeval. (Behalve hijzelf natuurlijk... hij is tenslotte ook een halve buitenlander uit een half moslimland, maar dat telt natuurlijk niet...)

vdbemt
vdbemt11 jan. 2022 - 14:24

"“Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie”, jammerde de PVV-leider eind vorig jaar op Twitter. Kun je nog duidelijker maken dat je discrimineert?

7 Reacties
Zandb
Zandb11 jan. 2022 - 15:39

vdbemt Op zich is zoiets zeggen niet discriminerend, natuurlijk; zo laf is hij wel.

vdbemt
vdbemt11 jan. 2022 - 18:23

@Zandb. Dan verschillen we deze keer van mening. Ik vind dit een duidelijk voorbeeld van discriminatie..Je kunt als Turk niet minister van Justitie zijn?????

Jozias2
Jozias211 jan. 2022 - 18:36

@vd bemt Wilders maakte 4 jaar geleden ook bezwaar tegen ollongren als minister vanwege haar dubbele Zweedse nationaliteit. https://www.ad.nl/politiek/wilders-gaat-motie-van-wantrouwen-indienen-tegen-ollongren~a48ac712c/

vdbemt
vdbemt12 jan. 2022 - 10:17

@Jozias. Dat Wilders discrimineert, is toch niet nieuw?

Kuifje3
Kuifje312 jan. 2022 - 11:45

@Watcher: ik neem aan dat jij dus geblokt bent? Nou daar kan ik me gezien de zure inhoud van jouw bijdragen hier wel wat bij voorstellen. Hij is in ieder geval nooit geblokt. @Bastet: Nee, ik volg geen politici op twitter en al helemaal geen voormalige politici. Ik heb wel wat beters te doen. Persoonlijk vind ik het ook dat politici wat meer nuttige zaken met hun tijd kunnen doen.

Zandb
Zandb12 jan. 2022 - 17:58

vdbemt Wilders zegt, laf als hij is, 'slechts' te doelen op de dubbele nationaliteit. wat daarna komt - "En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen." - dat is pas discriminerend, opruiend, beledigend kortom OH ZO FOUT.

watcher3
watcher313 jan. 2022 - 11:53

Kuifje: @Bastet: Nee, ik volg geen politici op twitter en al helemaal geen voormalige politici. "Hij is in ieder geval nooit geblokt. " hoe weet je dat dan? Loop je hier gewoon te liegen? Over de zuurgraad van mijn bijdrages, neem een Rennie!

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout11 jan. 2022 - 14:18

Gelukkig zijn ze beiden loyaal aan de vlag van Israël. Dat stelt rechts gerust. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/vragen-rond-israel-reis-yesilgoz-die-werd-betaald-uit-joodse-tegoeden#comment-2917181

6 Reacties
watcher3
watcher311 jan. 2022 - 14:33

Dit is uberhaupt voor de bühne. Wilders stemt altijd mee met de partij van Yeşilgöz, de VVD en staat echte oppositie in de weg.

Hernandez
Hernandez11 jan. 2022 - 15:49

'Gelukkig zijn ze beiden loyaal aan de vlag van Israël. ' Ze is loyaal aan Israël omdat ze aan dat reisje heeft deelgenomen?

watcher3
watcher311 jan. 2022 - 16:02

Nee Hernandez, ze noemt de oproepen om producten uit de illegaal gecololinaliseerde gebieden in Palestina antisemitisch, geheel in lijn met de officiele lijn van het misdadige Israëlische beleid.

watcher3
watcher311 jan. 2022 - 20:00

correctie: ze noemt de oproepen om producten uit de illegaal gekolonialiseerde gebieden in Palestina te boycotten antisemitisch.

Hernandez
Hernandez11 jan. 2022 - 21:18

@Watcher Is ze dan wel of niet loyaal aan Israël?

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 jan. 2022 - 22:18

@Hermnandeze In dit geval zou ik zeggen dat ze loyaal is als ze hetzelfde standpunt huldigt als de Israelische regering.