Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders verraste ook PVV-Kamerleden met A4'tje 'verkiezingsprogramma'

  •  
29-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
wad
Geertje Wilders presenteerde afgelopen week zijn v erkiezingsprogramma  A4’tje met absurde beleidsvoorstellen aan het publiek. Door velen werd er schamperend en kritisch gereageerd op de waanideeën die Wilders op één blaadje kon persen. RTL Nieuws heeft nu ontdekt dat ook zijn eigen PVV-Kamerleden verrast waren door de bladzijde.
De PVV-Kamerleden zeggen een uur voor publicatie het v erkiezingsprogramma   A4’tje gekregen te hebben, niet om commentaar te geven maar ter inzage. Het blaadje zou enkel door Wilders zelf en  Tweede Kamerleden Fritsma en Madlene beklad zijn. Een van de Kamerleden overweegt op te stappen omdat hij de voorstellen ‘te ver vindt gaan’. Politiek commentator Frits Wester zegt het volgende erover:
“De manier waarop Geert Wilders zijn fractie overvalt met vergaande standpunten verrast niet echt. Zo trok hij in het voorjaar van 2012 zonder enig overleg de gedoogsteun in aan het eerste kabinet Rutte. Dat had vergaande consequenties want het kabinet viel en nieuwe verkiezingen waren nodig. Tot op heden heeft de fractie deze eenmansacties van Wilders altijd, zij het soms morrend geaccepteerd. Of zoals een fractielid het zei: ‘er zijn er maar weinig die met een vuist op tafel durven te slaan, want grote smurf beslist en bepaalt.”

Meer over:

politiek, wilders, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.