Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Wilders' nieuwe ideoloog haat naast moslims ook homo's

  •  
18-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PaulBelien_300_01.jpg
Paul Belien is tevens tegen euthanasie en abortus. PVV: Dit zijn geen partijstandpunten
De nieuwe ideoloog van de PVV heeft behalve een grondige hekel aan moslims ook een hekel aan homo’s. De Vlaming Paul Belien heeft in België een zeer omstreden reputatie als het gaat om homoseksuelen. Bovendien is hij een fervent tegenstander van euthanasie en abortus. Dat is te lezen in het AD vandaag.
Het AD schrijft dat de adviseur van Wilders onder meer dat vindt mensen het recht moeten hebben om homoseksualiteit een afwijking te noemen. Dit terwijl Wilders zegt dat zijn partij voor de rechten van homo’s staat.
De Gay Pride in Amsterdam noemt Belien een ‘perverse vertoning’. De katholiek Belien staat bekend als een intellectueel met oerconservatieve opvattingen. Hij is van mening dat Europa in de zeventiende eeuw in moreel verval is geraakt ten tijde van de Verlichting.  De PVV laat in een reactie aan het AD weten dat de Beliens ideeën over homoseksualiteit niet overeen komen met het partijstandpunt.
Eerder kwam al uit dat Belien in België ook bekend staat als fanatiek moslimhater.  In publicaties vergeleek hij moslims met roofdieren.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (86)

Yggdrasil
Yggdrasil18 sep. 2010 - 8:12

PVV: Dit zijn geen partijstandpunten ============= Nee nu nog niet

ErwinB2
ErwinB218 sep. 2010 - 8:12

Hieruit blijkt maar weer eens dat het standpunt van Wilders over de homohaat van islam-fanatici niet pro-homo is, maar anti-islam.

Bernie2
Bernie218 sep. 2010 - 8:12

Had 'm net al getwitterd, hier nog maar 's: Geert en zijn nieuwe homohatende adviseur Belien. Is dit een intern voorbeeld van de onnavolgbare Wilderiaaanse gedoogsteun voor wringende situaties? Hij zoekt ze wel uit, die Geert. Afijn, ditmaal werd het geen handlanger die het onfrisse idee heeft om homo's letterlijk te brandmerken op de arm, maar simpelweg stigmatiseert. En ook nog tegen abortus en euthanasie blijkt. Het ziet er naar uit dat chaoot Wilders opnieuw de verkeerde karakter-handlanger heeft geselecteerd. Geeft ook op dit front bepaald geen betrouwbare uitstraling...

Piranesi2
Piranesi218 sep. 2010 - 8:12

Paul is een heerlijke frisse wind. En wat heeft hij een diepgang. Fotobijschrift.

Pjotrs
Pjotrs18 sep. 2010 - 8:12

"De katholiek Belien staat bekend als een intellectueel" Dat moet wel een hoax zijn.

Piranesi2
Piranesi218 sep. 2010 - 8:12

Wilders moet niets . . . van Nederland hebben: zijn ideologie zijn geld zijn vrouw

HarmII
HarmII18 sep. 2010 - 8:12

Bij dit soort mensen vraag ik me altijd af waar nog het verschil zit tussen hen en de Islam die ze menen te moeten bestrijden. Ligt dat nog in wereldse zaken of slechts in theologische vraagstukken, zoals of Jezus of Mohammed de laatste profeet was?

Klaas2
Klaas218 sep. 2010 - 8:12

---[PVV: Dit zijn geen partijstandpunten]--- Welke partij? De PVV is geen politieke partij, maar een onmondig clubje van knechtjes voor Geert

dooper
dooper18 sep. 2010 - 8:12

de katholieke Belien weet wel z'n partij te kiezen: bij het CDA was hij er klink-klaar uitgewerkt; daar hebben ze toch "heel veel begrip" voor homo''s, abortus etc.? De PVV-gemeente Maastricht koos ......wie ook al weer? Nederland wordt steeds leuker

JanB2
JanB218 sep. 2010 - 8:12

Het is op z'n zachtst opmerkelijk dat uitgerekend de PVV iemand aan de eigen gelederen toevoegt die niet de nederlandse nationaliteit bezit.

Piranesi2
Piranesi218 sep. 2010 - 8:12

Op zoek naar Leni Partij voor de Vrijheid zoekt nog meer buitensporig ideologisch talent. Ben jij extreem goed op jouw vakgebied Propaganda? Jij gaat invulling geven aan ons nieuwste project "De Triomf van Willens en Wetens"

Joeri2
Joeri218 sep. 2010 - 8:12

Het zou me niets verbazen als de 12 foute Marokkaanse jongeren het land uit zijn gezet de homo's aan de beurt komen. Zoals het nu duidelijk is krijgen we een minderheids kabinet waar de PVV al zijn standpunten aan de kant zet om VDD CDA in het zadel te houden. Niet omdat de PVV die standpunten zo geweldig vind, maar omdat ze zo'n hekel aan de PvdA hebben. Hoe zielig kun je zijn? De PVV zet zich in een rare positie voor de volgende verkiezingen. Immers als dit alles een succes wordt dan is dat dankzij de VVD. PVV heeft immers alleen gedoogt. En als het geen succes wordt dan heeft de PVV dit alles toch maar mooi gedoogt. Het lijkt me zaak even de staatskas op te maken, en over 4 jaar nog eens te kijken of we er op vooruit zijn gegaan. We hebben nu dalende werkeloosheid, aantrekkende economie en redelijke welvaart , even afwachten of dat over 4 jaar nog zo is.

karuna2
karuna218 sep. 2010 - 8:12

De PVgraav heeft nog steeds geen manier gevonden om de PvdA de schuld te geven van dit gegeven. Misschien is het niet geheim genoeg :)

ErwinB2
ErwinB218 sep. 2010 - 8:12

Absolute economische vrijheid, absolute vrijheid zonder enige vorm van inmenging van welke 'overheid' dan ook. Dat is wat deze rechtse meneer wil. Als dit een werkelijkheid is, wordt de samenleving niet meer bepaald door een volksvertegenwoordiging, maar door het recht van de sterkste economische macht. Op basis van het vrijheid wil hij een samenleving waarin hij zoveel mogelijk vrijheid kan krijgen. Het gaat dan niet om vrijheid voor iedereen, maar om je eigen vrijheid. Als je via een volksvertegenwoordiging werkt, en in een samenleving waar sociale samenhang belangrijk is, zal het recht van de sterkste niet opgaan. Mensen die zoveel mogelijk vrijheid voor hunzelf willen hebben, hebben problemen met deze sociale samenleving. Met dit heerschap erbij wordt het alleen nog maar duidelijker dat de PVV staat voor Partij Voor eigen Vrijheid.

Dragon2
Dragon218 sep. 2010 - 8:12

Ah, die homofobie cq haat heeft ie dan weer mooi gemeen met de door hem zo gehate moslims. Toch mooi dat er ook overeenkomsten zijn. Wie weet is er toch wederzijds begrip en gezellige toenadering mogelijk!

rene612
rene61218 sep. 2010 - 8:12

"We sluiten niemand uit want dat is onze stijl niet. Anderhalfmiljoen kiezers kun je toch niet in de kou laten staan? Tja, en als er dan een halve fascist als geestelijk inspirator in huis gehaald wordt die ook nog eens gemene dingen zegt over homoseksuelen is dat niet erg liberaal volgens onze opinie maar we gaan gewoon door met het vormen van een mooi sepia kabinet want die 1,5 miljoen kiezers hebben toch geen ongelijk? En omdat de PVV zulke stoute uitspraken niet ondersteunt is royeren niet aan de orde. Moet toch kunnen immers vrije meningsuiting?" Gelukkig voel ik me al zo lang links dat er niet veel meer aan te veranderen is maar er zullen vast een aantal zwevende homoseksuele kiezers zijn die de onzinpraatjes voor zoete koek slikken en op de PVV hebben gestemd. Oei, hang de vlag maar buiten! Maar je mag de PVV niet beschuldigen van rechts nationalisme en nationaal-socialistische sentimenten want het is een keurig nette partij waarmee best wel te onderhandelen valt ...

JAWEH
JAWEH18 sep. 2010 - 8:12

Het belangrijkste is misschien wel dat deze man een voorstander is van de afscheiding van Vlaanderen. Het feit dat Vlaams blok en PVV op deze manier met elkaar verstrengeld raken geeft te denken. Er is ook een lichtpuntje. Wellicht dat deze man de belangen van Geert Wilders in de toekomst zal schaden, dus laat hem maar lekker zijn gang gaan.

Gerald2
Gerald218 sep. 2010 - 8:12

IK sta niet eens raar van te kijken dat de haat van Wilders wordt uitgebreid met homo-haat. Zo bleek Wilders moslimstandpunt sterk geradicaliseerd te zijn onder invloed van Hirsi Ali, zo zal Wilders ook beïnvloed worden door ultrarechtse bewegingen in de VS, Israël en Duitsland (waar hij spreekt op 2 oktober) Deze bewegingen willen ook wel wat terug zien voor hun geldsponsoring.

Piranesi2
Piranesi218 sep. 2010 - 8:12

Paul Belien noemt expliciet Islam en de homoseksuele leefstijl in zijn artikel "If all goes as planned, the 27 member states of the European Union will soon have a common hate crime legislation, which will turn disapproval for Islamic practices or homosexual lifestyles into crimes. Europe's Christian churches are trying to stop the plan of the European political establishment, but it is not clear if they will be successful." Paul Belien en trawanten zijn als de dood voor de Europese Unie. Waar het verdere uitvoering betreft van EU artikel 13. Het artikel behandelt o.a. de discriminatie op grond van godsdienst of seksuele geaardheid. Graag en zeker kom ik hier op terug. Maar dit wilde ik alvast delen. Het artikel van Paul Belien: http://www.hudson-ny.org/876/if-all-goes-as-planned

hphilippens
hphilippens18 sep. 2010 - 8:12

Han van der Horst heeft om 13.19 veel verhelderend opmerkingen gemaakt. Het loont de moeite dat rustig door te nemen. Ik wil nog een kanttekening maken bij de opmerking dat Belien zich "libertariër" noemt. Deze uit de VS afkomstige stroming gaat ervan uit dat de mens in alle opzichtig vrij moet zijn, niet gebonden mag worden door wetten en regels van de overheid als zijn vrijheid daardoor beperkt wordt. De amerikaanse libertariërs willen allerlei vrijheden, zeker op zedelijk gebied. Ze zijn dus voor het ongelimiteerde recht op abortus, voor het recht homo te zijn en alle mogelijke andere vrijheden. Dat gaat samen met ieders onbeperkte recht op wapens. Want, zo is de redenering: de vrije mens is een - en dat komt overeen met de opvatting van grondlegster Ayn Rand - ondernemend type dat ook recht heeft op onbelemmerd bezit. Als je dus rijk wordt, zul je je rijkdom moeten beschermen tegen ieder die die bedreigt. De overheid verwerp je, dus zul je jezelf moeten beschermen. Een gevolg is mateloze ongelijkheid. Je zou ze dus "extreem links" op het zedelijk, en "extreem rechts" op economisch gebied kunnen noemen. Een bekende Amerikaanse libertariër heeft in daarvoor zijn "vrijheden van Nolan"-assenstelsel ontwikkeld, waarbij hij de libertairen boven de links-rechtsstromingen stelt, dus noch links en noch rechts. Dat is een drastische vertekening van de werkelijkheid. Het Nederlandse wikipedia brengt dit onder "politiek spectrum" wel erg prominent als een alternatief voor de links-rechts-opvattingen. Dat is daar neergeplant door een Nederlandse volger en het is een vreemde eend in de bijt. Terug naar Belien. Die noemt zich ook libertariër. In een opzicht klopt dat, hij is gezien zijn geschriften en contexten, inderdaad extreem rechts. Maar hij is ook bijzonder rechts op zedelijk gebied. Hij aanbidt de pausen, lezen we uit zijn geschriften, die die vrijheden willen aanpakken. Het woord "libertariër" betekent dus eigenlijk: ik ben ongebreideld voor die vrijheden die mij goed uitkomen. En geef mij wapens als anderen mij daarbij voor de voeten lopen. En dat roept Belien ook letterlijk als hij het over het incident heeft in Brussel waar een Poolse onverlaat een jongen neerstak om een MP3-speler en men in eerste instantie dacht dat het om een Marokkaan ging. Ik begin toch zo langzamerhand te vermoeden dat de PVV een bijzonder rechtse partij is. Voor die bewering zou ik zelfs bereid voor zijn mijn vingers af te likken.

ikbenhorkie
ikbenhorkie18 sep. 2010 - 8:12

Wel leuk hoe de Telegraaf het koppel wegzet als vrije jongens. Die man was Tedje van Es ! http://www.telegraaf.nl/binnenland/7691173/__Homohater_adviseur_Wilders__.html?p=11,1 http://nl.wikipedia.org/wiki/Tegenpartij Ongeloofelijk hoe ze dit rond 1980 al zagen aankomen. Of, eigenlijk, hoe ze het principe van extreemrechts doorzagen. De tijd verandert, maar de mensen niet. "Nergens geen maximumsnelheden! Honderdtwintig? Dat rijden wij al in z'n achteruit!"

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 sep. 2010 - 8:12

De voorplanting als doel is niet van zelfsprekend voor een sexuelle relatie tussen vrouw man.Want er zijn veel vrouwen en mannen die geen kinderen kunnen krijgen of baren.Een man-vrouw sexuelle relatie is geen garantie voor de voorplanting.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

[Ach ik vind het wel democratisch: andersdenkenden binnenhalen. Getuigt van ruimdenkendheid.] Discussiëren met andersdenkenden getuigt van ruimdenkendheid. De dictator van een partij die een andersdenkende als adviseur neemt, getuigt van veranderende partijstandpunten.

Nog1web
Nog1web18 sep. 2010 - 8:12

Onderstaande reactie van een PVV-aanhanger spreekt boekdelen. (reactie is geplaatst op website van de Telegraaf); 'Wilders is en blijft goed ook al is hij tegen Homo's. Zelfs als hij persoonlijk tegen homo's is, blijft hij ons held. Wat is is mis om tegen homo's, Joden en handicapten te zijn? Of moet Wilders van iedereen houden? Go go Wilders go ...' Jan, Almere | 15:50 | 19.09.10 Ik denk dat WIlders nog een probleem gaat krijgen.Niet met zijn tegenstanders, maar met zijn aanhangers.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

Tsjeard Aidoo, over gay pride: [Ik denk dat het eerder de emancipatie belemmert.] Ik denk het niet. Gay pride confronteert mensen met hun (in)tolerantie voor wat "anders" is. Homofobie heeft (naast de angst om zelf homosexuele gevoelens te hebben) vooral ook daarmee te maken, zoals elke vorm van racisme. Het is hetzelfde vraagstuk als jaren geleden speelde bij vrouwenemancipatie: als je je maar als man gedroeg kon je meer bereiken dan wanneer je je gedroeg zoals je was. In reactie daarop gingen sommigen er juist de nadruk op leggen dat ze vrouw waren. Was Madonna schadelijk of bevorderlijk voor vrouwenemancipatie? Ik denk het laatste, want ze verlegde de norm. Naast "man" met macht en succes, of iets wat daar zoveel mogelijk op leek, was er nu ook "vrouw" met macht en succes. Dat dat opnieuw een keurslijf kan worden is duidelijk, maar elk *extra* keurslijf zorgt ervoor dat niet alleen de keuze ruimer wordt, maar ook dat duidelijk wordt dat je niet perse in een keurslijf hoeft te passen, als iemand me nog kan volgen. Dat is ook het bevrijdende van rondlopen in een *echt* mutliculturele stad, zoals in New York: er zijn zoveel verschillen, dat het vanzelfsprekend wordt om je als jezelf te gedragen. Opvattingen van mensen als Paul Belien zijn heel schadelijk voor die bevrijding van keurslijven: ze willen terug naar één keurslijf voor iedereen.

Winston2
Winston218 sep. 2010 - 8:12

Tjonge, wat heb ik genoten van de discussie hieronder :-)) Dank aan alle deelnemers, maar speciaal wil ik noemen: Zjen Zen, zo 19 september 2010 11:29, Rouane Rabbit, zo 19 september 2010 23:28 en natuurlijk Ridder van de Nacht voor het starten van dat draadje (en zijn uithoudingsvermogen).

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

[Misschien in andere bewoordingen: elk organisme in de natuur is gericht op overleven.] Nee, zo zit het niet in elkaar. Een wolf die z'n leven offert om het roedel waar hij bij hoort te verdedigen is bijvoorbeeld geen biologische afwijking. Genen (stukjes DNA) hebben de eigenschap dat ze naar de volgende generatie worden doorgegeven. Genen hebben ook de eigenschap dat ze neigingen, talenten, eigenschappen bij de drager veroorzaken. Genen die veroorzaken dat hun drager er voor zorgt dat er bij een volgende generatie meer van precies die genen voorkomen dan varianten ervan, zullen dus steeds vaker voorkomen. Dat is evolutie. Homoseksualiteit komt door het hele dierenrijk voor. Ik heb niets gelezen over evolutionaire aspecten, maar je kunt je allerlei verklaringen daarvoor voorstellen. - Stel, het wordt veroorzaakt door een combinatie van drie genen. Stel, elk hebben die genen op zich een groot voordeel ten opzichte van varianten. Dan is het logisch dat het voorkomt. - In de situatie dat homosexuelen niet 100% exclusief sex hebben met dezelfde sexe, kan het zijn dat juist homosexuelen gemakkelijk kinderen krijgen bij de sterkste vrouwen, bij wie kinderen de meeste kans op overleven hebben. - Het kan zijn dat de kinderen van de zussen en broers van homosexuelen (die dus voor een groot deel van dezelfde genen zijn voorzien) meer kans op overleven en zelf kinderen krijgen hebben wanneer er een homosexueel familielid is. - Het kan zijn dat het gen dat (mede-)verantwoordelijk is voor homosexualiteit bij mannen, een hogere vruchtbaarheid bij vrouwen veroorzaakt. enz enz. Als je het boek leest dat ik noemde kun je zien wat er in onderzoek van dit soort mogelijke verklaringen al onderzocht is (en al dan niet verworpen of plausibel bevonden).

Piranesi2
Piranesi218 sep. 2010 - 8:12

Paul Belien komt zeer regelmatig naar voren in dit lange overzicht van fascistische bewegingen. Veelal Vlaams plus allianties. Zwarte rillingen. Zo een ideoloog wil Wilders natuurlijk graag hebben. http://www.dezwerfkat.be/vlbl3.htm

JandeBoer2
JandeBoer218 sep. 2010 - 8:12

Ik snap het probleem niet; iedereen hééft toch het recht om homoseksualiteit een afwijking te noemen en de Gay Pride een 'perverse vertoning'?

5 Reacties
matrix2
matrix218 sep. 2010 - 8:12

Ja, maar je hoeft het niet te doen. Daarnaast bereik je er ook erg weinig mee.

HarmII
HarmII18 sep. 2010 - 8:12

Natuurlijk. Net zoals dat iedereen het recht heeft over Bruin I te spreken. Echter, als politieke partij kies je normaal gesproken je ideologen uit op basis van een bepaald gedachtegoed. Als Wilders met mensen met een dergelijk gedachtegoed aan komt zetten, zou dat wel eens iets over Wilders kunnen zeggen.

hminkema
hminkema18 sep. 2010 - 8:12

Dat je het probleem niet snapt, komt doordat je ten onrechte aanneemt dat het probleem is dat Belien iets vindt.

objectivist
objectivist18 sep. 2010 - 8:12

ja je hebt gelijk hoor, ik zie ook het issue niet.

ArthurP2
ArthurP218 sep. 2010 - 8:12

Joop doet het zelf ook: "Het is wel klaar met die Canal Pride" quote Joop 5-8-2010

karuna2
karuna218 sep. 2010 - 8:12

Dit bericht valt in de PVgraav niet te vinden. Die zijn zich nog even aan het beraden wie ze er de schuld van kunnen geven dat dit gezegd wordt. Ik doe een voorzet: de PvdA!!

1 Reactie
Jeroenamsterdam2
Jeroenamsterdam218 sep. 2010 - 8:12

De telegraaf meldt het niet, omdat: De PVV laat in een reactie aan het AD weten dat de Beliens ideeën over homoseksualiteit niet overeen komen met het partijstandpunt. klaar.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

Een paar citaten van Belien: "By forcing kissing gays and public nudity on people, the Dutch hope to stop Muslim extremism, but they will only hasten their own collapse through the spread of cynism and nihilism. " "The Dutch ?integration test? illustrates the same attitude that seems to inspire Ms Hirsi Ali: Immigrants are welcome if they condone gays. They are not welcome if they oppose abortion. If this is how ?good? immigrants are to be selected from ?bad? ones, it will certainly not solve the basic problem of the West, its birth dearth. On the contrary." http://www.brusselsjournal.com/node/918 Het was al langer duidelijk: de SGP en de PVV zijn twee handen op één buik ;-)

1 Reactie
HarmII
HarmII18 sep. 2010 - 8:12

Ironisch dat Belien Popper aanhaalt. Als er een filosoof was in de twintigste eeuw voor wie tolerantie uitgangspunt was van zijn politieke filosofie was het Karl Popper wel. En dan weet Belien hem aan te voeren om intolerantie te verdedigen.

Suzan te Pas
Suzan te Pas18 sep. 2010 - 8:12

Weer een punt waaruit Wilders' opportunisme blijkt. Heeft Nederland ooit zo'n oppervlakkige politicus gekend? En Paul Belien haat dus naast moslims ook homo's en vrouwen. Next: de hele wereld? Fijne ideoloog.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 sep. 2010 - 8:12

Haat hij ook vrouwen? ok! ik ga meteen een ''Opzij'' blaadje kopen, daar tenminste zeggen de vrouwen de waarheid, mannen zijn altijd voorzichtig met de waarheid. De adviseur van Wilders haat moslims, homo's en vrouwen.. Maar, wat blijft over?! Wilders dus?!

JanB2
JanB218 sep. 2010 - 8:12

De schoonvader van Belien was lid van de waffen-SS en vocht aan het oostfront. Als een op zichzelf staand feit zegt dat wellicht niets maar gecombineerd met het hele plaatje geeft het toch een wat ranzig beeld van het milieu rond deze meneer.

1 Reactie
objectivist
objectivist18 sep. 2010 - 8:12

Nou, nee, meer een ranzig beeld van jou. Je beoordeelt een man op de daden van zijn vader. Je bent geen haar beter dan Wilders als je dat meent. Bah!

7731BK11
7731BK1118 sep. 2010 - 8:12

Je hoeft geen homo-hater te zijn om de gaypride pervers te vinden. Ik zou dat ook vinden van hetero's die zich zelf op die manier presenteren. Zelfs veel homo's vinden dat.

5 Reacties
Nikos2
Nikos218 sep. 2010 - 8:12

Homo hier is het er mee eens. ;) Al dat overdreven gedoe hoeft voor mij niet.

objectivist
objectivist18 sep. 2010 - 8:12

Goeie tekst!

Pjotrs
Pjotrs18 sep. 2010 - 8:12

Waarom het beperken tot homo's? Ik zie vaak hetero's achter een kinderwagen lopen waardoor ik bijna gedwongen ben eraan te denken dat die het samen moeten hebben gedaan. Hoogst onsmakelijk en provocatief om je zo te presenteren, maar daar hoor je dan weer niks over van de zogenaamde fatsoensrakkers. Net zomin als over al die reetveters op het Rotterdamse zomercarnaval. Je gaat daardoor toch denken dat de motivatie wel heel erg overeenkomt met die van die Belgische PVV'er: eigen onfatsoen eerst.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

En wat vind je van dit? "De paus lijdt vooral voor West-Europa. De morele voorschriften van de kerk inzake abortus, euthanasie, voorbehoedsmiddelen en homohuwelijk, worden nergens ter wereld zo slecht ontvangen als hier. ... Terwijl het Vaticaan, de Verenigde Staten en de moslimwereld vorige week in de Verenigde Naties front vormden om abortus niet langer als een "recht" te erkennen, schreeuwden de vertegenwoordigers van West-Europa moord en brand. West-Europa denkt dat het de wereldopinie vertegenwoordigt, maar ziet niet dat het een steeds marginalere positie inneemt. In Amerika groeit het verzet tegen abortus, zodanig zelfs dat Hillary Clinton beseft dat ze zich kritisch over abortus en homohuwelijk moet uitlaten indien ze een kans wil maken om de presidentsverkiezingen in 2008 te winnen. Dit is een hoopvolle evolutie, want dit duidt erop dat de paus, na de strijd tegen het communisme gewonnen te hebben, ook in deze laatste strijd van zijn leven wel eens een doorslaggevende rol zou kunnen spelen." http://www.secessie.nu/?tekst=toonhtml&artikel=905-13

Klaas2
Klaas218 sep. 2010 - 8:12

---[gay pride pervers]---- Waarom is de gay pride pervers. Ik ben er ook geen fan van, te druk. Maar om het pervers te noemen? Dat kan ik niet zo goed plaatsen. Dan vind je de Caribische straat-carnaval zeker ook pervers, want ik denk dat daar dezelfde gevoelens van ijdelheid en erotiek een rol spelen. http://www.encyclo.nl/begrip/PERVERSITEIT Pervers betekent verdorven, zedelijk bederf Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Perversie Perversie of perversiteit is in ruimere zin een ontsporing van het gevoelsleven of de aandriften die maakt dat men graag dingen doet die algemeen als weerzinwekkend worden beschouwd. Ik denk dat de gay pride nog steeds nodig is om voor een emancipatie van homoseksualiteit te strijden. Homo zijn is voor veel homo's meer dan alleen met iemand van hetzelfde geslacht willen vrijen. Homo zijn is ook cultuur, en ook die cultuur moet geëmancipeerd worden. Waarom is dat pervers?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

Nog een paar leuke uitspraken: "Hirsi Ali, Fortuyn and van Gogh did not defend Europe's traditional Christian moral order. People such as Johannes Lerle and Christian Vanneste, the French parliamentarian who was convicted for ?homophobia,? do. " http://www.brusselsjournal.com/node/2211 "Freedom is the right to live ?unegalitarianly.? This is why The Brussels Journal defends the right of individuals ? though not of the state ? to ?discriminate? The Islamists and the secularists (including the priests and bishops among them) have more in common than the Islamists and the Christians (including the agnostics among them), because the latter acknowledge that at the heart of Christianity is the individual with his individual responsibility before God." http://www.brusselsjournal.com/node/869 "By subverting the roots of its own Judeo-Christian culture ? a process that started with the French Enlightenment (as opposed to the Scottish Enlightenment, which was not anti-religious) ? a religious and cultural vacuum was created at the heart of European civilization. Not Islam is to blame. Secularism is. http://www.brusselsjournal.com/node/852 De PVV neemt een adviseur die tegen de Verlichting is, tegen de scheiding van kerk en staat. Sorry, maar ik krijg hier de slappe lach van.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst18 sep. 2010 - 8:12

Zou hij de kant van de Action Française op gaan, Sylvia? Die bestaat nog steeds, merk ik net http://www.actionfrancaise.net/ Waar had de grote leider uit de tijd die je niet mag noemen, waar had Charles Maurras het ook al weer over? Over de métèques? Dat woord ontleende hij aan de term waarmee in het klassieke Grieks de Atheners de immigranten aanduidden die wel vijelijk in hun stad mochten wonen, maar geen burgerrecht hadden. Maurras nam in Frankrijk teveel van zulke métèques waar en hij vond dat bedreigend voor de eenheid van de natie die toch al aan houtrot onderhevig was, nu de monarchie was vervangen door de republiek. Veel geschreven die man. Heeft nog steeds echo's. Zou best kunnen dat Beliën, die tenslotte in Gent gestudeerd heeft en wel een Frans boek aan kan, dat die.... O, o, wat doe ik nu toch weer?

[verwijderd]
[verwijderd]18 sep. 2010 - 8:12

Elke homohater is natuurlijk zelf een homo maar durft er niet voor uit te komen. Een echte hetero is dol op homo´s. Immers hoe meer mannen het met elkaar doen des te meer vrouwen blijven er over voor de rest.

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods18 sep. 2010 - 8:12

+++ Immers hoe meer mannen het met elkaar doen des te meer vrouwen blijven er over voor de rest. +++ >>> LOL!! :-DD

JanB2
JanB218 sep. 2010 - 8:12

Hij is leuk. En er zit ook wel iets in.

[verwijderd]
[verwijderd]18 sep. 2010 - 8:12

Waar is te lezen dat deze man heeft gezegd dat ie homo's haat? Dat anderen dat over hem zeggen moet je natuurlijk altijd in de context zetten waarin deze uitspraak is gedaan.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten18 sep. 2010 - 8:12

Hier is 'de context: "Geef Ons Wapens" (citaten) From the desk of Paul Belien on Fri, 2006-04-21 07:38 "Op de videobeelden zie je ze als roofdieren langs de muur van het Centraal Station staan, nauwlettend spiedend om in de passerende kudde pendelaars een gemakkelijke prooi te vinden die ze vervolgens kunnen afmaken. Joe Van Holsbeeck werd het slachtoffer, maar het had evengoed (vul hier uw eigen naam in) kunnen zijn, of (de naam van uw kinderen). Wie het ongeluk heeft om eruit te worden gepikt, maakt geen kans. De roofdieren hebben tanden en klauwen. De roofdieren hebben messen. Van kleinsaf hebben ze tijdens het jaarlijkse offerfeest geleerd hoe ze warmbloedige kuddedieren moeten kelen. Wij worden misselijk wanneer we bloed zien, maar zij niet. Zij zijn getraind, zij zijn gewapend. Wij mogen niet eens een pepperspray op zak hebben. Zij hebben knip- en slagersmessen en ze weten hoe ze die moeten gebruiken. Verrijking Wij zijn de kuddedieren, zij zijn de roofdieren. De kuddedieren hebben de roofdieren zelf in hun biotoop toegelaten. Onze politieke, geestelijke en intellectuele ?herders? hebben ons wijsgemaakt dat dit een ?verrijking? voor onze samenleving ging worden. Door roofdieren bij de kuddedieren te zetten zouden onze herders immers op aarde het hemelse Utopia kunnen verwezenlijken, de multiculturele welvaartsstaat waarin (..). de leeuw zich vreedzaam naast het lam zou vleien. Daarom hebben wij de adders aan onze borst gekoesterd, erop vertrouwend dat als we hen liefdevol zouden zogen, zij ons niet zouden bijten, dankbaar voor de melk die wij gratis zouden schenken. Maar zij interpreteerden onze goedheid als zwakheid. De schurken, die in onze samenleving alles gekregen hebben ? gratis onderwijs, kinderbijslag, sociale zekerheid ? vermoorden thans onze kinderen voor een MP3-speler. Volgens kardinaal Danneels is dit onze schuld, omdat wij ?onverschillig? zijn, omdat in ?onze? Westerse, materialistische samenleving een MP3-speler meer waard is dan een mensenleven. Lijdzaam Toen Joe Van Holsbeeck vermoord werd (...) is niemand van de duizenden pendelaars (...) tussenbeide gekomen om Joe te beschermen, aldus de striemende aanklacht van onze herder-kardinaal. Daarom vindt hij ons onverschillig. Wij zijn inderdaad onverschillig, maar om een andere reden dan Danneels (...) denkt. Onze onverschilligheid blijkt uit het feit dat wij al zovele jaren lijdzaam de dictatuur blijven slikken van de misdadige roofdieren en de hersenspoeling vanwege hun handlangers, onze politieke, intellectuele en geestelijke valse ?herders.? Het wordt tijd dat wij onze onverschilligheid afleggen, dat wij de roofdieren eruit schoppen en andere herders kiezen. Wanneer zelfmoordterroristen in Israël een aanslag plegen, pakken de Israeli's hun ouders aan. Ze leggen met buldozers de huizen van hun familie plat. Misschien blijkt onze ?onverschilligheid? wel uit het feit dat wij de ouders van de minderjarige, moordende criminelen met rust laten, dat wij ze laten verder genieten van onze sociale zekerheid, dat wij hun huizen niet vernietigen en ze niet het land uitzetten als straf voor de misdadige kroost die zij in ons midden hebben geplant. Wellicht blijkt onze ?onverschilligheid? uit het feit dat het ?xenofobe? Vlaams Belang slechts een vierde van de Vlaamse stemmen haalt, en geen 75 procent (...). Verraad Wij blijven braaf en onverschillig. De 17-jarige Joe is immers niet het eerste slachtoffer. Eind januari werd in de Heyvaertstraat in Molenbeek een 16-jarige zwarte jongen neergestoken. Vijf Marokkanen lieten hem doodbloeden op de stoep omdat hij weigerde hen 30 euro te betalen voor een gsm die deze roofdieren eerder elders hadden gestolen. De moordenaars zijn nooit gepakt (...). Herder Danneels heeft voor deze zwarte jongen zijn bek niet opengedaan, hij heeft niet gepreekt tegen de ?onverschilligheid? van de autoriteiten die deze moordenaars niet eens opsporen (...). Wat is een leven (en zeker dat van een zwarte die door Marokkanen wordt vermoord) immers waard in het multiculturele Utopia van Guy Verhofstadt en Godfried Danneels, waar de lammeren die zich ertegen verzetten dat de leeuwen naast hen komen liggen, uitgemaakt worden voor ?racisten?? Niet wij zijn onverschillig. Het is de overheid, de politie, de regering, de kerk die ?onverschillig? is. Wat wij vandaag beleven is het verraad van het volk door de staat en door de kerk. Ooit riep Wilfried Martens: ?Geef ons wapens!? In een democratische staat moet de overheid de burgers beschermen tegen de roofdieren. Indien de staat deze functie niet meer kan of wil uitoefenen, hebben de burgers het recht zichzelf te bewapenen (...). Indien de staat zijn onderdanen en hun kinderen niet langer kan of wil beschermen, is het de plicht van de burgers om dat zelf te doen. Nood breekt wet. (...) Bekijk de videobeelden van de roofdieren die op de loer liggen in Brussel Centraal en besef dat niemand ons zal verdedigen als wij het zelf niet doen. Wie op de politie(k) rekent voor bescherming, is zo goed als dood." Bron: http://www.flw.ugent.be/cie/CIE2/deley37.htm (Gewoon de link in dit stuk aanklikken.)

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

Hij is vooral tegen het homo-huwelijk, en beijvert zich voor het recht om homo's te discrimineren. Verder is hij tegen het secularisme (scheiding van kerk en staat).

Hanvander Horst
Hanvander Horst18 sep. 2010 - 8:12

Ziehier hoe Paul Beliën zichzelf presenteert op de rechtse website Brussels Journal, waarvan hij een belangrijk medewerker is, net als zijn vrouw Alexandra Cole, die deel uitmaakt van de rechtervleugel van het Vlaamse Blok. http://www.brusselsjournal.com/paulbelien Beliën noemt het lidmaatschap van een tweetal organisaties die zich sterk maken voor een ongelimiteerde economische vrijheid zonder sociale voorzieningen of wat dan ook, omdat volgens deze clubs alleen zo de vrijheid gegarandeerd kan worden. Een van die clubs beroept zich op de leermeester van de oermoeder der libertariërs Ayn Rand. De ideeën over een absolute economische vrijheid, die Beliën blijkbaar aanhangt, zijn allemaal ontwikkeld door denkers die zeer nadrukkelijk bij de Verlichting thuishoren en niet ergens anders. Dat maakt de opmerking in het AD over Beliëns opvatting als zou het geestelijk verval al in de gouden eeuw begonnen zijn, een beetje ongeloofwaardig. Ze hoort eerder thuis - zou je denken - bij zijn echtgenote, de parlementariër Alexandra Colen. Hier is haar site http://www.alexandracolen.nu/ en aan de rechterkant van de pagina lezen wij, hoe zij ons trots meedeelt als enige gestemd te hebben tegen de instelling van een anti-homofobie-dag. Klik ook door naar het artikel in het Nederlands Dagblad, waar Alexandra Colen haar bezwaren tegen abortus duidelijk maakt. Heeft het AD het dan bij het verkeerde eind? In 2008 gaf Beliën een interview weg aan het Belgische dagblad De Standaard, waarin hij erover klaagde dat het onmogelijk was in België een echt conservatieve beweging van de grond te krijgen. Daaruit het volgende citaat: ,,Zeker. Vindt u dat extreem? In vergelijking met Amerikaanse opinieschrijvers ben ik een brave jongen. Als iemand zijn huis niet wil verkopen aan een homopaar, dan moet hij dat recht hebben. Fout of niet, het is zijn recht. De homolobby doet niets anders dan chargeren. Wat is de Gay Parade anders? Wel, als zij choqueren, dan heb ik het recht om evenzeer te choqueren.'' ,,Moraliteit is geen zaak voor de wetgever. Dat is een kwestie voor kerken, voor het humanistische verbond, desnoods voor de loge. De samenleving moet beslissen of ze homoseksualiteit aanvaardt, niet de overheid. En die samenleving is een stuk conservatiever dan het parlement. Ook daarom ben ik een voorstander van referenda. De directe democratie houdt een samenleving conservatief.'' ,,Als een overheid zich opwerpt als instrument van social engineering, ondermijnt ze een heleboel waarden. De gevolgen daarvan kunnen nefast zijn. Want door bijvoorbeeld abortus, euthanasie of het homohuwelijk toe te staan, propageert ze handelingen die ik, en velen met mij, absoluut immoreel vind. Het gaat zelfs zo ver dat de overheid abortus aanmoedigt door het ziekenfonds de ingreep te laten terugbetalen. Zo wordt de maatschappelijke samenhorigheid ondermijnd. Zonder zo'n samenhorigheid rond een gedeeld waardekader kan een vrije samenleving niet overleven.'' U loopt niet hoog op met Jurgen Verstrepen: ,,Links zijn, maar toch veel geld willen verdienen en in een buurt willen wonen zonder vreemdelingen en criminaliteit, heet nu rechts-progressief.'' ,,Die kritiek is voor rekening van mijn vrouw. Maar ik deel ze wel. Nee, ik heb nog nooit naar zijn radioprogramma geluisterd. ik voel ook niet de behoefte. Als politicus aan talkradio doen is een journalistieke parodie. Het garandeert inteelt. Het debat is geforceerd. Verstrepen noch zijn gasten kunnen zeggen wat ze echt willen. Het is een aanfluiting van de vrije meningsuiting. Dit neemt niet weg dat wat mij betreft elke politieke partij radioprogramma's mag maken.'' ,,In tegenstelling tot VB6015, (de kortegolfzender van Vlaams Belang, red.) dat vermoed ik door de partij wordt gefinancierd, bedruipt Peper- &Zout zichzelf. De aanleiding van het blad was de weigering, in 1997, van Filip Dewinter, tegenover mijn vrouw, om een mailing te organiseren nadat gebleken was dat het Antwerpse OCMW vrouwen die in België geen legale abortus konden krijgen, op kosten van de belastingbetalernaar Nederland stuurde. Daar is geen woord Frans bij en het libertarisme en zo heeft het ook niks te maken. We herinneren ons nu ineens wel dat het komend kabinet een beetje hoopt op extra gedoogsteun van de SGP. Het parlementaire tweetal van deze partij zal dit interview met Beliën ongetwijfeld met instemming lezen. Het is onder aan deze pagina in drie pdf's te vinden: http://www.brusselsjournal.com/node/78 Geert Wilders heeft dus een persoonlijk medewerker in huis gehaald die een principieel en totaal tegenstander is van alles wat het programma van de PVV over economie te berde weet te brengen. HIj haalt een man in huis die haaks staat op de overtuigingen waarmee de verkiezingen gewonnen zijn. Behalve op het stuk van de islam. Daar zitten de beide heren op een lijn. Voor het overige absoluut niet. Tenzij dat programma natuurlijk is geschreven om goedgelovig Nederland een rad voor ogen te draaien. Maar dat zal toch niet het geval zijn? BIj een goudeerlijk en consequent man als de heer G. Wilders. Nee, dat kunnen wij ons niet voorstellen.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten18 sep. 2010 - 8:12

: )

[verwijderd]
[verwijderd]18 sep. 2010 - 8:12

Ik ben geen homo hater en ik heb helemaal niks met homo''s maar de Gay Pride in Amsterdam vind ik ook WALGELIJK!!! (mrt hoodletters en uitroeptekens)

3 Reacties
Piranesi2
Piranesi218 sep. 2010 - 8:12

Het is net als met TV - - - Dan kijk je toch lekker niet

Pjotrs
Pjotrs18 sep. 2010 - 8:12

"WALGELIJK!!!" De auto's (compleet met kinderzitje) van mannen die dat zo hard roepen staan vreemd genoeg vaak geparkeerd in de buurt van cruisegebieden. Het lijkt wel alsof ze het opzoeken.

ErwinB2
ErwinB218 sep. 2010 - 8:12

Het is duidelijk dat je helemaal niks met homo's hebt. Waarom dan zo veroordelen? Jaloers dat er mensen zijn die zo extreem voor zichzelf kunnen uitkomen? Is dat ook het probleem met een moslim die zo duidelijk een moslim is? Veroordeel je andere groepen, niet omdat ze anders zijn, maar daarvoor uitkomen? Heb je daarom het peroxide-kapsel nodig in je avatar?

PeerJawel
PeerJawel18 sep. 2010 - 8:12

Die hele Wilders beweging is net de lady Gaga van de politiek. Het hoeft geen inhoud te hebben als het maar choqueert. Als de nieuwigheid er af is verzint ie weer wat nieuws net zo lang tot de mensen het moe zijn en weer overgaan tot de orde van de dag.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen18 sep. 2010 - 8:12

hey hey, blijf van de marketingtruc van het decennium af. Lady Gaga is my girl.

sjarrellansbergen
sjarrellansbergen18 sep. 2010 - 8:12

Ach, leidt weer af aan het feit dat er mensen zijn die openlijk zeggen dat homoseksuelen met hun hoofd naar beneden van een toren moeten worden gegooid. Maar het is veiliger om je pijlen op Wilders te richten. De vroegere socialistische partij in Duitsland werden later de facisten waar Hitler groot mee werd.

1 Reactie
nikita72
nikita7218 sep. 2010 - 8:12

De NSDAP was niet de socialistische partij van Duitsland (ook niet de communistische of katholieke trouwens).

TimSta
TimSta18 sep. 2010 - 8:12

Typische linkse verdachtmakingen. Dat je homoseksualiteit een afwijking noemt betekent niet dat je het haat of dat je het wilt verbieden. Zelfde voor de mening dat de Gay Pride in Amsterdam een 'perverse vertoning' wordt genoemd. Dat ik bv de Kamasutra beurs pervers vind betekent niet dat ik anti-hetero ben. Volgens mijn weten is Belien een libertarier en maakt hij duidelijk een onderscheid tussen wat hij vindt en wat wettelijk zou mogen.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

Een libertariër die wil dat de paus over de morele voorschriften in de wereld gaat? Dan hanteer je een vreemde definitie van een libertariër. http://www.secessie.nu/?tekst=toonhtml&artikel=905-20 http://www.secessie.nu/?tekst=toonhtml&artikel=905-22

Ruimteaapje
Ruimteaapje18 sep. 2010 - 8:12

Ligt het nou aan mij of reageert de PVV héél anders als een imam zegt wat Paul Belien beweert over homo's?

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

Het gaat er niet om wat imams of Paul Blier zeggen. Het gaat er om wat Geert Wilders zegt dat je van die mensen moet vinden. Zie de reactie van Bo: [Een moslim, die uit de kast is gekomen, maar voor afscheiding van Vlaanderen is.......moet ik daar nou voor of tegen zijn ? Wel of niet helpen onderduiken ?] PVV-stemmers wachten met smart op het verlossende woord van Geert himself, hoe ze tegen Paul Belien, die naar een katholieke theocratie streeft, moeten aankijken. Tot die tijd weten ze het echt niet...

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods18 sep. 2010 - 8:12

+++ Ligt het nou aan mij of reageert de PVV héél anders als een imam zegt wat Paul Belien beweert over homo's? +++ >>> Ligt niet aan jou.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 sep. 2010 - 8:12

Je bent geboren als homo, molim, jood, christen, Hindo of atheist, later mag je zelf uitzoeken wat je graag in wil geloven of in niets in geloven. Maar een homo heeft geen keus, homo geboren homo blijven voor altijd. Het is niet voor niets dat homo's nog steeds in Iran en andere landen worden opgehangen, eerlijk! ik heb zo veel respect aan die jongens en mannen, zij laten zien aan de hele wereld door het grote risico dat homosexuelliteit is niet alleen een recht, maar ook een moedernatuur.

2 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods18 sep. 2010 - 8:12

+++ Mostafa Mouktafi, za 18 september 2010 20:17 +++ >>> Ik heb wel eens kritiek op je, maar nu ben ik trots op je, Mostafa.

JoWe62
JoWe6218 sep. 2010 - 8:12

1 vraag aan jou Mostafa, wat vind jij van homo's?

[verwijderd]
[verwijderd]18 sep. 2010 - 8:12

Puur biologisch gezien is homoseksualiteit ook een afwijking. Het kan van de natuur nooit de bedoeling zijn geweest om binnen een soort, dezelfde seksen tot elkaar te laten aantrekken. Dat zou uitsterven betekenen en dat is nooit de bedoeling. Maar goed, wij mensen willen graag boven de natuur staan dus hoeven we daar helemaal niets van te vinden, vind ik. Homo moet je gewoon kunnen zijn als je dat bent. Ik word doodziek van dat spastische gedoe om homo's. Dat is zooooo 19-krijtje..

7 Reacties
Pjotrs
Pjotrs18 sep. 2010 - 8:12

"Het kan van de natuur nooit de bedoeling zijn geweest" Dat de natuur een bedoeling zou hebben is een soort religieuze opvatting van de natuur: dat is nogal tegenstrijdig. "om binnen een soort, dezelfde seksen tot elkaar te laten aantrekken." Toch kom je dat overal in de natuur tegen. Blijkbaar is die natuur-met-een-bedoeling prima in staat om de aantrekkingskracht tot soorten in te programmeren (al gaat het ook hier weleens mis) maar lukt het niet zo om deze geslachtelijk te richten. "Dat zou uitsterven betekenen en dat is nooit de bedoeling." Toch leveren relaties tussen hetero's steevast een procent of tien homokinderen op en het lijkt er allesbehalve op dat de mens daardoor uitsterft.

Hanvander Horst
Hanvander Horst18 sep. 2010 - 8:12

De natuur heeft vaak allerlei variaties op een enkel grondpatroon die bij elkaar wel hun functie hebben. Misschien leest er wel een bioloog mee die dit uit kan leggen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 sep. 2010 - 8:12

Als je biologie hebt gestudeerd heb je blijkbaar je hele studie lang niet opgelet. Als je geen biologie hebt gestudeerd, waarom kom je dan met zo'n belachelijke opmerking? Er bestaat geen "doel" in de natuur. Een "doel" bestaat er als je in een god gelooft. In dat laatste geval zie je dan ook dat (zie de SGP bijvoorbeeld) mensen homosexualiteit een afwijking noemen. Je zou het volgende boek kunnen lezen: http://www.amazon.com/Homosexual-Behaviour-Animals-Evolutionary-Perspective/dp/0521864461

Joeri2
Joeri218 sep. 2010 - 8:12

Dat voorplanting een doel op zich is is een mening. En die kan niet worden tegengesproken door homofilie. Mocht de mens al het enige beest met homofielen zijn dan is het dus een pre; immers de mens doet het super goed met de voortplanting. Als we naar andere diersoorten kijken die het goed doen zien we ook zelden "mannetje/vrouwtje". Mieren bijvoorbeeld doen "vooral vrouwtje/vrouwtje en af en toe een zaad donor". Het is dus onzinnig om één eigenschap die slecht uitkomt voor één doel als "afwijking" te omschrijven. Een voorbeeld: De overgang. De overgang is heel slecht voor de voorplanting, toch doen vele mensen het, het is een gevolg van, of dient een ander doel, maar wel biologisch. Er is wel meer dan voortplanting nodig om uitsterven tegen te gaan. Liefde is voor voortplanting alvast al helemaal niet nodig.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 sep. 2010 - 8:12

Maar wie mag goed keuren of af keuren wat de natuur aan de mensen geeft? Ben jij toevallig de keurmeester van de natuur? een natuur-ajatollah?

Klaas2
Klaas218 sep. 2010 - 8:12

---[Maar goed, wij mensen willen graag boven de natuur staan dus hoeven we daar helemaal niets van te vinden]--- Mensen staan niet boven de natuur, dan zouden ze boven zichzelf staan, mensen zijn onderdeel van de natuur. De mens is een diersoort, niet meer en niet minder.

JanB2
JanB218 sep. 2010 - 8:12

Er zin steeds meer aanwijzingen dat het verschijnsel te maken heeft met de structuur van de hersenen. Het is waarschijnlijk aangeboren. Dat het fenomeen niet is weggeevolueerd duidt erop dat het kennelijk niet tegen de basiswetten van de natuur ingaat. Wellicht heeft het zelfs een functie en zo niet dan is het in ieder geval een verschijnsel dat waarschijnlijk altijd bij de menselijke soort aanwezig is geweest.

karuna2
karuna218 sep. 2010 - 8:12

Nou, de PVgraaV is er ook toe gekomen om op een niet al te druk tijdstip dit bericht te vermelden. Ik las oa deze reactie: "Wilders is en blijft goed ook al is hij tegen Homo's. Zelfs als hij persoonlijk tegen homo's is, blijft hij ons held. Wat is is mis om tegen homo's, Joden en handicapten te zijn? Of moet Wilders van iedereen houden? Go go Wilders go ..." Of: "Flauwekul,die Belien mag Geert alleen een beetje bijpraten over Belgische toestanden.En mag je soms een mening hebben over het homohuwelijk?Zolang homo's niet worden vervolgd als in moslimlanden is er niets aan de hand. Overigens:het AD publiceerde ooit een absurd hoax artikel over Wilders,geheten "de neger van Venlo",om maar aan te geven wat het niveau is daar." Dan zijn er nog een heleboel reacties verwijderd. Tja, wat moeten we daarvan zeggen? Dat deze mensen voor mij een fijn Nederland voor ogen hebben?

1 Reactie
ikbenhorkie
ikbenhorkie18 sep. 2010 - 8:12

Ja, maar er is ook een Telegraaflezer die schrijft: "De illusie dat je door de grenzen te sluiten voor Moslims de rotzooi buiten de deur kunt houden gaat hiermee dus niet meer op. Nico, Dordrecht | 15:40 | 19.09.10" De Volkskrant heeft het bericht helemaal niet, trouwens. Die heeft: "Wilders speecht in Berlijn voor nieuwe partij" Met een staatsmannenfoto van Wilders met geheven vinger en een Amerikaanse vlag.

BlueBeul
BlueBeul18 sep. 2010 - 8:12

Ik ben vandaag in een uitermate positieve stemming. Het belooft deze week mooi weer te worden, zodat we allemaal weer wat broodnodige vitamine D binnen krijgen. Ik wil het dus allemaal graag bekijken met een roze bril. Deze zuiderbuur is óók tegen euthanasie en abortus. Kennelijk houdt hij dus van sommige mensen nog wél!

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 sep. 2010 - 8:12

Zet hem 1 jaar in een kooi samen met een aap op slot, kom je over 1 jaar terug tref je in de kooi de aap, hij en twee leuke jonge aapjes, misschien zie je ook dat de aap van een deerde kind zwanger is! Te moeilijk? Laat maar, het is Marokkaans!