Joop

Wilders: 'Nederland telt dan 1,5 miljoen nazi's'

  •  
16-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Video: Volgens Geert Wilders symboliseert de cartoon van Adriaan Soeterbroek álle PVV-stemmers
PVV-voorman Geert Wilders heeft naar aanleiding van een cartoon over de voorgestelde ‘tuigdorpen’ van de PVV besloten niet mee te doen aan het landelijke Eerste Kamer debat bij de VARA. Wilders besloot zich, gelijktijdig aan het debat, te laten interviewen door zijn grote fan Joost Eerdmans, bij Uitgesproken WNL. In het gesprek maakt Wilders duidelijk dat wanneer hij beledigd is, hij vindt dat al zijn kiezers beledigd moeten zijn. Volgens de PVV-voorman symboliseert de cartoon, gemaakt door Adriaan Soeterbroek, namelijk niet alleen hem als persoon, maar álle PVV-stemmers.

Meer over:

politiek, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (112)

Naamhiero
Naamhiero16 feb. 2011 - 21:08

De bewuste BBC docu, in 4 delen te zien via Youtube. http://www.youtube.com/watch?v=4SfkCwtKxUM http://www.youtube.com/watch?v=pQxXr7hMqDc http://www.youtube.com/watch?v=0m1_50Aun9E http://www.youtube.com/watch?v=jIpTytqwlXE

brynnar
brynnar16 feb. 2011 - 21:08

"In het gesprek zegt hij dat de personage op de cartoon, gemaakt door Adriaan Soeterbroek, alle PVV-stemmers symboliseert." Tjonge. Wat opmerkzaam van de Zoon Van De 21e Eeuw. En er gaat nog geen belletje rinkelen? Neen, de plaat voor de kop is waarschijnlijk tè groot en de oogkleppen te strak.

matrix2
matrix216 feb. 2011 - 21:08

Da's logisch want er is maar 1 PVV-er en dat is Geert zelf natuurlijk! Overigens liet Wilders die vervelende linkse Eerdmans alle hoeken van de camera zien.

gsmwebfaal
gsmwebfaal16 feb. 2011 - 21:08

Dat doet-ie toch slim, die Wilders. Net zo'n briljant agitator als destijds Abraham Kuyper was.

dedeuzyb
dedeuzyb16 feb. 2011 - 21:08

Een cartoon die ingaat op de inhoud van een plan is opeens een belediging van alle PVV-ers. Als wij deze redenering volgen bij Wilders uitspraken over de Koran, zouden wij waarschijnlijk tot de conclusie komen dat Wilders ook alle moslims beledigt.

lalex
lalex16 feb. 2011 - 21:08

Brilliant!!! ...en hoef niet te debateren!!!...

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 feb. 2011 - 21:08

Wilders is geinterwieud door een ex-LPFer? Hi hi hi hi hi ...

default
default16 feb. 2011 - 21:08

naja zeg, wat een gelul weer! grote onzin dus!

mees.
mees.16 feb. 2011 - 21:08

Wilders: Als de huidige coalitiepartijen en gedoogpartner PVV bij de Provinciale Statenverkiezingen geen meerderheid in de Eerste Kamer weten te verwerven, zal dat geen reden zijn voor een kabinetscrisis, zei Wilders. Hij deed een oproep aan de kiezers om dat te voorkomen, maar als de meerderheid in de Senaat uitblijft dan ,,zijn er ook nog andere partijen'', opperde Wilders. Ook is het voor de politicus relevant hoeveel zetels de SGP haalt. ,,We zullen in ieder geval niet teruggaan naar de kiezer'', zei hij. SGP...de partij voor vrouwenonderdrukkers en Wilders wil dat die partij groeit. Need we say more? De man die zegt tegen vrouwenonderdrukking te zijn... PVV=DE partij van Vals- en Vuiligheid Geleid door een psychopaat!

JoopSchouten
JoopSchouten16 feb. 2011 - 21:08

Grappig. Ik had het helemaal niet over douches. Ik had het over ovens en bedoelde het hek rondom Tata Steel Vernederland natuurlijk.

BazZ1
BazZ116 feb. 2011 - 21:08

Wat een zielig mannetje is het toch. Een beetje huilie huilie zitten doen bij zijn vriendje.

Yggdrasil
Yggdrasil16 feb. 2011 - 21:08

De kunst van het beledigen zit hem in het bloed, hij beledigt nu zelfs al zijn eigen achterban. Daar zullen zijn kiezers blij mee zijn.

Bobby Byrd
Bobby Byrd16 feb. 2011 - 21:08

Het debat op ned 1 was een verademing om te zien en te horen. Wat een verschil maakt de afwezigheid van stoorzender Wilders! Er was opeens werkelijk discussie te horen. Er was verschil van mening maar de discussie verviel niet tot het kleuterniveau zoals De Graaf de vorige keer deed met zijn 'duizend treden beter' en andere gespeelde verongelijktheden. Het was voor mij een glimp van het echte Nederland. Wilders vertekent en verstoort het beeld op een onwerkelijke manier. Laat hem alsjeblieft vaker wegblijven, dan kan de rest van het land elkaar weer verstaan. Komen we nog eens ergens.

ikbenhorkie
ikbenhorkie16 feb. 2011 - 21:08

1,5 miljoen nazi's, plus 1,1 miljoen Mein Kampflezers. Dat loopt op

rgeurtsen
rgeurtsen16 feb. 2011 - 21:08

Hond bijt man, of man bijt hond, dat is het soort programma dat Wakker Nederland met die dierenpolitie wethouder uit Zuid Holland geeft. Je laat een licht gestoorde man vrijuit praten zonder tegenspraak of doorvragen. De volgende peiler onder ons staatsbestel weghalen - als het aan Wilders ligt hebben we straks geen onafhankelijke rechtspraak meer in dit land. Er zijn geen 1,5 miljoen nazi's in nederland, dat is onzin. Er zijn 1,5 miljoen 'Welwillenden'. Lees dat boek maar eens.

WillemVanEgmond
WillemVanEgmond16 feb. 2011 - 21:08

nazi.... in de toekomst misschien een geuzennaam...

JoopSchouten
JoopSchouten16 feb. 2011 - 21:08

Deze kopregel is erg sterk. ... Perfecter kan niet joop.nl. : )))

Opinius
Opinius16 feb. 2011 - 21:08

" Volgens Geert Wilders symboliseert de cartoon van Adriaan Soeterbroek álle PVV-stemmers" Onderscheidingsvermogen in,..en volksintrigantie oef,.. en foei tegelijk. Wat een spel speelt deze mafkees, omg wat een penopticum een psycholoog hoogste graad kon hier verder als hoogleraar professor een stoel krijgen. hij met zijn boek ,..en wat ie wil keren wat een linkerd deze GW.

JustMatthias
JustMatthias16 feb. 2011 - 21:08

Kwam zojuist dit artikel tegen; http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2011/02/drie_pvvkandidaten_exextreemre.html

eluxzen
eluxzen16 feb. 2011 - 21:08

Het commentaar v/d hoofdredacteur v Joop.nl bij 3voor12 vond ik wel mooi: was 't niet deze cartoon had hij wel 'n ander excuus gevonden om 't debat te vermijden. Buiten Wilders mag toch niemand van de PVV met de pers praten? Zo ongeveer alle provinciale lijsttrekkers moeten hun mond houden

Opinius
Opinius16 feb. 2011 - 21:08

overigens de cartoon is daarmee na dat "verhelderend intervieuw "ook nog eens volslagen legitiem verklaard. wat zeurt de man over een debat waar hij niet op verschijnt als beledigde leverworst ,waar pvv stemmers toch nazi's zijn. dat is nog een manangement op je kiezers . hij houdt daarvan ,.want dan krijgen die keizers nog meer de smaak van bloed in de mond. engerd dat ie is,.. de opruier. zelfs naar zijn kiezers , want dat staat ie daarmee ook nog eens schaaamteloos te doen in zijn domme ventilaties ,.. ga je schamen GW.

Bouwman2
Bouwman216 feb. 2011 - 21:08

Wilders keert zich tegen de rechter, die onafhankelijk is en daarom voor het leven benoemd. De rechter wordt in de ogen van Wilders een speelbal van de politiek, van zijn politiek. Deze zielige figuur is intussen levensgevaarlijk voor de rechtstaat.

novem8er
novem8er16 feb. 2011 - 21:08

Dit is wat ons te wachten staat. Onze grote leider geinterviewed door de staats televisie. Haha , wat een aanfluiting dit " interview:

AlbertHofmann
AlbertHofmann16 feb. 2011 - 21:08

Helaas dit hele ***** is een prima verhaal voor de VVD....die kan door dit soort relletjes nog een stuk naar rechts opschuiven als 'fatsoenlijke' partij. Kritische geluiden over wilders op den publieken heeft toch weinig zin en wort misbruikt als geluid van de linksche media....niet meer doen, geen cartoons, geen wilders topics...strakjes gaan we het Wilderiaans gedachtegoed nog zien als ideologie... .

Joeri2
Joeri216 feb. 2011 - 21:08

http://img225.imageshack.us/i/angryhitler.jpg/ Wilders weer eens woest.

Opinius
Opinius16 feb. 2011 - 21:08

voor elke dwaling der kiezende samenlevings "consument" is een gat in de markt. gw kent die gaten, en bram mosje, evenzo . ps ik heb tuig altijd een naar woord gevonden

mees.
mees.16 feb. 2011 - 21:08

Analyse debatinstituut: "Job Cohen sterkste in levendig VARA debat:" http://tinyurl.com/5wguxar

jofel
jofel16 feb. 2011 - 21:08

Als ik lees wat de gevolgen zijn van te weinig slaap krijg ik bijna medelijden, geen wonder van zijn algemeen functioneren. Zullen we het niet meer hebben over moslims, joden en christenen maar over degene die slecht slaapt?

whmulder
whmulder16 feb. 2011 - 21:08

Als Wilders dit zegt.........

Aevictas
Aevictas16 feb. 2011 - 21:08

Aaah.. Hij ziet het eindelijk zelf in.. Heeft lang geduurd zeg

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman16 feb. 2011 - 21:08

1.- Ik hoop dat Adriaan elke keer als Wilders bij de Vara dreigt te komen, een cartoon maakt waar Wilders zich aan stoort. Dan weet ik in ieder geval dat ik bij de Vara die vreselijke stem niet hoef te horen en die verongelijkte kop niet hoef te zien. 2.-" 1.5 miljoen nazi's": Hij verschuitl zich achter z'n kiezers, de lafaard. Nee, de PVV heeft slechts één lid. Er is dan dus, in zijn woorden, slechts één Nazxi. Er is 1.5 miljoen meelopers. Sinds WO II weten we dat al van Nederland. Er waren er nogal wat die braaf meededen met Joden aangeven.

msj_meijerink
msj_meijerink16 feb. 2011 - 21:08

Misschien zijn het geen 1,5 mio écht overtuigde fascisten, maar die waren er in Nederland tijdens WOII ook niet. Inderdaad waren er wel héél veel meelopers, zelfs in Duitsland waren het merendeels meelopers! Opvallend is wel dat wethouder Eerdmans niet samen met de GBL hun grote succes De Caviapolitie uitbundig vierden! Voor het overige moeten we er weinig meer aanbesteden, anders wordt dit weer gratis reclame voor de GBL. Zorg ervoor dat hij op 2 maart geen poot binnen de deur van de 1e kamer krijgt.

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag16 feb. 2011 - 21:08

Gisteravond met groot vermaak maar 1vandaag gekeken. Arend Jan Babbelkous en Jack ikbedroogmijnvrouw gingen met opgeheven vingertje roepen dat het schandelijk was om kinderen hier voor te gebruiken. Ha ha met zulke verdedigers van de moraal heb je geen vijanden meer nodig... Geen woord over de inhoud. De kinderen spraken teksten uit die de PVV al jaren met het grootste gemak over ons uitstrooit. Maar ja daar is uiteraard niks verwerpelijks aan. Met het grootste gemak worden 1 miljoen moslims door de PVV weg gezet als aanhangers van een facsistische ideologie. Nee dat het door kinderen werd gezegd. Gutte gut. In Amerika komt in bijna ieder politiek spotje wel kinderen voorbij. Rechts heeft jarenlang links verweten dat ze niet zo met de morele maatlat moesten zwaaien. Deze is nu met grote gretigheid door rechts overgenomen en een stuk groter gemaakt. Het kan even duren maar uiteindelijk gaat rechts hiermee in haar eigen zwaard vallen.

Harmen2
Harmen216 feb. 2011 - 21:08

Geert mag natuurlijk roepen wat hij wil en vooral bij vriend Joost E. is het natuurlijk goed toeven. Twee handen op een buik en niet de moeilijke vragen. En zoals P&W een links feestje hadden georganiseerd, mag WNL dat op rechts natuurlijk ook doen. Maar krijgen we nog een discussie op neutraal terrein alsjeblieft? Ik heb gisterenavond ook naar het debat gekeken en het was beter dan maandag, maar wel het ging weer niet over de provincie, zelfs niet over wat de bezuinigingen gingen betekenen op provinciaal niveau. Geert heeft zijn gedoogvrienden van VVD en CDA overigens behoorlijk in de steek gelaten. Cohen, Sap, Pechtold en Roemer zitten natuurlijk in het brandpunt van de politiek en voor Hermans en vooral Brinkman was dat natuurlijk alweer een tijd geleden, maar de verhoudingen in het verbale geweld waren wel scheef als gevolg van de afwezigheid van de PVV, en wie dan ook van de PVV. Vrij schieten op links dus...

treffer
treffer16 feb. 2011 - 21:08

Zie de toespraak van wilders bij eerdmans maar als een hevig verlangen naar het verleden gezien het vergelijk van wilders met zijn eigen aanhang met nazi s,de eerstvolgende keer dat wilders zijn hand opheft om ergens op te zweren heb ik mijn twijfels of hij dat doet om gevraagde te bevestigen of om te begroeten.

Charta46
Charta4616 feb. 2011 - 21:08

Hij bedoelt daarmee dat je zijn groepering niet mag wegzetten zoals hij de moslims wegzet ? Heel zwak.

roher
roher16 feb. 2011 - 21:08

Meer of minder haat in een boek maakt niet uit. Als je op zoek gaat naar overeenkomsten bij de verschillende religies dan zijn ze er. Maar er hangt heel veel af of we het tegenwoordig nog in praktijk willen brengen. Wat je bij de religie ziet is dat men elkaar steeds minder uitsluit ook al zou men dat willen. En dat komt natuurlijk omdat men beter nadenkt. Het lijkt er nu wel op dat de politiek accenten gaat leggen door de oude sentimenten (geloofsopvattingen) op te rakelen. Wat je zegt te bestrijden doe je zelf. En dan krijg je juist tegenreactie Dat men in de praktijk de omgeving ziet veranderen en dat autochtone inwoners wezensvreemde gewoontes en kledij voorbij ziet komen dan is dat wat anders, maar geen haat. Om dat op te lossen, moet je je kop erbij houden en geen kretologie uitslaan wat dat hitst de boel op. Tuig als beleidsbegrip spreekt boekdelen.

Bernie2
Bernie216 feb. 2011 - 21:08

Geert is de grootste politieke lafaard ooit. Roeptoeteren, maar zichzelf vervolgens verschuilen achter een achterban heeft niets, maar dan ook helemaal niets te maken met lef. Laat staan met persoonlijkheid. Links en rechts hoofddoekjes afrukken, beledigen en schofferen, plannen lanceren om Europa etnisch te zuiveren van moslims, maar planmatig apert weigeren om met open vizier hiervoor verantwoording te dragen in en al dan niet openbaar debat. In plaats daarvan schuift de solistische kopvoddenrukker voor de gelegenheid 1,5 miljoen volgelingen naar voren om zelf onzichtbaar te blijven. Jammer dat de truc om zijn persoonlijke opvattingen te verpolitieken zo doorzichtig is. Te hopen valt dat de rechters die Wilders momenteel aansnijden hierop bedacht zijn en voorkomen dat het een politiek proces wordt. Want dat is het natuurlijk allesbehalve. Niks politiek: hier staat een tamelijk zieke geest op persoonlijke titel terecht.

Paradox2
Paradox216 feb. 2011 - 21:08

Daar slaat Wilders de spijker op zijn kop. Inderdaad, in Nederland wonen 1.5 miljoen Nazis.

sam tosha
sam tosha16 feb. 2011 - 21:08

Die manoeuvre kennen we nu wel Geert. Je hele achterban in de slachtoffersrol duwen. Had de Islam niet twee wapens waarmee ze Europa wil veroveren op de zoooooo superieure Christelijke en Joodse samenleving? Was één daarvan niet massa-immigratie? Hebben we in Nederland dus niet 1 miljoen soldaten van het Islamfascisme? Wel slaan niet geslagen wensen te worden. Wees toch eens een kerel.

Bodde2
Bodde216 feb. 2011 - 21:08

Ik heb die Eerdmans niet kunnen betrappen op maar een kritische vraag. Wat is WNL toch een aanfluiting.

Ruud12
Ruud1216 feb. 2011 - 21:08

Alle commentatoren gisteravond bij Pauw & Witteman noemden het landelijk EersteKamer-debat van de VARA zo eenzijdig en oneerlijk dat , achteraf, Wilders groot gelijk had om weg te blijven. De hele uitzending was een aanfluiting. Uit de cijfers van Maurice de Hond bleek bovendien dat de uitzending preken voor eigen parochie was.

laarmans2
laarmans216 feb. 2011 - 21:08

na wilders zullen er andere populisten opstaan, het neofascisme is in de jaren veertig wel met militaire middelen verslagen, maar niet in het gedachtengoed. Nederland was in de wereldoorlog (een eerste kennen zij niet) een behoudend land waar mensen elkaar verrieden en de politie werkte goed voor de Duitsers. (zie Mak). Nu de kiezer egocentrisch zweeft heeft het neofascisme hier een vruchtbare bodem gevonden.

defrysk
defrysk16 feb. 2011 - 21:08

Hij bedoeld daarmee dat je zijn groepering niet mag wegzetten zoals hij de moslims wegzet ? Beetje zwak.

1 Reactie
Opinius
Opinius16 feb. 2011 - 21:08

dat is niet zwak,.. maar dat is zorgwekkende schaamteloosheid naar de hele mensheid,. deze pijas.

mees.
mees.16 feb. 2011 - 21:08

Dom van Wilders....die is in alles op zijn retour. Links won het debat van de regerende partijen op zijn sloffen

1 Reactie
BillDuin
BillDuin16 feb. 2011 - 21:08

Dom van Wilders....die is in alles op zijn retour. ====================================== Das zo ongeveer de 1000 ste keer dat je dat hier roept, wanneer gaat het nou eens gebeuren.

BATikker
BATikker16 feb. 2011 - 21:08

Een goed en interessant interview was het, mede dankzij Eerdmans die Wilders op waardige en intelligente manier interviewde. Ik stem zelf waarschijnlijk geen PVV maar ik kan me zeer goed voorstellen dat de cartoon PVV-stemmers raakt. Overigens ook een meesterlijke zet van Wilders om niet aan het debat deel te nemen maar gelijktijdig wel in WNL te verschijnen. Het moet raar lopen wil VVD/CDA/PVV niet een meerderheid in de 1e kamer behalen.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus16 feb. 2011 - 21:08

Eerdmans is een PVVer, dus zal hij niet navragen of kritische opmerkingen plaatsen. Je laat Roemer toch ook niet interviewen door de VARA als je echt kritische vragen wilt. Maar goed ik ben er zat van, dathele politiek.... tot over een paar weken. Ik moet eventjes uitrazen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 feb. 2011 - 21:08

Ja, dat klopt, inclusief de traditioneel extreemrechts figuren (CD) ..ect.. die werden ontdekt na een onderzoek van ''Kifa'' of zoeits! Hitler had naast zijn slagers ook geen liefdevol burgers in dienst, allemaal menselijke slagers waren ze. Wilders maakt mij bang als niet-westerse Nederlander en Marokkaan angstig voor de toekomst van mijn Hollandse kinderen, door zijn mondeling geweld en het gaat om hele moslim-gemeenschap en de Marokkanen, zij zijn foute mensen met foute religie en cultuur en kleding. Ik zie in Wilders geen Hitler, maar een soort Hitler wel. Hitler haat de joden, Wilders de moslims. Dat zijn de feiten en hier hebben wij geen kaasboer, oliebollen-verkoper of filosoof voor nodig om dat te begrijpen. Het artikel 1 van de Grondwet is gelukkig nog steeds in bedrijf in Nederland en daar gaat onze Wilders af en toe tegenaan lopen en plassen, het artikel 1 van de Grondwet.

1 Reactie
FransHoutman
FransHoutman16 feb. 2011 - 21:08

Hitler haat de joden, Wilders de moslims. U liegt.

johnber
johnber16 feb. 2011 - 21:08

" Cartoon symboliseert álle PVV-ers " En hij heeft gelijk.

2 Reacties
hlok1
hlok116 feb. 2011 - 21:08

over generaliseren gesproken

Klaas2
Klaas216 feb. 2011 - 21:08

---[En hij heeft gelijk. ]--- Jij weet dat dat zo is? Ik ben het niet met hem eens, ik denk dat de meeste stemmers op Wilders het nazi-gebeuren verafschuwen.

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2011 - 21:08

Grappig, in 1 tv interview waarin Wilders krakeelt over een cartoon waarin hij als Nazi wordt afgebeeld en later stelt dat de Koran met Mein Kampf vergelijkt. De hypocrisie ten top. Verder is dit natuurlijk een bedroevend stukje "journalistiek" geen enkele kritische vraag, sterker nog, de zelfbenoemde journalist praat Wilders naar de mond. Wellicht 1 van de vele voorwaarden van Wilders.

3 Reacties
kalimero2
kalimero216 feb. 2011 - 21:08

Een pseudojournalist kan nooit kritische vragen stellen ?

mees.
mees.16 feb. 2011 - 21:08

journalist die daarnaast ook nog eens wethouder is....tja....een bestuurder die daarnaast ook nog eens de journalist gaat uithangen...WNL is volledig de weg kwijt

Opinius
Opinius16 feb. 2011 - 21:08

allicht,. vrijheid van vrij beweging in de media,.en alle verwanten daarop publicaties etc,.zijn alleen de narcist gw toebedeeld. de rest moet in de hoek. het schiet echt de goeie kant op. echt wel. ik hoop dat collega"s journalisten ,politici ,rechters, en advocaten ,...de wetten weer eens werkelijk goed gaan lezen maar dan moeten ze wel vlot opschieten. want voor je het weet zijn zij allen veranderd naar ener hand van ene gw ,partij voor de vrijheid! waar er straks geen een meer heeft behalve die. omdat alles loopt te suffen ! hij zet zelfs zijn kiezers voor jan met de kleine achternaam zo al zijn partijleden die in de broek schijten . hoe kan dat? omdat ie het kan hij wel. . schaamteloos. wake up all!

janusD
janusD16 feb. 2011 - 21:08

Geert Wilders Haalde ook terecht uit naar het filmpje op de website tegenstemwijzer.nl. Wat ook niet origineel meer is, want dat is ook al eerder gedaan. http://www.youtube.com/watch?v=ZjbJnZUJTYU&feature=player_embedded

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 feb. 2011 - 21:08

---[want dat is ook al eerder gedaan.]--- Zoals een commentaar onder aan het filmpje zegt, bij de KKK wordt kinderen geleerd om zwarten te haten. Indoctrinatie van kinderen komt heel veel voor.

JoopSchouten
JoopSchouten16 feb. 2011 - 21:08

...En hij wil opgebouwde wijsheid bij de Rechterlijke Macht na 5 jaar de laan uitsturen. De man is nog veel gevaarlijker dan ik al dacht.

1 Reactie
matrix2
matrix216 feb. 2011 - 21:08

Het was 5 a 6 jaar! Er moet nog een beslissing over genomen worden. Ik ben voor 6 jaar en u?

[verwijderd]
[verwijderd]16 feb. 2011 - 21:08

Ik ben blij dat Wilders toegeeft dat 1,5 miljoen mensen die op hem stemden net zo zijn als hij. En als hij in die cartoon zichzelf als nazi afgebeeld ziet, wie ben ik om dat dan te ontkennen, hij is de ervaringsdeskundige.

1 Reactie
kalimero2
kalimero216 feb. 2011 - 21:08

Amen

defrysk
defrysk16 feb. 2011 - 21:08

Laten we discussie sluiten met deze sublieme cartoon: http://www.nrcnext.nl/files/2011/01/TRIK-480x480.jpg

5 Reacties
JustMatthias
JustMatthias16 feb. 2011 - 21:08

Subliem. Ik doe hieraan mee.

Amarinde
Amarinde16 feb. 2011 - 21:08

Een geweldige cartoon :) Ik mis alleen zijn wel erg lange jubel-tenen

Amarinde
Amarinde16 feb. 2011 - 21:08

Nu Wilders zelf aangeeft dat zijn kiezers Nazi's zijn kan hij zijn uitspraak dat hij niets met het rechts extremisme heeft niet volhouden. Arme PVV kiezers, door hun eigen Goeroe in een hoek geplaatst. En dat allemaal om een tekening die de uitspraak van Wilders exact verwoord.

Yggdrasil
Yggdrasil16 feb. 2011 - 21:08

Dan zal Wilders ook wel niet meer willen praten met NRCnext

arieroos
arieroos16 feb. 2011 - 21:08

Magistraal ! Opsturen naar de vrijdenkersruimte, lijkt me ... en als ze hem daar weigeren, nooit meer met de VVD praten.

Joeri2
Joeri216 feb. 2011 - 21:08

http://www.brabantsdagblad.nl/multimedia/archive/00442/nvu_442541b_442968b.jpg Nee joh, deze pvv stemmers zijn gewoon een dijk tegen de tsunamie aan het vormen.

1 Reactie
Joeri2
Joeri216 feb. 2011 - 21:08

Maar even zonder gekheid. Slechts 10% van de Nederlandse bevolking? Wordt het dan niet eens tijd om wat minder hard te gaan roepen? Over hoeveel belastinggeld gaat het hier eigenlijk dat dat PVV gespuis bij elkaar sprokkelt? Dat pvv volk ziet er niet uit als iets dat veel aan Nederland toevoegt.

mees.
mees.16 feb. 2011 - 21:08

Ed Nijpels net bij Pauw en Witteman snoeihard en woedend ook over uitspraken van Wilders bij UitgesprokenWNL over de onafhankelijke rechtsspraak! Dat Wilders ook nergens heen gaat waar hij tegengesproken kan worden en dat Eerdmans er niet eens tegen in ging. Op social media was het al duidelijk: Eerdmans de slechtste interviewer ever

1 Reactie
Harmen2
Harmen216 feb. 2011 - 21:08

En ik maar denken dat dat Rutger van PowNews was:), oh nee, dat was Arie Boomsma die dat zei:). Maar Mathijs v. Nieuwkerk vind Rutger een fantastische interviewer...

Yggdrasil
Yggdrasil16 feb. 2011 - 21:08

En het verzet tegen Wilders begint vaste vorm aan te nemen. http://www.tegenstemwijzer.nl/

1 Reactie
BillDuin
BillDuin16 feb. 2011 - 21:08

Wat er allemaal niet tussen je oren kan zitten...

fjacobse
fjacobse16 feb. 2011 - 21:08

Ich bin ein PVV-er. http://www.youtube.com/watch?v=YIf-UtsxzDg&feature=related

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 feb. 2011 - 21:08

Paul, ik geloof niet dat het Horst Wessellied in deze kringen graag gehoord wordt.

Ginerted
Ginerted16 feb. 2011 - 21:08

Als de Islam een fascistische ideologie is zijn er ook nog eens ruim 1 miljoen fascisten en groeit dat aantal snel.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 feb. 2011 - 21:08

---[Als de Islam een fascistische ideologie is zijn er ook nog eens ruim 1 miljoen fascisten en groeit dat aantal snel. ]--- Volgens Wilders wel. Verstandige mensen vragen zich af waarom er geen islamitische partijen in Europa zijn die de kiesdrempel halen, maar wel Christelijke partijen. Islamieten in Europa stemmen bijna allemaal op Christelijke en seculiere partijen.

Hanvander Horst
Hanvander Horst16 feb. 2011 - 21:08

"Het zou een opvolger kunnen zijn", vond Eerdmans, nadat Wilders Machiel de Graaf uitvoerig had gesproken. "Zeker", sprak de leider. Even onthouden dit.

2 Reacties
Harmen2
Harmen216 feb. 2011 - 21:08

Dat was de truuk van Joop den Uyl Han:)

Klaas2
Klaas216 feb. 2011 - 21:08

Wilders houdt alleen van mogelijke kroonprinsen. Nooit zal hij toestaan dat een persoon zijn autocratische macht kan bedreigen. Zijn leven hangt er immers vanaf. Stel je voor, hij zou met een goed verhaal uit de partij gegooid worden. Dan zou hij alleen in de Tweede Kamer zitten, zou het hem dan nog een tweede keer lukken, wat hem destijds is gelukt? Het is in elk geval een risico, en als hij weer een gewoon burger is, zal hij dan nog beveiligd worden? Gewone burgers worden wel vaker met de dood bedreigd, vooral als ze jarenlang een miljoen mensen lopen uit te schelden. En dan? Naar Israel? Denk je dat ze Geertje daar nog willen als hij geen politieke invloed meer heeft? Misschien dat ze uit compassie hem sinaasappels laten plukken. En als hij daar dan chagrijnig tussen de bommen staat te plukken, en zijn gestopt is met zijn haren te blonderen, en zijn huid een teint heet gekregen van de zon, waar lijkt hij dan op? http://www.chinadaily.com.cn/world/2006-11/05/xin_3011030517057959077253.jpg Juist dat wat hij zo haat, daar lijkt hij het meeste op. En dat is heel archetypes Theo Joubert zei het hierboven al.

clara51
clara5116 feb. 2011 - 21:08

In de met belastinggeld gesubsidieerde zendtijd voor politieke partijen keek u naar wij van wc eend adviseren wc eend. Wij van wc eend vinden dat een smakeloze cartoon natuurlijk best getekend mag worden. Geen enkel probleem. Als hij maar niet wordt gepubliceerd. En als het u niet bevalt dan stapt u maar naar een rechter. Maar wel een beetje opschieten. Want als het aan wij van wc eend ligt zijn er binnenkort alleen nog door wij van wc eend goedgekeurde rechters. Als ik in Capelle aan den IJssel woonde zou ik na deze uitzending een klacht indienen over de publieke nevenfunctie van mijn wethouder en de kontlikkerige manier waarop hij daar invulling aan geeft. Ik zou eisen dat hij zijn nevenfunctie opgeeft. Of zijn hoofdfunctie van wethouder. Eerdmans vertegenwoordigt in zijn hoofdfunctie - wethouder wonen, werken & beheer van Capelle, de belangen van 66.100 inwoners. Eerdmans vertegenwoordigt in zijn functie van kontlikker de belangen van een beperkt deel van de Capelle aan den IJsselaren. Ik zou, als ik burger van Capelle aan den IJssel was, morgen bij B&W aan de orde stellen dat ik een onderzoek eis naar de mate waarin de algemene democratische belangen van mij en mijn 66.099 medeburgers nu en in de toekomst geschaad worden door de manier waarop onze wethouder Eerdmans, mede gefinancierd door diezelfde 66.100 burgers van Capelle aan de IJssel, in zijn nevenfunctie kritiekloos een podium verschaft aan een man die schaamteloos onze rechtstaat aanvalt en verklaart die onderuit te willen halen. Ik zou met andere woorden zo'n man als Eerdmans niet meer als mijn wethouder accepteren en hem na vanavond als een bedreiging voor mij en duizenden mensen in Capelle aan den IJssel beschouwen. Maar ja, ik woon niet in Capelle aan den IJssel.

1 Reactie
matrix2
matrix216 feb. 2011 - 21:08

Het overgrote merendeel van Capelle heeft nu juist op Eerdmans gestemd!

TheoJ2
TheoJ216 feb. 2011 - 21:08

Hij heeft die benadering afgekeken van mensen die vinden dat door een cartoon over Mohammed alle islamieten op de hele wereld beledigd zouden zijn.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 feb. 2011 - 21:08

Wilders gedraagt zich wel vaker zoals de mensen die hij achterlijk noemt.

matrix2
matrix216 feb. 2011 - 21:08

Kleine kinderen inzetten om een "politieke" vijand te bestrijden... Waar kennen we dat van? Inmiddels heeft de PVV "the moral highground" overgenomen van de linkse kerk... Wie neemt het de autochtone bevolking kwalijk dat ze in opstand komen tegen de kolonisering van Nederland? http://nl.wikipedia.org/wiki/Kolonisatie Wat zegt het over de partijen die de kolonisatie blijven fasciliteren... Godwin Godwin & Godwin... voor al uw politieke commercials..

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 feb. 2011 - 21:08

---[Wie neemt het de autochtone bevolking kwalijk dat ze in opstand komen tegen de kolonisering van Nederland]--- Nederland wordt overrompeld door de Moslims, hoorde ik PVV-er de Graaf twee dagen geleden zeggen. Exact hetzelfde schreef Hitler over de Joden? Geloof jij dat als Hitler niet had ingegrepen dat de Joden de Duitsland overrompeld hadden?

arieroos
arieroos16 feb. 2011 - 21:08

Ach ja ... als je een geloof een fascistische ideologie noemt, dan zeg je helemaal niets over de aanhagners van dat geloof. Echter, als je in een spotprent 1 persoon belachelijk maakt, dan zeg je wel meteen wat over de aanhang van die persoon. Maar we weten inmiddels wel hoe Wilders denkt ...

1 Reactie
matrix2
matrix216 feb. 2011 - 21:08

Het probleem is beste Arie, dat u iedereen met een islamitische achtergrond als moslim typeert. Dit is pertinent onjuist. http://nl.wikipedia.org/wiki/Moslim Globaal kun je moslims in 3 groepen indelen: 1. Zij die geloven dat de ideologie van Mohammed uitgevoerd moet worden op aarde. 2. Zij die niet geloven maar de ideologie uit opportunisme fasciliteren. 3. Zij die afstand willen nemen van de ideologie van Mohammed maar dit niet durven uit angst voor represailles. Wilders komt op voor de 3e groep!

Reinoud2
Reinoud216 feb. 2011 - 21:08

Fantastische televisie, een zogenaamde journalist die zijn idool Geert interviewt. Geen kritische vragen, af en toe indringend naar de kijker (camera) kijken, waarbij de tranen van de lach in mijn oog springen. Een grote farce dus, ik vind dat ze dit programma moeten nomineren voor de Televizier ring, Van Kooten en de Bie waren hier niets bij. Ik heb de spotjes met o.a. de kinderen en de brievenbus plassende persoon gezien op NRC, en ik vond deze best wel leuk. Wat ik wel stuitend vond is de opmerking van "Gekke Geert" over de Rechterlijke macht (5 jaar in functie),en dat werd terecht ook door VVD prominent Nijpels bestemd als asociaal in het programma P&W

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 feb. 2011 - 21:08

---[Wat ik wel stuitend vond is de opmerking van "Gekke Geert" over de Rechterlijke macht (5 jaar in functie),en dat werd terecht ook door VVD prominent Nijpels bestemd als asociaal in het programma P&W ]--- Ook typisch dat Eerdmans het bezwaar van Nijpels niet snapt. Hij schaart zich wel erg kritiekloos tot het Wilders kamp.

Amarinde
Amarinde16 feb. 2011 - 21:08

Toch wel aardig vaan Wilders dat hij eindelijk heeft uitgesproken dat hij en zijn aanhangers tot het rechts extremisme behoren. Niet dat zijn aanhangers begrijpen wat dat betekent denk ik, en door die uitspraak Nazi te zijn als compliment gaan beschouwen.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 feb. 2011 - 21:08

---[en door die uitspraak Nazi te zijn als compliment gaan beschouwen. ]--- Ik ben bang dat zijn aanhang het als een belediging oppakt. En terecht, Wilders beledigt inderdaad zijn aanhang. En hij doet dat al jarenlang, door verkiezingsbeloften niet na te komen, en door geen enkel constructief plan voor te stellen voor wat dan ook. Maar ik denk dat een deel van de aanhang deze belediging naar de rest van de wereld toeschuift, en snel een Calimero-pet zal opzeten. Maar mogelijk zullen enkele aanhangers het wel snappen, en de beweging de rug toe keren. Ik denk dat het netto-resultaat van Wilders zijn gedrag laatste tijd is dat hij enige aanhang zal verliezen.

Crunchy Frog
Crunchy Frog16 feb. 2011 - 21:08

Voortreffelijke reactie vanochtend van Nico Dijkshoorn: "Deze hele affaire is doordrenkt van slechte smaak. Slechte grappen, een slechte tekening, slechte reacties, een slechte discussie. Toch vind ik in dit hele rijtje de reactie van Wilders het ranzigst. Hij heeft er afgelopen week voor gekozen om een heel slechte cartoon aan grijpen om politiek te manoeuvreren. Een grap over de jodenvervolging bijna juichend verketteren omdat je weet dat het je zetels op levert, dat neigt naar ordinair lijken pikken." Is me uit het hart gegrepen. (lees de volledige tekst op http://www.nu.nl/column-donderdag/2448964/zes-miljoen-slechte-grappen.html)

1 Reactie
BillDuin
BillDuin16 feb. 2011 - 21:08

Een grap over de jodenvervolging ======================================= O het was slechts een grapje, en ik maar denken dat het vol woede getekend was.

Dinho
Dinho16 feb. 2011 - 21:08

Ben ik even blij, dat de rest "goed" is.

1 Reactie
JustMatthias
JustMatthias16 feb. 2011 - 21:08

De opmerking van Bolkestein is verrassend; http://www.nujij.nl/bolkesteijn-(vvd)-pvv-stemmers-zijn-mislukte.11370938.lynkx

a.doorgeest
a.doorgeest16 feb. 2011 - 21:08

Geert moet niet gaan overdrijven natuurlijk. Zijn achterban bestaat grotendeels uit mensen die vroeger wellicht op de NSB zouden hebben gestemd. Rancuneuze ontevreden rechtse kleinburgers die genoeg hebben van belasting betalen, buitenlanders, kunst en cultuur, de EU en verder alles wat ze niet begrijpen of kunnen plaatsen. Da's gewoon zijn natuurlijke achterban. Hoef je je ook niet voor te schamen trouwens. Dit soort mensen heb je gewoon, en zo lang je hun abjecte wensen niet honoreert is er ook niets aan de hand. Zie dit soort volk maar als een impuls voor beleidsverbetering. Bestaande partijen kunnen dit soort gevoelens van onvrede gebruiken om wakker te blijven en hun beleid, waar nodig aan te scherpen of bij te sturen. Geert is wel erg huilie huilie aan het doen, de laatste dagen. Wellicht dat de directie van de VARA een nieuw gezinspak tissues naar de Voorman van Tamelijk Extreem Rechts Nederland kan opsturen...

2 Reacties
BillDuin
BillDuin16 feb. 2011 - 21:08

Dit soort mensen heb je gewoon. ========================================= Dat zit je duidelijk in de weg.

matrix2
matrix216 feb. 2011 - 21:08

(Geert moet niet gaan overdrijven natuurlijk. Zijn achterban bestaat grotendeels uit mensen die vroeger wellicht op de NSB zouden hebben gestemd.) De NSB Nationaal Socialistische Beweging onderschreef zoals u wellicht weet de ideeen van Adolf Hitler. Ook haalde de NSB de Duitse bezetter met groot gejuich binnen. Wilders strijdt juist tegen fascistisch gedachtegoed dat door u getolereerd wordt omdat dit gedachtegoed van een goddelijk wezen afkomstig is. Wilders strijdt tegen de bezetter. Tja, en wat maakt dat dan van u?

meijerlahn
meijerlahn16 feb. 2011 - 21:08

Henk en Ingrid worden belazerd Beloften van Wilders onder de loep: http://www.sp.nl/nieuwsberichten/8689/110216-wetenschappelijk_bureau_sp_presenteert_de_gebroken_beloften_van_geert_wilders.html

1 Reactie
BillDuin
BillDuin16 feb. 2011 - 21:08

Keurig netjes uitgezocht door het wetenschappelijk bureau van de SP, en wat gaat het ze opleveren?

mees.
mees.16 feb. 2011 - 21:08

De achterban van Wilders bestaat volgens Bolkestein uit ‘people with a grudge’ (mensen met wrok): “Ze zijn werkloos en hun dochter is aan de drugs en hun zoon is weggelopen. Neem nu dat plan van asocialen in dorpen. Zo’n plan trekt dergelijke types aan.” Dat zegt voormalig VVD-leider Frits Bolkestein,ook ziet hij Geert Wilders niet als een groot staatsman, maar als een ‘kortstondige komeet’. Vandaag in een interview met het weblog De Dagelijkse Standaard. --------------------------- Denk dat Bolkestein denkt....ik moet hier vanaf,dat hij mijn tovenaarsleerling zou zijn,dat wil hij niet op zijn geweten hebben. Hij denkt...dat wordt me straks voor eeuwig nagedragen nu hij zelf ziet dat die Wilders gewoon een psychopaat is.

1 Reactie
BillDuin
BillDuin16 feb. 2011 - 21:08

Denk dat Bolkestein denkt....ik moet hier vanaf,dat hij mijn tovenaarsleerling zou zijn,dat wil hij niet op zijn geweten hebben. Hij denkt...dat wordt me straks voor eeuwig nagedragen nu hij zelf ziet dat die Wilders gewoon een psychopaat is. ====================== Je kijkt in het hoofd van Biolkenstein, knap hoor.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra16 feb. 2011 - 21:08

Dus, als je op Wilders stemt, of ooit hebt gestemd, of in een peiling aangegeven hebt misschien wel op hem te willen stemmen, dan ben je verantwoordelijk voor *alles* wat Wilders zegt en doet. Wil Wilders concentratiekampen, ben jij een nazi. Daar sta je dan, als proteststemmer. Ben je ineens een nazi, omdat WIlders het zegt. En ook daar ben je verantwoordelijk voor, want dat zegtie zelf.

1 Reactie
matrix2
matrix216 feb. 2011 - 21:08

In maart zal ik voor het eerst op de PVV gaan stemmen. Ik zie mijzelf eerder als een bevrijder dan een nazi. Neemt u het de Indonesiers kwalijk dat zij ons Hollanders uit hun land hebben getrapt? Nederlands Indie was een kolonie van de Hollanders weet u nog? Kolonisatie betekent oorspronkelijk: het vestigen van een deel van de eigen bevolking in een landstreek die nog niet door het eigen volk bewoond wordt. De kolonisten behouden de eigen gebruiken en integreren niet in de overzeese samenleving. De kolonie was gericht op financieel gewin voor het vaderland. De kolonisten behielden hun macht door geweld en politieke samenwerking met lokale machthebbers die de autochtone bevolking onder de duim hielden. Dus aan u de vraag, waren de oorspronkelijke bewoners van Nederlands-Indie de nazi's of juist de bevrijders?

mijnmening2
mijnmening216 feb. 2011 - 21:08

Identificatie en projectie: interessante materie Leesvoer voor de stugge lezer: http://nl.wikipedia.org/wiki/Identiteit_(eigenheid) http://nl.wikipedia.org/wiki/Eigenwaarde_(psychologie) http://nl.wikipedia.org/wiki/Projectie_(psychologie) Fragmenten voor de ongeduldige lezers: 1) Positieve projectie: Het aanvaarden van zo'n vorm van leiderschap is positieve projectie, die er voor zorgt dat je gemotiveerd raakt je onderontwikkelde kanten verder te ontwikkelen en om te groeien als mens. 2) Counter projectie: Op die manier plaatst een persoon zichzelf in feite boven de vernedering, door zich steeds opnieuw in dezelfde situatie te plaatsen maar er dan anders mee om te gaan: de buitenwereld behoort alle schuld toe van zijn nog steeds woekerende boosheid. 3) Alle projecties lokken counter-projecties uit als het object zich niet bewust is van wat er op geprojecteerd wordt door het subject.” Met andere woorden: Projecties zullen weer projecties uitlokken, omdat als de projectie niet-wordt-herkend-als-projectie dan wordt het vaak aangezien als vijandigheid, of wordt als beledigend ervaren. Vraag voor de rechterkant van de zaal: Wat past het best bij hoe jij Wilders ziet? Indien 1, noem voorbeelden welke kanten je zoal ontwikkelt hebt of gaat ontwikkelen. Vraag voor de linkerkant van de zaal: Wat past het best bij hoe jij Wilders ziet? Indien 2 of 3, hoe weet je zeker dat je niet je eigen projecties ziet? Onder de meest originele inzendingen wordt een schitterend zelfbeeld verloot ;-)

1 Reactie
mijnmening2
mijnmening216 feb. 2011 - 21:08

Nou vooruit een extra hint dan: http://www.youtube.com/watch?v=LfeXxkbgCVE (NSFH)

meijerlahn
meijerlahn16 feb. 2011 - 21:08

Zojuist bij NOVA: gedoogkabinet geen meerderheid in de Eerste Kamer bij de verkiezingen!!!! :-)

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn16 feb. 2011 - 21:08

Ik bedoel natuurlijk Nieuwsuur. Maar ja, de wens is de vader van de gedachte. Ik wil Nova graag terug met Clairy Polak.