Joop

Wilders: sluit mannelijke vluchtelingen op

  •  
18-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
226 keer bekeken
  •  
wilders9bij6
Geert Wilders wil mannelijke asielzoekers ‘preventief’ opsluiten in asielzoekerscentra (azc’s). Daartoe roept de PVV-leider op in een vandaag gepubliceerde alarmistische videoboodschap , waarin hij termen als ‘seksuele jihad’ en ‘verkrachtingsepidemie’ gebruikt.
"Wat de PVV betreft is het duidelijk: onze grenzen moeten dicht voor alle asielzoekers en alle immigranten uit islamitische landen. Maar zolang dat niet gebeurt, zolang de islamitische testosteronbommen als een zwaard van Damocles boven de Nederlandse vrouwen hangen, stel ik voor dat we mannelijke asielzoekers opsluiten in de azc’s."
Voor de duidelijkheid: het gaat dus om het opsluiten van onschuldige mensen die nog niet eens van een vergrijp beschuldigd zijn. De partij, die na de massale kritiek op “Minder minder minder Marokkanen, dat gaan we regelen” haar toon enigzins leek te matigen, gaat na Keulen weer vol op het angstzaai-orgel. Zo gaat Wilders komend weekend in Spijkenisse ‘verzetsspray’ (een lichte, legale variant op pepperspray) uitdelen aan vrouwen, waarmee potentiële aanranders zouden moeten worden besproeid.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (185)

Sardar2
Sardar220 jan. 2016 - 19:40

Mannen die bidden zijn extreem ongevaarlijker in vergelijking met mannen die een paar beertjes op hebben. Ook miljoenen gelovigen die niks met politiek hebben zijn extreem ongevaarlijker dan een paar honderd onderbuik, kleurhandelaren en rasofoben die van politiek eigen geloof hebben gemaakt. Of het nu gaat over kudde van gelovige, onderbuik, kleurhandelaren of rasofoben die de politiek domineren maken samenleving geschikt voor hun eigen mentaliteit en orde, voor tirannie, dictator, geweld en rechteloosheid. Maar nog kwalijker zijn diegenen die wel ergens over meningen hebben maar kunnen deze zelf niet agenderen en deze agenda lenen aan een orde die hun bestaan ondermijnen.

1 Reactie
Dunya2
Dunya221 jan. 2016 - 17:32

@ bidar Mee eens!

Zandb
Zandb20 jan. 2016 - 9:12

Ene Jan Willem de Boer meent: "Neen Zandbergen, gedachtes, uitspraken en intenties zijn straffeloos tenzij ze oproepen tot geweld. Iets van vrije meningsuiting, die overigens in Nederland nog lang niet vrij genoeg is." Grotere nonsens is er in dit verband niet mogelijk. Ten eerste zou de PVV dus helemaal niets met haar idee om islamisering tegen te gaan, kunnen. Zolang islamiseren niet oproept tot geweld is er dus helemaal niets op tegen. Ten tweede is voorstellen dat niet iedereen gelijk is voor de wet of dat mensen niet meer onschuldig zijn tot het tegendeel blijkt op te vatten als "oproepen tot geweld": Een maatschappij die vanuit zulke principes werkt zal geweld nodig hebben maar ook veroorzaken. Ten derde is "oproepen tot geweld" als enige criterium flagrante onzin. De wet merkt bepaald gedrag aan als discriminatie en laat dat niet toe, de wet schrijft vrijheid van godsdienst voor, de wet bepaalt dat iedereen voor de wet gelijk is. Tot slot mag je ook geen "haat zaaien". Ten vierde is in een rechtsstaat het recht bepalend. Dat recht kan veranderd worden. Maar dan staat de rechtsstaat ter discussie. Maar dat is een heel ander onderwerp.

4 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer20 jan. 2016 - 12:19

Ene Zandbergen bljift maar willens en wetens om de hete brij heen draaien. Mijn punt is dat onze goede oude grondwet in de moderne wereld met de huidige problematiek niet in alle gevallen aan iedereen de bescherming biedt zoals oorspronkerlijk bedoeld was. Hetzelfde geldt overigens voor EU verdragen en het vluchtelingenverdrag. Ik noem daarbij slechts drie voorbeelden, die ik graag nog eens herhaal: -1- Het adequaat vervolgen van aanranders en verkrachters welke optreden in groot groepsverband, als in Keulen, is vanwege de bewijsvoering niet mogelijk. Een slag in het gezicht van de slachtoffers, in wiens ogen de daders meer bescherming genieten dan zij. -2- Het gelijkheidsprincipe voor moslimvrouwen achter de voordeur welke in vele gevallen niet geldt en waar de rechtstaat niet de juiste middelen heeft dit af te dwingen. -3- De goede oude Duitse wetgeving m.b.t. vluchtelingen, en ik heb geen reden aan te nemen dat het in Nederland totaal anders is, welke het volgens de zin van de wet vandaag de dag voor 85% van de wereldbevolking mogelijk maakt asiel aan te vragen. Niet in lijn met de geest van de wet op het moment van opstellen en implementeren. . Was de zin van de grondwet en de rechtstaat niet de bevolking te beschermen tegen ongewenste acties van de overheid en de zwakkeren te beschermen tegen, laten we het eenvoudig weg noemen, uitbuiting? Die bescherming bestaat vandag de dag niet meer volledig en het altijd en overal effectief vervolgen van overtreders evenmin. . Heel misschien is het dus verstandig de wetgeving en internationale verdragen te updaten en geschikt te maken voor de huidige modernere wereld en haar toen nog niet bestaaande problemen, en aan te passen naar wat toen de geest van de wet was. Een grondwet 2.0 geen dramatische aanpassingen, maar een modernisering. En als we dat doen zou ik persoonlijk heel graag de vrije meningsuiting willen uitbreiden met de oproep tot geweld als enige beperking. Persoonlijk ben ik een voorstander van het absolute recht op vrije menigsuiting welke in de USA geldt. . U mag dat aantasting van de rechtstaat noemen, ik noem het gewenste aanpassingen om de huidige, niet altijd en overal functionerende, zin van wetgeving in de moderne wereld weer terug te brengen naar de geest van de wet.

Zandb
Zandb20 jan. 2016 - 15:32

Waarom zou aanranding, zoals in Keulen, vanwege de bewijsvoering niet te bestraffen vallen? Wat is dat nu weer voor onzin. Natuurlijk valt dat te bestrijden want anders moeten we voor eeuwig dergelijke "testosteronbommen" aan de openbaarheid onttrekken. En mochten mensen van niet vluchtelingse of moslimse afkomst ontdekken, dat je op die manier ongestraft kan rotzooien, dan moeten we alle mannen preventief ruimen. Kortom: Klinkklare nonsens.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer20 jan. 2016 - 17:27

Slaakt een hele diepe zucht vanwege wegkijken, cherry picking en feiten ontkennen. Ja waarom zal bestraffing zoals in Köln vanwege bewijsvoering niet plaats vinden? Waarschijnlijk omdat misdadig optreden in een groep van duizend man het moeilijk maakt voor het OM onomstotelijk te bewijzen dat individu A, meisje B, op plaats C, tentijde van D onzedelijke handeling E tegen haar wil heeft laten ondergaan. En als u dat niet begrijpt laat dan de cijfers spreken. 1000 man direct of indirect schuldig, meer dan 500 aangiftes van o.a. 250 aanrandingen en 3 verkrachtingen. En ondanks camera beelden, getuigenverklaringen, het feit dat de recherche hier massaal mee bezig is e.d. is het aantal aanhoudngen na 3 weken? Juist één enkele Ghanees. . Ondervraagde asielzoekers met in Köln gestolen mobieltjes op zak met opnames van de sexual amusement beweren doodleuk ergens anders te zijn geweest, met alibi van vriendjes, en het mobieltje in hun asielzoekers centrum te hebben gevonden. Geen onomstotelijk bewijs, geen arrestatie, geen vervolging, geen sancties want voor de rechter geldt niet if it walks like a duck, quacks like a duck and swims like a duck, it's probaly a duck.

Zandb
Zandb21 jan. 2016 - 10:42

Lezen De Boer: Waarom zouden aanrandingen ZOALS in Keulen........ U stelt vergaand beleid voor op basis van een incident waar het niet mogelijk is om de schuldigen te straffen. Als het, zoals u suggereert, per definitie niet mogelijk is om dergelijk gedrag in een dergelijke situatie te bestraffen - want dat vormt bij u de reden om onschuldigen vast te zetten! -, dan hebben we natuurlijk een nog veel groter probleem. Ondanks al uw pogingen om met zuchten en kreunen uw povere argumentatie kracht bij te zetten.

Zandb
Zandb20 jan. 2016 - 8:55

"Stel je voor", stelt Wendy, "dat een autochtone Nederlander voor de rechter komt met een omschrijving/diagnose: Recidiverende zedendelinquent met een ernstig verstoord sociaal beeld van vrouwen als gevolg van een verstoorde opvoeding, niet in staat normaal om te gaan met vrouwen en een blijvend gevaar voor de samenleving. Sterk geneigd tot extreem geweld. Geeft zelf al aan zich sexueel niet te kunnen beheersen. Met zo’n omschrijving krijgt een Nederlander TBS met dwangverpleging en eventueel chemische castratie. Levenslang om de samenleving te beschermen tegen zo’n psychopaat." Stel je voor, Wendy, dat een oordeel moet komen over iemand met hetzelfde profiel maar dat is dan toevallig een allochtoon of nog erger, een moslim...... U houdt vol, dat zo iemand een heel andere behandeling krijgt?

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2016 - 8:07

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Dunya2
Dunya220 jan. 2016 - 10:02

@ Jolo Polo Scherpe analyse! Alleen een kanttekening: Extreem links bedoelt het goed in tegenstelling tot extreem rechts die haat en verderf wil zaaien.

Mark Huysman
Mark Huysman20 jan. 2016 - 11:49

@Jolo . Hmmm…ik denk dat je Wilders onderschat. Ten eerste trekt hij continu het politieke debat naar rechts en slaagt hij er in de zgn ‘middenpartijen’ mee te krijgen in een belangrijk deel van z’n discours. In die zin is hij sowieso succesvol. Ten tweede verandert de werkelijkheid constant. Wat nu onmogelijk lijkt kan morgen mogelijk blijken. Een nieuwe economische crash, een nieuw 9/11 of Keulen en half Nederland slaat op hol. - Ik denk niet dat hij snel de absolute meerderheid krijgt maar het kan wel dusdanig uit hand lopen dat een deel van de ‘middenpartijen’ denkt de boel te kunnen beteugelen door hem in de regering op te nemen. Vergeet niet dat de NSDAP in 1928 nog een splinterpartij was waarvan eigenlijk niemand dacht dat ze ooit de macht zou overnemen. - En Wilders laat zich natuurlijk net zo weinig beteugelen als zijn extreem-rechtse voorgangers. Geef hem een vinger en hij pakt de hele hand. - Tenslotte: ik denk dat je in je analyse het extreme midden vergeet: de zgn ‘middenpartijen’ die al sinds begin jaren 90 in navolging van Thatcher een radicaal neoliberaal beleid voeren waardoor meer en meer mensen naar de flanken uitwijken.

Opinius
Opinius19 jan. 2016 - 20:52

PS of vraag al dat gezoks op Justitie waar de een naar de ander uit het VVD nest voor de nodige schandalen heeft gezorgd. Ministers op die post gewisseld werden als een kleuter zijn melkgebit . Zich daarmee bewees als een Corrupte bende uit vrijheid van een sick en verdwaald neoliberalisme systeem . Intussen levend in alle lagen . Over welke beschaving heb jij het Wilders?

Opinius
Opinius19 jan. 2016 - 20:35

Dat er hier mensen zijn die serieus op deze malloot zijn ventilaties uberhaupt nog inhoudelijk in gaan .? Wilders hou toch eens je domme muil over de werking van verwoestende testeron bommen... en wie dat/die zijn, weet jewel de primitivelingen ,de machtswellustelingen, Of in stropdas politiek correcte popijopies zowel te vinden onder mnl .als vrl. . Laten "we "beginnen met een oproep om jou op te sluiten,mocht je daar je willen beroepen op je rechten van vrijheid vraag die nitwit Moskowisch mafkees

1 Reactie
joke1975
joke197520 jan. 2016 - 1:06

De reden dat mensen er serieus op in gaan is natuurlijk omdat best veel mensen toch wel wat zien in het plan. En dat is zorgwekkend. Als één idioot het zou roepen zouden we hem uitlachen en verder gaan met belangrijkere zaken. Maar als een idioot het roept en bijna 30% van de kiezers overweegt op die idioot te gaan stemmen? Dat is toch wel andere koek.

PietManeo
PietManeo19 jan. 2016 - 19:58

Ik heb er geen problemen mee als er een sterk vermoeden bestaat dat een asielzoeker hier alleen is gekomen om te stelen, beroven en verkrachten. Als het geen echte vluchtelingen zijn dan zijn ze hier namelijk gewoon illegaal dus opsluiten en zo snel mogelijk terugsturen. Verder lijkt het me gewenst om echte vluchtelingen eerst een paar dagen binnen te houden totdat ze die cursus westerse normen en waarden hebben afgerond.

peter e
peter e19 jan. 2016 - 17:42

Moeten wij de grenzen ook sluiten voor Joodse (mannelijke) vluchtelingen wanneer dit in de toekomst nodig blijkt te zijn?

2 Reacties
Bob Moon
Bob Moon19 jan. 2016 - 21:49

En waarom zou dat dan nodig zijn?

peter e
peter e20 jan. 2016 - 15:06

Zegt meten met twee maten u iets?

Kees Apollo
Kees Apollo19 jan. 2016 - 17:29

Weet PVV Wilders dan niet dat wij Nederlanders al sinds jaar en dag vrouwen aanranden en verkrachten? Een echte moslim doet zulke nare dingen niet. - Die nare lui in Keulen zijn helemaal geen echte moslims, het zijn een soort Nederlanders.

johannn2
johannn219 jan. 2016 - 17:06

Twee pluspuntjes in de ontwikkeling van meneer Wilders: 1- Hij eist niet dat ze direct het land worden uitgezet. Kennelijk aanvaardt ook hij, dat dat niet kan. 2- Hij wil hen niet eens castreren. . Er is hoop. .

1 Reactie
peterh2
peterh219 jan. 2016 - 18:54

[2- Hij wil hen niet eens castreren.] . Breng hem nou niet op ideeën... :-)

Minoes2
Minoes219 jan. 2016 - 15:59

Weet je dat ik dit niet eens meer bekijk! Je weet toch dat er geen zinnig woord mans lippen komt!

1 Reactie
Minoes2
Minoes220 jan. 2016 - 4:50

Correctie; 'over mans lippen komt.'

Poezenmens
Poezenmens19 jan. 2016 - 11:46

Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat blondie en z'n tekstschrijver Bosma hun inspiratie uit 'Mein Kampf' halen.

3 Reacties
Kolok
Kolok19 jan. 2016 - 13:12

Heb je die gelezen dan?

Robles
Robles19 jan. 2016 - 19:11

Je dacht ik moet ook maar wat roepen..

Mark Huysman
Mark Huysman19 jan. 2016 - 20:38

@Kolok Anders heb je nog wel een exemplaar te leen?

WendyB2
WendyB219 jan. 2016 - 10:19

Zo ver gezocht is dit idee van Wilders helemaal niet, want het laat vooral zien hoe extreem de dubbele moraal is van links: Stel je voor dat een autochtone Nederlander voor de rechter komt met een omschrijving/diagnose vergelijkbaar met die van een grote groep moslimmannen/asielzoekers: Recidiverende zedendelinquent met een ernstig verstoord sociaal beeld van vrouwen als gevolg van een verstoorde opvoeding, niet in staat normaal om te gaan met vrouwen en een blijvend gevaar voor de samenleving. Sterk geneigd tot extreem geweld. Geeft zelf al aan zich sexueel niet te kunnen beheersen. Met zo'n omschrijving krijgt een Nederlander TBS met dwangverpleging en eventueel chemische castratie. Levenslang om de samenleving te beschermen tegen zo'n psychopaat. Maar op het moment dat de betreffende dader een moslim is gaat het hele rechtssysteem overboord en is een cursusje "omgaan met westerse vrouwen" ineens genoeg en moeten we het vooral nog een keer 'rustig uitleggen'. Links is in werkelijkheid de hedendaagse variant van de koloniale blanke zendeling die de 'achterlijke bosnegertjes' met de zondagsschool beschaving probeert bij te brengen.

12 Reacties
Zandb
Zandb19 jan. 2016 - 10:30

U begrijpt werkelijk helemaal niets van hoe onze rechtsstaat functioneert. Dat is op zich al erg maar helemaal als u er dergelijke conclusies aan verbindt.

jahoor2
jahoor219 jan. 2016 - 10:53

dankje Zandb helemaal mee eens :)

arjenZH
arjenZH19 jan. 2016 - 11:22

Wil je nu echt met droge ogen gaan beweren dat grote groepen mannelijke asielzoekers recidiverende zedendelenquenten zijn?

yoyo2
yoyo219 jan. 2016 - 11:44

@WendyB Goede analogie, maar deze gaat de commentatoren op uw bijdrage kennelijk boven de pet omdat er een duidelijk omschreven probleemstelling in staat die u op redelijke wijze inpast in wat op dit moment in de Nederlandse rechtspraak gebruikelijk is. Het intelligente commentaar dat U werkelijk niets begrijpt van hoe de rechtsstaat functioneert is illustratief.

joke1975
joke197519 jan. 2016 - 12:11

Je vergelijkt nu een veroordeelt zedendelinquent met mensen die nog nergens van verdacht zijn en zeker niet veroordeeld. Hij wil ze PREVENTIEF opsluiten. Dus gewoon op basis van het feit dat hij het idee heeft dat ze wel eens een zedenmisdrijf zouden KUNNEN plegen. Maak de vergelijking eerlijk; 1. Een Nederlandse man waarvan ik denk dat hij wel eens een zedenmisdrijf zou kunnen plegen en mannelijke vluchteling waarvan Wilders (en een deel van de bevolking) kan denken dat hij eens een zedenmisdrijf zou kunnen plegen. Wilders wil de laatste vast opsluiten voor het geval dat. Doen we dat ook met de eerste? 2. Een veroordeelde autochtone zedendelinquent en een vluchteling die een zedendelict heeft begaan. De eerste wordt opgesloten volgens ons rechtssysteem en daar is links het mee eens. Denk je niet dat dat ook opgaat voor de tweede? Natuurlijk wel. Die hoort ook in de gevangenis.

Kolok
Kolok19 jan. 2016 - 13:15

Prima verwoordt..

yoyo2
yoyo219 jan. 2016 - 13:17

@Zandb Wat zijn uw - ongetwijfeld interessante - kwalificatie's inzake de rechtsstaat?

Dunya2
Dunya219 jan. 2016 - 13:35

Dat heet eigen tekortkomingen projecteren op anderen. Dan lijkt het of jezelf iets voorstelt.

H.Witte
H.Witte19 jan. 2016 - 16:04

Wendy, een appel is rond en een peer min of meer ovaal. Jouw fruitschaal lijkt me overigens gevuld met plastic fruit.

johannn2
johannn219 jan. 2016 - 17:13

Als zij gepakt worden voor een zedendelict, en te meer nog als ze voor recidive daarin gepakt worden en veroordeeld, dan gaan ze gezellig de bak in, en worden ze, indien de veroordeling daartoe noodzaakt, ook zeker aan een passend programma onderworpen. Net als alle zedendelinquenten dus. Maar het is bij ons goede zede en recht, dat niemand aan dit alles wordt onderworpen i.g.v. alleen verdenking zonder bewijs. Wat dat laatste betreft zou jij misschien zelf aan een passend bijscholingsprogrammaatje kunnen worden onderworpen. .

WendyB2
WendyB219 jan. 2016 - 19:52

Alleen al in het geval van 'Keulen' zijn er 1000 verdachten in ruim 700 aangiften. De meeste aangiften gaan over meerdere daders. In een rechtstaat worden verdachten geacht voor de rechter te verschijnen en op dergelijke verdachten is bovenstaande situatieschets van toepassing. Politiek correct Nederland probeert natuurlijk uit alle macht de rechtstaat buiten werking te stellen.

joke1975
joke197520 jan. 2016 - 1:03

Nee, die situatieschets is niet van toepassing. Het plan van Wilders gaat over alle mannelijke vluchtelingen. Mensen die dus nog nergens van verdacht worden. En die wil hij preventief opsluiten. Mannen die zich in Keulen, of elders, hebben vergrepen aan vrouwen horen opgepakt te worden. Maar het werkt niet gewoon op aantallen ofzo. Dat je hier 700 man vastzet omdat je die in Keulen niet kunt vinden of zoiets. Mensen moeten verantwoordelijk gehouden worden voor hun eigen daden. Pleeg je een delict? Dan moet je opgepakt, berecht en bestraft worden. Maar daar heeft Wilders het helemaal niet over. Hij heeft het over PREVENTIEF opsluiten. Anders kan ik ook wel voor elke wedstrijd van Ajax-Feyenoord 100 willekeurige Amsterdamse en Rotterdamse mannen opsluiten.

hugo bergveen
hugo bergveen19 jan. 2016 - 8:47

Ik zou wel eens in Wilders' hoofd willen kijken: zou hij dit soort oprispingen nou serieus menen? Hij zet al heel lang in op overdrijvingen en angstzaaien, maar dat soort wapens wordt heel snel bot en moet dan opnieuw worden geslepen. Dat doet hij met verve, maar er komt een moment waarop het lemmet te ver is afgeslepen en in de handen van de slager afbreekt. Het lijkt een beetje op pretparken: ooit kon men toe met een beperkte investering om een hoop extra bezoekers te trekken; tegenwoordig moet men veel investeren om het bezoekersaantal een beetje op peil te houden. Wilders zal steeds extremer moeten worden om zijn aanhang vast te houden; ondanks alle gebeurtenissen die in zijn straatje passen overstijgt de groei van zijn virtuele zetelaantal de foutenmarge in de peilingen al maanden niet. Ik denk dat hij daar diep van binnen heel blij mee is: stel je voor dat hij moet gaan leveren wat hij zijn aanhang heeft beloofd!

omaoeverloos
omaoeverloos19 jan. 2016 - 8:36

Vluchtelingen worden toch al lang opgesloten?

6 Reacties
RU486
RU48619 jan. 2016 - 11:25

Dat is dus niet correct. Je beter informeren een optie?

joke1975
joke197519 jan. 2016 - 12:13

Nee, ze mogen wel naar buiten hoor.

yoyo2
yoyo219 jan. 2016 - 13:10

Net zo als de Ambonezen in de jaren '50 werden buitengesloten en feitelijk opgesloten. En dan zijn er leeghoofdige manipulatieve commentaren op deze site die Wilders verwijten dat zijn familie uit Indie is gekomen en hij een "pinda" zou zijn..., maar die wèl toegestaan worden.

omaoeverloos
omaoeverloos19 jan. 2016 - 13:42

"Dat is dus niet correct." Ze mogen idd naar buiten, maar het land niet uit, naar ik heb begrepen Ze zijn derhalve opgesloten in dit land, reden voor een van hen voor zelfdoding.

johannn2
johannn219 jan. 2016 - 17:18

Ja inderdaad. Het heet ook niet voor niets vluchtelingendetentie. Vluchtelingschap is hier allang een grond voor detentie, net als (andere) misdrijven. .

RU486
RU48625 jan. 2016 - 13:10

@omaoeverloos, Als ze het land uit willen is dat geen enkel probleem. Wederom zit u er naast

DeDikkeVandaal
DeDikkeVandaal19 jan. 2016 - 8:03

Wie heeft dan wel de oplossing? Blijkbaar kennen ze in de islamitische landen de opvatting " vrouwen en kinderen eerst" niet en vluchten de laffe jonge mannen van het geweld en laten ze hun vrouwen en kinderen achter. Vervolgens komen ze met duizenden in een opvangcentrum terecht. Tuurlijk gaat dat fout. Dat is het probleem. Hun culturele achtergrond, wonen in een AZC op een kluitje en geconfronteerd worden met een open cultuur maakt het vrij explosief. En ja, dat zijn dan vooral jonge moslimmannen. Wat gaan we daar dan wel aan doen?

3 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen19 jan. 2016 - 17:05

Wat dacht je van een fatsoenlijk opvang- en selectiecircuit, zodat de vrouwen en kinderen op een veilige manier mee kunnen reizen?

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 18:06

U bedoelt invulling van een acceptabel vluchtelingen contingent door selectie uit regionale opvang en iedereen die hier direct de grens overkomt en zich in TerApel meldt weigeren. Mijn idee, direct doen, die Engeslen zijn nog niet zo dom.

joke1975
joke197520 jan. 2016 - 1:08

Het is ook nooit goed. Mannen die alleen reizen zonder vrouw en kinderen worden veroordeeld. Maar als vrouwen en kinderen dan verdrinken omdat ze in een gammel bootje naar de overkant probeerden te komen worden diezelfde mannen ook veroordeeld.

Buzzer
Buzzer19 jan. 2016 - 7:49

Wilders blinkt ook niet uit in creatieve ideeën en heeft die waarschijnlijk uit zijn jeugd toen hij zelf herhaaldelijk werd opgesloten door zijn ouders omdat het zo een vervelend ventje is.

jahoor2
jahoor219 jan. 2016 - 7:43

Als je echt hele groepen wil opsluiten op basis van 700 aangiftes en een doofpotje dan heb je er toch helemaal niets van begrepen. Ook wilders zelf vindt dit een belachelijk idee maarja het is nou eenmaal de enige manier om nog aandacht te krijgen. Mensen die dit voorstel dan ook nog serieus nemen zijn gewoon een beetje zielig.

7 Reacties
Alabama2
Alabama219 jan. 2016 - 8:43

42 zetels in de peilingen, en bij ieder incident en de daaropvolgende ontkenningsstuip van de media komt er eentje bij, en als je je afvraagt waar die Wilders stemmers vandaan komen, kijk dan even hoe de PVDA het doet in de peilingen.

jahoor2
jahoor219 jan. 2016 - 10:51

Achja de peilingen. In werkelijkheid krijgt de PVV al jaren niets voor elkaar. Niet omdat ze tegengewerkt worden (wat extreem rechts zo graag gelooft) maar omdat ze alleen maar schreeuwen en nooit met realistische voorstellen komen. Genoeg domme mensen. Elk land heeft zo´n 20% idioten de overige 80% moet er niets van hebben.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 11:49

Jahoor u schijnt gemist te hebben dat toch redelijk veel agendapunten van de PVV, vaak in wat afgezwakte vorm, door de gevestigde orde zijn overgenomen. Het klopt dat direct beleidsmatig de PVV niets voor elkaar krijgt, indirect echter wel. En zo hoort het natuurlijk ook. Als Wilders een probleem benoemt welke ook daadwerkelijk een probleem is zal de politiek daar een oplossing voor moeten aandragen.

Alabama2
Alabama219 jan. 2016 - 12:16

Met de opmerking "Elk land heeft zo´n 20% idioten de overige 80% moet er niets van hebben" geeft u een mooi voorbeeld van de huidige trend tot feiten vrije weergave, links mag dit verwijt graag maken naar rechts, terwijl juist rechts graag schermt met harde cijfers en onderzoeken. Links redeneert vanuit de "we zouden graag willen dat het zo is" fatsoens ideologie, en helaas is hiervoor doorgaans slechts weinig feitelijke onderbouwing te vinden. . Als rechts hier op wijst reageert links als een verongelijkt kind en komt met blame shifting ("maar hunnie doen het ook") en het downplayen door middel van verklein woordjes ("bepotelen" voor sexueel geweld is een mooi voorbeeld) . Links is bovendien ernstig blind voor de huidige verschuiving van de publieke opinie, al die PVV kiezers zijn ergens vandaan gekomen, en dat is voornamelijk wat links in heeft moeten leveren, allemaal mensen die wel de directe gevolgen ondervinden van het huidige beleid, en zich niet gehoord of serieus genomen voelen bij het aankaarten van de problematiek. . Wat een opinie site als Joop eigenlijk zou moeten doen is aanzienlijk minder tijd besteden aan reactief afgeven op rechts, de ogen openen en meedenken in structurele oplossingen, misschien dat we dan het tij kunnen keren zonder onze menselijkheid te verliezen, en mensen zoals u zijn op het moment daardoor eerder een onderdeel van het probleem dan van de oplossing.

jahoor2
jahoor219 jan. 2016 - 14:43

tot nu toe krijgt de PVV ook indirect weinig voor elkaar. bijvoorbeeld de VVD beweegt voor de schermen zogemaamd mee maar achter de schermen totaal niet. Zowel gematigd rechts als links baseren zich op harde cijfers en onderzoeken. Soms verschillen de conclusies maar vaak niet eens zoveel. De 20% extremisten gelooft alleen de feiten als het in hun straatje past.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 15:57

Dat mag u vinden JaHoor, ik ben een andere mening toegedaan. Links die nu toch volmondig toegeeft dat de integratie van de eerste golf migranten volledig mislukt is, te veel rechten, geen plichten. Die vrijblijvende vrijwilligheid is nu verdwenen. Het VVD plan slechts vluchtelingen toe te laten uit regionale opvang na een voor selectie, buitengrenzen dicht, bij uitblijven klein Schengen. Asscher die een salafisitsche moskee in Utrecht wil sluiten. Geen samenwerking meer met salafisitsche organisaties. Allemaal zaken die beleid zijn gewordn odat het kabinet het licht heeft gezien of in afgezwakte vorm van Wilders geleend. . Trouwens ook het idee van gesloten opvang is niet bijster innovatief. Er is in Duitsland een politica die nu vecht voor haar politieke overlevering, die heel rap, en wil binnen drie maanden, voor een drietal deeltstaat verkiezingen, status kansloze asielzoekers in een paar gesloten opvangplaatsen wil plaatsen in afwachting van effetieve uitwijzing. . Zaken, aanpak en invulling zijn veranderd, definitief.

jahoor2
jahoor219 jan. 2016 - 19:39

Dankje Jan Willem deBoer. Van mening verschillen lijkt me prima. Wel zou ik graag het ´volledig mislukt´ willen nuanceren omdat migratie deskundigen aangeven dat een heel groot deel van de integratie wel prima verloopt. Dat er wat problemen zijn erkent iedereen al jaren. Ik zou dat zelf niet aan de PVV willen toeschrijven. Verder: tussen woorden en daden van de VVD zit een groot verschil.

Bernie2
Bernie219 jan. 2016 - 7:42

Zover zat Joop-cartoonist Adriaan destijds qua profetie er dus niet naast met zijn ijzersterke tekening, met Wilders voor zijn kamp Tuigoord. http://tinyurl.com/zrxan7x . Geert en zijn gewenste concentratiekampen voor mannelijke vluchtelingen. Deze volslagen gek moet uit de maatschappij gehaald worden wegens levensgevaarlijk. En ik stel een ophokplicht voor PVVérs voor. . Dan gaat de racist komend weekeinde tijdens een wandeling in Spijkenisse qua eigen gericht wapens uitdelen. Spuitbussen met traangas om mannen (het zijn allemaal verkrachters vindt Wilders) met een verdachte huidskleur in hun gezicht te spuiten. Ik roep hierbij alle daar aanwezige en zelfstandig nadenkende vrouwen op in verzet te komen. Spuit allemaal op hetzelfde moment deze blonde racist het zojuist verkregen spuitbusje leeg op zijn schuldige varkenskop. Wegens structurele aanranding van minderheden: mannen, vrouwen en kinderen. Wegens structurele aanranding van het (inter)menselijk fatsoen. . Geert Wilders zelf is de grote verkrachter.

7 Reacties
Mark Gh
Mark Gh19 jan. 2016 - 8:05

Maar Bernie, maak je je niet schuldig aan precies hetzelfde als Wilders wanneer je oproept tot een concentratiekamp voor PVVers?

yoyo2
yoyo219 jan. 2016 - 8:10

Bravo! Eindelijk eens een doordacht,interessant artikel...

Alabama2
Alabama219 jan. 2016 - 8:59

Spuitbusjes verf zijn legaal, en vrij te koop in Nederland, bovendien zijn het geen wapens, en het voorkomt ook geen verkrachting, het enige is dat de daders achter misschien makkelijker geidentificeerd kunnen worden. Overigens, letterlijk oproepen tot geweld omdat je iemands mening veroordeeld, kan je me uitleggen hoe jou dat beter maakt dan Wilders?

Zandb
Zandb19 jan. 2016 - 10:07

En u denkt dat u beter bent dan Wilders met uw "En ik stel een ophokplicht voor PVVérs voor."?

Bernie2
Bernie219 jan. 2016 - 11:44

@Mark / @Alabama: ik roep hopelijk niet op tot geweld. Hooguit tot verzet. Maar inderdaad, ipv. de zinsnede '..ik roep hierbij op..' stel ik de volgende keer '..ik kan me erg goed voorstellen dat..' . En Mark: het verschil met PVV'ers is dat Wilders mensen wil ophokken. Verder bedien ik Wilders horizontaal, totaal schaamtevrij en zonder politiek-correct gehandicapt te zijn van repliek. Iets met zaaien & oogsten.

Klaas3
Klaas319 jan. 2016 - 15:58

Bernie in de aanval, ''Spuit allemaal op hetzelfde moment deze blonde racist het zojuist verkregen spuitbusje leeg op zijn schuldige varkenskop '' Bernie in de verdediging, ''ik roep hopelijk niet op tot geweld.'' Bernie in de aanval, ''Deze volslagen gek moet uit de maatschappij gehaald worden wegens levensgevaarlijk. En ik stel een ophokplicht voor PVVérs voor.'' Bernie in de verdediging, ''?''

Mark Gh
Mark Gh20 jan. 2016 - 16:34

Bernie, heb je Wilders wel eens tot geweld horen oproepen dan? Kan me er weinig bij voorstellen.

rbakels
rbakels19 jan. 2016 - 2:12

Wilders eem tijdje opsluiten lijkt me een beter idee. Deze griezel andere behandelen dan andere haatpredikers is discriminatie. Wilders voert zijn eigen jihad. Wie een béétje slim is ziet de (opzettelijke) redeneerfout: generalisatie. In Keulen hebben een aantal mannen met Noord-Afrikaans uiterlijk zich misdragen, en dan zijn het volgens Wilders allemaal asielzoekers die gevaarlijk zijn omdat het moslims zijn. En steeds weer ia de impliciete boodschap: de islam is geen godsdienst maar een misdadige achterlijke ideologie. Alle demagigen weten het: herhaling van dezelfde boodschap "ad nauseam" werkt het best. Wilders is een gevaar voor onze samenleving en moet als zodanig worden aangepakt. Hij moet worden opgesloten in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught waar ze ook andere jihadisten geïsoleerd opsluiten omdat ze anders vanuit de gevangenis geeoon doorgaan met haatzaaien. Overdreven? Niet meer dan AZCs tot gevangenissen maken Een truc van Wilders is ook om volstrekt onuitvoerbare voorstellen te doen. In ons land kunnen alleen veroordeelden gevangen worden gezet, en verdachten van eenstige misdrijven. Bovendien rijst de vraag of het "vrijlaten" van een asielzoeker die een "status" krijgt vervolgens niet een nog veel groter probleem is. Onuitvoerbare voorstellen worden uiteraard niet uitgevoerd. Maar Wilders zal kraaien dat onze halfzachte overheid in gebreke is en aanranding van vrouwen aanmoedigt (welja). En de laagschedelige PVV aanhang geeft hem helemaal gelijk met zijn onzin. Kijk zo'n Trump zal ongetwijfeld een keer tot de orde worden geroepen door de pragmatische Amerikanen. Van die halve gare Sarah Palin is ook weinig meer vernomen sinds openlijk de conclusie werd getrokken dat iemamd zonder hersens geen (vice) president kan worden. Maar ik ben er niet gerust op of het Nederlandse systeem ook zo'n zelfreinigend vermogen heeft. Na de verkiezingen volgend jaar staat ons een tsunami van PVV kamerleden tee wachten. Dat de PVV zichzelf zal vernietigen zoals destijds de LPF is allerminst zeker, al zal Wilders grote moeite hebben om 40 "hanteerbare" kamerl3den te vinden. Waar zijn onze "elder statesmen" die op zeker moment met gezag kunnen zeggen: en nou is het mooi gewees! Bolkestein in elk geval niet. Wilders is zij tovenaarsleerling die de vreselijke Bolkestein-doctrine tot in het absurde praktiseert: alles mag en moet dat kiezers trekt. Wat werkt het snelst? Moeilijk te zeggen - maar vast staat wel dat eerlijk duurt het langst!

6 Reacties
yoyo2
yoyo219 jan. 2016 - 9:13

"laagschedelige PVV aanhang"..., "halve gare Sarah Palin".... Het moet heerlijk zijn je zo superieur te voelen! Is dat ook politiek correct?

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 11:36

Frits waar u tegen aanloopt is het feit dat geen enkele uitspraak van Wilders totale onzin is. De problemen die hij schetst zit altijd een mate van waarheid in. Niet alle asielzoekers zijn aanrandende testosteronbommen maar ze zitten er wel tussen. Niet alle asielzoekers zijn gelukszoekers, maar ze zitten er in grote getallen tussen. Het probleem is natuurlijk, en daar is het overgrote deel van de Nederlanders het mee eens, de ongecontroleerde toestroom, zowel quantitatief als qualitatief. Iedere weldenkende Nederlander is bereid daadwerkelijke oorlogsvluchtelingen (2% van het totaal volgens UNHCR is direct afkomstig uit oorlogsgebied) te helpen in een hoeveelheid die draagbaar is voor de samenleving. Echter de politiek heeft de boel niet onder controle, ondanks dat en het al enkele jaren aan had moeten zien komen. Er was geen beleid en daarom was Merkel's uitspraak een politieke tijdbom, en er is nog geen effectief beleid. Een grote politieke blunder, zowel op landelijk als EU niveau. . Het enige wat Wilders doet is deze blunder uitmelken, logisch voor een oppositie partij. Zijn oplossingen zijn uitermate effectief. Quantitatief, sluit de grenzen en qualitatief, maak van AZCs voor mannen een gesloten inrichting. Effectief, maar niet politiek en/of wettelijk realiseerbaar. Het interessante is dat wat Wilders propagandeert het voorzorgsprincipe is. Niet doen tenzij het is aangetoond dat er geen acuut en/of chronisch gevaar bestaat voor mens en/of milieu. Heel veel gebruikt in de chemicalieen- en milieuwetgeving. . Wat Wilders aantoont, als je in staat bent door zijn retoriek heen te kijken, zijn twee zaken; -a- de politieke gevestigde orde heeft zitten slapen en heeft de boel niet onder controle, effectief beleid is er niet en -b- onze grondwet, EU verdragen, vluchtelingenverdrag etc. zijn niet meer geschikt om adequaat et de huidige problematiek om te gaan. . Een gepensioneerd rechter van het Duitse constitutioneel hof, Bundesverfassunggericht, stelde recentelijk in de media dat de "verouderde" Duitse wetgeving het voor 85% van de wereldbevolking mogelijk maakt asiel aan te vragen in Duitsland. Zijn conclusie was dat een modernisering absoluut noodzakelijk is. . Ik ben van mening dat zowel Wilders als deze rechter een zeer stevig punt in handen hebben, zoals de realiteit in deze problematiek bloot heeft gelegd. . Het is aan de gevestigde politieke orde om hiervoor een oplossing te vinden, en wel heel rap.

johannn2
johannn219 jan. 2016 - 17:29

Frits, jij stelt: " Wilders een tijdje opsluiten lijkt me een beter idee. " . . Je wordt mogelijk op je wenken bediend. Binnenkort mag hij zijn haat zaaien (Marokkanenuitspraak) aan de rechter uitleggen. Maar opsluiten ? Een passende taakstraf, bijvoorbeeld in een vluchtelingenkamp, lijkt me zinniger.

hugo bergveen
hugo bergveen19 jan. 2016 - 17:41

@jan willem Inderdaad, onze wetgeving is op dit soort crises niet berekend. Het had Wilders dus gesierd als hij als kamerlid met het recht en de mogelijkheid om wetsvoorstellen in te dienen zich daarop had gericht; hij zou dan hoogstwaarschijnlijk voldoende steun hebben gekregen om die aangenomen te krijgen.

Ryder
Ryder19 jan. 2016 - 17:57

@JW de Boer "waar u tegen aanloopt is het feit dat geen enkele uitspraak van Wilders totale onzin is" Deze in elk geval wel. Preventief opsluiten of interneren van onschuldigen is grote onzin, die in geen enkele zichzelf respecterende rechtsstaat getolereerd wordt. Maar eerlijk gezegd kost het mij erg veel moeite om ook maar één uitspraak van hem te vinden waar een minieme kern van waarheid zit.

Bob Moon
Bob Moon19 jan. 2016 - 21:57

En jij denkt dat het uitvoerbaar is, die suggesties tav Wilders van jou?

Instaatsteller
Instaatsteller19 jan. 2016 - 1:47

Deze levensvermoeide gast, die wordt echt nog serieus genomen door mensen?

1 Reactie
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 14:52

Het leuke is dat Wilders veel serieuzer genomer wordt door zijn tegenstanders dan zijn medestanders, welke in feite proteststemmers waren. . Zijn tegenstanders lijken het gewoon niet te snappen. Doe iets tegen oprukkende islamisering en dwing die kerels de emancipatie van hun vrouwen en dochters te accepteren. Stop met pamperen en het geven van allerhande nutteloze veel subsidie kostende privileges voor bestaande of nieuwe nieuwkomers. Zorg dat deze, deels alsnog, integreren en een beetje beter mee gaan doen. Treedt effectief op tegen veelplegers en zich misdragende marokkaanse kut jochies. . En de PVV is passé. Geen aanpassing van de grondwet nodig, gewoon handhaven en iedereen gelijk behandelen. Nu de politieke wil nog.

JanfransZuidema
JanfransZuidema19 jan. 2016 - 1:37

Geert Wilders dient de kaarten die hij krijgt uit te spelen. En dat doet hij met veel verve. Geert Wilders is een individu. De PVV is een éénmanspartij. Geen idee hoe hij een bedreiging zou kunnen vormen voor de snelst groeiende religie ter wereld met 1.6 miljard leden. Dus waar lullen we over?

7 Reacties
Bernie2
Bernie219 jan. 2016 - 8:17

Zolang deze aangespoelde Limburger in staat is 10.000'en medelanders (en straks wellicht nog veel meer Europeanen) mee te krijgen in zijn giftige gedachtegoed en openlijk en succesvol oproept lokale democratieën te verkrachten door raadsvergaderingen te verzieken waarmee hij datzelfde giftige gedachtegoed verzilvert, is hij een erg grote bedreiging Janfrans. Op micro niveau, maar ook wereldwijd. .

yoyo2
yoyo219 jan. 2016 - 8:51

en die kaarten worden hem aangereikt door de mensen die het hardst tegen hem fulmineren!

Zandb
Zandb19 jan. 2016 - 10:11

Als een zo groot deel van de mensen niet doorheeft dat Wilders een gevaar vormt voor de democratische rechtsstaat, dan lijkt mij dat al gevaarlijk genoeg.........

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 11:02

Jolo Polo stel dat Pew gelijk heeft en het aantal moslims in de Eu stijgt naar gemiddeld 10%, "slechts" een toename van 67%. Denkt u werkelijk dat deze hoeveelheid volledig evenredig over de verschillende EU lidstaten wordt verdeeld of dat het zwaarte punt ligt bij de meer welvarende NW EU lidstaten? Denkt u werkelijk dat deze evenredige verdeling in Nederland zal plaatsvinden of dat men trekt naar de randstad daar waar de meeste banen worden aangeboden en de grootste conglomeraten reeds bestaan? Persoonlijk denk ik in beide gevallen het tweede. Dit zou inhouden voor de randstad een verveelvuldiging van de huidige bestaande problematiek. Niet iets waar wij blindelings als land naar zouden moeten willen uitkijken.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 14:36

@Zandb 19 januari 2016 om 11:11 En dat van de man die continue orakelt over het beschermen van de rechtstaat. Zonder enig daadwerkelijk door onwettelijke acties onderbouwd bewijs dat Wilders inderdaad de grondwet terzijde wil schuiven, verklaart u hem schuldig. Ineens geldt in dit specifieke geval niet meer het innocent until proven guilty. Uw angst zit diep, echt niet nodig, onze rechtstaat is sterk genoeg om zowel bezoekende haatimams als Wilders te weerstaan. . Maar was u ook niet één van het clubje welke het niet verkiezen van Bosma, hoewel hij kwalitatief met kop en schouders boven de andere kandidaten uitstak, goed spraak want -a- PVVer en niet democraat en -b- nepparlement. Hetzelfde parlement wat de beste kandidaat als eerste liet afvallen verdiend eigenlijk geen andere kwalificatie als politiek gekonkel boven kwaliteit gaat. . Ik heb vrij weinig tot niets met Wilders anders dan dat hij mij bijna dagelijks het falen van mijn eigen partij en de rest van de gevestigde orde toont. . Pijnlijk maar helaas uiterst noodzakelijk, denk ik dan maar weer. Ik ben verstokt democraat en liberaal, maar verdomd, door het volledig niet aanwezig zijn van e middenpartijen, soms is het lastig loyaal te blijven aan je principes.

Zandb
Zandb19 jan. 2016 - 15:25

Ach meneer de Boer. Het is toch zo sneu dat ik u moet uitleggen dat "minder rechten willen toekennen aan moslims" en "vastzetten van mensen die niets hebben misdaan" zich niet verdragen met onze democratische rechtsstaat. U wilt dat ook nog eens "bewezen" hebben? Constateren dat deze feiten juist zijn lijkt me nu niet echt een toer. U wel?

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 18:26

Neen Zandbergen, gedachtes, uitspraken en intenties zijn straffeloos tenzij ze oproepen tot geweld. Iets van vrije meningsuiting, die overigens in Nederland nog lang niet vrij genoeg is. Dus niet het minder, minder, minder is strafbaar, nog het dan gaan we het regelen, slechts de invulling van dat regelen en dan alleen als het in strijd is met de wet, althans in mijn optiek. De oplossingen voor dan gaan we dat regelen zijn volgens mij als ik zijn uitspraken goed herinner iets van -1- migratiestop, -2- promoten van vrijwillige terugkeer en -3- uitwijzen van recidiverende zware criminelen met een dubbel paspoort, iets van three strikes you are out. Weinig hemeltergends, het eerste is een politieke keuze, het tweede is bestaand beleid en het derde is ook weer een politieke keuze. Om deze drie punten een gevaar voor de rechtsorde te noemen is redelijk overdreven. . Dus ik heb ik helaas voor u Wilders nog niet kunnen betrappen op onwettelijk handelen, volgens uw eigen redenatie als u consequent blijft is hij dus onschuldig.

yoyo2
yoyo218 jan. 2016 - 23:45

Wat staan er bitter weinig harde feiten op deze "haatdragende pagina's" terwijl Wilders in feite slechts een soort, wettelijk niet haalbare, quarantaine voorstelt om handig van het falen van zijn politieke tegen-standers in deze materie te profiteren. . Hij refereert in zijn aanloopje slechts correct aan harde feiten, t.w. de grote aantallen onder het kleed geveegde verkrachtingen en aanrandingen in Noorwegen en Zweden, waar de pers pas de laatste weken de moed bijeen schraapt om te melden wat er daar allemaal onder het kleed is geveegd. Wees maar blij dat hij (nog) niet naar dat soort ellende in Nederland kan wijzen, maar met onze slappe politici gaat het wel die kant op. . Het hysterische gejammer van een primitieve in 'links vs. rechts' gespecialiseerde lynch-mob, die hem voor "Indo" uitmaakt en wat dies meer zij aan ongesubstantiëerde onzin, heeft het niveau van een kleuterklasje van de ku klux klan, dus precies wat Joop zoekt: véél hysterisch kabaal. Erg dom, want dat is ook precies wat Wilders nodig heeft om weer eens busladingen twijfelaars uit de salonsocialistische hoek in zijn kamp binnen te brengen die al jarenlang met gekromde tenen zien hoe het slappe, politiek correcte Nederland dit soort ellende over ons afroept en nog steeds niets doet. . Ga zo door en de PvdA verdwijnt ongemerkt onder de kiesdrempel, want handige lafbekken als het Groen Linkse Klavertje en Roemer's SP houden de bek stijf dicht om de schade te beperken.

5 Reacties
Zandb
Zandb19 jan. 2016 - 10:17

Onze rechtsstaat bepaalt dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. En als een zo wezenlijk uitgangspunt zo schandalig met voeten getreden wordt als het om moslims moet gaan, dan lijkt me uw wegkijk-actie niet alleen erg dom maar vooral zeer in strijd met onze westerse waarden die u vreemd genoeg zegt te verdedigen.

Casparus2
Casparus219 jan. 2016 - 12:17

PVV haat demagogie. . De PVV is de club voor asociale gewelddadige,onfatsoenlijke,laagopgeleide,witte blaaskaken. . Er zijn in dit land anderhalf miljoen autochtone functioneel analfabeten en ongeveer anderhalf miljoen PVV'ertjes. ..ik ga uit van een causaal verband.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 12:21

Zandbergen u blijft maar hameren op de rechtstaat. Dat is prima , het probleem is echter dat de rechtstaat vaak in haar hemd staat, onvoldoende bescherming biedt en onvoldoende middelen heeft om overtreders altijd te vervolgen. . Waar was de rechtstaat Sylvesterabend om die honderden vrouwen te beschermen. Niet aanwezig, voor welke reden dan ook. De rechtstaat was er ineens wel weer om die groep van ca. duizend te beschermen. Duizend man waarvan een deel direct schuldig aan aanranding en verkrachting (uitvoerders) en de rest medeschuldig (afschermen van uitvoerders, het op afstand houden van de politie en het intimideren van getuigen die later met de politie spraken). Honderden aangiftes van aanranding en inmiddels drie van verkrachting. . Eén arrestatie tot nu toe van een Afghaan uit een AZC in Kerpen. Want probeer maar als OM onomstotelijk te bewijzen dat individu A uit groep B, meisje C op plaats D tentijde van E tegen haar wil heeft bepoteld of erger. . Daarom heeft de politie getracht vanwege het onderzoek toestemming te krijgen van het OM de hele groep als crimineel te zien om een betere vervolging, ook van medeschuldigen, mogelijk te maken. Uiteraard was de reactie van het OM negatief, het rechtbeginsel weegt zwaarder dan het belang van het individu. . Denkt u niet Zandbergen dat die honderden onschuldige en aangerande of verkrachte vrouwen zich door de rechtstaat volledig verlaten voelen. De bescherming van de rechtstaat, inclusief het recht op vrij verblijf kregen ze niet. Die bescherming van de rechtstaat middels een ander artikel kregen de duizend daders en mededaders wel. . En dat schuurt Zandbergen, slachtoffers niet en daders wel, om het maar eens eufamistisch uit te drukken. En niet alleen bij de vrouwelijk slachtoffers.

Zandb
Zandb19 jan. 2016 - 16:51

Zo'n flauw, populistisch, dom argument: "Waar was de rechtsstaat, toen ....." Als één van de principes binnen dat recht is dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is, dan levert dat het probleem, dat iemand EERST iets strafbaars MOET doen alvorens hij in de kraag gegrepen kan worden. De rechtsstaat kan eenvoudigweg geen mensen beschermen door onschuldige mensen op te sluiten.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 17:59

Geweldige open deur die Zandbergen daar wederom opentrapt. Niemand kan gestraft voor de misdadige daad plaats gevonden heeft. Het mag dan een flauw populistisch argument zijn, het straffeloos aanranden en verkrachten van een paar honderd vrouwen, maar dat is wat uw geliefde rechtsstaat de slechtoffers biedt. Straffeloze mensonterende misdragingen, een slag in het gezicht van de slachtoffers. En waarom? Omdat de rechtstaat uiteindelijk de daders als onderdeel van een groep meer beschermd dan de slachtoffers. Das ist nicht der Sinn der Sache zeggen ze daar. . U onderkent dat probleem natuurlijk zonder het toe te geven en omdat u geen oplossing heeft kakelt u er maar een beetje omheen i.p.v. een juridische verantwoorde, niet Wilderiaanse, oplossing te bedenken. In feite bent u nog erger dan Wilders. Die heeft een oplossing welke niet realiseerbaar is. U heeft niets, nada, niente anders dan het verstoppen achter een in dit specifieke geval, maar ook bv het beschermen van de positie van de moslimvrouw achter de voordeur, falende grondwet en dat is zum Kotzen

Alabama2
Alabama218 jan. 2016 - 23:39

Links dweilt blijkbaar liever met de kraan open, in Keulen hebben we nu op 700+ aangiftes precies een (1) aanhouding, en het is nog maar de vraag of er een veroordeling uit komt. Ik vind het getuigen van groot optimisme om te denken dat justitie in Nederland het beter zal doen dan onze oosterburen wanneer dit soort toestanden onze kant op komen. . Het plan van Geert is nogal overtrokken, maar het neemt niet weg dat wmb iedereen die niet uit een oorlogs gebied komt (m.a.w het overgrote deel van de migranten) best versneld terug gezonden mag worden, al dan niet via een gesloten kamp om verdwijning in de illegaliteit tegen te gaan.

2 Reacties
Zandb
Zandb19 jan. 2016 - 10:26

Of we dweilen met een kraan open of dicht, dat is niet aan de orde als het om het principe van rechtsstaat gaat: Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. U gaat nogal makkelijk voorbij aan de werkelijke motieven van Wilders met uw constatering "Het plan van GW is nogal overtrokken". Nee, dat plan is niet overtrokken maar regelrecht in strijd met onze rechtsstaat! Want, zegt GW, omdat vluchtelingen wel eens misdaden kunnen plegen, daarom moeten ze opgesloten worden. Even in diezelfde lijn door redenerend moeten we ook geboortes verbieden: We weten immers dat van alle kinderen die geboren worden een bepaald gedeelte misdaden gaan plegen. Wie geboortes toelaat werkt hier dus aan mee! Geert Wilders is in strijd met onze democratische rechtsstaat. En ieder die hem verdedigt, met hem.

peterh2
peterh219 jan. 2016 - 13:21

Helemaal eens, wat je niet wilt is dat iedereen hier afgewezen wordt en daarna de illegaliteit in gaat. . Zonder effectief uitzettingsbeleid zal het draagvlak niet terugkeren en het beperken van de bewegingsvrijheid kan daarbij een middel zijn als op andere manieren de veiligheid voor de omgeving niet te garanderen is.

Hanvander Horst
Hanvander Horst18 jan. 2016 - 23:11

Dat achtergrondje, die Griekse tempels, dat had Mussolini hem niet verbeterd. Zou hij dat zelf hebben uitgezocht of is het een ideetje van Bosma? Wil Wilders de duce na-apen. Natuurlijk niet, maar dat hij zich tegen zo'n achtergrond thuis voelt, is wel tekenend.

5 Reacties
Jo Hanna
Jo Hanna19 jan. 2016 - 1:11

Oh jawel Han - dat wil hij. Het is bar & boos - en inderdaad een schande voor de Nederlandse beschaving

yoyo2
yoyo219 jan. 2016 - 8:10

Associaties met oorlogsmisddadiger Mussolini? Wat tendentieus en goedkoop!!

yoyo2
yoyo219 jan. 2016 - 8:20

Associaties met een oorlogsmisdadiger als Mussolini? Wat goedkoop en tendentieus...

RU486
RU48619 jan. 2016 - 11:32

@Yoyo. De gelijkenissen zijn wel opvallend te noemen.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 19:11

Volgens mij is het enige wat Mussolini met Griekenland had was een serieuze nachtmerrie vanwege een volledig falende inval begin van WOII.

malou3
malou318 jan. 2016 - 22:53

Het is bekend dat westerse vrouwen door het gros van de noord-afrikaanse moslimmannen gezien worden als hoeren. Korterokjes en blote armen/ benen zijn ze niet gewend in noord-afrika. Naar landen als Marokko kun je als westerse vrouw niet veilig (zonder je man) heen heb ik helaas ervaren.:-( Sowieso moet er een snoei hard politiek beleid komen, met voorgoed enkele reis terug naar eigen land, na aanranding/verkrachting van westerse vrouwen waar dan ook in ons "vrije" Europa. . Neemt niet weg dat Wilders wederom misbruik maakt van de situatie, nu vanwege Keulen. Deze vrouwen misbruikt Wilders uiteraard weer als "klankbord" voor zijn eigen doel! Zijn grote IK en racistische gedachtengoed.. Ik ben een vrouw, en ik maak me ook zorgen. Niet alleen vanwege eventueel geweld tegen mij, maar ook vanwege het zompige EU-politieke klimaat van de afgelopen jaren. Ik heb het meest vertrouwen in Merkel en denk dat ze wetten gaat maken en hard gaat optreden tegen incidenten zoals in Keulen! Ik hoop het! En dat verwacht ik minstens ook binnen onze politiek! Behalve dan van Wilders, want die schiet lege hulzen en dooie mussen.. mind my words!

2 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 18:53

Mevrouw Ombre ik vrees dat Merkel bezig is met politiek overleven. Ze heeft nog een maand of twee om effectief beleid te implementeren en anders is het einde verhaal voor Frau Bundeskanzler. . http://www.welt.de/politik/deutschland/article151202819/Merkels-Wettlauf-gegen-die-Zeit-das-hat-sie-vor.html . Het enige positieve voor ons is dat Merkel die 3 miljard € voor Erdogan zelf wel gaat betalen. Foutje, bedankt. Als je een onbetrouwbare partner als Turkije nodig hebt om je kaartenhuis in takt te houden ben je verkeerd bezig, heel verkeerd en heel gevaarlijk voor je eigen toekomst. . De meerderheid in Duitsland stelt inmiddels wir schaffen das nicht en de resultaten zijn duidelijk. CDU verliest 2,5% een afname van een procent of acht en de EU kritische AfD wint weer 1%, een stijging van 9% en is inmiddels de derde partij in Duitsland. . http://www.welt.de/politik/deutschland/article151170018/Union-sackt-auf-Allzeittief-AfD-mit-neuem-Rekord.html . En dan helpt ook niet als de politie 150 man in een opvangcentrum controleert en bij 50% een dubbel paspoort vaststelt. . http://www.welt.de/regionales/nrw/article151201266/Polizei-stuermt-Fluechtlingsheime-im-Muensterland.html#disqus_thread

malou3
malou320 jan. 2016 - 3:04

Dank voor je info Jan Willem. Wat ik in Merkel -ondanks alle cijfers- waardeer is haar verbindende factor als politiek leider, althans daar doet ze haar best tenminste voor, al wordt dit haar niet in dank afgenomen. Wilders, die bewust polariseert en geen middel schuwt om het 'eigen volk' te voeden met vooral zijn persoonlijke angsten, haat en woede, en dus op deze manier de massa manipuleert en mobiliseert voor eigen doeleinde, dat is pas echt gevaarlijk... Over testosteronbom gesproken..Als er iemand van harte de boel laat exploderen en daar al vele jaren zijn best voor doet binnen de politiek (nu weer over de ruggen van de Keulse vrouwen) is het onze eigen testosteronbom G. Wilders, die zich verschuilt achter zijn cordon beveiligers, waardoor hij juist kan uitkramen wat ie wil, iets waar ik helaas verplicht ben aan mee te betalen.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai18 jan. 2016 - 22:21

Het plan is natuurlijk slim. Wetend dat dit voorstel het niet gaat halen hoeft Wilders enkel achterover te gaan zitten wachten op de eerste melding van een verkrachting/aanranding door een asielzoeker. Nu ben ik geen geboren pessimist maar denk dat die kans niet geheel is uit te sluiten. En dan weer zetel winst. De politiek heeft met z'n besluiteloosheid, wegkijken en goedpraten en het niet willen zien van de problemen een PVV gecreëerd. Je zou toch verwachten dat er een meer nagedacht zou zijn op nationaal en internationaal vlak bij zo’n grote instroom van asielzoekers. De groei van oprukkende intolerante clubjes gaat ongeveer gelijk op met de macht en willekeur van de neoliberale beleidmakers van dit ogenblik. Het wijzen naar Wilders heeft in mijn optiek weinig zin. De onvrede op heel veel terreinen kun je niet wegwuiven. En een meer sociaal rechtvaardige gemeenschap die kan met gemak radicale stromingen aan. Deze VVD/PVDA regering vergroot de afstand tussen rijk en arm en gedraagt zich samen hun bazen in Brussel verre van democratisch. Vermogensverschillen groeien, aan de onderkant van de samenleving vechten allochtone en autochtonen om huizen en banen en worden sociale en religieuze culturele problemen weggewimpeld en er gaat voor de zoveelste keer de kaasschaaf over de sociale voorzieningen. Wil je vechten tegen ultra links of rechts zorg voor een eerlijke oprechte sociale samenleving. En doe niet als de PVDA, je achterban verraden en vervolgens wijzen naar in dit geval naar de PVV.

3 Reacties
yoyo2
yoyo218 jan. 2016 - 23:18

Heel correct gesteld! Wilders hoeft niet achterover te gaan zitten en wachten; hij refereerde al aan de grote aantallen onder het kleed geschoven verkrachtingen en aanrandingen in Noorwegen en Zweden die daar nu meer en meer door de pers gemeld worden. Zoals u terecht stelt kun je de onvrede niet wegwuiven maar wel de slappe politici aanpakken die het zover laten komen, en dat doen de kiezers nu inderdaad, zo te zien. Wijzen van de PvdA naar Wilders hoeft niet, want dan worden nog meer weglopers op een idee gebracht. Maar de hand in eigen boezem steken...? Dat is hen vreemd.

Zandb
Zandb19 jan. 2016 - 10:36

Soms zijn mensen inderdaad zo dom dat hen niet valt uit te leggen hoe dom ze zijn. De geschiedenis laat zien, dat ieder zoiets helaas niet ongestraft blijft.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai21 jan. 2016 - 12:12

Verklaar u nader geachte Zandb,

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 22:11

Ik hoop dat Stichting Vlucthttelingen, Amnesty International, Artsen zonder grenzen, Het Nederlandse Rode Kruis enz. z.s.m. politie aangiftes zullen indienen i.v.m. deze video van Geert Wilders. Simply outrageous (!), en in Nederland, een hoogontwikkeld, welvarend en zogenaamd beschaafd land, notabene. Een schande voor de hele Nederlandse beschaving, wat mij betreft.

2 Reacties
yoyo2
yoyo218 jan. 2016 - 23:11

en u vergeet niet de padvinderij, de homobeweging en de blindengeleidehondenschool en het leger des heils, als u toch een gezellig feestje aan het bouwen bent.

peterh2
peterh219 jan. 2016 - 5:55

Ik denk dat u de verhoudingen in dit land ernstig onderschat, 'minder, minder, minder' zal nu veel minder ophef veroorzaken en kan veel bredere instemming rekenen...

JohnVKR
JohnVKR18 jan. 2016 - 22:06

Opsluiten in centra, in kampen, waar en wanneer hebben we dat ook al weer eerder gehoord?

2 Reacties
Instaatsteller
Instaatsteller19 jan. 2016 - 2:02

Ho, ho, dat mag je niet zeggen, hoor, van policor rechts.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer19 jan. 2016 - 19:03

Door Frau Merkel vorige week. Het nieuwe beleid voor uit te wijzenen. Eerst maar onder brengen in gesloten kampen.

Hans Beek
Hans Beek18 jan. 2016 - 21:19

Gezien de ontwikkelingen in Duitsland, Frankrijk, Zweden etc. kan ik me voorstellen dat nederland beperkingen oplegt aan asielzoekers totdat duidelijk is wie ze zijn en welke status ze krijgen. Nu is het zo dat bij het azc hier in de buurt de hele dag duitse en franse auto's af en aan rijden.... Uiteraard kun je vluchtelingen niet gaan opsluiten maar vertrouwen is goed, controle is beter. Het zou al een boel schelen als de Vvd/ pvda combi wat maatregelen zou nemen zodat geert niet alle ruimte krijgt.

2 Reacties
yoyo2
yoyo218 jan. 2016 - 22:50

Geert krijgt alle ruimte omdat de VVD/PvdA combo niets doet, reden waarom zoveel weglopende kiezers op hun zoektocht de PVV tegenkomen. Een maand geleden zou de moskee in Utrecht dichtgaan - net zoals die in Brussel al daags na de aanslagen in Frankrijk- maar een maand later heeft Asscher er nog steeds niets aan gedaan. Geen wonder dat de kiezers afknappen op iemand die eerst de sluiting aankondigt en vervolgens blijkt dat hij absoluut geen deuk in de boter kan - en ook niet wil - schieten. Geen ruggegraat en alles onder het kleed vegen werkt prima, als een boomerang!

arjenZH
arjenZH19 jan. 2016 - 14:21

@yoyo "Een maand geleden zou de moskee in Utrecht dichtgaan" We leven hier in een rechtstaat. Een minister kan niet zomaar -op basis van wat krantenberichten- besluiten om een moskee te sluiten. Daar is een hele geode reden en een rechterlijk bevel voor nodig.

H.Witte
H.Witte18 jan. 2016 - 21:05

Deze harteloze, psychisch gestoorde en zwaar gefrustreerde (waar komt dat toch door) man heeft nog volgers ook. Gebalde vuisten, verstoorde raadsvergaderingen, gekliederde hakenkruizen, omgegooide hekken, in brand gestoken auto's, opgehangen varkens; allemaal een direct gevolg van deze haatzaaierij. Je mag daar angstiger voor zijn dan voor die talrijke, verreweg meest onschuldige, oorlogsvluchtelingen. Wat nou eigen mening. Meelopers zijn het, leeghoofden, die nog niet het verstand hebben van het varken dat ze op het dak gooien.

2 Reacties
Jantje68
Jantje6818 jan. 2016 - 21:55

En wie is er verantwoordelijk voor dat al deze mensen nu ook nog het referendummiddel in handen is gegeven? Nouderdenou nou nou?? Was het de VVD? Was het het CDA? Nee het waren de links intellectuelen onder leiding van D66. Die vonden de kiezer hier wel rijp voor. Maak je borst maar nat.

H.Witte
H.Witte18 jan. 2016 - 23:14

Jan1234, ik ben 69 jaar, al vanaf mijn veertiende belangstellend in de politiek, maar ik heb in al die jaren nog nooit een echte intellectueel in ons parlement of het kabinet gezien. Bestond onze regering maar uit 'wijzen', een technocratie dus. Geen politieke spelletjes, geen vriendjespolitiek, geen nastreven van deelbelangen. Regeren op basis van goede analyses, niet in de eerste plaats op ideologie.

msj_meijerink
msj_meijerink18 jan. 2016 - 20:29

Goh, alweer word ik zo moe van de MopperIndo. Ooit mocht zijn familie hier komen wonen, nu wil hij iedereen de maat nemen die dat om moverende redenen ook wil.

1 Reactie
PocoPoco
PocoPoco19 jan. 2016 - 10:57

MopperIndo? Nee mijn opa is af en toe een mopperindo, dit is gewoon een haatpinda.

srgt Hartman
srgt Hartman18 jan. 2016 - 20:22

Niet elke islamitische asieleiser is een verkrachter maar laten we niet doen als er geen vrouwen zijn aangerand, verkracht en beroofd door islamitische asieleisers.

5 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman18 jan. 2016 - 21:18

Niet elke PVVer is een kinderverkrachter, een brievenbuspisser, mishandelaar, dronkelap, oplichter, fraudeur of bedreiger maar laten we niet doen alsof er geen mensen zijn aangerand, opgelicht, in elkaar geslagen, aangereden en beroofd door PVV kopstukken.

Hans Beek
Hans Beek18 jan. 2016 - 21:20

Islamitische asieleisers? Met dit soort termen maakt u discussie onmogelijk. Op geenstijl vinden ze dat leuk , blijf daar dan ook.

kapitanlaipose
kapitanlaipose18 jan. 2016 - 22:10

Het zijn net mensen.

srgt Hartman
srgt Hartman20 jan. 2016 - 6:14

@Mark: u heeft vaste talloze voorbeelden van kinderverkrachtende PVV kopstukken? U reactie is van schoolpleinniveau "ja maar hullie zijn ook stout hoor"' . Ga eerst eens in op de massaverkrachtende allochtonen. Daarna praten we wel over uw voorbeelden. @Hans: zullen we dan ook stoppen met iedereen xenofeeb, neonazi, extreemrechts, racist etc. te noemen die niet een (extreem)linkse mening heeft? @kapitanlaipose: reageert u ook zo als u of uw dochter wordt verkracht en beroofd door een asieleiser?

Mark Huysman
Mark Huysman20 jan. 2016 - 8:14

Van der Stoep: pogingen tot kinderverkrachting, Lucassen: seksueel misbruik, brievenbuspisser, bedreiger, Hernandez: mishandelaar, Graus: mishandelaar (zwangere) vrouwen, Brogt, de Graaff: fraude, Sharpe: oplichting en mishandeling, Eekhuis: diefstal en vrouwenmishandeling, Brinkman: dronken achter stuur, bedreiging met bijl, mishandeling barman, Van Klaveren: dronken achter het stuur, Van Bemmel: fraude, etc. Maar zoals gezegd: niet iedere PVV’er is een aanrander, geweldpleger, brievenbuspissers, etc…al dromen velen er van: ‘daar moet een piemel in’

Pindaklaas
Pindaklaas18 jan. 2016 - 20:09

PindaKlaas: Sluit Wilders op. In een gesticht!

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 20:05

Ik hoop dat de rechters veel wijsheid zullen gebruiken in de rechtszaal a.s. maart, i.v.m. *minder minder minder / dan gaan wij dat regelen*. Jullie hoeven niet bang te zijn: heel tolerant, fatsoenlijk, weldenkend en goedwillend Nederland ( = nog altijd de grote meerderheid in heel Nederland) zullen achter jullie staan!.

1 Reactie
yoyo2
yoyo218 jan. 2016 - 22:57

Een kleine bijdrage aan uw democratische opvoeding: Rechters zijn onafhankelijk en hebben echt niet uw steun nodig, ook al meent u kennelijk dat juist u - bij uitstek - representatief bent voor "de grote meerderheid van heel tolerant en fatsoenlijk en goedwillend Nederland". Gelukkig bent u helemaal niet pretentieus.....

sjaakie2
sjaakie218 jan. 2016 - 19:45

Wat is het toch ook een idioot.

Peter Broekman
Peter Broekman18 jan. 2016 - 19:42

Sluit de rotzooitrappers in Steenbergen, Geldermalsen en Heesch op. Met Wilders erbij. Lekker jongens onder mekaar. Eens kijken of hij het nog steeds leuk vindt om aan het hoofd te staan van dat stel zwakbegaafden.

arjenZH
arjenZH18 jan. 2016 - 19:27

Wanneer realiseren de aanhangers van deze meneer eindelijk dat we met een gevaarlijke gek te maken hebben.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods18 jan. 2016 - 19:25

Wilders' eigen redenering doortrekkende, zou dan ook de PVV verboden moeten worden als fascistische organisatie. Immers, er zitten onder de PVV-aanhangers fascisten. Dus zijn het allemaal fascisten en dus moet de partij verboden worden.

PARutgers
PARutgers18 jan. 2016 - 19:19

Zijn er nog steeds mensen die achter iemand aanlopen die dergelijke stommiteiten verkondigd?

H.Witte
H.Witte18 jan. 2016 - 19:10

Ik heb Wilders nooit een fascist willen noemen, maar dat wordt steeds lastiger. Grote kans dat ik het niet vol houd.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie218 jan. 2016 - 21:39

Idem dito.

Bart Voortman
Bart Voortman18 jan. 2016 - 19:09

Wellicht is het beter om te stoppen elke hersenscheet van deze man uit te meten en te presenteren als belangrijk nieuws. Dat wekt namelijk de indruk dat er een voorstel ligt dat de moeite van het overwegen waard is, terwijl het slechts bedoeld is om zijn achterban tevreden te stellen.

peterh2
peterh218 jan. 2016 - 19:07

Ondertussen is in Heesch het erg onrustig, de ME treed op tegen honderden boze burgers. . Wanneer begrijpt de regering dat de bevolking dit soort massale langdurige opvang niet wil?

6 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen18 jan. 2016 - 21:05

Peter, wil je zo vriendelijk zijn om voortaan te zeggen 'een deel van de bevolking'? Ik word niet graag op een hoop gegooid die ik zelf niet heb uitgekozen.

arjenZH
arjenZH18 jan. 2016 - 21:32

En wanneer begrijp jij eens dat de zwijgende meerderheid van de Nederlandse bevolking zich steeds meer doodschaamt voor Wilders en zijn tokkie aanhang.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 21:35

Blijkbaar continu opgehitst door die blonde haatzaaier op sociale media, beste peterh.:)

peterh2
peterh219 jan. 2016 - 5:57

Geef even jullie adressen door aan het COA, kan daar een mega-AZC neergezet worden. Dan piept u wel anders, uw buren zullen u dankbaar zijn...

arjenZH
arjenZH19 jan. 2016 - 9:41

@peterH Is het nou echt teveel gevraagd van jou en die andere bezorgde burgers om je te verplaatsen in mensen die huis en haard hebben verlaten om vreselijk oorlogsgeweld te ontvluchten? Wat zou je er zelf van vinden als je zelf in het buitenland opgesloten zou worden, want een potentiele aanrander? Zijn we helemaal gek geworden hier in Nederland? En ja, wat mij betreft mag er een AZC komen in ons dorp.

peterh2
peterh219 jan. 2016 - 11:32

[Wat zou je er zelf van vinden als je zelf in het buitenland opgesloten zou worden, want een potentiele aanrander?] . Zolang onze regering de 'goeden' niet van de 'kwaden' weet te scheiden neemt het draagvlak zienderogen af. Lang is ons voorgehouden dat er geen enkel risico was maar die zeepbel is wel doorgeprikt. . De primaire taak van de regering is om haar eigen bevolking te beschermen en daar faalt ze in, de 'echte vluchtelingen' zijn inderdaad het grootste slachtoffer want als de rotte appels echt uitgezet zouden worden zou er veel meer draagvlak zijn voor degene die overblijven.

Mark Gh
Mark Gh18 jan. 2016 - 19:03

Ah, promotie voor Wilders. Dat was alweer een tijdje geleden. . Als je van hem af wilt moet je stoppen met hem aandacht geven.

1 Reactie
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 22:40

Niet mee eens. Bijna iedereen op deze website komt al in verzet wat betreft deze ontzettend smaakloze video: mooi zo en bravo aan alle anti-Geert Wilders verzetsstrijders van Nederland!

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard18 jan. 2016 - 19:02

Spanje heeft al besloten dat Hollandse tokkietestosteronhufters, kortom alle Hollandse mannen tussen 13 en 85 jaar, bij aankomst in Spanje direct op zullen worden gesloten. Ze kunnen hun vakantie daar vieren, maar dan wel onder elkaar, veilig binnen een betonnen omheining. Men heeft in Spanje genoeg van die klojoos met losse handjes die er de stranden en discotheken onveilig maken met hun dronkemansgebral, vechtpartijen, verbale daar-moet-een-piemel-in aanrandingen en grijpgrage tengels die hun vrouwen komen verkrachten.

[verwijderd]
[verwijderd]18 jan. 2016 - 18:54

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Instaatsteller
Instaatsteller19 jan. 2016 - 2:13

Man, je bent net Mohammed, een profeet!

PocoPoco
PocoPoco19 jan. 2016 - 7:22

Asielzoekersstichting?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen18 jan. 2016 - 18:53

Het liefst inclusief 3e generatie mannelijke vluchtelingen en gelukszoekers uit Indonesie, te beginnen met wilders zelf. Want zoals hij zelf ooit meldde, het aantal generaties doet er niet toe.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie218 jan. 2016 - 21:40

Haha goeie.

MeneerdeWit
MeneerdeWit18 jan. 2016 - 18:53

Hoewel ik niks van populist Wilders moet hebben, heeft hij hier wel ergens een punt alleen zou ik daar een duidelijke nuancering in aan willen brengen. Het punt is dat mensen die hier een asiel aanvraag doen gewoon op goede en gedegen wijze gecontroleerd moeten worden en dat ze niet "de straat" op mogen zolang dat onderzoek hangt. We moeten gewoon op voorhand weten wat we binnenhalen. En dan heb ik het niet over het feit dat mensen Moslim zijn, maar het feit dat er heel wat rotte appels (criminelen, oorlogsmisdadigers, etc.) onder de vluchtelingen blijken te zitten. Zijn ze echter eenmaal geklaard dan zijn ze wat mij betreft vrij om te staan wat ze willen.

3 Reacties
arjenZH
arjenZH18 jan. 2016 - 21:37

Ik stel voor dat jij zelf bij je eerste volgende reis naar het buitenland ook eerst preventief opgesloten wordt voordat je daar straat op mag. Je zou immers weleens een crimineel en of verkrachter kunnen zijn.

Instaatsteller
Instaatsteller19 jan. 2016 - 2:26

Dus iedereen op deze planeet moet blijven waar die is, opgesloten worden en grondig bekeken worden of het wel veilig genoeg is om deze of gene vrij te laten. Schiphol als 1 grote gevangenis. Wat een compleet idioot wereldbeeld.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 jan. 2016 - 11:00

[Hoewel ik niks van populist Wilders moet hebben, heeft hij hier wel ergens een punt..] Inderdaad, wilders heeft exact 1 punt, niet meer. Die punt staat boven de tweede letter van zijn achternaam.

peterh2
peterh218 jan. 2016 - 18:48

Dit soort dingen lijken nu erg vergezocht maar als er nog een paar 'incidenten' als Keulen plaatsvinden kan dit straks best mogelijk zijn. Niemand had een jaar geleden voor mogelijk gehouden hoe dit uit de hand zou lopen. Geen enkele regeringsleider zegt het hardop maar men zal alles doen om de stroom af te schrikken, dan kiezen de meeste alleenstaande jonge mannen voor een ander land en houden we alleen de gezinnen en echte vluchtelingen over.

4 Reacties
arjenZH
arjenZH18 jan. 2016 - 21:22

Het lijkt niet alleen vergezocht, maar het is het ook. Ik heb zelden zo'n schandelijk voorstel gehoord van een Nederlandse politicus en U moet zich er diep, diep voor schamen dat u het nog verdedigt ook. De is stemmingmakerij die veel te ver gaat. Ik heb er geen woorden voor.

Instaatsteller
Instaatsteller19 jan. 2016 - 2:40

'Geen enkele regeringsleider zegt het hardop maar men zal alles doen om de stroom af te schrikken' Onzin, meerdere politici willen de vluchtelingenstroom indammen maar gaan niet aan mensenrechten morrelen. Vrijheid betekent helemaal niks voor de pvv.

peterh2
peterh219 jan. 2016 - 6:09

Ik verdedig het niet, het lijkt me nu ook erg ver gaan: . Tegelijkertijd had niemand een jaar geleden kunnen bedenken hoe dit uit de hand zou lopen, maatregelen die nu algemeen geaccepteerd zijn waren een jaar geleden ondenkbaar. . Als er nu een aanslag of 'Keulen' in ons land gebeurd kan het heel hard gaan, je ziet nu dat steeds meer mensen in opstand komen tegen een AZC in de buurt. Na een groot incident kan het zomaar zijn dat de omgeving eist dat de jonge mannen niet meer onbegeleid buiten komen en dan heb je defacto het voorstel van Wilders uitgevoerd...

Bob Moon
Bob Moon19 jan. 2016 - 21:59

Ik ben tegen. Veels te duur. Chip geven aan die lui en tot ontploffing laten brengen door software te geven aan slachtoffers die ze onderweg menen te grazen te kunnen nemen.

Donostia2
Donostia218 jan. 2016 - 18:47

Eindelijk eens een goed, werkbaar plan van Greet. Gewoon eens wet- en regelgeving handhaven. Zolang niet 100% duidelijk is wie er hier binnengetrokken zijn, lijkt me safety first een prima maatregel. Het is veiliger voor de vluchteling, de asielzoeker, de gelukszoeker, en niet zo fijn voor de meegereisde criminelen uit Noord Afrika. Had al veel eerder moeten gebeuren.

3 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 21:32

Dag Donostia, Gaat u elke dag gehoorzaam en zonder enige tegenspraak marcheren achter uw grote messiah?.:) Ik heb net het Nieuwsuur reportage over Geldermalsen gezien en kom eindelijk oog in oog met sommige van zijn blijkbaar fanatieke PVV aanhangers, die blijkbaar alles op sociale media zomaar overneemt, waar of niet waar of zeer waarschijnlijk meestal slechts met halve waarheden: ontzettend griezelig hé.

Stiek
Stiek18 jan. 2016 - 23:30

"Gewoon eens wet- en regelgeving handhaven." Onschuldige mensen opsluiten, kun je dan misschien even aantonen waar, en in welke wet dit toegestaan en/of gepropageerd wordt?? Naar mijn weten is dit juist ten strèngste verboden! Tenzij we zojuist fullblown Orwelliaans gegaan zijn?!..

joke1975
joke197520 jan. 2016 - 1:22

En even voor de goede orde. Dat "werkbare" plan van Greet zit wel even anders in elkaar. Dat stuk van safety first verzin je er namelijk zelf bij. Het gaat niet om safety first. Het gaat niet om kijken wat voor vlees we in de kuip hebben. Het gaat erom om alle mannen gewoon op te sluiten. Voor hoe lang? Geen idee, dat zegt hij er niet bij. Zoals hij het zegt in ieder tot de grenzen dicht zijn en er geen nieuwe bij komen. Wat hij er daarna mee gaat doen? Niemand die het weet. Misschien over die dichte grens keilen? Hij wil niet screenen. Hij wil geen mannelijke vluchtelingen op straat. En sorry hoor, dat kan niet als je de wet- en regelgeving gaat handhaven; het opsluiten van onschuldige mensen (en dat is iedereen waarvan de schuld niet bewezen is en nee, de uitspraak van Wilders dat het testosteron bommen zijn telt niet als bewijs) is namelijk tegen de wet.

blues boy
blues boy18 jan. 2016 - 18:46

http://www.sociosite.org/pictures/wilders_mijn_kramp.jpg

Uilenspiegel
Uilenspiegel18 jan. 2016 - 18:43

Wat een door en door zieke geest heeft die man. Kan niet iemand hem ontoerekeningsvatbaar laten verklaren?

Brave Hendrik2
Brave Hendrik218 jan. 2016 - 18:40

Tjonge, de blonde armada weer in de bocht! De één schiet kinderen met sociaal-democratische aspiraties preventief dood, de andere - de bewonderde, de veelgeprezene, de bewierookte, de tovenaarsleerling, de anempatische, de geverfde - wil asielzoekers preventief levenslang opsluiten. En elke vergelijking met het fascisme is uit den boze. Snel, vlug graaf me een kuil om snikkend in te vallen.

1 Reactie
Bob Moon
Bob Moon19 jan. 2016 - 22:12

Levenslang is veels te duur. En waar heb je t over met : " De één schiet kinderen met sociaal-democratische aspiraties preventief dood,"?

Joop2
Joop218 jan. 2016 - 18:24

"Zo gaat Wilders komend weekend in Spijkenisse ‘verzetsspray’ (een lichte, legale variant op pepperspray) uitdelen aan vrouwen, waarmee potentiële aanranders zouden moeten worden besproeid." Potentiële aanrander....Dus dan heb je nog niks gedaan maar voor de zekerheid toch maar sprayen? Volgens deze website is dat zowat elke blanke man van middelbare leeftijd, belast met de erfzonde van racisme en slavenhouderij. Ben benieuwd wanneer ik de eerste bus in mijn gezicht krijg.....PFFFFFF

1 Reactie
yoyo2
yoyo218 jan. 2016 - 23:03

Niet "elke blanke man ...etc." , maar misschien wel elke knul - rood, wit of zwart - die ongevraagd en ongewenst op minder dan een Keulse armslengte komt van een dame die daar niet van gediend is. Beetje kleurstof erin en morgen kunnen wij ze zo van de straat plukken.

Robles
Robles18 jan. 2016 - 18:07

[Voor de duidelijkheid: het gaat dus om het opsluiten van onschuldige mensen die nog niet eens van een vergrijp beschuldigd zijn.] Dat is op zich geen argument. We hebben in de maatschappij ook zoiets als preventief fouilleren.

1 Reactie
arjenZH
arjenZH18 jan. 2016 - 21:28

Ik stel ook voor om uzelf preventief op te sluiten, want u zou weleens een asielzoekerscenrum kunnen aanvallen of een raadsvergadering kunnen verstoren.

jahoor2
jahoor218 jan. 2016 - 17:39

Meneer heeft weer een beetje aandacht nodig. Hoe laag kan je zinken. en dat allemaal om stemmen te winnen. (hij gelooft zijn eigen verhaal niet eens). Loser Dat iemand deze vent nog serieus neemt. Ik lach me nu al kapot om de reacties die gaan volgen onder dit artikel. Get a life.

hugo bergveen
hugo bergveen18 jan. 2016 - 17:34

Zou dit een vondst van Bosma zijn, nu die de handen weer vrij heeft?

Hell You
Hell You18 jan. 2016 - 17:33

Pyromaan Wilders.

JoopSchouten2014
JoopSchouten201418 jan. 2016 - 17:30

Griezel.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos18 jan. 2016 - 17:27

En Rutte heeft vast geen zin om iets te doen met een rood stuk vlees. Wegkijker.

Gino66
Gino6618 jan. 2016 - 17:22

Hoe geloofwaardig is deze man met testosteronbom Dion Graus aan z'n zijde? Hoe geloofwaardig is deze man met al die strafbladen binnen z'n fractie?

2 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*18 jan. 2016 - 21:46

Dag Gino66. En zijn tekstschrijver/spindocter met name Martin Bosma wilt onlangs zelfs de nieuwe Tweede Kamervoorzitter worden: hahaha, in wat soort wereld wonen deze PVV'ers, ik vraag me wel af. Denken ze echt dat Nederlanders in het algemeen echt zo dom zijn, oh mijn hemel. :). Gelukkig maar is het toch mevrouw Khadija Arib van de PvdA geworden = een grote overwinning voor tolerant, fatsoenlijk, weldenkend en goedwillend Nederland, wat mij betreft. Ik heb op die avond meteen een glasje champagne gedronken, om haar en om Nederland te proosten. Een fijne avond.

Alabama2
Alabama219 jan. 2016 - 0:05

Als het aan de domme nederlanders had gelegen: . http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4226042/2016/01/17/Gewone-burger-kiest-niet-voor-Khadija-Arib-PvdA.dhtml

IJsbrant
IJsbrant18 jan. 2016 - 17:14

laten we de rug recht houden en de man geen aandacht geven op dit forum

1 Reactie
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*19 jan. 2016 - 21:17

Beste IJsbrant, Wij (ik sowieso) moeten (moet) elke dag juist *inverzetkomen* wat betreft Geert Wilders met zijn pro-Israel, anti-Eu, anti-Europa, anti-asielzoekers/oorlogsvluchtelingen, anti-moslims, anti-islam, anti-andersdenkenden, anti-allochtonen, anti-immigranten en anti-gastarbeiders extreemrechtse propaganda. Mijn petje af aan Joop.NL Vara, die enige website van Nederland, die regelmatig serieuze en inhoudelijke artikelen en opiniestukken plaatsen, wat betreft deze gevaarlijke populistische en nationalistische politicus van de PVV = een ontzettend belangrijk waardevol bijdrage aan de hele Nederlandse samenleving, wat mij betreft. Beste de hele Joop.NL VARA team, chapeau, bravo en heel erg bedankt!. Met veel groeten en een heel fijne avond, uit de hoofdstad van Nederland, Just een Amsterdammer.