Dat de grote blonde leider er niet vies van is om nepnieuws te verspreiden, weten we maar wat hij in een interview met de Duitse ARD doet gaat alle perken te buiten. Hij stelt dat politicus Pim Fortuyn (LPF) vermoord is door een ‘radicale moslim terrorist’. Het fragment is hieronder te zien. Op sociale media verbazen velen zich over de uitspraak die overduidelijk en bewijsbaar onjuist is.
Hier het fragment waarin Wilders bij Duitse tv beweert dat Fortuyn door radicale moslim is vermoord, Volkert van der G kom er maar in…. pic.twitter.com/tz07eseZtE
Het echte verhaal – dat heel Nederland inmiddels kent – is dat Fortuyn vermoord is door de extremistische autochtone Nederlander Volkert van der G. en dat hij in 2003 tot 18 jaar cel veroordeeld is daarvoor. Sinds mei 2014 is Van der G. voorwaardelijk op vrije voeten. Waarom Wilders de aanslag in de schoenen van een moslim zou willen schuilen, moge gezien de ideologie van de PVV duidelijk zijn.
De woordvoerder van Wilders laat aan RTL weten dat hij eigenlijk Theo van Gogh zou bedoelen en zich ‘vergiste’. Het is niet duidelijk waarom hij dan net voor de vergissing ‘de held die er was voordat ik mijn partij oprichtte’ zegt, waarin hij lijkt te refereren aan de politiek. Ook ging het gesprek daarvoor duidelijk over Fortuyn en de LPF.
De PVV-leider lijkt in deze dubieuze zaak een Conway te doen. KellyAnne Conway is een adviseur van Amerikaanse president Trump – het grote voorbeeld van Wilders – en staat er om bekend vaak ‘vergissingen’ te maken. Zo verdedigde zij de moslimban van haar president met een aanslag door moslims die nooit plaats heeft gevonden. Later zei zij ook zich ‘versproken te hebben’.
Of Trump – de leermeester van Wilders zelf – die onlangs in een toespraak leek te verwijzen naar een aanslag in Zweden die nooit plaats heeft gevonden. Toen er ophef ontstond over zijn uitspraak zei de Amerikaanse president dat hij de stijgende criminaliteits- en verkrachtingscijfers bedoeld had die volgens Fox News te wijten zijn aan vluchtelingen maar in werkelijkheid meer te maken hebben met de manier van aangifte doen in het land.