Joop

Wilders 'vergist' zich op Duitse tv: 'Fortuyn vermoord door radicale moslim'

  •  
26-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
wilders
Dat de grote blonde leider er niet vies van is om nepnieuws te verspreiden, weten we maar wat hij in een interview met de Duitse ARD doet gaat alle perken te buiten. Hij stelt dat politicus Pim Fortuyn (LPF) vermoord is door een ‘radicale moslim terrorist’. Het fragment is hieronder te zien. Op sociale media verbazen velen zich over de uitspraak die overduidelijk en bewijsbaar onjuist is.
Hier het fragment waarin Wilders bij Duitse tv beweert dat Fortuyn door radicale moslim is vermoord, Volkert van der G kom er maar in…. pic.twitter.com/tz07eseZtE
— Martijn vander Zande (@vanderzande) 26 februari 2017
Het echte verhaal – dat heel Nederland inmiddels kent – is dat Fortuyn vermoord is door de extremistische autochtone Nederlander Volkert van der G. en dat hij in 2003 tot 18 jaar cel veroordeeld is daarvoor. Sinds mei 2014 is Van der G. voorwaardelijk op vrije voeten. Waarom Wilders de aanslag in de schoenen van een moslim zou willen schuilen, moge gezien de ideologie van de PVV duidelijk zijn.
Het hele interview is hier te bekijken.
Update 18:45
De woordvoerder van Wilders laat aan RTL weten dat hij eigenlijk Theo van Gogh zou bedoelen en zich ‘vergiste’. Het is niet duidelijk waarom hij dan net voor de vergissing ‘de held die er was voordat ik mijn partij oprichtte’ zegt, waarin hij lijkt te refereren aan de politiek. Ook ging het gesprek daarvoor duidelijk over Fortuyn en de LPF.
De PVV-leider lijkt in deze dubieuze zaak een Conway te doen. KellyAnne Conway is een adviseur van Amerikaanse president Trump – het grote voorbeeld van Wilders – en staat er om bekend vaak ‘vergissingen’ te maken. Zo verdedigde zij de moslimban van haar president met een aanslag door moslims die nooit plaats heeft gevonden. Later zei zij ook zich ‘versproken te hebben’.
Of  Trump – de leermeester van Wilders zelf – die onlangs in een toespraak leek te verwijzen naar een aanslag in Zweden die nooit plaats heeft gevonden. Toen er ophef ontstond over zijn uitspraak zei de Amerikaanse president dat hij de stijgende criminaliteits- en verkrachtingscijfers bedoeld had die volgens Fox News te wijten zijn aan vluchtelingen maar in werkelijkheid meer te maken hebben met de manier van aangifte doen in het land.

Meer over:

politiek, nepnieuws, nieuws, pvv,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (87)

Rinus58
Rinus581 mrt. 2017 - 19:24

Waar hebben wij het over , een slip of de tong . Geeft niet , wij zijn allemaal wel eens moe en vergissen is menselijk . Wie zich daar niet in herkent is hypocriet en heeft boter op zijn hoofd . Dat het Theo van Gogh moest zijn , oké het zij vergeven . Maar nu weer overgaan tot de orde van de dag "Punt" .

johannn2
johannn227 feb. 2017 - 15:23

Ach, niets verontrustends. Gewoon aftakeling. .

johannn2
johannn227 feb. 2017 - 14:23

Deze uit de wereld en de werkelijkheid teruggetrokken levende figuur verliest steeds meer het contact met de realiteit. Hij vervreemdt. Hij begint duidelijk haperingsverschijnselen te vertonen, de zaken door elkaar te halen, heeft concentratieproblemen. .

1 Reactie
johannn2
johannn227 feb. 2017 - 14:26

vervolg Hij vermijdt niet voor niets discussieprogramma's en kritische vragen stellers. Hij zou die toets niet (meer) kunnen doorstaan. .

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 feb. 2017 - 12:50

Wilders vergist zich niet, hij imiteert, Trump en woordvoerder, dat zie je als een inktzwarte vlek om zich heen grijpen, Le Pen heeft ook de media als zondebok ontdekt zo bleek afgelopen weekend. Wilders had al geen trek in debatten, het lek buit hij nu ook alleen maar uit om zich aan de verkiezingscampagne te onttrekken en vooral zielig te doen, is dat nou de onverschrokken held waarvoor hij zich uitgeeft? Ik krijg de indruk dat hij het voorbeeld van Fortuin misbruikt om zich daarmee te kunnen identificeren in verband met het lek dat boven water is gekomen, al weet ik dat niet zeker omdat ik de context van het vraaggesprek niet ken en eerlijk gezegd interesseert het me niet maar hij zou dat kunnen uitbuiten als de verkiezingsuitslag tegenvalt en nog meer te haatzaaien omdat een marokkaan in het geding is.

joloe
joloe27 feb. 2017 - 12:10

Het is toch zo makkelijk om iemand aftebranden, goed doet Wilders het bij voorbaat nooit wat dat betreft loop Nederland vol met mensen die het wel weten en overal een oplossing voor hebben.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 feb. 2017 - 16:32

Wat een vreemde reactie: Als er nu een iemand is, die vindt dat anderen het nooit goed doen en die het wel denkt te weten en overal een "oplossing" voor meent te hebben, dan is dat Wilders!

Poezenmens
Poezenmens27 feb. 2017 - 11:07

Trump heeft het, Le Pen heeft het, Wilders heeft het. Die onnatuurlijke blonde haardos. Dus kan het geen toeval meer zijn. Door overmatig gebruik van waterstofperoxide erodeert de hersenpan, zodat ernstige beschadiging aan de hersenen optreedt. "Blond ist das neue Braun," zoals de Duitsers het trio voortreffelijk hebben geduid.

3 Reacties
Daniel Blank
Daniel Blank27 feb. 2017 - 11:55

Op uiterlijkheden iemand aanpakken.....lijkt mij niet echt handig als wij deze drie personen voor racisten uitmaken.... Wat een blunder zeg.

Molly Sweet2
Molly Sweet227 feb. 2017 - 13:11

Goh, wat grappig.

Poezenmens
Poezenmens27 feb. 2017 - 16:06

@ Daniel Blank Je uiterlijk veranderen in een blonde blauw-ogige Ariër is inderdaad niet echt handig.

peter e
peter e27 feb. 2017 - 11:00

[Wilders ‘vergist’ zich op Duitse tv..] Dit was geen vergissing maar enkel een waterstofperoxide trip.

Puin Ruimer
Puin Ruimer27 feb. 2017 - 10:43

Deze verspreking is het gevolg van 'uitputting' door de stress waaronder hij nu al meer dan 10 jaar leeft. Dag in dag uit op de toppen van je kunnen balanceren houdt niemand vol, zelfs Wilders niet. De zichtbare aftakeling bij Geert doet me denken aan die van Hitler vlak voor de val van Berlijn als alles verloren is en Adolf de schijn van het tegendeel wil ophouden. De PVV heeft geen toekomst al halen ze dertig zetels. En niemand beter dan Wilders beseft dat omdat hij op de grenzen van zijn eigen fysieke mogelijkheden zal stuiten. Zonder Geert is er geen PVV. Deze verspreking is het signaal dat het met hem bergafwaarts gaat en de PVV zal daarna volgen.

Earl Johnson
Earl Johnson27 feb. 2017 - 10:17

Het zou aannemelijker zijn dat het een foutje was als het een 'spur of the moment' reactie was. Hij is uitgebreid ingegaan op het verhaal van Fortuijn, dus heeft hij het verhaal voorbereid. Zeer slimme manier om campagne te voeren zonder echte debatten te voeren. Gooi een zware leugen de lucht in en stuur er een bericht achteraan dat het een foutje was. Laat de media de rest doen.

RU486
RU48627 feb. 2017 - 9:39

Als je na de dood van Fortuyn in het ontstane gat van de teloorgang van de LPF springt en je hersenen alleen nog maar vol zitten met Islam, moslim, Islam moslim.... dan is het niet zo vreemd dat de bom op enig moment gaat barsten en je dit soort dingen gaat roepen. De man, wilders, is een lopende en sprekende DSM-V

Libertain
Libertain27 feb. 2017 - 9:27

De regelgeving van PVV: 1e regel: Wilders vergist zich nooit. 2e regel: indien Wilders zicht vergist, geldt weer regel nr. 1

1 Reactie
Zandb
Zandb27 feb. 2017 - 11:10

Wilders heeft inmiddels duidelijk gemaakt, dat hij zich "vergist" heeft. Een gevalletje "beroepsdeformatie" zullen we maar door de vingers zien....... Ook al is Wilders, Wilders, niets menselijks is hem vreemd. Integendeel.

Vuurrood
Vuurrood27 feb. 2017 - 9:27

Ach, Wilders en een "vergissing". Behalve de hardcore meeschreeuwers gelooft dat toch niemand!

Bouwman2
Bouwman227 feb. 2017 - 8:58

Ik ben toch bang dat hier slechts sprake is van politieke zelfmoord.

seniorg
seniorg27 feb. 2017 - 8:03

Aangezien niet alleen Wilders, maar ook een groot deel van zijn aanhang, een moeizame verhouding heeft met de waarheid, zal dit 'feit' dus uiteindelijk zijn plaatsje op internet krijgen. En vervolgens zal het niet lang duren of ook dit complot (het verdoezelen van de islamitische identiteit van Fortuyns moordenaar) kan worden bijgezet in de strijd tegen 'hullie' in Den Haag. Hij mag niet al te intelligent zijn, slim is Wilders wel.

6 Reacties
Voice
Voice27 feb. 2017 - 8:53

Niet alleen Wilders heeft moeizame verhouding tot de waarheid, dat heeft elke politicus en dus ook zijn/haar aanhang. Elke politicus, laat onwelgevallig data betreffende hun idealen weg of liegen gewoon. Maakt niet uit, daarom wordt de politiek en politici ook zo uitgekotst door het merendeel van de bevolking. Politici zijn leugenaars, alleen wil de ene met leugens iets anders bewerkstelligen dan de ander. Maar liegen doen ze allemaal. Daarom zeg ik, stem niet meer op een politicus of partij, maar ga over tot een directe democratie, waarin mensen zelf kunnen stemmen over onderwerpen. Men zegt vaak, dat politici weten waarover ze praten. Kan kloppen maar ook al weten ze dingen dan nog kunnen ze tegen of voor stemmen puur uit electoraal of machtsbeluste motieven en dus niet rationeel of ethisch motieven. Dus stem op partijen die de parlementaire democratie willen afschaffen en willen overgaan op een directe democratie!

Erik20
Erik2027 feb. 2017 - 10:03

Een islamitische moordenaar past beter bij hun denkbeelden, ik zie die "vergissing" met Theo van Gogh vaker voorbijkomen. Ik denk dat het niet eens bewust is, wat het misschien wel erger maakt. Daaruit blijkt dat het gewoon heel diep zit waardoor feiten verwateren. Zoals bv in kleinere mate van belangrijkheid veel mensen onterecht denken dat de term "negerzoenen" is afgeschaft door protesten van anti zwarte piet activisten... terwijl daar totaal geen sprake van was. Toch zie ik mensen dat vaak gebruiken in discussies over "de Nederlandse Identiteit"

Zandb
Zandb27 feb. 2017 - 11:19

Voice: Politici zijn mensen en mensen liegen. En met directe verkiezingen zijn er nog veel meer mogelijkheden om de kluit te belazeren.

Draconisch
Draconisch27 feb. 2017 - 11:35

@Voice Directe democratie. Natuurlijk. Ik moet er niet aan denken dat die miljoenen mensen die liever Boer zoekt vrouw kijken dan een verkiezingsdebat volgen direct invloed krijgen op zaken waarvan zij geen snars (willen) begrijpen. Als je wilt geloven dat alle politici liegen, dan liegen ze inderdaad ook. Het is een verderfelijke kijk op de realiteit. De op zichzelf gerichte burgers verwachten onterecht van politici dat zij hun persoonlijke sores wel even zullen wegnemen. Zonder oog voor andersdenkenden; het gaat immers om winnaars en verliezers. Samenleven is er niet meer bij. Sommige van deze ego-partijen noemen zich zelfs liberaal. Ze hebben werkelijk géén idee. Na de ontzuiling van Nederland graaft men zich in het eigen gelijk in. Alleen de eigen waarheid telt nog. En deze waarheid moet hardop gezegd worden! Zij die gelijk hebben zullen het land wel eens eventjes terugveroveren op hen die dat blijkbaar niet hebben. Alle verworvenheden waar het écht om gaat in onze samenleving worden in rap tempo door deze beeldenstormers afgebroken. Het lijkt inmiddels niets meer uit te maken of iemand al dan niet de aantoonbare waarheid verkondigt. We zijn razendsnel aangeland in het post fact check tijdperk. Je kunt als nationaal-populist werkelijk alles roepen wat je bedenkt; het zal door het stemvee onvoorwaardelijk als de waarheid geaccepteerd worden. Feiten negeren, beweren dat iedereen liegt, dat onwelgevallig nieuws fake is, het is voor deze fascistoïde lieden zo gebruikelijk dat ze erin zijn gaan geloven. Zij hebben hun eigen afbraakwaarheid gecreëerd.

Voice
Voice27 feb. 2017 - 13:16

Zandb, "Politici zijn mensen en mensen liegen. En met directe verkiezingen zijn er nog veel meer mogelijkheden om de kluit te belazeren." Hoezo kan een Zwitserland er dan al meer dan 100 jaar mee uit de voeten?

Zandb
Zandb28 feb. 2017 - 8:15

Voice: Als u het Zwitserse model bedoelt, als u het over "directe democratie heeft", dan is dat natuurlijk daar natuurlijk maar een slap aftreksel van. Daarbij is Zwitserland wel een geheel ander land dan Nederland. Op de vraag die u stelt, mag u zelf antwoord geven. Ik heb geen idee of dat werkt in Zwitserland

JStokx
JStokx27 feb. 2017 - 6:15

Iedereen kan zich weleens vergissen. Moslim-terrorist of milieu-terrorist.

3 Reacties
Doofenschmirtz
Doofenschmirtz27 feb. 2017 - 8:42

Vergissen of vergassen, het lijkt ook allemaal zo op elkaar, die woorden.

theoswg
theoswg27 feb. 2017 - 8:57

Verkeerd gelezen : Wilders heeft aangegeven dat hij Theo van Gogh bedoelde, dus niet over het soort terrorist. Dat zou een beter smoesje zijn geweest.

Mark Huysman
Mark Huysman27 feb. 2017 - 10:03

Jij zou er ook niet raar van opkijken als hij zou beweren dat 9/11 het werk was een aantal doorgeradicaliseerde milieu-activisten?

Piet de Geus
Piet de Geus27 feb. 2017 - 2:28

Is het echt zulk groot nieuws dat Wilders in de war is? Dat wisten we al lang, net zoals we weten dat zijn filter bubbel alleen maar kleiner wordt.

Lucas Kuipers
Lucas Kuipers27 feb. 2017 - 0:41

Wat zal ie blij zijn om niet door het land te motten baggeren Stemp VV Ah Alexandr, P wil de leiding wel aanpakken; als Syb niet wil heet het Ha ./ Maar wat een blamage Geert; kun je toch nog wel goedmaken ergens; dat zijn zo 8 zetels. Waarom heeft men het snel eens een keer wel over herstel van gezonde marktwerking in de fin. dienstverlening, dat sind mal leckere frikadelle ./

Puin Ruimer
Puin Ruimer27 feb. 2017 - 0:02

Geert is helemaal van het padje en kan waan en realiteit niet meer scheiden. Voor ieder probleem heeft hij slechts een oorzaak: de moslims hebben het gedaan. Ook de achteruitgang in de peilingen komt door de islam.

1 Reactie
adriek
adriek27 feb. 2017 - 8:42

Dat hij moeite heeft met realisme is al jaren bekend. Hoe kun je huilie huilie spreken van een 'Tsunami van vluchtelingen' terwijl het gaat om 1 vluchteling op zo'n 400 Nederlanders? Hoe kun je spreken van 'grenzen dicht' terwijl er minstens een miljoen vrachtwagens per jaar over diezelfde grenzen gaan en in elk daarvan een terrorist kan zitten? Hoe kun je Syrische vluchtelingen van terrorisme beschuldigen terwijl alle(?) terreuraanslagen door terroristen uit andere landen komen, en meestal zelfs geboren in het land waar ze de aanslag plegen. Wilders benoemt dan wel problemen, maar benoemt ze verkeerd, en zijn oplossingen zijn onzinnig en meestal onhaalbaar. Hij leeft al jaren in een droom (nachtmerrie).

Cave Canem
Cave Canem26 feb. 2017 - 22:28

De waarheid is dat Nederlandse media jarenlang bewust hebben verzwegen dat de moordenaar van Fortuyn een radicale moslim van Marokkaanse afkomst was. Volkert van der G. was een nickname en een fotomontage van een in werkelijkheid uit Saoedi Arabië afkomstige salafist die namens enkele hier niet nader te noemen moskeeën een staatsgreep voorbereidde in ons land. En u denkt nog steeds dat de dader een radicale dierenactivist uit Harderwijk was. Nepnieuws. Trap er niet in. Stem PVV.

2 Reacties
OlavM
OlavM27 feb. 2017 - 1:11

@ Cave Canem: Helaas, jouw verhaal is zelfs nog te zwak en doorzichtig om door te kunnen gaan voor "alternatief feit". :)

adriek
adriek27 feb. 2017 - 8:43

Klinkt zo onwaarschijnlijk dat het wel waar moet zijn.

ElChe
ElChe26 feb. 2017 - 21:51

Beginstatus van dementie? https://www.alzheimer-nederland.nl/dementie/herkennen-symptomen/symptomen

MarjoleinS2
MarjoleinS226 feb. 2017 - 21:25

Als je je 1. Vergist want dan kan dat natuurlijk een keer gebeuren, al is het een zeer gevoelige vergissing voor zowel de nabestaanden van Pim Fortuyn als de nabestaanden van Theo van Gogh. 2. Vergist maar, alvorens de vergissing te begaan Pim Fortyun het voorwerp is voor jouw als politieke held, niet alleen als persoon maar ook met zijn partij de LPF, en hiernaar refereert, wijs je op een link tussen de bedreigingen aan het adres van Geert Wilders en de moord op Pim Fortyun. Dan lijkt een vergissing niet echt voor de handliggend. Aan de andere kant kan ik me ook niet voorstellen dat Geert Wilders denkt hiermee weg te komen, en bewust het risico loopt om publiekelijk af te gaan. Wordt het tijd om ons zorgen te maken over zijn onderscheidend vermogen of eventueel zijn geheugen? Dit soort fouten kan je je nl als politicus niet permitteren.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman27 feb. 2017 - 10:16

Je hebt gelijk. Iedereen kan zich wel eens vergissen, ja. Maar we hebben het hier over een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de recente geschiedenis. En bovendien een gebeurtenis die voor Wilders en zijn aanhang ongeveer even belangrijk is als de kruisiging van Jezus voor de christenen. Hoe kan hij zich daarin vergissen? Heeft hij ze echt niet meer op een rijtje? Kan hij alleen nog maar voor zich uit bazelen door in elke halve zin het woord ‘moslim’ te noemen?

H.Witte
H.Witte26 feb. 2017 - 21:23

Gezien het feit dat de kas bij de PVV leeg is zal Wilders het vooral moeten hebben van free publicity. Het is hem weer gelukt.

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra26 feb. 2017 - 21:11

Dat is wat haat doet met mensen. Helder nadenken lukt dan niet meer.

6mei2002
6mei200226 feb. 2017 - 20:59

@ Witte Muis Vergissen is menselijk hoor. Wie is eigenlijk FortUIN ?

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood27 feb. 2017 - 9:25

Fortuin is de spreekwoordelijke vergissing van het begrip "voortuin".

OlavM
OlavM1 mrt. 2017 - 1:26

@ Witte Muis: Fortuin is de échte achternaam (dus in het bevolkingsregister), en niet Fortuyn.

Nigtevecht2
Nigtevecht226 feb. 2017 - 20:58

We maken allemaal denk ik wel eens een foutje zoals een verspreking. De kans dat Wilders de Duitsers hiermee wou misleiden lijkt me nihil. Tenslotte weet hij als geenander dat het toch wel in de Nederlandse media zou komen, dus een intentionele misleiding kan je uitsluiten.

1 Reactie
OlavM
OlavM27 feb. 2017 - 1:02

@ Nigtevecht: Nee hoor, gezegd is gezegd. In Duitsland. En denk je nu echt dat de Duitsers correcties in Nederland volgen?

Boris Beobachter
Boris Beobachter26 feb. 2017 - 20:28

Het lijkt overduidelijk me dat Wilders zich vergist. Dat Van der G. de lafhartige moordenaar van Fortuyn is, is bij een zo breed publiek bekend, dat hij (Wilders) meer schade oploopt door deze vergissing dan voordeel. Ik geloof ook niet dat hij Van der G. verwart met de moordenaar van Van Gogh, ondanks de ziekelijke fascinatie voor geweld van beide zieke geesten. Overigens lijkt het mij dat beide moordenaars, gegeven hun motieven, ook de moord van hun vakbroeder hadden kunnen plegen. Dus wat is het probleem?

3 Reacties
OlavM
OlavM27 feb. 2017 - 0:59

@ Boris Beobachter: Het probleem is dat je niet begrijpt of wil begrijpen dat Wilders' zogenaamde verspreking prima past in zijn anti-moslims-hetze. Zo 'n "alternatief feit" dat hij heeft afgekeken van de door hem zo bewonderde herr Trumpf in de VS.

Boris Beobachter
Boris Beobachter27 feb. 2017 - 9:06

OlavM: mijn betoog was nou net dat Wilders door deze vergissing meer schade oploopt dan dat hij ermee wint. Naast zijn belang om moslims te beschadigen heeft hij er namelijk ook belang bij zijn (al dan niet vermeende) betrouwbaarheid te bewaken. Overigens verzet mijn postmodernistische inborst zich tegen formuleringen als: 'je wilt niet begrijpen'. Ik neem graag kennis van de mening van anderen, zonder aan te nemen dat ook maar iemand de waarheid in pacht heeft. Daarom ook mijn afkeer van extremisten als Van der G. en van B.

Vuurrood
Vuurrood27 feb. 2017 - 9:30

Boris: Weet jij zeker dat jij een "beschouwer" bent en geen "goedprater"?

GMatth52
GMatth5226 feb. 2017 - 20:28

De berichtgeving van Herr Wilders voor de Duitse TV betreffende de moord op Fortuyn is zeker "onzorgvuldig" te noemen. Enfin, Duitse journalisten zullen waarschijnlijk hun huiswerk "gründlich" verrichten, dus Wilders staat er weer gekleurd op bij de oosterburen. Een charlatan was hij al. Nu legt hij zelf zijn hoofd op het hakblok, door direct aantoonbare leugens te verkondigen. Na een gestage opkomst (sinds 2004) een nog snellere afgang. Ga zo door, Herr Wilders, zou ik zeggen.

hphilippens
hphilippens26 feb. 2017 - 20:15

Het barst overal van de verwarde mannen.

Hek de Goot
Hek de Goot26 feb. 2017 - 20:13

Pim is vermoord door een linkse milieuactivist. Degenen die toen op tafel dansten werden zeer verbeeldend door het genie Komrij omschreven in het gedicht 'De politicus'. Moet dan altijd onbewust aan Ad Melkert denken maar ik weet niet of dit nog binnen de huisregels past want ik kan er natuurlijk volkomen naast zitten. Ben ook maar een homo sapiens nietwaar?

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2017 - 22:22

@ Hek de Goot Merkwaardig genoeg blijf je zelfs na dit soort uitspraken stug doorgaan met het in de schoenen schuiven van de moord op Fortuyn bij politieke tegenstanders. Leugenachtig gedrag en gevaarlijk. Want niemand danste op tafel bij de moord op Fortuyn. Maar met dit soort reacties wordt wel bijgedragen aan een sfeer van tegenstellingen waarin geweld gemakkelijk kan ontstaan. Wat stel jij jezelf voor bij verdere discussie? Moet ik nu jou medeverantwoordelijk maken voorde moorden van Breivik? Voor de moord op Jo Cox? Voor het geweld in Duitsland tegen vluchtelingen? Voor het geweld tegen moskeeën in Nederland? Ik moet altijd aan wilders denken als een linkse politicus wordt vermoord. Is dat logisch?

Mostafa
Mostafa26 feb. 2017 - 19:48

' Vergist' of verblibd door haat ?!

ikdus2
ikdus226 feb. 2017 - 19:16

voor de xenofobe volksdeel blijft hij toch de onheilsprofeet ongeacht wat hij doet of zegt.

3 Reacties
ikdus2
ikdus226 feb. 2017 - 19:17

de= het

Nigtevecht2
Nigtevecht226 feb. 2017 - 20:57

Xenofobie: 1. angst voor het contact met vreemden 2. angst voor alles wat vreemd of ongewoon is Zelf ben ik niet bang voor vreemden of dingen die ongewoon zijn, maargoed, als je daar een angstig gevoel van krijgt, kan je daar voor de rest toch vrij weinig aan doen? Vind je mensen met een sociale fobie ook "sukkels" omdat ze bang zijn voor sociale interactie?

polygoonjournaal
polygoonjournaal1 mrt. 2017 - 16:27

daar zorgen gexenofoobten vaak zelf wel voor dat ze door anderen er xenofoob van worden. het vervelende is hier dat als je allerlei nieuwszaken die juist aangeven dat die xenofoben het toch niet zo verkeerd zien, dan wordt of je bericht niet geplaatst of erger nog een ban. Zo rollen ze vaak hier de moderatoren op Joop. Je mag alles zeggen als het maar in het straatje past. De (statisische) waarheid dat veel misdaden door niet-autochtonen gepleegd worden wordt hier altijd weerlegd, terwijl dat voor vele mensen de realiteit is. Mijn moeder heeft het afgelopen jaar 2 keer met misdaad te maken gekregen, een insluiping waar ze de daders betrapte, 2 getinte heren, en een portemonnee gerold door aller waarschijnlijk Roma, verklaarde de politieagente die de aangifte opnam, omdat er al een paar waren gesignaleerd die bekend stonden voor deze daden.

Indisch4ever
Indisch4ever26 feb. 2017 - 19:16

Wilders dreigt weer: https://twitter.com/i/web/status/835918270742028290 #hoedan

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens27 feb. 2017 - 7:33

Ik heb die link een paar keer moeten lezen om er zeker van te zijn dat deze tekst inderdaad van wilders is: Hé linkse elitaire losers geniet van mijn verspreking, maar we gaan Nederland wel heel snel deislamiseren en dat is geen verspreking! Dat is dan ook dom en onbeschoft. Die tweet laat twee dingen zien: Wilders is niet alleen in oorlog met de islam maar ook met links. Voor Rutte nieuw want dan is de PVV toch echt een rechtse partij. Extreem rechts zelfs. Er is geen enkele reden om begrip te hebben voor wilders en de PVV aanhangers. Voor mensen die je uitschelden hoeft dat niet. Het is meer een stimulans op PVV uit te sluiten en te mijden.

jahoor2
jahoor226 feb. 2017 - 19:14

Over die treinkaping van toen hoor je hem nooit. Ook over pedofilie in de katholiek kerk niet of de corruptie in Limburg. Want 'ons' zelf doet nooit wat fout natuurlijk.

Kees Stop
Kees Stop26 feb. 2017 - 19:00

Trap er niet in mensen. Wilders weet echt wel het verschil tussen een islam- en een christen fundamentalist met een obsessie voor het milieu. Ondanks het feit dat reli's er een puinhoop van maken, met naar believen mensen afknallen is er immers praktisch geen verschil tussen Volkert, Breivink, Bouyeri e.d. Wilders is er weer in geslaagd de aandacht op zichzelf te vestigen. Wel te hopen dat er niet weer religieuze slachtoffers vallen om democratische verkiezingen te ondermijnen.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer226 feb. 2017 - 18:53

Hij is overduidelijk nog wat verstrooid na alle veiligheidslekken rond zijn persoon.

Wittemuis2
Wittemuis226 feb. 2017 - 18:50

Wat deed Wilders eigenlijk in Duitsland? onbewaakt althans omringd door een dienst die niet capabel volgens hem bleek te zijn.

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz26 feb. 2017 - 18:33

Een verspreking, natuurlijk. Maar wel eentje die heel kwalijk is. Hij verbindt opeens zijn eigen angst aan een niet gebeurd feit. Waarmee hij Duitsland een rad voor ogen draait. Niet erg fraai, zo vlak voor de verkiezingen. Het gaat er bij mij niet in dat Wilders zich hier verspreekt, of toch, maar zich in elk geval niet corrigeert nadat hij het gezegd heeft.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 feb. 2017 - 17:56

Alternative facts, zoals altijd is de wens de vader van de geachte, hij had het gewoon liever gehad dat Fortuyn inderdaad door een moslim was gedood, dan zou hij in die tijd al snel de grootste zijn geworden,

adriek
adriek26 feb. 2017 - 17:55

Tiip voor Geert: op het eiland Utøya in Noorwegen is in 2011 ook iets gebeurd, daar kun je ook nog wel een vergissing of twee over maken.

OlavM
OlavM26 feb. 2017 - 17:46

Nu is Wilders niet in zijn eerste leugen gestikt, maar dit is wel een heel flagrante. Past prima in zijn hetze tegen moslims. Hij is idolaat van Trump, en daarvan neemt hij dus veel over. Zoals het tot "fake news" verklaren van feiten die je niet bevallen, en zelf "fake news" of "alternatieve feiten" creëren. We kunnen niet genoeg waarschuwen tegen dit hellend vlak richting totalitair politiek gedrag, zoals ook in de VS al geruime tijd gaande is.

StHuck
StHuck26 feb. 2017 - 17:38

Na und? Menselijke en begrijpelijke vergissing. Hij heeft er geen enkel voordeel mee. Hij verwisselt bij de inspiratie van de uitvoerder van de moord Fortuijn met van Gogh. Van Gogh, Hirsi Ali, Fortuijn, en Wilders zelf zijn en waren allen tegelijkertijd doelwit op gebied van doodsbedreigingen vanuit extreem linkse als extreem islamitische hoek.

12 Reacties
Wittemuis2
Wittemuis226 feb. 2017 - 18:45

Menselijk en begrijpelijk? Meen je dit nu echt? Hij heeft het stokje van Fortuin overgenomen en dan zoiets zeggen, oh vergissinkje, maakt het uit. Hij is zeker ook niet veilig om nu campagne te voeren?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 feb. 2017 - 18:56

[Na und? Menselijke en begrijpelijke vergissing.] Je bedoelt ofwel schouderophalend ongeïnformeerd of een complete leugen. Voor een politicus is beide onaceptabel, voor een burger alleen het tweede.

H.Witte
H.Witte26 feb. 2017 - 19:01

Naief.

Mark Huysman
Mark Huysman26 feb. 2017 - 19:16

[Hij heeft er geen enkel voordeel mee.] Natuurlijk heeft hij er wel voordeel bij want hij wil de indruk wekken dat alle kwaad in de wereld veroorzaakt wordt door moslims. Net als Trump/ Conway met hun gelul over aanslagen door moslims die nooit plaats hebben gevonden.

DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2017 - 19:53

@ StHuck Als we jouw benadering gebruiken op een vergelijkbare manier dan heeft Breivik in opdracht van wilders gehandeld en zo ook de moordenaar van Jo Cox. Net zoals een hele reeks extreem rechtse aanslagen toegeschreven kunnen worden aan het terroristisch netwerk van de PVV. Gelukkig gaan de meeste mensen op een meer integere manier met de waarheid om dan wilders, de PVV en de PVV-aanhang.

Tom Meijer
Tom Meijer26 feb. 2017 - 20:22

Schiet op zeg. Neem een ander in de maling.

StHuck
StHuck26 feb. 2017 - 21:15

Allen. Ik snap dit schoolvoorbeeld van een lapsus (zoek dat eens op) wel. Als je bedreigd wordt zoals hij vanuit zowel extreem-linkse als extreem-islamitische hoek snap ik deze beslist Freudiaanse verspreking wel. De man wordt dag in dag uit bewaakt tegen deze dubbele dodelijke dreiging. Het zegt slechts iets dat het voor hem weinig uitmaakt of het om de hond of de kat gebeten wordt in deze context van bedreigd leven. Dat betekent geenszins dat ik Wilders politiek, en nog meer, zijn rabiate afkeer van de islam deel. Islam, ook in gemiddelde vorm zeker orthodox te noemen, verdient voor mij zoals ze zich op verschillende punten doet gelden, net als vroeger het toen nog overwegend orthodoxe christendom vanuit zowel liberale als progressieve hoek, in diverse vormen harde kritiek en satire. Wilders gaat daarin veel te ver, en zeker m.b.t. van zijn "oplossingen". Daarmee verdient hij als uitgesproken tegenstander van iedere vorm van geweld, ook herhaald richting zijn aanhang, begrip dat hij onder de dodelijke dreiging die hij al jaren ondergaat begrip bij een lapsus als deze. Ik herhaal: Hij heeft er geen enkel voordeel bij, in tegendeel. Maar er was dus niets mis geweest als hij had gezegd dat Theo van Gogh vermoord werd door een extremistische moslim, Hirsi Ali en hijzelf door dezelfden bedreigd werden, en dat Fortuijn precies als hij en andere genoemden uit zowel extreem linkse als islamitische hoek bedreigt werden en worden.

GMatth52
GMatth5226 feb. 2017 - 21:23

StHuck: "Na und? Menselijke en begrijpelijke vergissing. Hij heeft er geen enkel voordeel mee. Hij verwisselt bij de inspiratie van de uitvoerder van de moord Fortuijn met van Gogh. Van Gogh, Hirsi Ali, Fortuijn, en Wilders zelf zijn en waren allen tegelijkertijd doelwit op gebied van doodsbedreigingen vanuit extreem linkse als extreem islamitische hoek. " U heeft het over bedreigingen. Als je kijkt naar feitelijk gepleegde aanslagen in Nederland: - 2002: moordaanslag op Pim Fortuyn; - 2004: moordaanslag op Van Gogh; - 2004: aanslag op islamitische school in Eindhoven (Omroep Brabant 03-12-2004); - 2009, 30 april: aanslag Karst T. op koninklijke familie en feestvierders in Apeldoorn (8 doden inclusief de dader); - 2010, moskee Dordrecht beschoten (Het Parool 12-10-2010); - 2011, 9 april: schietpartij door Tristan van der V. in Alphen aan den Rijn, 6 doden inclusief de dader, 17 gewonden (art. "Schietpartij in Alphen aan den Rijn", Wikipedia; Volkskrant 20-02-2017); - 2015, 10 oktober: aanslag met vuurwerkbommen op AZC in Woerden; - 2016, 27 februari: aanslag met brandbommen op moskee in Enschede, waar op dat moment tientallen bezoekers aanwezig waren onder wie kinderen (Wij blijven hier! 24-03-2016; De Volkskrant 27-10-2016). In dit rijtje is één aanslag gepleegd door een islamitische extremist: de moord op Van Gogh. Nu is elke aanslag er 1 te veel. Maar de grootste dreiging gaat uit van extremisten (rechts of links) uit de autochtone, blanke bevolkingsgroep. Zou Wilders dit wel weten?

StHuck
StHuck27 feb. 2017 - 0:22

@GMatth52 Je laat het structurele geweld binnen de islamitische gemeenschap, naast die naar buiten, en dan bedoel ik niet alleen de vele extreem-islamitische terreur, maar ook de straatterreur, de seksuele agressie, e.a. in Nederland en Europa weg. Was je die vergeten?

OlavM
OlavM27 feb. 2017 - 0:47

StHuck: [....verdient hij als uitgesproken tegenstander van iedere vorm van geweld, ook herhaald richting zijn aanhang, begrip .....] Dat is blabla. Wilders is in werkelijkheid helemaal geen tegenstander van "iedere vorm van geweld". Met zijn haatzaaierij heeft hij heel veel geweld aangemoedigd, zoals aanslagen op moskeeën. De plegers blijken meestal geïnspireerd door Wilders' hetzerige uitspraken. En toon maar eens aan dat bedreigingen tegen Wilders uit "extreem-linkse" hoek zouden komen (wat je er ook onder mag verstaan). Dat is een loze kreet. Daarvoor is die ene moordenaar van Pim Fortuyn volstrekt onvoldoende, wat diens politieke overtuiging ook mag zijn (geweest).

Mark Huysman
Mark Huysman27 feb. 2017 - 8:01

[Je laat het structurele geweld binnen de islamitische gemeenschap, naast die naar buiten, en dan bedoel ik niet alleen de vele extreem-islamitische terreur, maar ook de straatterreur, de seksuele agressie, e.a. in Nederland en Europa weg] Als je zo begint laten we dan ook de sexuele en andersoortige bedreigingen vanuit rechts Nederland in de mix gooien. De piemelroepers, de ZP-‘activisten’ op social media, de PVV-aanhangers die vrouwen met een andere mening met verkrachting bedreigen, etc. Daarnaast: die zgn ‘straatterreur’, het is natuurlijk de vraag in hoeverre dat met de islam samenhangt. Is het zo dat naarmate jongeren orthodoxer zijn ze lastiger gedrag op straat vertonen?

Vuurrood
Vuurrood27 feb. 2017 - 9:33

En dat kan StHuck natuurlijk bewijzen. Echt wel!

Cliff Clavin
Cliff Clavin26 feb. 2017 - 17:37

Ik schreef het eerder: de neergang van de PVV en haar leider is zich aan het voltrekken, onomkeerbaar - dit is wel ontluisterend. Hoe kon dit nu gebeuren? (1) Geert is wanhopig en in de war. Hij haalde de moorden op Fortuijn en van Gogh door elkaar, in zijn blinde haat tegen de Islam. In zijn hoofd zijn de dingen (zeg maar: 'moslims', en 'links') versmolten geraakt, gemengd; (2) Hij meent werkelijk zijn zaak sterker te maken door het bewust verspreiden van leugens op kleine podia (de WDR is een regionale zender). Het mag menigeen verbazen: ik houd het vooralsnog op mogelijkheid (1).

3 Reacties
Break on through
Break on through26 feb. 2017 - 20:01

"... de neergang van de PVV en haar leider is zich aan het voltrekken, onomkeerbaar." Zou zo maar eens kunnen. PVV stemmen heeft echt weinig kans en nut. Enige serieuze kans is over rechts maar daar is ook zeer weinig animo. VVD sluit PVV uit. VNL sluit PVV uit. FvD? SGP? Gaat helemaal fout voor de PVVstemmer. Een stem op de PVV is een weggegooide stem.

Kerja
Kerja26 feb. 2017 - 20:06

Ach - je haalt zelf de ARD en de WRD door elkaar. Is u ook 'wanhopig en in de war'? Of gelden voor moreel superieuren als u andere regels?

Cliff Clavin
Cliff Clavin27 feb. 2017 - 12:24

@ Kerja (26/2, 21:06u) - er stond aanvankelijk WDR in het stukje (jij zelf spreekt van WRD, die bestaat niet). Dat is later gecorrigeerd. WDR staat voor 'West-Deutscher Rundfunk', het is de regionale TV-zender voor Noordrijn-Westfalen. ARD is het landelijke, eerste Duitse net. Ik weet waarover ik spreek, jij denkelijk niet. Kijk, ik ben als policor-man in mijn ivoren toren bijzonder goed op de hoogte van het wereldgebeuren. Verder vind ik het interessant dat je nu de berichtgeving van de Duitse staatsomroep wél serieus neemt (Wilders ook, kennelijk, anders trad hij daarvoor natuurlijk niet op, wegens al dat nepnieuws van die linkse bolwerken, weetjewel?). Curieus dat je verder totaal niet op de inhoud van mijn stukje ingaat, hoewel dat tekenend is voor het onbenul en de angsten aan de rechterkant. Ik ben kalm en intelligent. Jij ook?