Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders in quarantaine na besmetting beveiliger

  •  
15-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Debat over coronamaatregelen in Tweede Kamer

© DEN HAAG - Geert Wilders (PVV) tijdens het plenair debat in de Tweede Kamer over de over de ontwikkelingen rond de corona-uitbraak. ANP BART MAAT

Geert Wilders meldt op Twitter dat een arts hem opdracht heeft gegeven tot zaterdagavond in thuisquarantaine gegaan. De PVV-oprichter is onlangs in de buurt geweest van een medewerker van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging die positief is getest op het virus. De politicus wordt al jaren beveiligd omdat hij doelwit is van islamistische extremisten.
Schermafbeelding-2020-10-15-om-10.31.12
Wilders nam woensdag nog deel aan het debat over het coronavirus in de Tweede Kamer en werd daar door PvdA-leider Lodewijk Asscher aangesproken op het onverantwoorde gedrag van zijn kiezers die zich massaal niet aan de coronamaatregelen houden. Bij de Algemene Politiek Beschouwingen eind september stelde Wilders nog dat een tweede golf uitbleef.
Eerder ging VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in zelfquarantaine na verschijnselen. Tot nu toe is, voor zo ver bekend, geen van de leden van het parlement en kabinet besmet geraakt met het virus.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.