Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders en zijn extreemrechtse vrienden openen de aanval op de vrije pers

  •  
09-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5201 keer bekeken
  •  
wilders

Verscheidene Nederlandse journalisten mogen niet aanwezig zijn bij een toespraak die Geert Wilders later deze maand geeft in Hongarije. De organisatie van CPAC Hungary die blijkbaar uit sneeuwvlokjes bestaat, heeft de verslaggevers laten weten dat ze niet worden toegelaten bij de bijeenkomst, omdat CPAC een “no wokezone” is.

“Een beroerd voorteken dat een partij die zegt voor vrijheid te staan alleen journalisten toelaat die het met de eigen partij eens zijn”, schrijft Jan Paternotte (D66) op X. Volgens extreemrechts-watcher Chris Aalberts is de journalistenhaat “al jaren staande praktijk op de rechterflank”.

CPAC Hungary biedt op 25 en 26 april in Boedapest een podium aan een groot aantal extreemrechtse leiders, onder wie de Hongaarse premier Viktor Orbán, Santiago Abascal (VOX, Spanje) en Tom van Grieken (Vlaams Belang, België). Het zijn stuk voor stuk politici die net als Wilders een hekel hebben aan de persvrijheid omdat ze niet tegen kritiek kunnen.

Een minder bekende spreker op CPAC Hungary is de Amerikaanse complotdenker en neonazi Jack Posobiec, die verscheidene malen antisemitische tweets plaatste. Wilders noemde de uitnodiging voor de bijeenkomst “een grote eer”.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.