Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Wilders deed racistische minder-Marokkanen oproep weloverwogen

  •  
05-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wilders300_21.jpg
PVV-leider nu bang voor vervolging ... Wil nu alles weten over privéleven officieren van justitie
De alom verfoeide ‘minder, minder, minder’-oproep van PVV-leider Geert Wilders tijdens de gemeenteraadsverkiezingavond blijkt allerminst een slip of the tongue. Uit een mailwisseling van de PVV-voorman, die De Telegraaf bezit, blijkt dat het om een weloverwogen oproep ging. Wilders zou even hebben getwijfeld, maar uiteindelijk door partijgenoot Martin Bosma zijn overgehaald de uitspraak – die hij eerder al op een markt had gedaan – te herhalen. Zijn klapvee was bovendien vooraf geïnstrueerd om vooral en masse ‘minder’ te scanderen.
De oproep tot minder Marokkanen is hem op veel kritiek komen te staan. Talloze PVV’ers stapten op omdat ze niet langer met hem geassocieerd willen worden. Door heel Nederland werden acties opgezet om de politicus voor de rechter te krijgen. Uit een mailwisseling die De Telegraaf in handen heeft, blijkt dat Wilders er nu serieus rekening mee houdt strafrechtelijk vervolgd te zullen worden.
De PVV-voorman is naarstig opzoek naar alle te vinden informatie over het privéleven van de twee officieren van justitie, die de duizenden aangiften tegen Wilders onderzoeken en uiteindelijk zullen beslissen of hij vervolgd moet worden. In de mailwisseling draagt hij een medewerker op:
Google ze s.v.p. Wil alles van ze weten van heden, verleden, politieke affiniteit, lidmaatschappen hockeyclub, eerdere zaken die ze behandeld hebben, schoonmoeders die ze hebben, de hele santenkraam etc. etc. etc.
Voor de verdediging heeft Wilders strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops in de arm genomen. Hoe hij dat gaat betalen moet nog blijken; zijn vorige proces bekostigde hij voor een deel met donaties van sympathisanten en van de Amerikaanse geldschieter Daniel Pipes. Tijdens dat proces besefte Wilders dat hij een rechtsbijstandsverzekering heeft, welke ook een groot deel van het proces dekte. Het is onbekend wat hij vervolgens met het overgeschoten geld van de donateurs heeft gedaan.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (45)

msj_meijerink
msj_meijerink5 jun. 2014 - 6:15

Langzaam wordt stukje bij beetje het net rond Geert steeds kleiner, voornamelijk door eigen handelen (of door dat van zijn spin-dokter Martin Bosma). Ik ben zeer benieuwd wanneer de volgende 'spontane roeptoeterij' komt en vooral: wat zal die inhouden! Blijft het bij 'die vermaledijde linkse rechters in Nederland' of gaat hij nog wilder(s) om zich heen zwaaien?

JoopSchouten2014
JoopSchouten20145 jun. 2014 - 6:15

Min mannetje.

Joop den Uil
Joop den Uil5 jun. 2014 - 6:15

hij zal de rechter wel vertellen dat het een cabaret voorstelling was waar hij qua grofheid Hek en de Jong de loef wilde afsteken... ik ben argwanend tov de zgn uitgelekte email ... koren op de molen voor de media , maar dat zou ik toch eerst maar eens uitzoeken

blues boy
blues boy5 jun. 2014 - 6:15

http://www.fruttekoek.nl/images/geert-wilders_huilie.jpg

wvdstraat
wvdstraat5 jun. 2014 - 6:15

Alle Nederlandse overheidsinstantie zouden een disclaimer aan hun correspondentie moeten toevoegen: "In our democracy idiots are allowed, but not approved of" of zo iets.....

Dehnus
Dehnus5 jun. 2014 - 6:15

JOngens geef die zak patat toch niet zo veel aandacht. Door hem elke keer zo in het nieuws te zetten doe je precies wat een politicus wil. Maakt niet uit van welke partij, maar de Carrière politicus gelooft niet in slechte reclame. Ook deze Minder stunt was ook precies daarom uitgekiend. Gewoon negeren en laat hem maar schreeuwen.

meijerlahn
meijerlahn5 jun. 2014 - 6:15

Tsja, Bosma de Wildersfluisteraar, de echte kwade genius van de PVV: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/35/Bundesarchiv_Bild_146-1968-101-20A,_Joseph_Goebbels.jpg/266px-Bundesarchiv_Bild_146-1968-101-20A,_Joseph_Goebbels.jpg

Klerck
Klerck5 jun. 2014 - 6:15

Scripted reality heet dat tegenwoordig.

frankie50
frankie505 jun. 2014 - 6:15

De suggestie dat hij naarstig opzoek is naar informatie over het privéleven van de twee officieren van justitie lijkt mij nu deze mailwisseling in het openbaar is verschenen een conclusie waar hij helemaal achter kan gaan staan, ik zou dan toch graag eerst willen weten wie dan precies de Telegraaf aan deze mailwisseling heeft geholpen! Artikel 131: Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, tot enig strafbaar feit of tot gewelddadig optreden tegen het openbaar gezag opruit, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of geldboete van de vierde categorie.

malou3
malou35 jun. 2014 - 6:15

Wilders onderneemt niks ongecontroleerd. Alles doet hij met voorbedachte rade en met vooropgezet plan. Het kiezen van een tweedekamer envelope voor zijn 'persoonlijke PVV opinie' m.b.t. SA, was daar ook voorbeeld van. Zichzelf als 'politicus' verschuilend achter de gehele tweedekamer en feitelijk dus ook achter mij, als stemmer en de Ned. moslims en Marokkanen die ook niet gestemd hebben op de PVV. Laf en achterbaks, zo komt dat over.

JandeBoer2
JandeBoer25 jun. 2014 - 6:15

"Wilders deed racistische minder-Marokkanen oproep weloverwogen" Dit bewijst dat Wilders echt wel kan nadenken. Hij kan de zaken prima overwegen.

RosaLange
RosaLange5 jun. 2014 - 6:15

De man is heel weloverwogen bezig met de afbraak van de Nederlandse samenleving: bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten, sociale onrust aanwakkeren, leefbaarheid ondermijnen, oplossingen voor sociale problemen tegenhouden. Hier een website tegen Polen, daar het voorstel voor een kopvoddentax, soms wat collegapolitici beledigen, en nu 'minder minder' laten scanderen. Dat is de sfeer waarin dit soort types gedijen en dat is de sfeer die koste wat kost aangewakkerd en gehandhaafd moet worden.

hartpine
hartpine5 jun. 2014 - 6:15

Wilders heeft weer eens een stinkbom afgeworpen. Het moge toch duidelijk zijn dat hij van alle integere partijleden af wil, omdat door de onstuimige groei van zijn partij een deelname in een volgend kabinet vrijwel onontkoombaar wordt. Ik kan me vergissen, maar regeringsdeelname is iets dat Wilders absoluut niet wil. Lekker "BOEH" roepen vanaf de zijlijn is alles wat hij ambieert.

whmulder
whmulder5 jun. 2014 - 6:15

Wilders....een totaal doorgedraaid en gestoord persoon, en dit heeft NL als een soort bestuurder, dit is een grote schande...en zeker ook niet te vergeten zijn KLAPVEE......(STEMVEE)...die hier ook voor verantwoordelijk voor zijn.

1 Reactie
malou3
malou35 jun. 2014 - 6:15

In het land der blinden is eenoog koning...

mees.
mees.5 jun. 2014 - 6:15

Intimidatie van het Openbaar Ministerie...kan niet,hoort niet. Een politicus die zoiets doet....onvoorstelbaar,Berlusconipraktijken

1 Reactie
hjager
hjager5 jun. 2014 - 6:15

Een voorbedrukt aangifte formulier wat het OM uitbracht mag ook niet. Als ik GW was kwam ik bij een rechtszaak niet opdagen.

seniorg
seniorg5 jun. 2014 - 6:15

Moeten we hier nog wat van vinden? Mijn moeder adviseerde mij altijd mij niet te schamen voor anderen maar hooguit voor mezelf. Dat werkt niet in dit soort gevallen want ik schaam mij diep dat dit hier mogelijk is. Nog erger is dan dat zijn piratenaanhang zich telkens als dit soort idioterieën zich voordoet zich enthousiast achter hun 'vervolgde' heiland schaart. In dat licht pleit ik voor een wat verfijnder kiesrecht. Als je echt te stom ben voor deze wereld, stem dan maar niet. Zijn er overigens geen regels die het mogelijk maken om gebleekte Fluimen uit de Kamer te gooien?

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten5 jun. 2014 - 6:15

Goed idee. Zo ben ik voor een kiesrecht waar alleen de netto belastingbetaler mag stemmen. Al die paupers die willen over de portemonnee van een ander die wel hard werkt. [/sarcasme] Of zullen we dat maar niet doen?

[verwijderd]
[verwijderd]5 jun. 2014 - 6:15

Gelukkig is het de Telegraaf maar, dan is het in ieder geval niet waar..

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten5 jun. 2014 - 6:15

Haha, exactly my thoughts. De Telegraaf, geciteerd op de Joop. Dat ik dat mag meemaken. Dat kan in de krant.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jun. 2014 - 6:15

Intimidatie van het Openbaar Ministerie ???? Waar haalt u dat vandaan Als beschuldige zou ik ook graag willen weten wie tijdens het proces het woord voeren en welke achtergrond ze hebben en asl ik het zelf niet zou doen dan verwacht ik dat van mijn advocaat. Goede voorbereiding is het halve werk! Als je tegenwoordig een sollicitant hebt dan google je haar/hem ook ( uitzonderingen daargelaten) heeft niets maar dan ook niets met intimidatie te maken, maar gebruik maken van de middelen die je nu terbeschikking hebt.

3 Reacties
Gogol
Gogol5 jun. 2014 - 6:15

"...gebruik maken van de middelen die je nu terbeschikking hebt. " Zoals ad hominem aanvallen van de tegenstander, chantage, indirecte bedreigingen, etc. etc. De officieren van justitie zijn precies dat: officieren. Twee personen die een functie uitvoeren. De functie is hetgeen Blonde Oppersmurf tegen tekeer mag gaan, zoveel hij wil. De personen achter de functie zijn in dit hele proces irrelevant.

arieroos
arieroos5 jun. 2014 - 6:15

[Als beschuldige zou ik ook graag willen weten wie tijdens het proces het woord voeren en welke achtergrond ze hebben en asl ik het zelf niet zou doen dan verwacht ik dat van mijn advocaat. Goede voorbereiding is het halve werk!] Aha. En waar is die voorbereiding dan precies voor nodig, volgens jou ? Dat kan niet voor de rechtszaak zelf zijn. Immers, bij een rechtszaak is de identiteit van de aanklager of advocaat geen argument. Het is niet zo, dat iemand vrijgesproken kan worden omdat de aanklager nu toevallig Pietje heet. Volgens mij is er dan maar 1 andere noodzaak voor die voorbereiding, en dat is het ofwel chanteren, ofwel zwartmaken in de media van de openbare aanklagers. Dat zijn beide zaken, die onze rechtsstaat behoorlijk frustrerenm, dus ik neem aan dat jij dat niet bedoelt. Maar wat bedoel je dan wel ?

FransAkkermans1947
FransAkkermans19475 jun. 2014 - 6:15

Weet u zeker dat uw uw advocaat uw verzoek in het privé-leven van een officier of rechter te gaan snuffelen niet naast zich neerlegt?

Paul22
Paul225 jun. 2014 - 6:15

Dus hij wil privézaken gebruiken tegens justitiemedewerkers? Wat zijn dit voor maffiapraktijken?

1 Reactie
tinus1969
tinus19695 jun. 2014 - 6:15

Mooi voorbeeld vabn framing. Ik vermoed namelijk, dat Wilders op zoek is naar redenen voor wraking. Dat is juridisch aanvaardbaar -en het klinkt in ieder geval een stuk neutraler. Zie de eerdere rel bij het eerdere Wilders-proces -toen het dineetje van Schalken met Jansen leidde tot problemen voor Schalken: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/02/raadsheer-schalken-neemt-ontslag-na-schandalige-behandeling-tijdens-zaak-wilders/ http://www.nrc.nl/stevendejong/2011/07/06/raadsheer-schalken-zal-nooit-zijn-gelijk-kunnen-halen-reacties-op-interview-vernietigend/

hvwrd
hvwrd5 jun. 2014 - 6:15

Vorige week lagen Bosma en Wilders volgens onder andere Joop.nl nog ernstig in de clinch....en nu zou Wilders naar Bosma geluisterd hebben ?

2 Reacties
longlivemokum
longlivemokum5 jun. 2014 - 6:15

Wanneer zal de heer Martin Bosma trouwens opstappen voor zijn rol in deze affaire (als het verhaal volgens de Telegraaf vandaag tenminste klopte)?. Iemand van de PVV moet toch verantwoordelijkheid nemen wat betreft deze politieke *blunder* die een soort *aardverschuiving* onlangs heeft veroorzaakt in de hele Nederlandse samenleving.

pietdeg2
pietdeg25 jun. 2014 - 6:15

Het is bekend dat Wilders en Bosma geen vriendjes zijn maar dat Wilders de diensten van Bosma wel prima kan gebruiken.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jun. 2014 - 6:15

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
longlivemokum
longlivemokum5 jun. 2014 - 6:15

Beste Erwin, Goededag. Als de OM toch niets doet ondanks meer dan 5.000 aangiftes in heel Nederland (ja hoor, ik herhaal, voor alle duidelijkheid; meer dan vijf duizend aangiftes + ongeveer 15.000 klachten via die antidiscriminatie hotline blijkbaar) door Nederlanders van alle achtergronden en afkomsten, na *minder minder minder* dan moet het Nederlandse Marokkaanse gemeenschap zelf echt in actie komen b.v. door een vreedzaam optocht (met toestemming van die betrokkende gemeentes natuurlijk) op een zaterdag te organiseren in alle grote steden in ons land. Ik zal er zeker zijn uit solidariteit met mijn medeburgers van Marokkaanse afkomst en wie weet, misschien ook tienduizenden andere weldenkende en goedwillende Nederlanders, samen met mij. Groetjes en wens ik u een heel fijn Pinksterweekend.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos5 jun. 2014 - 6:15

Huh? En waarom kan je je dat dan niet voorstellen?

JoopSchouten2014
JoopSchouten20145 jun. 2014 - 6:15

Je hebt 'letterlijk' gelijk Erwin. Wat voor mij meetelt, en van doorslaggevend is, zijn de bedoelingen van Wilders' uitspraken zoals deze. Hij voedt de geest van sufferds met generalisaties. De wet zou rekening moeten houden met negatieve sociale gevolgen van 'gekozen leiders'. ... Ik bekijk dingen graag eerst heel klein. In dit geval zoals in een gezin en wij zijn gezinsleden.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa5 jun. 2014 - 6:15

Geachte OM, rechter, politici en media. De meningsuiting is een gezonde maatschappij heeft geen muren als grenzen, maar de meningsuiting heeft wel een dak boven de kop die de burgers en het land beschermen tegen alle soort onrecht.

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten5 jun. 2014 - 6:15

Tja, ik weet niet hoor. Ik vind nog steeds dat gekwetste gevoelens geen goede begrenzing zijn voor de vrijheid van meningsuiting. Voor je het weet zit heel het land aan de prozac wegens lange tenen en geclaimde kwetsgevoelens. Dat moeten we niet willen met zijn allen. De vrijheid van meningsuiting houdt wat mij betreft op waar wordt opgeroepen tot geweld.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten5 jun. 2014 - 6:15

''dan moet het Nederlandse Marokkaanse gemeenschap zelf echt in actie komen b.v. door een vreedzaam optocht (met toestemming van die betrokkende gemeentes natuurlijk) op een zaterdag te organiseren in alle grote steden in ons land. Ik zal er zeker zijn uit solidariteit met mijn medeburgers van Marokkaanse afkomst en wie weet, misschien ook tienduizenden andere weldenkende en goedwillende Nederlanders, samen met mij.'' Uitstekend, zo werkt dat in een vrije democratische samenleving. En gelukkig geldt die vrijheid voor iedereen. Dus ook voor Wilders.

2 Reacties
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten5 jun. 2014 - 6:15

Sorry, dit is een reactie op: amsterdammer2013 mokum, do 05 juni 2014

Michiel Online
Michiel Online5 jun. 2014 - 6:15

Ja maar Widlers pakt die vrijheid niet dus hoort hij ook niet in de politiek thuis.

longlivemokum
longlivemokum5 jun. 2014 - 6:15

En gisteren deed hij meer weer *huilie huilie* wat betreft het uitspraak van Le Pen (de vader)? Als sluwe politicus zag hij z'n toestand niet komen toen hij vorig jaar in zee ging met Le Pen (de dochter)?

1 Reactie
malou3
malou35 jun. 2014 - 6:15

Wilders balanceert op het koord van rascisme maarrrr, ook weer niet ál teveel stemmers verliezen! brrr...

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten5 jun. 2014 - 6:15

''Dat weten PVV-stemmers toch ook?'' Wilders zit lang. De PVV als partij doet dat niet. Subtiel verschil. ''Of zijn ze daar volgens jou te dom voor?'' Nee, die snappen dat wel. Ik vind overigens PVV-stemmers niet per definitie dom en ik noem ze niet a priori racist. Dit is een handelswijze, op de Joop nogal gangbaar, die ik in niets vind verschilt van uitspraken als "marokkanen zijn crimineel", om maar eens iets te noemen. Beide levert behalve polarisatie verder weinig op denk ik.

3 Reacties
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten5 jun. 2014 - 6:15

Sorry, dit is een reactie op Sylvia Stuurman: Sylvia Stuurman, zo 08 juni 2014 13:03

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman5 jun. 2014 - 6:15

Als het langst zittende kamerlid een eigen partij opricht zou hij opeens niet meer tot de " gevestigde politieke orde " behoren? Kom nou toch... PVV-stemmers die tegen de gevestigde politieke orde zijn stemmen op de man die daar het langst van iedereen deel van uit maakt! Een stem op de PVV is een stem op Wilders want de PVV heeft maar één lid...

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa5 jun. 2014 - 6:15

''De PVV als partij doet ... Wie zegt dat de PVV een politiek partij is ? Niemand! De PVV is een beweging gesponseerd en gefinancierd door deerden, dat is alles hoor. Over democratie gesproken, moet je echt zich schamen als jij de PVV een politiek partij is. Het is uiteindelijk een gedogen racistische beweging, vinden de Nederlandse moslims.