Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

Wilders, Baudet en de ramp Vera Bergkamp

  •  
22-09-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
7715 keer bekeken
  •  
ANP-445274955

Geert Wilders had een nieuwigheid bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Tot nog toe is er van hoorbare afkeuring of bijval in de Tweede Kamer weinig sprake. Nu bonkten tijdens zijn toespraak de Kamerleden van de PVV een aantal malen op hun tafeltjes zonder dat voorzitter Vera Bergkamp dit wangedrag stopte. Dat kan geen spontane actie zijn geweest. Ze hebben van de grote baas opdracht gekregen een aantal malen bijval te laten horen. 

Wilders' vazallen maakten dit lawaai vlak voor de lunchpauze ook nog een keer om VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans te overstemmen. Zij was net bezig een persoonlijke aanval van Wilders te pareren. Hij had haar betoog zwak en kleurloos genoemd en kwam met het verwijt dat zij haar VVD-inborst heeft ingewisseld voor het slaafs volgen van D66. Daarmee kreeg hij Hermans op de kast. 

Ze herhaalde een verwijt dat ze hem al eerder in het debat had gemaakt: zij was bereid verantwoordelijkheid te dragen en dingen te doen. Wilders zat al een kwart eeuw te schreeuwen vanaf de zijlijn. Daar kwam het gebonk van zijn knechten en opnieuw greep Vera Bergkamp niet in. Het was een botsing tussen PVV light en de echte PVV want Sophie Hermans illustreerde het nemen van die verantwoordelijkheid met strenge maatregelen tegen asielzoekers. Toch was het verschil tussen beiden zonneklaar: de VVD maakt beleid, Wilders maakt amok. Politieke ballen heeft hij niet. Hij is in dat opzicht een eunuch. 

Hij is een eunuch die met persoonlijke aanvallen de debatcultuur in de Tweede Kamer ondermijnt. Hij leidt af van de inhoud. Anders valt hij door de mand. Wat hij zelf anderen aandoet, accepteert Wilders van anderen niet. Toen hij voor de rechter werd gedaagd vanwege zijn ¨minder, minder, minder¨-uitspraken was het huis te klein en hijzelf het slachtoffer van een politiek proces. Nu spant hij zelf zo´n politiek proces aan.

Hij wil het kabinet voor de Hoge Raad halen wegens een ambtsmisdrijf, namelijk schending van een grondwetsartikel waarin volgens hem staat dat de regering de bestaanszekerheid van de burgers moet garanderen. Jammer, het betreffende artikel zegt slechts dat de ministers daarvoor hun best moeten doen. Deze gang naar ons hoogste rechtscollege is onzin, flauwekul, opnieuw een actie zonder ballen. Het gebonk van Wilders' horigen in de Tweede Kamer kan dat niet overstemmen. Als politicus zonder ballen kan hij niet beter. 

Gelukkig is dat helemaal niet erg. Woensdagochtend verklaarde Wilders dat alle Nederlanders – man, vrouw, transgender of wat dan ook – mochten zijn wie ze wilden, tenminste wanneer dat was gegrondvest op een medische verklaring. Ook goed: als eunuch blijft Geert Wilders welkom in de Tweede Kamer zo lang hij voorzitter Bergkamp maar een briefje van de dokter kan laten zien.

Naschrift: Over Thierry Baudet. Het verhaal dat Baudet in de Kamer deed over het College waar Sigrid Kaag studeerde, was bizarre en paranoïde onzin. Iedereen behalve de resten van zijn fractie beseft inmiddels dat er aan de man een steekje los zit. Van intellectueel en politicus is hij verworden tot de profeet van een reactionaire heilsleer. Dat het kabinet onder aanvoering van Sigrid Kaag als reactie de vergaderzaal verliet, is een vorm van jonge katjes verdrinken. Dat moeten ze eens doen als Geert Wilders zijn racistische drek in het midden van de Kamer legt. Maar dat durven de ministers niet. De term 'racistische drek' is van Farid Azarkan. Hij werd door Kamervoorzitter Vera Bergkamp onmiddellijk tot de orde geroepen toen hij deze zeer adequate omschrijving van Wilders gedachtengoed gebruikte. 

Voor het overige ben ik van mening dat het toeslagenschandaal niet uit de publieke aandacht mag verdwijnen en de affaire rond het Groninger aardgas evenmin.

Beluister Het Geheugenpaleis, de podcast van Han van der Horst en John Knieriem over politiek en geschiedenis.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (159)

Mirzas
Mirzas23 sep. 2022 - 7:22

Toch ook even over Kaag. Je kunt heel duidelijk zien dat de woorden haar erg raken. Ik zie een vrouw die uit haar evenwicht wordt getrokken door werkelijk horden met boosaardige, gewetenloze kerels die haar en haar gezin zich met succes onveilig laten voelen. Ook op dit forum krijgt Kaag te pas en te onpas de schuld toebedeeld van alles dat er fout gaat. Rutte is eindverantwoordelijk. Maar krijgt niet half de drek die zij ontvangt. Het is goed dat ze is weggelopen. En het is prachtig dat ze die steun kreeg. De bakken gier die zij bij herhaling over haar persoon krijgt uitgestort zijn ontluisterend om te zien. Ik denk dat ze daaronder gaat bezwijken als het zo doorgaat. Waarschijnlijk met een juichende menigte tot gevolg. Het is genant om te zien hoe mensen zich laten gaan als het om haar gaat. Val haar beleid aan. Maar houd eens op met die aanvallen op de persoon.

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers23 sep. 2022 - 10:13

Deed ie ook bij de vorige D66 leider. Alleen, Kaag speelt het spelletje niet mee.

Bouwman2
Bouwman223 sep. 2022 - 6:33

Wat spijtig dat Vera Bergkamp helemaal niet in het stuk voorkomt. Geef toch geen aandacht aan de beide genoemde Kamerleden, - is de raad- maar ze staan tóch weer vóór op het podium. En dat is eveneens te betreuren. Het debat in de Kamer was mat. De Regering werd na afloop geluk gewenst. Mijns inziens was dat terecht. Want zonder geluk vaart niemand wél.

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje326 sep. 2022 - 14:05

Die felicitaties zijn een goede gewoonte tijdens dit jaarlijkse debat. Net zoals het een goede gewoonte en een kwestie van goed fatsoen is om iemand na zijn of haar maidenspeech te feliciteren.

Molly Veenstra
Molly Veenstra22 sep. 2022 - 21:22

Waarom moet de voorzitter van het parlement eigenlijk een politicus zijn? En dan ook nog eens gekozen worden? Het voorzitterschap van de 2e kamer is een ambacht. Je moet de regels kennen en op de juiste manier toepassen. Lekkere broodjes smeren is ook een ambacht. We gaan de cateraar van het parlement toch ook niet op een democratisch verantwoorde manier kiezen? Daarvoor neemt men gewoon iemand die zijn vak verstaat. En nu zitten we dus met mevrouw Bergkamp. Gekozen door de meerderheid van het parlement. Ongetwijfeld een hele aardige mevrouw, die goed ligt binnen haar partij, maar geen goede voorzitter. Ze kan het niet. Waarom benoemt men voor het voorzitterschap niet een bestuurskundige, die bij voorkeur niet is aangesloten bij een politieke partij maar die wel heel goed weet aan welke regels de parlementariërs zich dienen te houden?

Mirzas
Mirzas22 sep. 2022 - 16:51

Wilders, Baudet, het gaat zoveel over hen. Terwijl ze altijd weer na het startsein dezelfde vogeltjesdans inzetten. Om Twitter in rep en roer te brengen. Wat lukt. En voor je het weet is iedereen in stelling voor de vogeltjesdans, altijd weer dezelfde passen, op dezelfde melodie. Tot de vermoeidheid toeslaat. Dan volgt rust, tot het volgende startsein. Het is niet alleen Baudet zelf. Ik denk dat politici het niet kunnen laten om altijd ook weer mee te dansen om eigen punten te scoren. Kijk mij eens negeren/reageren/pareren. Terwijl het zorgt voor een teloorgang van alles dat nog enige hoop biedt om er nog iets van te maken.

Sonic2
Sonic222 sep. 2022 - 14:17

Ik vond het niet zo verstandig van het kabinet om Baudet meer aandacht te geven als dat hij verdiende. Baudet moet geholpen worden. Je hebt bij de GGZ wel mensen zitten die hem kunnen helpen. Hij zit nu op zijn Twitter ook de slachtoffer kaart te trekken. Die kans heeft de regering hem gegeven. Wilders was zoals Wilders altijd was. Ik denk dat hij in de peilingen gaat stijgen, omdat hij het verwoordde zoals zij het klaarblijkelijk voelen. Ik merk dat het mij steeds meer koud en gelaten laat. Dit land gaat naar de afgrond. En ik ben zo stom en dom om me daar druk over te maken.

8 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 sep. 2022 - 14:24

Nederland is een heel gaaf land met een hoopvolle toekomst.

Zandb
Zandb22 sep. 2022 - 15:06

Sonic Laten we dan eerlijk zijn; er is geen enkele manier waarop je om heen kunt om wat Baudet (of die andere clown, Wilders) zegt en/of doet. Om de mensen die pogen om te redden wat te redden valt af te vallen, dat lijkt me helemaal averechts werken. Want waarom zou u, met uw cynisme, er een handje bij helpen, dat dit land naar de afgrond gaat.

Sonic2
Sonic222 sep. 2022 - 15:16

@ ZandB Ik ben niet cynisch. Ik ben gelaten. Er gebeuren zoveel voorspelbare dingen. Iedereen is in rep en roer over Baudet. Baudet doet wat hij altijd doet. Zo werkt ALT Right. Wilders deed gisteren wat hij altijd doet. En er is hier altijd weer een mooi prater die beweert dat Wilders en Baudet een gevolg zijn. U bent het probleem niet, maar ik heb het gevoel dat we in een trein zitten, waar niemand de boel meer wilt omkeren. Ik merk het zelfs op deze linkse site. Je praat tegen een muur als je hier over begint. Je kunt van een aantal "rechtse" reageerders hier een grote waffel krijgen. Ik ben zo dom geweest om te denken dat Nederland racisme wilt aanpakken. Dat Nederland echt gekant is tegen nationalisme. Degene die echt wat willen doen, zijn misschien 10 a 20 procent. De rest is nationalist of is half nationalist. Of wilt er absoluut niets tegen doen. Ik ben in mijn echte leven een blij mens. Op politiek gebied wordt ik heel erg somber, want we maken dezelfde fouten als 80 a 90 jaar terug. Ik ben niet cynisch, maar gelaten. We gaan een verschrikkelijke toekomst tegemoet. We pakken geen van de crisissen aan. En ook het nationalisme dus niet. Niet omdat het niet kan, maar omdat 80% het niet wilt. Het is kansloos tegen de stroom in roeien. Met als dank een grote bek uit de voorspelbare hoek.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 16:39

Ik snap dat je nationalisme een probleem vind. Maar, een wereld zonder natiestaten is moeilijk te bereiken. Anarchistische groepen, deden en doen pogingen, om post nationalistische structuren op te zetten. Denk dan aan provinciezelfbestuur. Of, communaal zelfbestuur. Voor nu bestaat de wereld uit natiestaten en grootmachten. FVD staat symbool voor de natiestaat. D66 staat symbool voor de grootmacht (de EU) Ik denk dat grootmachten uiteindelijk gevaarlijker zijn, dan natiestaten. Maar, dit zijn zeer lastige kwesties.

Sonic2
Sonic222 sep. 2022 - 17:33

@Baloemparoempaloempa Ik zie het allemaal compleet anders. Baudet staat niet voor de natiestaat. Baudet is een clown in een circus. Hij staat niet voor zijn eigen kiezer. Hij vult zijn zakken met lui kamerwerk en zijn flut boeken. Een zakkenvuller. Die al in 2014 de weg kwijt was. Zie de IJzerwake. De Brexit was geen nationalistische overwinning. Een Brexit zorgt voor chaos. Een Nexit nog meer. Het islam gezanik van Wilders leidt af van de criminele jongeren die ook hij niet echt aanpakt. De falende oppositie speelt Rutte in de kaart. Al 12 jaar. Er was door Wilders en Baudet geen geloofwaardige rechtse oppositie. Ik snap niet wat islam haters en nationalisten bij Wilders en Baudet doen. Ik ken in Nederland alleen het circus nationalisme van Wilders en Baudet. En volgens mij is dat geen reclame voor het nationalisme. Dus u maakt de fout om Baudet als verdediger van de natiestaat te zien. Ik pleit trouwens ook niet voor afschaffen van de natie staat. Ik vind de natiestaat nuttig. Ik pleit voor de implosie van het politieke nationalisme/ Alt Right. Je mag ook MAGA er bij rekenen. Voor de EU had je de EG, EEG en EGKS. Het zal wel los lopen met de EU.

onyxcumulus
onyxcumulus23 sep. 2022 - 6:36

Baloemparoempaloempa 22 sep. 2022 - 18:39 Spel jij nazistaat bewust verkeerd?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa23 sep. 2022 - 11:26

Spelde ik iets verkeerd? Sonic Hij staat niet voor zijn eigen kiezer. Hij vult zijn zakken met lui kamerwerk en zijn flut boeken. Ik denk wel dat Baudet allemaal serieuze plannen heeft, met dit land. Ik denk niet dat het slechts een oplichter, of aandachtstrekker is. Zie de IJzerwake. Dat was inderdaad te gênant voor woorden. Ik zou me daar heel erg voor schamen, als ik Baudet was. Maar ik ben Baudet niet. Hij stond daar letterlijke neonazi's toe te spreken... Ik pleit voor de implosie van het politieke nationalisme/ Alt Right. Je mag ook MAGA er bij rekenen. Wat bedoelt u daarmee? Dus u maakt de fout om Baudet als verdediger van de natiestaat te zien Uhmmm, ik denk wel dat Baudet echt een soort van afgesloten natiestaat wilt, met een interne munt en strenge grenzen etc. Ik denk niet dat het een grapje is.

Kuifje3
Kuifje326 sep. 2022 - 14:09

Ik vond het weglopen terecht. Baudet ging veel te ver. Dat hij hulp nodig heeft is maar de vraag. Het is uitlokking en hij weet heel goed wat hij doet. Alles wat aandacht krijgt groeit.

Satya
Satya22 sep. 2022 - 13:12

"Van intellectueel en politicus is hij verworden tot de profeet van een reactionaire heilsleer." Baudet is altijd de profeet van een reactionaire heilsleer geweest, dat intellectueel valt wel mee want volgens mij poseert hij met boeken voor foto's die hij nooit gelezen heeft. "Dat het kabinet onder aanvoering van Sigrid Kaag als reactie de vergaderzaal verliet, is een vorm van jonge katjes verdrinken. Dat moeten ze eens doen als Geert Wilders zijn racistische drek in het midden van de Kamer legt." Het racisme van Wilders interesseert ze niet, dit was enkel een publiciteitsstunt, hetgeen ze doet opstappen is heel wat minder erg als het constant racistisch stoken van Wilders en Bosma.

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe23 sep. 2022 - 9:25

Baudet heeft een academische studie afgerond. Dat is noch een nodige noch een voldoende voorwaarde voor het zijn van intellectueel. Zie ook Fortuyn. Die had in ieder geval organisatorische talenten.

ToussaintX
ToussaintX24 sep. 2022 - 11:23

DanielleDefoe, 23 sep. 2022 - 11:25 "Zie ook Fortuyn. Die had in ieder geval organisatorische talenten." - Zo verwonderlijk is dat niet, want hij kwam uit een 'rood' nest en zijn 'harde' leermeester was niemand minder dan, Johannes Marten den Uijl (Joop den Uyl). Pim Fortuyn heeft noodgedwongen de PvdA moeten verlaten, omdat hij in de ogen van Joop den Uyl te radicaal geworden was. In die zin is hij niet met de zelfgenoegzame en zelfverklaarde intellectueel, Baudet te vergelijken. TX

DanielleDefoe
DanielleDefoe24 sep. 2022 - 16:24

Fortuyn heeft de studenten OV kaart geregeld. Andere organisatorische wapenfeiten zijn mij onbekend.

Molly Veenstra
Molly Veenstra22 sep. 2022 - 12:55

Niet iedereen kan een goede voorzitter zijn, dat zie je aan Vera Bergkamp. Kennelijk heb je daar bepaalde kwaliteiten voor nodig. Had de kamer voor Vera Bergkamp, dan geen goede voorzitter? Jawel, Arib deed het prima, daar was iedereen het over eens. Toch moest ze het veld ruimen vanwege de politieke verhoudingen. Niet omdat ze haar werk slecht deed. Kennelijk kan ons parlement niet op een volwassen manier omgaan met de macht die ze op dit gebied heeft. Daarom valt er wat te zeggen voor een benoemde voorzitter die net als een burgemeester wordt benoemt en niet gekozen. Een voorzitter die 'democratisch' wordt gekozen door het parlement heeft ons gebracht tot 'de ramp die Bergkamp heet'.

1 Reactie
onyxcumulus
onyxcumulus23 sep. 2022 - 6:38

Ach, Arib had ook een paar jaar nodig om te worden zoals zij was als voorzitter. In het begin kreeg Arib ook een hoop bagger over haar heen

Markzelluf
Markzelluf22 sep. 2022 - 11:55

Je kunt de aantijgingen van Baudet aan het adres van Kaag idioot vinden, maar wat doet dat ertoe? Het is voor hem niks meer dan een middel om oproer te creëren en de aandacht op zich te vestigen. Teleurgestelde burgers die over alles wat er door de overheid wordt besloten stellen dat het óf niet goed is óf niet deugt - en vaak allebei - die lopen achter dit soort figuren aan, ongeacht of wat er gezegd wordt klopt of niet. Voor Kaag is dit gedoe electoraal bezien zo slecht nog niet; normale mensen kiezen haar kant en zullen zich wel tweemaal bedenken kritiek op haar functioneren te hebben. Voor he het weet zit je in 'kamp Baudet' immers. Maar de vele stof vertroebelt onze blik: zien we nu de terugkeer van de verzorgingsstaat? Wordt er door de overheid terrein teruggewonnen op de private sector? Of zijn het slechts schermutselingen die het gevolg zijn van een 'perfecte storm' die velen raakt en is het binnenkort weer business as usual? Dat zijn volgens mij de vragen waar het om draait.

8 Reacties
Bouwman2
Bouwman222 sep. 2022 - 12:26

Hier zitten we niet te wachten op de Staat. We verzorgen ons zo veel mogelijk zelluf. With a lillle bit help of the friends gaat het best goed. We moeten er niet aandenken dat Vadertje Staat ons de regie uit handen neemt.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 12:47

Mee eens, dit zal D66 stemmen opleveren

vdbemt
vdbemt22 sep. 2022 - 12:47

Dat klopt. Dat zijn de vragen waarom het draait. Daarom is het goed om duidelijk te maken dat Baudet (en zijn volgelingen) zich daarmee helemaal niet bezighouden. Maar met enorme dwaze en ook soms racistische, soms ook weer tot agressie leidende flauwekul, mensen aan zich willen binden. Zonder met fatsoenlijke ( in elke betekenis van het woord) te komen.

TheBigLebowski
TheBigLebowski22 sep. 2022 - 13:42

Brr, kapitalistische neo-liberale drek van bouwman hierboven. daar krijg ik nu rillingen van.

Sonic2
Sonic222 sep. 2022 - 14:23

Dat was ook datgene wat in mij opkwam gisteren. Dit is een toneelstukje wat Baudet weer gaat uitbuiten voor eigen gewin. En dat is ook zo gegaan. En dan ook nog zich naar voren wurmen ten koste van Klaver om dat ze vrouw op het punt stond te bevallen. Vanmorgen zat hij doodleuk bij Ongehoord Nederland. Ik vond de interruptie van Wilders tegenover Segers wel duidelijk. Hoewel ik uiteraard de intenties( die absoluut niet links en sociaal zijn van Wilders) van Wilders afkeur. Segers hield een heel verhaal tegenover het neoliberalisme, maar steunde de afschaffing van de dividend belasting. Het is de reden dat ik van de vier coalitie partijen de VVD het minst haat. Bij de VVD krijg je niet zulke praatjes als bij D66, CU en CDA. Die 3 partijen schijnen een sociale en linkse vleugel te hebben. Ik zie hem nergens. Segers kantte zich tegen het neoliberalisme, maar steunt het kabinet

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 sep. 2022 - 14:29

Bouwman2, wat een mooi vooruitzicht. Een betere wereld begint bij jezelf.

Zandb
Zandb22 sep. 2022 - 15:17

Markzelluf Als we toen al niet in staat waren om Hitler links te laten liggen, hoe kunnen we dan net doen of Baudet (die nog steeds politiek correct spreekt, gezien zijn laffe opmerking t.a.v. Kaag) niet bestaat? U trapt in de paradox, want u doet er aan mee. Het bewijs? Ik citeer wat u zegt: "Het is voor hem niks meer dan een middel om oproer te creëren en de aandacht op zich te vestigen."

Beisser
Beisser22 sep. 2022 - 23:08

@Bouwman2. ['We moeten er niet aandenken dat Vadertje Staat ons de regie uit handen neemt.'] Je klinkt als een van die neoliberale zakkenvullers die voor o.a. de woon- en zorgcrises gezorgd hebben en nu hun best doen de klimaatmaatregelen te frustreren. De verzorgingsstaat neemt ons de regie niet uit handen. Dat is meer iets voor totalitaire regimes en dictaturen. De verzorgingsstaat bewaakt het welzijn van iedereen. Ook de zwakkeren en de kanslozen. Houdt het ongebreidelde kapitalisme in toom.

Ewout Pool
Ewout Pool22 sep. 2022 - 11:31

De heren Wilders en Baudet willen enkel ophef creëren voor eventueel kundig gesneden filmpjes. En dat lukt dankzij de medewerking van het kabinet en tegengestelde partijen heel aardig. Misschien een ideetje om beide heren gewoon te negeren zolang ze onzin praten? Desnoods met de opmerking “Dat is uw mening, wij hebben een andere “? De enige reden dat ze de boel kunnen ontregelen is omdat de rest eraan meewerkt .

1 Reactie
Beisser
Beisser22 sep. 2022 - 23:15

Misschien en bloc ostentatief gaan zitten twitteren of gamen of de krant lezen o.i.d. zodra een van deze clowns (Baudet is eigenlijk meer een killer clown) het woord neemt?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 11:01

te schreeuwen vanaf de zijlijn Hoe vaak hebben we dat gehoord? Je schreeuwt slechts aan de zijlijn, je schreeuwt slechts aan de zijlijn, de zijlijn, je schreeuwt, de zijlijn blabla . Jammer, het betreffende artikel zegt slechts dat de ministers daarvoor hun best moeten doen. Maar, dat doen ze toch ook niet. Ministers in dit land doen nergens hun best voor. Hoe kan het anders, dat Nederland geplaagd word door zo'n zeventien crisissen en achttien schandalen? Kinderen vallen op school flauw, omdat ze honger hebben. Een soort derde wereld toestanden. Ministers en ambtenaren en politici doen natuurlijk niet hun best. Over Baudet. Baudet zat even in een psychedelische paddo trip. Baudet kwam met een verhaal over een 'geheime school' die de Franse revolutie veroorzaakt heeft en waar Kaag iets mee te maken heeft? Dit gaat het FVD zetels kosten, dit soort gekkigheid.

1 Reactie
Beisser
Beisser22 sep. 2022 - 23:19

['…Hoe kan het anders, dat Nederland geplaagd word door zo'n zeventien crisissen en achttien schandalen?'] Incompetentie, desinteresse, geen visie, laksheid, partijpolitiek, te groot ego om maar wat te noemen

Rechtse   Bal
Rechtse Bal22 sep. 2022 - 10:50

Volgend jaar maar Beschouwingen zonder Kabinet. Jetten heeft de toon gezet en niemand mist hem (nooit eigenlijk) , dus het kan best zonder. Men zit toch alleen maar bekken te trekken (vd Burg), te flirten (Kaag en Rutte) of iets aan hun mobiel te frunniken (de rest)

1 Reactie
vdbemt
vdbemt22 sep. 2022 - 12:59

Jetten heeft de toon gezet???? Waarmee? Hoe dan? Een beetje geobsedeerd met Jetten?

Olav Meijer
Olav Meijer22 sep. 2022 - 10:45

[Van intellectueel en politicus is hij verworden tot de profeet van een reactionaire heilsleer.] De term "intellectueel" doet Baudet te veel eer. Serieus is hij dat nooit geweest. En "racistsiche drek" is van toepassing op Wilders, maar niet minder op Baudet.

4 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 12:30

Technisch gezien, is hij een intellectueel

Miss Piggy
Miss Piggy22 sep. 2022 - 12:40

Hij schreef voorheen wat boeken en opiniestukken. Was hier en daar commentator. Terugkijkend komt hij in die periode over als een verlichte geest vergeleken met de totale idioot die hij nu is.

Beisser
Beisser22 sep. 2022 - 23:24

Wilders is de islamofoob. Baudet de racist die pronkt met een promotie van niks en schermt met dure woorden die de gewone man niet begrijpt, maar die wel een wee geurtje van van vals intellectualisme verspreiden.

Olav Meijer
Olav Meijer24 sep. 2022 - 19:22

@ Baloem: Dat iemand "technisch" gezien intellectueel genoemd zou kunnen worden, interesseert mij niets. (Je weet wel, Goebbels, Mengele, e.a.). Het gaat mij altijd om de inhoud.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert22 sep. 2022 - 10:27

Een suggestie over de kwestie Baudet versus Kaag en marxistische spionage via Engelse universiteiten - is het mogelijk dat Thierry zodanig werkelijkheidsvreemd geworden is dat hij het gisteren had over toestanden van circa negentig tot zestig jaren geleden, die niet ontstonden vanuit de Oxford-universiteit, maar die te Cambridge? Ik heb het over Anthony Blunt, Guy Burgess, Donald Maclean, Kim Philby, en John Cairncross, de "Cambridge Five". Deze Britten bekenden zich tot het communisme tijdens hun studie. Bekijk de volgende locaties maar eens: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cambridge_Five https://nl.wikipedia.org/wiki/Anthony_Blunt Over St. Anthony's te Oxford: https://www.belfercenter.org/publication/dreaming-spies-inside-story-kgb-oxford (Uit de laatste verwijzing: "There is no evidence that the KGB achieved anything comparable in Oxford to its agent recruitment at Cambridge.") Ik kan vooralsnog alleen maar vaststellen dat Thierry Baudet hopeloos verdwaald is in de tijd en in de ruimte, en doorlopend realiteit en fictie door elkaar haalt. Hij lijkt me nu al een klassiek voorbeeld van de beschrijving: 'man in de war'. En hij ziet in alles de tekenen van een cultuurmarxistisch complot. (De prominente Belgische ‘filosoof’ Maarten Boudry is ook behept met symptomen van deze aandoening; hij lijkt warempel te geloven dat de integere Naomi Klein met haar boeken vooral linkse ideeën wil implanteren bij haar lezers.) Laten we maar 'flabbergasted' zijn over dit alles.

10 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 11:03

Er bestaat wel zoiets als een cultuur marxistisch verhaal. Een marxisme, dat zich minder bezig houd met klassenstrijd en meer met culturele issues en via de culturele issues de mens wilt emanciperen. Maar het is niet zo dat dit denken een enorme stempel op universiteiten drukt. Althans, niet in Nederland. Sterker nog, ik had een leraar die FVD stemt. Ik had een leraar die duidelijk een VVDer is. Het is echt niet zo, dat je docenten allemaal Bij1 aanhangers zijn, of lid van de internationale socialisten.

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 13:09

"Er bestaat wel zoiets als een cultuur marxistisch verhaal. Een marxisme, dat zich minder bezig houd met klassenstrijd en meer met culturele issues en via de culturele issues de mens wilt emanciperen. " Werkelijk, waar dan?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 15:59

https://newdiscourses.com/ Dit is de site van een intellectueel genaamd James Lindsay , die er veel onderzoek naar heeft gedaan, naar marxisme en cultureel marxisme. Al zal je hem vast 'een fascist' noemen, omdat hij zich tegen woke radicalisme keert Ik vond zijn werk extreem interessant Dit zou je moeten luisteren, dit stuk https://www.youtube.com/watch?v=gaU6mP0phE0 Cultureel marxisme, kwam geloof ik voornamelijk op in de jaren 70. Toen men andere wegen zocht, om socialisme vorm te geven. Men ging zich meer bezighouden met educatie, feminisme, sociologie etc.

Satya
Satya23 sep. 2022 - 5:07

"Ik vond zijn werk extreem interessant" Jammer. Waar zie jij de effecten van cultureel marxisme dan?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa23 sep. 2022 - 11:29

Zijn werk is gewoon interessant. Allemaal goed onderzocht, gedocumenteerd, uitgeplozen. Ik zeg niet dat ik overal de effecten van een cultureel marxisme zie. Wel denk ik dat een partij als Bij1 geïnspireerd is (bewust of onbewust) door de culturele tak van het marxisme. Hetzelfde geld voor veel van de woke mensen. En deze mensen hebben enige politieke betekenis, in deze tijd. Al zijn ze een kleine minderheid.

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 sep. 2022 - 12:51

Er waren vroeger inderdaad mensen als Marcuse die geintereseert waren in cultuur. Maar die consumenten Marxisme is geen Marxisme. En de bizarre verhalen die men dezer dagen daarover bezigt zijn onwaar en verzinnen een stropop. Zo van ooit was er een Marxist die over cultuur dacht en nu mogen we net doen alsof we Macarthy zijn want het vies is zo vaag dat je het overal kan bedenken.

Mark Huysman
Mark Huysman24 sep. 2022 - 18:12

Wikipedia geeft wel een aardige samenvatting van wat ‘cultureel marxisme’ is: The term "Cultural Marxism" refers to a far-right antisemitic conspiracy theory which claims that Western Marxism is the basis of continuing academic and intellectual efforts to subvert Western culture.[1][2][3] The conspiracy theory misrepresents the Frankfurt School as being responsible for modern progressive movements, identity politics, and political correctness, claiming there is an ongoing and intentional subversion of Western society via a planned culture war that undermines the Christian values of traditionalist conservatism and seeks to replace them with the culturally liberal values of the 1960s.[2][3][4] Although similarities with the Nazi propaganda term "Cultural Bolshevism" have been noted, the contemporary conspiracy theory originated in the United States during the 1990s.[5][6][7][note 1] Originally found only on the far-right political fringe, the term began to enter mainstream discourse in the 2010s and is now found globally.[7] The conspiracy theory of a Marxist culture war is promoted by right-wing politicians, fundamentalist religious leaders, political commentators in mainstream print and television media, and white supremacist terrorists,[8] and has been described as "a foundational element of the alt-right worldview".[9] Scholarly analysis of the conspiracy theory has concluded that it has no basis in fact

Olav Meijer
Olav Meijer24 sep. 2022 - 19:11

@ Mark Huysman: "Cultureel Marxisme" is inderdaad een nieuwe extreemrechtse complottheorie, waarvoor men de Frankfurter Schule van stal heeft gehaald. Deze stroming van filosofen en sociologen heeft voor een deel marxistische, maar ook b.v. psychoanalytische wortels. Door de komst van Hitler heeft een deel zijn heil moeten zoeken in de VS. Vooral in de jaren zestig en zeventig had deze stroming een zekere invloed in de sociale wetenschappen en de studentenbeweging. Maar het is natuurlijk absurd deze stroming heden ten dage op te voeren als een wegbereider van " omvolking".

Olav Meijer
Olav Meijer24 sep. 2022 - 19:15

Aanvulling: bepaalde auteurs van de F.S. zijn tamelijk toegankelijk, maar anderen zijn (zeer) zware kost, dus ook uit dezen hoofde zouden ze zeer ongeschikt zijn voor hetgeen waarvan extreem rechts hen beticht.

Mark Huysman
Mark Huysman25 sep. 2022 - 8:42

@Olav Het is behalve sinister ook buitengewoon dom. Ik denk dat de types die over ‘cultuurmarxisme’ reppen nog nooit iets gelezen hebben van de FS of van Gramsci die als de aartsvader van het complot gezien wordt. Ze halen er van alles bij, misinterpreteren allerlei begrippen en voeren uitgesproken neoliberalen als Sigrid Kaag op als uitvoerders van de cultuurmarxistische agenda. En ergens op de achtergrond trekken machtige joden aan de touwtjes. Het is vreemd dat er zoveel mensen in trappen. Maar ja, je hebt ook mensen die geloven dat we eigenlijk geregeerd worden door reptielen out of space.

Backtobasics
Backtobasics22 sep. 2022 - 10:05

De tomeloze energie en onverstoorbaarheid van Rutte begint langzamerhand ook wel vrij deprimerend te worden. Hij is een handig debater, maar je weet dat er in de kern niet veel zal veranderen zolang hij aan het roer blijft, en dat de problemen verder etteren.

1 Reactie
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 11:05

Rutte kan met heel veel woorden, niets zeggen. Een verbale Houdini, die zich uit de boeien bevrijd, met inhoudsloos ambtelijk gebrabbel. Als ik gewoon niets zeg, met heel veel woorden, kan ik ook niets verkeerd zeggen. Denkt Rutte. En zo maakt hij de tijd vol en dan gaat hij weer naar huis.

Volrin
Volrin22 sep. 2022 - 9:50

"Dat het kabinet onder aanvoering van Sigrid Kaag als reactie de vergaderzaal verliet, is een vorm van jonge katjes verdrinken. Dat moeten ze eens doen als Geert Wilders zijn racistische drek in het midden van de Kamer legt." Hoewel ik het sentiment snap, voorzie ik dat dat door de PVV direct als 'bewijs' gebruikt wordt dat het kabinet niet naar de PVV en dus 'DE' Nederlander wil luisteren/respecteren.

Jopie666
Jopie66622 sep. 2022 - 9:36

Mensen die zich niet fatsoenlijk kunnen gekrijgen en oproepen aanhangers tot geweld tegen bestuursleden. Ontneem je hun recht om te spreken in de Tweede Kamer keer op keer. Totdat ze zich kunnen gedragen. En ja extreem rechts laat duidelijk zien keer op keer dat het Poetin kontenlikkers zijn. In geval van oorlog zullen we ze moeten interneren en land uitzetten.

PamVlam
PamVlam22 sep. 2022 - 9:36

Over het naschrift. Beetje overspannen reactie van mevrouw Kaag. Misschien omdat ze politiek toch erg onervaren is. Ik weet niet beter dan dat in de politiek iedereen regelmatig beschuldigd wordt/werd (s)pion van het buitenland te zijn. Zelf vond ik het jammer dat Baudet moest stoppen want eerlijk gezegd kon ik aandachtig naar hem luisteren. Zelfs onzin is soms nuttig daar kennis van te nemen. Ik heb veel boeken gelezen waar ontzettend onzin in stond en toch een goed boek vond. Zelfde met film en documentaires. Ik begrijp het niet meer dat lange tenen nu ook al tot de regering is doorgedrongen. Maakt geen sterke indruk als een persoon het kabinet weg kan sturen. Daarnaast is onzin verbieden een hopeloze exercitie.

5 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen22 sep. 2022 - 10:50

Als er echte onzin wordt uitgekraamd die alleen maar dient ter beschadiging van Kaag in het bijzonder en 'de politiek ' in het algemeen, dan is het niet slecht dat af en toe afkeuring te laten zien. We willen geen censuur, dus we willen serieuze mensen aan de microfoon.

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 11:30

Kaag legt link tussen complot Baudet en bedreigingen: ‘Dit is gevaarlijk’: https://archive.ph/4svLZ

Eric Minnens
Eric Minnens22 sep. 2022 - 12:51

@oproerkraaier "link tussen complot Baudet en bedreigingen" Dat is precies waar het om draait. @PamVlam "Daarnaast is onzin verbieden een hopeloze exercitie." Niet als het 'gevaarlijke' onzin betreft. Daarbij wél goed uitleggen waarom die onzin gevaarlijk is. Aansturen op kwaadaardig huisbezoek of bedreigingen via de sociale media, is onacceptabel. En reken maar dat Kaags mailbox nu weer uitpuilt van die niet te verbieden onzin, die jij noemt. Wél verbieden dus, te beginnen met het verbieden van schuilnamen op sociale media (ik heb dat vaker gezegd en blijf het herhalen).

PamVlam
PamVlam22 sep. 2022 - 15:35

Eric Minnens Kom op zeg. Dat was toch niet gevaarlijk. Onzin ja. Gevaarlijk nee. Ik denk dat de reactie van Kaag voor haarzelf gevaarlijker is dan wat Baudet te melden had. Want ik denk dat de schelders op sociale media al lang in slaap gesukkeld waren.

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 sep. 2022 - 22:49

"Ik weet niet beter dan dat in de politiek iedereen regelmatig beschuldigd wordt/werd (s)pion van het buitenland te zijn." Als je in Rusland woont en weinig over de wereld weet mischien. Het is niet zo dat onzin dezelfde waarde in rede heeft als waarheid. En onzin in de gereedschapkist van boeven en ophitsters kan wel degenlijk gevaarlijk zijn. Niet net doen alsof het normaal is om een gemene schoft te zijn.

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 9:31

Als Sigrid Kaag wordt vermoord komt de kogel van rechts. De demonisering van deze mevrouw gaat alle perken te buiten. Ik heb politiek gesproken niets met haar, ze is een neoliberaal, maar dit gaat echt te ver.

4 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 sep. 2022 - 10:21

Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat Kaag dit zou overkomen. Waarom zou men een politicus willen vermoorden. Dat slaat echt nergens op.

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 10:46

Ik heb de indruk dat Baudet en Wilders er gestaag naar toe werken dat iemand uit hun achterban een aanslag op haar leven gaat plegen.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 12:33

Ze wordt sowieso zwaar bewaakt. Dus dat zal niet eens lukken Nou, ik denk niet dat Baudet en Wilders willen dat zij geliquideerd word.

onyxcumulus
onyxcumulus23 sep. 2022 - 6:47

@IkHebAltijdGelijk 22 sep. 2022 - 12:21 ... ""Waarom zou men een politicus willen vermoorden. Dat slaat echt nergens op.""" Van der Graaf had moverende redenen en het is hem nog gelukt ook... Je hebt dus niet altijd gelijk, maar dat was jij je wel bewust hoop ik

korheiden
korheiden22 sep. 2022 - 9:15

Verschrikkelijk. In het Nederlandse parlement zitten politici alleen maar persoonlijke aanvallen te plaatsen. Terwijl er meer dan voldoende inhoud is om over de debatteren. Ik keek dinsdag naar Jinek en daar werd door Antoinette Hertsenberg erg goed uitgelegd dat het voorgestelde energieplafond van Rob Jetten veel te laag is. Sigrid Kaag produceerde weliswaar prima geformuleerde zinnen maar voor de zoveelste keer werd duidelijk dat zij een diplomate is die zo snel mogelijk een functie elders moet krijgen. Laat de discussie over echte problemen gaan, niet over de gebruikelijke ketelmuziek van Wilders en het gedrag van die halve gare Baudet.

1 Reactie
ToussaintX
ToussaintX24 sep. 2022 - 11:46

@korheiden, 22 sep. 2022 - 11:15 "Sigrid Kaag produceerde weliswaar prima geformuleerde zinnen maar voor de zoveelste keer werd duidelijk dat zij een diplomate is..." - ...en daarom prima op haar plek is en hoort eigenlijk op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Door de functie van minister van Financiën te vervullen, heeft ze 'Judas' Hoekstra uit zijn 'lijden' verlost. TX

Gio Servas
Gio Servas22 sep. 2022 - 9:03

Tja, dat Baudet een hork is, dat weten we. Het kabinet heeft daar dan ook erg kinderachtig op gereageerd en waarschijnlijk werkt dit nog een keer tegen, want leugens zijn makkelijk te weerleggen en als je dat niet lukt, dan loop je weg en dat laatste heeft het kabinet gedaan waardoor de eventuele leugens een langer en eigen leven gaan leiden. Dat dat is dan niet zo slim. Iig weet Kaag nu wel dat ze sowieso door 19 anderen wordt gesteund, want verder gaat het niet zo goed met haar. Wat we nu ook weten is dat Kaag haar gevoel belangrijker voor het kabinet is dan het land en haar burgers.

7 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 11:46

Het demoniseren van Kaag is ondertussen een extreem-rechtse hobby. Er hoeft maar 1 gek op te staan die meer meeneemt dan een fakkel en dan komt de kogel van rechts.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 12:34

Baudet en Wilders kunnen net zo goed vermoord worden door iemand uit de radicaal linkse hoek. De kogel komt niet van links of rechts. De kogel komt van de persoon die deze kogel afvuurt. Baudet en Wilders zeggen toch niet : schiet Kaag overhoop. Je overdrijft een beetje.

Eric Minnens
Eric Minnens22 sep. 2022 - 15:12

@Baloem Wel eens van de term demoniseren gehoord? En we hebben het niet per se over vermoorden. Er zijn ook nog dingen als bedreiging aan huis en de sociaal-vileine media.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 15:44

Ja, jammer dan, dat je gedemoniseerd word Moet je maar niet de politiek in gaan

ToussaintX
ToussaintX22 sep. 2022 - 15:53

Baloemparoempaloempa, 22 sep. 2022 - 14:34 "De kogel komt niet van links of rechts. De kogel komt van de persoon die deze kogel afvuurt. " - Ze hebben in ieder geval wel campagne gevoerd met die achterliggende gedachte door bij al hun 'linkse' politieke vijanden stickers op hun voordeur geplakt met de tekst: 'Vizier op links.'

onyxcumulus
onyxcumulus23 sep. 2022 - 6:49

@Baloemparoempaloempa 22 sep. 2022 - 14:34 ""Baudet en Wilders zeggen toch niet : schiet Kaag overhoop. """ Trump zei ook niet letterlijk: "Bestrorm het Capitool"! En het gebeurde toch..Tja

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa23 sep. 2022 - 11:30

Kwam die bestorming niet gewoon voort uit extreme spanningen, die sowieso al heel lang in Amerika hangen. Met of zonder Trump

Beisser
Beisser22 sep. 2022 - 9:00

[' racistische drek'] Beter: islamofobe drek. Wilders is niet tegen zwarte mensen om hun huidskleur of de vermeende minderwaardigheid van hun 'ras' Hij is vanwege zijn verering van Israël een pathologische islamofoob.

6 Reacties
r v b
r v b22 sep. 2022 - 11:37

Hij is racistisch tot het bot, vandaar dat hij geen asielzoekers wil opvangen.

Paul250371
Paul25037122 sep. 2022 - 12:46

Beisser Vergis je niet. Na de moslims komt links en zwart en andere genders en dan de Joden. Wannabenazi's stoppen niet.

Satya
Satya22 sep. 2022 - 13:22

De manier waarop Wilders over Afrikanen praat is racistisch. Bosma is overduidelijk een bewonderaar van het apartheidsregime in zuid Afrika.

ToussaintX
ToussaintX22 sep. 2022 - 17:42

Beisser, 22 sep. 2022 - 11:00 Beter: islamofobe drek. "Wilders is niet tegen zwarte mensen om hun huidskleur..." - Ik heb Wilders zich nooit positief uit horen laten over zwarte mensen en al helemaal niet over Moslims, hoe geïntegreerd ze ook mogen zijn. Ahmed Aboutaleb was een zelfverklaarde jihadist en Khadija Arib kreeg de wind van voren. i.v.m. haar dubbele paspoort. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Beisser
Beisser22 sep. 2022 - 22:39

@ rvb @ Satya. Zonder argumenten wordt het een partijtje welles! - nietes!. Daar heb ik niet zoveel zin in. @ Paul250371 [‘… Na de moslims komt links en zwart en andere genders en dan de Joden.’] Hiermee zeg je zelf al dat hij geen racist is. Racisten hebben het nooit over politiek links of rechts of over gender. Wat betreft de Joden ben ik het niet met je eens. Hij is judeofiel. Heeft een tijd in een kibboets in een van de joodse kolonies in Palestijns gebied gewoond en is daar trots op. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij staat vierkant achter de Israelische genocide in de Palestijnse gebieden. @ToussaintX [‘Ik heb Wilders zich nooit positief uit horen laten over zwarte mensen…’] Ik heb Wilders nog nooit horen juichen over het ’boreale’ Noord Europa of over de superioriteit van ‘het blanke ras’ of de inferioriteit van ‘het zwarte ras’, het centrale thema van racisten. [‘…en al helemaal niet over Moslims, hoe geïntegreerd ze ook mogen zijn. Ahmed Aboutaleb was een zelfverklaarde jihadist en Khadija Arib kreeg de wind van voren.’] Dit is nou precies waarom ik hem islamofoob noem. Hij is ook de man die voortdurend ‘waarschuwt’ voor de islamisering van Nederland. (een later door andere populisten overgenomen kreet.) Hij is ook de uitvinder van de ‘kopvoddentaks’. Hij is ook degene die veroordeeld is vanwege zijn ‘minder minder minder’- hetze en jij weet evengoed dat dat over Marokkanen –moslims dus– ging.

Mark Huysman
Mark Huysman24 sep. 2022 - 17:54

Beisser Islamofobie = racisme. Mensenrassen bestaan immers niet. Groepen mensen worden ‘geracificeerd’ (tot een apart, minderwaardig ras gekwalificeerd) op basis van gezamenlijke eigenschappen (huidskleur, etnische of nationale achtergrond, geloof/cultuur). Islamofobie lijkt het meest op antisemitisme (een andere vorm van racisme) omdat de cultuur en geloofsopvattingen van moslims net als die van joden als een fundamentele bedreiging gezien worden voor de rest van de maatschappij. Uiteraard zit er ook een etnische component aan de moslimhaat wat je bv bij Wilders ziet als hij vloeiend van moslimhaat overstapt op Marokkanen-haat.

ZonderNaam2
ZonderNaam222 sep. 2022 - 8:56

Bergkamp hoort orde te houden dus had al lang de microfoon van Baudet moeten uitzetten omdat het weer niet ter zake doende wartaal was. Maar even zo goed hoort ze als voorzitter de juiste verhoudingen tussen Kamer en kabinet te handhaven dus mag ze ook het kabinet niet zo maar weg laten lopen. Is er geen procedure om de voorzitter af te zetten? Want Bergkamp bewijst keer op keer dat ze de positie niet aankan.

ToussaintX
ToussaintX22 sep. 2022 - 8:42

'Naschrift: Over Thierry Baudet.' - T. Baudet, Putin-adept van het eerste uur probeert de aandacht af te leiden van het feit dat hij door veiligheidsdiensten is ontmaskert als FvD-doorgeefluik van Putin. Ontmaskert als iemand die dubieuze Russische contacten onderhoudt en behoorlijke bedragen van dit misdadige Russisch regime heeft ontvangen om zijn nationaal-socialistische denkbeelden verder vorm te geven. T. Baudet heeft volgens mij, last van een vergevorderd stadium van hersenverklontering, lijdt aan wat ik het 'Kingsmen-syndroom' noem en maakt van elk wissewasje een marxistisch complot. Met het welbekende megalomane toontje verkondigd hij theoriën, die zelfs 'James Bond' zijn wenkbrauwen zou doen fronsen. Samen met zijn geestvermant P. Cliteur (drager van ultieme wetenschappelijke waarheden) heeft hij het boek 'Cultuurmarxisme' geschreven, dat direkt gelinkt kan worden aan het 'Breivik-manifest'. Zijn maatje en verbitterde praatpaal van het FvD, A. Karskens zorgt met zijn ON dat deze extreemrechtse propaganda verder de ether ingejaagd wordt. TX

3 Reacties
ToussaintX
ToussaintX22 sep. 2022 - 9:43

Correctie: "Samen met zijn geestverwant,..."

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 12:35

die zelfs 'James Bond' zijn wenkbrauwen zou doen fronsen. Hehehe

ToussaintX
ToussaintX24 sep. 2022 - 14:03

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

HenryHansen
HenryHansen22 sep. 2022 - 8:41

"Hij is een eunuch die met persoonlijke aanvallen de debatcultuur in de Tweede Kamer ondermijnt. Hij leidt af van de inhoud. Anders valt hij door de mand. Wat hij zelf anderen aandoet, accepteert Wilders van anderen niet. " Ja precies dus hebben we een strengere voorzitter nodig die Wilders terug in zijn hok krijgt. Hadden we Arib nog maar, helaas is zij het slachtoffer geworden van politieke spelletjes door oa D66, die zich hiermee lelijk in eigen voet hebben geschoten. Juist in deze tijd van polarisatie, persoonlijke aanvallen, nepnieuws etc. hebben we sterke kamervoorzitter nodig, want hoe nu eea ontspoort is echt heel zielig.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen22 sep. 2022 - 10:54

Politieke spelletjes in de politiek? Het moet niet gekker worden.

Joop  den Uil
Joop den Uil22 sep. 2022 - 8:36

Och... je kunt netjes schelden of grof schelden... Bergkamp ziet het verschil niet. Overigens: zo aan de body language en voorbereidingen te zien was het weglopen van Kaag een vooropgezet plan.

9 Reacties
HenryHansen
HenryHansen22 sep. 2022 - 9:26

En daarmee laat het kabinet en Kaag voorop zich zo enorm kennen - wat een zwaktebod: hierdoor heeft Baudet een overwinning gehaald.

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 9:35

Mischien had ze er genoeg van. Als ze wordt vermoord kun je dat rechts Nederland aanrekenen.

Tony Soprano
Tony Soprano22 sep. 2022 - 11:06

@oproer [Als ze wordt vermoord kun je dat rechts Nederland aanrekenen.] Dan kan ik u als links persoon dus de moord op Fortuyn in de schoenen schuiven. Duidelijk.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 sep. 2022 - 11:15

Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat Kaag dit zou overkomen. Waarom zou men een politicus willen vermoorden. Dat slaat echt nergens op.

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 12:20

Tony: U geeft mooi de rechtse dubbele moraal aan.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 sep. 2022 - 12:28

Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat Kaag dit zou overkomen. Waarom zou men een politicus willen vermoorden. Dat slaat echt nergens op.

Karingin
Karingin22 sep. 2022 - 12:51

Allemachtig jij kunt mensen echt niet lezen! Ze was duidelijk geschokt, greep nog naar de microfoon maar realiseerde zich waarschijnlijk dat ze niet direct mocht reageren en koos dan maar de aftocht, want dat was de enige manier om haar emoties niet publiekelijk de overhand te laten krijgen. Dat anderen al weg waren gelopen hielp ongetwijfeld bij dat besluit - en ik vind het grote klasse dat de rest toen ook opstapte, dat is gewoon solidair. En Rutte kwam terug als vertegenwoordiger van het kabinet en loste daarmee het staatsrechtelijke probleem op

Beisser
Beisser22 sep. 2022 - 23:44

IkHebAltijdGelijk 22 sep. 2022 - 13:15 ['Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat Kaag dit zou overkomen. Waarom zou men een politicus willen vermoorden. Dat slaat echt nergens op.'] Zeggen de datum 6 mei 2002 , de plaats Hilversum en de naam Pim Fortuyn je nog iets?

ToussaintX
ToussaintX24 sep. 2022 - 11:32

Tony Soprano, 22 sep. 2022 - 13:06 "Dan kan ik u als links persoon dus de moord op Fortuyn in de schoenen schuiven. Duidelijk." - U kan het weten, want u spreekt namens de doden. TX

Kuifje3
Kuifje322 sep. 2022 - 8:14

Dat tromgeroffel is echt niets nieuws. Het is ook echt niet bedacht door de PVV. Zowel regeringspartijen als oppositie bedienen zich vaker hiervan. Is het erg? Ach het brengt wat leven in de politieke brouwerij. Er zijn ergere dingen die gebeuren. Die persoonlijke aanvallen maken de sfeer er niet beter op, maar zijn zeker niet het kenmerk van uitsluitend Wilders. Paternotte heeft er ook een handje van en wat te denken van Kaag die ook niet vies is van een flinke sneer. De beschuldigingen van Racisme aan het adres van Leijten vanuit Bij1 zijn ook nog niet vergeten. Leven in de brouwerij is prima, maar ik verlang naar de tijd terug waarop we het not done vonden dat Jan Marijnissen sprak over a-sociaal beleid. Baudet snap ik al langer niet meer. Rutte vond dat hij een grens was over gegaan, maar dat is een behoorlijk understatement. Ik raad de man aan professionele psychologische hulp in te schakelen. Overigens zelfs als hij gelijk zou hebben dan vraag ik me nog af wat hij daarmee tijdens dit debat zou willen bereiken. En ja, Cartago dient ook nog vernietigd te worden.

1 Reactie
Volrin
Volrin22 sep. 2022 - 9:52

"Dat tromgeroffel is echt niets nieuws. Het is ook echt niet bedacht door de PVV. " Dat stelt Han nergens.

Sam V
Sam V22 sep. 2022 - 8:12

En weer gaat het over de toon en niet over de inhoud. De heer Azarkan had het helemaal bij het rechte eind toen hij tegen de heer Wilders zei dat de wijze van debatteren (modder gooien) het kabinet alleen maar helpt en niet leidt tot beter beleid voor de mensen waar de heer Wilders zegt voor op te komen. Het grote publiek (de MSM kijkers en lezers) ziet nu alleen het geschreeuw en zal nog minder vertrouwen in de politiek krijgen, maar hopen dan maar dat hetgeen ze al langer kennen (de “gevestigde” partijen) hen wel uit de zorgen zal helpen. Hebben ze toch altijd al goed gedaan.

3 Reacties
Armoedegrens
Armoedegrens22 sep. 2022 - 8:59

Azarkan klinkt heel erg als socdem. Die man hadden ze echt binnenboord moeten houden. Lijkt continu goede dingen te zeggen.

Armoedegrens
Armoedegrens22 sep. 2022 - 9:22

Azarkan werd dacht ik ook weggejaagd door de koers v Wouter Bos toentertijd. Inmiddels moet de PvdA toch beter de woorden weten te vinden tegenover het fascisme, of heb ik het mis?

Sonic2
Sonic222 sep. 2022 - 14:27

Wilders houdt inderdaad Rutte in het zadel. Dat betuig ik al langer. Ja21 en BBB zijn veel meer een bedreiging voor VVD en CDA. Voor de rest is er meer dan voldoende inhoud voor bij gekomen. Er is gepraat over het minimumloon, uitkeringen, gasplafond, immigratie. Er is voldoende over inhoud gepraat

Jan vd Akker
Jan vd Akker22 sep. 2022 - 8:11

Het debat is niks meer dan een slecht toneelstukje geworden met uitdelen en incasseren. Ik maak vooral grote zorgen om D’66. Als het spannend begint te worden en ze moeten iets van verantwoordelijk afleggen haken ze af/lopen ze weg/ zijn ze ziek, onwel geworden/ hebben ze een congres in het buitenland.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen22 sep. 2022 - 10:59

Voorbeelden graag. Toch niet de actie van het kabinet van vandaag? Als je iets kan zeggen over Kaag dan is het dat ze feilloos de mysogenie blootlegt. Daar maak ik me dan weer groten zorgen om.

Norsemen
Norsemen22 sep. 2022 - 8:08

Zolang iedereen (politiek en media) maar serieus blijft reageren op Wilders en Baudet zullen zij zich gesterkt voelen. I.p.v. boos weg lopen, zou Kaag en het voltallige kabinet gewoon hard moeten gaan lachen om de bizarre onzin die Baudet uitkraamt. Zelfde met Wilders, waarom gaat Hermans en anderen daar iedere keer weer serieus op in. Ze willen de extreem rechts stemmers natuurlijk niet teveel kwetsen. Stap daar eens van af. Een politieke partij zou zich kapot moeten schamen om in dat vijvertje stemmers te vissen.

11 Reacties
Paul250371
Paul25037122 sep. 2022 - 9:26

Inderdaad. Niet te geloven dat je je door stompie en dompie zo op de kast laat jagen.

Backtobasics
Backtobasics22 sep. 2022 - 9:43

Natuurlijk zou je er om moeten lachen. Maar het vervelende is dat de huidige sfeer in de maatschappij zo is dat er toch een aanzienlijk aantal figuren rondlopen die dusdanig de weg kwijt zijn dat ze in dit soort uitspraken weer een bevestiging zien van hun haat tegen de gevestigde partijen. En als minister weet je dat dit direct gevolgen kan hebben voor je eigen veiligheid en die van je directe omgeving, natuurlijk kan je daar dan niet meer op lachen.

Volrin
Volrin22 sep. 2022 - 9:53

"I.p.v. boos weg lopen, zou Kaag en het voltallige kabinet gewoon hard moeten gaan lachen om de bizarre onzin die Baudet uitkraamt." Denk niet dat dat voor de reactie van PVV aanhangers daadwerkelijk verschil maakt.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 11:08

Of Kaag zou het moeten gaan weerleggen. Waarom kan ze niet in debat gaan, met een Baudet?

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 12:21

Nu weet ik het zeker baloe. In debat gaan met die debiel? serieus?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 12:44

Je weet het zeker? Heb je mij ontmaskerd? Bleek ik een 'Russische spion' te zijn? Een slechterik? Ze gaan toch ook in debat met een dwaas als Rutte? Dan kan je ook wel met Baudet in debat gaan En, dat is het hele doel van die tweede kamer, dat er gedebatteerd word, tussen mensen die het honderd procent met elkaar oneens zijn. Als je weg gaat lopen als je vind dat iemand onzin uitkraamt, dan kan die kamer net zo goed opgeheven worden.

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 14:53

Baloe: Wilders is gewoon knettergek. Je kunt niet discussiëren met een krankzinnig persoon. Daarnaast liegt hij om de haverklap.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 15:45

Je had het over Baudet, toch ? Wilders en Baudet. Ja, als je niet met ze wilt debatteren, wat doe je dan in de tweede kamer? Ga dan actie voeren tegen ze, of iets dergelijks. Organiseer demonstraties. Het is de hele opzet van die twee kamer, dat een Baudet in debat gaat met een Kaag. Als dat niet meer kan, kan je de boel net zo goed opheffen

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa22 sep. 2022 - 16:00

Ik zou wel willen weten, wat Baudet dan precies denkt. Hoe zit dat, met die school waar Kaag gezeten heeft? Heeft hij bronnen? Wat zegt Kaag zelf?

Sonic2
Sonic222 sep. 2022 - 18:40

@Baloemparoempaloempa Oproerkraaier heeft een goed punt mijn inziens. Wat mij betreft is een debat met JA21, BBB veel zinniger. En op bepaalde punten de PVV. Dat zijn dan vooral economische punten, maar dat zijn opportunistische punten. Die gejat zijn van de SP. Ik wilde vijf a tien jaar geleden ook met iedereen in debat gaan. Volgens mij werkt dat niet, want sommige mensen willen je alleen maar schofferen en willen geen debat en willen alles uit zijn verband trekken Wilders zit er alleen maar om geld te innen en op zondag te scoren bij de Hond. Ik heb geen doorberekening gezien. Alleen een hoop gescheld. Baudet wilt aandacht. Die heeft hij gehad. Het heeft niets met inhoud te maken. Ja21 en BBB zijn serieuzere partijen. We kennen ondertussen wel de standenpunten van de nationalisten. Wat mij betreft gewoon Wilders en Baudet laten raaskallen. En beslist geen interrupties meer. Ik ga ook hier op een aantal( die mij onfatsoenlijk behandelen) niet meer reageren. En op u wel. Omdat u wenst te luisteren en mijn woorden niet verdraait. Mensen die dat wel doen, krijgen geen antwoord meer van mij. Ik vind het totaal te billijken. En het kabinet had dat gisteren ook moeten doen. Negeren die hap. En voor Baudet een doorverwijzing naar de GGZ regelen. Je doet het voor dat volk toch nooit goed

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa23 sep. 2022 - 18:46

Ik wilde vijf a tien jaar geleden ook met iedereen in debat gaan. Volgens mij werkt dat niet, want sommige mensen willen je alleen maar schofferen en willen geen debat en willen alles uit zijn verband trekken Ik wil niet per se met iedereen in debat. Maar als ik in debat/gesprek ga, sluit ik letterlijk niemand uit En op u wel. Omdat u wenst te luisteren en mijn woorden niet verdraait. Mensen die dat wel doen, krijgen geen antwoord meer van mij. Mooi !

vdbemt
vdbemt22 sep. 2022 - 7:57

Ja. Aan Vera Bergkamp hebben we voor de zuiverheid en fatsoen van het debat ontzettend weinig. ( Zat Arib er nog maar.) Maar met een mankerende voorzitter rest je voor een duidelijk statement weinig anders dan van het kwaad weg te lopen. Dat Wilders daar ook vaak genoeg aanleiding toe geeft, mag duidelijk zijn. Het is toch een moment, waarin de omstandigheden (wel of niet optreden van de voorzitter, correcties uit de Kamer) altijd anders zijn en bepalend OF je het doet. Of überhaupt bij je opkomt. Uiteindelijk is het normaal gesproken niet iets wat je denkt te gaan doen en wil doen.. Ik snap dat ze het gedaan hebben. En vind het ook goed dat ze het gedaan hebben. Volgende stap is wellicht een andere Kamervoorzitter benoemen.

4 Reacties
Kuifje3
Kuifje322 sep. 2022 - 8:59

@vdBemt: We zijn het zomaar grotendeels eens. Arib kon me af en toe best irriteren als ze weer door iemand heen zat te praten, maar ze was nooit partijdig. Dat is Bergkamp wel en daarnaast zie je onder deze voorzitter de omgangsvormen snel minder worden. Verder kon Arib het met bijna ieder kamerlid wel prima vinden. Een ding is zeker. Ook aan Bergkamp als voorzitter zal ooit een einde komen.

Mardya
Mardya22 sep. 2022 - 11:48

@vdBemt, Ik ben het voor een groot deel met u eens. Het falen van Bergkamp maakt duidelijk dat het voorzitterschap geen geschikte functie is om als inzet van politieke spelletjes te gebruiken. Ik hoop dan ook dat het weglopen mede gezien zal worden als een protest tegen de falende voorzitter. Mocht het niet mogelijk zijn om tussentijds een nieuwe voorzitter te benoemen, dan mag wat mij betreft de heer Bosma het eens proberen. Ik hoor veel goeds over zijn manier van voorzitten. Helaas zit hij bij de verkeerde partij en zal hij de kans nooit krijgen. Of, zoals het AD destijds kopte: "Bosma, beste voorzitter die de Kamer nooit zal hebben'" https://www.ad.nl/binnenland/bosma-beste-voorzitter-die-de-kamer-nooit-zal-hebben~ae56bd26/

Paul250371
Paul25037122 sep. 2022 - 12:53

Mardya Bosma vindt Hitler links. Nuff said.

vdbemt
vdbemt22 sep. 2022 - 13:08

@Mardya. Voor een groot deel. Maar voor, misschien wel het belangrijkste deel, niet. Je wilt toch geen racist, Bosma, als voorzitter van de 2e Kamer hebben. Hoe goed hij zich ook veelal als voorzitter manifesteert, zijn maatschappijbeeld botst met onze democratie. Het kan niet anders dan dat hij daarmee met zichzelf als voorzitter, en daarmee met de Kamer, in conflict komt.

Eric Minnens
Eric Minnens22 sep. 2022 - 7:55

Vera Bergkamp is nogal opportunistisch. Nu eens is ze streng, dan weer is ze slapjes. Nu eens zegt ze ergens iets van, dan weer laat ze het lopen. Het is maar net met welk been ze uit bed is gestapt. Het is net als bij een leraar die best wel aardig orde kan houden, maar toch is hel altijd een beetje rommelig in de klas. Het is helaas geen Dick Dolman, de beste ooit (voorzover mijn herinnering teruggaat).

2 Reacties
Norsemen
Norsemen22 sep. 2022 - 8:45

Ik vind haar ook niet sterk. Maar van mij had ze Baudet door mogen laten ratelen. Dit werkt alleen maar in het voordeel van hem.

GeenProbleem
GeenProbleem22 sep. 2022 - 8:49

@norsemen Eens.

Mohawk2
Mohawk222 sep. 2022 - 7:55

Beweerde onze Sjerry nou dat het VK Marxistisch-Leninistische spionnen rekruteert? Met welk doel? De Britse communistische heilsleer te verspreiden? Bonkers!

3 Reacties
TeeJee2
TeeJee222 sep. 2022 - 17:00

Neen, hij refereerde naar daadwerkelijke gebeurtenissen, om vervolgens suggestief te spreken over mevrouw Kaag omdat zij gestudeerd heeft daar waar dit tevens plaats vond. https://nl.wikipedia.org/wiki/Cambridge_Five

Mohawk2
Mohawk222 sep. 2022 - 18:49

TJ, Hij zei dat er een kunstmatig en oppervlakkig onderscheid bestaat tussen kapitalisme en communisme (?)(dat is dus hetzelfde, volgens Ezel), want communisme bleef in het Westen na WO II (quote): "springlevend in het cultureel Marxisme". Waarna hij zei dat hier bij ons in het Westen dat "Marxisme" in het onderwijs via de universiteiten, de vakbonden, in de media én bij de geheime diensten (!) hoogtij vierde. Generaties Westerlingen zijn op die manier geïndoctrineerd door het Marxisme (dixit onze Ezel). En een goed voorbeeld, volgens onze Ezel, is de Britse school in Oxford (NB: niet Cambridge waar jouw Wiki-link naar verwijst) waar Kaag op heeft gezeten dat, volgens onze Ezel, (en hier volgt zijn letterlijke quote): "weinig meer is dan een opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten, dat wil dus zeggen, voor precies de globalistische elites die achter de schermen onze levens willen plannen... [en toen werd hij onderbroken door de voorzitter]". Dus hij beweert dat onze westerse geheime diensten tot op heden al generaties lang actief Marxistisch geïndoctrineerde spionnen rekruteren om het globalisische complot van onze elite te verwezenlijken - en dat is een Marxistisch complot - volgens ezel. Naar de Cambridge Five, waar jij naar linkt, heb ik Ezel niet horen verwijzen. Althans, ik heb nog geen enkel fragment kunnen vinden waarin hij dat tijdens de AB van gisteren deed... Maar misschien heb jij dat wel?

TeeJee2
TeeJee222 sep. 2022 - 19:59

@Mohawk2 Hij refereerde naar iets wat daadwerkelijk is gebeurd, de Cambridge Five zijn slechts een voorbeeld van mijn kant. St Antony's College en Harvard zijn weer andere voorbeelden. Wat de heer Baudet er verder omheen zwamt, of wat hij in de tegenwoordige tijd meent te zien, boeit mij niet zo. Ik geef slechts aan dat er enige historische grond bestaat.

Volrin
Volrin22 sep. 2022 - 7:44

Klein typfoutje: Farid, niet Fahid

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 sep. 2022 - 7:42

Deze kamervoorzitter is eigenlijk al vanaf het begin gebleken niet de meeste sterke voorzitter te zijn om een debat te leiden. Andere kamerleden die een debat leiden, laten zien dat ze het debat wat soepeler kunnen laten verlopen en toch als voorzitter gezag te hebben onder alle kamerleden. Als we het hebben over bepaalde onbeleefde krachttermen die binnen de kamer geuit worden door zowel links als rechts ,dan moet een voorzitter daar consequent in optreden. dat zien we te weinig onder het huidige gesternte. We weten allemaal waarom Vera Bergkamp het kamervoorzitterschap verkreeg. En als Baudet onzin lult, dan was de beste reactie van het kabinet om te blijven zitten, mond houden, dan had niemand vandaag zich kunnen herinneren over waar Baudet over gebrald heeft.

WillemdeGroot
WillemdeGroot22 sep. 2022 - 7:36

'Hij leidt af van de inhoud. Anders valt hij door de mand.' Kernachtiger kun je het acteren van Wilders, en meer uit die extreemrechtse politieke hoek, niet duiden, Han! En jammer voor onze democratie dat deze Kamervoorzitter niet berekend is voor haar taak. Het was ook nog een 'politieke' benoeming destijds, maar ziet ze zelf niet in dat ze ietwat te licht voor deze functie is? Tijdens de krankjoreme redevoering van Baudet had ze eerder moeten ingrijpen dan na het opstappen van het Kabinet, ofschoon daar inderdaad staatkundige vraagtekens bij gezet kunnen worden. Ze had het dus allemaal kunnen voorkomen...

Dpers
Dpers22 sep. 2022 - 7:06

Een Wilders maakt een Hermans niet automatisch beter. Hij is overbodig, zij is een lichtgewicht. Beide doen er beter aan de politiek te verlaten.

Farmer2
Farmer222 sep. 2022 - 6:49

Vera Bergkamp was destijds een dealtje tussen D66 en de VVD. Martin Bosma is, en was een veel betere keus geweest. Jammer !

24 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 8:25

ah, ja, joh, zet er maar een fascist neer.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 sep. 2022 - 8:30

Bergkamp valt helaas voor haar in het rijtje waar eerder Van Miltenburg in valt. Er zijn betere alternatieven, zoals Bosma of Arib. Die kunnen met meer gezag een debat leiden en alle kamerleden op hun (wan)gedrag aanspreken.

Norsemen
Norsemen22 sep. 2022 - 8:43

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

ToussaintX
ToussaintX22 sep. 2022 - 8:52

Farmer2, 22 sep. 2022 - 8:49 "Martin Bosma is, en was een veel betere keus geweest." - Of all people. De arrogante, racistische, geschiedkundig vervalsende en omhooggevallen Bosma! Tja, het is maar net waar je prioriteiten liggen.

Norsemen
Norsemen22 sep. 2022 - 9:04

De vergelijking tussen Bosma en Goebbels werd helaas niet geaccepteerd.

JohnnyValues
JohnnyValues22 sep. 2022 - 9:07

@oproerkraaier Je kan fascisten veel verwijten, maar als er 1 stroming is van orde houden en hard ingrijpen... (grapje) Dat gezegd hebbende had ik ook liever Arib of Bosma op die plaats gezien. Bergkamp zit duidelijk niet op de juiste plek.

stokkickhuysen
stokkickhuysen22 sep. 2022 - 11:04

Fascisme is niet een politieke stroming als anderen. Degenen die fascisme uitdragen zijn niet politici zoals anderen. Facisme is niet een mening zoals andere politieke meningen. Stop met het normaliseren van haar verspreiders.

Norsemen
Norsemen22 sep. 2022 - 11:20

Bosma gezag? Ja, bij de PVV jugend.

TeeJee2
TeeJee222 sep. 2022 - 11:29

Er wordt hier door enkelen weer zeer negatief gesproken over de heer Bosma, maar zijn collega's (van alle partijen) geven hoog op over zijn kwaliteiten als voorzitter. Dat zegt meer dan genoeg.

Paul250371
Paul25037122 sep. 2022 - 12:54

Farmer2 Bosma vindt Hitler links!! Nuff said.

oproerkraaier
oproerkraaier22 sep. 2022 - 12:54

Tele2, jij ziet die fascist wel zitten begrijp ik?

Paul250371
Paul25037122 sep. 2022 - 12:56

Teejee " maar zijn collega's (van alle partijen) geven hoog op over zijn kwaliteiten als voorzitter. Dat zegt meer dan genoeg." Het zegt inderdaad genoeg uit hoeveel gajes, meelopers, wannabenazigedogers zijn collega's bestaat.

vdbemt
vdbemt22 sep. 2022 - 13:13

Wat een aanhangers voor Bosma als Kamervoorzitter hier. Niet echt om vrolijk van te worden. Zien die mensen niet wat voor een man dat is? Of, nog erger, zijn zij ook zo?

EricDonkaew
EricDonkaew22 sep. 2022 - 13:58

@Farmer2 ----------------------------- Ik moet bekennen dat ik nog nooit kritiek op Bosma heb gehoord als het gaat om zijn functioneren als Kamervoorzitter. Natuurlijk wel omdat hij van de PVV is. Toch zie ik dit soort zaken het liefst gescheiden. Ook hier wordt Bosma uitsluitend bekritiseerd om zijn politieke achtergrond. Heeft iemand voorbeelden van fouten die hij gemaakt in zijn hoedanigheid als Kamervoorzitter?

stokkickhuysen
stokkickhuysen22 sep. 2022 - 15:14

Nou nog 1 keertje voor TJeetje en Eric: Fascisme is niet een politieke stroming als anderen. Degenen die fascisme uitdragen zijn niet politici zoals anderen. Facisme is niet een mening zoals andere politieke meningen. Stop met het normaliseren van haar verspreiders.

Norsemen
Norsemen22 sep. 2022 - 15:18

Het interesseert me geen reet hoe Bosma het doet als kamervoorzitter. Of hij wel of geen fouten maakt. Hij is een wannabe nazi van de ergste soort. Hij is nog enger dan Janmaat destijds was, letterlijk en figuurlijk.

TeeJee2
TeeJee222 sep. 2022 - 16:28

Norsemen stokkickhuysen oproerkraaier vdbemt Ach ja, daar zijn ze weer, de gebruikelijke namen die alleen maar vitriool, haat en verdeeldheid propageren. Ik weet wel wie hier de werkelijke extremisten zijn.

EricDonkaew
EricDonkaew22 sep. 2022 - 16:35

@Stokkickhuizen: Nou nog 1 keertje ------------------------- Jij gaat er al op voorhand van uit dat Bosma een fascist is. Fascisten, dat waren de Italiaanse zwarthemden van de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Ze noemden zichzelf fascisten en ze waren het ook. Daarna is het een scheldwoord geworden dat zelfs anno 2022 nog steeds in gebruik is, zij het onderhevig aan veel inflatie. Als ik die oude Italiaanse beelden zie, dan zie ik daar geen Bosma in. Andere tak van sport. Maar probeer het gerust nog 1 keertje.

Sonic2
Sonic222 sep. 2022 - 17:50

@ TeeJee Martin Bosma zou inderdaad de beste kamer voorzitter zijn. Dat zeg ik over een PVV"er. Ik snap echter heel goed dat linkse mensen dat gewoon niet zeggen. Ik zeg nu iets aardigs over een PVV'er. Daarbij weet ik dat je zulk hoffelijk gedrag nooit van de andere kant hoef te verwachten. Het werkt bij dit soort bewegingen altijd maar 1 kant op. Het is altijd eenzijdig. Ik weet exact hoe Martin Bosma over links, linkse media denkt. Martin Bosma heeft weinig door groei mogelijkheden en dat heeft hij aan zichzelf te danken. Hij heeft op het verkeerde paard gewed. Wilders gaat rechts Nederland nooit wat brengen. Bosma had als hij geen PVV"er was een geweldige loopbaan gehad. Ik heb geen medelijden met Bosma. Het resultaat van stupide keuzes. Net als ik geen medelijden heb met PVV"ers die zich "buitengesloten" voelen door de "uitsluiting" van de PVV. De PVV wordt overigens niet buitengesloten. De moties van die beweging worden gewoon gesteund. Door het wangedrag van Wilders en zijn onmogelijke standpunten wil niemand verantwoordelijkheid samen met hem dragen en met hem en de PVV gezien worden. En dat is volledig logisch. Wilders krijgt de zijlijn die hij verdient met zijn gestook en gejen. Dat ook helemaal nergens toe leidt. Ook voorspelbaar trouwens

TeeJee2
TeeJee222 sep. 2022 - 20:08

@Sonic2 U schreef: "Daarbij weet ik dat je zulk hoffelijk gedrag nooit van de andere kant hoef te verwachten. " Ik verwacht van u zeker niet dat u dat hoffelijk gedrag zou zien of erkennen. Daarnaast zijn uw monologen waarin u rechts Nederland aanzienlijk negatief bejegent hier wel bekend, dus wellicht vergeeft u mij een licht sceptische houding tegenover de oprechtheid van uw eerste paragraaf. Het is ook wel vermakelijk dat u denkt dat de PVV nergens toe zal leiden. De gehele politiek is op sommige gebieden naar rechts opgeschoven, juist omdat men de PVV de wind uit de zeilen wil nemen. Opmerkelijk vind ik dan ook dat u zegt dat de moties van de partij wel gesteund worden. Als er moties gesteund worden, op welke wijze leidt het dan nergens toe en krijgt men niks voor elkaar? Je zou juist zeggen dat de PVV dan functioneel deel neemt aan het democratisch proces in de Tweede Kamer.

Norsemen
Norsemen23 sep. 2022 - 8:12

@TeeJee "Ach ja, daar zijn ze weer, de gebruikelijke namen die alleen maar vitriool, haat en verdeeldheid propageren. Ik weet wel wie hier de werkelijke extremisten zijn" Dat mensen zoals jij zo over mij denken heeft dezelfde betekenis voor me als dat een SGP'er mij een verdorven iemand vindt omdat ik voor het homohuwelijk ben.

TeeJee2
TeeJee223 sep. 2022 - 11:39

@Norsemen Dat heeft met het homohuwelijk niks te maken, beste Norsemen.

Norsemen
Norsemen23 sep. 2022 - 14:10

Wat snap je niet aan mijn opmerking TeeJee dat je zo raar reageert?

TeeJee2
TeeJee224 sep. 2022 - 17:29

@Norsemen Wat snapt u niet aan mijn opmerking, is eerder de vraag.