Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tegen wil en dank vechten tegen politiegeweld

  •  
09-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-08-09 om 17.21.02
De zoon van Constance Malcom, Ramarley Graham, werd in 2012 op 18-jarige leeftijd door een agent doodgeschoten in hun appartement in The Bronx. Documentairemaakster Steffie van Rhee volgde zijn moeder een half jaar. Constance Malcolm zet zich nu in voor gelijke rechten voor Afro-Amerikanen en strijdt, tegen wil en dank, tegen politie- en wapengeweld. De agent verantwoordelijk voor de dood van haar zoon, is nooit veroordeeld.
Mindshakes sprak met Steffie van Rhee:
"De film heb ik gemaakt toen ik Documentary Media Studies aan The New School in New York studeerde. Ik kwam een artikel over de zaak van Ramarley Graham tegen. Er waren zoveel dingen waarover ik me verbaasde. Zo had hij geen wapen, werd er ingebroken in zijn huis en werd hij neergeschoten in het bijzijn van zijn oma en kleine broertje. En vooral verbaasde het me dat er eigenlijk weinig aandacht aan de zaak was besteed in de media. Dus zocht ik via Twitter contact met Constance Malcolm, zijn moeder. Toen ik bij haar langs ging wist ik direct dat ik haar verhaal wilde vertellen. Ze woonde nog steeds in hetzelfde huis en ze was meteen heel open tegen me. In ons eerste gesprek vertelde ze dat ze nooit activist wilde worden, maar dat het overlijden van haar zoon ervoor had gezorgd dat ze wel moest. Dat het dus eigenlijk haar keuze helemaal niet was en dat raakte mij heel erg."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.