Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wij zijn inwoners van een schaamteloos land

  •  
01-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
3152220075_f0f422b3cd_z
Je zou denken dat er onmiddellijk spoeddebatten worden gehouden nu het Europese College voor de Rechten van de Mens ons land heeft aangeklaagd
Nederlandse politici hebben altijd de mond vol over mensenrechten. Het hangt een beetje van hun eigen overtuiging af wie dan het doelwit is: Erdogan, Orbán of Maduro want zij hebben de neiging geestverwanten een beetje uit de wind te houden als zij op het stuk van democratie en vrijheid over de schreef gaan. Ook wordt er in het bijzonder aan de rechterzijde nogal gebalkt over opvang in de regio in plaats van door Nederland.
Spoeddebatten Je zou dus denken dat er onmiddellijk spoeddebatten worden gehouden nu het Europese College voor de Rechten van de Mens ons land heeft aangeklaagd vanwege de mensonterende omstandigheden in de gevangenis van Sint Maarten. Zo´n bajes verwacht je in een of andere corrupte dictatuurstaat, niet in het Koninkrijk der Nederlanden. Wat erger is: op Aruba en Curaçao is de situatie navenant. Bovendien gebruikt men daar ongeschikte detentiefaciliteiten om vluchtelingen uit Venezuela vast te zetten voor zover die niet door de kustwacht worden tegengehouden en teruggestuurd.
Natuurlijk wordt er door ambtenaren heel wat gerapporteerd en geconcludeerd en soms zelf de vinger op de zere plek gelegd maar papier is geduldig in Den Haag. En er is altijd wel een wegkijker en een afschuiver die zegt dat de laatste resten tropisch Nederland nu eenmaal afzonderlijke landen zijn. Dus we kunnen er helaas niets aan doen. Een tweede argument om met de armen over elkaar toe te kijken is dat Aruba en Curaçao niet buiten schot kunnen blijven als je de wantoestanden op Sint Maarten aanpakt. Daar komt dan ruzie van en o heremetijd, het gaat centjes kosten.
Buurlanden De Nederlandse regering is zelfs te beroerd om openlijk met de vuist op de tafel te slaan en te stellen dat dit binnen drie maanden afgelopen moet zijn. Ook doen de opvang in de regio predikers helemaal niets maar dan ook niets om de vluchtelingen uit Venezuela op een menswaardige wijze op te vangen. Terwijl Nederland en Venezuela toch buurlanden zijn. Terwijl die vluchtelingen toch niet eerst allemaal veilige landen gepasseerd zijn – zoals het PVV- en FvD-verwijt altijd luidt – voor zij op Curacao of Aruba arriveerden want die eilandjes liggen een paar uur varen uit de Venezolaanse kust.
Wij zijn inwoners van een schaamteloos land.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.