Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Wilders is een toegewijde en militante feminist

  •  
23-01-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
En vindt het daarom vast niet erg als wij zijn 'verzetsspray' ook tegen witte Nederlandse agressors gebruiken
Het legaliseren van pepperspray in Nederland is een goede stap in de richting van een nog vijandiger maatschappij. En wie beter om ons de weg te wijzen dan Geert Wilders? We zouden hem allemaal moeten bedanken voor de moed die hij heeft getoond om deze verandering in gang te zeggen. Hij doet het tenslotte voor ons: de vrouwen.
Boze tongen beweren dat het slechts een goedkope publiciteitsstunt is. Dat Wilders cynisch en doelbewust de aanvallen in Keulen gebruikt voor zijn eigen agenda: het verder marginaliseren van moslims en migranten in Nederland. Zij beweren zelfs dat hij in werkelijkheid lak heeft aan vrouwenrechten. Wij zeggen: Wilders is een toegewijde, militante feminist. Weliswaar klinkt hij in zijn recente YouTube video-verklaring, waarin hij zich afvraagt wie ‘vrouwen gaat beschermen’, enigszins als paternalist, maar hij bedoelt het vast goed.
En ja, zijn partij was de enige in het Nederlandse parlement die tegen het Verdrag van de Raad van Europa  – inzake het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld – stemde, maar dat is alweer een tijdje gelden. En ja, de meeste gevallen van geweld tegen vrouwen vinden plaats in hun eigen huis, dus het opsluiten van mannelijke vluchtelingen in asielzoekerscentra slaat wat dat betreft de plank helemaal mis. Maar doe nou niet zou moeilijk over de details!
Mensen opsluiten in asielzoekerscentra is verder toch niet schadelijk? Ok, behalve als je de Irakese vluchteling bent die eerder deze maand zelfmoord pleegde in Alphen. Of zijn kamergenoot die een week later een zelfmoordpoging deed. Maar daar hebben we het nu niet over. Het punt is dat wij, als vrouwen, meneer Wilders’ toewijding – ongeacht de hoge prijs – voor de veiligheid en rechten van slachtoffers van seksistisch geweld in Nederland zouden moeten toejuichen.
Daarom gaan ‘Feministen voor Verzetsspray’ naar Spijkenisse op Zaterdag 23 januari om Wilders te bedanken voor de nep-pepperspray die wij volgens hem allemaal bij ons moeten dragen. Als onderdeel van ons welkom, zullen wij de partijleider vragen om een aantal concrete verklaringen uit te brengen, in de geest van zijn ogenschijnlijk feministische bondgenootschap met alle vrouwen in Nederland.
Wij gaan meneer Wilders vragen om publiekelijk en resoluut de mannen onder zijn volgelingen dringend te verzoeken alle vormen van seksistisch gedrag af te zweren. Wij vrouwen hebben recent seksistische beledigingen en bedreigingen ontvangen van Wilders’ eigen volgelingen, terwijl wij vreedzaam protesteerden in demonstraties voor solidariteit met vluchtelingen. Wij willen daarom ook weten of zijn ‘verzetsspray'(en de pepperspray die hij gelegaliseerd probeert te krijgen) uitsluitend bedoeld is voor gebruik tegen vluchtelingen, moslims en andere minderheden. Of hebben wij zijn volledige steun om deze middelen te gebruiken tegen witte Nederlandse agressors? Per slot van rekening werd het alarmerend nieuws dat in Nederland per week 24 vrouwen aangifte doen van verkrachting al in 2013 gepubliceerd lang voor de recente influx van vluchtelingen in Europa.
Wij zijn in het bijzonder bezorgd over hoe Pegida-aanhangers zich zullen gedragen op 6 februari wanneer zij samenkomen op de Dam in Amsterdam voor een demonstratie. Zaterdag 6 februari in het centrum van Amsterdam zal ook een nationale demonstratie voor solidariteit met vluchtelingen en tegen alle vormen van racistische uitsluiting plaatsvinden. Recente demonstraties van Pegida elders in Europa en in Nederland zijn voornamelijk bezocht door mannen en veelal op geweld uitgelopen.
Meneer Wilders is in het verleden als spreker aanwezig geweest bij Pegida-acties  en heeft duidelijk aanzien bij deze racistische organisatie. Wij verwachten daarom dat een publieke verklaring van zijn steun aan vrouwen, die zichzelf willen verdedigen in Amsterdam als zij zich bedreigd voelen door de leden van Pegida, heel behulpzaam zou zijn. Wij verwelkomen die dan ook.
Wij bedanken meneer Wilders dat hij ons met zijn ‘verzetsspray’ alvast heeft bewapend tegen de tsunami van racistisch en seksistisch geweld dat wij vrezen op 6 februari en beloven bij de inzet van de spray geen onderscheid te maken in afkomst, kleur of geloofsovertuiging van seksisten.
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (165)

Ulltrafox
Ulltrafox28 jan. 2016 - 20:21

Het enigste wat standaard of eigenlijk systematisch werd verkracht voor Keulen dat was de waarheid... Daar bestaat geen pepperspray tegen helaas. Verder weet ik zeker dat de PVV ook tegen alle verkrachters van vrouwen zegt dat dit niet mag en kan. Welk mens doet dat dan niet of welke partij?? Waarom feministen weer apart actievoeren tegen het gebruik van de spray. Als ze het zelf alleen willen gebruiken voor blanke mannen wat staat hen dan in de weg om dat te doen? Je kan ook vragen of de tekst op het flesje aangepast kan worden. Overigens vind ik de opmerking van de feministen wel terecht hoor.

Inez2
Inez225 jan. 2016 - 12:28

Soms kom je als “bewijs” hoe slecht de islam voor vrouwen is wel eens de verwijzing naar soera 2:223 tegen ” Uw vrouwen zijn een akker voor u – komt daarom tot uw akker, zoals het u behaagt en doet goed voor uzelf en vreest Allah en weet, dat gij Hem zult ontmoeten en geef goede tijdingen aan de gelovigen. ” Hier zou dus gezegd worden dat je over een vrouw heen moet lopen, want immers je loopt over akkers. Inderdaad, er wordt nogal eens over vrouwen heen gelopen. Ik wil me hierbij speciaal tot de vrouwen richten op dit forum en bij deze zeg ik dat jullie allemaal bloemen voor me zijn. Ik denk niet dat jullie dat vervelend vinden. Ik ik vermoed dat dat compliment jullie wel veel vaker hebben gehoord, zelfs toen jullie nog maar “bloempjes” waren. Een kweker heeft ooit een bloem naar Wilders vernoemd. Tjeetje, wat was hij trots, net als al z’n volgelingen. Ik heb er destijds op gereageerd door te zeggen dat een bloem uiteindelijk op de mestvaalt terecht komt, iets waar Geert inderdaad hoort. Dames, nu je dit leest hoe voelen jullie je nu als ik of anderen je een “bloem” noem? De Korantekst houdt iets heel anders in. Hij volgt op de soera waar geschreven wordt als een vrouw ongesteld is. Je kunt haar dan immers even niet “liefhebben”. Echter desondanks moet je haar goed verzorgen. Een “akker” die je goed te verzorgen. Immers dan blijven bloemen groeien, hij is vruchtbaar, je kunt er heerlijk van genieten. M.a.w. ook al kun je even niet fijn seks met elkaar hebben, verwen haar want dan wordt ze nog mooier en liever.

3 Reacties
Sardar2
Sardar225 jan. 2016 - 15:46

@ Inez, 25 januari 2016 om 13:28 Zo ver dat mijn geheugen me toelaat, herinner ik deze soera als handleiding van seksuele geoorloofdheid met vrouw. Een akker, waar naar vrouw refereert, is je eigendom als man en je mag in verschillende tijden met verschillende manieren van je akker genieten. Deze krijgt in verschillende stromingen bijna hetzelfde interpretatie.

JanfransZuidema
JanfransZuidema26 jan. 2016 - 3:10

Een beetje jammer dat u soera 2:223 aanhaalt. Soera 2:223 is duidelijk alleen bedoeld voor lesbienes en sluit daarom de heteroseksuelen uit. Zo zonde... ;)

dirtdevil
dirtdevil29 jan. 2016 - 16:41

Wat voegt het toe om buitenstaanders over de inhoud van de koran te vertellen als het gedrag van zoveel moslims zo duidelijk afwijkt van wat er in dat boek zou staan?

Opinius
Opinius24 jan. 2016 - 17:22

--"Meneer Wilders is in het verleden als spreker aanwezig geweest bij Pegida-acties en heeft duidelijk aanzien bij deze racistische organisatie" -- Daarom onthield hij zich van stem in een nieuw wetsontwerp tegen vrouwenmishandeling. Want Stel je voor joh: dat daaruit juist islamitische vrouwen in nederland (ook onder de vluchtelingen) daardoor nu een beroep op zouden kunnen gaan doen . Een populist kent geen moraal,. behalve die naar zijn schizofrene denkbeelden conform zijn ventilaties. Ik hoop dat er op 6 febr. veel mannelijke geweldloze tegendemonstranten zullen zijn. Ja mannelijke ,! (uiteraard ook vrouwen) . liefs van Opinius.

2 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer25 jan. 2016 - 9:39

[Want Stel je voor joh: dat daaruit juist islamitische vrouwen in nederland (ook onder de vluchtelingen) daardoor nu een beroep op zouden kunnen gaan doen.] Niet nodig Opinius, die kunnen al een beroep doen op de nederlandse grondwet. Het probleem is als de angst voor de man groter is dan je wens je recht te halen, als de angst voor sociale uitsluiting groter is, als de schaamte groter is dan beschermt de wet je dus niet.

Inez2
Inez225 jan. 2016 - 12:47

@Jan Willem deBoer 25 januari 2016 om 10:39 ["Niet nodig Opinius, die kunnen al een beroep doen op de Nederlandse grondwet."] Inderdaad, waarvan artikel 1 volgens Wilders e.a. afgeschaft dient te worden Zie https://is.gd/uOzEfU "In maart 2006 verklaarde Wilders dat hij artikel 1 van de Grondwet (het non-discriminatiebeginsel) wilde afschaffen, de grenzen te willen sluiten voor zeker vijf jaar voor niet-westerse immigranten en een verbod op nieuwe islamitische scholen en moskeeën voor eveneens vijf jaar. " Ook hier wil hij vanaf: "Belediging van groepen mensen wegens hun godsdienst of levensovertuiging is strafbaar gesteld in art. 137c en 137e. " ik vermoed zelfs dat hij er naar streeft dat het juist een verplichting dient te worden en indien iemand er zich niet aan houdt dat eventueel strafbaar moet worden. Uiteraard mogen zijn volgelingen en hij niet beledigd worden. Daar zal een apart artikel in de wet gaan voorzien.

Opinius
Opinius24 jan. 2016 - 16:39

--"En vindt het daarom vast niet erg als wij zijn 'verzetsspray' ook tegen witte Nederlandse agressors gebruiken"-- Hij legaliseert het hiermee : op hemzelf ! Hij die oproept tot geweld (revolutie). revolutie die nog nooit gepaard ging zonder amok vernieling en menselijk geweld . Revolutie verstoken van elke fatsoenlijke dialoog. Waar tot overmaat: Hij-- PVV - Wilders ( niet tegen vrouwen meppen is ) waar hij in de kamer geen stelling nam noch stem uitbracht m.b.t nieuw wetsontwerp naar vrouwenmishandeling . Dhr Wilders wenst daarmee het primitieve wild west met blaffers . De huidige nederlandse politie ,als verlengde sterke arm namens onze volksvertegenwoordigers om een geordend" geciviliseerd systeem "te handhaven ,geeft Wilders ruim podium . En arresteert de geweldloze tegendemonstranten . Wilders lacht deze hele regering uit ! en terecht .

1 Reactie
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer25 jan. 2016 - 9:41

U vindt het een nep regering? Waar heb ik dat vaker gehoord.

Robe Spierre
Robe Spierre24 jan. 2016 - 14:29

Ik weet niet hoor. Ik heb het mijn vrouw gevraagd en die is wel degelijk bang voor hordes vluchtelingen. Tenslotte; sinds wij geboren zijn is er met 80 miljoen Duitsers niet gebeurd wat 1 miljoen vluchtelingen nu WEL hebben klaargespeeld; massaal vrouwen aanvallen. De schrijfster van het stuk kan voor zichzelf spreken. Ze hoeft uiteraard geen verzetsspray aan te nemen of bij zich te dragen. Maar de vrouwen die dat WEL willen; laat die lekker!

1 Reactie
Dunya2
Dunya224 jan. 2016 - 16:47

@Rob Spierre ""Tenslotte; sinds wij geboren zijn is er met 80 miljoen Duitsers niet gebeurd wat 1 miljoen vluchtelingen nu WEL hebben klaargespeeld; massaal vrouwen aanvallen". Uw redeneerwijze is op zijn minst gezegd, apart.

Freeman2
Freeman224 jan. 2016 - 13:39

Zou toevallig Wilders aandelen van het nep-pepperspray fabriek bezitten?

noMan2
noMan224 jan. 2016 - 13:29

Wilders, onze eigen Hollandse Trump, maar dan zonder al dat geld en een eigen dochter om op te geilen. Die pepperspray wil ik wel hoor, maar daar houdt het dan ook gelijk weer op met mijn steun aan Wilders. Waarom zijn mannen hier zo bang voor de verkrachtende moslims terwijl hun verkrachtende landgenoot hen nog kouder laat dan een ijspegel? En waarom zo bang voor de Islam? Vanwege die burka he, die vinden ze eng. Daar zijn mannen nog banger voor dan vrouwen. Want het is voor mannen pas echt erg als de Islam al dat vrouwelijk naakt uit het straatbeeld zou verbannen, de schrikbeeld van elke westerse man is dat hij een mogelijkheid tot een naakte geile tiet moet overslaan. Nou, weet je wat we doen? In plaats van alleen de ogen zichtbaar te laten, doen we dat met de tieten. Alles bedekken, behalve de tieten. Al een beetje gerustgesteld heren? De Islam al minder bedreigend zo?

2 Reacties
PietManeo
PietManeo24 jan. 2016 - 16:04

"Waarom zijn mannen hier zo bang voor de verkrachtende moslims terwijl hun verkrachtende landgenoot hen nog kouder laat dan een ijspegel?" Heeft u daar ook een linkje van of enig ander bewijs? Ik heb namelijk niet de indruk dat een blanke verkrachter zijn gezicht nog kan vertonen in het dorp cq stad. Ook schijnt een verkrachter het in de bajes nogal zwaar te hebben. Idem dito voor een blanke pedofiel. Ik ben dus wel benieuwd naar dat bewijs. Of leeft dat bewijs alleen maar in uw onderbuik?

Inez2
Inez225 jan. 2016 - 14:55

@Ruud van Jorissen 25 januari 2016 om 10:19 ["Ik moet je vertellen dat je gelijk hebt wat pedofielen betreft, die zijn hun leven niet zeker. "] Hoe zou Fortuyn het er hebben afgebracht als hij gepakt was? En de priesters die 90.000 kereltjes hadden "gepakt"?

trotsopnederland
trotsopnederland24 jan. 2016 - 13:15

"Dat Wilders cynisch en doelbewust de aanvallen in Keulen gebruikt voor zijn eigen agenda" Ik kwam tot hier met lezen... De partij die alle ellende die ons momenteel overkomt al vanaf haar oprichting voorspeld heeft, krijgt nu het verwijt dat ze dit misbruiken. Het moet niet gekker worden... Ja dit is de wereld iets teveel op zn kop.

5 Reacties
johannn2
johannn224 jan. 2016 - 13:56

Beste 'trotsopnederland', Het is nogal makkelijk dat alle ellende die Wilders voorspelt ook uitkomt. Hij is een van degenen, die er een ellende van máakt. Vluchtelingen zijn geen probleem. ( Uiteraard een enkeling daargelaten, net zoals dat geldt voor de hele Nederlandse bevolking.) De vluchtelingen zijn niet het probleem. Het probleem is zoals zo vaak juist degene die er een probleem van máakt. Wilders c.s. , en volgelingen zoals jij natuurlijk. Zijn - jullie - framing ervan, voel je wel ? Het is het stukje Nederland waar ik niet zo trots op ben.

Hell You
Hell You24 jan. 2016 - 14:22

De ellende die jou allemaal overkomt zit tussen je oren...verder niks feitelijks. Maar je weet dat eigenlijk ook wel alleen je bent zo verrekte bang....zo bang.

trotsopnederland
trotsopnederland24 jan. 2016 - 22:51

Beste Johannn, Wilders maakt geen ellende, die benoemd slecht wat sommigen zo graag onder de pet wil houden. Of wil je beweren dat Geert ook een aanrander is? Vluchtelingen zorgen weldegelijk voor problemen, 1000 ervan op een plein, geen idee hoeveel er meededen, maar er braken in ieder geval geen ongeregeldheden uit van migranten die het voor onschulidige vrouwen opnamen. Iedereen vond het blijkbaar best. In de Arabische wereld is het een bekend fenomeen en geloof me, gelegenheden dat ze het kunnen doen zijn er niet zoveel, want normaal gesproken zitten vrouwen gewoon thuis opgesloten. Maar ja, das cultuur en dat zal ook wel normaal zijn volgens jou. Zoek maar eens op de term: Taḥarrush en je zult zien dat het geen incident is.

Inez2
Inez225 jan. 2016 - 15:07

@trotsopnederland 24 januari 2016 om 23:51 ["Beste Johannn, Wilders maakt geen ellende, die benoemd slecht wat sommigen zo graag onder de pet wil houden. Of wil je beweren dat Geert ook een aanrander is? "] Wilders heeft wel eens een keer toegegeven dat toen hij in Utrecht woonde dat de mensen niet wilden hebben dat hun kinderen met hem in contact kwamen. Zelfs bekenden van Wilders wilden dat niet. Bij ons in de straat woonde ook een man waar we onze kinderen voor waarschuwden.

Meh2
Meh229 jan. 2016 - 13:43

Hoi moderatie. Ik lees hier zowel over Wilders, als over Fortuyn de insinuatie dat ze pedo zijn. Mag dat over iedereen gezegd worden?

Freeman2
Freeman224 jan. 2016 - 13:03

In het trein toevallig het gesprek afgehoord waarbij aantal manen dit voorstel van Wilders te seksistisch vinden omdat ze beweerden dat niet enkel vrouwen maar ook manen dit spray bij ongewenste seksuele aanrandingen zouden willen gebruiken.

1 Reactie
johannn2
johannn224 jan. 2016 - 14:01

Aanranding kan lichamelijk zijn. Maar ook géestelijk aanranding komt veel voor. En ook die kan blijvend letsel veroorzaken. Is er niet ook een mentále pepperspray in de handel om je dáartegen te beschermen ?

Hell You
Hell You24 jan. 2016 - 11:36

http://tranquilmonkey.com/when-is-it-okay-to-have-sex-this-brilliant-video-about-consent-is-spreading-like-wildfire/ Hoe moeilijk kan het zijn om je beschermd te weten als het concept van consent begrepen wordt.

[verwijderd]
[verwijderd]24 jan. 2016 - 10:48

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
johannn2
johannn224 jan. 2016 - 14:11

De 'islamisering' is vooral een probleem in de geest van degenen die daar bang voor zijn. Een islamisering aan hun hersens zeg maar.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer25 jan. 2016 - 10:06

Johann zoals zo velen verwardt u angst met niet willen. Ik wil geen religieuze uitingen in openbare ruimtes in onze seculiere staat. Ik wil ook niet dat religieuzen bepaalde privileges krijgen. Ik wil niet dat bepaalde religieuzen mij en zeker niet mijn vrouw als minderwaardig zien en mijn of haar rechten en vrijheden willen beperken. Ik wil niet dat mensen bedreigt worden vanwege het schrijven van een boek, het maken van een cartoon of een film. Ik wil niet dat cartoonisten, opiniemakers, shcrijvers en cabaretiers uit angst zelfcensuur gaan toepassen. Ik wil niet dat religieuze groepen agglomeraten volgen en leven in een soort paralelle samenleving. Ik wil niet vanwege de dreiging van volgers van een religieuze ideologie dat de overheid mijn telefoongesprekken volgt of inzage heeft in mijn e-mails. Ik wil niet dat de politie bij een twitteraar aan de deur komt met de suggestie iets minder uitbundig te zijn. Kortom ik wil geen islamisering, gister niet, vandaag niet en morgen ook niet.

Inez2
Inez225 jan. 2016 - 14:03

@Jan Willem deBoer 25 januari 2016 om 11:06 Ik wil niet....Ik wil niet....Ik wil niet....Ik wil niet.... Het is toch wel mooi dat je wel wil dat alle mensen jou en Wilders gehoorzamen en zo niet dat ze dan fout zitten. Daarom mag Wilders dan ook gewoon mensen beledigen en bedreigen. Mensen waarvan Wilders heeft gezegd dat het slechte mensen zijn omdat nu eenmaal het geloof van Wilders is als een paar mensen iets fout doen dat dat de verantwoording is van iedereen die Wilders aanwijst. Jij wil geen islamisering. Wilders ook niet. Dan moet ik wel toegeven dat in ieder geval Wilders er mogelijk in is gelaagd om dat te voorkomen, echter het probleem daarbij is dat we nog nooit enige vorm van islamisering hebben gezien in Nederland. Wilders ook niet. Immers anders zou jij wel weten waaruit die islamisering zou blijken. Jij kunt dat ook niet noemen. Net als Wilders dat niet kan. De islam verbiedt weliswaar elke vorm van discriminatie wat sinds '45 ook weer in Nederland is afgeschaft en pas in '75 in de VS, maar dat kan je moeilijk "islamisering" noemen.

Meta Foor
Meta Foor24 jan. 2016 - 10:46

gezien de recente peilingen krijgen de nederlanders langzaam in de gaten waar wilders voor staat en strijdt. door de toenemende stroom van laag-bij-de-grondse-kritiek op zijn persoon , wordt alleen nog maar de algemene gedachte aangewakkerd dat er werkelijk iets heel ernstig aan de hand is in het moderne westen van de wereld. de wekelijkse groei in de peilingen gaat zo te zien volstrekt voorbij aan de regeringspartijen.

1 Reactie
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*29 jan. 2016 - 5:34

Meta Foor, Wilders is vol met holle retoriek, hij staat voor niets, wat mij betreft, het is alleen dag in dag uit, dag en nacht zelfs, aan het bla bla bla, 100% gebaseerd op de waan van de dag, vooral op twitter en op een provocerende, discriminerende en beledigende manier notabene = een 100% extremist/populist/nationalist in hart en nieren, volgens mij (allemaal onder het mom van de vrijheid van meningsuiting, natuurlijk). Zijn aanhangers moeten heel erg gefrustreerd zijn, om zo blind en loyaal achter zulke man te lopen/marcheren. :)

[verwijderd]
[verwijderd]24 jan. 2016 - 10:45

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
2BOrNot2B
2BOrNot2B24 jan. 2016 - 14:36

Misschien had u er zelfs nog bij kunnen vermelden, dat 1 op de 4 Belgische vrouwen slachtoffer is van dit soort delicten binnen de eigen relatie. Wat me echter ontgaat is het verband dat u legt tussen de door u aangehaalde statistieken en de "vrienden van Wlders".

f.h
f.h24 jan. 2016 - 15:54

En wat wil je daar nu eigenlijk mee zeggen?

Inez2
Inez225 jan. 2016 - 15:02

@BertBotje 24 januari 2016 om 15:36 ["Misschien had u er zelfs nog bij kunnen vermelden, dat 1 op de 4 Belgische vrouwen slachtoffer is van dit soort delicten binnen de eigen relatie. Wat me echter ontgaat is het verband dat u legt tussen de door u aangehaalde statistieken en de “vrienden van Wilders”. "] In Nederland is het nog erger. 4:10 vrouwen dus 40% In België dus 25% Mogelijk is de oorzaak dat Vlaams Belang veel minder aanhang heeft dan Wilders.

Van der Wal
Van der Wal24 jan. 2016 - 5:27

Hoeveel procent van de Officieren van Justitie is ondertussen vrouw? De helft? Ga bij je zusters klagen dat zij er een potje van maken bij de vervolging.

1 Reactie
johannn2
johannn224 jan. 2016 - 14:06

Seksistische opmerking, Van der Wal. En het zijn evengoed jóuw zusters.

vrijdenker2
vrijdenker224 jan. 2016 - 1:14

Peterpolter legte haarfijn uit wat ik wilde zeggen dus ik sluit me volledig bij zijn woorden aan. Als aanvulling wil ik u nog mededelen dat Wilders in mijn ogen geen racist is, hij verafschuwt de islamisering van Nederland. Moslims zijn geen ras. Moslims willen zich niet aanpassen naar onze westerse cultuur, moslims willen dat iedereen zich aanpast aan hun religie. Dáár ligt het probleem. De doorsnee Nederlander wil die religie niet en wenst het ook niet opgedrongen te krijgen. Wenst ook die achterlijke cultuur die erbij hoort niet opgedrongen te krijgen. Aangezien dit wèl gebeurt in Nederland is het een logisch gevolg dat de Hollander zich hiertegen aan het verzetten is, dat verzet zal alleen maar sterker en heftiger worden naarmate de dagelijkse talloze 'incidenten' (misdaden) zich voor blijven doen. Hopelijk begrijpt u het nu wat beter.

7 Reacties
Zandb
Zandb24 jan. 2016 - 10:15

En u noemt zich "vrijdenker"? Iedereen is in Nederland vrij te doen wat hij wil mits hij de principes van de democratische rechtsstaat in acht neemt. Ik weet niet wat u verstaat onder "opgedrongen krijgen" maar als in Nederland elke religie dezelfde rechten heeft - en dat is zo - dan worden ons kerken en moskeeën "opgedrongen". Dan mogen mensen in hun uiterlijk anderen hun geloof "opdringen". Dan worden religieuze feestdagen "opgedrongen". En daar kan zelfs een PVV helemaal niets aan doen. Hopelijk begrijpt u nu wat beter op wat voor heilloze weg u zich bevindt.

rosarosa
rosarosa24 jan. 2016 - 11:30

hoezo, wordt die godsdienst of die cultuur aan je opgedrongen? ik ben nog geen "evangeliserende" moslims tegengekomen, jij wel?

JohnVKR
JohnVKR24 jan. 2016 - 12:23

Wilders is geen racist? Maar hij verwerpt het belangrijkste artikel van onze grondwet, artikel 1. Kunt u dat verklaren? Wilt u verklaren waarom Wilders, en u blijkbaar ook, de Nederlandse grondwet verwerpt? En moet ik uit uw reactie opmaken dat het aanpassen aan onze westerse cultuur betekent dat we allemaal massaal ´daar moet een piemel in´ moeten gaan schreeuwen, of zoals de Wilders-aanhanger gisteren in Spijkenisse protesterende vrouwen toeschreeuwde: ´jullie kunnen geen piemel krijgen´. Ik begrijp dat het aanpassen aan onze westerse cultuur betekent dat we via de tv elke nacht pornografie opdringen, zelfs aan kinderen die ´s ochtends vroeg de tv aanzetten? Ik begrijp dat het aanpassen aan onze westerse cultuur betekent dat we mensen ervan moeten overtuigen dat beledigen, kwetsen, pesten, schelden, mensen met woorden kapot maken, een aanbevelenswaardige verworvenheid is in onze westerse cultuur? Dat fatsoen iets is voor losers? Ik had eigenlijk willen zeggen: rot toch op met uw westerse cultuur. Maar dat is niet respectvol. Dat trek ik dus terug, en zeg bij deze: koestert u uw westerse cultuur maar. Maar anders dan in uw westerse cultuur, gaan in mijn WERELDSE cultuur mensen wel op een fatsoenlijke en respectvolle manier met elkaar om.

2BOrNot2B
2BOrNot2B24 jan. 2016 - 15:04

@JohnVKR Art 1 grondwet: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan" Het bedoelde artikel spreekt van discriminatie en niet van racisme. Discriminatie wegens ras is niet toegestaan. Laten we om te beginnen eens ophouden het inmiddels voor van alles en nog wat aangehaalde begrip racisme te misbruiken. Dat gezegd hebbende zijn we kennelijk zo ver gekomen dat de het begrip nationalisme/chauvinisme inmiddels zo ongeveer gelijk wordt getrokken met nazisme, ultra-rechts e.d. Als ik dat spiegel aan mijn jeugd, waarin je eigenlijk gewoon werd geacht om trots zijn op onze Nederlandse waarden en normen zijn we vanuit dat kader bezien gekomen van Nederland, naar Europeaan en nu volgens U naar Wereldburgers. De tijd zal leren in hoeverre die bijna letterlijke grenzeloosheid bijdraagt aan het welzijn van de mensheid in het algemeen. Voorlopig hecht ik nog sterk en de Nederlandse normen en waarden, waarvan verdraagzaamheid inderdaad één van de kernbegrippen is. Laat nu alleen die verdraagzaamheid van het voor onze Nederlandse cultuur redelijk "nieuwe geloof Islam" precies hetgeen zijn wat mij grote zorgen baart.

PaddyPower
PaddyPower24 jan. 2016 - 16:17

Rosarosa, ik ken toch wel wat voorbeelden in Nederland, waarbij moslims hun mening over omgangsvormen, kledingkeuzes en voedsel opdrongen aan de autochtonen. Bijvoorbeeld in een Brabantse fabriek waar die worstenbroodjes toch echt niet meer konden, nu er zoveel moslims werkten.

omaoeverloos
omaoeverloos25 jan. 2016 - 10:04

"hoezo, wordt die godsdienst of die cultuur aan je opgedrongen?" Nederland is niet seculier, religie wordt je werkelijk aan alle kanten opgedrongen. Zelfs in de grondwet hebben de religies een apart plekje voor zichzelf ingeruimd. Ik ben nog geen “evangeliserende” moslims tegengekomen, jij wel? Jazeker wel, ouders stellen zich tot doel hun kinderen zo goed mogelijk te evangeliseren. Dit zie je overigens bij elke religie. Ze hebben er zelfs aparte scholen voor opgericht.

Inez2
Inez225 jan. 2016 - 13:43

@vrijdenker 24 januari 2016 om 02:14 ["De doorsnee Nederlander wil die religie niet en wenst het ook niet opgedrongen te krijgen. Wenst ook die achterlijke cultuur die erbij hoort niet opgedrongen te krijgen. Aangezien dit wèl gebeurt in Nederland is het een logisch gevolg dat de Hollander zich hiertegen aan het verzetten is, dat verzet zal alleen maar sterker en heftiger worden naarmate de dagelijkse talloze ‘incidenten’ (misdaden) zich voor blijven doen. Hopelijk begrijpt u het nu wat beter. "] Je maakt een fout. Je citeert Wilders. En die beweert dit soort achterlijke dingen. Dat zit in zijn cultuur. Je weet toch ook wel dat er niks van klopt? Wilders wil "zijn" cultuur aan heel Nederland opdringen. Dat weet je best. Wanneer heb jij gemerkt dat die vluchtelingen/allochtonen Nederland hun cultuur aan ons willen oprdringen? Sommige aspecten van hun cultuur willen ze wel dat we die respecteren. En daar is toch niks mis mee? We hebben immers ook een christelijke cultuur en een (zeer kleine) joodse cultuur. Of desnoods een homocultuur. Een "voetbalcultuur". Je kunt van alles opnoemen en iedereen wenst dat hun eigen cultuur gerespecteerd wordt. Alleen de meeste mensen moeten niks hebben van de haatzaaiende discriminerende cultuur die Wilders c.s. verspreiden. Jij hebt het over een achterlijke religie die je niet opgedrongen wil krijgen. Die religie is tegen elke vorm van discriminatie en heeft zich al vanaf haar ontstaan verzet tegen de jodenvervolging. Kent vrijheid van godsdienst. Neemt joden in bescherming. Zie in Jezus één van de grootste mensen die ooit heeft geleefd. Dat is dus iets wat voor Wilders duidelijk onacceptabel is. Welke problemen heb jij er mee?

stafpilot
stafpilot24 jan. 2016 - 0:26

"Mensen opsluiten in asielzoekerscentra is verder toch niet schadelijk? Ok, behalve als je de Irakese vluchteling bent die eerder deze maand zelfmoord pleegde in Alphen. Of zijn kamergenoot die een week later een zelfmoordpoging deed." Mevrouw, die mensen waren niet opgesloten. dus leg dat verband niet.

2 Reacties
slopsma
slopsma24 jan. 2016 - 13:22

Sterker nog, in Australie doen ze het al jaren. En dat heeft geen aanzuigende werking kan ik u vertellen!

Dunya2
Dunya225 jan. 2016 - 10:05

@ Stafpilot Denkt u dat een lange verblijf op een asielzoekerscentrum met een leven in onzekerheid een feestje is?

Haastig
Haastig23 jan. 2016 - 23:40

Ik zou zeggen: reuze handig zo'n spray. En ja, zeker ook als een blanke testosteron-bom meent je te moeten grijpen zou ik zeggen: flink in de ogen, over het hele gezicht, en in z'n haar. Vergeet vooral niet ondertussen een knietje te geven. En je sleutels te prikken waar het maar kan. . In de thuissituatie weer wat minder handig, tenzij je het doet om jezelf ertoe te zetten aangifte te doen. Thuis zou ik wat meet voor de huis, tuin middelen gaan: deo, azijn, bakspray. Waarom geen kleur spray? Omdat je dan waarschijnlijk met zo'n tering hufter getrouwd bent dat je het volgende pak slaag krijgt omdat je het niet schoon krijgt: zijn kleding, het tapijt, de muur.....Hij misschien rood, maar jij blauw-zwart. . Ik zou 'm gewoon aangepakt hebben die spray, je gaat goch geen toestemming vragen aan Wilders op welke daders je 'm mag gebruiken? Ik dacht dat "we" geen toestemming meer van mannen nodig hebben om beslissingen te nemen. Ik in ieder geval niet.

Buzzer
Buzzer23 jan. 2016 - 22:57

De wij vorm vind ik vrij storend, u bent toch geen wij maar ik?

4 Reacties
johannn2
johannn223 jan. 2016 - 23:41

Buzzer, . Ik denk, dat zij zich als vrouw aangesproken voelt. En zoals je weet zijn er daar meer van in ons land.

Mark Gh
Mark Gh24 jan. 2016 - 9:28

Mevrouw denk te kunnen spreken voor alle vrouwen van Nederland. Best een bizarre stelling, want hoe reëel is het dat álle vrouwen deze mening is toegedaan? Die kans is 0. Als er niet gesproken mag worden over "de Nederlander", "het volk" of "de vluchteling" is "de vrouw" natuurlijk ook not-done.

Zandb
Zandb24 jan. 2016 - 10:16

Wij vinden het geen probleem.

johannn2
johannn224 jan. 2016 - 13:43

Mark, Hoezo "alle"? Dat vind ik nergens. Zij reageert op uitspraken van Wilders over vrouwen (meervoud). En - bovendien - geeft zij haar meervoud ook nog een naam die een beperkte groep aanduidt: ‘Feministen voor Verzetsspray’. By the Way, is je de licht-satirische toon van haar artikel opgevallen ?

Instaatsteller
Instaatsteller23 jan. 2016 - 22:10

Dat pvv aanhangers nog denken dat na al die vieze praatjes van Wilders dat iemand deze man nog serieus neemt. Wilders is een belediging voor de intelligentie van heel Nederland.

1 Reactie
johannn2
johannn223 jan. 2016 - 23:42

Mafleven, . Net als zijn aanhangers dus.

peterpolter
peterpolter23 jan. 2016 - 20:56

Natuurlijk ligt het er vrij dik bovenop dat dit een publiciteitsstunt is van Wilders. Maar uw artikel bevat ook een aantal flinke onjuistheden: Ten eerste valt u Wilders aan wanneer hij stelt dat vrouwen momenteel onvoldoende beschermd worden (dat noemt u "paternalistisch"), maar vervolgens is stemmen tegen een Europees verdrag voor extra bescherming ook niet goed. U noemt hierbij de argumenten van de PVV overigens nergens; zij willen hier op nationaal niveau wel extra aandacht voor, maar waren het niet eens met de aanpak dit op Europees niveau zo gedetailleerd te willen aanpakken. Het "huiselijk geweld" is op twee punten toch wel opvallend. Ten eerste is deze stunt een reactie op recente gebeurtenissen, waarbij duizenden vrouwen aangifte hebben gedaan van aanranding of verkrachting op straat. Dat is statistisch natuurlijk een minderheid afgezet tegen tientallen jaren hiervoor (toen die mensen hier ook nog niet waren), maar wel bijzonder dat u als feminist dit gerommel in de marge vindt, waar geen maatregelen voor nodig zouden zijn. Volgens uw statistieken zijn in Keulen immers net zo veel vrouwen mishandeld op 1 avond in 1 stad, als in heel Nederland in een half jaar tijd. Ten tweede zijn er diverse studies op dit gebied die aanwijzen dat de meerderheid van deze huiselijke verkrachtingen ook qua etnische en culture achtergrond statistisch bij de minderheidsgroeperingen horen: http://crimelink.nl/nieuws/zedendelinquenten-naar-etnische-afkomst Het is dus niet zo sterk om te suggereren dat vrouwenmishandeling en immigratie niets met elkaar te maken hebben. Dat zou u als wetenschapper moeten weten. Daarnaast suggereert u dat het insluiten van asielzoekers tot zelfmoorden zou leiden, daar noemt u als voorbeeld een paar situaties van asielzoekers die weliswaar dat gedaan hebben, maar die helemaal niet ingesloten waren. Een vrij beleid blijkt inmiddels opgeleverd te hebben dat binnen een jaar, ruim 60% van de nieuwe asielzoekers al verdwenen is in illegaliteit. Geweld bij Pediga protesten is vooral veroorzaakt door illegale tegen-demonstraties van tegenstanders, die vaak ook aantoonbaar de agressor zijn bij het uitbreken van ongeregeldheden. Net zoiets als die illegale tegen-demonstratie vandaag. Ik vraag me af wat uw oplossingen zijn voor deze vraagstukken. Het is nogal makkelijk om te roepen dat Wilders of "mannen" fout en gewelddadig zijn, zeker als u maar wat bij elkaar verzint. Maar wat is uw alternatief?

1 Reactie
Zandb
Zandb24 jan. 2016 - 10:24

Als u meent op deze manier te moeten verdedigen dat Wilders de spray uitdeelt zodat de vrouwen zich beschermen kunnen tegen buitenlanders, dan slaat u de plank mis. U noemt het een publiciteitsstunt en u vraag om een alternatief. Het alternatief zou zijn, dat het Wilders werkelijk om de positie van de vrouw zou gaan. Dan mag hij voor mijn part nog spray uit gaan delen ook.

panterarosso65
panterarosso6523 jan. 2016 - 19:24

"Recente demonstraties van Pegida elders in Europa en in Nederland zijn voornamelijk bezocht door mannen en veelal op geweld uitgelopen."in de meeste gevallen komt het geweld van (zogenaamde) anti fascisten die het democratische recht om te demonstreren met geweld willen afnemen

Sardar2
Sardar223 jan. 2016 - 18:36

Eigenlijk ben ik blij iemand als Wilders er is die ons herinnerd aan Hollandse verworvenheden die aan het verdwijnen zijn. De vrouwen laten beschermen door voorgestelde mannen methoden, is een daarvan. En het verbaasd me hoe makkelijk de vrouwen het toelaten hun thema’s gebruikt worden om een politieke racistisch discriminerende agenda ingevuld worden, niet anders dan hoe commercie ermee omgaat!

KalmAan
KalmAan23 jan. 2016 - 18:24

Wij bedanken meneer Wilders dat hij ons met zijn ‘verzetsspray’ alvast heeft bewapend tegen de tsunami van racistisch en seksistisch geweld dat wij vrezen op 6 februari. Ik heb het letterlijk overgenomen. En dan nog zeggen dat Wilders polariseert......

Bob Moon
Bob Moon23 jan. 2016 - 18:08

Pegida heeft iets tegen voortschrijdende Islamisering. Wat is daar racistisch aan?

4 Reacties
slopsma
slopsma23 jan. 2016 - 18:33

Helemaal niets! Islam is een keuze, geen ras!

Instaatsteller
Instaatsteller23 jan. 2016 - 20:08

Oh, jullie zijn zo beschaafd. En een zekere Pegida-spreker Akif Pirinççi die het heeft over "moslims moeten maar in concentratiekampen" zien we maar even over het hoofd.

johannn2
johannn223 jan. 2016 - 23:59

Bob, . Discriminatie naar godsdienst is net zo tegen artikel 1 van de Grondwet als discriminatie naar ras, of sekse.

Zandb
Zandb24 jan. 2016 - 10:26

Niets. Dat is alleen maar een net zo een ontoelaatbare vorm van discriminatie.

JanfransZuidema
JanfransZuidema23 jan. 2016 - 17:29

De ene feministe is de andere niet. De feministen voor verzetsspray (die recent schijnbaar seksistische beledigingen en bedreigingen ontvingen van Wilders’ eigen volgelingen), zijn anders dan de feministen van Femen (die recent tijdens een conferentie overduidelijk door moslim mannen in elkaar werden geslagen). Het is daarom onmogelijk om een feministisch bondgenootschap met alle vrouwen in Nederland aan te gaan.

Instaatsteller
Instaatsteller23 jan. 2016 - 16:46

Wilders laat zich ook heel laatdunkend over mannen: die testosteronbommen wil opsluiten. De hele anti-islam machine is manonvriendelijk. Een werkelijke sexuele revolutie (die dus ook in NL kennelijk nog moet plaatsvinden) betekent dat de beide sexen niet bang voor elkaar hoeven te zijn. Er zijn gewoon teveel domme mensen om dat ooit nog voor elkaar te krijgen.

Frank Straathoff
Frank Straathoff23 jan. 2016 - 16:27

Wat mij nou zo bevreemd is waarom deze mevrouw het frame van witte Nederlanders versus de rest probeert neer te zetten. Wat heeft huidskleur er mee te maken? Voor een lector migratiestudies (UvA dat dan weer wel) een bijzondere stijlkeuze. Mevrouw is zelf wit maar voelt zich kennelijk geen Nederlander? Onderscheid maken op huidskleur is racistisch mevrouw. Overigens vind ik die verzetsspray totale onzin.

6 Reacties
Sardar2
Sardar223 jan. 2016 - 18:44

@ Frank Straathoff, 23 januari 2016 om 17:27 Het hele onderwerp draait over blanke vrouwen en niet blanke mannen. Het klinkt vreemd als jij kan de discussie volgen zonder onderscheid op huidskleur. Hoe doe je het eigenlijk? [Overigens vind ik die verzetsspray totale onzin.] Dit is meeste zinvolle standpunt van je!

Frank Straathoff
Frank Straathoff23 jan. 2016 - 22:05

@bidar Welke huidskleur heeft een Marokkaan en/of een Syrier Bidar?

johannn2
johannn224 jan. 2016 - 0:07

Frank, Een Marokkaanse resp. Syrische huidskleur, Frank. I.p.v. scherp te slijpen op een woord zou je natuurlijk ook kunnen ingaan op de inhoud van het artikel, als je bereid bent om die te begrijpen.

Frank Straathoff
Frank Straathoff24 jan. 2016 - 1:47

@johan Als je goed leest dan heb ik mijn mening gegeven over deze actie van Wilders. Ik vind het onzin. Maar wat is in hemelsnaam een Marokkaanse huidskleur Johan? Of een Syrische? Wat een kolder. Zoals ik eerder zei, deze mevrouw polariseert door onderscheid te maken op huidskleur, dat is racistisch. Punt. Uit.

Sardar2
Sardar224 jan. 2016 - 9:49

@ Frank Straathoff, 23 januari 2016 om 23:05 [Welke huidskleur heeft een Marokkaan en/of een Syrier Bidar?] Dus als het je goed uitkomt doet de kleur er degelijk toe? Waarom hou je niet aan je eigen uitgangspunten? Frank het is racistisch over de kleur van de man hebben! Toch?

Zandb
Zandb24 jan. 2016 - 10:32

"Wat heeft huidskleur er mee te maken.....?", vraagt u. Volgens de schrijfster - zie haar laatste zin - net zo veel als andere kenmerken. Daarom bent u ook compleet abuis met uw "frame van witte Nederlanders". Daarnaast, als er al iemand discrimineert, dan is dat Wilders omdat hij de spray ter beschikking stelt zodat vrouwen zich teweer kunnen stellen tegen "buitenlanders".

Nick Ros
Nick Ros23 jan. 2016 - 16:21

En vindt het daarom vast niet erg als wij zijn 'verzetsspray' ook tegen witte Nederlandse agressors gebruiken. NEE. gewoon DOEN.

[verwijderd]
[verwijderd]23 jan. 2016 - 16:13

--- Dit bericht is verwijderd —

8 Reacties
Zandb
Zandb23 jan. 2016 - 16:40

Kom op zeg, zo onnozel bent u toch niet? U kunt net als iedereen waarnemen dat het Wilders gaat om de moslims, de vluchtelingen dus om het belang van de PVV, om zijn eigen kiezersgewin. Als u dat geen probleem vindt, vertel dat dan maar doe niet net alsof u niet begrijpt waar het bijvoorbeeld deze vrouwen om gaat.

Inez2
Inez223 jan. 2016 - 18:05

["En ook nog maar even de Pegida acties koppelen aan racistisch en seksistisch geweld dat slaat ook werkelijk nergens op. "] Heel goed van je. Stel dat die mensen die wel degelijk net als Wilders c.s. racisten zijn en ook seksueel geweld niet schuwen, ineens een dot pepperspray in hun gezicht krijgen? Daarom moet er gewoon een methode komen die Wilders en z'n aanbidders vrijwaren tegen vrouwengeweld in welke vorm dan ook zo ook dat er een mogelijkheid moet zijn om in alle vrijheid iedereen van welke kleur of geloof dan ook voor de eigen veiligheid te bespuiten dan wel eventueel dood te schieten. Racisme en discriminatie zijn immers gewoon uitingen van de vrije mening. Iedereen mag vinden dat iemand anders geloof of kleur fout is. En zeker als je er voor betaald wordt zoals Wilders dat is overkomen toen hij in 2005 in Israël was.

Mark Gh
Mark Gh23 jan. 2016 - 18:15

Het gaat Wilders helemaal niet om moslims. Het gaat hem om aandacht. En die krijgt hij, alweer, in overvloed. Wil je van Wilders af? Geef hem geen aandacht meer. Dan is hij zo weg.

Sardar2
Sardar223 jan. 2016 - 19:21

@ Mark Gh, 23 januari 2016 om 19:15 [Geef hem geen aandacht meer. Dan is hij zo weg.] Je predikt een passieve houding van wegkijkers die zelf geen rol van betekenis kunnen spelen in politieke ontwikkelingen. Aan Wilders moet juist veel aandacht besteden, maar niet op zijn eigen agenda. Wel waar hij geen antwoorden heeft op belangrijkste kwesties behalve zeuren en afkeuren, en dat zijn bijna alle politieke en economische kwesties in dit land.

Buzzer
Buzzer23 jan. 2016 - 23:00

@Bidar in deze geef ik je helemaal gelijk, ga nu niet naast de schoenen lopen want ik heb het idee dat ik u niet te vaak gelijk ga geven.

Mark Gh
Mark Gh24 jan. 2016 - 9:37

Goede toevoeging Bidar. Wilders géén aandacht geven als het migratie aankomt maar alleen rapporteren over zijn gebrek aan mening over zo'n beetje alle andere dossiers.

Zandb
Zandb24 jan. 2016 - 10:35

"Leest u wel?", vraagt u. Tja: Als ik van uw hand lees: "Zelfs een verdedigingsmiddel voor vrouwen tegen aanranders en ander gespuis wordt ter discussie gesteld omdat toevallig Wilders het loopt te promoten" dan vind ik dat ik zeer to the point reageer: "U kunt net als iedereen waarnemen dat het Wilders gaat om de moslims, de vluchtelingen."

Sardar2
Sardar224 jan. 2016 - 11:58

@ Mark Gh, 24 januari 2016 om 10:37 [Wilders géén aandacht geven als het migratie aankomt…] Fijn te horen dat jij Wilders nodig heeft om deze te constateren! Het constateren dat er veel migranten (wat niet het geval is) of veel vluchtelingen binnen komen is wat media ons weerspiegelt. Daarvoor heeft niemand een politicus nodig. Maar wel aan hoe moet die opgelost worden. Wilders heeft een alles oplossende maatregel dat hij ook voor deze gevallen gebruikt: de deuren sluiten en alles buiten houden. Dat is ook in feite geen oplossing, omdat niet toepasbaar is in huidige wereld.

Blitskikker
Blitskikker23 jan. 2016 - 16:11

Probeer eens een feministische demonstratie te houden in een islamitisch land zoals Egypte of Saoedi Arabië, dan begrijp je misschien wat Wilders probeert te voorkomen in ons land. En dat hij daarmee dus ook voor jouw belang opkomt.

10 Reacties
Zandb
Zandb23 jan. 2016 - 16:45

Wat een ongelooflijk domme reactie; wat Wilders probeert te voorkomen dat hoeft hij helemaal niet te voorkomen. Als we in Nederland gewoon onze wetten en regelgeving toepassen dan kan een islam in Nederland niets meer beginnen dan andere religies. Juist als dat "willen voorkomen" werkt averechts. Het zou dan ook enorm helpen, als Wilders wel het goede voorbeeld gaf en onze wetten en regelgeving respecteerde.

Hell You
Hell You23 jan. 2016 - 16:50

Laat vrouwen zelf uitmaken hoe en wie er voor hun belangen opgekomen dient te worden Ja!

Inez2
Inez223 jan. 2016 - 16:58

Daar heb je wel een sterk punt. Saudi Arabië is praktisch het enige land dat voorschrijft wat vrouwen mogen/moeten dragen. Dat is dus precies wat Wilders ook verlangt van Nederlandse en "islamitische" vrouwen. Zij dienen als ze het toch wagen zonder toestemming van Wilders (en ik neem aan jij ook?) hoofddoekjes te dragen dan wel een nikab onmiddelijk een belastingaanslag te krijgen van € 1000,- en zo niet dan dienen ze te accepteren dat ze geacht worden veracht te zijn, met eventuele directe uitzetting uit Nederland of eventueel net zoals in Saudi Arabië gebeurt, gevangenisstraf. Iedereen dient zich nu eenmaal aan de voorschriften van Wilders te houden.

Acid Prune
Acid Prune23 jan. 2016 - 18:33

Groot gelijk vriend Kikker! Vrouwen zijn te dom voor woorden als ze ons niet hadden om ze te behoeden tegen het islamitische gevaar zouden ze nu allemaal in boerka's lopen en had je ze dan eens moeten horen piepen! Gelukkig komen wij samen met Wilders op voor hun rechten! Hoedt u voor de oestrogeenbommen ! Onze Pim zei het al: "terug naar je aanrecht"

Haastig
Haastig23 jan. 2016 - 22:48

Zandb 23 januari 2016 om 17:45 "Als we in Nederland gewoon onze wetten en regelgeving toepassen dan kan een islam in Nederland niets meer beginnen dan andere religies. (...) Het zou dan ook enorm helpen, als Wilders wel het goede voorbeeld gaf en onze wetten en regelgeving respecteerde" . Wetten zijn niet altijd toereikend, de meeste vergrijpen komen nooit voor de rechter: de dader komt er mee weg. Ik zal daarom niet mijn volledige vertrouwen in de wet- en regelgeving leggen. . Grappig genoeg is Wilders wél voor de rechter geweest en die hebben beslist dat GW zich -tot dat moment in ieder geval- wel aan de wet hield. En nu is hij weliswaar verdacht van racisme (of discriminatie), maar om maar eens uw stellingen te gebruiken: voor onschuldig gehouden, tenzij hij ook daadwerkelijk veroordeeld wordt.

Haastig
Haastig23 jan. 2016 - 22:51

@Inez Wettelijk schrijft Iran kleding voor, in de praktijk ook o.a. SA, gebieden in Afghanistan, Pakistan, Irak, Syrie.

Zandb
Zandb24 jan. 2016 - 10:44

Haas-tig, u verwart steevast mijn argumentatie met wat ik zou vinden. Het is heel simpel: Ik hoop dat mensen doorkrijgen dat, ALS Wilders zo veel kiezers wint omdat die denken, dat islamisering tegen gegaan kan worden omdat die niet past binnen onze democratische rechtsstaat, dan betoog ik dat deze gedachtegang onjuist is omdat die niet past binnen deze rechtsstaat. U hoeft het niet te doen maar probeert u zich er niet in te verliezen om mij te bestrijden; dat is te veel eer.

PaddyPower
PaddyPower24 jan. 2016 - 16:27

@PattyDraaier, India? Alleen als je bepaalde tempels in wilt, maar verder niet hoor.

Haastig
Haastig24 jan. 2016 - 20:05

Zandb 24 januari 2016 om 11:44 "ALS Wilders zo veel kiezers wint omdat die denken, dat islamisering tegen gegaan kan worden omdat die niet past binnen onze democratische rechtsstaat, dan betoog ik dat deze gedachtegang onjuist is omdat die niet past binnen deze rechtsstaat" . Met beperken van immigratie -volledig wettelijk, prima passend binnen onze rechtsstaat- zou dat al bewerkstelligd worden. Door niet automatisch uit te gaan van de "eisen" van een religieuze club, maar alle Nederlanders in ogenschouw te nemen wordt dat al bewerkstelligd. Oneindig veel terechte en legale in ons wetgeving en principes passende mogelijkheden zijn er en kunnen worden benut.

Zandb
Zandb25 jan. 2016 - 8:46

Haas-tig: Ik heb geen enkele moeite met het "beperken van immigratie". Maar het wordt wel erg lastig, ben ik bang, om de immigratie te beperken vanuit de idee dat we islamisering van Nederland tegen moeten gaan.

deVrolijkeCynicus
deVrolijkeCynicus23 jan. 2016 - 16:04

Satire is best een ingewikkelde stijlfiguur die Donya nog niet beheerst, je moet vooral niet vergeten om grappig te zijn anders werkt het niet. Verwelkomt ze nou Pegida of de verzetsspray? Zijn 24 verkrachtingen geaccepteerd en maakt het niet uit als dat aantal omhoog gaat door de influx van vluchtelingen? Helemaal duidelijk zal het niet worden. Overigens denk ik niet dat Wilders het erg vindt als je de verzetsspray tegen blanke verkrachters gebruikt en ik ook niet.

2 Reacties
Bob Moon
Bob Moon23 jan. 2016 - 18:12

+ 1

Acid Prune
Acid Prune23 jan. 2016 - 18:45

Dan zult u voor de aardigheid eens moeten kijken naar hoeveel satire er op joop.nl verschijnt en hoeveel % van de lezers doorheeft dat het satire betreft. Daar wordt je automatisch wat verward van als satiricus . Je kunt het er tegenwoordige mijlendik bovenopleggen en nog is er amper iemand die het begrijpt . We zijn als Nederlanders het een beetje verleerd vrees ik . Met uw naam begrijpt u wat ik bedoel. U heeft gewoon gelijk - het is half put , half regenwater . Maar op het moment dat hier iemand eens een zeer sterk stuk schrijft met heerlijk duistere satire springt iedereen in een stuip meet 70% het serieus en 10% vindt het KUT want het past niet in hun straatje en slechts 10% lacht zich een kriek gezien de overige 10% te druk is met 'zo is het precies' te zeggen is . Maar hulde voor uw optimisme u zegt 'NOG niet beheerst' . Ik ben helaas een ontzettende zuurpruim die vreest dat de satire in Nederland uitsterft... En dat is jammer gezien we er altijd zo meesterlijk in waren :( Met een Niet Satirische Groet van een Droevige Hondicus

Nailles
Nailles23 jan. 2016 - 15:48

Natuurlijk is het een door politieke ideologie gedreven publiciteitsstunt van Wilders. Dat is de tegenactie net zo goed omdat anders deze activisten de verspreiding van legale alternatieven van pepperspray (want daar ging het hier om) door o.m. bedrijven, door Opzij in een artikel, en door vrouwen onderling, in hun verzet ertegen eerder ook al dáártegen gericht. De actievoerders stelden in een voorafkondiging dan ook: "Die spray zelf, is nog niet eens zulk gek spul. Het moment waarop en de reden waarmee dit nu uitgedeeld wordt echter wel! Wij willen niet dat mensen, gedreven door angst, met dit soort spul op zak door Spijkenisse gaan lopen." Ik zal, ter verdediging van henzelf, deze m.i. gebrekkige en deels ondeugdelijke motivatie wat aanvullend versterken en op plaatsen verbeteren: De spray moet ondanks gerechtvaardigde zorg (angst gebruiken impliceert m.i. al snel iets neerbuigends) die geldt t.a.v. een deel van de mannen onder onze bevolking als weermiddel voor vrouwen toegelaten en verkrijgbaar zijn (dus ook rondlopend in Spijkenisse). Bij dat neerbuigende en impliciet al oordelende "gedreven door angst" gaan de activisten dan dus al in de fout omdat de zorg ook zonder niet-westerse allochtonen al een gerechtvaardigd bezit van dit weermiddel is. Zij bedoelen met hun argument "Het moment en reden waarmee" als grond voor hun tegenactie dat Wilders zich met deze actie exclusief richt op niet-westerse allochtone mannen die vrouwen seksueel belagen. Laten we stellen dat dit het is wat de activisten bedoelden. Maar dan dien je oorzaak en gevolg van die inderdaad kwalijke exclusiviteit t.o.v. de rest van de bevolking, en dan met name de autochtone, bij niet-westerse allochtonen ook onder ogen te zien en die is nu juist níét begonnen bij Wilders en dus ook niet nu hij er als gevolg van die al eerder, door toedoen van anderen, ontstane exclusiviteit politiek ideologisch garen bij spint zoals al zo vaak. Die exclusiviteit t.a.v. niet-westerse allochtonen, en in casu mannen onder hen, is begonnen door “progressief” links door wegkijken, negeren, en zelfs ontkennen van kwalijke zaken zoals dus de achterstelling en onderdrukking van eigen vrouwen, en minachting van westerse vrouwen, waardoor laatsten door een deel van hen als Freiwild gezien wordt. Omdat “progressief” links uit alle macht niet-westerse allochtonen, met motieven van goedbedoelde, maar tevens die van typisch “witte” westers-paternalistische bescherming, verkoos deze op geen enkele manier in verband gebracht te willen zien met kwalijke zaken, waaronder dus ook de positie van, opvattingen over, en omgang met vrouwen, konden deze zich dus, mét medewerking van die nietsziende, want ontkennende, negerende, linksidealisten, onttrekken aan de voor autochtonen juist al veel eerder ingezette succesvolle dringende en zelfs dwingende krachten. En Wilders? Hij kan van dat nog steeds veel te veel niet-(willen)-zien/weten gebruik maken en doet dat.

5 Reacties
Nailles
Nailles23 jan. 2016 - 15:56

Bij "dwingende krachten" laatste alinea onderaan is "emanciperende dringende en dwingende krachten" bedoeld.

Inez2
Inez223 jan. 2016 - 17:18

["Die exclusiviteit t.a.v. niet-westerse allochtonen, en in casu mannen onder hen, is begonnen door “progressief” links door wegkijken, negeren, en zelfs ontkennen van kwalijke zaken zoals dus de achterstelling en onderdrukking van eigen vrouwen, en minachting van westerse vrouwen, waardoor laatsten door een deel van hen als Freiwild gezien wordt. "] Daar heb je inderdaad een sterk punt. Links ontkent dat vrouwen onderdrukt worden door moslims, terwijl iedereen weet dat moslims weigeren toe te geven dat Wilders geheel gelijk heeft als hij zegt dat moslimaatjes als ze een hoofddoekje dragen deze vrouwen vertegenwoordigers zijn van een verderfelijke fascistische ideologie. De ideologie die juist vrouwen heel hoog achten, die niets moet hebben van discriminatie, die tegen jodenvervolging is, die niets moet hebben van het jodendom die Jezus als een afvallige beschouwd, maar integendeel juist als één van de grootste helden. Het is zo jammer dat Hitler die ook al niks moest hebben van progressief links/sociaaldemocraten omdat ze heel schijnheilig voor de joden opkwamen, terwijl ze eigenlijk gewoon op stemvee uit waren, zelfmoord heeft gepleegd (al zal dat waarschijnlijk gewoon moord zijn geweest door een linkse moslim) Iedereen is het inmiddels wel bekend dat molsims de joden hebben vermoord. En dat het heel terecht is dat Israël in '48 miljoenen Palestijen op de vlucth hebben gejaagd en vermoord. Palestijnen dus die tegen de jodenvervolging waren. Dat is strijdig met het christelijke geloof dat vanaf de dood van Jezus als enig geldend geldt. Daarom moet eventueel alles wat links is uitgeroeid worden zo ook alle moslims. Daar komt ook nog eens bij dat bij de islam altijd de doodstraf staat op verkrachting, terwijl volgens de Bijbel je gewoon een maagd mag verkrachten, mits je haar maar daarna trouwt en haar vader 5 tientjes toestopt. En ook dat als je een meisje hebt verkracht die verloofd is en ze heeft niet om hulp geroepen toe ze werd verkracht, dat het meisje gewoon ook de doodstraf hoort te krijgen, net als jij.

Instaatsteller
Instaatsteller23 jan. 2016 - 21:56

@inez Jij moet schrijver worden van surrealistisch-fascistische fictie. Je wordt miljonair. @nailles Wilders moet gewoon opdonderen met zijn haat.

Haastig
Haastig23 jan. 2016 - 23:14

@Inez Verkrachting doodstraf? Ja misschien in Iran, maar niet in andere gebieden. . Sterker nog: http://www.patheos.com/blogs/progressivesecularhumanist/2015/03/saudi-gang-rape-victim-punished-with-200-lashes-and-six-months-jail/ . In Saudi Arabie had(den) de verkrachtingsslachtoffer(s) van de gangrape in bv Keulen gewoon 200 zweepslagen en 6 maanden cel gekregen. Nee, niet de daders, de slachtoffers. . Ook in Pakistan kan je maar beter niet verkracht worden, buiten het feit dat een verkrachting een nachtmerrie is, bestaat ook daar de "nazorg" uit straf voor het slachtoffer: http://www.theguardian.com/world/2006/sep/17/pakistan.theobserver . Je hebt een beetje optimistische kijk op de praktische uitwerking.

Haastig
Haastig24 jan. 2016 - 11:12

@Patty, Hij schrijft dat vrouwen z'n spuitbus nodig hebben tegen ALLE aanranders en verkrachters (ook tegen niet-westerse allochtenen, dus bv ook tegen autochtonen en westerse allochtonen). . Hij heeft echter kritiek op de wijze waarop links wegkijkt zodra het specifieke dadergroepen betreft. . Althans, dat lees ik eruit. Ik zie geen "inferieuriteit" in zijn tekst.

Voice
Voice23 jan. 2016 - 15:43

Zeer interessante interview. Wel zeer intellectueel gezien vanuit een rechts gezichtspunt: https://www.youtube.com/watch?v=qP8a-8h4ju8 Voor mensen die academisch onderlegt zijn.

Pindaklaas
Pindaklaas23 jan. 2016 - 15:32

Wilders heeft lak aan bijna alles en iedereen. Ook aan mensen met een laag inkomen ( toch een groot deel van zijn stemvee) ouderen ( de mensen die dit land hebben heropgebouwd na de oorlog) Alles wat maar een beetje links ruikt. Iedereen die maar een beetje links ruikt. Alles en iedereen uit het buitenland (behalve zijn eigen vrouw) Het is duidelijk waar Wilders op uit is. Het ontwrichten van de maatschappij. Maar laat hem maar aan de macht komen. Iedere kiezer die Wilders stemt krijgt dan wat hij verdient.

1 Reactie
Jack Dawn
Jack Dawn23 jan. 2016 - 18:31

Wilders kan niet aan de macht komen, daarvoor komt hij zetels te kort in de EK. Je kunt Wilders en zijn adepten het beste vergelijken met mensen die hulpverleners hinderen. Het werk van anderen bekritiseren maar zelf geen vinger uitsteken.

Poezenmens
Poezenmens23 jan. 2016 - 14:45

'Per slot van rekening werd het alarmerend nieuws dat in Nederland per week 24 vrouwen aangifte doen van verkrachting al in 2013 gepubliceerd lang voor de recente influx van vluchtelingen in Europa.' ------------------- Meneer Wilders geeft helemaal niets om vrouwen, Donya. Psychopatische narcisten geven alleen om zichzelf. Het is een nieuw onderdeel van zijn zondebokkenpolitiek: de bescherming van en de bezorgdheid om de Nederlandse vrouw. Een gotspe. Als het niet zo treurig was zou je het kunnen beschouwen als een slechte grap van gekke Geert. Helaas trappen er ook nu weer velen in de strapatsen en leugens van deze fascistoïde paljas.

3 Reacties
PietManeo
PietManeo23 jan. 2016 - 17:56

Zooo, weer even lekker leeggelopen met je haatpraat?

Poezenmens
Poezenmens23 jan. 2016 - 19:02

Ja. Als ik mij als vrouw misbruikt voel door de propagandapraatjes van een fascistoïde xenofooba heb ik daar alle recht toe.

PietManeo
PietManeo24 jan. 2016 - 12:01

Ik heb niet het idee dat u tot de groep hoort waar Wilders op doelt. Dus maak u geen zorgen.

PietManeo
PietManeo23 jan. 2016 - 14:42

Natuurlijk staat elke vrouw volledig in haar recht een fysieke belager met deze blauwe spray onder te spuiten. En wat mij betreft ook met pepperspray. En ja, daar vallen ook blanke belagers onder. Wat mij betreft mogen ook bejaarden ermee worden uitgerust. En gehandicapten. En homofielen. En transsexuelen. En joden. En eigenlijk iedereen die fysiek bedreigd wordt en vreest voor lijf en leden. Zeker als die bedreiging van een groep komt. En zelfs als die bedreiging van vrouwen komt.

6 Reacties
H.Witte
H.Witte23 jan. 2016 - 18:03

U heeft gelijk PietManeo, volstrekt gelijk. Vrouwen (en mannen) moeten zich kunnen en mogen verdedigen als ze belaagd worden. Besef echter dat indien vrouwen over die rommel gaan beschikken, de mogelijke aanvallers dat ook zullen doen, en de inbrekers, de overvallers, de zakkenrollers, de moordenaars, de staande gehouden overtreder, de kwaadwillige actievoerder en ga zo maar door. En weet je. De vrouw, in deze, zal dan altijd te laat zijn, daar waar de kwaadwillende met zijn busje in actie komt. Dus, maar niet doen, lijkt me. Vrouwen en mannen (jongens en meisjes) kunnen dan beter i.p.v. aan ringen hangen tijdens de gymlessen zelfverdedings cursussen krijgen.

Inez2
Inez223 jan. 2016 - 18:09

En moslims uiteraard. Die worden namelijk veruit de meeste keren bedreigd.

PietManeo
PietManeo23 jan. 2016 - 19:22

@henkwitte Dat is onzin. Als alle vrouwen in Nederland dit spul bij zich dragen en gebruiken zal het aantal aanrandingen sterk dalen. Maar zelfverdedigingslessen voor straatsituaties zijn waanzin. Alleen de Lucia Rijkers van deze wereld kunnen een normaal gebouwde volwassen man aan. En ook zij is machteloos tegen een groepje. Dus maar niet doen. Een vuistgevecht kan tegenwoordig trouwens heel makkelijk zware verwondingen opleveren. . @Inez. Ik dacht dat moslims ook onder vrouwen en mannen vielen. Ja dus. Wat betreft moslims en dreigementen: U zou best wel eens gelijk kunnen hebben wat betreft Turkse en Marokkaanse vrouwen en huiselijk geweld. Allochtoonse vrouwen maken namelijk de meerderheid uit in blijf-van-mijn-lijf huizen, zo'n 60%. De meest bedreigde minderheden qua incidenten per persoon zijn echter met stip de joden. Dat is al jarenlang zo. Maar dat wist u zelf ook wel.

johannn2
johannn223 jan. 2016 - 23:38

Piet, . Jij bent klaarblijkelijk een voorstander van een klein ewapeningswedloopje. . Straks lopen we allemaal zo bewapend over straat. Als een ander ons daarmee inspuit, spuiten we gewoon terug. Waarna het weer tijd wordt voor een volgende stap. Haat in de straat, en we vechten allemaal onze eigen oorlogjes hoogstpersoonlijk zelf uit. Het geweldsmonopolie wordt zo stukje bij beetje uitbesteed, van politie naar de burger.

H.Witte
H.Witte24 jan. 2016 - 0:13

Beste PietManeo, ik geef toe dat een goede zelfverdigings cursus niet aan alle vrouwen besteed zal zijn. Daarin heb je gelijk. Niettemin blijf ik dat beter vinden dan pepperspray in elk tasje. Je gaat helaas voorbij aan mijn bezwaar in de richting van straatrovers, tasjesdieven, zakkenrollers, inbrekers en al die andere kwaadwilligen die dit dan ook gaan gebruiken. Overigens zullen de aanranders zich niet laten afschrikken door zo'n busje, omdat zij weten wat er komen gaat en dus sneller zijn, de vrouw wordt dan juist helemaal machteloos. Bovendien vind ik het een glijdende schaal. Ik voeg daar nog aan toe dat een aantal (minder sociale) vrouwen zo'n busje te pas en te onpas zullen gebruiken. En wat daarna, teasers, wapens? Echt geen goed plan.

PietManeo
PietManeo24 jan. 2016 - 12:33

@ Johann en henkwitte. Jullie voorspelling van een wapenwedloop is werkelijk nergens op gebaseerd. In andere landen gebruiken vrouwen wel pepperspray. En de politie gebruikt het ook. Nog nooit gehoord van een wapenwedloop van criminelen met pepperspray. Je moet het wel leren gebruiken maar het is veel makkelijker te leren dan zelfverdediging zonder wapens. Dat kost jaren van training voordat het effectief is. En dan nog is een man die zelf ook een beetje aan boksen of zo heeft gedaan veel en veel sterker. En een cursusje zelfverdediging zou ik nooit iemand aanraden, tenminste niet om te gebruiken op straat. Dat is een recept voor nog meer ellende. Dan kun je iemand beter te leren hard te gillen, een fluitje te gebruiken en hard weg te lopen.

Dunya2
Dunya223 jan. 2016 - 14:05

Pluim voor deze dames!

1 Reactie
PietManeo
PietManeo23 jan. 2016 - 17:58

Welke, de jongere dames die Wilders wilden ontmoeten en graag spray in ontvangst namen of de oudere dames van de tegen-demonstratie?

Bertus Buizer
Bertus Buizer23 jan. 2016 - 13:35

Knap en wijs geschreven door Donya Alinejad. Het zou mij niet verbazen dat vandaag in Spijkenisse de verkeerde mensen zijn opgepakt. Hopelijk krijgt dit nog een rechtvaardig staartje.

7 Reacties
Mark Gh
Mark Gh23 jan. 2016 - 14:50

Die mensen zijn opgepakt wegens ordeverstoring en het niet kunnen tonen van een ID. Voor dat laatste krijgen ze waarschijnlijk een boete en dan mogen ze weer naar huis.

Inez2
Inez223 jan. 2016 - 17:52

["Die mensen zijn opgepakt wegens ordeverstoring en het niet kunnen tonen van een ID. Voor dat laatste krijgen ze waarschijnlijk een boete en dan mogen ze weer naar huis. "] Hoewel totaal niet belangrijk, maar nee, je krijgt geen boete als je je ID niet kunt laten zien. Je moet er wel één hebben. Maar die mag dus ook thuis liggen. Het heeft deels te maken met het feit dat destijds men dat aanvankelijk wel eiste, echter dat het dan te veel deed denken aan het "Ausweiss, bitte!" van 75 jaar geleden, maar ook dat je natuurlijk als je aan het zwemmen of sporten bent natuurlijk het dan niet handig is als je zo'n ding bij je hebt. ( En ik heb destijds wel eens gesuggereerd dat als iemand een ID-pas bij zich heeft dat hij dan mogelijk als verdachte aangemerkt kan worden, immers de politie mag er alleen naar vragen als je in overtreding bent. M.a.w. als je het ding bij je hebt, dan ben je er al op voorbereidt dat je mogelijk aangehouden zal worden. Een onschuldig mens zou daar nooit over nadenken.)

Dunya2
Dunya223 jan. 2016 - 19:41

Uiteraard de dames van de tegen-demonstratie. Zaten mooie vrouwen bij. Kijk maar naar de mooie slimme dame, die deze column geschreven heeft!

Bertus Buizer
Bertus Buizer23 jan. 2016 - 22:43

Ik heb burgemeester Mirjam Satel hierover vanmiddag een vriendelijk berichtje geschreven. Ik heb haar gevraagd of het niet beter zou zijn geweest om de heer Wilders af te voeren vanwege verstoring van de openbare orde in plaats van de vrouwen. De heer Wilders stigmatiseert met zijn acties asielzoekers en dat roept terecht verontwaardigde reacties op. Ik waardeer de vreedzame demonstratie van de vrouwen in Spijkenisse die zijn aangehouden en stoor mij eerder aan mensen die niet in verweer komen tegen deze man, een politicus nota bene, terwijl zij in hun hart wel tegen zijn wat hij zegt en doet. Dus mensen, doe wat in vredesnaam en alleen vreedzaam! Volkskrant schrijft nu gelukkig dat D66 in de Tweede Kamer vragen gaat stellen over de aanhoudingen vandaag in Spijkenisse. Zie: http://www.volkskrant.nl/binnenland/nog-een-vrouw-vast-na-pvv-actie-met-verzetspepperspray-in-spijkenisse~a4231023/

Bertus Buizer
Bertus Buizer23 jan. 2016 - 22:47

Correctie: "Mirjam Satel" moet "Mirjam Salet" zijn.

Mark Gh
Mark Gh24 jan. 2016 - 9:45

Inez, volgens deze website is het wel verplicht altijd een identificatiebewijs bij je te hebben: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/wat-is-de-identificatieplicht "Toonplicht of draagplicht U heeft geen draagplicht, alleen een toonplicht. Omdat u het identiteitsbewijs verplicht moet kunnen tonen, betekent het in de praktijk dat u altijd een identiteitsbewijs bij u moet dragen." Op het politiebureau zal je identiteit worden vastgesteld en kun je een boete krijgen. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identificatieplicht/vraag-en-antwoord/wat-gebeurt-er-als-ik-geen-identiteitsbewijs-kan-laten-zien De boete bedraagt 90 euro. https://www.om.nl/onderwerpen/boetebase/?boete_tree=21951,21920#beslissingpad2195121920 Dus nee, hij mag niet thuis liggen. Het zou kunnen dat de politie soms coulant is, maar de regels lijken me bijzonder helder.

Mark Gh
Mark Gh24 jan. 2016 - 9:52

Interessante ontwikkeling: http://www.nu.nl/binnenland/4202876/arrestante-demonstratie-geert-wilders-in-spijkenisse-blijft-zwijgen.html "De vrouw die zaterdag in Spijkenisse bij een demonstratie tegen Geert Wilders is opgepakt en nog vastzat, is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De vrouw weigert nog steeds haar identiteit bekend te maken, laat de politie weten."

johannn2
johannn223 jan. 2016 - 13:27

Seksistische haatmails zijn natuurlijk niet wat ze lijken te zijn. Het is in werkelijkheid een vragen om begrip van de zwakkeren in onze samenleving die zich bedreigd voelen en die niet zo goed uit hun woorden kunnen komen. . Zo moet je ook de bedreigingen met verkrachting zien: het laatste woord van de machteloze, en – eventueel - zijn laatst mogelijke daad om zich te verdedigen, om zich te rechtvaardigen. Het is geen bedreiging en agressie, het is een verzoek om begrip en een ultiem verdedigingsmiddel. Het gaat hier ook om het verdedigen van hun cultuur moet je begrijpen, met het begrip, de woorden en de middelen die hun cultuur hen biedt. Zo moeten ook de woorden en oproepen van meneer Wilders worden gezien: oproepen tot begrip en mededogen, gedaan in de taal van deze angstige bevolkingsgroep. Word je door deze mensen – en hun verdediger meneer Wilders – bedreigd, weet dan, dat jíj in feite de bedreiger bent, word je door hen aangevallen, weet dan dat jíj eigenlijk de aanvaller bent. Ontvang je als vrouw eens een seksistische haatmail, weet dan, dat jíj eigenlijk de seksuele bedreiger bent en dat je daar doorheen de angstige, de weerloze moet zien, er zijn hulpvraag in moet herkennen. En als je eens een keertje door zo'n weerloze figuur wordt verkracht, begrijp dan, dat niet jij maar híj het slachtoffer is, die steun en begrip zoekt, maar dat niet anders kan uitdrukken. Weet, dat het simpele feit van je bestáan al te veel is om te verwerken voor deze simpele zielen, omdat het niet past in hun cultuur. Heb – en toon – mededogen, want zij weten niet wat zij doen. En heb respect voor meneer Wilders, die voor begrip voor hen vecht en voor aanvaarding van hun simpele uitingsvormen.

1 Reactie
Hell You
Hell You23 jan. 2016 - 14:55

Hahahaha.. Geweldige satire. Bedankt

[verwijderd]
[verwijderd]23 jan. 2016 - 13:18

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
Inez2
Inez223 jan. 2016 - 17:25

[" Mijns inziens komt dit omdat iedereen cirkels om de waarheid draait: conservatief Nederland beschouwt moslims als een soort ongedierte en progressief Nederland ontkent dat de islam net zo’n onderdrukkend en dogmatisch geloof is als het christendom."] Kun je wat voorbeelden van die "onderdrukking" noemen? De islam is tegen elke vorm van discriminatie. Kent vrijheid van godsdienst is fel gekant tegen de jodenvervolging (geweest) Moet niets hebben van de joodse houden jegens Jezus en ziet hem juist als één van de beste luitjes ooit geleefd. Dragen vrouwen op handen en schouders, hemelen ze zelfs op. Vrouwenrechten die al meer dan duizend jaar geleden "wettelijk" waren vastgelegd, zijn pas in "westerse" landen eind jaren 50 geldig geworden en zelfs tot op de dag van vandaag zijn daarover meningsverschillen dan wel ze worden nog steeds niet nageleefd.

Haastig
Haastig23 jan. 2016 - 23:25

@Inez Je bedoeld dat het prettig is niet alleen de straat op te mogen, of ben je onder de indruk van het vrouwen stemrecht in SA, of dat het heerlijk is gestenigd te worden als je buiten echt een potje wilde seksen, of, of, of? Beetje teveel aan de waterpijp gehangen?

Muxje3
Muxje324 jan. 2016 - 11:57

@Inez, heb je de koran wel eens opengeslagen, of lees je alleen de propaganda van de apologisten? Islam draagt vrouwen niet op handen, ze zien vrouwen als waardevol bezit (van de man) dat tegen andere mannen beschermd dient te worden. Het is tekenend dat de enige keer dat Mohammed het expliciet over vrouwen in de hemel heeft, is als hij het over de maagden heeft die daar rondhangen om de mannen aan hun gerief te helpen. De vraag is dan ook niet in hoeverre de moslim zijn vrouw aanbidt, maar in welke mate de vrouw haar eigen keuzes mag maken. En uit alles blijkt: islam acht vrouwen niet handelingsbekwaam. Het idee dat islam ver vooruit liep met vrouwenrechten en dat vrouwen in het middeleeuwse westen veel slechter af waren is flauwekul. Veel van de oude zogenaamd islamitische vrouwenrechten bestonden in het westen ook al, en door de bank genomen hadden vrouwen hier meer vrijheid. Maar je hoeft de koran niet open te slaan of letterlijk te nemen om te zien wat de plaats van de vrouw in islam is. Kijk hoe vrouwenrechten uitpakken in islamitische landen. Islam heeft zeker geen alleenrecht op vrouwenonderdrukking, maar er is wel een griezelig sterk verband tussen de mate waarin vrouwen onderdrukt worden en de invloed van islam. Dat is ook in recente geschiedenis goed te zien. Turkije gaat hard de verkeerde kant op, en kijk eens naar het Iran van de Shah en hoe het er nu voorstaat. En het stopt het niet bij vrouwen. Waar het gaat om zaken als erfenissen, getuigenissen of bloedgeld gaat zijn vrouwen slechts de helft waard van mannen volgens de islam, maar niet-moslims slechts 1/3e... Dat de westerse godsdiensten ook niet zo lekker zijn met vrouwen en dat het voor de wet volledig gelijk maken van de vrouw ook hier een relatief recent verschijnsel is, betekent niet dat wij op gelijke voet met de islam staan. We kunnen slechts hopen dat er ook in de moslimwereld een langzame verlichting plaats zal vinden, maar ik heb daar een hard hoofd in gezien de inhoud van de godsdienst en de organisatie van de religie van islam. En als we de islam omarmen als een moderne godsdienst en wegkijken voor de vele problematische aspecten ervan, dan komt die verlichting er nooit.

DanielleDefoe
DanielleDefoe24 jan. 2016 - 12:49

Inez alleen zijn dat geen rechten waar ik prijs op zou stellen. Gelijke behandeling is voor mij goed genoeg.

Haastig
Haastig24 jan. 2016 - 13:18

@Patty, Natuurlijk Patty, niemand bestrijd dat de wereld wat ingewikkelder is dan oneliners van GW. Ik weet trouwens niet helemaal waarom je die in je reactie aanhaalt, want wordt nergens genoemd. Ik reageerde op het nogal optimistische beeld dat Inez heeft van de (praktische uitwerking van) islam: "geen discriminatie" en "dragen vrouwen op handen". Dat is gezien de positie van de vrouw in het overgrote deel van de islamitische landen simpelweg onjuist. In theorie misdchien, maar in de praktijk beslist niet. . Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat homoseksualiteit strafbaar is in Rusland (tonen), Oeganda en sommige delen van de VS (practisch), maar ook in nagenoeg alle islamitische landen. Het is wel zo dat je in een aantal van die laatstgenoemde landen er de doodstraf voor kan krijgen.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer25 jan. 2016 - 11:04

@Muxje + veel

Inez2
Inez225 jan. 2016 - 15:37

@Muxje 24 januari 2016 om 12:57 ["heb je de koran wel eens opengeslagen, of lees je alleen de propaganda van de apologisten? Islam draagt vrouwen niet op handen, ze zien vrouwen als waardevol bezit (van de man) dat tegen andere mannen beschermd dient te worden. "] Muxje ik heb dat dus wel gedaan en jij dus niet. Want waar je naar verwijst staat namelijk in de Bijbel. ["Het idee dat islam ver vooruit liep met vrouwenrechten en dat vrouwen in het middeleeuwse westen veel slechter af waren is flauwekul. Veel van de oude zogenaamd islamitische vrouwenrechten bestonden in het westen ook al, en door de bank genomen hadden vrouwen hier meer vrijheid. "] Zo, zo! Zie hier eens http://www.vraagislam.nl/is-het-toegestaan-dat-een-vrouw-werkt/ Hier staat al dat vrouwen voor hetzelfde werk beloond dienen te worden als de mannen en dat vrouwen zelfstandig het beheer over hun eigen bedrijven mogen voeren, zelf zo'n ding starten etc. Iets wat pas in '56 in Nederland ingang vond en zelfs tot op de dag van vandaag nog soms ter discussie staat. Maar aangezien Wilders e.a. nu eenmaal hebben bepaald dat dat allemaal in de Koran staat omdat het een haatzaaiende ideologie is, aangezien mensen Wilders mogelijk kunnen gaan haten om z'n bedrog en discriminatie en schoffering van vrouwen die een hoofddoek dragen dient iedereen zich daar maar bij neer te leggen en dienen moslims maar te accepteren dat het geloof van jullie wat in de Koran staat leidinggevend hoor te zijn. Ik zal dus mijn moslimfamilie waarschuwen dat als ze wonden geschoffeerd dat ze dat in nederigheid dienen te aanvaarden. En tevens natuurlijk ook dat ze bijvoorbeeld moeten erkennen dat zij de joden hebben vervolgd en dat het feit dat dat in de Koran staat dat dat verboden is, alleen maar bedoeld is om de moslims die eer te gunnen en niet de christenen. ["Het is tekenend dat de enige keer dat Mohammed het expliciet over vrouwen in de hemel heeft, is als hij het over de maagden heeft die daar rondhangen om de mannen aan hun gerief te helpen. De vraag is dan ook niet in hoeverre de moslim zijn vrouw aanbidt, maar in welke mate de vrouw haar eigen keuzes mag maken. En uit alles blijkt: islam acht vrouwen niet handelingsbekwaam.- "] Nee, Muxje. Je ziet juist in de link hierboven dat juist het tegendeel waar is. http://www.vraagislam.nl/is-het-toegestaan-dat-een-vrouw-werkt/ Mogelijk is het je verboden om te weten. Zoek ook even over die maagden op in de Koran. https://is.gd/aA5eob Jij zult vast met je grote wetenschappelijk kennis ontdekken dat het er niet instaat maar dat dat komt omdat de moslims er steeds weer in slagen de Koran zo te wijzigen dat als jij er in kijkt dat er iets heel anders staat dan dat er in werkelijkheid in staat. Daarom dienen de moslims t.a.t. vervolgd te worden omdat zij je meester Wilders stelselmatig in de zeik zetten.

BasVV
BasVV23 jan. 2016 - 12:55

Dit lijkt me volledig correct. Gelijke monniken. Gelijke kappen. Mannen die vrouwen aanranden met kleur spray besproeien. Of het effect heeft is de vraag. De mannen, ongeacht hun huidskleur, kunnen wel eens zo boos worden dat er nog veel ergers gebeurt. Ook kunnen tieners dit op het schoolplein gebruiken. Gewoon omdat ze een hekel aan iemand hebben. Het hele plan lijkt me niets. Blijft de vraag wat vrouwen wel kunnen doen tegen sexueel geweld. De armlengte van de burgemeester van Keulen lijkt me geen optie.

2 Reacties
rosarosa
rosarosa24 jan. 2016 - 11:53

Vrouwen kunnen weinig doen tegen sexueel geweld , vermits het een mannenprobleem is. Vraag is dus wat kunnen mannen doen? Een goed begin zou zijn als mannen andere mannen zouden aanspeken op sexistische uitlatingen en gedrag. Iemand die vrouwenhaat ten toon spreid zoals die griezelige vader zou door medemannen tot de orde geroepen moeten worden

BasVV
BasVV24 jan. 2016 - 13:56

Mijn indruk is dat dit al gebeurt. Althans in dorpen. Daar komt een man niet weg met het in elkaar slaan van zijn vrouw. Maar in steden. Waar de anonimiteit heerst. Ik zou het niet willen weten.

Mark Gh
Mark Gh23 jan. 2016 - 12:50

Zijn dit je grondtroepen? http://nos.nl/artikel/2082244-betogers-tegen-wilders-opgepakt-in-spijkenisse.html http://www.nu.nl/binnenland/4202580/arrestaties-bij-uitdelen-verzetsspray-wilders-in-spijkenisse.html Die clownsneus ook. Kostelijk.

1 Reactie
Mark Gh
Mark Gh23 jan. 2016 - 17:42

Dus dan is het overtreden van de wet ineens goed? Het doel heiligt de middelen? Dat is een zeer gevaarlijke deur die je daar open zet!

H.Witte
H.Witte23 jan. 2016 - 12:48

In de VS doet men zijn best om de vele schietpartijen in te tomen. In Nederland wil de PVV pepperspray vrij geven. Beseft Wilders niet dat dit een glijdende schaal is naar nog meer geweld. Ook mogelijke aanranders, verkrachters, inbrekers, zakkenrollers, overvallers, moordenaars etc. etc. zullen er dan over gaan beschikken. Het wordt ze dan wel erg gemakkelijk gemaakt om hun slag te slaan. Wat moet dan de volgende stap zijn? Bewapenen? Dat zullen vervolgens de slechteriken ook meer gaan doen.Beetje dom en nou weer zo'n typisch voorbeeld van populistisch gedrag, want hij snapt de kwalijke gevolgen heus wel.

5 Reacties
slopsma
slopsma23 jan. 2016 - 14:19

Mijnheer, vele mensen zijn zich al aan het bewapenen, of u dit nu ziet zitten of niet. De mensen zijn angstig, en niet geheel onterecht, gezien de gebeurtenissne in een aantal europese steden. Peeperspray is in half europa gewoon te verkrijgen, en met de open grenzen is het ook makkelijk in Nederland te krijgen. Pepperspray is een heel lastig te gebruiken verdedigingsmiddel, maar dit terzijde.

H.Witte
H.Witte23 jan. 2016 - 15:31

Nee, beste slopsma, dat zie ik inderdaad niet zitten. Des te meer wapenbezit, des te meer ellende. Ze bieden een schijnveiligheid. Natuurlijk zijn de mensen angstig, ik ook soms. Maar die angst moet ons niet beletten om heel goed de voor- en nadelen te wegen.

Inez2
Inez223 jan. 2016 - 17:41

@slopsma 23 januari 2016 om 15:19 Je maakt volgens mij een vergissing. Natuurlijk is er het afgelopen jaar heel veel ellende door Wilders en z'n volgelingen veroorzaakt. Dat kan niemand ontkennen. En het is begrijpelijk dat mensen er bang voor worden. En dat is helemaal begrijpelijk omdat dit proces al jarenlang duurt. Mensen voelen zich niet veilig in de buurt van een Wilders-volgeling. Zou je pepperspray (maakt niet uit of je het als man of vrouw gebruikt) gebruiken tegen hen dan kun je er vrij zeker van zijn dat Wilders daar z'n verontwaardiging over zal uitspreken omdat hij van mening is ( en waar 100% van het Nederlandse volk achter staat dat nog niet geïslamiseerd noch links is) dat men dan zolang het nog door de EU niet mogelijk is om mensen dood te schieten in ieder geval het land dienen uitgezet te worden. Eventueel in veewagens.

Van der Wal
Van der Wal24 jan. 2016 - 12:43

Je loopt hopeloos achter. Overvallers hebben al eeuwen minimaal een mes, en voorwapens zijn ook verre van schaars.

slopsma
slopsma24 jan. 2016 - 14:22

@Inez 23 januari 2016 om 18:41 Grappig hoe u oorzaak en gevolg weer omdraait. Zie je hier wel vaker.

Nick Ros
Nick Ros23 jan. 2016 - 12:31

Mirjam de Winter. Graag de geluidsopname.

peterh2
peterh223 jan. 2016 - 12:24

Als men nou eens de helft van de tijd en energie die nu in het aanvallen van Wilders gaat zitten in het bedenken echt 'linkse' oplossingen voor de problemen van deze tijd stopt dan zouden we al een stuk verder zijn...

5 Reacties
H.Witte
H.Witte23 jan. 2016 - 15:32

Noem er een paar.

Zandb
Zandb23 jan. 2016 - 15:49

Wat een armzalig domme gedachte; dat we er alleen maar of "Wilderse" of "echt linkse" oplossingen bestaan voor problemen.

henk1953
henk195323 jan. 2016 - 18:28

@ henkwitte en Zandb: Wel de boemerangstrategie in uw reacties, maar zoals verwacht, geen oplossingen die gevraagd worden? De vraag is wel serieus.

slopsma
slopsma23 jan. 2016 - 18:44

Volgens mij bestaan linkse oplossingen niet of nauwelijks. Het is namelijk meestal de oorzaak van het probleem. Zoals de PVV ook een gevolg is, en geen oorzaak.

H.Witte
H.Witte24 jan. 2016 - 0:25

Bob Evers, misschien heb je wel gelijk en was mijn reactie onaardig. Moet ik niet doen. Ik heb geen oplossing voor het probleem. We kunnen slechts hopen dat de mensen die dagelijks met het probleem worstelen in wijsheid tot goede besluiten komen. Het is verdomd moeilijk (althans binnen de beschaafdheid die - gelukkig - de meeste mensen voorstaan) en daarom zal ik altijd terughoudend zijn in mijn kritiek op de mensen die geacht worden zich hierover het hoofd te breken. Gadermaaraanstaan.

Ultrasnak
Ultrasnak23 jan. 2016 - 12:10

Is dit nou een betoog voor gelijke rechten van vluchtelingen en Pegidaleden om vrouwen te verkrachten of een betoog voor vrouwen om zich te verzetten tegen verkracht te worden? Ik vermoed dat het laatste het geval is, maar de tekst wijst in de richting van het eerste. Misschien is het slechts een tsunami van feministische logica in een glas water.

Jan Pieter2
Jan Pieter223 jan. 2016 - 12:08

Tuurlijk, we weten inmiddels wie achter de massa aanrandingen in Keulen zaten en wat doen we in NL? Eerst gaan mannen in rokjes demonstreren en nu richt de aandacht zich weer op populist Wilders en de mannelijke witte aanhang van Pegida. . "En vindt het daarom vast niet erg als wij zijn 'verzetsspray' ook tegen witte Nederlandse agressors gebruiken.". . Hoe een probleem met Noord-Afrikaanse mannen in Keulen weer op de witte man wordt geprojecteerd. . Zo voorspelbaar weer, wederom PVV+5! Wilders kan weer een one-liner de ereldy insturen.

1 Reactie
Jan Pieter2
Jan Pieter223 jan. 2016 - 12:18

ereldy => wereld

Hell You
Hell You23 jan. 2016 - 12:07

zo dus. :) Top!

rbakels
rbakels23 jan. 2016 - 11:58

Populistische activisten oogsten menigmaal veel sympathie maar beteiken geen flikker.

2 Reacties
slopsma
slopsma23 jan. 2016 - 14:21

En wie wel? Wilders bashen helpt ook niet echt!

Inez2
Inez223 jan. 2016 - 18:19

"slopsma 23 januari 2016 om 15:21 ["En wie wel? Wilders bashen helpt ook niet echt!"] Daar heb je gelijk in. Daarom moet je gewoon Wilders in ere laten. De man heeft grootse daden verricht. De islamisering is gehalveerd en gelukkig durven moslims en links zich niet meer op straat te vertonen. De massamoorden door moslims in Nederland zijn onmiddelijk gestopt nadat Wilders had verklaard dat moslim verderfelijke lieden waren. Die massamoorden waren destijds op o.a. Theo van Gogh, maar iedereen weet wat ervoor is afgeslacht in Nederland.

Tauri
Tauri23 jan. 2016 - 11:56

Wat mooie stuk..met genot gelezen:)