Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Wierd Duk, je verspreidt zelf Kremlin-propaganda'

  •  
09-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9662 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-04-09 om 10.58.22

In het programma The Friday Move van BNR zaten journalisten Olaf Koens en Wierd Duk tegenover elkaar om het over Rusland en de oorlog in Oekraïne te hebben. Koens is een Rusland-kenner en werkte lange tijd als correspondent voor onder andere RTL Nieuws vanuit Moskou. Duk is een Telegraaf-propagandist die eveneens jaren vanuit Moskou werkte en in het programma De Ochtendkus eens beweerde dat Rusland geen dictatuur is en dat je er een prima leven kunt hebben zolang je je niet met de politiek bemoeit of verzet tegen de macht. 

Bij BNR maakte Duk een miraculeuze ommezwaai en vergeleek Poetins Rusland met nazi-Duitsland. Koens wilde nog niet zo ver gaan, maar maakte direct van de gelegenheid gebruik om Duk eraan te herinneren dat hij zelf een van de grootste verspreiders is van Kremlin-propganda, onder andere rond de aanslag op vlucht MH17. Daar bleek Duk geen actieve herinnering aan te hebben. 

Duk mag er zelf dan niets meer van weten, op Twitter werd hij direct een handje geholpen bij het opfrissen van zijn geheugen:

Wierd Duk: 'Rusland geen dictatuur'

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.