Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wie zaait...

  •  
29-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Cartoon

Meer over:

cartoon, politiek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (15)

Bernie2
Bernie229 jul. 2011 - 15:03

Ja, het is een bloeiende business.

Sonia2
Sonia229 jul. 2011 - 15:03

Ik mis nog een horde kamerleden die stiekum zaadjes pikken en Wilders op de schouders slaan.

BATikker
BATikker29 jul. 2011 - 15:03

Leuk detail dat de Grote Blonde Lijder de rechterarm hierbij gestrekt in de lucht houdt! Hulde!!

Rafiki
Rafiki29 jul. 2011 - 15:03

Hoe komt die zonnebloem aan dat wapen? Toch niet van Wilders? Die strooit alleen maar zaadjes. En de cartoonist? Die zaait alleen maar spot met zijn leuke tekening. Bedoelt als enorme bijdrage aan de leefbaarheid van onze toch al zo gezellige samenleving. Bedankt hoor.

BelegenBelg
BelegenBelg29 jul. 2011 - 15:03

Waarom vindt niemand die cartoon gewoon smakeloos? Een cartoon waarbij Mohammed fluitend wegloopt van een moslimbloedbad heb ik van de auteur nog niet gezien. Ook dat zou overigens smakeloos zijn. Maar ik blijf geloven in de intellectuele eerlijkheid van de cartoonist en zoek dapper door.

VG030438752
VG03043875229 jul. 2011 - 15:03

Ik vind de cartoon eigenlijk wel grappig! Wel een tikje fout en over de schreef maar, wel grappig.

fred-eric
fred-eric29 jul. 2011 - 15:03

Tja, wel een beetje ver gezocht en duidelijk een achterliggende wildersfobie. Om maar weer eens een eeuwig Godwin te gebruiken, was er niet maar één letter verschil tussen de NSDAP (partij van Hitler) en de SDAP (later PVDA), hingen ze niet in basis de zelfde (arbeiders) materie aan en zijn ze beiden niet democratisch gekozen? Moeten we nu ook met terugwerkende kracht de oorlog in de schoenen van de PvdA schuiven (wellicht dat zij soortgelijke uitingen hebben gedaan als zijnde de NSDAP). Onzin natuurlijk. Verder spoort Sinterklaas aan met veel reclame en professionele marketing om maar zo veel mogelijk dure spullen te kopen. Iets wat mensen in de goot en aan lager wal vaak niet kunnen betalen. Heeft Sinterklaas nu de voedingsbodem geschapen voor de vele overvallen rond december? Tsja, zo ken ik er nog wel een paar. Vrgr. Fred P.S. Wel lof voor de aanzet tot discussie!

HenkofIngrid
HenkofIngrid29 jul. 2011 - 15:03

En wanneer wordt déze cartoonist uit zijn bed gelicht? Of mag dat alleen maar als de betreffende cartoonist het dhimmi karakter van de linksmensch blootlegt?

1 Reactie
Dehnus
Dehnus29 jul. 2011 - 15:03

Zoals die Linkse kunstenaar die op last van Grote Blonde Smurf is opgepakt? Verder kwam Nekschot ook zo weer vrij en was het ook belachelijk dat hij op werd gepakt, ik denk dat heel Links het daar wel mee eens was op een paar rare mensen na. Maar de laatste tijd is hij wel zwak bezig, ik hem smakelijk om hem gelachen met zijn "Moslim op de Noordpool" creaties... hij heeft alleen geen creativiteit meer buiten wat "oncreatief moslimpje pesten omdat mijn fans dat zo leuk vinden". Ik bedoel een Moslim met een varkensneusje die touwtje springt? Vind ik wat gemakkelijk.. ik wil liever meer goede grappen zien zoals die eerdere op de Noordpool niks mis met humor ook niet tegen geloven en dat mag best hard :).

Meta Foor
Meta Foor29 jul. 2011 - 15:03

nou, dat is weer makkelijk ... wie wordt er weer met de haren bijgesleept ? en dan de massamoordenaar afbeelden in een zonnebloem ... waarschijnlijk om de gele kleur

1 Reactie
kraai21
kraai2129 jul. 2011 - 15:03

"wie wordt er weer met de haren bijgesleept " Met de haren erbij gesleept? Naast dat Breivik zei dat hij door Wilders is geïnspireerd, komt ook zijn politieke gedachtegoed erg dicht in de buurt bij dat van Wilders.

Autodief
Autodief29 jul. 2011 - 15:03

@ Links: ''De SP mogen we niet verbieden vanwege hun steun aan Mao, Groen Links vrijt openlijk met Sjoerd en Volkert, PVDA komt weg met samenwerking met de USSR en moslims mogen we niet aanspreken op Mohammed B. maar Wilders is wél schuldig aan de Oslo-terreur!''

3 Reacties
denmol
denmol29 jul. 2011 - 15:03

Wie is Sjoerd?

Dehnus
Dehnus29 jul. 2011 - 15:03

Dat hebben jullie allemaal gedaan en daar mochten wij ons niet tegen verdedigen. Hoe vaak ik me wel al niet verdedigt heb met :"De SP heeft Mao afgezworen" is niet op een hand te tellen. Maar nu we niet eens naar jullie wijzen, want we geven Wilders de schuld niet van de moord, maar alleen maar vragen hoe hij zijn referenties naar strijd en oorlog ziet. En of hij er even wat meer invulling aan wil geven, gaat hij (en met hem zijn achterban als jij) janken en ons de schuld in de schoenen schuiven. Sterker nog je valt Cohen aan omdat hij zegt :"Wilders heeft hier geen schuld aan, maar eigenlijk hebben Politici wel een voorbeeld functie waar ze rekening mee dienen te houden (Dus ook zichzelf)". Precies wat rechts altijd wou horen, omdat ze constant kermden dat de Kogel van links kwam, nu word hij door Grote blonde Smurf verguist en door zijn achterban... Ik vind dit heel erg rieken naar een "diversion tactic" en hinten naar :"Jullie mogen niks terugdoen, wij mogen wel jullie constant aanvallen en beledigen" denken. Jullie hebben elke Moslim er toch ook verantwoordelijk voor gehouden? Dat terwijl wij dat nu niet met jullie doen? Wat wil je nu eigenlijk!? Na jouw bericht sluit ik me aan bij de mensen die dat ook vragen, eerst dacht ik nog "Ach laat die man toch schreeuwen" maar nu hij en zijn achterban kennelijk alleen maar weer Links aan het aanvallen zijn met dezelfde Oorlogsretoriek vraag ik ook "WAT BEDOELEN/WILLEN JULLIE NU EIGENLIJK!" vertel dat eens duidelijk en ook HOE je dat doel wenst te bereiken.. niet alleen "Geen Links meer" want dan je het Internet wel opdoeken.

phoosterhuis
phoosterhuis29 jul. 2011 - 15:03

Waar haalt iemand onzin vandaan? PVV-duimen genoeg!