Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wie ook wint vanavond, gefeest wordt er

  •  
06-07-2024
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1322 keer bekeken
  •  
ANP-502880278

Over voetbal vanavond, de wedstrijd tussen Nederland en Turkije om het ticket voor de kwartfinale, richting Europees kampioen.

Wie ook wint vanavond, gefeest wordt er. Al tijdens de wedstrijd zitten wij genageld aan de buis met ons gezelschap; alle aanvragen voor tv-schermen buiten, heb ik gehonoreerd. En nu aan mij de schone taak om te zorgen voor de feestregels. Die gaan vooral over de verkeersveiligheid; want als het goed is, heeft niemand ongelukken met gewonden en erger over voor het voetbalfeest – zo zijn wij in Arnhem.

De handhavers en politie zijn zo aardig hun gezins- en vriendenleven vanavond opzij te zetten voor de veiligheid. Zij treden op tegen het verstoren van de openbare orde en noteren de kentekens van wie a) de verkeersregels roekeloos overtreedt, b) overdreven hinderlijk claxoneert en c) afsteken vuurwerk  is verboden en strafbaar en zal ook worden gehandhaafd 

Maar u houdt de bonnenboekjes leeg hoop ik, want een onontkoombare aanslag van 280,- euro boete per overtreding op de deurmat, dat wordt deze zomer een nare afknapper. Ik reken erop dat het wel meevalt, want ook de verkeersregelaars, straatcoaches en jongerenwerkers zijn waakzaam present op straat en gewaarschuwde mensen tellen voor twee. Gelukkig brengen zij meteen ook dubbele vreugde mee – voor onszelf én voor de mensen om ons heen.

Graag gedaan mensen, geen dank. U mag zichzelf ook een schouderklop geven, de laatste wedstrijden gingen ook al mooi: ik zag alle leeftijden bijeen, naast de jongeren en de ouderen ook de kinderen en ik hoorde mensen die de tijdelijk overlast welgemoed incasseerden. 

Alle reden om uit te kijken naar een mooie avond!

Meer over:

opinie, oranje, turkije
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.