Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wie heeft er tegenwoordig nog tijd voor seks?

  •  
01-07-2014
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
RTEmagicC_gezond_150_215.jpg
Ondanks onze zogenaamde openheid over seks is er zoveel ongezegd en zijn de verwachtingen van mannen en vrouwen zo slecht op elkaar afgestemd
Seks is een belangrijk onderdeel van het menselijk welzijn, met wie ook, hoe ook, hoe lang ook. We maken er allemaal iets van op onze individuele manier.
Als ik denk aan alle mannen en vrouwen die er op een slechte dag problemen mee hebben en na een enorme barrière te hebben overwonnen naar hun dokter gaan, waar ze een receptje krijgen, dan word ik er bijna zelf ongelukkig door. Ondanks onze zogenaamde openheid over seks is er zoveel ongezegd en zijn de verwachtingen van mannen en vrouwen zo slecht op elkaar afgestemd. Deze blog op Psychology Today trok vanmorgen mijn aandacht, omdat er een paar grondregels in staan die beter werken dan antidepressiva.
Neem om te beginnen de regel dat mannen in vijf minuten klaar zijn en dat een vrouw er best wel eens een vluggertje tussendoor wil gooien, maar gemiddeld 20 minuten opwarmen en 20 minuten de liefde bedrijven nodig heeft om een orgasme te bereiken. In hoeveel relaties hebben mensen daar nog drie keer per week de tijd voor? Voor die man kunnen de vijf minuten er misschien nog wel af. Je moet ook nog een uurtje hardlopen, naar de vergadering van school, samen met je vrienden naar het WK kijken en dat rapport lezen voor je werk. Oh, mocht je het sprookje gehoord hebben dat seks een goede vervanging is voor je lichamelijke activiteit, vergeet het. Je verbruikt 5 calorieën per minuut. Als het tussen de vijf en de tien minuten bij jullie mag duren, dan kun je daar echt niet mee volstaan.
Tijd voor de liefde maken. Een orgasme is altijd leuker dan een bos bloemen, hoewel de bloemist het daar niet mee eens zal zijn. Een afspraak met je geliefde daarvoor in je agenda maken blijkt voor veel mensen erg moeilijk te zijn. Vaste avond blijkt ook niet zo’n geweldig plan, want verrassing is een belangrijk element: de sleur buiten de deur houden.
O ja, voor wie dit vergeten was: dat het allemaal draait rond het vertrouwde heen en weer, in en uit alsof de vagina de binnenspiegel van de penis is, tja dat mogen we ondertussen wel eens uit het hoofd zetten. 100 procent van de vrouwen komt klaar op de clitoris en misschien 15 procent lukt het vaginaal. Je snapt waar de nadruk moet liggen, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen.
Lees het leuke artikel van Laurie Watson over de zeven redenen waarom een vrouw niet klaar komt. Belangrijker dan de voetbaluitslagen of de nieuwe verloofde van Justin Bieber. En nog even die antidepressiva. De bijwerkingen van fluoxetine, paroxetine en noem de hele rij maar op, verpesten de seks voor heel veel mensen. Ze zorgen bij veel mannen en vrouwen voor libidoverlies. Ach, ach. Van de regen in de drup.
Volg Ivan Wolffers ook op Twitter Ivan schrijft voor Joop elke dag een Gezond Weetje van de Dag:  klik hier voor een overzicht

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.