Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

'WHO overdreef gevaar van Mexicaanse griep'

  •  
29-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WHO-logo-300px.jpg
Raad van Europa vreest dat gedaald vertrouwen in instanties levens gaat kosten
De gevaren over een Mexicaanse griepepidemie zijn onnodig overdreven door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dit schrijft de Britse parlementariër Flynn voor de Raad van Europa in een ontwerp-rapport.
Flynn wordt geciteerd in de Britse krant The Guardian. Volgens die krant hebben de WHO en andere publieke gezondheidsinstanties met alle paniekverhalen het publieksvertrouwen verspeeld. Volgens het voorlopige rapport (Guardian spreekt over een ‘draft’) kan het verlies aan geloofwaardigheid levens kosten.
Flynn vreest dat mensen zich misschien niet zullen laten inenten bij een volgende waarschuwing. Ook is hij bezorgd over de invloed van de farmaceutische industrie bij het advies van overheidsorganen over de griep.
The Guardian citeert als volgt uit het rapport:
This decline in confidence could be risky in the future. When the next pandemic arises many persons may not give full credibility to recommendations put forward by WHO and other bodies. They may refuse to be vaccinated and may put their own health and lives at risk.

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

PeerJawel
PeerJawel29 mrt. 2010 - 10:45

Gelukkig gaan mensen dan misschien eerst zelf kijken en nadenken voordat ze zich als een stel makke schapen een stel lichaamsvreemde stoffen, gemengd met levensgevaarlijke conserveringsmiddelen in hun lijf laten rammen alleen maar omdat een winstgeile industrie de zaak opklopt. Klink zit nog met een mooi partijtje tweedehands vaccins die die niet kan verkopen omdat ze vanwege bepaalde ingrediënten al een jaar of tien niet meer uitgevoerd mogen worden...... Ze zijn wel ingevoerd en ingespoten, ook bij kleine kinderen... Ach, geld is geld en kinderen hebben we zat, toch ??

valsgeld
valsgeld29 mrt. 2010 - 10:45

De vele honderden miljoenen die onverantwoordelijk aan deze pandemie besteed werden ontbreken feitelijk in de gezondheidszorg wereldwijd en dat is volgens mij het grootste schandaal dat deze sector zich maar ter harte zou moeten nemen om orde op zaken in eigen gelederen te scheppen.Gooi deze ziekmakende leden uit deze sector en zet ze in het gevang.

SirCharles
SirCharles29 mrt. 2010 - 10:45

Kan me de ophef over SARS die in Zuidoost-Azië zou heersen nog goed herinneren. Geen lange wachtrijen bij het inchecken, vliegtuigen v.v halfvol, tussenleuningen ingeklapt en een heerlijke slaapplaats languit als bijkomend voordeel. ;)

Yggdrasil
Yggdrasil29 mrt. 2010 - 10:45

Ja, zelfs de WHO moet betaald worden. Maar je moet dan wel de juiste bronnen weten te vinden en laat nu de farmaceutische industrie zo´n nimmer opdrogende bron zijn. Je maakt van een griepje een pandemie en zo genereer je allerlei vette inkomsten. Want de farmaceutische industrie heeft meer geld dan ze ooit op kunnen maken.

Dragon2
Dragon229 mrt. 2010 - 10:45

Ik heb het vanaf het begin gezegd: een opzetje van de pharma industrie. Paniek maken, spul verkopen. Opzet geslaagd. Ook de rol van onze nationale paniekzaaiers Osterhaus en Coutinho mag wel 's nader onderzocht worden. M.n. Osterhaus - heeft die d.m.v. aandelen in onderzoekscentra nu wel of niet aan de griep verdiend? Ik heb m'n kinderen niet laten injecteren - toen werd ik dom en onverantwoordelijk genoemd. Nu blijkt dat ik gelijk had. Makkelijk achteraf? Misschien wel, maar iedereen die toen z'n gezond verstand gebruikte en zich niet liet opnaaien door de media, had dit kunnen voorzien. Overigens: is het niet zo dat dankzij de Mexicaanse Griep de reguliere seizoensgriep minder kans heeft gehad en dat er daarom veel minder griepdoden zijn gevallen dit jaar?

matthea
matthea29 mrt. 2010 - 10:45

Ach, mensen hebben altijd wat te zaniken. Als de WHO niks had gedaan, was het ook niet goed geweest. Heb zelf , aangesmeerd door de werkgever, een griepprik gekregen. So what? Kan overal wel een probleem van maken. Mensen zijn banger van de adjuvanten in 1 lullig vaccin, dan voor de gevolgen van zuipen, snuiven, roken en overgewicht. Neem dan lekker geen vaccin!

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods29 mrt. 2010 - 10:45

De Raad van Europa is een mensenrechtenorganisatie. De WHO is een gezondheidsorganisatie. Ik ben benieuwd hoe de RvE zou reageren als de virologen van de WHO een oordeel zouden vellen over de werkwijze en uitkomsten van de juristen van de RvE. Ik geloof dat ze uit hun vel zouden springen, zeker als de virologen achteraf zouden doen. Schoenmaker, blijf dus bij je leest! En vertel het hele verhaal goed, want toen duidelijk werd dat het met de dodelijkheid van het virus c.q. de mutatie in een variant van de Spaanse Griep mee viel, waren de virologen van de WHO ook weer snel met het advies van terugschalen van de inentingsoperatie - toen werden alleen nog de risicogroepen ingeënt.

harjanbos
harjanbos29 mrt. 2010 - 10:45

De hele wereld is bang geworden. Vooral de angst voor claims regeert. Daardoor worden gevaren overdreven. Jammer, ik mag wel zeggen erg jammer.

objectivist
objectivist29 mrt. 2010 - 10:45

Klimaat, ook een mooi gevalletje overdrijving dankzij de media. En we blijven er onverminderd intuinen.

Frank23
Frank2329 mrt. 2010 - 10:45

De gehele wetenschap heeft aan integriteit ingeboet.

[verwijderd]
[verwijderd]29 mrt. 2010 - 10:45

Nou, als ze de volgende keer een cadeaubon van 10 euro erbij doen, zoals ze dat nu doen met jonge meiden om ze te verleiden het vaccin voor baarmoederhalskanker te nemen, dan komt iedereen wel. Keiharde marketing...dan komt iedereen wel. Geef er wat junkfood bij, een straffe borrel en een stevige joint. Door de strot wringen de volgende keer. Ook de Pharma industrie lijdt onder de recessie..TOCH? Al die aandeelhouders willen geld zien. NU! En VEEL. D

2 Reacties
Lucid2
Lucid229 mrt. 2010 - 10:45

"Keiharde marketing...dan komt iedereen wel. Geef er wat junkfood bij, een straffe borrel en een stevige joint" Die joint zal niet gebeuren. Mensen zouden zich eens goed gaan voelen zonder al die chemische troep..

JoopSchouten
JoopSchouten29 mrt. 2010 - 10:45

Proost.

HenryH
HenryH29 mrt. 2010 - 10:45

Blij dat ik me niet heb laten ophitsen door deze onzin. Ben benieuwd wat de mensen die toen zonder argwaan een spuitje hebben laten zetten nu van mijn skepticisme van destijds denken.

1 Reactie
omaoeverloos
omaoeverloos29 mrt. 2010 - 10:45

Het was goed spul hoor, geen griep gekregen!

Milieunet
Milieunet29 mrt. 2010 - 10:45

Uiteraad. Alles wordt tegenwoordig overdreven. Is er hier toevallig iemand die weet waarom dat zo is. CO2 uitstoot aanpakken wordt klimaatneutraal. Light producten zijn niet light. Groene producten blijken niet groen te zijn. Mexicaanse Griep wordt overdreven en ga zo maar door. Wellicht wordt het tijd voor iets anders.

1 Reactie
HenryH
HenryH29 mrt. 2010 - 10:45

Ja precies, het gevaar van co2 bleek ook schromelijk overdreven

[verwijderd]
[verwijderd]29 mrt. 2010 - 10:45

Gezonder leven en voorkomen doe je ook door je immuunsysteem in orde te houden. Dus geen vaccinaties,die zijn een onnodige belasting voor het immuunsysteem. Veel vit. D , gezond biologisch voedsel dus hoogwaardig voedsel en niet al die slappe troep en voldoende rust. Geen 24 uurs economie please.

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort29 mrt. 2010 - 10:45

Wat heeft een 24 uurs economie te maken met het wel of niet eten van biologisch eten? Ik vind het juist wel fijn dat ik mijn eerlijke scharrel eitjes ook gewoon op de zondag kan aanschaffen ;-)

artizz
artizz29 mrt. 2010 - 10:45

Na de massa/vernietigings/wapens in Irak nu een nep globaal griep alarm met de farma´s als winstnemers. De muli´s weten hun omzetten wel binnen te halen met massapsychologen die er iedere keer in slagen veel geld en macht te halen via de overheden van de burgers. Twijfel zaaien en schijnzekerheid bieden is de truc. Ik verwacht niet meer dat de dames en heren in de politiek een dam kunnen opwerpen tegen dit bedrog en gemanipuleer. Zij zijn immers meer dan een ander gelobbyed en gewassen door de ´kennis´ van de wetenschap van toen en van het heden. De wetenschap van de toekomst bestaat helaas niet. WHO gaf alarm fase 5 af en een paar maanden later lijkt het allemaal overdreven. Het lijkt het weeralarm van het KNMI wel.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods29 mrt. 2010 - 10:45

Duidelijk geval van paranoïa.