Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

'Wethouder Roemer had geen gat in zijn hand'

  •  
16-08-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-Roemer_miljoenennota300.jpg
CDA- en VVD-collega's in Boxmeer nemen het op voor de SP-leider en zijn financiële beleid als wethouder
Elsevier en HP/De Tijd beweren dat Emile Roemer een gat in zijn hand had toen hij wethouder van Financiën van Boxmeer was. De Gelderlander zocht uit wat er echt aan de hand was.
De Gelderlander schrijft dat het Roemer inderdaad niet lukte om de begroting van 2004 sluitend af te leveren. De gemeente werd onder toezicht van de provincie Noord-Brabant gesteld. Dat betekende dat bij iedere begrotingswijziging de provincie eerst toestemming moest geven. Roemer ontkent dat niet. “Toch heb ik in die tijd van vriend en vijand in Boxmeer maar weinig kritiek gehad. Ook niet van VVD en CDA die eveneens in het college van B en W zaten.”
Roemer zegt nog steeds achter het beleid van toen te staan.
Het rechtse kamp wil me nu kennelijk in diskrediet brengen. We hadden destijds meteen structureel 1,5 miljoen euro kunnen bezuinigen. Dan was de bibliotheek dichtgegaan en hadden we het gepland onderhoud aan scholen niet kunnen uitvoeren. We wilden niets kapot bezuinigen. Een keuze waar ook VVD en CDA hun handtekening onder hebben gezet. In overleg met de provincie hebben we de bezuinigingen over langere tijd uitgesmeerd.
Erik Ronnes, als CDA’er in de race voor een Kamerzetel, is nu wethouder Financiën. Destijds was hij fractievoorzitter.
Om de begroting sluitend te krijgen is geld gehaald uit een potje hier en een potje daar. Er was geen structurele oplossing. Daar wil ik niet over oordelen, dat deed de provincie. Onder druk van de gemeenteraad is er uiteindelijk wel structureel bezuinigd.”
Ronnes wijst niet naar Roemer als aanstichter van het kwaad, ook het CDA stemde in met de begroting. “Maar als verantwoordelijk wethouder zit je wel aan het stuur. Ik zie politieke keuzes. Als het om het op orde brengen van financiën gaat, kiest de SP niet voor robuuste maatregelen.” Gijs Moes, destijds wethouder voor de VVD, noemt de ophef “een storm in een glas water”:
Er was allemaal niet zo veel aan de hand. Dat zwartepieten wat nu gebeurt, is niet terecht. Een beetje Amerikaanse toestanden in verkiezingstijd.”
De SP werd er in ieder geval niet slechter van. Roemer:
De mensen vonden dat we het niet slecht hadden gedaan. Bij de eerste gemeenteraadsverkiezingen erna gingen we van vier naar zes zetels. Als ik prutswerk had geleverd, hadden we de verkiezingen nooit gewonnen. In 2006 werd Boxmeer uitgeroepen tot beste woongemeente van Noord-Brabant. Ik heb het T-shirt met die tekst nog in mijn kast liggen.
Alles over de verkiezingen op Verkiezingen.joop.nl.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (69)

ElChe
ElChe16 aug. 2012 - 15:28

De club die Dennis noemde zal er alles aan doen om Emile te beschadigen. Suggereren, liegen en bedriegen, schijnbaar is bij dit soort alles geoorloofd en feiten hoeven al helemaal niet juist te zijn.

TheBigLebowski
TheBigLebowski16 aug. 2012 - 15:28

Klopt, maar de SP komt nog wel met de 50 miljard misser van rechtse rakker Rutte.

Geert2509
Geert250916 aug. 2012 - 15:28

Al zo veel jaren aan het zoeken naar modder om te gooien naar de SP en dan iets vinden wat binnen een paar uur door de Gelderlander ontkracht wordt. Blijkbaar is er gewoon niets wat de SP echt fout gedaan heeft. Ik weet het nu helemaal zeker: 12 september stem ik SP.

ElChe
ElChe16 aug. 2012 - 15:28

Reactie op Hans Groen: Ga je nu een wedstrijd beginnen met Joseph Goebbels?

denmol
denmol16 aug. 2012 - 15:28

Die VVD collega mag wel oppassen dat hij niet door Blok op het matje geroepen wordt om zijn standpunt te wijzigen.

JandeBoer2
JandeBoer216 aug. 2012 - 15:28

---- "We hadden destijds meteen structureel 1,5 miljoen euro kunnen bezuinigen. Dan was de bibliotheek dichtgegaan en hadden we het gepland onderhoud aan scholen niet kunnen uitvoeren. ... In overleg met de provincie hebben we de bezuinigingen over langere tijd uitgesmeerd." ---- Verstandig beleid van Roemer. Ik snap niet wat hier mis mee is. Een bibliotheek dichtgooien en scholen laten verpauperen is wel héééél veel dommer dan een tekort over langere tijd uitsmeren.

ColorHugo949
ColorHugo94916 aug. 2012 - 15:28

In alle hetze tegen Roemer wordt vergeten dat de EC doodleuk haar budget met 6,8 % verhoogt. http://www.europa-nu.nl/id/viwzl957djng/eu_begroting_2013

ElChe
ElChe16 aug. 2012 - 15:28

Reactoe op Frits Guevara: " Het enige wat welvaart geeft en geld kan opbrengen is en blijft toch een economie. " Economie brengt in principe niets op. Dat sommige uitvreters hier oneigenlijk van profiteren en ongelooflijk graaien zegt niets over de waarde die zij leveren. Alleen diegene die meerwaarde levert aan een product of dienst brengt geld op en daardoor meer welvaart. De rest graait.

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 15:28

: )))) Zo. Afgedaan. Volgend onderwerp.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 15:28

Financieel Dagblad: http://fd.nl/economie-politiek/558503-1208/voorstellen-van-de-sp-zijn-niet-zo-extreem http://fd.nl/economie-politiek/226954-1208/moet-ik-die-belachelijke-boete-betalen-als-het-tekort-groter-is-dan-3-over-my-dead-body

denmol
denmol16 aug. 2012 - 15:28

Ik begrijp je reactie Joop maar ik ben bang dat types als Korenman, Lamme, kakel Truus en consorten met de feiten geen genoegen zullen nemen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 aug. 2012 - 15:28

Juist mensen met gat in hoofd beschuldigen mensen met gat in hand. Zoals de Telegraaf en de Volkskrant nu ook roepen: ''Roemr onder vuur weigens boete...''?? Door wie is hij onder vuur? door overdreven rechtse kranten? moeten wij nu in eens de Telegraaf gaan geloven? Nee, gelukkig, wij hebben tegenwoordig de sociale media ook waar burgers op een beschaafde manier kunnen praten, denken en ná denken. Vroeger moesten wij het doen alleen met rodeel- kranten en die moesten bepalen voor ons, nu de burger zelf kan bepalen door lezen, zelf iets zeggen, discuseren, anlalyseren en conclusie trekken.

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub16 aug. 2012 - 15:28

"Juist mensen met gat in hoofd beschuldigen mensen met gat in hand." Citaat van de Dag, wat mij betreft.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 15:28

Oftewel, het lukte hem niet om orde op zaken te stellen. En dan hebben we het nog maar over Boxmeer.....

2 Reacties
Zjenny
Zjenny16 aug. 2012 - 15:28

Lees gewoon Nog eens een keertje maar dan ook begrijpend..oke?

ErikMeijer
ErikMeijer16 aug. 2012 - 15:28

Dat is wel gebeurd: "In overleg met de provincie hebben we de bezuinigingen over langere tijd uitgesmeerd." En dat leverde de jaren daarna gaan onoverkomelijke problemen op, de reden daarvoor staat in het laatste citaat. Zou je misschien kunnen uitleggen waarom je met precies dezelfde gegevens op de tegenovergestelde conclusie uitkomt..? Ik snap niet hoe je daartoe komt.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 aug. 2012 - 15:28

Dit vergt nog steeds journalistiek onderzoek. Het bevreemd dat er bij het aantreden van Roemer geen reden voor onder curatele stelling was en na 3 jaar Roemer wel. Ergens moet dit betekend dat er onderweg het een en ander verslechterd is. Gezien de reacties van CDA en VVD kun je vermoeden dat die twee partijen met Roemer een rol hebben gespeeld in die verslechtering, en dat niet naar buiten willen zien komen. Ik ben benieuwd, wordt vervolgd...

1 Reactie
bruces
bruces16 aug. 2012 - 15:28

Beleid heeft te maken met tijd. Wij zitten nu in de fase Balkenende-Bos. Als je voorganger er een potje van heeft gemaakt, dan duurt dat jaren voordat je dat hebt herstelt. En als dank krijg je ook nog de zwarte piet. Jan Kees de Jager zit nog steeds met het beleid van Zalm en Bos in de maag. Zelfs Bos heeft toen al reparaties uitgevoerd. Weet je nog dat Zalm met het koffertje boven zijn hoofd stond op de derde dinsdag in september ? Toen had Zalm moeten beginnen met het afbouwen van onze staatsschuld. Dan hadden wij nu minder pijn gehad. Toen was hij al DSB-er. Geen beleid, maar wel pronken, net als Dik S. met zijn AZ.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch16 aug. 2012 - 15:28

Politiek lijkt steeds meer en meer op het drek wat je in het diepste riool tegenkomt. Het is: gemeen akelig, boosaardig, doortrapt, fielterig, geniepig, honds, krenkend, kwetsend, laag, laag-bij-de-gronds, laaghartig, min, onedel, oneerlijk, ploerterig, ploertig, schofterig, schurkachtig, slecht, smerig, snood, trouweloos, vals, verachtelijk, verraderlijk, vilein, vinnig, vuig, vuil, wreed, vals arglistig, bedrieglijk, boosaardig, dubbeltongig, gelogen, gemeen, genieperig, geniepig, geveinsd, gluiperig, huichelachtig, kwaadaardig, leugenachtig, listig, onbetrouwbaar, oneerlijk, perfide, punisch, slinks, sluw, smerig, trouweloos, verraderlijk, voorgewend, onaangenaam akelig, benard, beroerd, ergerlijk, lastig, naar, naargeestig, onbehaaglijk, ongevallig, ongezellig, onplezierig, onprettig, onverkwikkelijk, pijnlijk, rot, rotterig, smerig, verdrietelijk, verdrietig, vervelend, vuil bemodderd, besmeurd, groezelig, modderig, morsig, obsceen, onfris, ongewassen, onrein, onzindelijk, schunnig, slobberig, slonzig, smerig, smoezelig, vervuild, verwaarloosd, vies, zwart, weerzinwekkend, afschuwelijk, afstotend, degoutant, misselijkmakend, onsmakelijk, repugnant, revoltant, smerig, stuitend, terugstotend, walgelijk, ziek, morsig, kladderig, mottig, onverzorgd, slobberig, slonzig, slordig, smerig, smoezelig, vies, viezig, voddig, vuil, zwart,schuin aanstotelijk, dubbelzinnig, gewaagd, obsceen, onnet, ontuchtig, plat, scabreus, schunnig, smerig, vet, vies bitter, goor, naar, onsmakelijk, onzindelijk, smerig, smoezelig, stinkend, vuil, vunzig, walgelijk, goor, obsceen, scabreus, schuin, schunnig, smerig, vies, Meer woorden wil ik er eigenlijk niet aan vuil maken.

1 Reactie
Emery
Emery16 aug. 2012 - 15:28

Ik vind het juist: Likkebaardend, lekker lessend, kloek drinkend, fris drinkend, stemmensmerend, razend flitsend, snel fibrerend, koel koel koel.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 15:28

Niet belangrijk wat Roemer vroeger wel of niet gedaan heeft. Het gaat om principe en inhoud politiek 2012. Net zo goed als Wilders geen minister-president wordt zal Roemer geen minister van financienen worden. Belangrijk is nu om dat vreselijk arrogante en starre politieke middenveld van pappen en nathouden -dus achteruitgang- buitenspel te zetten. Ik opteer voor SP en PVV in regering met gedoogsteun VVD en SGP. Daarna héél snel NEDERLAND uit EU en aansluiting bij de EVA.

1 Reactie
denmol
denmol16 aug. 2012 - 15:28

"Ik opteer voor SP en PVV in regering met gedoogsteun VVD en SGP. Daarna héél snel NEDERLAND uit EU en aansluiting bij de EVA." Kan jij geen naamruil doen met je collega drammer want jij lijkt er ietsje pietsje meer op gezien de koppigheid waarmee je dit zin en kansloze standpunt keer op keer over ons heen stort.

Bakoe
Bakoe16 aug. 2012 - 15:28

Toch doet het me genoegen dat figuren zoals Lamme, Truus, Koreman, en Eersel in deze frame weer zoveel energie hebben gestoken. Zo overdag als ik een minuutje de tijd heb lees ik dan de vlammende betogen voor vooral de eigen parochie, en vaak denk ik dan... Get a life. Mooi, nu weer verder met waar het echt om gaat, achterlaten van oplichtende bankentypes en achterhaald neo-liberaal gezwam,

1 Reactie
bruces
bruces16 aug. 2012 - 15:28

Juiste en eerlijke kritiek = UITSTEKEND. Maar de Volkskrant is ook al een roddelblad aan het worden.

peterh2
peterh216 aug. 2012 - 15:28

En weer een SP artikel, men doet er nu echt alles aan om ze zwart te maken. Het zal echter alleen maar averechts werken, iedereen is tegen de SP is het beeld: het midden, de media, europa, Willem Korenman... ;-) Die euro-kritische meerderheid gaat er zo echt komen. Dan veranderen we europa!

1 Reactie
WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 15:28

De SP maakt zichzelf zwart.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 15:28

Het enige citaat uit dat verhaal dat niet van Roemer zelf afkomstig is: "Er was geen structurele oplossing. Daar wil ik niet over oordelen, dat deed de provincie." En die provincie oordeelde dat Boxtel onder curatele gesteld moest worden. Dus nee, Roemer valt niets te verwijten behalve dat hij geen structurele oplossing had. En dat heeft ook echt niemand van hem verwacht.

1 Reactie
JanB2
JanB216 aug. 2012 - 15:28

Boxmeer de Geus, niet Boxtel. Verruim je topografische kennis eens tot buiten de grachtengordel.

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 15:28

Een vraag. 1. De crisis is door banken en hun derivatenshit veroorzaakt. 2. Deze shit werd mede veroorzaakt door slap toezicht en slechte regelgeving van de conservatieve neoliberale politici. 3. De begrotingsregels gelden voor allen maar verschilt in uitwerking. De 'jonge democratieën', de zuidelijke landen, worden onevenredig onmenselijk hard getroffen. 4. Veruit de meeste economen zeggen dat een economie die hard wordt getroffen door deze bezuinigingen en zo nóg dieper de stront in wordt gewerkt gewerkt waardoor men niet meer uit het ravijn kan klimmen. 5. Ouderwetse politici, de medeveroorzakers, plaatsen deze snoeiharde regels boven de ellende die honderden miljoenen gewone gezinnen treft. 6. De SP wenst meer rek in gedane afspraken. 7. De 'oude' neoliberale politici wijzen de SP als boeman aan. Wie zijn de echte eikels?

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 15:28

Corr.: '4. Veruit de meeste economen zeggen dat een economie die hard wordt getroffen door deze bezuinigingen zo nóg dieper de stront in wordt gewerkt waardoor men niet meer uit het ravijn kan klimmen.'

boeie
boeie16 aug. 2012 - 15:28

Een vraag. 1. De crisis is door banken en hun derivatenshit veroorzaakt. en de opgeblazen economie daarvoor ook, dat streept mooi tegen elkaar weg. 2. Deze shit werd mede veroorzaakt door slap toezicht en slechte regelgeving van de conservatieve neoliberale politici. maar de mooie huizen, de uitkeringen en de banen ook. 3. De begrotingsregels gelden voor allen maar verschilt in uitwerking. De 'jonge democratieën', de zuidelijke landen, worden onevenredig onmenselijk hard getroffen. eens, en toch vinden de SP en PVV dat die mensen maar moeten creperen. 4. Veruit de meeste economen zeggen dat een economie die hard wordt getroffen door deze bezuinigingen en zo nóg dieper de stront in wordt gewerkt gewerkt waardoor men niet meer uit het ravijn kan klimmen. Dat laatste zeggen ze niet, de meeste economen zeggen dat we minder moeten uitgeven en concurerender moeten worden en dat europa nog steeds een goed idee is. 5. Ouderwetse politici, de medeveroorzakers, plaatsen deze snoeiharde regels boven de ellende die honderden miljoenen gewone gezinnen treft. honderden miljoenen? op welke schaal kijk je nu? Is het de shuld van de Balkenende dat de economie in China wat hapert? 6. De SP wenst meer rek in gedane afspraken. Dan doe je dat in overleg... niet door te zeggen dat je er scheit aan hebt (zoals roemer vandaag beweert in het FD) 7. De 'oude' neoliberale politici wijzen de SP als boeman aan. oude en neo in een zin maakt dit wat onzinnig..... of wilde je graag het woord neoliberaal koppelen aan iets negatiefs en kon je niets beters verzinnen.. (ik ben overigens geen voorstander van wat men wel eens neoliberaal noemt) Wie zijn de echte eikels? Een eikel is een vrucht, wat is je punt? Of wil je gewoon schelden op fictieve personen?

toshiba
toshiba16 aug. 2012 - 15:28

["Om de begroting sluitend te krijgen is geld gehaald uit een potje hier en een potje daar. Er was geen structurele oplossing. Daar wil ik niet over oordelen, dat deed de provincie. Onder druk van de gemeenteraad is er uiteindelijk wel structureel bezuinigd." ] Er was geen structurele oplossing. Als verantwoordelijke voor Financien had roemer dus geen oplossing. Die oplossing is dus door de provincie opgelegd. Dat is de consequentie van onder curatele staan. Uiteindelijk is dat ook gebeurd. CDA-VVD-SP hebben dus slecht beleid gevoerd en waren niet bij machte om de bakens te verzetten. De provincie heeft toen ingegrepen. Je kan wenden zoals je het wilt, maar er kan geen andere conclusie dan dat Roemer zijn begroting niet op orde wist te brengen en de provincie de noodzakelijke bezuinigingen dus oplegde. het argument dat de SP van 4 naar 6 zetels ging, is natuurlijk een drogreden. Boxmeer kreeg zijn financiele zaken op orde dankzij ingrijpen van de provincie, niet dankzij Roemer. Dat hij populair werd is natuurlijk niet vreemd, als je ruimhartig financieel beleid voert. Maar daar staat tegenover dat er dus een enorm gat viel in de begroting die rechtgezet moest worden, middels onder curatele stelling. Dat de provincie daar een specifieke tijdspad voor heeft uitgezet, is niet vreemd. Roemer claimt dat wel, maar als hij zijn zaken op orde had, dan had hij zelf dat tijdspad + bezuiniging in de steigers gezet. Dat is hem niet gelukt, wat tot ingrijpen leidde. Of zoals de huidige wethouder het zegt: Als het om het op orde brengen van financiën gaat, kiest de SP niet voor robuuste maatregelen." Inderdaad en in hun huidige programma doen ze dat weer niet. Geen begrotingsevenwicht realiseren en wel extra[3mld] uitgeven zonder dat duidelijk is hoe en wanneer dat terugverdient wordt. Een begroting met een open einde, net zoals hun begroting van 2010. Dat eindigde in een tekort van 5,4% en oplopend aldus het CPB

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 15:28

' Dat eindigde in een tekort van 5,4% en oplopend aldus het CPB' Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha ... Kom op Hans je kunt beter dan dit bureau aan te halen. Het aanhalen van een zogenaamd expert is een drogreden. Dat had je kunnen weten. Maar o.k.. Het feit blijft dat ze daar verschillende computer-rekenmodellen hanteren met verschillende veronderstellingen zegt mij genoeg. Vergeet de cijfers van dit manipulatiebureau. Denk aan de mensen. Ga dáár vanuit. Kijk wat er werkelijk nodig is. Maak dan zelf een tegenbegroting zoals de SP dat doet.

Gompie2
Gompie216 aug. 2012 - 15:28

Charles Groenhuizen doet bij «Welingelichte Kringen» even uit de doeken dat er de komende weken een frisse campagne naar Amerikaans voorbeeld op de rails is gezet. Wat doe je als je inhoudelijk niets meer te bieden hebt? “Een stortvloed negatieve berichten over Roemer: Moddergooien niet sjiek; wel effectief” “Feiten doen er even niet toe.” “In de VS weten ze hoe dat moet.” “Effectief iemands imago afbreken.” “Daar werken vele honderden in campagnevoeren gespecialiseerde slimmerikken (....).” “Daar investeren ze vele tientallen miljoenen in het afbreken van het imago van de tegenstander.” Waarom geven Romney en Obama al dat geld uit aan moddersmijterij? Omdat het wérkt. In Nederland ook (meent hij te weten): Overal waar Roemer verschijnt, gaat het vanaf nu over Boxmeer en Mao! En veel mínder over de mooie rode plannen van de SP. Dodelijk.” “Ineens is hij niet meer alleen de immer goedgemutste, linkse Brabo.” “Wat moet de kiezer hier van vinden? Antwoord (van Charles): Die kiezer hoeft er niks van te vinden. Als hij maar gaat twijfelen. Dat is genoeg om op het beslissende moment in het stemhokje níet op Roemer te stemmen.” “Twijfel is in de politiek een machtig en meedogenloos wapen. Machtiger dan feiten over het Bruto Nationaal Product, het begrotingstekort of de prijsindex van Jan Modaal.” “Als het je als campagne-manager lukt twijfel te zaaien over de tegenstander ben je ‘king’. Dat is nu met Emile Roemer aan de hand.” Hij besluit met een oproep aan “Diederik, Geert, Alexander, Jolande, Mark en Geert” om zich bij zijn ranzige campagne aan te sluiten: “De anti-Roemer kakofonie is nu een paar dagen aan de gang.” Waar zijn jullie? “Subtiel aanblazen dat vuurtje!” Nou Charles, laat ik je dit vertellen, ik was geen SP–stemmer, maar nu wel. Gewoon om duidelijk te maken dat dit soort laaghartige aanvallen nooit effectief mogen worden. (http://www.welingelichtekringen.nl/mootz/56749/emile-roemer-niet-langer-de-immer-goedgemutste-linkse-brabo.html, waar een link naar het artikel in de Gelderlander overigens niet door de moderatie komt)

6 Reacties
Jantje68
Jantje6816 aug. 2012 - 15:28

In triest. Je hebt het niet over je zielige buurvrouw maar over het landsbelang. Je bent dus bereidt voor politieke standpunten te stemmen waar je het niet mee eens bent omdat je Roemer zielig vindt. Wat zul je deze campagne dan nog vaak moeten switchen van partij als dat je criterium is.

Bakoe
Bakoe16 aug. 2012 - 15:28

Yep die kant gaat het op, Het Kunduz quintet op de geen stijl toer, maar dat kon nog wel eens anders uit gaan pakken dan het beoogde doel. Zelfs Verhagen gaat duiten in het zakje doen,betere reclame kan je je niet wensen. Laat ze maar modder smijten, iets anders hebben ze niet.

Jensbos
Jensbos16 aug. 2012 - 15:28

Helemaal juist! Framing galore, de waanzin ten top en, helaas, met de enorme achterstand die we in dit land in kennis van de geschiedenis hebben opgelopen zou het nog kunnen werken ook. Ik hoop dat de SP/Roemer hard van leer trekt, de tekenen zijn goed "over my dead body" PERFEKT! Als we dan gekort zouden worden betalen we gewoon de geinde invoerrechten voor een zelfde bedrag niet terug..ik bedoel maar... Verder was het niet ondder balkenende 1 dat de verplichtingen van de staat inzake de sociale wetten bij de gemeentes werden neergelegd, zou daar geen gat door onstaan kunnen zijn?, moet ik toch eens nalopen. - Het is nu eenmaal gebruikelijk om de zittende macht schuldig te verklaren aan de fouten /beslissingen door de "oppositie" (in dit geval in Den Haag) gemaakt schuldig te verklaren. Zie ook hier de methodiek van de republikeinen jegens Obama. Maar dat zijn die gekke Amerikanen, wij weten hopelijk beter.

imalama
imalama16 aug. 2012 - 15:28

"En de reactie vanuit het SP-hoofdkwartier? Nul! Dat was een Amerikaanse kandidaat niet overkomen. Die was binnen een paar uur met grote politieke kluiten modder gaan terug gooien. Aanval is de beste verdediging." Gelukkig is Nederland Amerika niet Mr.Charles, en houden zo!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen16 aug. 2012 - 15:28

[Gewoon om duidelijk te maken dat dit soort laaghartige aanvallen nooit effectief mogen worden.] "En als ik daarmee het land te gronde richt, dan interesseert me dat niets, dan kan ik de volgende keer weer lekker klagen." voegt het moderne electoraat er nog aan toe.

boeie
boeie16 aug. 2012 - 15:28

"Nou Charles, laat ik je dit vertellen, ik was geen SP–stemmer, maar nu wel. Gewoon om duidelijk te maken dat dit soort laaghartige aanvallen nooit effectief mogen worden. " Jij vind beeldvorming dus ook belangrijker dan de toekomst van het land? Lees eens de verkiezings programma's en vorm een mening!

Sternenstaub
Sternenstaub16 aug. 2012 - 15:28

CDA-er Ronnes: "Als verantwoordelijk wethouder zit je wel aan het stuur. Ik zie politieke keuzes. Als het om het op orde brengen van financiën gaat, kiest de SP niet voor robuuste maatregelen."" Welke "robuuste maatregelen" zouden dat dan geweest kunnen zijn, en wat zouden de gevolgen ervan geweest kunnen zijn? Roemer: "We hadden destijds meteen structureel 1,5 miljoen euro kunnen bezuinigen. Dan was de bibliotheek dichtgegaan en hadden we het geplande onderhoud aan scholen niet kunnen uitvoeren." Hoe motiveert Roemer zijn keuzen: Roemer: "We wilden niets kapot bezuinigen. Een keuze waar ook VVD en CDA hun handtekening onder hebben gezet. In overleg met de provincie hebben we de bezuinigingen over langere tijd uitgesmeerd." Wat mankeerde er dus aan Roemer's bestuurlijke handelen in dezen? Niets waar de kapotbezuinigers van Rutte I, oftewel VVD en CDA, recht van spreken over hebben, want dat zou het zoveelste dieptepunt van hypocrisie uit dat kamp betekenen. Van Elsevier en HP/De Tijd verwachte men beter niets beters meer dan dit soort laaghartige leugens. Het trieste en kwalijke is wel, dat een hoop mensen ze nog geloven ook, omdat ze willen denken dat deze propagandavodden objectief zijn en de waarheid wel zullen schrijven. Fout. Ze schrijven wat deze toch al misleide mensen willen horen, en zo laten deze zich rustig verder misleiden door voddenboeren die zich hebben laten kennen als beroepsmisleiders. Wat een intellectuele, morele armoede. Moreel failliet is nog gepaster uitgedrukt. Het heeft vast iets met teruglopende oplagen te maken.

1 Reactie
WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 15:28

De SP wilde toch graag de grootste partij worden, Roemer moest toch zo nodig de nieuwe premier worden. Daar hoort ook (vermeende) beschadiging van het imago bij. De SP krijgt overigens wel een koekje van eigen deeg. Sinds jaar en dag heeft de SP het gemunt op de PvdA. En nu is de SP zelf het haasje.

Jantje68
Jantje6816 aug. 2012 - 15:28

Roemer heeft te vroeg gepiekt en nu de lang verwachte uitglijder gemaakt met zijn uitspraken over de EU begrotingregels. Dat hij het vanmorgen op radio 1 al niet toe wilde lichten is veel betekenend. Als hij blij zou zijn met zijn uitspraken had hij ze wel verdedigd. Ja, zo gaan die zaken. Even de voorlichter niet in de buurt, moment van onoplettendheid en daar ga je. Op dat moment slaan anderen en pers gelijk hun slag die al iets op de plank hadden liggen zoals die verhalen over zijn wethouderschap. Er zullen nog wel meer verhalen komen Aan rechtse partijen nu de taak de erfenis naar zich toe te trekken en te voorkomen dat ze naar de PvdA over lopen. Desnoods maar wat populistische kreten in de campagne gooien. Bijvoorbeeld 2e kamer terug brengen tot 10 zetels, provincies en gemeenten opheffen en van de overige ambtenaren het salaris halveren. Dat gaat erin als koek bij het proletariaat.

1 Reactie
imalama
imalama16 aug. 2012 - 15:28

Die uitspraak had hij weken geleden ook al gedaan hoor, en zowaar.. geen storm erop. Maar verkiezingstijd is nu aangebroken dus herrie in de tent.

bruces
bruces16 aug. 2012 - 15:28

Nu gaan wij hetzelfde doen met Diederik Samsom. Bij verschillende acties werd hij naar eigen zeggen in totaal tien keer aangehouden. Je wordt niet zomaar aangehouden. Dan moet er iets zijn wat niet binnen de wet past.

2 Reacties
boeie
boeie16 aug. 2012 - 15:28

een aanhouding is duidt niet op het overtreding van de wet, een veroordeling wel..

denmol
denmol16 aug. 2012 - 15:28

"Nu gaan wij hetzelfde doen met Diederik Samsom." Niet nodig en niet netjes, je hoeft hem alleen aan te spreken op het aantal neoliberalen op zijn lijst.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 15:28

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
JanB2
JanB216 aug. 2012 - 15:28

Wat ik belangrijker vind is dat de SP geen realistische oplossingen heeft voor de Nederlandse en Europese problemen. Dat hebben de andere partijen ook niet. Sterker nog: de liberalen herkennen bijvoorbeeld de echte problemen niet eens want daar zijn ze zelf deel van.

freaky33
freaky3316 aug. 2012 - 15:28

Over my dead body niet. Samson gaat niet gebeuren, en Rutte hebben we gehad en is niet geschikt bevonden. Lijkt me duidelijk.

nautica
nautica16 aug. 2012 - 15:28

Je schrijft: "De Nederlandse staat geeft al jaren veel meer uit dan er binnenkomt waardoor de schuld is opgelopen van 45% in 2008 naar 72% in 2012. Het wordt dus tijd om het oplopen van de schuld te keren zodat de schuld weer afgebouwd kan worden. " Hiermee geef je dus impliciet aan dat de beheerders van ons Nederlands erfgoed het in die periode niet zo best gedaan hebben. Volgens mij zelfs erg slecht, de winstbelasting is verlaagd, de minderverdienenden uitgeknepen. Nu moet de SP dit oplossen volgens jou. IK ben ook voor een sluitende begroting op den duur. Voor volgend jaar is dat natuurlijk uitgesloten maar verderop zal het de socialisten best wel lukken met het slopen van de nodige hobbyprojecten van de huidige regenten. Wat ze zeker niet moeten vergeten is dat er aan de inkomstenkant ook nog wel enige ruimte zit.

WillemKorenman
WillemKorenman16 aug. 2012 - 15:28

Roemer zegt: "We hadden destijds meteen structureel 1,5 miljoen euro kunnen bezuinigen. Dan was de bibliotheek dichtgegaan en hadden we het gepland onderhoud aan scholen niet kunnen uitvoeren. We wilden niets kapot bezuinigen.” Roemer kletst uit z’n nek. Bibliotheken werden destijds voor 80 procent door de provinciale overheid bekostigd. Als Boxmeer fors gesneden had in de gemeentelijke bijdrage, dan was weliswaar de dienstverlening verminderd. Het had echter geen sluiting van “de bib” tot gevolg gehad. Ook met het planmatig onderhoud aan scholen geeft Roemer een onjuiste voorstelling van zaken. Hier springt het Rijk voor 50 procent bij. Roemer moet niet zo zeuren. Hij heeft gewoon geen kaas gegeten van gemeentefinanciën.

3 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer216 aug. 2012 - 15:28

Het lijkt me goed als PvdA en SP wat meer gaan samenwerken. In ieder geval ná de verkiezingen, denk je niet?

JandeBoer2
JandeBoer216 aug. 2012 - 15:28

---["Bibliotheken werden destijds voor 80 procent door de provinciale overheid bekostigd." ] --- Ja, en als je die 20% niet kunt bijleggen moet de bieb dus sluiten. En als je die 50% voor het onderhoud van scholen niet kunt bijleggen, verloederen de scholen dus. Hoezo geeft Roemer een onjuiste voorstelling van zaken?

JandeBoer2
JandeBoer216 aug. 2012 - 15:28

---["Roemer moet niet zo zeuren. Hij heeft gewoon geen kaas gegeten van gemeentefinanciën."]---- Waar zie je Roemer zeuren??? - ik zie alleen maar ánderen zeuren :-) Roemer heeft het gewoon prima gedaan in Boxmeer en heeft de juiste financiële keuzes gemaakt.

rbakels
rbakels16 aug. 2012 - 15:28

Heel pijnlijk, als kritiek op het verleden van Roemer zo duidelijk wordt ontmaskerd als een ongefundeerde poging om de man te beschadigen. Dat werkt als een boemerang. Elsevier hoeven we niet meer te lezen laat staan te kopen. Zo kan ik bezuinigen! BTW politiek ben ik niet eens een aanhanger van Roemer! Die uitspraak in het FD was trouwens uitstekend getimed. Wilders kan alleen nog maar zwakjes mompelen dat hij het eens is. Dan vind ik nou leuk!

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger16 aug. 2012 - 15:28

***Heel pijnlijk, als kritiek op het verleden van Roemer zo duidelijk wordt ontmaskerd als een ongefundeerde poging om de man te ***beschadigen. Dat werkt als een boemerang. Elsevier hoeven we niet meer te lezen laat staan te kopen. Zo kan ik bezuinigen!*** Jij hebt geluk, je hoeft hem niet te lezen! :-) ***Die uitspraak in het FD was trouwens uitstekend getimed. Wilders kan alleen nog maar zwakjes mompelen dat hij het eens is. Dan vind ik nou leuk!*** Je merkt gewoon de laatste tijd dat de (p)VVD al een tijd zit te asen op de leegloop van de PVV voor de verkiezingen. Zo wordt Europa door de VVD nu opeens als iets belachelijks neergezet (bakkers en schoeisel voor kappers) wordt man en macht ingeschakeld (1 Vandaag, Half 8 live, Elsegemier en Telegraaf) om Roemer waar dat dan ook maar mogelijk is als een totaal anti-Europees persoon neer te zetten die Nederland financieel kapot gaat maken. Alleen al door dit smerige achterbakse glibberige aalwerk van de VVD zou je op de SP stemmen.

JoopSchouten
JoopSchouten16 aug. 2012 - 15:28

Pechtold volgt de banken. Zei die net bij Nieuwsuur. Heel apart. (...). Hij vetrouwd ze dus op hun bankbiljetblauwe ogen. Ondertussen zeikt hij de stevige uitspraken van Emile af en maakt een vergelijking met uitspraken van Rutmans en Kwantumkop. Hij noemt zelf op de financiele markten op. 'Wat zullen ze daar wel niet van denken?' Dit gaat 'ons' geld kosten. Ondertussen verpaupert de boel. Vals Wolfje keft.

3 Reacties
boeie
boeie16 aug. 2012 - 15:28

Dus het is onzin wat Pechtold zegt en je hoeft je niet aan afgesproken regels te houden als ze je niet zinnen? Een rente op staatsleningen die 3 keer zo hoog is waardoor de uitkeringen omlaag moeten maakt helemaal niets uit? Roemer laat vooral zien dat hij totaal geen kaas gegeten heeft van economie, een ramp voor nederland over 20 jaar... (en met allerlei kinderachtige benamingen van andere politici heb je niet ineens gelijk)

boeie
boeie16 aug. 2012 - 15:28

"Bij de eerste gemeenteraadsverkiezingen erna gingen we van vier naar zes zetels. Als ik prutswerk had geleverd, hadden we de verkiezingen nooit gewonnen." Daar komt de echte aap uit de mouw, een echte populist.... ik neem aan dat hij in zijn verkiezings campagne niet heeft uitgelegd dat hij honderden euro schuld per gezin heeft veroorzaakt die zij de komende jaren met de gemeente belasting mogen ophoesten.

7731BK11
7731BK1116 aug. 2012 - 15:28

Pechtold is een van de weinigen die wijze woorden spreekt over de Eurocrisis, en een heldere (nationale en internationale) kijk op de zaken heeft, daar kan al jouw doorlopende gescheld niets aan afdoen, Joop S. Daar maak je alleen jezelf maar KLEIN mee. Roemer voelde zich in datzelfde Nieuwsuur duidelijk in het nauw gedreven over zijn "over my dead body" en zijn "het draait niet om getallen maar om mensen". Klinkt zo lekker sociaal, om niet te zeggen populistisch. Zo simpel willen zijn kiezers het graag horen. Maar hij vergeet dat die getallen ALLES met mensen te maken hebben. begrijp ook wel dat hij momenteel liefst uit beeld wil blijven, want ieder uitglijer is er een. Roemer als MP, je moet er niet aan denken, hoe gemoedelijk ook zijn lachende babyface en paaiende zachte G.

FritsGuevara
FritsGuevara16 aug. 2012 - 15:28

Het enige wat welvaart geeft en geld kan opbrengen is en blijft toch een economie. Niet de politiek.

1 Reactie
denmol
denmol16 aug. 2012 - 15:28

"Het enige wat welvaart geeft en geld kan opbrengen is en blijft toch een economie. Niet de politiek." Klopt daarom wil de SP, als verstandige partij met een deskundig kader met inzicht en visie, de economie nu juist op gang houden waardoor er geen banen verloren gaan en waar nodig te stimuleren om groei te realiseren.

[verwijderd]
[verwijderd]16 aug. 2012 - 15:28

Geweldig om hier te lezen dat Roemer in de ogen van de believers niks met het failliete Boxmeer te maken had in de tijd dat hij er zat, maar wel het Rutte aanrekenen dat we nu in een crisis zitten, terwijl de basis voor die crisis ver voor Rutte1 is gelegd.

3 Reacties
bruces
bruces16 aug. 2012 - 15:28

Rutten en Wilders, ofwel een soort Johnny en Rijk, is een ander verhaal.

denmol
denmol16 aug. 2012 - 15:28

Rutte wordt de crisis niet aangerekend maar wat hem mijns inziens terecht aangerekend wordt is dat hij door zijn maatregelen de ellende alleen maar groter maakt. Rutte is gewoon een kleine jongen die te lang op de winkel heeft mogen passen en nu plaats moet maken voor een volwassen iemand die de boel komt vlot trekkenm, zo simpel is dat.

Jensbos
Jensbos16 aug. 2012 - 15:28

De basis van de crisis is 30 jaar neo-liberale ideologie/dogma

rbakels
rbakels16 aug. 2012 - 15:28

Conclusie dus: Roemer werd ook door zijn politieke opponenten gewaardeerd in een (stads)bestuur dat in zwaar weer verkeerde. Jammer dat ik teveel geld heb om zonder in mijn eigen vlees te snijden op de SP te stemmen, anders zou ik het meteen doen.

1 Reactie
denmol
denmol16 aug. 2012 - 15:28

"Jammer dat ik teveel geld heb" Ik kan er nog wat bij hebben zodat je toch SP kunt stemmen dus kom maar op.