Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wetenschappelijk bewezen versiertrucs

  •  
17-09-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
RTEmagicC_gezond_150_215.jpg
Hoe je het beste een partner aan de haak kunt slaan, volgens onderzoekers
Als je trouw leest wat er aan wetenschappelijk nieuws verschijnt over de aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen, zou je als je op versiertoer bent beter beslagen ter ijs moeten komen.
Dat idee wordt bevestigd door een ironische blog op een site waar wetenschappelijk nieuws wordt gepresenteerd:  Tien tips om wetenschappelijk verantwoord te versieren
Regel één: zorg dat je kleding past bij degene die je op het oog hebt. Wat heb je ook anders om in een oogopslag te zien dat jullie bij elkaar passen? De rest moet immers nog komen. Bovendien hebben wetenschappers die voorkeur aangetoond.
Je kunt natuurlijk alles weer snel verprutsen door de verkeerde dingen te zeggen, maar daar kun je thuis op oefenen. Maak bijvoorbeeld geen platte opmerkingen. Dat kan bij jongens onder elkaar misschien, maar vrouwen knappen erop af. Andersom blijkt uit onderzoek dat vrouwen zich beter wat directer kunnen uiten. Daar vallen mannen op. Dus niet ‘zie ik je nog?’, maar (en nu leen ik de zin uit de leuke blog): ‘Je overhemd past perfect bij mij beddensprei’.
Draag rood, want zowel mannen als vrouwen worden daardoor aangetrokken. Raak de ander lichtjes aan, want dat werkt ook prima volgens onderzoekers. En doe zoveel mogelijk de manier van spreken van de ander na, want dat voelt veilig en vertrouwd. Mannen gaan in de disco het liefst op een alleenstaande dame af, maar vrouwen geven de voorkeur aan een man die al omringd is door concurrenten. Dom? Het kiezen van een partner is een ingewikkeld proces en als er veel belangstelling voor iemand is, dan moet hij dus wel ‘iets’ hebben.
Tenslotte nog dit wetenschappelijke advies: één glaasje, dat kan, maar drink niet teveel, want zelf denk je dat je vreselijk geestig en charmant bent, maar je oordeel zit er volkomen naast. Anderen vinden je in die staat niet zo leuk.
Volg Ivan Wolffers ook op Twitter Het vorige Gezonde Weetje van de Dag:  Liefje, waar denk je aan?
Het nieuwe boek van Ivan Wolffers is: Het gezonde lifestyleboek

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

JAWEH
JAWEH17 sep. 2013 - 16:18

Ga het dit weekend proberen !

roher
roher17 sep. 2013 - 16:18

Is dit verhaal leeftijdsgevoelig?

toshiba
toshiba17 sep. 2013 - 16:18

De teddybear is het grappigst

Mozzarella
Mozzarella17 sep. 2013 - 16:18

Mijn succesvolste openingszin is nog altijd: "Vind je ook dat mijn zakzoek zo naar chloroform ruikt?"

rbakels
rbakels17 sep. 2013 - 16:18

Het aloude advies is altijd nog het beste: heel hard oefenen tot je er handigheid in krijgt om je natuurlijk te gedragen!

1 Reactie
Sodapop1
Sodapop117 sep. 2013 - 16:18

Jep, net zolang oefenen tot het spontaan gaat. ;)