Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Werk.nl werkt niet

  •  
15-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werk_300_01.jpg
Voor werkzoekenden verplichte vacaturebank UWV is rammelbak
De website van het UWV, waar werkzoekenden verplicht gebruik van moeten maken, functioneert slecht. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Vacatures zijn onvindbaar en zoekenden krijgen totaal niet-passende banen aangeboden.
RTL Nieuws achterhaalde een half jaar geleden al ernstige problemen met de site. Er werd toen ‘meteen beterschap’ beloofd. De fouten blijken echter niet verholpen. RTL Nieuws meldt:
De problemen met de site kosten inmiddels miljoenen euro’s. En ze zijn zo groot dat repareren er niet meer bij is, zegt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. “Het is een blamage voor het UWV en het is een blamage voor het ministerie van Sociale Zaken. Ik zeg: jongens, slopen, nieuwbouw,” aldus Ulenbelt.
Door de bezuinigingen zijn er minder UWV-medewerkers beschikbaar voor het groeiend aantal werkzoekenden. Die zijn daardoor steeds meer aangewezen op werk.nl. Bekijk hier de reportage van RTL Nieuws.

Meer over:

economie, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

ElChe
ElChe15 dec. 2012 - 20:34

Lekker goed bezig, het rijk en de UWV met zijn bezuinigingen en incompetent gedrag. Maar wel de werklozen pesten met het verkorten van de uitkeringen.

JoopSchouten
JoopSchouten15 dec. 2012 - 20:34

Nu dit weer! Wat een zooitjein in onze bananendemocratie. Wat zullen er veel gemiste 'werkkansen' zijn. 'Externe advseurs' zeker?

Miesje3
Miesje315 dec. 2012 - 20:34

Nah ja.. wat een oud nieuws!

Coropa
Coropa15 dec. 2012 - 20:34

Toch heeft het UWV al veel mensen geholpen. Echter alleen de vernieling in! Jammer dat de politiek dit niet wil zien. Maar die heeft haar zelf opgericht en niemand laat zijn eigen kind vallen. Daar offer je zelfs graag wat mensen voor op.

bruces
bruces15 dec. 2012 - 20:34

Voor het vervullen van een vacature heeft een werkgever het UWV niet nodig. Werk.nl ......... per direct afschaffen .......... volledig overbodig Wij leven in de tijd van uitzendbureau's, detachering en andere mooie namen.

lembeck
lembeck15 dec. 2012 - 20:34

Moeten we niet een commissie op gaan richten, of zoiets? Om uit te zoeken hoeveel het UWV nu goed gedaan heeft sinds de oprichting? Ik herinner me megalomane kantoorgebouwen met natuurstenen toiletten e.d. en gevoelloze ambtenaren. Waarom is het Arbeidsbureau eigenlijk ooit opgeheven?

tomaat70
tomaat7015 dec. 2012 - 20:34

Dat dit probleem nog steeds niet opgelost is, is echt ongelooflijk. Ik ben in 2007 ongeveer een maand werkloos geweest en toen speelden dezelfde problemen als nu. Er is dus kennelijk niets veranderd in al die jaren. Wat nu wel speelt, is dat alle reïntegratiecoaches of hoe heten al die mensen tegenwoordig, grotendeels zijn wegbezuinigd en je het dus moet doen met werk.nl of een digitale 'medewerker'. Overigens heb ik sowieso nooit iets gehad aan CWI medewerkers zoals ze toen nog heetten. Voor MBO en lager konden ze wel adviseren, maar HBO of hoger moest zichzelf maar redden. Maar ik moest wel verplicht een soort sollicitatie cursus van 2 dagdelen volgen van een niveau van lik-m'n-vestje. Als ik die cursus niet deed, werd dat opgevat als een weigering om mee te werken aan het terugkeren op de arbeidsmarkt en kreeg je een sanctie of geen uitkering, dat weet ik niet meer.

bruces
bruces15 dec. 2012 - 20:34

Het UWV is een gesloten bunker, met een geheime ingang voor het personeel.

Zjenny
Zjenny15 dec. 2012 - 20:34

Het UWV is een blamage voor de menselijke intelligentie sowieso. Deze instelling is een wangedrocht van de bovenste plank en een voorbeeld van wat er gebeurt als creativiteit en enthousiasme en verbeeldingskracht onverantwoord geacht wordt.

1 Reactie
Klungel2
Klungel215 dec. 2012 - 20:34

geheel mee eens! UWV is hét schoolvoorbeeld van logge bureaucratie: men kijkt niet verder dan hun bureau breed is en communiceren is een vies woord. Alleen de regeltjes zijn heilig...

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2012 - 20:34

Gewoon helemaal stoppen met werk.nl. Het mag toch allemaal niks kosten van PvdA/VVD en dit is het resultaat. Via koppelbazen (uitzendbureaus en al die andere uitvreters die 1/3 van het uurtarief achterover drukken) internet, advertenties, netwerken zijn er al ruim voldoende mogelijkheden om te zoeken naar de schaarse banen die beschikbaar komen voor werklozen. PvdA/VVD komen niet verder dan arbeiders van baan naar baan te helpen om werklozen uit te sluiten. En subsidie geven op buitenlandse arbeiders om de diepe zakken van werkgevers nog meer te vullen. http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/10/polen_inhuren_wordt_voordelige.html http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/20/Belastingvoordeel-voor-expats-kost-goudgeld.xml Wat we wel nodig hebben is een banenplan om werklozen te helpen. Al die Nederlandse arbeiders met opzet werkloos houden betekent een enorme vernietiging van nationaal inkomen voor Nederland.

1 Reactie
dino_radja
dino_radja15 dec. 2012 - 20:34

om dit op de huidige regering af te schuiven klopt niet. dit niet-werkende systeem wordt al jaren gebruikt en is dus een erfenis van eerdere kabinetten.

Klungel2
Klungel215 dec. 2012 - 20:34

Ik ben een persoon die eigenlijk nooit boos of gefrustreerd reageert, maar de UWV heeft dit al meerdere malen voor elkaar gekregen. Misschien zijn zij daar trots op, maar eigenlijk moeten zij zich diep schamen... Werk.nl is daarvoor een goed voorbeeld: je moet eerst alles over jezelf prijsgeven, daarna komt men met vacatures en adviezen die precies het tegenovergestelde zijn van jouw competenties en wensen. Alsof ze het er om doen. "laten we de werkzoekenden maar flink pesten, zodat ze uit ellende maar iets aanpakken, om maar van ons verlost te zijn" Ik heb ooit een kwartier lang zitten praten tegen een bedrijfsarts van UWV. Zij zat met haar armen over elkaar naar mij te kijken en gaf geen kik, zelfs niet een knikje of wat dan ook. Ik ben toen opgestaan met de mededeling dat het gesprek zo voor mij geen zin had en ben vertrokken. Toen ik de deurklink in mijn handen had, hoorde ik achter mij: "meneer, wacht even!". Mijn antwoord was: "nu bent u te laat" en ik ben vertrokken. Ik verwachtte dat ik gekort zou worden omdat ik niet mee had gewerkt, maar heb nooit meer iets gehoord... Kortom: Opheffen die club!!!

1 Reactie
bruces
bruces15 dec. 2012 - 20:34

Dat is het sterke punt. Je was fietsenmaker. Dus een technisch beroep. Volgens het UWV ben je dan geschikt voor alles wat te maken heeft met techniek. Gereedschapmaker, TV-reparateur, automonteur, servicemonteur electronica, constructie-bankwerker, heftruckmonteur, hardware-monteur, etc..

HanvanderHorst1
HanvanderHorst115 dec. 2012 - 20:34

Maar als je de treurige moed hebt om je over deze wanprestatie kwaad te maken, dan wordt wegens wangedrag je uitkering ingetrokken. Was getekend: pvda.

2 Reacties
bruces
bruces15 dec. 2012 - 20:34

Gewoon meezwemmen met de stroming van de rivier (= formulier). Niet zwemmers krijgen geen tegemoetkoming in de kosten.

lembeck
lembeck15 dec. 2012 - 20:34

Deze wanprestatie mag er zijn, maar heb je Zembla vrijdag gezien? Zojuist gekeken. Over geschokt zijn gesproken.... Jeminee. En maar blijven hakken op uitkeringsfraude. Wat de website betreft: breng gewoon het oude Arbeidsbureau weer terug. Daar had je tenminste nog wat aan.

Fredolo
Fredolo15 dec. 2012 - 20:34

Ik ben blij, dat er nu eindelijk over wordt geschreven. Het is al zo lang het geval, maar je staat als eenling volledig machteloos. Dat vind ik eigenlijk nog erger. Pas wanneer er uitgebreid over wordt geschreven, dan gaat zo'n organisatie nadenken.

1 Reactie
Agdra
Agdra15 dec. 2012 - 20:34

Fredo het is inmiddels 24 Maart 2014 hoewel er kleine verbeteringen te vinden zijn in de Website werkt werk.nl nog steeds niet. Denk dat de makers van de website bang zijn dat als ze echt ooit een goede website proberen te bouwen en het ook een keer afmaken dat ze zelf bij het UWV moeten aanmelden. Ik zou met die kennis waarschijnlijk ook voorkomen dat ik me moet aanmelden op die website.