Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wereldster Prince overleden

  •  
21-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
De wereldster en supernova artiest Prince is dood in zijn studiocomplex Paisley Park in Minneapolis gevonden. De Amerikaanse politie wilde dit nog niet bevestigen totdat naasten op de hoogte waren gesteld van zijn overlijden. Media in Amerika hebben het inmiddels bevestigd.
Prince Rogers Nelson, wat de volledige naam van de artiest is, moest op 15 april vanwege een medische noodsituatie naar het ziekenhuis. Eerder deze maand gaf Prince al aan zich niet ‘helemaal lekker’ te voelen en cancelde hij een aantal concerten. Zijn woordvoerder zei later dat hij het ‘prima maakte’ en thuis aan het rusten was.
Prince won zeven Grammy Awards, en heeft 30 nominaties gehad. Vijf van zijn singles stonden bovenaan de hitlijsten en 14 andere nummers haalden de Top 10. Hij won een Oscar voor het nummer Purple Rain dat een soundtrack was voor de film. De excentrieke zanger had een voorliefde voor kinky liedjes en dat leverde hem de bijnaam, ‘His Royal Badness’ op.
Hij stond ook bekend als de ‘Purple One’ vanwege zijn kleurrijke stijl en inspireerde mensen niet alleen met zijn muziek maar met zijn rebelse houding, lifestyle en hoe hij weigerde te conformeren naar de regels van de maatschappij.
Update 23:15
In een tweet wordt de verklaring van de Amerikaanse sheriff van Minneapolis getoond.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.