Joop

Wereldleiders en Rutte over de racistische spreekkoren bij Trump

  •  
20-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rutte trump
Now This maakte een video over hoe wereldleiders reageerden op de racistische spreekkoren die te horen waren tijdens de campagnebijeenkomst van Trump in Greenville:
Premier Rutte reageerde in Met Het Oog op Morgen ook op de gebeurtenis die zoveel politici schokte.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

dijkbewaker
dijkbewaker21 jul. 2019 - 13:17

Ik begrijp de reactie van de wereldleiders. Het boeit Trump echter geen seconde wat de EU leiders vinden. Of welke leider van wat voor land dan ook. Trump is Trump en doet datgene wat hij eigenlijk zijn hele werkzame leven al gedaan heeft. Hij is ook niet om zijn diplomatieke fijngevoeligheid gekozen, maar juist om het tegenovergestelde. Tja en dit aangereikte incident wordt door hem volledig uitgemolken om de democraten een ernstig gemis aan patriottisme te verwijten.....Vooral de Naam IIhan Omar zulllen we nog vaak horen als symbool voor wat er mis is met de democraten...Het is dus een verkiezing onderdeel waar zijn achterban en die niet alleen erg vatbaar voor is. Want de VS niet great vinden of willen maken zoals Trump en zijn achterban vinden dat het moet, dan ben je een politieke vijand. Wat verder andere wereldleiders er van vinden is totaal irrelevant...Trump zal zijn hoofd schudden en zeggen dat de EU maar eerst haar eigen zaakjes op orde moet krijgen zoals de defensie uitgaven, en Merkel plus May hebben het natuurlijk helemaal verkeerd gedaan wat Trump al eerder onomwonden duidelijk heeft gemaakt. Juist die oude vlag uit de oorlog is het juiste symbool, want in werkelijkheid is iedereen afhankelijk van de VS, of het nou de defensie is of een tanker die gekaapt dan wel de technologie waar we dagelijks gebruik van maken....En de boersheid van de president is een gegeven waar je boos om kan worden. Je bereikt er niets mee. De tijd van mooie diplomatieke volzinnen uit de mond van de President is namelijk al jaren verleden tijd...

FransAkkermans1947
FransAkkermans194721 jul. 2019 - 8:33

Merkel en May zijn beide op weg naar de uitgang. Dan durf je kennelijk meer. Hetzelfde geldt voor Tusk. Voor Trudeau geldt dat niet al duurde het evenvoor hij zich uitsprak. Macron al gehoord hierover? Allemaal landen met een veel grotere economie dan Nederland. Sommigen laten zich zo door ruttehaat leiden en obsederen dat ze de context van het een en ander niet meer zien. Trouwens, hebben de Saudi's het als opgenomen voor hun beledigde zusters?

3 Reacties
madbako
madbako21 jul. 2019 - 8:59

Sommigen laten zich zo door ruttehaat leiden en obsederen dat ze de context van het een en ander niet meer zien. Misschien zou die context dan ook even willen geven. Lees dat graag. Trouwens, hebben de Saudi’s het als opgenomen voor hun beledigde zusters? Misschien dat je daar ook even de context bij zou willen geven.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194721 jul. 2019 - 18:25

SA is het centrum van de Islam. Alle moslims dienen eens in hun leven naar Mekka op pelgrimstocht te gaan als het even kan. Het maakt volgens mij uit (in diplomatiek verkeer) of je op visite bent of dat je je kritiek op afstand kunt uiten. Nederland staat zoiets als omplaats 18 in omvang bnp. De andere genoemde landen in de top 5 na de VS. Dat zegt mij iets over wat je je kan permitteren.

madbako
madbako23 jul. 2019 - 12:48

@FransAkkermans1947 21 juli 2019 at 20:25 . Nederland staat zoiets als omplaats 18 in omvang bnp. De andere genoemde landen in de top 5 na de VS. Dat zegt mij iets over wat je je kan permitteren. Snap je het eigenlijk zelf wel wat je baselt

quatsch
quatsch21 jul. 2019 - 0:52

Volgens mij zei Trump, in het gezamenlijke interview met Rutte voor de TV , dat Mark al jaren een goede vriend van hem is. Dat verklaart misschien het zwijgen van Rutte over de inhoud van het gesprek. Hij wil zijn goede vriend niet afvallen.! Je kunt je familie niet uitzoeken, maar je vrienden wel, Welk weldenkend mens wil nu door zo'n persoon een vriend worden genoemd?

5 Reacties
quatsch
quatsch21 jul. 2019 - 8:25

Kleine toevoeging: Rutte wil natuurlijk ook niks zeggen over de inhoud van het gesprek omdat hij toegezegd heeft de Amerikanen te steunen in hun 'strijd' tegen Iran.

Nopiro
Nopiro21 jul. 2019 - 12:29

"Je kunt je familie niet uitzoeken, maar je vrienden wel" Als een president van een andere president zegt dat het een goede vriend is, dan is dat altijd overdrachtelijk bedoeld, men heeft het dan erover dat de landen bevriend zijn. En dat is ook zo, Nederland en de USA zijn al heel lang goed bevriend. Het zou wel heel raar zijn als Rutte deze historische vriendschap zou gaan verknoeien door de president van de USA te kakken te zetten. Dat zou niet in het belang van Nederland zijn, of in het belang van de 85 bedrijven in het kielzog van Rutte. Dus je vrienden kun je niet altijd uitzoeken, maar ze komen/gaan met je baan. Zo kun je ook de reactie van Merkel bezien. Merkel loopt in de nadagen van haar bestaan als Bundeskanzlerin. En zoals het vaak gaat met politici op hun retour, ze zeggen dan de dingen die ze altijd al hebben willen zeggen. Hetzelfde geldt voor May.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout21 jul. 2019 - 14:15

Rutte is wel wat gewend, hoor. Een site als Krapuul heeft het bijgehouden: corrupte VVD'er du jour. Overigens heeft maniak Bolton andere vrienden van de president, namelijk de Engelsen, een potentiële oorlogssituatie ingelokt: https://www.theguardian.com/world/2019/jul/20/britain-lured-into-deadly-trap-on-iran-by-trump-hawk-john-bolton Inmiddels is daar eindelijk het alarm afgegaan. Ik kan alleen maar hopen dat volksvertegenwoordigers malle Mark in de gaten houden om Nederland dat te besparen.

quatsch
quatsch21 jul. 2019 - 18:32

@nopiro #dan is dat altijd overdrachtelijk bedoeld# Volgens mij doelde hij toch echt op de persoonlijke vrienschap met Mark.

Nopiro
Nopiro22 jul. 2019 - 8:13

"Volgens mij doelde hij toch echt op de persoonlijke vrienschap met Mark." Beste Quatsch, mensen zoals Trump hebben geen persoonlijke vrienden.

De Vries3
De Vries320 jul. 2019 - 22:32

Rutte had gewoon moeten zeggen. Ik sta er eigenlijk wel achter dat je dit soort dingen moet zeggen. Evenals dat je prima met moordverdachtes op het hoogste niveau diplomatie bedrijft.

OlavM
OlavM20 jul. 2019 - 20:42

Altijd weer die laffe en labbekakkerige opstelling van de Nederlandse regering, waar het d4 Amerikanen betreft.Rutte is slippendrager van Trump. Merkel heeft veel meer karakter.

Rechtse Bal4
Rechtse Bal420 jul. 2019 - 18:26

Rutte had gewoon zijn afkeuring moeten zeggen bij zijn bijeenkomst met Trump. Dat hij dat niet gedaan heeft, bewijst gewoon dat hij onbekwaam is !

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jul. 2019 - 22:59

Het bewijst vooral dat hij gewoon een rechtse bal is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 jul. 2019 - 11:26

De pragmaticus kreeg de overhand. Dat overkomt hem wel vaker.

JohnVKR
JohnVKR20 jul. 2019 - 17:35

"Doe normaal of ga weg" zei Rutte twee jaar geleden. Dus waarschijnlijk heeft Rutte de Amerikaanse president complimentjes gegeven. Dat Rutte geen staatsman is en Merkel (staatsvrouw) en Trudeau wel, wisten we natuurlijk al lang.

manic
manic20 jul. 2019 - 16:35

wat een idioot die Rutte

ton14024
ton1402420 jul. 2019 - 15:55

Een binnenlandse aangelegenheid? Ik denk dat hij Trump een schouderklopje heeft gegeven. Maar dat kan hij natuurlijk niet aan ons bekennen. Hij denkt ´dat houden we binnenkamers´ en zegt ´binnenlandse aangelegenheid´.

1 Reactie
ton14024
ton1402420 jul. 2019 - 15:56

?? binnenskamers.

Joop Schouten
Joop Schouten20 jul. 2019 - 14:58

Valt het jullie ook op dat, naast zijn nietszeggend gebrabbel over deze schokkende racistische uiting van Roofdier T., Rutte bij feestjes en rampen wel vooraan staat? (...)

Martinel
Martinel20 jul. 2019 - 14:10

Rutte voelt zich een wereldleider, maar is slechts een pion, opportunistisch en met alle winden, dus vooral de ultrarechtse winden meewaaiend. En dan altijd over WIJ praten...alsof 20% kiezers op dat enge VVD partijtje een WIJ Nederlanders veroorlooft. 1 zeteltje meerderheid in de tweede kamer en Rutte die alles denkt te mogen verwoorden als zijnde zijn volk. En nee Rutte zal nooit zijn handelspartner Trump tegenspreken. Daarvoor zijn die achterkamertjes uitgevonden. Rutte is geen wereldleider, hij is een driftkikker die met en over geld (zijn God) zijn handelsmissies vanuit zijn BV uitrolt. Tkv van zijn bevolking. Hij spreekt iig niet namens mij!