Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wereldberoemde komiek Louis C.K. schrijft brief aan fans: ‘Trump is Hitler, stem niet op hem’

  •  
06-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
louis_ck
Hij wordt ook wel de beroemdste komiek ter wereld genoemd, de Amerikaanse Louis C.K. Omdat hij iedere keer weer pijnlijke scherp de vinger op de gevoelige plek weet te leggen. Zoal bijvoorbeeld als het gaat om verborgen racism e of om ‘white privilege’. Ook in Nederland wemelt het van de C.K. fans. Er is zelfs een crowdfundingcampagne gestart om de komiek naar Carré te halen voor een optreden.
C.K. steekt zijn meningen niet onder stoelen of banken en heeft dat nu weer gedaan, in een brief dit keer. In een nieuwsbrief aan fans van zijn online serie ‘Horace and Pete’ vergelijkt hij Donald Trump met Hitler en waarschuwt hij zijn kijkers niet op hem te stemmen. De Amerikaanse website Variety zette zijn brief online.
In de brief schrijft hij onder andere:
"Stop asjeblieft met stemmen op Trump. Het was even grappig, maar deze man is een Hitler. En daarmee bedoel ik dat we weer terug zijn in het Duitsland van de jaren dertig. Denk je dat ze die shit toen aan zagen komen? Hitler was gewoon een maffe verfrissende man met een raar kapsel die van alles en nog wat uitbraakte."
Ook zegt hij:
"Trump is niet de beste voor jullie. Hij is de ergste van ons allemaal. Hij is het symptoom van het probleem dat heel echt is. Maar stem niet op je eigen kanker. Jullie zijn beter dan dat."
Louis C.K. schrijft ook dat hij zowel van Hillary Clinton als Bernie Sanders houdt als kandidaten, maar dat hij desalniettemin voor een conservatieve president is omdat Amerika al twee termen met de democratische Obama achter de rug heeft. Louis C.K.:
"Maar dat werkt alleen als de conservatieven met een goede kandidaat komen. Een goede slimme conservatief die met goede argumenten de discussie met de liberalen aankan. Trump is dat niet. Hij is een gestoorde extremist. Hij is gevaarlijk."
Lees de hele brief hier.

Meer over:

politiek, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.