Joop

Wereldberoemde antivaxx-televisiedominee overleden aan corona

  •  
01-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
487 keer bekeken
  •  
ML
De Amerikaanse aartsconservatieve televisiedominee Marcus Lamb die op zijn zender Daystar fel uithaalde naar coronavaccins, is overleden aan corona. Daystar is het grootste wereldwijde Christelijke televisienetwerk. Lamb werd 64 jaar oud.
Sinds de start van de pandemie en de aankondiging van vaccins, werd de zender van Lamb een bastion van vaccinatiehaat. De zender vulde uren aan zendtijd met de meest wilde complottheorieën. Zo zouden de vaccins in het leven geroepen zijn om de rechten van christenen af te nemen. In 2020 harkte Daystar bijna 4 miljoen dollar (3,5 miljoen euro) binnen aan coronasteun vanuit de Amerikaanse overheid. Volgens Lamb was dat nodig om zijn medewerkers te kunnen doorbetalen. Kort erop kocht Lamb een privéjet, waarvan hij in eerste instantie beweerde dat die voor kerkdiensten werd gebruikt. Op de sociale media van familieleden was echter te zien dat het vliegtuig werd gebruikt voor vakanties. Lamb betaalde uiteindelijk noodgedwongen het gros van de overheidssteun terug.
Lamb werd begin november ziek, volgens zijn familie door ‘duistere krachten van buitenaf’, en opgenomen in het ziekenhuis waar zijn situatie met de dag verslechterde. De nabestaanden Lamb hebben laten weten nog altijd achter hun antivaxx-boodschap te staan en dat zij die op Daystar blijven uitdragen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (35)

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn3 dec. 2021 - 0:19

De pro-vaxxers krijgen een orgasme van dit bericht.

Joost Spits
Joost Spits2 dec. 2021 - 12:31

"Lamb werd begin november ziek, volgens zijn familie door ‘duistere krachten van buitenaf’, en opgenomen in het ziekenhuis waar zijn situatie met de dag verslechterde." Tja, God straft onmiddellijk... of in dit geval eigenlijk niet God, maar het virus... De rest van de familie staat ook op de virus-tocht, mag zo begrepen worden. De vraag is of er in de Amerika ook geen moment komt dat men vaccinatie gaat verplichten. De zwarte kousenkerk or what ever,  hier in Nederland, weigerde hun kinderen te laten inenten tegen polio. Het gevolg was dat terecht de kinderopvang deze kinderen weigerde, om andere kinderen geen infectiegevaar te laten lopen. Dat vond ieder heel begrijpelijk en een legitiem standpunt van de kinderopvang. Nu plots moeten we allemaal buitenproportioneel veel begrip hebben voor al die antivaccin- individuen. Kijk, ik heb best begrip voor het feit dat je bedenkingen kunt hebben op welke (te) snelle manier deze vaccins zijn ontwikkeld. Bovendien bleek met name het AstraZeneca vaccin geniepige bijwerkingen te hebben, die lang niet tijdig door onze overheid en RIVM werden onderkend. Nochtans mag duidelijk zijn ook voor de vaccin-tegenstanders, dat niet vaccineren een veel groter risico oplevert dan wel vaccineren en dat het Pfizer vaccin tot nu toe lijkt betrekkelijk veilig te zijn. Wat hier dus met name ontbreekt bij de vaccin-tegenstanders, is een flinke dosis gezond verstand...

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 dec. 2021 - 12:30

Tja, een virus kun je niet een he!

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin2 dec. 2021 - 12:44

een=zien. Weer een Engel erbij!

Joost Spits
Joost Spits2 dec. 2021 - 16:42

Beste moestuin, Als het virus zichtbaar zou zijn, zouden we waarschijnlijk aanzienlijk minder problemen hebben. Doen zien = geloven. Mvg Joost

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 dec. 2021 - 20:44

Joop Spits De antivaxxers zouden hun ogen niet geloven!

Mark van S.
Mark van S.2 dec. 2021 - 12:04

Een schip op het strand is een baken in zee

Le Chat Botté
Le Chat Botté1 dec. 2021 - 22:19

Of course it's not covid, it's turtles all the way down!

PVDB2
PVDB21 dec. 2021 - 20:15

Ook voor Corona werden tv-dominees rijkelijk beloond door kijker - gelovigen. Er werd er zelfs door opgeroepen om veel geld te storten voor een nieuw privéjet om het geloof te gaan verkondigen binnen de VS. Er zijn er die door handoplegging corona konden genezen of kanker... en kwamen gelovigen op af. Jim en Tammy Bakker zijn de bekendste. Hebben miljoenen verdient met het Praise the Lord... Maar de echte uitschieter was kwam daarvoor nog, in jaren 60 en 70 toen een groter deel nog actief gelovig was. De schatting is dat meer dan 300 miljoen dollar heeft verdient heeft met May the Lord be with you. And you're money with me...

3 Reacties
Kazonga
Kazonga1 dec. 2021 - 22:46

Vergeet Billy Graham niet.

Tuckers
Tuckers2 dec. 2021 - 5:46

Joh. Die praktijken hebben je bij alle grote religies.

PVDB2
PVDB23 dec. 2021 - 19:02

Tuckers: Graag wat voorbeelden dan van andere religies die via de tv geld vragen te doneren om het geloof in den lande te verspreiden.

Tom Lucassen
Tom Lucassen1 dec. 2021 - 19:55

Geen traan om gelaten.

EchtWaar?
EchtWaar?1 dec. 2021 - 18:32

Toch best eng en bizar dat hier best veel gelachen word, en "eigen schuld, dikke bult word geroepen" om dat een mens is overleden die zich niet heeft laten vaccineren. Erg beschaafd. Daarnaast is het toch curieus dat bijna elke niet gevaccineerde die dood gaat aan corona hier even vermeld word. Natuurlijk is dat omdat iedereen hier een fervent vaccineerder is, en we wel graag even willen inpeperen dat we dat zijn. Maar vermeld dan ook de mensen die wel gevaccineerd waren, die ook zijn overleden. Die zijn er ook, en mogelijk nog meer dan niet gevaccineerden. Zou wel zo eerlijk zijn.

6 Reacties
adriek
adriek1 dec. 2021 - 20:22

Als iemand zonder parachute uit een vliegtuig springt neemt hij een heel groot risiso. Als iemands wel een parachute heeft maar het ding niet opengaat is dat niet hetzelfde.

Pater
Pater2 dec. 2021 - 4:02

"Daarnaast is het toch curieus dat bijna elke niet gevaccineerde die dood gaat aan corona hier even vermeld word." Wat een ridicule opmerking. In dat geval zou er op Joop geen plaats meer zijn voor enig ander woord. Er wordt er soms eentje vermeld als die een heel fanatieke antivaxer is. Trouwens: Ik word, jij wordt, hij wordt.

henk432
henk4322 dec. 2021 - 7:32

Goed doordachte reactie van Eirda .Ik had het niet beter kunnen verwoorden

PGS
PGS2 dec. 2021 - 8:28

Ik verbaas mij al tijden over het wrede leedvermaak van mensen die roepen " eigen schuld, dikke bult, had je je maar moeten laten vaccineren". Als snel geirriteerd zijn en vreugde vinden in iemands overlijden het gevolg is van zo'n covid-19 vaccin, dan heb ik nu al spijt van wat ik gedaan heb.

Raziel3
Raziel32 dec. 2021 - 12:30

Tja, zo zijn wij mensen. Ik zit ergens in het midden, maar moet eerlijk bekennen dat ik mij wezenloos erger aan het politiek correcte linkse gedachtegoed. Zich zogenaamd bekommeren om de wereld maar ondertussen steeds andersdenkenden onderuithalen. In mijn jongere dagen was ik altijd erg links en ik neig meestal op de meeste punten nog naar links... maar wat brengt het een vervelende betweterige mensen voort. Net zoals het patertje hierboven. De pseudo-intellectueel die de mening van een gebruiker niet met een normaal repliek kan voorzien. Nee, we gaan weer de ''taalnazi'' uithangen. Inhoudelijk niet bepaald sterk.

Mark van S.
Mark van S.2 dec. 2021 - 13:02

Deze dominee heeft bloed van Covid-slachtoffers aan zijn handen. Good riddance.

Uw Psychiator
Uw Psychiator1 dec. 2021 - 17:18

Ach, het zoveelste trieste individuele verhaal in de historie van het Corona-virus - religieus of niet, elke mens kan een heel eigen interpretatie van de (sociale) realiteit meegekregen hebben vanaf de geboorte, of die zelf mettertijd geconstrueerd hebben. Dat 'eigene' kan zover gaan dat de levensbeschouwing in strijd is met de natuurwetten, en bijvoorbeeld ook dat vitale aspecten van die persoonlijke visie van die persoon elkaar tegenspreken. De contradicties kunnen zó erg zijn dat betrokkene een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving kan vormen; ik vrees dat Marcus Lamb zo iemand was. Was hij kwaadwillend, kwaadaardig? Dat geloof ik niet. Wel zou ik hem met een gerust hart als een patiënt kunnen betitelen.

2 Reacties
Ch0k3r
Ch0k3r2 dec. 2021 - 6:35

De meeste van die megapriesters daaro geloven zelf niet. Dat zijn puur egoïstisch en narcistisch mensen die de goedgelovigheid van anderen zien als een manier om rijk te worden. Jezelf een volger van Jezus noemen en van kerkgeld mijoenenvillas en privejets kopen. Ja man, logisch. Dan heb je of de Bijbel niet gelezen, of je gelooft er gewoon geen klap van.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 dec. 2021 - 12:23

Meestal maken ze zich meester van het geld van de gelovigen, ook al belanden die gelovigen daardoor aan de bedelstaf. Je wil niet weten hoe dat daar soms aan toegaat.

Peter Stans
Peter Stans1 dec. 2021 - 17:00

Ik kan er eigenlijk niet rouwig om zijn. Wel jammer dat het ziekenhuis zijn lamlendigheid kon opknappen...

2 Reacties
Tom Lucassen
Tom Lucassen1 dec. 2021 - 19:56

Eens. Hoe sneller dit soort aso's weg zijn hoe beter ik het vind.

Tuckers
Tuckers2 dec. 2021 - 5:47

Tom is rechtser dan hij denkt.

ManekiNeko
ManekiNeko1 dec. 2021 - 16:23

Ze lijken als rijpe appeltjes te vallen die antivaxxers

OlavM
OlavM1 dec. 2021 - 15:31

[De nabestaanden Lamb hebben laten weten nog altijd achter hun antivaxx-boodschap te staan en dat zij die op Daystar blijven uitdragen.] Een voorbeeld ervan, dat mensen soms ideologisch zo vastgeroest kunnen raken, dat aantoonbare feiten en normale logica er niet meer tegen opwegen.

3 Reacties
watcher3
watcher31 dec. 2021 - 16:08

Het levert gewoon geld op klaarblijkelijk.

adriek
adriek1 dec. 2021 - 16:17

Principes zijn principes. Gewoon hardnekkig blijven bidden. Lamb is natuurlijk gestraft voor zijn oplichterspraktijken, dat mag niet van god, liegen in opdracht wel (al is de bijbel niet erg duidelijk over vaccinaties - die had god niet verwacht toen hij aan het dicteren was.)

Kazonga
Kazonga1 dec. 2021 - 22:40

Het gaat hen niet om logica, maar om een verdienmodel. En in de kennis dat veel conservatieve/orthodoxe christenen niet geloven in vaccineren. Hun vertrouwen op genezing leggen zij daarom in 'God's handen'.

ton14024
ton140241 dec. 2021 - 15:00

I told you so. Geintje natuurlijk, ik ken de wappie niet.

3 Reacties
Midi
Midi1 dec. 2021 - 15:19

Ik ken hem evenmin. Toch schijnt hij wereldberoemd te zijn...

ton14024
ton140241 dec. 2021 - 15:45

Ja M, om je het schompus te lachen.????

vdbemt
vdbemt1 dec. 2021 - 16:20

@M. Maar dan kijk jij geen Daystar..