Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wereld Natuurfonds maakt viral tegen overbevissing

  •  
10-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fish_WNF.jpg
Word jij onderdeel van de 'zwerm' die overbevissing de rug toekeert? 
In 2022 zal Europa de eigen wateren hebben leeggevist als er geen strengere regels komen, meent het Wereld Natuurfonds (WNF). De huidige restricties die Europa oplegt hebben geen drastische veranderingen teweeg gebracht. Om iedereen bewuster te maken van de gevolgen van overbevissing, maakte het WNF deze viral. Teken de petitie!
Op 20 november maken Europese politici een beslissing over de toekomst van visserij. Hier kun je het manifest tekenen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Diantha2
Diantha210 okt. 2012 - 16:08

Waarom is dit viral? Is het niet gewoon een reclamefilmpje voor een petitie? Of wordt het en masse de wereld over getweet en gedeeld via Facebook? Ik heb het in elk geval nog niet gezien. Ook niet onder mijn Duitse kennissen.

Gogol
Gogol10 okt. 2012 - 16:08

Ik eet al 17 jaar geen vis meer.

PeterDraman
PeterDraman10 okt. 2012 - 16:08

Het lijkt mij dat als je je viral campagne moet aankondigen het niet echt een viral campagne meer is.

Poelly
Poelly10 okt. 2012 - 16:08

voor wat betreft de Noordzee, praat het WWF grote onzin. lees onder andere http://www.compendiumvoordeleefomgeving.nl/indicatoren/nl0073-Enkele-visbestanden-in-de-Noordzee.html?i=4-32 hierin staat dat, met uitzondering van kabeljauw, dat de visstanden in de noorzee juist hun hoogste stand in 50 jaar hebben bereikt. Dus leegvissen ? weer een volledig fact-free verhaal.

[verwijderd]
[verwijderd]10 okt. 2012 - 16:08

Als ik natuurclubs mag geloven met hun constante bombardement van apocalypses (die nog nummer uitkwamen), kunnen we over een paar jaar alleen nog maar gras eten.

1 Reactie
ErikMeijer
ErikMeijer10 okt. 2012 - 16:08

Dat apocalyps verhaal kun je ook zien als Jenga, waarbij die "natuurclubs" beweren dat je niet de verkeerde balken moet gaan lopen weghalen. Trouwens nogal logisch dat je je niet kunt voorstellen hoe een wereld eruitziet met tig soorten van "iets", als die al zolang jij leeft niet meer bestaan. Dat kan helemaal niemand. Wat je wel kunt doen is bepalen waarom iets dat nu bestaat nuttig is, en daar je conclusies uit trekken.