Joop

Wellink: Nieuwe regels banken dichtbij

  •    •  
10-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-NoutWellink300.jpg

Centrale banken gaan eisen dat banken meer kapitaal wegzetten om tegenvallers op te vangen

Europese toezichthouders op banken zijn bijna klaar met het formuleren van nieuwe eisen voor de financiële sector. Volgende maand moet het pakket definitief worden vastgesteld.
Nout Wellink dinsdag gezegd tijdens een symposium met de titel ‘kansen na de crisis’. Wellink is voorzitter van het Bazel-Comité, een overlegorgaan van centrale banken dat de eisen formuleert.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

UrcodeRufter
UrcodeRufter10 nov. 2009 - 20:03

Toezichthouders, oh ja? ....Volgens mij telden ze meer het aantal mussen in hun tuin tijdens de Vogel-Tel-Dagen. Dit zijn toch op zijn zachtste gezegd "politieke benoemingen". Wat moeten we in een "democratisch land" na het jaar 2000 nog met deze oubollige, slagersknechterige boekhouders? Volgens mij houdt hij de muis van zijn PC net zo voor zijn beeldscherm als Wim Kok ten tijde van zijn premierschap....de man die n.b. de mond vol had over "innovatie".

JoopSchouten
JoopSchouten10 nov. 2009 - 20:03

Betekend dit dat de klant uiteindelijk moet opdraaien voor deze grotere buffer? Of haalt men dit weg bij hun eigen (overbetaalde) managers, directie en aandeelhouders? Ik denk dat het verstandiger is om het hele systeem door te lichten een aan te passen met financiële producten waar mensen echt iets aan hebben. Banken bestaan tenslotte bij de gratie van klanten en niet andersom. Geld wordt in de 'echte economie' gemaakt door diezelfde klanten.

kwelwater
kwelwater10 nov. 2009 - 20:03

He ik dacht dat de Heer Wellink al lang was ontslagen (of op gepromoveerd) blijkbaar is deze man dus wel capabel, nou mijn excuus want blijkbaar doet deze man zijn werk wel goed. bij deze dus sorry. wel vindt ik de titel "Kansen na de crisis" een bijna Oorlog profiteurs achtige bijklank hebben (verwijzingen naar de oorlog maken is erg done dezer dagen) wellink zegt "We weten redelijk wat we willen. Nu gaat het erom dat we de parameters bepalen bij het pakket dat we ontwikkelen. Het pakket wordt definitief vastgesteld in december?, aldus Wellink." volgens mij staat daar helemaal niets. knappe zin dat wel.

kwelwater
kwelwater10 nov. 2009 - 20:03

mag ik er ook nog aan toe voegen, dat ik De heer Wellink eigenlijk wel persoonlijk dus, vanuit mijn perspectief gezien, overkomt als een hele enge meneer, met vage vriendjes, en vage lobby groepen (tenminste dat verneem ik van voormalig journalisten, waar ik dan weer geloof aan hecht).