Joop

Welkom in 2019

  •  
01-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
17568913_77dbb93415_o
De glazen zijn leeg, de oliebollen zijn taai en 2018 ligt definitief achter ons. Na een vlammende nieuwjaarsnacht ontwaakt Nederland vandaag in een nieuw jaar, waarin veel zal veranderen maar ook vooral alles bij het oude zal blijven.
Wie zullen dit jaar het nieuws beheersen? Doen ze het of doen ze het niet, qua Brexit? Kan Mueller Trump ten val brengen of blijft het code Oranje? Verruilt Rutte Den Haag voor Brussel? We zien graag uw nieuwsvoorspellingen in de comments.
De redactie wenst u allen een gezond en gelukkig 2019, vol gezonde discussies en ‘real news’.
Cc-foto: Thomas Hawk

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (49)

adriek
adriek3 jan. 2019 - 12:12

- De beurs zakt in maar de economische gevolgen zullen meevallen, al zullen er weer vele Miljarden aan hypotheken en pensioenen 'verdwijnen'. - Amsterdam blijkt op meerdere vlakken zijn hand overspeeld en raakt uit de gratie. Rotterdam profiteert een beetje, Duitsland lacht het hardst. - De invloed en controle door de overheid blijft groeien, big data kost veel (belasting)geld: alles onder het mom van terrorisme- en criminaliteitsbestrijding. - Het milieu blijft een zorgenkindje, de opwarming valt mee, maar andere effecten hakken er stevig in. 'Gelukkig' zorgt de crisis dat de CO2 uitstoot door bedrijven (een klein beetje) daalt. De regering claimt dat succes schaamteloos. - Zonneparken winnen het (subsidietechnisch) van particuliere zonnepanelen op daken. Zo voorkomen energiemaatschappijen verlies van macht. Gasgebruik daalt, waterstof blijft een technisch goed, maar te duur alternatief. - Schaarste van zeldzame grondstoffen begint voelbaar te worden. - Er sluiten nog meer winkels. Alleen plaatsen met ruim meer dan tienduizend inwoners houden nog een winkelcentrum. Internet Rules. - Loonstijgingen worden ruimschoots gecompenseert door belastingverhogingen (dat is geen voorspelling, dat is algemeen bekend). De rekenmethode om onze welvaart te bepalen wordt aangepast zodat we het allemaal toch beter (b)lijken te hebben. - Trump en de andere gekozen dictatortjes zitten de rit uit en worden dankzij strategische aankopen in (nieuws)media gewoon herkozen. - We blijven een van de gelukkigste volkjes op aarde maar blijven moeite hebben dat te beseffen.

1 Reactie
frankie48
frankie484 jan. 2019 - 8:50

Beste AdrieK, Ja, u bedoeld al die geharmoniseerde rekenmethodes die door hun keer op keer weer opnieuw geharmoniseerd kunnen gaan worden!

JanB2
JanB23 jan. 2019 - 6:10

Aan iedereen de beste wensen voor 2019! Er zal genoeg stof tot discussie en reflectie zijn het komend jaar dunkt mij.

OlavM
OlavM3 jan. 2019 - 0:56

TWEESTRIJD Vannacht blijf ik wakker En ontsteek ik een kaars Tonen en woorden Dringen zich op: “We’re on the eve of destruction” “Ik geloof in jou en mij” De aarde beeft en Huizen storten in De watervloed neemt Alles vernietigend mee Wouden krimpen en Het ijs blijft smelten Mensen gooien bommen Moordend als altijd “We’re on the eve of destruction” “Ik geloof in jou en mij” Vannacht blijf ik wakker En ontsteek ik een kaars De vlam licht op en ik geloof in jou en mij (twee regels van songs van Barry McGuire en Boudewijn de Groot)

1 Reactie
OlavM
OlavM3 jan. 2019 - 1:01

Eenieder een hoopvol 2019 toegewenst!

korheiden2
korheiden22 jan. 2019 - 9:27

Iedereen een geweldig 2019 toegewenst. Ik mag de stukken - en de reacties - op Joop altijd graag lezen. Het is altijd goed om andere meningen te lezen en overal kennis van te nemen, ook al ben ik het er soms niet mee eens. Maar dat is dus juist interessant.

frankie48
frankie482 jan. 2019 - 9:17

Welkom in 2019, en al spreek je nu en hoogstwaarschijnlijk nooit onze taal met je iets beter gevulde knip, maar je bent van buitenaf daarom meer dan welkom in onze stad volgens mijn burgemeester! En mocht je als inwoner van de stad daardoor in de armoede, eenzaamheid of zelfs in de criminaliteit zijn belandt, een doekje voor het bloeden is dat zij als burgemeester van GL-huize dat dondergoed begrijpt! https://www.parool.nl/amsterdam/halsema-in-nieuwjaarstoespraak-amsterdam-is-een-plek-van-hoop~a4617942/

webmaatje
webmaatje2 jan. 2019 - 9:07

Iedereen vooral een gezond 2019 gewenst/ Echte voorspellingen heb ik niet. Wel merk ik dat weinigen weten wat zich in Zuidoost-Azië allemaal aan ontwikkelingen afspeelt. Even een kleine greep uit de daar onlangs verschenen media: Thai 'smart city' to be first of 50 Japan-China joint projects Planned third-country infrastructure deals span construction, tech and finance China seeks talks with India to conclude RCEP RCEP zal binnenkort de grootste vrijhandelszone op aarde worden. Het omvat Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Zuid-Korea, China, de 10 ASEAN-landen en India. Het verdrag zal China helpen de eigen munt verder te internationaliseren en de positie van de Amerikaanse dollar te bedreigen. Als de Brexit doorgaat zal een verdeelde EU helaas nog eerder wegkwijnen in betekenis.

Jay K
Jay K2 jan. 2019 - 8:30

Heel makkelijk. -De politiek zal zich nog minder bekommeren om het volk. -Accijns op brandstof zal veel meer omghoog gaan -Accijns op alcohol, sigaretten e.d. zal nog veel meer omhoog gaan (we moeten natuurlijk het verlies van mensen die stoppen compenseren. -De belastingen op energiekosten gaan nog meer omhoog. -De zorg in de basisverzekering wordt minder en de premie wordt hoger. -Er gaan weer minimaal 3 ziekenhuizen en 2 thuiszorg instanties kapot. -Compormis met links (ideeen van GL en PvdA ivm klimaat) worden onbetaalbaar, burger zal ook hier weer voor opdraaien. -Lonen EU ambtenaren groeien met 10%, burger zal ook hier weer voor opdraaien. -Regeringleiders met aanhange zullen weer een flink aantal keer de wereld overvliegen om te debateren over het klimaat waar weer niets uitkomt. Declaraties voor (niet)gemaakte kosten zullen de burgers weer voor moeten opdraaien. -Gaat slechter met de economie, waardoor Amerika weer een nieuwe oorlog zoekt en zal vinden. -Mensen zullen nu begrijpen dat alles wat een politicus zegt of wil een leugen is, of slecht voor ons, waardoor mensen het tegenovergestelde zullen doen. -Burgers zullen steeds meer de politiek gaan negeren. Dit waren dan de meest positieve maatschappelijke dingen die ik kon verzinnen.

1 Reactie
adriek
adriek3 jan. 2019 - 11:52

En ondanks alle rechtse regeringen is het allemaal de schuld van links...

Libertain
Libertain2 jan. 2019 - 8:07

Gelukkig, voorspoedig en gezegend jaar voor iedereen!

1 Reactie
ton14024
ton140242 jan. 2019 - 9:24

Ik voorspel dat dit niet gaat lukken.

Grietje Genot
Grietje Genot2 jan. 2019 - 1:34

Het reaguurdersgilde holt ook dit jaar weer achteruit.

1 Reactie
OlavM
OlavM3 jan. 2019 - 1:15

In kwantiteit of kwaliteit, of beide?

M7
M71 jan. 2019 - 21:07

Voorspellen is best moeilijk, zeker wanneer het de toekomst betreft...

Thuiszitter
Thuiszitter1 jan. 2019 - 21:07

Verwacht de verandering van het internet, de uitvinders zijn al geruime tijd bezig met hun nieuwe platvorm SOLID https://www.deingenieur.nl/artikel/uitvinder-world-wide-web-komt-met-nieuw-platform-waar-jij-de-baas-bent-over-je-data

1 Reactie
adriek
adriek3 jan. 2019 - 11:53

Dromen mag, ook in 2019. Het grote geld zal blijven winnen.

Truus Boterkoek
Truus Boterkoek1 jan. 2019 - 18:39

Ajax wint de CL en wordt ook kampioen. Trump en ook ons kabinet blijven gewoon zitten. We krijgen een minder hete zomer dan dit jaar. Er komt weer geen elfstedentocht. De wereld draait door komt na de zomer niet meer terug. Er zullen weer veel lullige aanslagen zijn. We blijven doorzeuren over metoo, zwarte piet, roken, klimaat en buitenlanders. We worden ook dit jaar weer bedonderd door de VVD en alle andere politici. We komen weer niet in opstand.

Piet de Geus
Piet de Geus1 jan. 2019 - 18:37

Ik heb gemerkt dat achteraf voorspellen me veel beter afgaat, dus daar wilde ik me dit jaar ook maar toe beperken.

1 Reactie
OlavM
OlavM3 jan. 2019 - 1:04

Dan wachten we dus op je uitgebreide voorspelling betreffende het jaar 2018.....

CharlesdeValois
CharlesdeValois1 jan. 2019 - 18:08

Als mijn glazen bol net zo helder is als het welkomswijnglas van de foto dan maakt dat het voorspellen niet makkelijker. Daarom is de beste voorspelling afgestemd op dit gegeven: er zal meer geblurred worden, je ziet het al aan het restje wijn wat komen gaat. Happy new year.

Bert Jansen2
Bert Jansen21 jan. 2019 - 17:23

September 2019. Trump zet de uit Syrië teruggekeerde troepen in tegen de bevolking die massaal op straat aan het rellen is, zijn aftreden eist na het uitkomen van het eindrapport van Mueller. Hij ontbindt het Congres en roept de noodtoestand uit. Van Californië tot in tot Oregon naar Wisconsin tot in Lousiana staan woonwijken in brand als gevolg van de nu 8 maande durende hittegolf. In Europa hetzelfde, van Portugal tot Noorwegen via Finland tot in Italië. Trump tweet dat Obama climate change heeft veroorzaakt. En op joop.nl gaat het over Zwarte Piet.

1 Reactie
Hannes  Achterhout
Hannes Achterhout2 jan. 2019 - 9:20

k' Voorzag het meteen al na Trumps verkiezing: er komt waarschijnlijk een Martiale Wet, een Noodwet, als Trump zijn niet krijgt en hij zijn Trumpetten gaat opjutten zodat Burgeroorlog dreigt, een Wet die zeker niet de belangen van democratisch ingestelde en op burgerrechten gestelde Amerikaanse vrijdenkers gaat dienen. Voorteken is al dat Trump noodwet wil instellen tegen Chinese import digitaal materiaal. Een oplopend militair tromgeroffel richting China zal zeker niet bijdragen aan de vrije gedachte in de US.

Bernie2
Bernie21 jan. 2019 - 15:47

Iedereen de allerbeste wensen. Blijf lekker gezond, doe toffe dingen en blijf opinies schrijven, bekritiseren en reageren op elkaar. Redactie, ik kijk uit naar nieuwe stukken & opinies. Zet 'm op he. Mijn voorspelling voor komend jaar: -gele hesjes gaan naar wasserij -brexit wordt afgeblazen -Rutte bedankt Gordon en wordt hetero -defensie wordt vermarkt, viagra doet bod -links verzuimt opnieuw zich in één sterk blok te verenigen -rijksten zetten 5 miljard opzij voor minima en armoedebestrijding -BLØF huurt geloofwaardige tekstschrijver in

Frits Jansen
Frits Jansen1 jan. 2019 - 13:39

1) Het Engelse leger pleegt een militaire staatsgreep naar o.a. Thais voorbeeld. 2) Trump blijft blunderen maar betoont zich een sterke overlever. Duizenden Amerikanen vragen Canadees staatsburgerschap aan. 3) Rutte bedankt feestelijk voor de nare baan van Tusk.

2 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon1 jan. 2019 - 18:55

"3) Rutte bedankt feestelijk voor de nare baan van Tusk" Welnee, MR staat al in de startblokken. Hij wordt "as we speak" door "de nonnen in Vught" klaargestoomd om de fakkel van Tusk over te nemen. Enige wat dit nog in de weg kan staan is de reisafstand naar moederlief en de matige conditie van zijn Saab.

Libertain
Libertain2 jan. 2019 - 8:08

Het Saab voor een Volvo inruilen lijkt dan een goede oplossing te zijn. Trump zal ook mee tevreden zijn.

Sam V
Sam V1 jan. 2019 - 13:28

Waar het nieuws zou moeten gaan over de klimaatcrisis, economische crisis en migratiecrisis zal het vooral overheerst worden door politieke futiliteiten en het inclusiviteitsdenken. Misschien hebben we dit jaar geluk en zal blijken dat Trump een keer de waarheid heeft gesproken en halen we eindelijk het streefcijfer voor het aantal vrouwelijke stukadoors.

Sonic2
Sonic21 jan. 2019 - 13:02

Ik hou van voorspellen. Laat ik het bij een aantal politieke voorspellingen houden. 1. De coalitie en ook Rutte gaat dit jaar overleven. Ik voorspel wel dat ze de meerderheid gaan verliezen en dat Groenlinks of de PvdA gaat gedogen. 2. Ik voorzie een lastig economisch jaar. Door allerlei onzekere dingen. Ik voorspel een mindere groei en wellicht een recessie. Dat zal me niets verbazen. 3. Er komt een jaar van ongekende chaos aan in Amerika. Aan het einde van het jaar zal Trump nog in het zadel zitten, maar hij zal echt behoorlijk gehavend zijn. Het jaar 2019 zal een jaar vol krassen worden voor Trump. 4. Ik voorzie dat het Britse Parlement de Brexit deal gaat afwijzen. En dat er ergens in Maart op het laatste moment nog een gewijzigde deal komt. Een harde Brexit lijkt me onwaarschijnlijk. 5. Ik voorzie erg weinig vordering met het klimaat akkoord. Er zal weinig veranderen. Daar voor is het politieke klimaat te lastig. 6. In Maart en Mei voorspel ik een overwinning voor Groenlinks en ook voor FvD. Al voorzie ik voor beide partijen een lastig jaar. Klaver zal moeten laten zien dat hij met macht om kan gaan. Baudet zal winnen, maar hij zal het moeilijk krijgen in debatten en ook intern. Daar zal hij last krijgen van de interne chaos die er in 2018 was. 7. 2019 zal een kantel jaar zijn. Het jaar van verandering en de laatste kans voor GL en PvDA om die verandering een linkse te laten zijn. Als je over vijf a zes jaar op deze periode terug kijkt dan lag in dit jaar de kiem van de verandering. Als Groenlinks of PvdA het verprutsen worden de PVV of FvD de grootste in 2021. 8. SP en PVV gaan een zwaar jaar tegemoet. De SP zal het twee verkiezingen slecht gaan doen door de lage opkomst. De PVV precies hetzelfde. De PVV zal ook last krijgen van de FvD als electorale concurrent. 9. Ik verwacht in Frankrijk en Duitsland veel van hetzelfde. Ik voorzie geen val van Merkel of Macron. In België voorzie ik geen regering. 10. Voor de rest veel van hetzelfde. De ontwikkelingen van 2018 zullen zich door trekken in 2019. Dus gewoon een Zwarte Pieten discussie. Ik vrees een aantal aanslagen, maar het zullen aanslagen worden die je ook in 2018 al vaak zag. Veel steek partijen en dergelijke. Er zal gepraat worden weer over vuurwerk. De gele hesjes beweging zal wat door sudderen. En voor de rest de gebruikelijke polarisatie. Ik verwacht geen revolutie. Verre van dat zelfs.

1 Reactie
korheiden2
korheiden22 jan. 2019 - 9:30

@Sonic : goede analyse. Denk dat je gelijk hebt. 'De ontwikkelingen van 2018 zullen zich door trekken in 2019. Dus gewoon een Zwarte Pieten discussie.' En daarna hebben we het weer over het aantal vrouwen in de top2000.

HM van der Meulen
HM van der Meulen1 jan. 2019 - 12:56

In 2019 zal het nieuws worden beheersd door de nieuwe economische crises. Eerst zal het woord "recessie" steeds vaker vallen en in juli/augustus de vraag of het misschien gaat om de "perfect storm".

1 Reactie
Rode druppel
Rode druppel1 jan. 2019 - 14:22

Nog de beste wensen. Niet zo negatief. We staan er rooskleurig voor. https://biflatie.nl/zijn-dit-de-voortekenen-van-een-nieuwe-depressie/ Ps, lees ook eens de reacties.

Tom8
Tom81 jan. 2019 - 12:33

De beste wensen, en houd indien mogelijk de handen stevig aan het stuur en de ogen op de voorliggende weg. Werd overigens wakker met de spreuk "I love the smell of Napalm in the Morning" gevolg met een innerlijke stem die zij w.t.f., zoveel heb ik nou ook weer niet gezopen. Lekker wakker worden liedje dan maar.;) The Doors- Roadhouse Blues- Live - Fantasy Cut https://www.youtube.com/watch?v=kE32pvvaDT8

1 Reactie
Kruimeltjes2
Kruimeltjes21 jan. 2019 - 15:29

Dat is inderdaad een prima de luxe uitvoering van Roadhouse Blues! Die heb ik maar es opgeslagen.

Rode druppel
Rode druppel1 jan. 2019 - 12:23

Mijn voorspellingen zal ik voor mij houden, dat zijn ware nachthengsten voor velen. Maar een kleine greep hier uit. De beurzen zullen astronomisch hard stijgen. Economische groei van 15% in Nederland. VVD, CDA en D66 zullen een klinkende overwinning vieren met provinciale staten. FVD en PVV zullen compleet weggevaagd worden. Gele hesjes nergens meer te bekennen.

4 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen1 jan. 2019 - 13:09

Iets 100% verkeerd voorspellen is net zo moeilijk als iets 100% goed voorspellen. Vooral die 15% vind ik erg gewaagd.

Keilstra
Keilstra1 jan. 2019 - 13:47

Ik vind jouw optimisme leuker dan het pessimisme van van der Meulen. Jullie glazen bollen slaan allebei nergens op, maar die van jou valt op een positieve manier uit de toon op een overwegend zuur platform.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon1 jan. 2019 - 16:16

Er blijkt nauwelijks animo te zijn voor legale migratie vanuit Afrika. Rob Jetten wordt ontmaskerd als "politieke cyborg". MOE-landers laten na de Brexit ook ons landje links liggen. Patty Brard belooft plechtig nooit meer op nationale TV te verschijnen. Het "bindend referendum" wordt eindelijk ingevoerd, ook voor EU-kwesties. Halbe Zijlstra en Wassila Hachchi richten samen een nieuwe politieke partij op. Nederland krijgt van Brussel toestemming om een bilaterale handelsovereenkomst te sluiten met het VK. 2019 is het jaar van internationale doorbraak van Ander Hazes Jr. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon1 jan. 2019 - 16:16

André

Zwerfstein
Zwerfstein1 jan. 2019 - 12:20

- Facebook-aandelen 50 of 60% in de min - Oranje vrouwen winnen WK - Dumoulin wint Giro en podium Tour de France - Michael van Gerwen sporter van het jaar

Arne Lucassen
Arne Lucassen1 jan. 2019 - 12:02

Als ik het vieze lege glas zo bezie zal het voor de Joop-redactie een somber ontwaken met een kater zijn? Mijn recept: Gewoon een schoon nieuw glas geheven en zo zijn de wolken verdreven.

1 Reactie
HM van der Meulen
HM van der Meulen1 jan. 2019 - 13:01

In tegendeel, want het besef zal in toenemende mate ontstaan dat economische crisis niet het gevolg zijn van links beleid, maar van rechts.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon1 jan. 2019 - 11:15

Ik durf er flesje wijn op te zetten dat MR nog dit jaar richting Brussel vertrekt. Alleen zal dit pas bekend worden gemaakt na de verkiezingen voor PS en het EP, anders wordt de VVD gedecimeerd. Is voor ons landje het slechtst denkbare scenario, MR wordt de zetbaas van M&M en zal voorzichtige stapjes richting een federale unie gaan zetten. "Mark" my words. Als "Guy Verhofstadt" aankomende week bij de finale besprekingen over mogelijke EU-toezeggingen aangaande de "Noord-Ierse backstop" wordt weggehouden, kan er een nipte meerderheid voor May's Brexit-deal in het Britse lagerhuis ontstaan. Anders wordt het onvermijdelijk een harde Brexit, zal ook ons landje in een lichte recessie storten. Verder wordt 2019 het jaar van de revolte van middenklasse. De middenpartijen kunnen hun borst nat maken.

4 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon1 jan. 2019 - 11:18

van de middenklasse

HM van der Meulen
HM van der Meulen1 jan. 2019 - 13:04

Niet alleen de VVD gaat onderuit, maar -vooral- D66.

Sonic2
Sonic21 jan. 2019 - 22:45

@ Gadfly& HM van der Meulen Dat Rutte naar Brussel gaat is een leugen van Baudet. Alleen het FvD volk gelooft dat. Het is iets van de tegenstanders van Rutte. Buma, Baudet bijvoorbeeld. Die denken dat als Rutte weg is zij premier kunnen worden. Het toppunt van arrogantie. Voor de rest doet de VVD het in alle peilingen best behoorlijk. Behalve in die PVV/FvD bagger peiling van de Hond. Ik heb heel erg weinig met de VVD. Ik ben alleen realistisch. De VVD wordt niet gedecimeerd. De VVD zal een blijvertje zijn. Die zullen altijd wel tussen de 15 a 25 zetels scoren. In het huidige politieke landschap genoeg om de grootste partij te blijven. In Nederland hebben toch zeker 15 procent van de kiezers belang bij de VVD. Voornamelijk het rijkere gedeelte. En zelfs de rechts radicale oplichters zullen de VVD nodig hebben om mee te regeren. In welke constructie dan ook. En D66 zal inderdaad op termijn imploderen om vervolgens onder een nieuwe en mogelijk aansprekende lijsttrekker weer de vlucht omhoog te maken. Net als de PvdA elke keer na grote nederlagen weer opkomt. Overigens hecht ik veel meer waarde aan die 30 a 40 zetels van de VVD als aan die zeteltjes van GL, PVV en FvD. Rutte staat al 9 jaar vol in de schijnwerpers. Hij heeft extreem moeilijke beslissingen moeten nemen. Hij heeft fouten gemaakt, omdat hij aan de knoppen zit. Wilders en Klaver doen niets anders als weg lopen. De 1 vertelt populistische leugens die alleen zijn treurige achterban gelooft. En dan nog komt Wilders niet in de buurt van Rutte. Terwijl hij nauwelijks verantwoordelijkheid draagt. Alleen maar met de kiezers naar de mond praat en nooit zullen die leugens( want dat zijn het) en sprookjes in de praktijk getest worden. Met Klaver ook, maar Klaver vertelt meer sprookjes. Hetzelfde met Baudet. Allemaal mooie praatjes. En dan nog niet in de buurt komen van de VVD. Het wordt allemaal heel mooi aangekleed. Maar als er een Brexiteer in Downing Street 10 had gezeten in 2016 was het mogelijk een Remain geweest. Als er 8 jaar een Republikein in het Oval Office had gezeten, was Trump ook niet verkozen. Klaver, Baudet, Wilders en vele andere zijn vooral populair omdat ze leugens in de oppositie kunnen vertellen. Niets meer en niets minder.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon2 jan. 2019 - 12:03

@ Sonic Geruchten komen niet alleen van Baudet maar circuleren ook in de Duitse media. De VVD scoort nu nog redelijk in de peilingen, maar als het uitlekt dat MR richting Brussel gaat, zullen veel VVD-stemmers dit opvatten als hoogverraad en kiezersbedrog. We zullen het de komende maanden gaan zien.

Ozon
Ozon1 jan. 2019 - 10:28

Van hetzelfde: allen een mooi, gezond, gelukkig en gezellig 2019 gewenst.

1 Reactie
Ozon
Ozon1 jan. 2019 - 19:19

Oh, ik voorspel meer van hetzelfde: lekker doormodderen, veel gemopper, leuke dagen, fantastische zomerdagen, akelige gebeurtenissen, voorspoed, tegenspoed, klimaat ge-OH, economie ge-OH, klachten over neoliberalisme, communisme, seksisme, racisme, een lekker glas wijn, goeie films en flops, lachen, huilen, oorlog en voorzichtige vrede... Gewoon weer een jaar...