Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weglopen

  •  
14-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
weglopen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

GerritHoltland
GerritHoltland15 aug. 2020 - 21:33

Foute weergave van de werkelijkheid. Wilders was ondemocratisch bezig door te proberen een motie aangenomen te krijgen door een hoofdelijke stemming af te dwingen zonder dat tijdig aan te kondigen (zoals was afgesproken). IK vind het onbegrijpelijk dat een Jesse Klaver mee ging in dit spellteje. Als je weet dat de kamer er niet voor is dan accepteer je dat als democraat en zoek je een inhoudelijke weg om anderen te overtuigen. De tweede kamer is geen plek voor trukjes met procedures (althans niet voor serieuze politici als Klaver).

JaapBo
JaapBo14 aug. 2020 - 16:55

Een beetje flauw. Als zo'n stemming plotseling aangevraagd wordt op een moment dat de oppositie toevallig net met een meerderheid aanwezig is, dan lijkt me dat niet eerlijk.

Bouwman2
Bouwman214 aug. 2020 - 13:56

Die hogere beloning moet wel betaald worden door degenen die de premie betalen. Zowel nominaal als de inkomensafhankelijke premie. Dat kan aanmerkelijk verschillen En dat is er nog de categorie die enkel de nominale premie betaalt en daarin nog met een toelage wordt ondersteund. .Zij kunnen met recht en reden zeggen: doe de zorg maar wat meer. Dat is eenvoudig : betalen met de bankkaart van een ander, zei de een tegen degene die achterop zat.

1 Reactie
Ryan2
Ryan214 aug. 2020 - 17:20

Inderdaad. De regering is juist degene die de zorg zo duur maakt. Door al die zogenaamde bezuinigingsingrepen, die de zaak in de praktijk alleen maar duurder maken. Artsen hebben zo hun methodes om de klandizie op te peppen, en het zorgpersoneel is daar ook de dupe van. Het budget hè :) Nog veel meer volgens protocollen gaan werken! P.S. Leuk dat pensioen dat je na al die jaren werken je neus voorbij ziet gaan.. Het gaat van het pensioen regelrecht richting de zorgbijdrage. Je leeft dus van je kale AOW.

Aart van de aap
Aart van de aap14 aug. 2020 - 11:14

Leuk en aardig De vraag is alleen....Waarom pikken we het. Waarom pikken zorgverleners dit ? Verontwaardiging is nog geen actie. Geen actie is geen verandering/verbetering/bescherming van jezelf.

2 Reacties
Ryan2
Ryan214 aug. 2020 - 17:22

Die regering legt de rekening toch weer bij ons neer. Wat schiet je daar mee op? Vooral rechts blijven stemmen!

Aart van de aap
Aart van de aap15 aug. 2020 - 8:09

Of niet stemmen, maar al je energie stoppen in radicaal vakbondsactivisme ? Daar waren ze honderd jaar geleden al achter gekomen, dat zoiets beter werkt.