Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Weet jij hoe een vulva eruitziet?

  •  
23-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
labia
De helft van de wereld heeft er een maar erover praten? Ho maar. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen, inclusief vrouwen, niet eens weten hoe een vulva er volledig uitziet, hoe je met de clitoris moet omgaan of hoe je haar überhaupt moet vinden. The Guardian maakt een vierdelige serie waarin ze het vrouwelijk geslachtsdeel belichten. Aflevering 1: de vulva.
In Frankrijk wordt op de middelbare school de eerste op maat gemaakte 3D-model van een clitoris  voor de lessen gebruikt. In 2017 komt de documentaire ‘le Clitoris’ uit. Hieronder de trailer. Kortom: de vulva in opkomst!
In media, films, kunst, porno wordt de vulva vaak verkeerd gepresenteerd. Omdat we zo weinig leren over het vrouwelijk geslachtsdeel en de werking ervan kunnen jonge meisjes en vrouwen zich gaan vergelijken met een ideaalbeeld dat niet de werkelijkheid vertegenwoordigt. De onderdrukking van de vrouwelijke seksualiteit blijft zo voortduren. Daarbij is het voor iedereen die er gebruik van wil maken – man of vrouw – belangrijk om te weten hoe het geslachtsdeel van de helft van de wereld in elkaar steekt.

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Minoes2
Minoes224 sep. 2016 - 14:00

Op avontuur gaan mag niet meer tegenwoordig. Alles moet voorgekauwd worden.

msj_meijerink
msj_meijerink23 sep. 2016 - 19:55

En wanneer gaat men lullen over de penis?

crumb2
crumb223 sep. 2016 - 19:50

“Oplettuh, leg niet aan die platpisser te denkuuuh !”. Dat riep onze sergeant/instructeur altijd gedurende zijn waardevolle lessen tijdens mijn destijds verplichte opleiding ; effectief en grootschalig wildvreemde mensen omzeep helpen. (1970) Geen wonder dat wij t.g.v. gierend hormoon overschot en door afzichtelijke puistekoppen veroorzaakte frustratie, continu aan die platpissers moesten denken (de sergeant had gelijk), want er bestond eenvoudigweg niets dat ook maar in de schaduw kon staan qua interesse en verlangen. Niéts. (obsessie heet dat geloof ik) Het vaginale gebeuren was één groot mysterie. En zelfs voor diegenen die er van dichtbij kennis mee hadden mogen maken, was er nog steeds geen touw aan vast te knopen. In tegenstelling tot het mannelijk orgaan was/is er namelijk helemaal niets te zien ! Een enorme bossage waarachter een paar deuren, met dáárachter nog meer deuren, en áchter dat dubbele stel deuren een aantal verborgen uitlaatjes waarvan er slechts één het “business end” bleek te zijn. De bossage is weliswaar inmiddels door de mode politie afgeschaft maar enige extra duidelijkheid is nog steeds marginaal. Nu blijkt dus….de dames/meisjes kunnen er zélf ook geen touw aan vast knopen ! Ik snap dit soort instructie videootjes dan ook niet ! Allemaal vage goedgekeurde middelbareschool illustraties waar je uiteindelijk nog geen moer wijzer van wordt. Hier een link naar meer (uiterlijke) info. De z.g. “wall of vagina’s” door de Engelse artist Jamie McCartney. Authentieke gipsafdrukken van onnoemelijk veel “platpissers” in allerlei soorten en maten en evenzoveel uiteenlopende leeftijden. Het binnenwerk blijft evenzogoed een mysterie. Ik hoop dat het vooral de dames helpt m.b.t. hun onzekerheid voor wat betreft “maten en gewichten”. https://www.youtube.com/watch?v=ioy2ivfTl5g

Van der Wal
Van der Wal23 sep. 2016 - 16:03

Ik moet dat gemist hebben, het publiek vergelijken van de geidealiseerde vulva met allerlei echte. En daarmee ook het onderdrukkingspotentieel. Of het wordt zo subtiel gedaan dat het onbewust gaat, dat schijnt ook allemaal te kunnen tegenwoordig.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik223 sep. 2016 - 15:23

Het ligt voor de hand om van een kut-onderwerp te spreken, maar het geeft toch wel aan hoe het met de staat van het onderwijs gesteld is: klote.