Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weer zendmasten in brand gestoken, vermoedelijk anti-5G-terreur

  •  
11-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-04-11 om 16.17.08
In het Brabantse Veldhoven zijn zaterdagochtend vroeg twee zendmasten in brand gestoken. Datzelfde gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in Oudenbosch. De politie gaat uit van brandstichting. Het vermoeden bestaat dat de branden zijn gesticht als protest tegen de uitrol van het 5G-netwerk.
Vrijdag waarschuwde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) nog voor de “zorgelijke ontwikkeling” van sabotage van de zendmasten. Eerder werd brandgesticht in masten in Rotterdam, Groningen, Deurne, Nuenen en Beesd. In het Brabantse Liessel, waar ook een zendmast in brand werd gestoken, was de tekst ‘Fuck 5G’ op de meterkast geschreven.
Vorig jaar anticipeerde de NCTV al dat er protesten zouden volgen op de bekendmaking van de 5G-uitrol. Complottheoristen geloven dat de straling van de antennes schadelijk is voor mens en milieu. Daar komt de laatste tijd nog bij dat deze tegenstanders geloven dat de uitbraak van het coronavirus in verband staat met 5G. Voor al deze beweringen ontbreekt elk bewijs, maar zoals het een goede complottheorie betaamt zijn zijn de geruchten zeer hardnekkig. En internationaal: ook in het Verenigd Koninkrijk werden zendmasten in brand gestoken.
Directeur Rob Bongelaar van Monet, het samenwerkingsverband van mobielenetwerk-operators, noemt de brandstichting ‘onbegrijpelijk en onacceptabel’. Hij wijst erop dat wanneer de zendmasten vernield worden, ook het noodnummer 112 niet langer mobiel bereikbaar is. Ook de nieuwe brandstichtingen zijn direct doorgegeven aan de NCTV.
Bronnen: NRC, Eindhovens Dagblad, BN De Stem / cc-foto: Pxhere
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (103)

Tafelpoot
Tafelpoot12 apr. 2020 - 17:49

Zorgen over 5G louter doen als complottheorieën gaat wel erg kort door de bocht. Dat wil niet zeggen dat al die zorgen over 5G altijd terecht zouden zijn. De stelligheid waarmee ontkent dat 5G ongevaarlijk zou zijn, dat 5G-straling geen enkel (meetbaar) (nadelig) effect zou hebben op de directe omgeving, geeft wel enigszins te denken. Daarbij is de relatie tussen elektromagnetische straling en de mogelijke nadelige effecten van bepaalde virussen zoals corona op menselijk lichaam aan geen enkel onderzoek onderworpen, voor zover ik weet. Dus bij voorbaat zeggen, dat er geen link zou zijn is net zo onwetenschappelijk door te claimen dat die link er wel zou zijn. Zoals een beroemde Griekse filosoof in de Oudheid al zei: Zeggen wat je niet weet, is ook wijsheid...

10 Reacties
Robert Follon
Robert Follon12 apr. 2020 - 20:04

[voor zover ik weet] En daarmee vat je de kwaliteit van je bijdrage mooi samen

Polletje2
Polletje213 apr. 2020 - 3:29

"Zeggen wat je niet weet, is ook wijsheid…" In het licht van zoveel wijsheid past ons slechts de grootst mogelijke nederigheid.

Gandalf2
Gandalf213 apr. 2020 - 8:13

Corona is een virus. Noem mij 1 slechts 1 onderzoek op waar je een virus creëert met straling.

Paulus3
Paulus313 apr. 2020 - 8:57

Het is niet bij voorbaat. Het is met de wetenschap. Men weet het wel. Dat is nu net het punt.

MG1968
MG196813 apr. 2020 - 9:43

"Zorgen over 5G louter doen als complottheorieën gaat wel erg kort door de bocht." Die zorgen zien als legitimatie van vandalisme (wat mij betreft, omdat het essentiële infrastructuur raakt, terrorisme) is wel degelijk kort door de bocht. En dat, is waar het hier om gaat. Stoppen met praten en grijpen naar andere middelen doe je alleen als je wéét dat je gelijk hebt. Anders niet. En de vandalen weten niets, ze reageren kort door de bocht. Toch? Dat is waar het hier om gaat.

FredvD71
FredvD7113 apr. 2020 - 12:51

@MG1968 Sinds wanneer is 5G essentieel? De essentiele infrastructuur draait prima met 3G en dat heeft veel meer bereik en veel minder straling. 5G is alleen maar nodig voor een mogelijke toekomst waarbij de beslissingen absoluut niet gebaseerd zijn op de gezondheid. Dat is ook de reden waarom Slovenie bv heeft afgezien van de implementatie van 5G en er een groep van 180 wetenschappers uit 36 landen een brief hebben geschreven aan de EU om aub even na te denken voordat ze hele domme dingen doet. Maar goed, als het de EU bevalt luistert ze wel naar wetenschappers en bevalt het haar niet, dan zijn het alleen maar complottheorieen. (dan heb ik het natuurlijk niet over de link met Corona, want dat is wel een beetje heel erg alu...

FredvD71
FredvD7113 apr. 2020 - 13:21

De elektromagnetische straling zal het virus zeker wel kunnen helpen doordat het ons imuunsysteem, onze cellen en zenuwen aantast waardoor we een makkelijkere prooi zijn voor o.a. virussen, maar dat mag je tegenwoordig ook niet meer zeggen, want al zijn de onderzoeken hiernaar al jaren oud, wordt je tegenwoordig al snel uitgemaakt voor complottheorist.

MG1968
MG196813 apr. 2020 - 14:32

@FredvD71 Betreffende zendmasten worden niet alleen voor 5G gebruikt. En als ik het goed heb was één van de getroffen zendmasten overigens alleen in gebruik voor hulpdiensten.

Tafelpoot
Tafelpoot13 apr. 2020 - 19:43

@Gandalf Ik heb nergens in mijn bijdrage beweert, dat straling virussen zouden veroorzaken. Of dat door straling virussen verspreid zouden worden. @MG1968 Wat betreft in het brand steken van vitale infrastructuur zoals zendmasten ben ik op tegen. Waar ik op doel zijn de eventuele effecten van bepaalde frequentie van straling, zoals die gebruikt worden voor 5G op virussen? Op welke wetenschappers baseert men zich? Maar bovenal op welke wetenschappelijke artikelen?? En welke wetenschappelijke inzichten??

adriek
adriek28 apr. 2020 - 13:45

@Gandalf: een virus kun je niet zien, straling ook niet. Q.E.D.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde12 apr. 2020 - 10:11

Je komt op FB een mooi amalgaam tegen van aanhangers van dit soort idioterie. Wat op valt is dat je vaak dezelfde mix tegen komt. De 5G'ers geloven ook dat Chinezen achter de corona aanval zitten. Ze willen Europa en de VS economisch ten gronde richten. Rusland en Korea zouden gevrijwaard zijn, vandaar dat daar zo weinig slachtoffers vallen. Dat FVD aanhangers hier gek op zijn weten we, Robert Jensen en T. Baudet getuigen daar middels hun YouTube documentaires uitgebreid van. Baudet wordt door zijn aanhang ook steevast als Mr. President aangeduid, wat natuurlijk wijst op een zeer ernstige hersenschade. Niet door corona of 5G maar door hun heilige geloof in alles wat niet echt is. De meesten van ons zijn blij dat we ons bevrijd hebben van de rare denkbeelden die veel religies ons voorhouden, deze groep kiest er zelf voor om terug te keren naar Sprookjesland. Zoals Chriet Titulaer al zei: "Het is een wondere wereld, mensen"

vdbemt
vdbemt12 apr. 2020 - 9:47

Wat zijn er toch onvoorstelbare idioten op de wereld.

3 Reacties
madbako
madbako12 apr. 2020 - 10:09

Idioterie verspreidt zich inderdaad als de pest over de wereld. Wordt steed erger

Salama.
Salama.12 apr. 2020 - 15:31

Er zijn plekken op deze wereld waar ze nog geloven in tovenarij en daadwerkelijk heksen verbranden. Schokkend en onvoorstelbaar dat zoiets in onze tijd nog gebeurt.

Peterrr2
Peterrr213 apr. 2020 - 8:36

@Salama, een van die plekken heet Twitter. Als je ziet hoeveel domheid je daar tegen komt... bizar gewoon.

Ryan2
Ryan212 apr. 2020 - 9:36

Tja, laat ik even in de toekomst kijken. Ik zie in mijn kristallen bol monteurs die camera's en bewegingsdetectoren plaatsen in alle richtingen op alle zendmasten. Dat wordt natuurlijk gecombineerd met een centrale op het terrein van de AIVD. Gezichtsherkenning, automatisch volgen van burgers. In China is het al in gebruik. Big Brother is watching you. Ik las deze week in onze MSM krant dat ze in het zuiden een enquete hadden gedaan. Dat 50% van de Brabanders voorstander zou zijn van de verplichting! om deel te nemen aan een nieuwe anti corona app. Nu ken ik de Brabanders al langer dan vandaag, en ik weet, dat ze daar echt een broertje aan dood hebben. Pottenkijkers zijn er niet welkom. Dat is al eeuwen zo. Een gezonde achterdocht jegens de staat lijkt me zo.

tempest
tempest12 apr. 2020 - 8:47

Tja, extremisten heb je van alle signatuur: link, rechts, religieus en alle andere onderwerpen. Goed dat deze groepjes in de gaten worden gehouden. Dat het nu aan Corona wordt gelinkt is niet raar, dat is het enige wat momenteel aandacht kan krijgen van media en publiek. Dat zie je ook met alle andere onderwerpen: klimaatverandering, dierenwelzijn, inkomensongelijkheid, armoede, immigratie, vluchtelingen, racisme, religie etc. etc. Alles wordt met de pandemie in verband gebracht, sommige dingen alleen op een iets minder vergezochte manier dan anderen. Al durf ik te wedden dat deze extremisten het volstrekt logisch zullen vinden. Dat is een beetje het kenmerk van een extremist: ze hebben zich zo in hun onderwerp en hun gelijk vastgebeten dat ze zich niet meer met iets anderen zaken kunnen bezighouden zonder hun eigen stokpaardje er met de haren bij de slepen. Dat is dan een (heel klein) geluk bij een ongeluk van zo’n serieuze crisis. De extremisten op vele verschillende onderwerpen vallen door de mand (het geduld voor dit soort doorgeslagen-figuren is immers in een echte crisis een stuk lager dan anders).

Gandalf2
Gandalf212 apr. 2020 - 8:35

Dit krijg je ervan als je alleen wij van wc-eend onderzoeken doet. Mensen geloven niks meer en mensen geloven van alles. RIVM heeft met Corona fout op fout gemaakt met hun bekendmakingen, dus hun geloofwaardigheid is ook al flink beschadigd. Naast dat ik ook hun onafhankelijkheid betwijfel. Dat straling gevaarlijk is weet iedereen, de hoeveelheid straling bepaald de schadelijkheid. Dat 5G ongevaarlijk is, vind ik nogal een stelling die nauwelijks bewezen wordt. Het is bewezen dat een mobieltje op lange duur gevaarlijk kan zijn. Voer nu de hoeveelheid op van straling dan is het logisch dat 5G gevaarlijker is dan 4G etc. Daarnaast heb je maar te luisteren naar de bevolking en moet dat ff erdoorheen drukken eens afgelopen zijn. Als de mensen geen 5G willen, dan hoor je op te houden! Maar ja, van een regering die referendums afschaft kun je ook moeilijk democratische besluitvorming verwachten.

Paulus3
Paulus312 apr. 2020 - 1:30

Sektes die binnen een soort onzin waan leven zijn van alle tijden. Hoewel het pathologiessch is, voelt samen brein patroontjes borduren en doorgeven zo zelf-verlekkerend. Het is een ontologiesche ziekte, er word niet gesnapt wat het vershil is tussen idee en woord of naam, en realititeit en bewijs, en valide manieren van waarheids vinding worden niet erkend. In plaats daarvan is er een valse profetologie gebaseerd op fouten in logica gretig opgesmuld door mensen die liever geloven dan weten. Soms worden die sekten gewelddadig.

3 Reacties
Ryan2
Ryan212 apr. 2020 - 9:24

Je beschrijft iets, wat juist ontstaat doordat de desbetreffende instanties zaken verzwijgen. Of er op zijn minst niet duidelijk over zijn. Je huilt op die manier weer met de wolven in het bos mee.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 apr. 2020 - 13:44

'wat juist ontstaat doordat de desbetreffende instanties zaken verzwijgen.' Splinter, balk. Waarom wel klakkeloos de meninkjes van de meest schimmige figuren in verweggistan geloven en wetenschappers wantrouwen. De beste vraag die je complotdenkers kan stellen is: met welk bewijs moet ik komen om je op andere gedachten te brengen. Dan wordt het steevast stil.

Paulus3
Paulus313 apr. 2020 - 8:50

@ Ryan. Nee hoor. De wetenshap zwijgt niet en is totaal duidelijk. Het zijn de cirkels van verdachtmakingen gestoeld op het hangen in tegen-wetenschappelijke onzin die daar niets van willen. Het is een vrij land. Zolang mafkezen niets illegaal doen kunnen ze mafkezen wat ze willen.

JanB2
JanB211 apr. 2020 - 23:12

Kwalijk. Misdadig ook. Tijd om die hele beweging van komplottheoretici eens aan te pakken (gewoon stekker uit hun internetactiviteiten). Ik heb zo langzamerhand schoon genoeg van dat zootje samenzwerende halfwits (meestal van (extreem) rechtse signatuur (waarschijnlijk is er dus ook een verband met beperkte intelligentie en opleiding)).

11 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot12 apr. 2020 - 7:33

'gewoon stekker uit hun internetactiviteiten' Liever wat complot gekkies dan een staat die controleert wat haar burgers wel en niet mogen zien.

Willem D2
Willem D212 apr. 2020 - 7:54

Laat ik nou net denken dat dit soort waan ideeën vooral bij nogal zweverige types voorkomen en natuurlijk tegenstanders van het grootkapitaal. Zou de daders dus eerder in (extreem) linkse hoek zoeken.

wegmetons
wegmetons12 apr. 2020 - 8:13

Die 5G gekkies zijn vaker links als rechts beste Jan. Nu maakt dat verder niet uit, ik ben het namelijk volledig eens met de rest van uw betoog. Dat soort gasten moesten maar is hard aangepakt worden.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof12 apr. 2020 - 8:18

En wederom laat JanB zien dat hij niets heeft begrepen van democratie en rechtstaat. Geen wonder dat hij China roemt en deze ava heeft gekozen. Geen wonder ook dat steeds meer mense zich afkeren van links. Met dit soort representanten van het socialisme begrijp je hoe gevaarlijk die stroming is.

Jan Jansen2
Jan Jansen212 apr. 2020 - 12:00

@ Joe Ja, totdat die gekkies je huis in de brand steken.

Gandalf2
Gandalf212 apr. 2020 - 13:15

Tuurlijk joh. Er gebeurd iets wat jou niet aanstaat en je geeft meteen vrijheid van meningsuiting weg. Dat gaat zeker nooit tegen je keren. Mensen denk eens na, voordat je schreeuwt om vrijheden in te leveren.

Joe Speedboot
Joe Speedboot12 apr. 2020 - 13:47

'Ja, totdat die gekkies je huis in de brand steken.' Dan heten het misdadigers er daar zijn wetten voor. Overheden het internet controleren zijn het domein van landen met regimes die je hier niet moet willen.

JanB2
JanB212 apr. 2020 - 14:29

"En wederom laat JanB zien dat hij niets heeft begrepen van democratie en rechtstaat" Ik denk dat ik het beter doorheb dan jij. En hou eens op met die leugen dat ik China een fantastisch land vind. Je hebt werkelijk niks gelezen van wat ik over China geschreven heb, laat staan begrepen. Kan me ook levendig voorstellen dat mijn standpunt in deze je zo op de kast jaagt. Het is namelijk een directe bedreiging voor diegenen die op jet internet (vaak willens en wetens) de grootst mogelijke onzin beweren en mijnheer Dubbelhof zit daarmee natuurlijk direct in de vuurlinie. Het zij zo. Wie niet met zijn democratische verworvenheden overweg kan en ze zelfs misbruikt heeft er ook geen recht op.

JanB2
JanB212 apr. 2020 - 14:33

@ wegmetons Thierry Baudet is, als onze nationale intellectueel van rechtse signatuur, anders schijnbaar doodsbang voor 5G (die man is voor alles bang trouwens). En hij draagt zijn onzin ook breed uit, waarschijnlijk wetend dat het hem ook nog een electoraal voordeeltje op kan leveren. De achterban van dit soort mafkezen zit toch écht op rechts. Niet dat microgolfstraling ongevaarlijk is trouwens, je moet wel weten wat je doet.

Jan Jansen2
Jan Jansen212 apr. 2020 - 17:16

@Joe Mensen die zendmasten in de brand steken zijn ook misdadigers, geen gekkies.

wegmetons
wegmetons13 apr. 2020 - 12:44

Beste Jan, u noemt 1 rechtse idioot die er wat over zegt. Zo kunnen we ook de Partij voor de Dieren noemen die er tegen is. Zullen we het er anders op houden dat er wat gekkies tussen zitten aan beide kanten van het spectrum die ongefundeerd onzin de wereld in sturen om mensen bang te maken?

gimli55
gimli5511 apr. 2020 - 22:00

Doet me denken aan mijn opa, durfde geen televisie te kopen, er kwam straling uit had hij gehoord. Het was zelfs zwart wit tv. Hilarisch dat wel.

1 Reactie
Willem D2
Willem D212 apr. 2020 - 10:03

Zo gek was dat helemaal niet. Uit die eerste televisie's kwam relatief veel (Röntgen) straling. Ooit heb ik één van de allereerste kleurentelevisie's gerepareerd en daar zat binnen in nog zo'n geel waarschuwingsdriehoekje.

Frank van der Laar
Frank van der Laar11 apr. 2020 - 21:52

De electronica wordt voornamelijk in China gebouwd en is intussen zo ingewikkeld dat niemand meer precies weet wat er in die chips gebeurd. Corona en andere gezondheidsrisico’s zijn hoogst waarschijnlijk onzin, maar de mogelijkheid tot het bespioneren van burgers kan er best inzitten.

4 Reacties
Frank van der Laar
Frank van der Laar11 apr. 2020 - 21:54

Uiteraard is vandalisme - dit is geen terrorisme - niet het antwoord, maar het boycotten van bedrijven die 5G leveren, en stemmen op (lokale) partijen die geen vergunningen willen geven wel.

wegmetons
wegmetons12 apr. 2020 - 8:16

@Frank, aangezien het motief niet bekend is zou het naast vandalisme ook best terrorisme kunnen zijn. Het onbereikbaar maken van 112 is me nogal een impact op het leven. Het zal je maar gebeuren dat je geliefde een hartaanval krijgt of een ongeluk en dat net iemand het verstandig vond om de zendmast in de brand te steken...

Frank van der Laar
Frank van der Laar12 apr. 2020 - 9:50

@wegmetons Dat zou best kunnen, ongeveer even waarschijnlijk als spontane ontbranding. Grote kans dat de daders van deze brandstichting in de buurt wonen, en dus zelf 112 slachtoffers zouden zijn. De betekenis van woorden veranderen is een valse manier om communicatie, en dus denken, te sturen. Doe daar niet aan mee!

wegmetons
wegmetons13 apr. 2020 - 12:47

Maar waarom zou het geen terrorisme kunnen zijn? Moet er voor terrorisme altijd geschoten worden en direct doden door vallen? Tot ze zo'n gestoorde gek pakken en het motief duidelijk wordt valt er niet te zeggen of het vandalisme is of erger.

Joop den Uil
Joop den Uil11 apr. 2020 - 19:19

pre-historische techniek met ''masten'' . Dacht dat vuurtorens al uit de tijd waren. Waarom geen satellieten gebruiken ? of een schotelstraler op de maan ? Die ouderwetse masten (lelijker kan ik me niet voorstellen) is volstrekt uit de tijd.

6 Reacties
badgast
badgast11 apr. 2020 - 21:10

Lees je in voor je reageert. Hoe ver reikt je signaal in het 5g frequentiebereik? Hoe sterk moet het zendertje in je telefoon zijn om het signaal naar een geostationaire satelliet te krijgen?

ValsPlat
ValsPlat11 apr. 2020 - 21:40

Je hebt dan een erg krachtige zender nodig in je telefoon; dat vreet accuduur.

Frank van der Laar
Frank van der Laar11 apr. 2020 - 22:02

De banden en vermogens voor cellulaire netwerken zijn zo gekozen dat het signaal niet ver draagt. Dit is opzettelijk zodat veel telefoons, verspreid over een groot gebied, tegelijk bediend kunnen worden. Een antenne in de ruimte vereist een sterke, gerichte (schotel-) antenne. Niet handig om die met je mobieltje mee te dragen en gericht te houden.

JanB2
JanB211 apr. 2020 - 22:58

Enige technische kennis is mijnheer den Uil kennelijk vreemd. Kan hoor, met een satteliet. Moet je telefoon alleen het zendvermogen hebben om een satteliet op 36000 km hoogte te bereiken. Dan kook je meteen je hersens, voor zover aanwezig.

Polletje2
Polletje212 apr. 2020 - 2:31

Dat komt omdat het nog van de Chinese spul is. Het wachten is nu tot Philips klaar is om naar de maan te vliegen.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 apr. 2020 - 13:07

[ Enige technische kennis is mijnheer den Uil kennelijk vreemd. ] Pot ... Ketel... "Met netwerken van satellieten op lagere omloopbanen (Low Earth Orbit en Medium Earth Orbit) kon de afstand van het eindapparaat naar de satelliet beduidend worden verkleind, en daarmee ook het benodigde zendvermogen." https://nl.wikipedia.org/wiki/Satelliettelefoon

Arend Wortel
Arend Wortel11 apr. 2020 - 18:48

Welkom in het post-truth tijdperk... ????

4 Reacties
Arend Wortel
Arend Wortel11 apr. 2020 - 19:04

Dat de mensen steeds gekker worden, dat vind ik misschien nog enger dan het coronavirus.

JanB2
JanB211 apr. 2020 - 23:24

Dat het coronavirus zo toe kon slaan is mede te danken aan het feit dan men in zijn algemeenheid steeds gekker aan het worden is. In tijden waarin wetenschap "ook maar een mening" is, en hebzucht de norm is, is het bijvoorbeeld nagenoeg onmogelijk om adequate en tijdige maatregelen te nemen. Nieuw-Zeeland liep voorop met maatregelen, daar waar de rest van de wereld (inclusief Europa) gezapig af zaten te wachten, vetrouwend op misplaatst optimisme de neoliberals eigen (en feitelijk een symptoom van beperkte verstandelijke vermogens). Nieuw Zeeland heeft dan ook, met een bevolking van 5 miljoen mensen slechts 1300 geregistreerde besmettingen (dat is per miljoen inwoners minder dan een kwart van het aantal in Nederland) en slechts 4 (!) doden.

wegmetons
wegmetons12 apr. 2020 - 8:20

Nou Jan, het zou kunnen dat maatregelen hier verantwoordelijk voor zijn. Het kan ook zo zijn dat de bevolkingsdichtheid mee helpt. Nieuw Zeeland is niet zo dichtbevolkt natuurlijk.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 apr. 2020 - 12:58

In het dunbevolkte Noorwegen met ruim 5 miljoen inwoners zijn er ongeveer 6500 geregistreerde besmettingen. Wellicht registreren ze beter of testen ze meer. De gemiddelde leeftijd van de patienten in IC is 62 en 76% is man. Degenen die tot nu toe zijn overleden waren gemiddeld 83 jaar oud. Het Noorse "rivm" heeft veel uitgebreidere statistieken, waaronder ook het % negatieve testuitkomsten. https://www.fhi.no/contentassets/ca5914bd0aa14e15a17f8a7d48fa306a/vedlegg/koronavirus---dagsrapporter/2020.04.12---dagsrapport-covid-19-pdf.pdf

MountEverest
MountEverest11 apr. 2020 - 18:03

Dit is een van de complottheorieën waar met name extremisten in grossieren. In dit geval kun je niet direct afleiden uit welke hoek dit komt. Als iemand bijvoorbeeld beweert dat op 9/11 alle Joden een vrije dag hadden, weet je dat het een moslimextremist is. Als iemand begint over WTC-7, is het 10 tegen 1 een linkse extremist etc. Er is wel een reden dat straling een negatief klank heeft, mensen denken dan al snel aan radioactieve straling en ze weten dat die dodelijk is.

5 Reacties
Polletje2
Polletje211 apr. 2020 - 18:22

En als iemand nooit ergens vragen bij stelt omdat Nederland het beste land ter wereld is vol tevreden burgers, dan weet je zeker dat het gaat om iemand die zichzelf tot het politieke midden rekent en zelf niet in de gaten heeft dat hij/zij feitelijk ook dom-rechts is.

Frans Kwakman
Frans Kwakman11 apr. 2020 - 19:39

Als iemand in ons land 9/11 schrijft en dan 11 september bedoelt dan mag je vermoeden dat het een amerikaan is.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout11 apr. 2020 - 21:08

Bergje in domme reactionaire klefheid uitbrallend: `complottheorieën waar met name extremisten in grossieren...' Ja, inderdaad extremistische ultradomrechtse elementen uit de Breitbarthoek die de profetieën van Q-Anon & Cabal aanhangen. Zij wanen de Chinese Uitrolling van het 5G netwerk oorzaak van de Coronapandemie, tevens een Omen van God aan Trump en de Zijnen om tegen de Antigrist ten strijde te trekken. https://washingtonmonthly.com/2020/03/18/the-coronavirus-is-conspiracy-theory-gold-for-qanon/

Jan Jansen2
Jan Jansen211 apr. 2020 - 21:29

@Ryan Toch blijf ik het altijd verdacht vinden dat die onverdachte bron nooit genoemd wordt? Dat kan toch niets anders betekenen dat dit bewust geheim gehouden wordt,wie of wat zou hierachter zitten!?!?

Freek3
Freek312 apr. 2020 - 6:35

[En als iemand nooit ergens vragen bij stelt omdat Nederland het beste land ter wereld is vol tevreden burgers] En als iemand dat simpele feit dat met grote regelmaat gemeten wordt ontkent dan weet je dat het een fantast is die op links or op rechts extremisme steunt.

Ecclesia
Ecclesia11 apr. 2020 - 17:23

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed... maar de laatste paar jaren (begon al voor Trump) zien we telkens weer gevallen van daadwerkelijk nepnieuws (niet 'nepnieuws' dat alt-right / extreem-rechts als vaandel draagt) dat meetbare schade aanricht. Er komt de dag dat types als Robert Jensen gewoonweg van Youtube worden afgedonderd. Van mij had die dag gisteren al mogen zijn, maar goed. Smaad, laster en discriminatie zijn al 'vrijheden van meningsuiting' die verboden zijn. Het lijstje mag van mij dus ietsje langer zijn. Nepnieuws kan redelijk makkelijk aangetoond worden, dus moeilijke zaak in de rechtszaal wordt het ook niet voor OM tegen types als Jensen.

3 Reacties
Ryan2
Ryan211 apr. 2020 - 19:51

@Ecclesia Nepnieuws is helemaal niet zo gemakkelijk te achterhalen. Vooral niet als het ook nog eens de overheden en de MSM zijn. Ooit van propaganda gehoord? Leugens en halve waarheden, die net zo goed leugens zijn. Het is lastig te controleren. Bij tijd en wijle klapt er iemand uit de school, en dat wordt dan een lastige klokkenluider.. Ga maar na...

Ecclesia
Ecclesia11 apr. 2020 - 20:22

@Ryan Dat u ervoor kiest om in een post-truth wereld te willen leven, dat is uw keuze. Ik - als wetenschapper - berust mij gelukkig nog wel op de meetbare (=sleutelwoord) feiten. Inhoudelijke reactie op uw bericht: Nepnieuws is, zoals reeds gezegd, wel degelijk feitelijk vast te stellen (extreem voorbeeld zijn de foto's van Trumps inauguratie waarbij meneer dacht miljoenen mensen te zien). Zijn overheden en MSM (iemand die deze afkorting gebruikt zet zichzelf eigenlijk al buitenspel in mijn ogen, maar goed) schuldig aan het verspreiden van nepnieuws? Ongetwijfeld. Maar op dergelijke schaal dat het verantwoord is om achter fringe-media te gaan rennen? Welke autoriteit hebben die mafketels die de overheid / grote media niet hebben voor u... en vooral, waarom. Kijk een willekeurig filmpje van Jensen, of lees een willekeurig artikel op Dagelijkse Standaard / Breitbard etc, en je kunt zien dat de artikels worden gepresenteerd als nieuws, maar in werkelijkheid doorspekt zijn met nodeloze bijvoeglijke naamwoorden, subjectieve beelden, en zelfs waardeoordelen ('de gekke linkse media', 'crazy lefties'.). Stel je voor dat de MSM dit soort rare taal zou uitslaan...

Jan Jansen2
Jan Jansen211 apr. 2020 - 21:33

Dat vind ik dan wel weer apart, Janet Ossenbaards onzin over 5G word volkomen terecht wel verwijderd maar Robert Jensen mag gewoon zijn BS blijven roepen, zou idd ook gewoon verwijderd moeten worden.

I am Legion
I am Legion11 apr. 2020 - 16:22

"Vermoedelijk" anti-5G-terreur???? Wat is een alternatieve verklaring? Zelfontbranding door de lentezon?

3 Reacties
Gandalf2
Gandalf212 apr. 2020 - 8:41

Brand kan op vele manieren ontstaan, zolang je het niet onderzocht hebt, spreek je over vermoedelijk.

I am Legion
I am Legion12 apr. 2020 - 13:15

@Gandalf Dat de verschillende zendmasten in brand zijn gestoken is een feit en daarmee ook dat deze objecten een doelwit zijn. Dat zijn niet alle feiten. Dat er diverse mensen zijn, in verschillende vormen met elkaar in verbinding staand en zelfs georganiseerd, die deze zendmasten als een dergelijk groot gevaar zien dat ze ze vernield willen zien is ook een feit. Nu er meerdere achter elkaar worden vernield op een overeenkomende wijze is er, wat de precieze motieven ook zijn, sprake van terreur.

Gandalf2
Gandalf213 apr. 2020 - 8:42

Het is geen terreur, het is vandalisme geuit als protestvorm. Pas op met je eigen redenering, iedere linkse protestgroep kun je, op jouw redenering zo gaan benoemen tot terreurgroep. Dat er zendmasten in brand worden gestoken is een feit. Dat iedere zendmast die in brand vliegt is aangestoken, is een aanname. VERMOEDELIJK klopt die aanname.

Jan Jansen2
Jan Jansen211 apr. 2020 - 16:04

Heeft Robert Jensen al een programma bij Ongehoord, dan kunnen de brandstichters daar hun ei kwijt.

bolito
bolito11 apr. 2020 - 15:59

Hoe steek je een metalen zendmast (zoals afgebeeld) in brand ? Overigens heb ik geen idee wat 5G is. Of zelfs maar 4, 3, 2, of 1 G. Maar het lijkt me een “license to print money” zoals de Engelsen dat noemen.

1 Reactie
Polletje2
Polletje211 apr. 2020 - 18:16

Het is natuurlijk niet de mast zelf, maar de energievoorziening (kabels). Ik zou je overigens aanraden je eerst een beetje beter te informeren, in plaats van jezelf hier publiekelijk een brevet van onvermogen uit te schrijven. Het is wel lachen natuurlijk, maar ook een beetje genant.

Gi Raf
Gi Raf11 apr. 2020 - 15:52

Die 5G netwerken waar de arbeider echt niet op zit te wachten zijn compleet over de top. Maar om nu te spreken over 5G terreur gaat wel wat ver. Want wat is er mis aan 4G voor de meeste gebruikers? Ruim voldoende snelheid. 5G is alleen voor de rijken die ook de nodige apparatuur en abonnementen kunnen betalen. En wie mag er nu mee betalen voor de aanleg van 5G en dadelijk in de lucht houden? Precies de mensen die 5G helemaal niet nodig hebben. Stel je voor al die zenders en om de 200m nog steunzenders tot aan de rijken met 5G. Bomen en alles wat in de weg staat moeten gesloopt. Kost mega veel milieuvervuilende energie ook nog. Beter gewoon helemaal stoppen met 5G terreur, dan kunnen alle 4G abonnementen de helft goedkoper.

8 Reacties
Gi Raf
Gi Raf11 apr. 2020 - 15:53

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/de-komst-van-5g-waarom-we-allemaal-steeds-sneller-internet-willen/

Gi Raf
Gi Raf11 apr. 2020 - 15:53

Waarom we allemaal sneller internet willen maar niet heus.

Frits Jansen
Frits Jansen11 apr. 2020 - 16:59

Wat sjagrijnig commentaar! Als "5G" inderdaad zinloze "technology push" is zal het commercieel een flop worden. Leve de marktwerking!

Hank Nozemans
Hank Nozemans11 apr. 2020 - 18:48

Ik kan uw schrijfsels eigenlijk nooit plaatsen. Het helpt als u eens aangeeft wat volgens uw maatstafen 'rijk' is. ik krijg namelijk de indruk dat het volgens u iedereen is die meer krijgt dan een bijstandsuitkering.

Salama.
Salama.11 apr. 2020 - 19:33

Best giraf, Je kommentaar doet me denken aan die interviews van Frans Bromet uit 1998 met voorbijgangers die werkelijk geen idee hadden wat ze nou met zo’n yuppenspeeltje als een mobile telefoon zouden moeten.

Polletje2
Polletje212 apr. 2020 - 2:35

Nou, ik ben bijvoorbeeld stinkend rijk (Donald is er niks bij), maar iedereen om mij heen is arm, dus ik zal het voorlopig nog moeten doen met ouderwetse glasvezel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin12 apr. 2020 - 14:13

Haha Ik heb zelfs geen glasvezel. Ze kwamen het vragen en ik heb nee gezegd. Laat dat de volgende bewoner maar lekker zelf betalen of de verhuurder. Eerst al die ouderen glasvezel aan de spreekwoordelijke broek smeren, grof laten betalen en ze vervolgens het nakijken geven. Gelukkig heb ik me geen oor aan laten naaien.

Polletje2
Polletje212 apr. 2020 - 20:31

Ik kreeg gratis een aansluiting, maar nu betaal ik wel een krappe 20 euro per maand voor 130Mb/sec. Daar moet je het nu eenmaal mee doen in een ontwikkelingsland.

Ryan2
Ryan211 apr. 2020 - 15:33

Tja, wat moet ik hier allemaal van geloven? Feit is, dat men vanuit de mobiele netwerkoperators niet erg duidelijk is. Een gewone zendmast is geen probleem. Maar ik heb het idee, dat de 60 GHz straalverbindingen wel eens een probleem kunnen geven. Niet zozeer, als deze verbindingen tussen twee masten zijn, op minstens 30 meter hoog. Maar men heeft het ook al over mini zenders. Die bij voorbeeld op bushokjes en in putdeksels geplaatst worden. Tja, dat lijkt me niet zo bevorderlijk voor de gezondheid. Omdat je als burger dan door de straal heen kan lopen. Welaan, hopelijk komt hier meer duidelijkheid over. Voor de rest, is het niet zo snugger om tijdens een crisis toch maar te proberen er een 5G netwerk door te drukken. We hebben het niet nodig. Dat doet de vraag op komen, wie de belanghebbenden dan zijn. De overheid, en de inlichtingendiensten? Vertel het maar.

4 Reacties
Frits Jansen
Frits Jansen11 apr. 2020 - 17:07

Bedenk dat als je over straat loopt alle radio- en TV zenders die je ter plaatse kunt ontvangen door je hoofd heen stralen. Straling is gevaarlijk in twee gevallen: 1) Bij heel hoge frequenties wordt straling "ironiserend". 2) Bij heel hoge vermogens word je opgewarmd net als in een magnetronoven. Ad 1: De golflengte van mobiele telefonie bedraagt centimeters, veel te weinig voor zulke effecten. Zie http://labman.phys.utk.edu/phys222core/modules/m6/The%20EM%20spectrum.html Ad 2: De vermogens voor een verbruiker liggen in de orde van zaklantaarns. Niemand mijdt zaklantaarns omdat ze je hersens opwarmen. Het geeft wel te denken dat deze activisten alleen maar brand stichten en geen eisen stellen. Zijn het wel activisten? Mijn theorie: het zijn CIA agenten die Trump op pad heeft gestuurd omdat Nederlandse telecom providers het gore lef hadden geen Amerikaanse maar Chinese apparatuur te bestellen.

Ryan2
Ryan211 apr. 2020 - 19:40

@ Frits Jansen Jammer, maar wat je schrijft voegt helemaal niks toe aan wat ik te berde bracht. Het gaat helemaal niet over de mobiele telefonie.Het gaat juist over de onderlinge straalverbindingen tussen zendmasten. Dat zijn normaal directe straalverbindingen, en dat is heel wat anders dan de verbinding naar mobiele telefoons toe. Gewoon wat beter lezen! Verder gaat het mij vooral om wat aangekondigd is. Het gebruik van mini straalverbindingen, die wel op straathoogte ingezet zou worden. En die kunnen wel degelijk schadelijk zijn. Het gaat dus om heel wat anders dan het normale mobiele verkeer!!! En een overheid en bedrijfsleven dat nu al over terrorisme loopt te schreeuwen, sorry hoor, maar dat gaat er bij mij niet in. Hoe krijg je trouwens een zendmast in de fik? Wellicht wil men het burgers gaan verbieden, om in de buurt te komen. Big Brother..

Ecclesia
Ecclesia11 apr. 2020 - 20:16

@Ryan 'En die kunnen wel degelijk schadelijk zijn.' Bron graag. En een GOEDE bron (gerenommeerd wetenschappelijke blad / website), niet een alu-hoedje website of schreeuwende blaaskaak (type Jensen/Alex Jones). 'En een overheid en bedrijfsleven dat nu al over terrorisme loopt te schreeuwen, sorry hoor, maar dat gaat er bij mij niet in.' Graag uitleggen WAAROM er zoiets bij u niet ingaat. U vertrouwt de overheid per definitie al niet? Dan ligt daar het probleem al. De overheid kan prima roepen als iets terrorisme is. Als het kwaakt als een eend... 'Wellicht wil men het burgers gaan verbieden, om in de buurt te komen. Big Brother.. ' Uhm.. als je fikkie gaat steken hoor je niet in de buurt te komen nee. Voor normale mensen die gewoon even de hond uitlaten, is er niets aan de hand.

JanB2
JanB211 apr. 2020 - 23:07

@ Frits Jansen Er is ook een verband tussen radargolven (microgolfgebied) en kanker. Heeft mogelijk te maken met overgangen tussen energieniveau's in organische verbindingen in het lichaam die door microgolfstraling kunnen worden aangeslagen. Het risico speelt overigens pas bij langdurige intensieve blootstelling (bijvoorbeeld bij militair personeel dat radarinstallatie's bemant).

madbako
madbako11 apr. 2020 - 15:26

Zou het dan toch waar zijn dat 4G [ja 4G masten!] masten mensen zodanig aantasten dat ze ééncelligen worden. Lijkt er wel sterk op. Stelletje imbecielen

1 Reactie
badgast
badgast11 apr. 2020 - 21:18

Knappe eencellige die brand sticht. Ziektes veroorzaken - tot pandemieen aan toe - zal sommige van die bacillen nog wel lukken. Maar brand....

Hanns2
Hanns211 apr. 2020 - 15:00

Anti 5G-terreur of anti-5G-terreur?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 apr. 2020 - 14:42

maar waarom denken zoveel mensen dat het schadelijk is ?

5 Reacties
Ecclesia
Ecclesia11 apr. 2020 - 17:31

Omdat veel mensen niet kunnen denken.

rick verdonschot
rick verdonschot11 apr. 2020 - 18:54

Mede omdat er door wetenschappers en medici uit 30+ landen een brandbrief is gestuurd met het verzoek de uitrol van 5G te stoppen vanwege de mogelijke gevaren voor de gezondheid. https://www.jrseco.com/nl/eu-5g-appel-wetenschappers-waarschuwen-voor-mogelijke-ernstige-gezondheidseffecten-van-5g/ In verschillende landen hebben ze hier gehoor aan gegeven (waaronder Zwitserland) maar ook steden zoals Brussel doen niet mee omdat Brusselenaren geen proefkonijnen zijn. In Nederland heeft de regering een beetje misbruik gemaakt van de corona lockdown. Terwijl er tot voor kort protesten plaatsvonden door burgers kan het er nu ff lekker doorgeramd worden. Althans, dat was de bedoeling - voor de "anti-5g-terreur".

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 apr. 2020 - 19:22

nou het lijkt me nu juist dat die mensen er wel over nagedacht hebben ik weet het allemaal niet namelijk waarom zou het zo gevaarlijk zijn/>?

Ecclesia
Ecclesia11 apr. 2020 - 20:11

@Rick. De website die u vermeldt (www.jrseco.com) heeft maar één doel: het tegengaan van elektromagnetische straling. Logisch dat zij een inmiddels debunked (!!!) artikel linken. Waar u helaas bent ingetrapt. Wat leesvoer voor u: https://eufactcheck.eu/factcheck/mostly-false-10000-scientific-research-files-call-upon-delaying-the-implementation-of-5g-technology/ https://www.wired.co.uk/article/5g-health-risks-concerns https://www.newsshopper.co.uk/news/18359756.5g-coronavirus-absurd-conspiracy-theories-debunked/ https://www.radiationhealthrisks.com/5g-health-risks-debunked/ https://www.realclearscience.com/articles/2019/04/30/is_5g_wireless_dangerous_no_but_science_may_never_end_the_debate.html

rick verdonschot
rick verdonschot11 apr. 2020 - 21:39

@Ecclesia Je hebt niet verder gekeken merk ik. Maar goed, misschien accepteer je deze link: https://www.emf-portal.org/ "The internet information platform EMF-Portal of the RWTH Aachen University summarizes systematically scientific research data on the effects of electromagnetic fields (EMF). All information is made available in both English and German. The core of the EMF-Portal is an extensive literature database with an inventory of 30,949 publications and 6,713 summaries of individual scientific studies on the effects of electromagnetic fields." Hun editorial principles: "The task of the EMF-Portal is to collect scientific information on the effects of electromagnetic fields, to present the data in an easily understandable form and to make it available to all interested parties. The EMF-Portal does not take position for or against electromagnetic fields. It is not intended to prevent or reduce the application of electromagnetic fields or even to promote their commercial use. The EMF-Portal aims to contribute to an objective, responsible and informed opinion in the society. The EMF-Portal is provided by independent editors (see imprint and team)." En lees dan de volgende uiteenzetting eens: https://www.wired.com/story/why-5g-makes-reconsider-health-effects-cellphones/ En dan vertel eens eerlijk of je het volledig acceptabel vindt dat de techniek wordt uitgerold zonder dat het duidelijk is of het wel veilig is. Uiteraard zullen we daar uiteindelijk wel achter komen maar het lijkt me onetisch om de halve wereldbevolking als labratten te gebruiken.

FredvD71
FredvD7111 apr. 2020 - 14:40

Het terrorisme komt in dit geval vanuit de regering die 5G toestaat zonder gedegen onderzoek. Daar hoeft je geen complottheorist voor te zijn, dit is al vanuit het RIVM aangegeven. Op de 1 of andere manier doet de regering dit niet en dat is spelen met levens. Vaak staat men dingen niet toe omdat er niet genoeg onderzoek naar is geweest (al is die er wel) maar in dit geval is er zeker niet genoeg onderzoek geweest en staat men het wel toe. Men wist dat er protesten zouden komen en er is meer dan genoeg tijd geweest om onderzoek te doen. Waarom is dat dan niet gebeurd? En als het wel gebeurd is, waarom zijn de conclussies dan niet vrijgegeven? Redenen genoeg om te wantrouwen.

9 Reacties
I am Legion
I am Legion11 apr. 2020 - 17:04

Och... Dan kan je dat gebrek aan onderzoeksbereidheid ondanks diverse aanwijzingen voor gezondheidsschade, zelfs op grotere afstand, voor mensen door windmolens ook wel als aanleiding zien voor wantrouwen, protest, en wellicht sommigen om ze te vernielen. https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/windmolens-maken-wel-degelijk-ziek.htm

Jan Jansen2
Jan Jansen211 apr. 2020 - 17:08

Protesten? Dit is regelrechte terreur, terrorisme dus. Deze discussie word telkens gevoerd als er een nieuwe vorm van communicatie komt die mensen niet begrijpen. Zo ging je vroeger dood door straling van de tv. de magnetron en wifi en nu dit weer. Bovendien word nu het vuurtje dat 5G gevaarlijk is ook nog opgestookt door idioten als Robert Jensen en geestverwanten. Kritisch op nieuwe ontwikkelingen is ok maar mensen die deze branden stichten moeten levenslang opgesloten worden.

Jan Jansen2
Jan Jansen211 apr. 2020 - 17:21

*communicatie moet zijn technologie

Ecclesia
Ecclesia11 apr. 2020 - 17:30

Fred: 'Terrorisme van de overheid door het aanleggen van 5G' is een subjectieve uiting. 'zonder gedegen onderzoek' onzin, genoeg onderzoeken tonen al aan dat de straling van 5G dezelfde straling is als eerdere generaties. Het is dezelfde bron. RIVM geeft het volgende aan: https://www.rivm.nl/nieuws/vinger-aan-pols-bij-uitrol-5g-belangrijk Er is geen gevaar, het moet hoogstens in de gaten worden gehouden. Onderaan zeggen ze zelf nog: we hebben onderzoek gedaan. 'spelen met levens' ??? De enige 'meldingen' die er nu zijn met klachten over 5G zijn misselijkheid en hoofdpijn. En dit kan zomaar psychologisch zijn. Levensbedreigend? Kom aan... 'Protesten'? Er worden masten in de brand gestoken die naast 5G wel iets meer functies hebben... Interessant hoe het daadwerkelijk terrorisme probeert goed te praten. Kruip lekker terug onder uw alu-hoedje, en laat alsjeblieft die masten staan. Mensen moeten nog af en toe 112 kunnen bellen.

Polletje2
Polletje211 apr. 2020 - 18:05

I am Legion - Ik raak bijvoorbeeld helemaal van slag van geluidshinder door het wegverkeer, ventilators, air-conditioning en pompen. Met het geluid van de wind en de branding daarentegen heb ik geen enkele moeite, vandaar dat ik dicht bij het strand ben gaan wonen. Tegen het geluid van kinderen die in het zwembad spelen heb ik ook niets, als het maar niet te lang duurt. Wat zou de dokter daarvan zeggen?

badgast
badgast11 apr. 2020 - 21:19

Werkelijk? Wel eens geprobeerd iets op te starten zonder milieu effect rapportage (MER)?

FredvD71
FredvD7112 apr. 2020 - 5:32

Beste mensen, ik keur het vernielen van andermans eigendommen ook niet goed, maar we moeten de feiten wel op een rijtje zetten. Het RIVM geeft duidelijk aan dat er meer onderzoek nodig is. Dezelfde reden waarom bepaalde mogelijk levensreddende medicijnen niet op de markt komen is omdat er meer onderzoek nodig is. Hoe kan het dan dat in dit geval er voor gekozen wordt iets wel op de markt te brengen? Mbt tot windmolens... blijkbaar boeit het niemand dat deze zwavelhexafluoride (SF6) lekken wat een enorm zwaar broeikas gas is wat 23000x zo zwaar als stikstof is en duizenden jaren actief blijft. Dit is namelijk niet opgenomen in het klimaat akkoord, dus mag gewoon gebruikt worden. Zelgf ben ik enige jaren geleden verhuist uit een provincie die verkracht is door de windmolens. Mbt de communicatie.... Wat is er mis met 4G? Kunnen we echt niet nog langer met 4G blijven werken totdat goed is uitgekristaliseerd is hoe het nu zit met 5G? We moeten een keer ophouden ons te laten nemen door de overheid. Voor mensen die het terrorisme noemen..... Als een regering willens en wetens speelt met de gezondheid van mensen en weigert te luisteren naar reden, dan zijn dit soort zaken toch niets meer dan wanhoopsdaden zoals het verzet in landen die ook een regering hebben die met mensenlevens speelt en niet luistert naar reden.

Polletje2
Polletje212 apr. 2020 - 20:34

"Wanhoopsdaden zoals het verzet in landen die ook een regering hebben die met mensenlevens speelt" Ik dacht altijd dat dat de definitie was van terrorisme. -

FredvD71
FredvD7113 apr. 2020 - 11:51

@Polletje, voor de 1 een verzetsheld, voor de ander een terrorist.