Joop

Weer scheidsrechter geslagen door speler

  •  
14-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-scheidsrechter_300.jpg
Nieuwe aangifteregels laten op zich wachten. Openbaar aanklager KNVB: Ik weet niets van oud actieplan van Schippers
Hoewel de competitie stil ligt, is alweer een scheidsrechter geslagen. Bij een oefenwedstrijd afgelopen dinsdag tussen de Arnhemse club MASV en De Paasberg kreeg de scheidsrechter een klap van een speler. De scheidsrechter heeft geen aangifte gedaan van het incident, maar het is wel gemeld bij de KNVB.
Een dagje bezinning en zwarte rouwbanden in het profspel mochten niet baten. In Arnhem ging het al snel weer mis. De voetbalbond beschouwd aangifte als een belangrijk middel om agressie op de sportvelden terug te dringen, maar in de praktijk blijken scheidsrechters matig aangifte te doen. De KNVB heeft de scheidsrechter rechtsbijstand aangeboden in het geval hij toch wel aangifte wil doen.
Vorig jaar lanceerde minister Edith Schippers (Sport) samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie, de KNVB, sportkoepel NOC*NSF, hockeybond KNHB en de gemeenten het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Daarin is onder andere een onderzoek opgenomen naar de mogelijkheid sportclubs en de tuchtcommissie van de KNVB de kans te geven aangifte te doen in plaats van de slachtoffers.
In Trouw zegt Theo Hofstee, openbaar aanklager bij de KNVB en hoofdofficier van justitie Amsterdam niet van die maatregel van Schippers te weten. De voetbalbond zit al lange tijd te springen om een maatregel die het mogelijk maakt dat niet alleen scheidsrechters, maar ook anderen aangifte van geweld kunnen doen. Het wachten is op het ministerie van justitie om die maatregel mogelijk te maken.
Trouw: Weer scheidsrechter de dupe van geweld (betaalde bijlage)
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

jannie11
jannie1114 dec. 2012 - 9:42

Je zou toch zeggen dat na de mediastorm vorige week over dit onderwerp iedereen op zijn achterste benen zou staan. Maar nee hoor. We gaan snel weer verder want media technisch is het onderwerp niet sexy genoeg meer. Te veel uitgemolken. Pas als de volgende dode of zwaargewonde valt gaan we het hele riedeltje weer over doen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 dec. 2012 - 9:42

[Nieuwe aangifteregels laten op zich wachten.] Vandaag is de regel iedere burger mag als ie belanghebbende is overal aangifte van doen wannier ie daar zin in heeft. Het is vervolgens aan de politie om te bepalen wat ze ermee doen, en hoe. Daarnaast kan de politie op eigen intiatief alles onderzoeken waar ze zin in hebben, dus zonder aangifte wanneer ze bijvoorbeeld de dood van een grensrechter oppikken uit het nieuws. Hoezo moeten er nieuwe regels komen, er is niets dat vandaag aangiftes en onderzoeken tegenhoudt. Of willen we de mogelijkheden door nieuwe regels inperken????

MichelReiziger
MichelReiziger14 dec. 2012 - 9:42

Mijn zoontje voetbalt bij MSAV en moest woensdag trainen, ik heb van het hele voorval niks vernomen. Niks over gezegd of aan gerefereerd. Slecht gekozen moment...over een halfjaar kan het wel weer zonder dat het in de pers verschijnt.

nico1943
nico194314 dec. 2012 - 9:42

We moeten eens scherp omschrijven wat een tuchtcollege mag of moet doen. Bijvoorbeeld bij mishandeling of grote vergrijpen op het veld verplicht aangifte doen bij politie. Deze huidige toestand leidt tot niets.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 dec. 2012 - 9:42

Was die onbeschoft een ge-Marokkaniseerde Hollander?!

[verwijderd]
[verwijderd]14 dec. 2012 - 9:42

Ik zeg niks.

1 Reactie
Candide2
Candide214 dec. 2012 - 9:42

Ik reageer ook niet ;-)

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch14 dec. 2012 - 9:42

Wacht met spanning op een tweet van de politici. Verder zal ik maar niet over problemen beginnen. Het lijkt mij duidelijk

1 Reactie
Candide2
Candide214 dec. 2012 - 9:42

'Verder zal ik maar niet over problemen beginnen.' Hoezo een 'biblebeltprobleem'? Geef eens feiten. ;-)))))))