Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

Weer lage opkomst bij PVV-demonstratie in Rotterdam

  •  
20-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvv2
Het is Geert Wilders weer niet gelukt een massa aanhangers op de been te brengen. Zaterdag trapte hij de verkiezingscampagne af in Rotterdam, qua stemmers een PVV-bolwerk, maar daar kwamen slechts enkele honderden aanhangers opdraven. Voeg daarbij dat een fors deel daarvan bestond uit extreemrechtse beroepsdemonstranten en een buslading uit België van het Vlaams Belang. Het werd vermoedelijk ook de kortste demonstratie uit de geschiedenis. Wilders arriveerde om 14 uur op het Stationsplein en riep in een korte toespraak de verzamelde aanhangers op in verzet te komen, zonder verder te specificeren hoe dat zou moeten.
Daarna begaf de stoet met veel Prinsenvlaggen, ooit symbool van de NSB, zich richting het Schouwburgplein, een wandeling van een paar minuten. Daar stapte de PVV-leider in de bekende limousine en ging er vandoor. Al met al duurde het knullig georganiseerde evenement nog geen half uur.
Tegendemonstranten hadden zich beter georganiseerd. De politieke partij Denk bijvoorbeeld had op de plek waar de demonstratie eindigde een draaiorgel gehuurd, deelde stroopwafels uit en ontvouwde een groot spandoek met ‘Nederland is van ons allemaal’. De partij lijkt goed te profiteren van de publiciteit die Wilders probeert te genereren. In december was Denk er al in geslaagd het persmoment voor de lancering van de PVV-lijst te kapen.
Foto: Joop

Meer over:

rotterdam, nieuws, pvv,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (30)

DaanOuwens
DaanOuwens22 jan. 2018 - 8:32

Het uiteindelijke resultaat na de verkiezingen is dat 30% van de kiezers extreem rechts stemt. PVV of Leefbaar het maakt weinig uit. Het is hetzelfde gedachtegoed. Ik heb wat beelden gezien en die bevestigen dat wat ik al weet van deze kiezers. Het zijn geen boze mensen, het is racistisch tuig. Daar zit dan ook de kern van het probleem. Het feit dat iedere keer met mededogen naar deze groep wordt gekeken, maakt dat ze hun walgelijke verhaal durven brengen. Alsof deze mensen de last van tientallen jaren vooruitgang en toegenomen welvaart en welzijn moeten torsen die anderen gekregen hebben en zij niet. Ik ken de oude stadswijken van Rotterdam toen er nauwelijks een turk te bekennen was. En ook toen was er racisme in deze witte groep. De opvattingen van de PVV-aanhang komen niet voort uit de boodschap van Wilders of hun slechte ervaringen met criminele allochtonen. Dit racisme was er toen al en is er nog steeds. En het gevaarlijkste wat gedaan kan worden is het goedpraten van het racisme dat wordt uitgedragen door dit tuig. En dat doet men veel te veel, ik denk maar even aan Buma voor de verkiezingen. Deze mensen streven niet naar een betere samenleving maar naar een witte samenleving zoals Danny Ghoosen zo duidelijk laat zien in zijn filmpjes die gemaakt zijn bij het bezoek van Wilders. Laat zien wat voor soort mensen het hier betreft, dan beseffen anderen dat je deze lui moet mijden als de pest.

3 Reacties
H.Witte
H.Witte22 jan. 2018 - 13:29

Best Daan ik kan je redenering goed volgen en (deels) heb je gelijk. Er zit ook veel onmacht bij veel van die mensen. Niet in staat zijnde hun eigen leven op orde te krijgen zetten ze zich dan maar af tegen anderen. Vroeger waren dat de woonwagenbewoners, zigeuners, homoseksuelen, communisten en de 'Rooien" of in Brabant de Katholieken respectievelijk de Protestanten. De stijging van de welvaart in de laatste vijf decennia heeft dat verzet groter gemaakt omdat de afstand groter werd en het persoonlijk onvermogen nog eens meer gevoeld werd. Als er geen moslims in ons land geweest waren, dan was waarschijnlijk het Joodse volk mikpunt geweest van deze onverlaten. Men zoekt in de regel de zwaksten, het maakt dergelijk volk des te laffer en minderwaardiger, niet beseffend dat een overgroot deel van de bevolking zich juist tegen hen, het tuig, de a-socialen keert. Laten we echter bij dat alles de enorme onrechtvaardigheid die zich om ons heel afspeelt niet uit het oog verliezen. We lezen weer over de 1 procent rijksten en je zou er toch de revolutie voor willen uitroepen. Ik word hier met mijn 71 jaar behoorlijk opstandig van. Ga er alleen niet meer de straat voor op en als ik dat al deed zou ik me natuurlijk niet richten op de buitenlanders, maar op dat kleine stelletje opvreters. Voel je de woede?

DaanOuwens
DaanOuwens22 jan. 2018 - 13:46

@ Henk Witte Jij schrijft: Ga er alleen niet meer de straat voor op en als ik dat al deed zou ik me natuurlijk niet richten op de buitenlanders, maar op dat kleine stelletje opvreters. Voel je de woede? Ik niet, ik kan er niet boos om worden. Maar je hebt wel gelijk, het financiële vermogen is erg ongelijk verdeeld en lui met geld worden beter beschermd. Ik denk maar even aan het VVD belastingvoordeel van 1,4 miljard. Maar het heeft weinig met het racisme probleem. Het racisme zou er ook zijn in een financieel economische eerlijke samenleving. Het racisme zit in een weinig ontwikkelde bekrompen domme groep in vrijwel iedere samenleving. En ik heb meer last van racisme dan van financiële ongelijkheid. Hoe bizar ook de miljarden van Gates zijn, het beïnvloedt mijn leven minder dan het gif dat racisme is. Dat beschadigt namelijk dag in dag uit gewone mensen en levert haat, angst en geweld op. En ontwricht langzaam maar zeker de westerse samenlevingen.

H.Witte
H.Witte22 jan. 2018 - 16:51

DaanOuwens Kan ik goed volgen en voor de meesten van ons geld dat ook, maar kijkend naar kinderarbeid, de uitbuiting en de honger is die oneerlijke verdeling zeker zo gevaarlijk voor stabiliteit in allerhande regio's (en op den duur ook bij ons).

Weisspferd
Weisspferd22 jan. 2018 - 8:04

''Tegendemonstranten hadden zich beter georganiseerd.'' Welnee, die stonden gewoon op de hoek met een spandoek. Ik wilde overigens met ze spreken over hun standpunt betreffende Groningen. Daar hadden ze dan weer geen zin in.

Astrid Meeuws
Astrid Meeuws21 jan. 2018 - 16:10

Ik was bij de demonstratie,er waren zeker 1000 mensen,en ik denk nog veel meer. Niet op NOS te zien in die 10 seconden,wel beter op YouTube..

1 Reactie
adriek
adriek22 jan. 2018 - 7:58

450 man pers, 450 belgische en duitse toeristen 50 beveiligers en 50 Rotterdammers neem ik aan?

msj_meijerink
msj_meijerink21 jan. 2018 - 16:07

Is het een Europese campagne? Want: wat doen die Duitse en Vlaamse Bruinhemden hier?

korheiden2
korheiden221 jan. 2018 - 10:15

De PVV is inderdaad op z'n retour, gezien de opkomst van FVD. Nederlanders komen alleen nog demonstreren als het om hun inkomen gaat. De veel besproken actie van Kick Out Zwarte Piet in Dokkum, om hoeveel actievoerders ging het? Ze pasten in drie bussen. De Wilders-sympathisanten kwamen weer uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Maar was dat niet ook zo bij de rellen in Hamburg, tegen de G20-top?

1 Reactie
Henriette3
Henriette321 jan. 2018 - 12:40

Hoe weet u dat al de Friese demonstranten Wilders stemmen?

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra21 jan. 2018 - 9:52

Het blijft merkwaardig dat Wilders zich vertoont in demonstraties samen met onfrisse extreemrechtse clubs, waarvan hij zegt afstand te nemen.

1 Reactie
adriek
adriek21 jan. 2018 - 14:46

Wilders en zijn eenpersoonspartij staan er om bekend dat hun daden niet overeenkomen met hun woorden: https://sdproducties.wordpress.com/2015/12/23/wat-beloofde-en-hoe-stemde-de-pvv/ In woorden afstanden nemen van extremisten betekent dus in zijn geval niet automatisch dat hij er ook daadwerkelijk afstand van neemt. Zijn woorden dienen slechts om stemmen te winnen, zijn daden om zijn idealen te verwezenlijken. Die twee doelen zijn niet per se aan elkaar gerelateerd.

Cave Canem
Cave Canem21 jan. 2018 - 7:53

Op een wedstrijd als DWHV-Spoeldorpse Boys uit de vierde onderklasse Noord Oost van de KNVB komt meer volk af. Dat geeft aan hoe springlevend de PVV onder zijn aanhangers is.

Sonic2
Sonic221 jan. 2018 - 0:19

Een enorme lage opkomst. Zeker als je bedenkt dat er zeer, zeer foute clubjes aanwezig waren. NVU, Voorpost, Pegida, Vlaams Belang. Wilders moest mensen uit Belgie halen om zijn demonstratie nog aan te vullen tot een enigszins acceptabel aantal. Als je de opkomst( als het al duizend mensen waren) uit gaat rekenen in procenten van de Nederlandse bevolking kom je helemaal op een schrikbarend laag aantal uit. Zeker als je weet hoe Wilders dit heeft lopen te pushen. Er is altijd wel weer een excuus. Dan weer is het het weer, dan weer de beveiliging. Dan weer de media en dan weer zijn het de andere partijen. Nooit wordt er eens de schuld gelegd bij Wilders of zijn een mans circus. Nooit.

Inspector Gadget
Inspector Gadget20 jan. 2018 - 20:34

Als ik het had geweten, dan was ik wel een stroopwafel gaan halen :)

RaymondenJoop
RaymondenJoop20 jan. 2018 - 19:27

Op het strand gelopen met de hond. Het was best koud. Maar alle onzin tezamen, wie krijgt er in NL nog duizenden mensen op de been? Het zijn kleine groepjes die de beeldvorming bepalen, zowel links als rechts. Relevant is het beiden niet.

2 Reacties
adriek
adriek21 jan. 2018 - 14:49

De leraren waren met tussen dertig en zestigduizend (wordt geschreven - ik was er niet zelf bij)

adriek
adriek22 jan. 2018 - 8:00

En in Groningen waren er volgens Joop 12000 op de been. Als er echt iets aan de hand is is het blijkbaar geen probleem om meer dan 10000 mensen te activeren - dat wil zeggen uit hun luie stoel te krijgen.

Break on through
Break on through20 jan. 2018 - 18:38

Tja regen, dan blijven bange mensen thuis. Veel te bang een kou te vatten :) PVV boet in aan belangstelling. PVV aanhang haakt volledig af

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer20 jan. 2018 - 18:32

Mooi dat zowel Denk als de PVV gingen demonstreren (grondrecht) en dat ze elkaar ook niet dwars zaten.

1 Reactie
Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer20 jan. 2018 - 18:33

Daar kunnen de pro- en anti-Pieten groepen nog wat van leren.

RobSon2
RobSon220 jan. 2018 - 18:00

Als ze allemaal maar een leuke dag hebben gehad toch? Ik heb de tuin opgeruimd na de storm. Was erg ontspannend om te doen.

Vega !
Vega !20 jan. 2018 - 17:53

er zijn er maar weinig die het lukt met 100 demonstranten in het nieuws te komen.... (en dat ik daarop reageer)

2 Reacties
Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)20 jan. 2018 - 21:56

Zoals Bat al zei... https://nos.nl/artikel/2212880-korte-pvv-demonstratie-rotterdam-trekt-kleine-duizend-betogers.html

#RU486
#RU48621 jan. 2018 - 10:06

@Big guy Bane (4u) 20 januari 2018 at 22:56 Zoals Bat al zei… https://nos.nl/artikel/2212880-korte-pvv-demonstratie-rotterdam-trekt-kleine-duizend-betogers.html Precies! 1000 vergeleken met zijn demo in Amsterdam in 2010 toen het er zeker 40 waren, geeft aan dat er behoefte is aan een pvv.

[verwijderd]
[verwijderd]20 jan. 2018 - 17:30

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Loebkesman
Loebkesman20 jan. 2018 - 22:12

@Bat. Ach, de ene site zegt 100, de ander 600 nog een ander 1000. Links zegt "lage opkomst" en rechts noemt het "een geweldige opkomst". Denk zelf dat het er dan wel tussen in zit. Als ik het had willen weten was ik wel ter plekke gaan tellen.

vanderbraak
vanderbraak20 jan. 2018 - 17:27

Geert zelf schepte overigens op Trumpiaanse wijze op over zijn "geweldige" opkomst. ZIe bijvoorbeeld de tweet van Sherry https://twitter.com/sherrybaudet/status/954758495261339649

simpson_jr
simpson_jr20 jan. 2018 - 17:01

En ja beste jongens en meisjes, die paar honderd demonstranten zijn een serieuze afspiegeling van "wij Nederlanders".

Joe Speedboot
Joe Speedboot20 jan. 2018 - 16:36

Logisch dat daar nauwelijks een hond op afkomt. Typisch van die demonstraties waar geen weldenkend mens dood gevonden wil worden!