Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Weer iets aan de knikker bij Harry Mens

  •  
26-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mens_300_01.jpg
'Zakenman woedend op VARA'
Harry Mens is boos op de VARA omdat in het nieuwe programma Rambam wel heel erg duidelijk wordt aangetoond dat er een luchtje zit aan zijn talkshow Business Class. Medewerkers van het door de VARA ingehuurde productiebedrijf CCCP kregen na betaling van de gebruikelijke som geld (14.500 euro) op zondag 19 juni alle gelegenheid hun ‘product’ te promoten: kleding gemaakt uit koeienmest. Dat hele product is een verzinsel, evenals de startende onderneming.
Mens rook zelfs geen onraad bij de naam van het bedrijf, kondigde “Kak-sa”  vrolijk aan en beval het vervolgens bij zijn kijkers aan als een goede investering.
Mens kwam eerder in opspraak met het promoten van nepproducten. Zo werden honderden investeerders gedupeerd in de zaak ‘Palm Invest’.
Rambam wordt maandag uitgezonden in het kader van TVlab , het project van de publieke omroep voor tv-experimenten.
De site meldt:
Mattias Schut (CCCP) maakte ooit 6Pack en broedt al een tijd op een nieuw anarchistisch programma. “Het huidige politieke klimaat vraagt om een tegengeluid. (…) : “De VARA maakt zich hard voor de ‘minder weerbaren’ in de maatschappij, het programma past dus erg goed bij deze omroep. We willen laten zien dat je als individu best iets kunt veranderen. Naast het tv programma hebben we ook plannen voor een internetplatform, het is de bedoeling dat Rambam een echte beweging wordt.”
Fris & reukloos: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (49)

TimdeBoer
TimdeBoer26 aug. 2011 - 7:15

"kleding gemaakt uit koeienmest" Goeie grap! :) Mens had ff een beetje onderzoek moeten doen naar het bedrijfje, voordat hij ze in zijn programma toeliet. Dan was dit niet gebeurd. Overigens, een bedrijf dat zich CCCP noemt, dat had een aanwijzing kunnen zijn.

addystoker
addystoker26 aug. 2011 - 7:15

het wordt dus zaak dat dhr. Mens eerst even onderzoek verricht voordat er iets uitgezonden wordt. Maar val hem niet te hard, het is uitstekend dat dhr.Mens van mening is dat rijken meer moeten bijdragen aan het oplossen van de crisis, dat past weer wel bij de Vara.

ceesdewildt
ceesdewildt26 aug. 2011 - 7:15

Geweldig dit, hoe kun je hier intrappen met alle details die Caxza nog even inwrijft. 'truien breien', '2 dingen die ik onderscheid',...Lekkere research. en er ligt daadwerkelijk een bruine trui op tafel... waanzinnn!!!

FransLenaen
FransLenaen26 aug. 2011 - 7:15

Had Mens en zijn redactie zich maar goed moeten voorbereiden....

ErnsTT2
ErnsTT226 aug. 2011 - 7:15

Poep is gebeurt... EN dat terwijl Mens sowieso nog al een naam heeft in oplichting en flessentrekkerij met zijn nep facturen :-(

politiekistuig
politiekistuig26 aug. 2011 - 7:15

geen ram bam maar:open deur intrappen,lijkt me een meer gepaste titel

rgeurtsen
rgeurtsen26 aug. 2011 - 7:15

Het leukste is wel, het betoog van de Kak-sa man. Geweldig de manier waarop commerciële prietpraat gekopieerd wordt.

msj_meijerink
msj_meijerink26 aug. 2011 - 7:15

Heel goed van deze jonge programmamakers om het product Harrie Mens weer eens door de mangel te halen. Deze overmatig zelfingenomen paljas uit de hoek van de entrepreneurs met 'geen gezeik, ik ben rijk' moet je kort houden, want anders ben je zo alles kwijt. Wat die vent allemaal weet uit te kraaien in zijn onanistische wekelijkse uurtje tv op zondag is soms hilarisch, maar soms ook schaamteloze egotripperij!

MichelReiziger
MichelReiziger26 aug. 2011 - 7:15

Wahahahaha! Schitterend! Dat klapvee in de achtergrond...meewarig en semi geïnteresseerd meekijken.

mees.
mees.26 aug. 2011 - 7:15

De belastingbetaler bepaalt de inhoud programma's niet...zou wat zijn zeg. Omroepen zijn onafhankelijk,ze krijgen niet op basis van de inhoud van programma's geld maar omdat ze genoeg leden hebben om zendtijd te krijgen. De overheid mag zich nimmer met de inhoud mag bemoeien...dat is nou onafhankelijkheid. In de overeenkomst tussen overheid en omroepen staat dat ook heel duidelijk aangegeven..."de overheid zal zich nimmer met de inhoud van de programma's bemoeien" Als de overheid zich met de inhoud van programma's gaat bemoeien (wat de PVV maar al te graag wil) dan is dat censuur!

polyblok
polyblok26 aug. 2011 - 7:15

Mens is leep genoeg om ook hier een extra slaatje uit te slaan (bv extra advertentietijd tijdens deze door Joop extra public relations )

meijerlahn
meijerlahn26 aug. 2011 - 7:15

Ik hoorde vanmorgen op radio 1 dat zich al 25 investeerders gemeld hadden. LOL :-))))))))

janneke42
janneke4226 aug. 2011 - 7:15

Een kinderhand is gauw gevuld, wat een humor!!

Patrick Faas
Patrick Faas26 aug. 2011 - 7:15

Teleshopping is standwerken op televisie. De kunst van het standwerken is om met veel spektakel een zo onzinnig mogelijk product te verkopen. Een bekend voorbeeld is de snijmachine. Op markten laten standwerkers zien hoe die machines, met een heel scala aan hulpstukken, kunnen wat iedereen ook kan met een eenvoudig keukenmesje, een volkomen onzinnig product dus. Dat weten de marktbezoekers, als het goed is. Wie iets koopt van een standwerker betaalt niet voor een degelijk product, maar voor het amusement dat de standwerker geschonken heeft. Dat het standwerken van de markt naar televisie is verplaatst, verandert niets aan de essentie. 'Oplichting' klinkt negatief, 'theater' minder. Als je teleshopping producten bestelt, betaal je voor het amusement. Het programma Business Class van Harry Mens is ook een vorm van teleshopping. Iedere theatermaker/oplichter kan zendtijd bij hem kopen. Wie investeert in de projecten die Harry Mens presenteert steunt zijn theater, maar moet niet denken dat illusie daarmee werkelijkheid wordt. Dat zou naief zijn. Maar hoe ver mogen standwerkers, teleshoppers, theatermakers en oplichters gaan? Een snijmachine is onhandig, maar hij snijdt wel. Op teleshopping heb ik ook producten gezien zoals slakkenslijm. Dat moeten dames op hun kont smeren om af te vallen. Humoristisch amusement is het nog net wel te noemen, maar wat als mensen denken dat zo'n product werkelijk werkt? Maakt theatermaker Tineke de Nooij zich niet gewoon schuldig aan pure oplichting als ze mensen haar bio-stabiel verkoopt? Moeten naiëve mensen niet een beetje beschermd worden? In onze geprivatiseerde maatschappij worden we van alle kanten belaagd door reclame. We kunnen er niet eens aan ontkomen, omdat zelfs de energievoorziening, de communicatienetwerken en de gezondheidszorg geprivatiseerd zijn. Het volk is volkomen overgeleverd aan de oplichters. De leugen regeert.

Mistrx
Mistrx26 aug. 2011 - 7:15

Ik dacht even aan een 1 April grap. Maar Mens is zeer geloofwaardig Hahahahaha

elgringo2
elgringo226 aug. 2011 - 7:15

Ik vind het een slechte persiflage op Jiskefet... http://www.youtube.com/watch?v=BuEOs-XDPAo&feature=youtube_gdata_player

nachtwacht2
nachtwacht226 aug. 2011 - 7:15

dom,maar stinkend rijk,gaat soms ook door slijk! jk

[verwijderd]
[verwijderd]26 aug. 2011 - 7:15

In de jaren eind 60 was ik regelmatig in de Sovjetunie en mijn paspoort stond vol met groene stempels cccp. Dat Harry Mens geen argwaan kreeg als ultra rechtse viool verbazing dus.

1 Reactie
Patrick Faas
Patrick Faas26 aug. 2011 - 7:15

Dan spreekt u de afkorting waarschijnlijk nog uit als 'Es Es Es Er' en niet als 'Se Se Se Pe.'

JanJansen9
JanJansen926 aug. 2011 - 7:15

Echt een mooi programma waar rechtsche menschen hun vingertjes bij aflikken. Kijk stiekum wel eens en geniet van een duidelijk ongeinteresseerde, niet gemotiveerde en slecht voorbereide Harry Mensch die een kudde strak in het pak gestoken vvd-ondernemers lekker in het rond laat brallen om hun produkten te etableren. Natuurlijk wel dik betaald: wat journalistiek lijkt is eigenlijk niets anders dan reclame.

1 Reactie
Bruinsma2
Bruinsma226 aug. 2011 - 7:15

Dit is in het geheel gaan journalistiek en Mens is geen journalist. Het is een reclame-programma voor ondernemers die om welke reden dan ook geen TV-reclamdespotjes maken. En Mens is niet anders dan een reclameman die goed betaald krijgt maar geen enkel onderzoek doet naar de waarheidsgehalte van een product. Ook oplichters zijn welkom bij hem, als ze maar 14.500 Euries voor hem neertellen.

Alexander4
Alexander426 aug. 2011 - 7:15

Waar haalt Mens het lef vandaan om 'woedend' te zijn! Het is heel goed dat dit soort televisie ontmaskerd wordt. Als Mens dat wil voorkomen dan zou hij zich op zijn minst een beetje moeten verdiepen in de producten die hij via zijn programma promoot. Wat is anders de meerwaarde van zijn programma voor de consument? Nu is het een 'fake' constructie van de VARA, maar het had net zo goed een echte bedrieger kunnen zijn: Iemand die een slecht product met lage productiekosten voor heel veel geld probeert te verkopen. Of misschien heeft de bedrieger wel helemaal geen product... Maar goed. Dat zou Mens niet zoveel kunnen schelen. Als zijn naam maar niet door het slijk wordt gehaald zoals nu. Eigenlijk vind ik dat dit soort constructies gewoon niet zouden moeten mogen. Reclame en programma's moeten gescheiden blijven (eigenlijk: moeten weer gescheiden worden). Dit is gewoon misleiding. Tot slot: ik ben blij dat we een publieke omroep hebben die zijn journalistieke taak nog wel serieus neemt. Dankzij dit soort acties blijven de mensen wakker. En op hun hoede. Voor figuren zoals Harry Mens.

1 Reactie
Bruinsma2
Bruinsma226 aug. 2011 - 7:15

Inderdaad kerel. Zo is het maar net.

doeidoei
doeidoei26 aug. 2011 - 7:15

Op zich een goeie grap, vraag echter wel om een reactie van mens/RTL, maar dat terzijde. Ik vraag me overigens wel af wat de VARA hier nou mee wil aantonen. Waarschijnlijk dat iedere idioot die een product heeft dat kan aansmeren, maar dat wisten we al. Mens moet niet zeuren, hij heeft net € 14,500 aan gemeenschaps/VARA ledengeld binnengeharkt.

2 Reacties
meijerlahn
meijerlahn26 aug. 2011 - 7:15

"Mens moet niet zeuren, hij heeft net € 14,500 aan gemeenschaps/VARA ledengeld binnengeharkt" ----------------------------------------- Als het om een goed doel gaat, denk ik dat de meeste VARA-leden hier geen enkel probleem mee hebben.

maclofty
maclofty26 aug. 2011 - 7:15

Ik als VARA (54 jaar) lid had indien het nodig was geweest er graag nog iets extra's aan bijgedragen. Geweldig en van mij mogen er nog meer voor schut worden gezet. Dat Mens boos is, begrijp ik niet, daar moet je toch om meelachen ? Kom op Harry niet zo kinderachtig.

Luna12
Luna1226 aug. 2011 - 7:15

Een schande is het om onze Harry zo te "kakken" te zetten ...Wha ha ha ha

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos26 aug. 2011 - 7:15

Was het nog nodig dan omdat hoerige programma te ontmaskeren?

merlijn2
merlijn226 aug. 2011 - 7:15

Maar wat is hier nu mee aangetoond? Harry Mensch vult zijn programma met mensen die tegen betaling een product aan de man proberen te brengen. niks raars lijkt me, er zijn wel meer producten die niet deugen, gelukkig hebben wij als mens een keuze deze wel danwel niet aan te schaffen. daarintegen heb ik geen inspraak over de besteding van belastinggeld. over de besteding van 14500 euro door de VARA bijvoorbeeld. Dat is ook het enige wat verwerpelijk is in dit artikel.

3 Reacties
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos26 aug. 2011 - 7:15

Eeh...nou, ik zou vooral zeggen dat Mens niet bestaande producten aanprijst als een goede investering. Mogen we dat pure misleiding noemen? Lijkt me ook gewoon strafbaar.

Alexander4
Alexander426 aug. 2011 - 7:15

U heeft wel invloed hoe uw belastinggeld besteed wordt. Net zoals ik. U mag stemmen! Ik ben het ook niet eens dat er belastinggeld gaat naar die belachelijke straaljagers of het subsidieren van peperdure villa's. Maar meer dan op de juiste partij stemmen kan ik daartegen niet doen. En als u wilt dat de meerderheid in de 2e kamer voortaan programma's kan verbieden, zeg dan meteen dat u geen onafhankelijke publieke omroep meer wil. Ik vind deze actie het geld meer dan waard. En het is natuurlijk niet veel geld vergeleken met wat het kost om een programma te maken.

Charta46
Charta4626 aug. 2011 - 7:15

[er zijn wel meer producten die niet deugen, gelukkig hebben wij als mens een keuze deze wel danwel niet aan te schaffen] Je hebt zeker nog nooit van 'Palm Invest' gehoord. Mens maakte daar toen, uiteraard ook tegen betaling, enorm reclame voor. Gevolg, duizenden investeerders konden fluiten naar hun centen, het bleek pure oplichting te zijn. Uiteraard heb ik met deze domme/inhalige mensen geen medelijden.

Gelijkhebber
Gelijkhebber26 aug. 2011 - 7:15

Harry Mens is te koop. Niks nieuws onder de zon. Commerciele TV, mensen. Alles betaald met privaat geld. Behalve de actie van de Vara want die is nou wel weer betaald met publiek geld. We kunnen dus ook zeggen: Vara verkwist belastinggeld aan Harry Mens.

1 Reactie
Bruinsma2
Bruinsma226 aug. 2011 - 7:15

De Vara verkwist geen belastinggeld in deze zaak, maar gebruikt het juist om op een prachtige manier te waarschuwen voor welk oplichterij er wel niet op TV wordt gepromoot. Zo zie ik mijn belastingcenten graag uitgegeven, om mij en anderen te waarschuwen voor dit soort programma's en de waarheidsgehalte ervan.

Joeri2
Joeri226 aug. 2011 - 7:15

Rambam klinkt als naam zelfs op Basta. Nu maar hopen dat de volgende 'grappen' wel de lat wat hoger leggen. Tjeempje, nou nou, Harrie Mens te kakken gezet, moeilijk hoor. Trouwens, dat deed Raoul Heertje dan toch een stuk intelligenter en minder laf.

1 Reactie
Patrick Faas
Patrick Faas26 aug. 2011 - 7:15

"Harrie Mens te kakken gezet, moeilijk hoor." Ze hebben best risico genomen door het extra ongeloofwaardig te maken. Een koeienvlaai ziet er niet bepaald uit als een vezelrijk product bijvoorbeeld. Stel dat Harry Mens het gas 'astracium' even had opgezocht op zijn blackberry, een kleine moeite en tamelijk voor de hand liggend als je nog nooit van astracium gehoord hebt (is het een koolwaterstof?). Ook erg leuk; alle kledingstukken zijn poepbruin. Zelfs dat zette Mens nog niet aan het denken. Hij stelde er zelfs geen vraag over toen hem verteld werd; "dit is een zeer groen poduct." Ondernemer Oscar van der Laan legde het er zo dik op dat hij waarschijnlijk een geestig antwoord klaar had over die kleur. Dat antwoord zouden we alsnog graag horen.

UitDeDroom
UitDeDroom26 aug. 2011 - 7:15

Harry betaalt dus effectief wat minder belasting dit jaar: zijn voordeel is 14.500 euro minus wat hij aan belasting betaalt over de winst op zijn t.v. programma.

1 Reactie
Heileeuw
Heileeuw26 aug. 2011 - 7:15

Fiscale kennis niet helemaal op orde Joop?

[verwijderd]
[verwijderd]26 aug. 2011 - 7:15

Mens zou beter woedend kunnen zijn op zichzelf dan op de VARA. Hij maakt een oerdomme fout, de VARA stelt daarop fraude aan de kaak en meneer wordt dan boos. Wat een onmens.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie226 aug. 2011 - 7:15

Klopt, hoe durft die man kritiek te hebben op de vara!

maclofty
maclofty26 aug. 2011 - 7:15

Ik hoorde net dat de VARA er geen cent voor heeft betaald maar het reclame bureau die dit aan de kaak wilde stellen wel. De VARA wilde hiervoor geen publiek geld beschikbaar stellen. Jammer voor de reageerders tegen de VARA, blijkt toch een vereniging te zijn waar ik met ere lid van ben.

1 Reactie
BATikker
BATikker26 aug. 2011 - 7:15

Voor het reclamebureau is het gewoon goedkope promotie. Voor minder dan 20.000 euro in alle media genoemd worden! Geen enkele ideologische grondslag en dus geen haar beter dan Mens zelf.

Florian2
Florian226 aug. 2011 - 7:15

Geslaagde grap.....maar WEL van ons gemeenschapsgeld......

2 Reacties
maclofty
maclofty26 aug. 2011 - 7:15

Dus niet!!!!, maar zo gaat het meestal. Het is weer schrijven en spreken met de onderbuik. Was nota bene te horen en te zien bij Boulevard en daar zou je toch wel naar gekeken hebben. ;-))

Gelijkhebber
Gelijkhebber26 aug. 2011 - 7:15

De Vara gaat ook de tell sell-programma's aanpakken.

christiaane
christiaane26 aug. 2011 - 7:15

Als het enige argument van Mens zou zijn dat er sprake is van schandalige verspilling van gemeenschapsgeld, dan betaalt hij het toch gewoon even terug? RTL7 heeft de uitzending van Business Class inmiddels toch van de site gehaald.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT226 aug. 2011 - 7:15

In het kader van het WItwassen van de geschiedenis...

johnnysisko
johnnysisko26 aug. 2011 - 7:15

Wat zegt het programma in hun titel? Buisness class dus er moet geld verdiend worden. Dit soort praktijken zijn ons toch niet meer vreemd. hoeveel programma's worden niet gesponserd om hun producten of diensten reclame voor te maken? Wat voor belang zou Vara er bij hebben om kritiek hier op te hebben?

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos26 aug. 2011 - 7:15

Nou, het is pure misleiding. En dat mag niet. Ook niet voor Harry.