Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Weer geweld tegen vreedzame klimaatactivisten: wappie slaat en gooit met eieren

  •  
20-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7035 keer bekeken
  •  
ramonaeieren

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn zaterdag het slachtoffer geworden van geweld. Een vrouw bekogelde de vreedzame demonstranten met eieren en sloeg hen, zo is te zien in een video die de klimaatactiegroep via Twitter heeft verspreid.

De agressieve vrouw is een bekende complotdenker die in mei ook al eens een toespraak van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema op het Leidseplein verstoorde.

Actievoerders die zich inzetten voor een leefbare planeet, zijn regelmatig het mikpunt van geweld en agressie: ze worden aangereden of geslagen. De activisten van Extinction Rebellion zijn getraind om niet met geweld op het geweld te reageren.

Zaterdag vroegen de demonstranten de verwarde vrouw om te stoppen met haar provocaties. “Wilt u stoppen met ons lastigvallen en eieren op ons gooien?” Het verzoek sorteerde geen effect. De vrouw hield pas op met gooien toen de doos met eieren leeg was.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.