Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Kwart van de VS wordt onleefbaar heet als gevolg van klimaatcrisis

Temperaturen lopen op tot boven de 50 graden Celsius
Joop

Weer 2 wandelende Marokkaanse jongens aangehouden omdat...

  •  
14-06-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
RTEmagicC_ak.jpg
Ja, waarom eigenlijk?
In Amersfoort zijn donderdag twee jongens van Marokkaanse komaf aangehouden omdat ze op de weg zouden hebben gelopen. Daarna werden ze tegen de politiewagen gezet en gefouilleerd. Dit gebeurde – helaas voor de politieagenten – onder het toeziend oog van raadslid en ooggetuige Youssef el Messaoudi. Hij meldde het op Twitter en RTV Utrecht deed verslag van het voorval.
Op de foto’s die El Messaoudi ter plaatse maakte is duidelijk te zien dat er slechts een zeer smal stoepje langs de weg staat. Dat je als passant, vooral als je naast elkaar loopt (achter elkaar lopen is meer een ding van de eerste generatie), dan een stukje autoweg meepakt waar geen hond in de verste verte te bekennen is, mag dan ook geen raadsel wezen. Agent ‘Sherlock’ besloot echter tot een staandehouding. Tweede Kamerlid Achmed Marcouch verklaarde op Twitter: “Dit kan niet waar zijn!!!
Zo, er wordt ook iemand wakker. En ja, het is wel waar.
Sterker nog; het gebeurt veel vaker. Laatst nog, toen twee jongens in Den Haag aan het wandelen waren geslagen en ze het hele politiekorps op hun dak kregen. Ethnic profling heet dat, of zoals El Messaoudi het noemt: dis-cri-mi-natie.
Of toen ik, in tegenstelling tot mijn autochtone vrienden, in anderhalf jaar tijd vier keer preventief gefouilleerd werd. Of toen vriend en WBH-schrijver Khalid Amakran van achteren – met een knie in zijn rug – door een agent tegen de bus aan werd gedrukt. Geloof me, er is in Nederland bijna niets vernederender dan mensen die ongevraagd aan je lichaam zitten. En hou die “het is voor je eigen veiligheid” of “als je niets te verbergen hebt” excuusjes voor je.
In dit geval hebben de jongens geluk gehad dat er een ooggetuige in de buurt was die toegang heeft tot de media. In het geval van de wandelende “zwartkoppen” in Den Haag was dat ook zo. Maar wat met al die andere jongeren die dag in, dag uit, weekend in, weekend uit, al bij voorbaat verdacht zijn.
In Nederland zou tweederde van de Marokkaanse jongens met de politie in aanraking zijn gekomen. Ook dit “incident” zal waarschijnlijk in die contextloze cijfers worden verwerkt.
Lijkt me dat het tijd wordt dat we ons niet meer gaan afvragen wat de cijfers over dit voorval vertellen, maar wat dit voorval over de cijfers zegt. Of zoals Charles Dilke, Leonard H. Courtney en Mark Twain zouden zeggen: “There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.”
Dit artikel staat ook op Wij Blijven Hier!
Volg Abdelkarim El Fassi ook op Twitter

Meer over:

opinie, leven,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (73)

Andy40
Andy4014 jun. 2013 - 12:30

Door te stellen dat de politie discrimineert adhv een paar voorbeeldjes is natuurlijk net zo dom als de stelling dat marokkanen crimineel zijn. Immers, hier zijn ook wel voorbeelden van te vinden. Of denk ik nu te simpel?

Meneer2
Meneer214 jun. 2013 - 12:30

Man hou toch op met in je slachtofferrol te gaan zitten, ga eens te rade bij je vrienden uit de Marokkaanse gemeenschap, en vraag je af hoe een te groot deel vd Marokkanen zich niet gedragen kan, en het ontzettend verpest voor de rest, en probeer eens met oplossingen te komen ipv met altijd dat zelfde gehuil. En overigens: zie Sjakie Chocola.

JoopSchouten
JoopSchouten14 jun. 2013 - 12:30

Het maar maar eens afgelopen zijn met het racisme van onze Staatshonden, sociaal-darwinistisch-nationalistisch gajes en andere asocialen ... Onderstaande zou verplichte leesstof moeten worden op de politie academies en in lessen maatschappijleer.: 'Mythen rond “allochtone criminaliteit” ontkracht': http://www.doorbraak.eu/gebladerte/60059d03.htm ... En sla er Kwantumkop mee om de oren.

JJJansen
JJJansen14 jun. 2013 - 12:30

Maar uhmmm Abdelkarim, ga je ook een soortgelijk stuk schrijven als "de Marokkaanse jongens" wéér crimineel zijn bezig geweest of blijft het bij lekker gemakkelijk selectief blijven doen? Zou, zoals hierboven beschreven, iets met zelfreflectie te maken kunnen hebben...

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 jun. 2013 - 12:30

[Op de foto’s die El Messaoudi ter plaatse maakte is duidelijk te zien dat er slechts een zeer smal stoepje langs de weg staat.] Ha ha als het waar is dat ze op die weg zijn aangehouden wegens op straat lopen, dan verdienen die agenten oneervol ontslag en daarnaast straf wegens het schade toebrengen aan de autoriteit van de Nederlandse agenten.

BertF2
BertF214 jun. 2013 - 12:30

Marokkaanse jongens die wandelen kunnen op weg zijn naar hun vriendinnetjes, naar Nowhere of naar het doel van een aanslag. Dat kun je niet zien, dus moet je ze aanhouden. Dat geldt overigens voor allen. Nog even, en Opstelten roept de wandelende burgers van dit land op om elkaar aan te houden en te ondervragen.

BasVV
BasVV14 jun. 2013 - 12:30

Moeten de agenten overtredingen dan maar over het hoofd zien omdat het om marokkaanse jongens gaat.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder14 jun. 2013 - 12:30

Twee jongens. Wat, welke twee jongens?. Wat weten we van ze? Wat hebben we aan zulke waarnemingen. Het zijn natuurlijke aardige jongens. De gevangenissen zitten daar vol mee.

boswachter2
boswachter214 jun. 2013 - 12:30

Abdelkarim El-Fassi is gewoon een beroeps opruier. kijk maar eens op zijn onderstaande site. Iedereen is fout behalve de Marokkanen. http://wijblijvenhier.nl/

TheRealHandyman
TheRealHandyman14 jun. 2013 - 12:30

Is mij laatst ook overkomen toen ik met een aantal vrienden liep. Ik ben pas ook nog staande gehouden omdat ik hond niet aangelijnd had. Zouden ze ondanks mijn blanke huidskleur en groene ogen in de gaten hebben dat ik van buitenlandse afkomst ben?

RonaldMokens
RonaldMokens14 jun. 2013 - 12:30

Kijktip: Central Park Five http://www.youtube.com/watch?v=aIGBUXuZGyQ

Rechterhand
Rechterhand14 jun. 2013 - 12:30

Ik heb de oplossing voor dit probleem! Als het opgelost is zullen er nooit meer problemen zijn met racisme of discriminatie. Dat bestaat dan niet eens meer. De afgelopen 20 jaar zijn er steeds meer problemen met discriminatie en racisme ontstaan. Ook criminaliteit viert hoogtij onder andere nederlanders. Mijn oplossing is dus alleen nog maar autochtonen een Nederlands paspoort laten krijgen. Asielzoekers kunnen hoogstens nog een verblijfsvergunning krijgen en een uitkering zullen ze nooit mogen. Zo los je racisme en discriminatie op!

omaoeverloos
omaoeverloos14 jun. 2013 - 12:30

"In Amersfoort zijn donderdag twee jongens van Marokkaanse komaf aangehouden omdat ze op de weg zouden hebben gelopen" Wat had de politie dan moeten doen? Wachten totdat er een vrachtwagen ze overhoop zou rijden? Kom nou, mensen, aan het strand wordt je ook gewaarschuwd als je te ver de zee in gaat. En als je dan heibel maakt wordt je ook op de bon geslingerd. Soms moet er even worden opgetreden, voor je eigen veiligheid. En trouwens, waarom moet er altijd dat "van Marokkaanse komaf " weer bijstaan, we zijn toch allemaal Nederlanders? Nou dan!

RonVa
RonVa14 jun. 2013 - 12:30

Kan het raadslid, en bovenstaande auteur, geen opruiing aangerekend worden? Ze weten beide van kant nog wal, hebben alleen vanaf een afstand staan toekijken of zelfs alleen maar een persbericht gelezen. Maar brengen wel meteen groot dat de politie fout is en discrimineert. Het raadslid maakt het wel erg mooi door erbij te vertellen dat hij gelooft dat als de jongen blond haar had en blauwe ogen, hij niet gefouilleerd zou zijn. Ik durf zo wel te stellen dat als de jongen 5 meter hoog was met een groene huid en naar de naam hulk luisterde de politieagent hem niet eens staande had gehouden.

gonny1954
gonny195414 jun. 2013 - 12:30

Feit blijft dat als de politie maar vaak genoeg mensen met groene broeken preventief fouilleert, het vroeg of laat prijs is. Als men dit maar lang genoeg volhoudt. Vervolgens is de conclusie: zie je wel, we hebben gelijk. Mensen met groene broeken hebben meer te verbergen dan andere. Het is maar goed dat we dit preventieve fouilleren vol hebben gehouden. We gaan dit in de toekomst opschalen. Punt is natuurlijk wel waarom men juist voor deze groep heeft gekozen. Oververtegenwoordigd in de statistieken? Ja, dat zal het zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

Iets van oorzaak en gevolg??

2 Reacties
rodevloo
rodevloo14 jun. 2013 - 12:30

Precies! Dat inzicht is voor velen niet weggelegd. Het is oh zo gemakkelijk je te verschuilen achter de racismekaart. Inderdaad jammer voor Abdelkarim, maar hij kan de oorzaak beter binnen de Marokkaanse gemeenschap zoeken i.p.v. bij de politie. Abdelkarim moest eens weten hoe vaak mijn vriendin wordt lastig gevallen door jongens met Marokkaans uiterlijk. Vind je het gek dat zij bevooroordeeld raakt? En waarom zijn overal in Europa problemen met Marokkanen en niet met Chinezen? Waarom worden Chinezen niet massaal preventief gefouilleerd?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 jun. 2013 - 12:30

Oorzaak; Truus Beek loopt naast de stoep, gevolg, politieauto rijdt door en Truus Beek komt dichterbij de plaats waar ze naar op weg is. Oorzaak twee Marokkanen lopen naast de stoep gevolg; gevolg twee Marokkanen worden aangehouden. Oorzaak twee Marokkanen worden aangehouden, gevolg de twee Marokkanen komen in de misdaadstatistiek terecht. Oorzaak twee Marokkanen komen in de misdaadstatistieken, gevolg het misdaadpercentage van Marokkanen wordt overdreven. Oorzaak misdaadpercentage van Marokkanen wordt overdreven, gevolg nederlanders krijgen een hekel aan Marokkanen want de statistieken laten zien dat ze slecht zijn. Oorzaak nederlanders hebben een hekel aan Marokkanen, gevolg Marokkanen die niet op de stoep lopen worden aangehouden. Oorzaak Marokkanen die niet op de stoep lopen worden aangehouden, gevolg Truus Beek denkt dat Marokkanen slechter zijn dan Nederlanders....

bruces
bruces14 jun. 2013 - 12:30

In Amersfoort zijn donderdag twee jongens van Marokkaanse komaf aangehouden omdat ze op de weg zouden hebben gelopen. Dat mag misschien in Marokko of Syrie maar niet in Nederland. Daarvoor zijn voetgangerspaden. Gaan wij nu overal over lopen te zeiken ?

1 Reactie
MollySweet
MollySweet14 jun. 2013 - 12:30

'Dat mag misschien in Marokko of Syrie maar niet in Nederland. Daarvoor zijn voetgangerspaden. Gaan wij nu overal over lopen te zeiken ?' Dat het niet mag is op zich een sterk punt, maar: wel eens gekeken naar hoe fietsers rijden? Je hoeft ze maar een minuuutje te volgen of je ziet ze minstens vijf overtredingen begaan. En daar zeiken we ook niet over in ons land. Waarom niet zeiken over het gevaarlijk fietsen zonder verlichting of het op de stoep fietsen, geen voorrang verlenen aan mensen bij een zebrapad etc, en wel zeiken over twee knullen die naast een heel smal stoepje lopen? Dat, mijn vriend, heet hypocrisie.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos14 jun. 2013 - 12:30

[Geloof me, er is in Nederland bijna niets vernederender dan mensen die ongevraagd aan je lichaam zitten. En hou die "het is voor je eigen veiligheid" of "als je niets te verbergen hebt" excuusjes voor je.] Zo die zit, lekker intimideren naar de lezer. Hij mocht eens wat anders denken. Maar het is helaas waar, veel Marokkanen worden vaak om niets aangehouden. Ze kunnen echt niet zonder ID de straat op want je hebt zo nog een paar boetes te pakken ook. Even over dat aanraken...dat is dan wel weer een typisch ding. Veel Marokkanen springen uit hun vel als je ze aanraakt. In het vele vrijwilligerswerk dat ik heb gedaan heb ik veel te maken gehad met Marokkanen die niet echt tot de orde te roepen waren. Als je dan op ze toeloopt en even een hand op de schouder legt zodat er werkelijk contact komt (gewoon vragen heeft soms nauwelijks zin), ze even aantikt en vraagt of ze zich wat rustiger willen gedragen krijg je altijd te horen dat 'je met je poten van ze af moet blijven' met bijbehorend gecultiveerd Marokkaans accent. Het is vrij lastig de ego-hoogheidjes tot normaal gedrag aan te zetten. En dan moet je ze er helaas er uit zetten en dan zijn de rapen gaar want...jawel daar is tie...discriminatie. Het is helaas gedrag dat zo verschrikkelijk vaak voorkomt dat het ongetwijfeld invloed heeft op de wijze waarop zich normaal gedragende Marokkanen worden bejegend. Die kant van het verhaal ontbreekt in dit artikel dan weer ten ene male.

1 Reactie
dino_radja
dino_radja14 jun. 2013 - 12:30

als niet-marokkaan ben ik er ook helemaal niet van gediend als iemand wil sussen met lichamelijk contact. Mijn eerste reactie zal dan ook zeker niet vriendelijk zijn. Je hebt maar van mij af te blijven, zeker in een al gespannen situatie.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

[Weer 2 wandelende Marokkaanse jongens aangehouden omdat... Ja, waarom eigenlijk?] Leuke kop, maar in het artikel ga je nauwelijks in op de vraag: waarom? Je signaleert alleen een aantal zaken. Ga nu eens nadenken waarom Marokkanen eerder staande worden gehouden dan niet-Marokkanen. Ik heb zelf wel een idee trouwens.

1 Reactie
Beisser
Beisser14 jun. 2013 - 12:30

"Ik heb zelf wel een idee trouwens." Ik ook: Generaliserend vooroordeel, ben ik zelf ook vaakslachtoffer van geweest.

Klasterhuis
Klasterhuis14 jun. 2013 - 12:30

Wanneer Nederlanders, of Australiërs van Nederlandse komaf, in Australië oververtegenwoordigd zouden zijn in de statistieken van criminaliteit, buurtoverlast en sociale uitkeringen, zou ik mij als Nederlander allereerst doodschamen. Vervolgens zou ik snappen dat ik als Nederlander door de Australiërs met enige argwaan zou worden bekeken. Daar hebben we het als 'Nederlanders' immers dan zelf naar gemaakt, ongeacht mijn eigen inbreng hierin. De Australiërs bij het minste of geringste dat een 'Nederlander' wordt aangedaan van racisme betichten is wel het laatste dat ik zou doen. Zeker als ik het in Australië beter zou hebben dan in Nederland en veel meer mogelijkheden voor mijn eigen ontwikkeling zou hebben. Vergelijk dit met de geluiden uit de' Marokkaanse gemeenschap in ons land en je ziet gelijk het probleem. Dat probleem wordt vervolgens verergerd door de linkse partijen die hard met ze meeschreeuwen. Dit probleem zal voorlopig niet opgelost worden.

1 Reactie
denmol
denmol14 jun. 2013 - 12:30

"De Australiërs bij het minste of geringste dat een 'Nederlander' wordt aangedaan van racisme betichten" Als je dat als Nederlander zou doen dan verdien je wat mij betreft een lintje en zou je met deze vaststelling dat ze discrimineren weleens dicht bij de waarheid kunnen zitten want die Australiërs waar jij op doelt hebben het land, als migranten die zich zijn gaan gedragen als bezetters, zelf ook gestolen van de oorspronkelijke bevolking en hebben hen opgesloten in reservaten waar de drankwinkel de enige winstgevende nering is en ze zijn heden ten dage nog te bezichtigen als een bijna uitgestorven diersoort.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

Ethnic profiling is doodnormaal. En iedereen doet het. In westerse landen menen bepaalde mensen ook dat slechts blanken zich aan ethnic profiling schuldig maken. Maar dat klopt niet, want die gedachte is zelf ethnic profiling. Het idee is kennelijk: "ethnic profiling mág, onder voorwaarde dat de persoon in kwestie niet tot een bepaalde etnische groep behoort". Lees: kwetsbare mensen met een donker uiterlijk. Het uitgangspunt van dit type ethnic profiling: de meeste Nederlanders moeten wel racisten zijn. Die stelling berust op vooroordelen en generaliseren.

1 Reactie
kapitanlaipose
kapitanlaipose14 jun. 2013 - 12:30

Maar mag ethnic profiling/ discriminatie op basis van ethniciteit nou wel of niet ?(door de politie)

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten14 jun. 2013 - 12:30

Wat mij altijd opvalt aan de marokkaanse gemeenschap (of hen die menen die gemeenschap te vertegenwoordigen) is dat enige zelfreflectie niet in hun vocablair voorkomt.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 jun. 2013 - 12:30

Dat is waar, maar het geldt helaas voor de hele Nederlandse gemeenschap, autochtoon en allochtoon.

kapitanlaipose
kapitanlaipose14 jun. 2013 - 12:30

We willen allemaal als individu beoordeeld worden. Je wilt niet verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van een ander. Behalve bij Marokkanen natuurlijk. Die worden niet gezien als autonoom handelende individuen. Daar rekenen we ze af op wat 'de groep' vermeend zou doen. Maar Hassan is niet verantwoordelijk voor wat Mohammed doet. Net zo min als Pieter niet verantwoordelijk is voor wat Jan doet. Verbazingwekkend of eigenlijk best wel triest dat een deel van de reageerders hier op JOOP dit gedrag van de politie, de staat etc. goed praat. Blijkbaar vinden een aantal reageerders het prima om op basis van ethniciteit anderen per definitie als verdacht aan te merken.

2 Reacties
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten14 jun. 2013 - 12:30

''Verbazingwekkend of eigenlijk best wel triest dat een deel van de reageerders hier op JOOP dit gedrag van de politie, de staat etc. goed praat.'' Net zo verbazingwekkend als b.v. jongens met gepimpte honda civics met een dikke knalpot, dito boomboom-boxen, blacklight en getinte ramen ook vaker worden staande gehouden? Wat een prietpraat weer. Dit soort ''discriminatie'' is aan de orde van de dag heeft niet a priori met etniciteit te maken, maar met subcultuur. Niets mis mee.

Klasterhuis
Klasterhuis14 jun. 2013 - 12:30

@kapitan laipose. Behalve bij Marokkanen? Hoe vaak worden wij als Nederlanders of ' het westen' aangesproken op gedrag van onze regeringen in het nu of in het verleden. Daarmee worden zelfs aanslagen op onschuldige burgers in de westerse samenleving goed gepraat. Ik verdenk u ervan dat u dat ook doet. Maar de Marokkaanse gemeenschap aanspreken op hun rol in de verloedering van onze samenleving waar ze het zelf ook zo goed in zouden kunnen hebben als ze een keer hun best zouden doen, dat kan natuurlijk niet. Het ligt allemaal aan ons. Zo komen we inderdaad verder.

basOoms
basOoms14 jun. 2013 - 12:30

Heb van Abdelkarim El-Fassi nog geen woord gelezen als Marokkanse criminelen zich weer misdragen. Geen afkeuring, geen goedkeuring, helemaal niets.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jun. 2013 - 12:30

[Heb van Abdelkarim El-Fassi nog geen woord gelezen als Marokkanse criminelen zich weer misdragen. Geen afkeuring, geen goedkeuring, helemaal niets.] Zo heb ik van jou nog geen woord gelezen als mannelijke criminelen zich weer misdragen, terwijl toch een ongelofelijk veel hoger percentage van de mannen crimineel is dan van de vrouwen. Toch hoor je nooit dan de mannegemeenschap zich daarvoor door het stof buigt, of dat ze kijken wat ze daar in eigen gelederen tegen kunnen doen. Het lijkt me een goed idee als jij daar het voortouw in neemt ;-)

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

Ik vind dat U volledig gelijk hebt, ik ben ook uitermate verontwaardigd over elke vorm van discriminatie. Ook al is van een bepaalde etnische groep in zijn algemeenheid bekend dat ze zich in doorsnee minder correct gedragen dan anderen dan mag dat nooit en te nimmer iets zijn waar een individueel persoon op afgerekend wordt. Elk mens is een individu op zich en dient als zodanig behandeld te worden zonder enig vooroordeel dat niet op zijn specifieke gedrag slaat maar op die van een groepering waar hij al dan niet toevallig deel van uitmaakt. Evenmin als alle Nederlanders hetzelfde zijn zijn alle Marokkanen hetzelfde. Dat wordt te vaak vergeten. En dan heb ik het nog niet eens over het gegeven dat de verwijten die men maakt doorgaans slechts betrekking hebben op 1 of 2% van zo'n groepering. Ik wil in het buitenland ook niet op het feit aangekeken worden dat er mensen zijn die op een racist als Wilders stemmen, dat verwerp ik niet alleen maar daar ben ik op geen enkele manier verantwoordelijk voor.

1 Reactie
MollySweet
MollySweet14 jun. 2013 - 12:30

"Ook al is van een bepaalde etnische groep in zijn algemeenheid bekend dat ze zich in doorsnee minder correct gedragen dan anderen dan mag dat nooit en te nimmer iets zijn waar een individueel persoon op afgerekend wordt. Elk mens is een individu op zich en dient als zodanig behandeld te worden zonder enig vooroordeel dat niet op zijn specifieke gedrag slaat maar op die van een groepering waar hij al dan niet toevallig deel van uitmaakt." Bogdan, ben het zelden zo met u eens geweest.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

Marokkanen ervaren elke weekend discriminatie volgens deze schrijver. Dat is verwerpelijk en moet worden aangepakt. Aan de andere kant ervaar ik elk weekend intimidatie en overlast door Marokkanen....." Wat kijk jij naar mij" " wat jij zeggen tegen mij...." Erg irritant allemaal, die kleine verwende eergevoelige respect eisende Arabische ventjes....

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 jun. 2013 - 12:30

[Aan de andere kant ervaar ik elk weekend intimidatie en overlast door Marokkanen....] Daar geloof ik niets van. Het lijkt me waarschijnlijker dat het je in je leven 1 of 2 keer is overkomen, net zo goed als dat je 1 of 2 keer in je leven geïntimideerd bent door blanke kaalkoppen met teveel coke in hun neus.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

"Racisme grondslag van debat over "allochtone" criminaliteit Beleidsmakers, smerissen, opiniemakers, wetenschappers en bedrijfsleiders, ze roepen om het hardst dat "allochtonen" crimineler zijn en daarom harder aangepakt moeten worden. Het criminaliseren van migranten en vluchtelingen was de laatste jaren al sterk in de mode geraakt, maar de afgelopen maanden is het vrijwel dagelijkse kost. De hetze is gebaseerd op 5 simpele racistische uitgangspunten. 1. Vooral de criminaliteit van "allochtonen" is ernstig. In het huidige 'debat' doelt men met "criminaliteit" nooit op de massale "autochtone" criminaliteit, zoals bijvoorbeeld de fraude in het bedrijfsleven waarbij "kut-Nederlanders" (vrij naar de Amsterdamse PvdA-wethouder Oudkerk met zijn "kut-Marokkanen") er met miljoenen tegelijk vandoor gaan. Nee, "criminaliteit" wordt vrijwel uitsluitend nog gebruikt als het gaat om mensen die genoegen moeten nemen met het stelen van wat kleding, voedsel of een handtasje. Om mensen die niet eens toegang hebben tot die grootschaliger mogelijkheden van misdaad omdat ze naar de onderkant van de samenleving zijn gedrukt, zoals migranten en vluchtelingen. Ernstiger dan al die criminaliteit van individuen is trouwens de structurele criminaliteit van het systeem met zijn vele vormen van onderdrukking en uitbuiting. 2. De criminaliteit van "allochtonen" hangt samen met hun nationaliteit, cultuur en religie. In een samenleving zonder racisme zou de cultuur, nationaliteit of religie van een wetsovertreder er niet toe doen. Het gaat immers om de daad, niet om de persoon. Zo niet in het racistische Nederland, waar de culturele, nationale en religieuze achtergronden van daders juist centraal gesteld worden, als het om "allochtonen" gaat tenminste. Want ooit ergens gelezen dat de dader van een misdrijf "autochtoon" was? Of recent een opiniemaker horen beweren dat agressiviteit van voetbalsupporters verband houdt met "onze christelijke cultuur", die immers voortkomt uit die "achterlijke roversgodsdienst"? Door voortdurend op hun cultuur, nationaliteit of religie te hameren bij "allochtone" wetsovertreders maakt men alle "allochtonen" met dezelfde achtergronden automatisch ook tot potentiële misdadigers. Daarom generaliseren de racisten ook alleen wanneer het hen uitkomt. Zo brengen ze criminaliteit bij Marokkanen steevast in verband met de islam, maar bij Antillianen daarentegen nooit met hun veelal christelijke godsdienst omdat ze die delen met de racisten zelf. Criminaliteit bij Antillianen zou volgens de racisten aan hun cultuur liggen. Overigens is de indeling in "allochtonen" en "autochtonen" op zichzelf al racistisch. Die begrippen worden in de praktijk gebruikt als synoniemen voor de aloude begrippen "zwart" en "blank" uit de klassieke rassenleer. Europeanen in Nederland worden zelden "allochtonen" genoemd, en mensen wier voorouders ooit van buiten Europa kwamen voelen zich zelden als "autochtonen" geaccepteerd. Het begrip "allochtoon" blijft eeuwig aan de mensen met een andere huidskleur kleven. 3. De criminaliteit onder "allochtonen" groeit en daarom worden ze vaker opgepakt. Beïnvloed door de jarenlange racistische hetze tegen "allochtonen" zijn juist de "autochtonen" tot een probleemgroep geworden. Volledig opgefokt zien ze in iedere "allochtoon" die voorbij komt een potentiële misdadiger. Ook door politie en bewakingsdiensten worden "allochtonen" sneller verdacht, eruit gepikt, gecontroleerd en gearresteerd. "Autochtone" criminelen komen zodoende veel makkelijker weg. Wanneer dus geschermd wordt met groeiende aantallen "allochtonen" onder de verdachten, zegt dat waarschijnlijk meer over de verdenkers dan over de verdachten. Verder heeft minister Nawijn voorgesteld om "allochtone" criminelen strenger te bestraffen. Het is niet uitgesloten dat rechters "allochtone" verdachten nu al sneller of strenger veroordelen. De meeste rechters behoren immers ook tot de "autochtone" probleemgroep. Overigens zou men, gegeven de feiten, eerder de hand op de portemonnee moeten houden wanneer men een groepje stropdassen ziet aankomen, dan bij het passeren van willekeurige "allochtonen". En al die opiniemakers die niet uitgezeurd raken over veiligheid, zouden beter eens kunnen pleiten voor cameratoezicht in directiekamers. Of laat ze eens uitvallen tegen Justitie wanneer massaal frauderende managers na hun bezoek aan een enquête-commissie heengezonden in plaats van opgesloten worden. 4. De wetenschap toont de grote criminaliteit onder "allochtonen" aan. Wetenschap is niet politiek neutraal, en de meeste wetenschappers behoren tot de dominante "autochtone" probleemgroep. Bij vrijwel al het onderzoek op dit terrein krijgen de wetenschappers bovendien geld en een vooringenomen onderzoeksvraag van het ministerie van Justitie, de gewapende tak van de regering in de strijd tegen de "allochtonen". Tijdens de onderzoeken worden dan ook geregeld keuzen gemaakt die vanzelf leiden tot de gewenste conclusie. Een goed voorbeeld is het Groningse onderzoek van 2001 dat moest aantonen dat vluchtelingen in asielcentra crimineler zijn. Uit de losse pols vergeleken de onderzoekers de aantallen verdachten onder vluchtelingen met die uit de volledige Groningse bevolking, inclusief alle zieken, gehandicapten, bejaarden en baby's. En klaar was het 'bewijs'. Want door ook al die Groningers mee te wegen die nauwelijks criminaliteit kunnen plegen, zullen de vluchtelingen al snel veel crimineler lijken. Wetenschappers zonder racistische doelstellingen zouden alleen groepen van dezelfde leeftijd, sekse en klasse vergelijken. 5. Praten over racisme hoort bij die ouderwetse "politiek correcte linkse kerk". Migranten en vluchtelingen wonen veelal in de armere wijken en hun kinderen gaan vaak naar aparte "zwarte" scholen. "Allochtonen" zijn 3 keer zo vaak werkloos, en als ze werk hebben verdienen ze minder dan hun "autochtone" collega's. "Allochtone" schoolverlaters moeten 2 keer zolang zoeken naar een baan. Kortom, de economische en sociale verhoudingen vallen steeds meer samen met de etnische. Tot ver in de jaren 80 werd er over dit onrecht nog regelmatig gedebatteerd, en werd de heersende "autochtone" orde dus af en toe ter discussie gesteld. Inmiddels hebben de rechtse opiniemakers het voor elkaar gekregen dat de discussie en de aandacht zich uitsluitend nog mogen richten op "allochtonen", om ze vervolgens eenzijdig tot crimineel probleem te verklaren. Alle migranten en vluchtelingen zijn monddood gemaakt, tenzij ze zich ook bereid tonen "de allochtonen" aan te klagen. Met het mes op de keel moeten "allochtonen" integreren, vanuit de nationalistische mythe dat een samenleving gebaseerd op "de Nederlandse cultuur" veiliger zal zijn. Maar er is geen "integratieprobleem", alleen maar een "segregatieprobleem", een "apartheidsprobleem"." (http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10863f54.htm)

1 Reactie
rodevloo
rodevloo14 jun. 2013 - 12:30

Dat men minder kansen heeft, is omdat men minder kansen pakt. Zielig doen en alleen je rechten kennen werkt niet meer. Je hebt in deze samenleving ook kansen en plichten. Als je deze niet neemt moet je niet gaan klagen. Je kiest er zelf voor je school niet af te maken. Waarom zag ik op de universiteit zo weinig Marokkanen? Dit waren vooral meisjes. Als je iets wilt, zul je ook moeten meedoen. Je kunt dan niet gaan klagen over de heersende cultuur in het land waar je zelf voor hebt gekozen te gaan wonen, kinderen te krijgen en te vestigen. Iedereen heeft in dit land dezelfde kansen. En nee ik kom niet uit een 'gegoed milieu'. Ik heb ook een fors moeten lenen om mijn studie te bekostigen. Ik heb de kansen die dit land mij bood wel genomen. In Nederland gaat vooral links uit van de 'zieligaards' i.p.v. de oude sociaal-democratische gedachte van ontheffing. Zodra Marokkanen ook de kansen gaan nemen die ze krijgen, gewoon hun best doen er iets van te maken in deze samenleving zal dit zgn. racisme als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hier is natuurlijk wel eigen initiatief voor nodig en niet dat altijd en eeuwige zielig doen.

GingerTed
GingerTed14 jun. 2013 - 12:30

Het gaat hier om een lichte verkeersovertreding waar de politie actie heeft ondernomen. Waarom er daarbij ook een staande houding en er gefouilleerd is weten we niet. Er kunnen allerlei aanleidingen zijn geweest. Brutaal reageren en geen gehoor willen geven aan de corrigerende actie van de agenten misschien? Is er in de laatste tijd in de buurt sprake van overlast geweest, of criminaliteit door jongeren? Ik weet het niet, net zomin dat iedereen anders die hier speculeert dat weet. De speculaties van racistische discriminatie zijn net zo onterecht als verdachtmakingen richting deze jongens. Wat ik wel weet is dat dit raadslid dat ook niet wist en eerder juist opriep dat agenten in verkeerssituaties zichtbaar voor burgers vrij moesten kunnen optreden, ook met sancties, zonder daarbij gehinderd te worden, en al helemaal niet door gemeentelijke bureaucraten. "De beide raadsleden van de fractie van de PvdA willen van het college de toezegging dat gemeentelijke afdelingen de wijkagenten dusdanig faciliteren bij hun werkzaamheden dat zij hun werk snel en efficiënt en voor de burgers zichtbaar kunnen uitoefenen. Nu komt het voor dat meldingen die zij doen op het stadhuis niet altijd even snel worden opgepakt. el-Messaoudi en Tanamal doelen hierbij op bijvoorbeeld verkeerssituaties waarbij het de taak van de gemeente is om verkeersborden te plaatsen op plekken die daarvoor bedoeld zijn. Bewoners van zo’n buurt spreken agenten aan omdat weggebruikers zich niet aan de regels houden. Zonder de juiste bebording kunnen wijkagenten mensen niet aanspreken of een sanctie opleggen. Tanamal en el-Messaoudi zijn van mening dat de wijkagenten hun werk moeten kunnen doen zonder daarbij gehinderd te worden door ambtelijke bureaucratie." Bron: http://pvdaamersfoort.wordpress.com/tag/el-messaoudi/page/4/ Ov erigens is dit raadslid ook al in het nieuws geweest vanwege zijn zeer grove scheldpartijen zich niet onderscheidend van PVV-tokkies in het geval van de door Marokkaanse jongeren belaagde rouwstoet: Toen noemde hij die eveneens asociaal scheldende mens o.a. "droplul", "botte hond", en "PVV-fascist". http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2457948/2011/06/27/PvdA-raadslid-twittert-Droplul-botte-hond-PVV-facist.dhtml Daarmee onderscheidt hij zich niet van wat hij bestrijdt. Hij is even raciaal bevooroordeeld in zijn groepsdenken als zijn tegenstanders andersom en even grof.

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten14 jun. 2013 - 12:30

''Hij is even raciaal bevooroordeeld in zijn groepsdenken als zijn tegenstanders andersom en even grof. '' Tja, discriminatie langs etnische en andere lijnen is een (soms naar) menselijk trekje. I.i.g. is het zeker waar, dat de boze blanke man v.w.b. discriminatie op een kleurtje geen monopolie bezit.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

Toen ik vroeger met een petje op laat in de avond naar huis reed, werd ik ook vaker staande gehouden. Ging ik dan miepen? Nee natuurlijk niet, ik begreep het toen en begrijp het nu nog. Om het nu nieuwswaardig te vinden dat 2 marokkanen staande zijn gehouden wanneer ze niks hebben gedaan is echt ridicuul. Om dan nog te insinueren dat de negatieve cijfers over criminaliteit door marokkanen zou veroorzaakt kunnen worden doordat deze groep vaker wordt gecontroleerd is al helemaal onthutsend. Misschien moet je dat verhaal eens toetsen bij de bevolking in bekende probleemwijken? Kijken of deze ervaringsdeskundigen het met je eens zijn? Maar waarschijnlijk blijft het bij het refereren aan randverschijnselen, om maar zo min mogelijk aandacht te hoeven besteden aan het echte probleem.

1 Reactie
denmol
denmol14 jun. 2013 - 12:30

"Toen ik vroeger met een petje op laat in de avond naar huis reed, werd ik ook vaker staande gehouden. Ging ik dan miepen? Nee natuurlijk niet, ik begreep het toen en begrijp het nu nog." Wat begrijp je dan?

rodevloo
rodevloo14 jun. 2013 - 12:30

In het verleden ben ik ook een aantal keren staande gehouden en gefouilleerd door de politie, vanwege problemen in het uitgaansleven van een kleine stad in de provincie. Ik ben een kaaskop, maar dit bleek nodig. Het meest frustrerend was dat de politie te schijterig was de echte probleemverzoorzakers aan te pakken. Deze waren merendeel Marokkaans, dat was algemeen bekend. Loop ik daarna ook te janken? Je zou beter eens bij jezelf beginnen en oorzaak-gevolg inzien. Waarom ga je geen strijd aan met de hoge criminaliteit, intimidatie door Marokkanen? In plaats van zielig te doen en de schuld weeeer bij de Hollanders te leggen. Overigens vind ik het ook zeer racistisch dat de slachtoffers van de Marokkaanse straatcriminaliteit overwegend een kaaskop uiterlijk hebben. Daar wel eens aan gedacht Abdelkarim?

1 Reactie
Gogol
Gogol14 jun. 2013 - 12:30

Heb jij wel gelezen waar het hier over gaat?

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

Ik ben gestopt met 'Opsporing Verzocht' te kijken omdat het me te droef wordt; zowel de ernst van de daden, als ook het feit dat de daders bijna allemaal uit dezelfde groep lijken te komen... Maar wie niet bij de politie werkt, mag hier eens naar kijken, en kan misschien daarmee het probleem (iig voor de politie) beter begrijpen: http://www.youtube.com/watch?v=95GqaWVEssU

1 Reactie
GerardLauwman
GerardLauwman14 jun. 2013 - 12:30

Heb het filmpje bekeken. Maar ik zie eerlijk gezegd geen verschil met hoe wij als blanke jongetjes van die leeftijd met de politie omgingen... Sterker nog...wij waren niet zo beleefd als deze 2 ettertjes.

denmol
denmol14 jun. 2013 - 12:30

Als Marokkanen zo vaak aangehouden worden dan is het niet verwonderlijk dat velen voor de 20e levensjaar meerdere politiecontacten heeft waarna domrechts Nederland, wijzend op die vertekende statistieken, op haar achterste benen gaat staan en op die zelfde hoge poten eist dat de Marokkaanse gemeenschap hier wat aan doet.

3 Reacties
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten14 jun. 2013 - 12:30

''Als Marokkanen zo vaak aangehouden worden'' Ik wil u erop wijzen, dat een aanhouding iets anders is dan een staandehouding. Het gevolg is, dat uw bewering kant noch wal raakt.

GingerTed
GingerTed14 jun. 2013 - 12:30

Als politieagenten zoveel aanhoudingen verrichten in dienst en tot genoegen van de gehele Nederlandse gemeenschap dan is het niet verwonderlijk dat velen van hen tijdens hun loopbaan meerdere contacten heeft met de in bij criminaliteit oververtegenwoordigde Marokkaanse jongens waarna domlinks Nederland, wijzend op die volgens hen vertekende statistieken, op haar achterste benen gaat staan en op die zelfde hoge poten eist dat de volgens hen hiervoor verantwoordelijke discriminerende autochtone gemeenschap hier wat aan doet. Weet je ook hoe enorm het percentage is van de niet-autochtonen, en juist ook Marokkanen, die een harde aanpak en vervolging van deze jongeren toejuichen? Zodat ze zowel zelf als alle burgers direct minder last hebben van deze overlast en criminaliteit, als dat het voor delen van hen onverteerbaar is dat door deze onmiskenbare oververtegenwoordiging onder een aantal groepen als gevolg heeft dat de goede meerderheid in een onterecht kwaad daglicht wordt gesteld?

HomoRidenti
HomoRidenti14 jun. 2013 - 12:30

Interessante kijk op zaken. En hoe verklaar je vervolgens het relatief hoge aandeel Marokkanen met één of meerder veroordelingen? Hoe verklaar je dan het hoge percentage Marokkanen in de gevangenissen? Dat laat zich niet door racisme verklaren natuurlijk. Dat zou betekenen dat de rechters en officieren van Justitie ook al allemaal racistisch zijn. En de advocaat van de verdachte ziende blind en overduidelijk niet geschikt voor zijn taak als verdediger. Eén groot racistisch complot tegen de Marokkaanse medemens. Die conclusie (de politie is racistisch want hier zijn twee jochies onterecht staande gehouden) is net zo dom en ondoordacht als de conclusie trekken: oh die gast is Marokkaans, hoe 'm in de gaten dat 'ie niet wat jat. Onterechte staandehoudingen gebeuren wel vaker; iedereen kent wel zo'n smeris van vroeger die vaak de pik had op jou of op je vriendjes. Echter in dit geval wordt de racismekaart getrokken, voorbarig in mijn ogen, we kennen niet alle ins and outs, omdat dit toevallig gebeurt bij Marokkaantjes. Schrijver en wethouder hadden beter even achterover kunnen leunen om te kijken wat er nou precies aan de hand was, ipv meteen verongelijkt uit de hoek te komen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jun. 2013 - 12:30

Dat waren geen Marokkaanse jongens hoor,maar Nederlandse jongens van Marokkaanse afkomst. Marokkaanse jongens hebben wij hier niet.

2 Reacties
JJJansen
JJJansen14 jun. 2013 - 12:30

Dat zal wel wezen maar waarom vinden de meeste van deze heren zich dan wel Marokkaan boven Nederlander? Maar ow ow als ik het durf te beweren...

lancelot2
lancelot214 jun. 2013 - 12:30

Zolang men de Marokkaanse nationaliteit cq paspoort aanhoud, zijn het Marokkanen.

JJJansen
JJJansen14 jun. 2013 - 12:30

Als je als "bekende " Marokkaanse Nederlander je kritisch uitlaat over de Marokkaanse gemeenschap, word je zo'n beetje vogelvrij verklaard door diezelfde gemeenschap. Misschien is dit ook wel een verklaring voor de krampachtige verdediging die deze, wél functionerende, "bekende " Marokkaanse Nederlanders er op nahouden. Uitgekotst worden door je eigen gemeenschap is namelijk bepaald geen pretje. En er zijn wat dat betreft voorbeelden te over. (en ga nu niet klagen dat ik vervolgens niet met links kom)

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jun. 2013 - 12:30

Kritiek en uitschelden zijn twee woorden.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jun. 2013 - 12:30

Je bewijst hier sluitend dat je alleen maar in groepen kunt denken, en niet begrijpt dat een individu iemand anders is dan een exponent van de groep waarin jij hem indeelt. Is dat misschien wat je wilt laten zien, hoe racisme zich in jouw hersenen heeft genesteld?

GingerTed
GingerTed14 jun. 2013 - 12:30

Abdelkarim El-Fassi beweert n.a.v. een staande houding en fouilleren door politie om hem en het Nederlands Marokkaanse raadslid Youssef el Messaoudi onbekende redenen dat daaraan discriminerende redenen ten grondslag liggen. Het ontgaat velen dat dit net zo kwalijk is automatisch te veronderstellen als dat het andersom kwalijk is te veronderstellen dat Marokkaanse jongens bij voorbaat verdacht van criminele zaken mogen worden. Deze heren gedragen zich met hun verdachtmakingen net zozeer beïnvloed door etnisch groepsdenken of zeg maar racisme als de eveneens racistische autochtonen die ze denken bestrijden. Het maakt niet uit als achteraf blijkt dat de staande houding achteraf inderdaad door discriminatie ingegeven blijkt, zomin het niet uitmaakt dat in gevallen het op voorhand beschuldigen van Marokkaanse jongens van misdaden achteraf grond blijkt te hebben. In beide gevallen blijken de beschuldigingen namelijk vaker onterecht en slechts ingegeven door raciaal vooringenomen groepsdenken. Dit alles laat onverlet dat het geen kip-ei-geval is. Het relatief hoge aantal Marokkaanse jongens die wel degelijk met harde cijfers de statistieken qua aandeel in criminaliteit hoog maken zien onmiskenbaar. Daar is de meerderheid van Marokkaanse jongens die zich daar niet schuldig aan maken niet in de laatste plaats slachtoffer van vanwege wel degelijk hen treffende beeldvorming. Dat Abdelkarim El-Fassi deze statistieken leugens noemt is een trieste miskenning van de bron van dit probleem waardoor de maatschappij en in het bijzonder de onschuldige Marokkaanse jongens niet geholpen zijn. Gelooft Abdelkarim El-Fassi bijvoorbeeld behalve dat hij deze cijfers miskent werkelijk dat een programma als Opsporing Verzocht bewust een hoog aandeel van deze jongeren als verdachten tentoonstelt? Dat zou dan opnieuw een blijk zijn van zijn raciale vooringenomenheid.

1 Reactie
toshiba
toshiba14 jun. 2013 - 12:30

[ Het relatief hoge aantal Marokkaanse jongens die wel degelijk met harde cijfers de statistieken qua aandeel in criminaliteit hoog maken zien onmiskenbaar.] Damn lies Ginger ted. Elke keer maken we alleen op basis van etniciteit de doorsnijding van de justitiele statistieken. Neem diezelfde cijfers en doe een doorsnijding obv maatschappelijke status[opleiding, omgevingsachtergrond, gezinsinkomen etc] dan vallen de verschillen ineens weg. Dan is die autochtoon net zo crimineel als die allochtoon. hier is al vaker op gewezen door het SCP, maar dit wordt keihard genegeerd door de politiek en de rest van nederland. Deze maatschappelijk doorsnijding is veel relevanter, want wetenschappelijker beter onderlegd. maar laten we rustig door gaan een hele groep continue wegzetten op etniciteit. Maar dan moeten we niet vreemd opkijken dat er van de integratie niets terecht komt.

denmol
denmol14 jun. 2013 - 12:30

Voor sommigen is een Marokkaan bij voorbaat schuldig totdat hij zelf zijn onschuld kan bewijzen en dat in een zich op de borst kloppende democratie met gelijke rechten maar niet voor allochtonen en uitgeprocedeerde asielzoekers. De laatste tijd merk ik dat ik de gedachten krijg dit steeds racistischer wordende land voor goed te verlaten want ik walg van die een dimensionaal denkende lieden die het eigen volk eerst principe aanhangen in plaats van te kiezen voor kwaliteit boven kleur of afkomst.

2 Reacties
GingerTed
GingerTed14 jun. 2013 - 12:30

Ik merkte verderop al op dat logischerwijs, aangezien jij natuurlijk niet racistisch bent, met je beschuldigingen van de volgens jou de steeds racistischer wordende Nederlandse bevolking, volgens jou dus ook Nederlandse Marokkanen en andere niet-autochtone Nederlanders even racistisch zijn geworden als de Nederlandse autochtonen. Heb je al een idee van een land waar dat niet zo is en er toch zeker zoveel verschillende etnisch verschillende volken al langer samenleven, met een vergelijkbaar aantal nog steeds immigreerde volken, en die in één parlementair democratisch land samenleven? De VS misschien?

x.x
x.x14 jun. 2013 - 12:30

Voor sommigen is een PVV-er bij voorbaat schuldig totdat hij zelf zijn onschuld kan bewijzen en dat in een zich op de borst kloppende democratie met gelijke rechten maar niet voor Wilders en zijn aanhangers. (Lees je vorige posten maar eens die over Wilders gaan.)

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

@ Dennis Mollis, Het eerste betoog van Frenk & Penk meen je niet op te moeten antwoorden...? Typisch. Geen antwoord op? Je belerende vingertje over het onderwerp racisme is compleet misplaatst. Dat legt Frenk & Penk je heel helder uit en vervolgens doe je net of je dat niet hebt gelezen en ga je door met je belerende vingertje. Niet sterk van je.

2 Reacties
denmol
denmol14 jun. 2013 - 12:30

"Je belerende vingertje over het onderwerp racisme is compleet misplaatst. Dat legt Frenk & Penk je heel helder uit en vervolgens doe je net of je dat niet hebt gelezen en ga je door met je belerende vingertje. Niet sterk van je." Allereerst weet ik niet wie Frenk&Penk is en mij verwijten dat ik doe alsof ik iets niet gelezen heb zonder te weten of dat wel zo is getuigt nou niet bepaald van een scherpe blik. Dat je geïrriteerd bent en het niet met me eens bent is duidelijk maar om hetgeen ik zeg compleet misplaatst te noemen zonder het overigens goed gelezen te hebben vind ik niet bepaald slim. Ik wil graag met je in discussie over dit onderwerp maar kom eens met inhoudelijke argumenten dan kan er een debat plaats vinden in plaats van je te verschuilen achter de rug van Frenk&Penk die ik niet ken en waar ik nog niets over gelezen had tot aan een paar minuten geleden.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jun. 2013 - 12:30

U praat of geen één moskee of moslimse school in brand zijn gestoken door racisten. De ene haalt de deksel wel weg van dat racisme potje, de anderen, zoals u en uw vriendjes hier, zetten juist nog één deksel op de haatpot. Dat is het verschil tussen u en Dennis. De ene walgt van haat de andere niet.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jun. 2013 - 12:30

Marokkaanse jongeren en ook de schrijver van dit artikel zullen zich moeten realiseren dat deze actie niet zomaar plaats vindt. Waarom doet de Nederlandse politie dit? Stel je zelf deze vraag en doe er vervolgens echt iets aan i.p.v. het schrijven van alweer een huilverhaal. De slachtofferrol past een dader gewoon niet.

1 Reactie
denmol
denmol14 jun. 2013 - 12:30

"De slachtofferrol past een dader gewoon niet." Normaal gesproken heb ik een broertje dood aan mensen die zich ten onrechte wentelen in hun slachtofferrol maar wie is hier de dader en wie is het slachtoffer? Dat vraag ik omdat jij schijnt te weten dat er in dit specifieke geval daders aan te wijzen zijn en mijn vraag is wie o wie en het lijkt er op dat jij de "usual suspects" zal aanwijzen. Je beoordeelt het betoog van de schrijver van dit artikel als een huilverhaal zonder te weten wat daar nou heeft plaats gevonden en dat noem ik erg knap maar je lijkt daarin wel erg bevooroordeeld. Troost je dat het bij jou nog niet zo erg is als bij sommigen die zo'n heilig geloof hebben in het politieapparaat dat ze spontaan een vorm van cognitieve dissonantie vertonen en in de ontkenning schieten zelfs als ze feitelijk geconfronteerd worden met misdragingen van politieagenten jegens bepaalde allochtonen.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch14 jun. 2013 - 12:30

Het wordt pas discriminatie als allochtone agenten doelbewust oer-blanke autochtonen met hun gezicht op de motorkap van het patrouille wagentje kwakken en de oer-hollandse man/vrouw onzedelijk gaan betasten.

1 Reactie
GingerTed
GingerTed14 jun. 2013 - 12:30

Er zullen in dat geval net zo goed als in het onderhavige geval dwaallichten zijn die de racismekaart trekken. Ongetwijfeld. Stupiditeit en bekrompenheid is wijd verbreid. Maar dezelfden die nu in dit soort verdachtmakingen zonder grond een vorm van vooringenomen raciaal groepsdenken herkennen zullen dat dan ook doen en het bestempelen van de agenten als racisten scherp veroordelen.

elise1964
elise196414 jun. 2013 - 12:30

Mijn god , wat een schrijnend contrast! Duizenden marokkanen worden niet aangehouden nadat zij weer eens een misdrijf hebben gepleegd en nu worden 2 jongetjes aangesproken en nou moeten we met zijn alle verontwaardigd zijn??????? get a life, please!!!!!

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 jun. 2013 - 12:30

[Duizenden marokkanen... ] Namen en rugnummers graag, anders is die uitspraak zo vrijblijvend, en waarschijnlijk fact free.