Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Webwarenhuis Amazon gaat Britse winkels openen

  •  
07-12-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
oxford_300.jpg
Online bestellen, in winkel afhalen
Het grootste online warenhuis ter wereld gaat winkels openen, meldt de Britse krant The Times. Een team van de webgigant voert in het geheim een speurtocht uit naar geschikte panden in Groot-Brittannië. In de winkels zouden klanten hun online bestelde goederen kunnen afhalen.
Door redactie Joop
De krant baseert zich op anonieme bronnen. De webwinkel met een beurswaarde van 39,2 miljard euro, wil geld verdienen aan de groeiende behoefte van klanten voor de zogeheten ‘click & collect’-diensten waarbij online bestelde goederen op een vaste plek afgehaald kunnen worden. Het thuis afleveren van bestelde goederen blijkt in de praktijk erg onhandig en tijdrovend. Het online bestellen en op een zelf gekozen tijdstip afhalen wordt volgens de Times steeds populairder. Volgens de Britse elektronica-keten Argos wordt deze Kerst de helft van het aantal verkochte televisies zo geleverd. Andere ketens bieden soortgelijke diensten en internetreisbureau Last Minute, een van de iconen van de dotcom-hype eind jaren negentig, heeft op stations eigen reiskiosken geopend.
Amazon, dat in 1994 begon als een boeken en cd-winkel, is inmiddels uitgegroeid tot een compleet warenhuis waar ook zaken als fietsen gekocht kunnen worden. De winkels, of liever gezegd afhaalpunten, zouden in verband met de drukte en parkeergelegenheid buiten de stadscentra gezocht worden. Dat is geen overbodige luxe. In Londen is de run op de kerstinkopen begon, dit weekend werden 1,5 miljoen kopers verwacht. Alleen al in het gebied rond Oxford Street worden 1000 extra bussen ingezet om de shoppers te vervoeren.
In Nederland biedt Wehkamp klanten al de mogelijkheid om bestellingen zelf af te halen bij DHL-servicepunten. De dienst is echter beperkt tot kleine goederen.
CC-foto: StefZ Kerstdrukte in Oxford Street

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.