Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'We zijn een kwaadaardig gezwel. We slaan zelf onze steden kapot'

  •  
23-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-11-23 om 15.46.47
Mark Rutte en Hugo de Jonge waarschuwden nog maar eens: iedereen moet zich nu écht aan de maatregelen houden, anders komen er nieuwe maatregelen. Of die oproep ook maar enig effect zal hebben, is hoogst twijfelachtig. De ervaring leert inmiddels dat de Nederlandse bevolking in toenemende mate het liefst dat doet, wat nu juist niet de bedoeling is. Het centrum van Rotterdam in de as leggen bijvoorbeeld. ‘We weten inmiddels dat we uit ongeveer 40 procent uit idioten bestaan,’ concludeert Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV, ‘en die groep groeit. We zijn een kwaadaardig gezwel, de hoop op genezing zakt per uur.’
Misschien is het dan ook tijd om hulp van buitenaf in te roepen, stelt Van Roosmalen voor. Kunnen de Europese Unie, de NAVO en de Verenigde Naties niet ingrijpen?
"Kunnen wij geen gezant krijgen, of een of andere commissaris die ons in slaap brengt. Dat we met z’n allen een paar maanden weg zijn. En dat ze dan robots sturen om ons eens per week om te draaien. Alsjeblieft, help ons. […] Wij kunnen niets. We zitten met een regering die ons lastigvalt met nutteloze preken. We slaan zelf onze steden kapot. We worden steeds dieper het moeras in gedreven."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (21)

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde23 nov. 2021 - 18:24

Die opmerking over de Navo doet me denken aan Wilders. Toen een paar Marokkaans Nederlandse knaapje vervelend deden tegen een buschauffeur in Alphen wilde hij tanks om de orde te herstellen. Waarom is hij nu zo stil? Omdat het potentiële kiezers zijn soms?

1 Reactie
Libertain
Libertain24 nov. 2021 - 7:24

@Martin, ("Waarom is hij nu zo stil? Omdat het potentiële kiezers zijn soms?") Helemaal correct.

lmgikke
lmgikke23 nov. 2021 - 17:35

Al jaren laat dit kabinet weten dat maatregelen alleen doorgevoerd hoeven te worden als ze ook gehandhaafd konden worden. Nu zien we Hugo oproepen om toch a.u.b. de maatregelen te volgen, anders volgen er andere maatregelen. Denkt men nu echt dat zo'n oproep zin heeft? Waarom zouden die andere maatregelen wel gehandhaafd worden? als de huidige niet eens gehandhaafd kunnen worden? En als men het toch gaat handhaven, dan ziet een (klein) deel van Nederland daar een uitlaatklep en vertier in. Zie afgelopen weekend. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden blijkt maar weer. Tijd voor andere bewindslieden. Waarom mogen ze zo lang doormodderen, en gaan ze n.a.w. weer vrolijk verder in een nieuw kabinet?

Verver
Verver23 nov. 2021 - 16:55

Als 40% uit idioten bestaat, is de belerende toon van Rutte goed geplaatst toch?

Bert de Vries
Bert de Vries23 nov. 2021 - 16:37

Fenomenale column van Van Roosmalen. Hij verwoordt perfect het totale en terechte wantrouwen van en de minachting voor Rutte en consorten.

4 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator23 nov. 2021 - 17:52

@ Bert de Vries (17:37u) - eens met je opinie. En ik vind Van Roosmalens voorstel om de NAVO om ingrijpen te vragen persoonlijk de grap van de week. Het idee alleen al: maak er een beeld van in je hoofd. Eén lidstaat doet aan zelfdestructie, automutilatie. De andere lidstaten moeten, ook gezien de ethische geest van het Handvest, een interventie doen. De Nederlandse zelfverminking zou eens besmettelijk kunnen zijn, gelijk het COVID-virus... ...ten koste van alles moet voorkomen worden dat de Hollandse Ziekte overslaat op de overige NAVO-partners. Echt, in Marcels scenariootje ligt een prachtige komische film besloten...

Bert de Vries
Bert de Vries23 nov. 2021 - 21:57

Uw, stuur het scenariovoorstel naar WNL of PoNed, of Ongehoord. En het geld ligt voor het oprapen.

Uw Psychiator
Uw Psychiator24 nov. 2021 - 8:30

@ Bert de Vries (23/11, 22:57u) - haha, je maakt me alweer aan het lachen, en je hebt gelijk ook nog. De eerste associatië die ik net vormde was een vraag: De NAVO-stafchefs zullen ergens een nieuw Guantánamo Bay moeten vestigen, maar waar? Niet op het grondgebied van een ander land, natuurlijk. Dus zal het waarschijnlijk één van de Waddeneilanden gaan worden. Geïsoleerd en prima te bewaken, dus ook nog niet al te kostbaar. Ontsnappen onmogelijk, want het gaat om een EBI. Zeg maar gerust: een Hollands 'Gitmo', waar de ergste relschoppers en anti-allesfiguren ondergebracht kunnen worden, en serieus verhoord. Voor de rolbezetting heb ik al enige acteurs in mijn hoofd: Erik de Vogel (Ludo Sanders in GTST, man met uitzonderlijk overlevingsvermogen die vloeiend Zweeds en Italiaans spreekt, naast Nederlands en Engels); en andere veteranen uit vaderlandse soaps, van vergelijkbaar kaliber. Nu gaat het nog om een instructrieve en spannende film; en als Corona overwonnen zal zijn, maak ik er een musical van, die het succes van 'Soldaat Van Oranje' gaat overtreffen. (Wat een column van Marcel van Roosmalen en een commentaar van Bert de Vries al niet aan creatieve gedachten kunnen losmaken...)

Bert de Vries
Bert de Vries24 nov. 2021 - 22:21

Uw, een nieuw Guantánamo Bay kan worden gevestigd op Rottumerplaat in de Waddenzee.

Winterdepressie
Winterdepressie23 nov. 2021 - 15:31

Nou, in het geval van Rotterdam kan ik nog wel een vergelijking maken dat de relschoppers een soort immuunsysteem reactie was op die lelijke ontsteking die ze een stad noemen... Altijd uitkijken met analogie en juxtapositie!

6 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens23 nov. 2021 - 16:35

@ Winterdepressie Jij schrijft: ie lelijke ontsteking die ze een stad noemen… Voor primitieve dorpsbewoners is dat een logische tekst.

Winterdepressie
Winterdepressie23 nov. 2021 - 17:03

@DaanOuwens, In de superset van "mensen voor wie dat een logische tekst is", kan met prima zijn dat deze zowel de set "primitieve dorpsbewoners" en "mensen met smaak" bevatten. In een venndiagram kan er tussen deze groepen zelfs een behoorlijke overlap bestaan.

KM2
KM223 nov. 2021 - 17:03

Spijker op zijn kop Winterdepressie, of het nou Rotterdammers of urkers zijn, het gebrek aan frisse lucht en boerenverstand doet rare dingen met de stedelingen...

The Apple
The Apple23 nov. 2021 - 17:30

"Voor primitieve dorpsbewoners is dat een logische tekst." Hoe mooi Rotterdam is kun je al zien aan de vele lofzangen op die stad: Geef mij maar Rotterdam..... Hoe was de rest ook alweer?

lmgikke
lmgikke23 nov. 2021 - 17:36

Rotterdam staat wereldwijd hoog aangeschreven qua architectuur. Dat jij dat niet mooi vind, dat betekent nog niet dat de stad lelijk is.

Winterdepressie
Winterdepressie23 nov. 2021 - 21:05

@Imgikke, Architecten.. Ach ja. Wie kan zich niet de werken van Jac van Oers of Gunnar Daan nog herinneren. Bouwkundige cacaphonie van willekeur en wansmaak! Op de goede smaak van architecten vertrouwen, dat doe ik al lang niet meer. Het gaat de laatste tijd beter omdat ook binnen de architectuur nu duidelijk is geworden dat rekening houden met de omgeving en geschiedenis toch best wel belangrijk is, maar het is ruim een halve eeuw in Nederland huilen met de pet op geweest hoor. Nee, het is lelijk omdat het lelijk is!

harmmeijer
harmmeijer23 nov. 2021 - 15:27

De rellen in Rotterdam gingen de hele wereld over. Je schaamt je zo langzamerhand kapot dat je inwoner van Nederland bent.

4 Reacties
harmmeijer
harmmeijer23 nov. 2021 - 15:35

De beelden van de rellen

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 nov. 2021 - 16:11

Ik vind het wel goed dat de rest van de wereld ook kan zien wat voor kutland Rutte ervan gemaakt heeft. Het zou ook een wake-up call moeten zijn voor die naïeve politici die dachten dat dat soort zaken alleen maar in het buitenland gebeurden - als je op de VS wil lijken dan moet je niet vreemd opkijken dat je op de VS gaat lijken.

Libertain
Libertain23 nov. 2021 - 17:24

@merel, ("De rellen in Rotterdam gingen de hele wereld over") Klopt helemaal - heb ik mails gekregen met de vraag wat precies gebeurt in ons land? Moet ik nog antwoorden gaan geven.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 nov. 2021 - 6:23

Libertain Ze kunnen beter vragen wat er allemaal niet gebeurt. Dan ben je sneller klaar!