dan zou je toch zeggen dat ik makkelijk werk zou moeten kunnen vinden :P
Ik vind het jammer dat reageren op een forum b.v. niet in het onderzoek is meegenomen, ik ben het er wel mee eens dar het gebruik van social media een element van narcisme in zich dragen, er zijn echter tussenvormen die misschien minder expliciet lijken maar mogelijk dezelfde functie vervullen, hoewel ik me dan kan voorstellen dat de drijfveer diverser kan zijn, communicatie, een vermeend onneembare stelling plaatsen, het hartgrondig met een ander oneens zijn tot bekvechten. Volgens mij zit narcisme in de mens en niet zozeer in de middelen die zich daartoe lenen, dat social media uitnodigen tot extraverter gedrag kan wel betekenen dat het narcistoïde gedrag wordt versterkt en misschien meer geaccepteerd wordt, maar dat we allemaal narcisten zijn lijkt me ook gezien de ernst van aandoening een brug te ver.
Zolang narcisme in verhouding 1:4 met verbindende krachten wordt ingezet is het ook de motor bij vernieuwing, ontdekkingen, uitvindingen en actie die nodig is om vooruit te komen. Zoals bij alle sterkte krachten is de beteugeling de sleutel. Hier zit natuurlijk ook weer een opvoedkundig puntje. Als ouders kinderen leren omgaan met het in de pubertijd voor ontwikkeling van zelfbeeld nodige narcisme en ook de verbindende talenten stimuleren, komt het met de meeste jong volwassenen wel goed. Dan zijn FB en twitter prachtige media die ontwikkeling, maar ook plezier en gezelligheid prima ondersteunen. het zijn instrumenten bediend door de gebruikers individueel en groepsgewijs.
U zegt niets en alles. Er zijn mensen, zo lelijk, die elke dag de billen wassen van oude mensen in ruil voor een glimlach terug. Ook narcisten.
Henk dat is toch heel iets anders, een glimlach. Bovendien zullen narcisten waarschijnlijk snel afhaken als ze dit werk moeten doen, daar moet je van binnenuit (stabiel) geschikt voor zijn.